sunnuntai 24. marraskuu 2013

Diy: Simppelit ja persoonalliset joululahjat!

Käsityötumpelo astuu areenalle jälleen! Nimittäin pääsin mukaan talviseen versioon Meira Cafe Hienon ja Indiedaysin yhteistyökampanjasta, ja jakamaan jälleen teidän kanssa tumpelovarmoja diy-ideoitani! Viimekertaisen projektin työkaluarsenaali oli kaikessa kattavuudessaan sakset, mutta tällä kertaa homma on viritetty aivan uusiin sfääreihin: Mukana on myös liima.

http://farm6.staticflickr.com/5544/11028750783_b9dd312ee0_o.jpg

Koska tuo Cafe Meiran Winter Edition -kuosi oli lumenvalkoisuutensa, jouluvalojenkultaisensa joulunpunaisensa kanssa niin vallan joulujoulujouluinen, niin minun diy-puuhasteluni suuntaa jo katseen kohti joulua ja joululahjoja! (Sanonko sen vielä kerran: JOULU!) Eli mitäpäs jos koitettais olla tänä vuonna kerrankin ajoissa joululahjojen kanssa? (Se on varmaan heti uudenvuoden lupausten jälkeen niitä vannotuksia, jotka olen rikkonut varmemmin vuosi toisensa jälkeen..) Nimittäin minun diy-vinkeilläni puuhastellaan söpö jouluyllätyslaatikko, sekä jos mahdollista, niin vieläkin söpömmät joululahjapurnukat!

Tarvitset:

http://farm4.staticflickr.com/3736/11017665874_20993d8c08_o.jpg

Kummankin projektin toteutukseen tarvittavat asiat ovat yksinkertaisuudessaan kivaa kangasta, sakset, liimaa (erikeepperi toimi kyllä, mutta kuumaliimapyssy vois olla kovempi sana kangasta liimattaessa), kenkälaatikko, purnukoita (nuo on Tiimarista!)  ja silkkinauhoja.

jouluyllätyslaatikko:

http://farm4.staticflickr.com/3765/11017665104_8c99931496_o.jpg

1. Leikataan ensin kangaspalat laatikon päällystämistä varten. Pohjaa varten leikkasin palasen, joka on laatikon ympärysmitan + 8cm leveä, sekä vähintään n. 3 kertaa laatikon korkeuden korkuinen!

2. Kantta varten piirsin ensin kankaaseen kannen kokoisen neliön, minkä jälkeen kippasin kantta niin, että sain piirrettyä sille reunojen kokoiset siivekkeet.

http://farm4.staticflickr.com/3673/11017716353_b7a30f52e2_o.jpg

3. Okei, myönnettäköön että tuo laatikon päällystäminen ei ehkä ihan ollut Strömsömäisen hallittu kokonaisuus ja tähän voi olla parempikin tapa.. :D Mutta ensin laitoin liimaa lyhyen sivun puolikkaaseen, minkä jälkeen painoin kankaan liimapintaan kiinni kangaspitkulan toisen pään keskeltä! (Katso kuva, emmää osaa selittää :D) Huolehdi kuitenkin ennen liimaamista, että kangasta jää tarpeeksi laatikon pohjan peittämiseen.

4. Sitten laitoin liimaa laatikon toiselle sivulle, ja aloin vain ikäänkuin käärimään kangaspitkulaa laatikon reunojen ympärille.

5. Siinä näkyy laatikko kääreessään!

6. Sitten taittelin pohjapuolen piiloon aivan samalla tavalla, kuin paketoisin lahjaa, kankaan reunoille liimaa laittaen.

http://farm8.staticflickr.com/7453/11017715363_7a53257eb3_o.jpg

7. Sitten taitoin kankaan toiset reunat laatikon reunojen sisäpuolelle ja liimasin ne paikoilleen!

8. Kannen vuoro, tää on jo helpompi! Ensin liimoitin kannen reunat.

9. Sitten painoin kankaan kannen päälle, laitoin liimaa myös kannen reunoille ja painoin nuo siivekkeet kiinni reunoihin!

10. Hups, siivekkeistä tuli vähän reilut, joten leikkasin ylimenevän osuuden pois. Samalla leikkelin myös muita mahdollisesti hapsottavia irtolankoja pois laatikon reunoilta. Hapsotuksilta vältyttäisiin esimerkiksi huolittelemalla kankaan reunat ompelukoneella, mutta mä oon vakaasti sitä mieltä että ajatus tärkein, ja pienet epätäydellisyydet tekee lopputuloksesta vaan sympaattisemman! :)

http://farm8.staticflickr.com/7453/11017495355_865aff4c1a_o.jpg

11. Sitten on vuorossa meidän jouluyllärilaatikon täyttäminen! Itse olen turhan krääsän vastustaja, joten haluan antaa lahjaksi jotain oikeasti käytännöllistä ja jotain, mitä haluaisin itsekin saada. Loistavana esimerkkinä kaunis paketillinen Cafe Meira Hieno -kahvia mikä ilahduttaisi ainakin tätä kahvisieppoa, tai vaikkapa jotain erityisen hyvää teetä! Lisäksi iso muki (tuo muki on kierrätyskeskuksesta ostettu! Kierrarilta tai kirpparilta löytää varmasti persoonallisen ja superedullisen mukin), ja mukin sisään herkkua joulusuklaata!

http://farm8.staticflickr.com/7456/11017713593_0da05639d0_o.jpg

12. Sitten vaan kansi kiinni ja punainen silkkinauha koko komeuden ympärille! Ideana on siis se, että tuon lahjalaatikonkin voi lahjansaaja hyödyntää vaikkapa säilytyslaatikkona :) (Ja sää pääsit eroon turhana pyörineestä kenkälaatikosta, win-win! :D)

lahjapurnukat:

http://farm8.staticflickr.com/7297/11017720953_d03b7d5023_o.jpg

1. Siis tämä on oikeasti helpoin diy ikinä! Leikkaa kankaasta niin monta ympyrää, kun sulla on purnukoitakin. Ympyrän on hyvä olla ainakin kauttaaltaan 10 cm isompi mitä purnukan kansi. Itse länttäsin kankaalle passelinkokoisen ruokalautasen jota pitkin sain piirrettyä kankaaseen ympyrän.

2. Ideana on sitoa tuo kangaspala purnukan kannen päälle! Mä lompsautin ensin kankaan kuminauhalla purnukan ympärille, minkä jälkeen solmin kuminauhan peittävän silkkinauhan purnukan ympärille.

http://farm8.staticflickr.com/7417/11017668714_05d117dafa_o.jpg

3. Ainiin oho, muista myös täyttää ne purnukat! Samalla krääsättömyysidealla mennään, eli purnukat voi täyttää hyvällä kahvilla, teellä tai kaakaolla, suklaalla, tai vaikkapa tuikuilla! Ja jälleen kerran lahjansaaja voi hyödyntää purnukat säilytyskippoina!

http://farm8.staticflickr.com/7383/11017501045_530e53a72f_o.jpg

Ja siinäpä ne!

http://farm8.staticflickr.com/7315/11017499945_352a7b99f3_o.jpg

Ainiin, ja sitten vielä se tärkein vaihe, eli keitä itsellesi palkintokahvit ja istu aikaansaannostesi keskellä (näyttäen Muumimammalta, kiva mekko hei!). Ja ole aivan tolkuttoman ylpeä ittestäs, joululahjat valmiina eikä vielä ole edes joulukuu!!

Jos tykkäsitte mun tumpelovinkeistä ja kahvi maistuis teillekin, niin käykää äänestämässä vinkkejäni brändisivulla täällä painamalla sieltä mun lärvin vierestä sitä tykkää-painiketta! Viisi äänestänyttä nimittäin voittaa Meiran herkullisen tuotepaketin :)

Mitäs tykkäsitte lopputuloksesta, olisitko pettynyt jos saisit multa purnukka-armeijan joululahjaksi? ;D Vai ootteko uhranneet vielä ajatustakaan joululle?


Saatat pitää myös näistä:

34 Responses to “Diy: Simppelit ja persoonalliset joululahjat!”

 1. Avatar kanka sanoo:

  Ihania!

 2. Avatar Laura sanoo:

  tiiänki mitä annan siskolle lahjaks :D kiitos tästä ideasta ! nyt enää kangaskauppaan vaan.

  • ia ia sanoo:

   Jee ihanaa jos inspiroin! :) Tuuha sit kertoon että miten onnistui!

   • Avatar lauramaista sanoo:

    haha voi että :DD en oikein osannut hahmottaa että miten toi laatikon kangas pitää leikata (sulla on maailman helpoimmat ohjeet, niissä ei siis ole missään nimessä vikaa) no, sovelsin sitä sitten hiukan :D

    mutta eikös se ajatus ole tärkein? :D ainakin sain laatikon päällystettyä ja siitä jopa tuli semmonen, että kehtaa antaa eteenpäin.

    • ia ia sanoo:

     Jeee kiva kuulla että onnistuit! Siis nimenomaan noin että ajatus tärkein, ja sehän on erittäin onnistunut lopputulos jos laatikon kehtaa antaa eteenpäin! :)

 3. Avatar Atsume sanoo:

  Oij, ihania! ♥ Varsinkin tuo punaisen, valkoisen ja kultaisen yhdistelmä on todella kaunis. :’) Pitääkin heti alkaa askartelemaan jotain pientä kivaa joululahjoiksi (kolmet sukat olen kyllä kutonut jo tässä vaiheessa, hyvä minä! :-D)..

  • ia ia sanoo:

   Hih, kiitti! Joo, ne värit pelaa kyllä loistavasti yhteen :) Kiva jos innostuit askartelemaan! Ja hurrja kutoja, mä en oo koko elämäni aikana kutonut kuin ehkä yhdet sukat :D

 4. Avatar hannamaria sanoo:

  Oli todella hyvät vinkit! Voisin soveltaa varsinkin tuota lahjalaatikkoideaa tee-muodossa ystävälleni pitää enemmän teestä kuin kahvista :) Kiitoksia hyvistä ideoista! Ja jos haluaa vielä hifistellä niin purnukoita voi alkaa säilyttämään vaikka pienisä kurkkupurkeista tai pilttipurkeista jo pitkän aikaa ennen joulua ;)

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Jeii, kiva jos päädyt soveltamaan ideaa! :) Joo tuo oli mun alkuperäinen idea, mutta multa ei löytynyt vanhoja purkkeja! Hitsi, oli tarkoitus kirjoittaa se tuonne merkintään :D Mutta siinä olis kyllä jo supersäästämisen meininki, hih!

 5. Avatar joulutonttutar sanoo:

  oi vähän söpoöjä, varsinki toi laatikko! :)
  mulla on 12 lahjaa paketissa.. ajoissa? xd

  • ia ia sanoo:

   Kiitti :) Oho, no melkonen joululahjatonttu! :D Eipähän tartte joulukuussa ressata sun lahja-asioista ainakaan!

 6. Avatar jänis sanoo:

  Tosi ihana idea, voisin kyllä kokeilla! :) Lahjapaperi käy muuten kans ton laatikon päällystämiseen, joskus tuunasin itelleni kenkälaatikosta kynsilakkaboksin, koristelemalla sen lahjapaperilla ja lehdestä leikatuilla kuvilla :)

  • ia ia sanoo:

   Joo paperi toimii kans, se voi olla itseasiassa jopa helpompi kiinnitettävä mitä kangas! Kuulostaa kivalta laatikolta :)

 7. Avatar Hanna sanoo:

  Hei tää oli kiva idea joululahjaksi! Itse oon tässä surkutellut kun rahatilanne on nyt muuton takia (takuuvuokra ja kaikki uudet hankinnat kotiin) niin nollassa että en oikeen mitään joululahjoja pysty ostelemaan, vaikka niin kovasti haluisin. Taidankin ruveta askartelemaan.. Tuikut, karkit tai muut pikkukivat ei maksa maltaita, ja kaapin perällä lojuu yks kiva käyttämätön kangaskin :)

  Mukavaa joulunodotusta!

  http://hannamariahh.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo on kyllä superedullinen lahjavinkki, ja parhaita on lahjat joiden eteen on nähty ennemminkin aikaa ja vaivaa kuin mitä hassattu rahaa :) Kiva jos vinkki päätyy käyttöön, hih!

 8. Avatar AGENTTTI sanoo:

  oijes kiitos thanks! :) eipä tarvi enää miettiä kummeille (yht 3kpl) lahjaa :3

 9. Avatar Ellu sanoo:

  Kuulostaapa näppäriltä ideoilta! Mulla on söpöjä kankaita, niin ne voisi laittaa hyötykäyttöön ;)

  Kävitkö muuten kattomassa kuvat blogistani? ;)

 10. Avatar Emma sanoo:

  Voi ko ihania! <3 Voi joulu kultainen saapuu taas, ihanaa!

  Ps. Kivaa alkavaa viikkoa kaunokainen! :)

  • ia ia sanoo:

   Ehkä mäkin alan lämmetä hyyviin pikkuhiljaa joululle :D Sitä samaa sinullekin <3

 11. Avatar Nimetön sanoo:

  Varoitit etukäteen, mutta silti… Joko kohta tulee postaus ilman mitään yhteystyötä toisen tai kolmannen tahon kanssa? :) Ei sillä, ihan tyylikkäästi ne toteutat, etkä vain tunge linkkiä nenän eteen. Monta peräkkäin vain saa silti säikähtämään. :)

  • ia ia sanoo:

   Huomenna :) Kiva kun esitit asian nuin nätisti! Mutta voin sanoa, että jos olisin tiennyt etukäteen näiden merkintöjen aikataulutuksen osuvan näin pahasti peräkkäin, niin en olisi niihin kaikkiin lähtenyt mukaan. Että vähemmästäkin säikähtää :D

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Jee, huomiseen siis. :)
    Ei hätää, pulssi ei ole vielä edes koholla. Ja tosiaan kuviasi on kiva katsoa, olkoon otettu vaikka kahvipaketeista.

 12. Avatar Elisabeth sanoo:

  Oi, miten kaunis idea! Tämä tulee heti käyttöön!

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 13. Avatar mievaa sanoo:

  Eipä liity postaukseen, mutta tulit tuosta mieleen niin oli pakko tulla linkkaamaan; http://www.hm.com/fi/product/22973?article=22973-A

  • ia ia sanoo:

   HAHAAAA ootas kuule kun julkaisen uusimman postauksen kohta :D Sanon vaan että sä tiedät mun maun niiiin hyvin!

 14. Avatar MIRKKU sanoo:

  Siis niin söpöjä!!!! :)

 15. Avatar Susu sanoo:

  Hei tää oli oikein kiva postaus! Tykkäsin etenkin tosta avauskappaleen vikasta huomiosta, yksiseni täällä naurahdin! :—-D Ja kiva blogi tää on muutenkin, vaivihkaa käyn lukemassa kaikki stoorit, vaikken melkein koskaan mihinkään kommentoikaan :—-)

  • ia ia sanoo:

   Voi vitsit, ihan superkiva kommentti <3 Kiitos tosi paljon! Saa kommentoida useamminkin ^^

Kommentoi