lauantai 19. huhtikuun 2014

3x kevättakki

Tuossa yksi aurinkoinen kevätpäivä tukehtuessani villakangastakkiini tajusin, että ehkä olisi aika hankkia vihdoin ja viimein kunnollinen kevättakki. Viime kevään (ja sitäkin edellisen?) huitelin menemään alennusmyynneistä löydetyllä keltaisella töpömittaisella ja vajaahihaisella Monkin takilla, joka ei kyllä kaikesta ihanuudestaan huolimatta ole mikään käytännöllisin takki, eikä se ketku nyt edes kaiken kanssa keltaisuudessaan edes sovi. Lisäksi takin taskuja odottaa pieni parsimisoperaatio ennenkuin sen saa taas korkattua kevätkäyttöön.. Joten oli aika hankkia uusi!

Halusin takin, joka olisi mahdollisimman käytännöllinen, kävisi kaiken kanssa, ja olisi kaiken lisäksi vielä kivan värinenkin. Siinä sitten universumin kaikki nettikaupat läpi selailtuani tajusin, ettei semmoista ominaisuuskombinaatiota ole näköjään yhdelläkään takilla jonka olisin kelpuuttanut.. Mihin ratkaisuun sitten päädyin? No, näköjään kolmeen eri takkiin. Pieneksi puolustuksekseni mulla on oikeasti maailman aneemisin takkitilanne (siitä syystä kuvaan superharvoin asuja takin kanssa), joten loksautettiin sitten sekin osasto kerralla kuntoon!

kevättakki1

Eka ominaisuus, jonka perään kuuluttelin, oli käytännöllisyys (varsinkin sitä ajatellen, kun joudun taittamaan aika lailla kaikki matkani pyöräillen). Kaipasin takkia, joka olisi ensinnäkin tarpeeksi pitkä kätkeäkseen alle hameiden ja shortsien helmat. Mulla on aina lyhkäisten shortsieni kanssa semmoinen pieni itsensäpaljastelijaongelma, kun näytän takamuksen peittävän takin ja shortsieni kanssa rehellisen housuttomalta.. Lisäksi huppu olisi plussaa!

kevättakki6
Alun perin tähän tarkoitukseen etsiskelin semmoista vähän pidempää maiharitakkia, mutta ne kaikki oli niitä hemmetin armyvihreitä tai jotain mustia, ääh! Sitten yllätyksekseni löysin Vero Modasta Y.A.S-mallistoa olevan vaaleanhamaan parka-tyylisen takin, joka oli huppuineen ja kiristysnauhoineen ihan järkevämaiharin veroinen, mutta kivempi.  Söpönä yksityiskohtana nuo neppariparit ja hihojen salmiakkitikkaukset!

kevättakki2Toisaalta tarvitsin takin, joka ei nyt välttämättä jemmaisi alleen koko muuta vaatepartta, mutta joka olisi värityksen puolesta kuitenkin mahdollisimman monikäyttöinen. Vaaleansininen farkkutakki löytyi sitten myöskin yllätyksekseni Vero Modasta.

kevättakki5
Ittehän olin kyllä vaivihkaa koko hemmetin farkkutakkitrendin vastustaja ehkä siitä syystä, että verkkokalvoilleni on palanut niin tiukkaan ne peruskouluvuoteni, kun tyyliini kuului farkut sekä samansävyinen farkkutakki, ahh.. Mutta vaalea denim passaa värinsä puolesta yllättävän moneen, se on tarpeeksi neutraali olematta kuitenkaan joku beige tai musta.

kevättakki3Viimeinen ehtohan nyt tottakai oli se, että sais siinä takissa ny väriäkin olla! Tuo ylisuuren bleiserin mallinen takki löytyi itseasiassa ihan sattumalta H&M:n alerekistä, ja suloinen vadelmaväri yhdistettynä halpaan hintaan toi mulle sitten kotiin kolmannenkin kevättakkiratkaisun.

kevättakki4

Tosin mun kaverin mielestä tuo näyttää lähinnä ylisuurelta puvuntakilta ja sanoi, että ”mun isällä tais olla joskus tuommoinen”.. Kiitti vaan :D Minusta tämä on just kiva, varsinkin auki pidettynä ja mekkojen päälle heitettynä!

Jospa tästä olis vaikka jotain pientä apua samaisten kevättakkiongelmien kanssa pähkääville! Mikäs kolmesta takista oli kivoin? Entä minkälaisiin kevättakkiratkaisuihin siellä on tälle keväälle päädytty?


Saatat pitää myös näistä:

56 Responses to “3x kevättakki”

 1. minna sanoo:

  aaaa aivan sairaan ihana tuo eka takki, kelpais kyllä mullekin oikein mielellään!! farkkutakista tykkään kanssa, mulle farkkutakki on vakioasuste oileastaan aina muulloin kuin talvisin:D vadelmatakki on myös oikein kiva ja aika ovela, kun ei edes näytä niin paljon takilta, vaan sopii asusteeksi just tolleen. vois käydä kattomassa, löytyiskö alerekeistä mullekin joku tommonen… :)

  • ia sanoo:

   Kiitti kommentista! Alerekeistä tekee kyllä välillä hyviä löytöjä, en mä olis tuohon kyllä normaalihintaisena tarttunut :D

 2. Noora sanoo:

  Ihana toi kolmannen takin alta pilkahtava helmakuvioasia! Ostin ite justiin vaalean farkkupaidan ja oon ihan rakastunu siihen, eli vaalea farkku rulez (<– niiku kultasella ysärin lopulla oli tapana kirjotella kaikkialle).

  Olin myös tänä keväänä hc ja ratkaisin 7 vuotta palvelleen takin korvaajan (teko)nahkaversiolla. Oi, se on ihana hameiden ja helmojen kanssa. Oon silti vielä surullinen hajonneen takin puolesta, koska se oli täydellinen pituudeltaan, istuvuudeltaan, lämpöisyydeltään ja tyyliltään: sopi haalareihin tai hamosiin. Myh. Takki in memoriam.

  • ia sanoo:

   Haha, vaalea denim todellakin rulez :D No aika pitkään palveli edellinen takkisi! Ehkä sen aika sitten vaan oli koittanut, höh. Mutta nahkatakit on kyllä kans näppäriä, harmi etten vaan saa niitä oikein istumaan ittelleni :D

 3. Tiina sanoo:

  ite just eilen mietin, että hitsi ku omistais sellasen näppärän hupullisen parkatakin näin kevätkelejä varten. olen kuitenki juurikin niin nirso, etten uskonu löytäväni just oikeanlaista (sitä kuvittelee, ettei omista kummosiakaan kriteerejä kunnes törmää tarpeeksi moneen vääränlaiseen vaatteeseen…). no en mie löytänykään, kunnes sitte käväsin kirpparilla ja pongasin varsin oivallisen yksilön vitosella ja matkalla kassalle löysin vielä farkkutakin kahella eurolla. oiskohan ne minun takit sit tässä? (omistan niin monta talvitakkia että kämppä ja kanssa-asukki räjähtää, jos annan itseni riehaantua kevättakkienki kanssa…)

  • ia sanoo:

   Oho, no melkoiset kirppislöydöt! Kävipä sulla hyvä tuuri :) Kyllähän niitä vähän saa kertyäkin jos tuommoisilla hinnoilla löytyy, heh!

 4. Sonja sanoo:

  Sun vaatteet on aina niin ihania ja ne sopii sulle täydellisesti! Mistä tuo ekan takin kanssa käyttämäs huivi on peräisin? Ja pakko sanoo tosta viimesestä takista, että se näyttää henkarissa ihan laatikolta, mutta sun päällä unelmalta! Mistä muuten tuo viimesen kuvan hame/mekkoasia on? :-)

  • ia sanoo:

   No voi kiitos paljon :) Ekan kuvan huivi on joskus 3 vuotta sitten H&M:ltä ostettu! Ja viimeisen kuvan hame on myöskin H&M:ltä, mutta se on aika uusi, pitäisi löytyä vielä :)

 5. Anna J sanoo:

  Oi toi eka takki sulatti mun sydämen! Mulla on jotenkin se ongelma, että välikausitakkeja löytyy vaikka muille jakaa, mutta nyt viime talvena ensimmäistä kertaa hommasin oikeasti lämpimän talvitakin:-D! Ehkä se on se oikeasti lämpimien talvitakkien hinta, minkä takia oon vuosikaudet vedelly tuolla noissa perus ei-lämmitä-yhtään -villakangastakeissa, mutta oi että se tunne kun kerrankin oli talvella LÄMMIN! (Tosin ehkä toi täälläpäin vallinnut +2 astetta &vesisade -ilmasto vaikutti myös asiaan…) Mutta hyvännäkösiä takkeja! Farkkutakista oon itekkin haaveillu, mutta en vaan koe niitä omakseni joten päädyin farkkutakkiin nahkaisilla hihoilla, toimii!:-)

  (Tulipas kilometrikommentti:-D)

  • ia sanoo:

   Kilometrikommentit just hyviä :D Joo Suomessa ei kyllä pärjää mitenkään ilman kunnollista talvitakkia, vihaan sitä tunnetta kun palelee! Farkkutakki nahkahihoilla kuulostaa aika vängältä :)

 6. Marianne sanoo:

  Toi vika on just aivan ihana! Kaikista asuista sen kans tulee kivan värikkäitä. <3

  Picture Me

  • ia sanoo:

   Kiitti paljon! Joo, se kyllä piristää vaikka muuten päällä olis pelkkää mustaa :)

 7. peppi sanoo:

  No samoja ongelmia täälläkin, joku kevyt kiva tyttötakki olis löydettävä. Kivaa olis jos siinä ois hamemainen helma mutta sitä vois silti käyttää myös housujen kanssa, innostuin tosta vadelmatakista sun päällä mutta toisaalta se käytännöllisyys ois mulle aika tärkee… Villakangastakki täälläkin kulkee niskassa kevätauringon alla!

  • ia sanoo:

   Ihana termi tuo tyttötakki :D Toivottavasti joku kiva löytyy! Semmoinen hamehelmainen trenssi vois kyllä olla aiikas ihana..

 8. Ellu sanoo:

  Eihän noin ihanista takeista voi valita vaan yhtä!! Mun mielestä nuo kaikki on tosi söpöjä!! Varsinkin, kun olet yhdistänyt ne niin houkuttelevasti muihin asusteisiin… :D

  Oma kevät mennään yhdellä lempparikirppislöydöllä eli nahkatakilla ja lämpimimpinä päivinä Seppälän beigellä ohuella takilla. Beige takki vaatii vähän rempseämmät asusteet sen yksinkertaisuuden takia, mutta hei- mähän en tylsiä tennareita omista ;)

  • ia sanoo:

   No kiitti! Hyvältä kuulostaa sun takkiarsenaali, kyllä noilla pärjää kevään varsin mainiosti :)

 9. Toffeetiikeri sanoo:

  Nyt on ihan pakko kommentoida, että käyn aika ajoin lukemassa sun blogia ja hakemassa inspiraatiota omaankin pukeutumiseeni. Ihailen sun värien käyttöä ja esteettistä silmää pukeutumisessa. Elämässä pitää uskaltaa olla persoonallinen. Sun asukuvat piristää monesti arjen keskellä. Viimenen takkikombo on erityisesti mieleeni. Ihanaa, iloista pääsiäisen jatkoa! :)

 10. Maya sanoo:

  Kaikki noi takit on kyllä todellakin ihania! Mullakin olis kyllä tarvettä yhdelle hiukan monikäyttöisemmälle takille, kun tuntuu, et omista suurin osa on jollain sateenkaarivärilinjalla :D

  • ia sanoo:

   Hehe, sen monikäyttöisen takin löytäminen on oikeesti tosi haastavaa! Kun ne sateenkaarivärilinjat houkuttelee aina kummasti :D

 11. Lauravaan sanoo:

  Fanitan ekaa! :)

 12. hannnap sanoo:

  oma kevättakki löytyi kanssa vero modasta ja kriteerinä oli, ettei helma saa olla liian pitkä eikä siellä saa takana olla kiristysnauhoja :D entinen takki oli parkamallinen, jonka helmasta löytyi kiristysnauhat ja niiden kanssa olin pari kertaa pyörän satulassa jumissa. vero modassa myyjiä nauratti kun kerroin takin kriteerit ja syyn miksi, mutta onneks sieltä löyty ihana musta yksilö, joka on vähän pidempi ja kiristysnauhat vaan vyötäröllä :-)

  farkkutakki olis vielä ostoslistalla, mielellään tummempi sininen!

  • ia sanoo:

   Voi ei, toivottavasti mä en joudu pyörällä pulaan noiden mun kiristysnauhojen kanssa! :D Onneksi löytyi kuitenkin kriteerit täyttävä takki sinnekin, toivottavasti sopiva farkkutakkikin kävelee vielä kohdalle!

 13. strange sanoo:

  Mun huomion kiinnitti tuon kolmannen takin kanssa yhdistetty hame, ihanan näkönen!

 14. millamainen sanoo:

  Mulla on hyvin samantyyppinen takki kuin tuo pinkki. Se on tosin kirppislöytö ja ties kuinka vanha. Se on täydellisen ihana kaikessa säkkimäisyydessään! :P

  • ia sanoo:

   Ooh kuulostaa ihanalta! Eikä varmasti kävele ihan heti toista samanlaista vastaan :)

 15. Hane sanoo:

  Ihana tuo harmaa! Itellä on maiharitakki vihreänä, tosin se löytyi kirpparilta joten en raaskinu sitä jättää sinne. Pidän yleensä samoja takkeja monta vuotta, joten vaatekaappi uusiutuu siltä osin hitaammin.. Pitäs vain repäistä :D
  Ehkä täältä Portugalista (olen opiskelemassa) löytäisi jotain erikoisempaa, tosin täällä on niin kuuma et kyseinen vaateparsi olisi aika tarpeeton..

  • ia sanoo:

   Joo mä kans käytän takit aikalailla puhki ennen seuraavan hankkimista! Ooh, ihanaa opiskelua sinne lämpöön, sieltä varmasti löytää vähän uniikimpia juttuja :)

 16. Hilla sanoo:

  Tosi kivoja takkeja! Varsinkin tuo viimeinen se on niin pirteän värinen! Itse käytän ruskeaa anorakkia kevättakkina, mutta se on epäkäytännöllinen, kun siinä ei ole sitä vetoketjua ja hameiden kanssa se näyttää todella tyhmältä :D joten pitäis minunki ostaa uusi..

  • ia sanoo:

   Kiitti! Mullakin on yks anorakki, muuten ihana ja säänkestävä mutta tosiaan melkoisen epäkäytännöllinen kun se pitää aina pujottaa pään yli :D

 17. sofia_ sanoo:

  Eikäh, miten ihana tuo pinkki! Varsinki tuon värikkään hameen kans tosi suloinen.:) Hyviä takkilöytöjä muutenkin. Itsekin hommasin viime keväänä farkkutakin, vaikka mielessä edelleen olikin ala-asteaikojen PITKÄ farkkutakki.:D huh, se oli tyylikäs…

  • ia sanoo:

   Kiitti! Oihh, pitkä farkkutakki kuulostaa nyt kyllä ihan liian tyylikkäältä, melkein tartteis kuvamateriaalia :D

 18. laura sanoo:

  Mää luotan nahkatakin ja neuleen yhdistelmään vuosi toisensa jälkeen. :)

  • ia sanoo:

   Kuulostaa varsin toimivalta yhdistelmältä! Harmi että omaan silmään nahkatakki on mun päällä vähän liian ”raju”, muuten se olis kyllä ihan superkäytännöllinen :)

 19. Nimetön sanoo:

  Itse aloitin kevättakin etsimisen jo helmikuussa… Itseltäni löytyi vain jakkutakkeja ja trenssi, mutta kaipasin jotain rennompaa. Juuri pyöräilyyn sopivaa ja sekä housujen, että hameiden ja korkokenkien kanssa yhdistettävää. Lopulta lähetyskirpparilla tärppäsi ja löysin beigen maihinnousutakin sekä valkoisen pitkän polyesteritakin kiristysnauhoilla ja neppareilla. Maiharin aion värjätä mustaksi. Löydöt tulivat edullisiksi, sillä kaupoissa on tullut vastaan vain niitä armeijanvihreitä. Hinta on ollut 69 eurosta ylös päin, mikä on ollut opiskelijalle liikaa.

  • ia sanoo:

   Voi että teitä kirpparivelhoja, jotka tekee ihan täydellisiä löytöjä!! Ihan epäreilua :D Ja noita edullisia löytöjä uskaltaa ihan hyvillä mielin tuunaillakin!

 20. Suvi sanoo:

  Minulla meni viime vuonna överiksi näitten välikausitakkien kanssa ja talvella meni överiksi talvitakkien suhteen. (Tosin kaverin kommentti tähän on, että takkeja käytetään joka päivä niin kuin paitojakin, joten takkejakin saa tällä perusteella olla joka päivälle oma…) Tänä keväänä ostin Fjällrävenin murretun vaaleansinisen parkamaisen takin, ja nyt en halua ees muita käyttää. Tuo menee kaikkien kenkien, jopa korkkareitten kanssa. Kallishan se oli, mutta jos se on täydellinen, niin kyllähän sen saa ostaa.

  Tuo viimenen on ihan ylisöpö takki! Ja minä haaveilen salaa farkkutakista, vaikka saankin niistä vilunväreitä. Syyt on samat, lapsuusmuistot ja ysäri. :D

  /Suvi

  • ia sanoo:

   Mun mielestä takkiöverit on ihan oikeutettu överilajike, koska täällä pitää vetää kyllä paria lämmintä kesäpäivää lukuunottamatta joka päivä se takki niskaan! Tuo sun Fjällrävenin on kyllä aivan ihana :) Ja varmasti kestävä! Haha, katotaan pystynkö kattomaan itteeni farkkutakissa peilistä ilman vilunväreitä :D

 21. Aino sanoo:

  Aaa herrajumala ottasin vaikka kaikki noista jos saisin! Aivan täydellisiä *sydänsilmäemoji*. Tuo vaalee farkkutakki on noista kuitenkin ehkä neutraalein ja parhaan näköinen ja toimii myös kesällä. Jos et päädy tuohon vadelmatakkiin niin täällä olis halukas ostaja, haha :D

 22. Laura sanoo:

  Kivan näköisiä takkeja! Toi pinkki on supersöpö. Mä ole tyytynyt tänä keväänä vanhaan nahkatakkiin ja viimekeväiseen maiharitakkiin. Myös farkkutakkia oon miettinyt, mutta en oo osannut päättää tykkäänkö siitä mun päällä vai en :P Sulla näyttää ainakin tosi kivalta, joten ehkä mäkin vielä kokeilen.

  • ia sanoo:

   Kiitsa! Mäkin oon vähän vielä kahden vaiheilla tuon farkkutakin kanssa, mutta ehkä mä vaan luotan siihen että se on kiva :D Kokeile siis säkin! Tosin nahkiksella ja maiharilla pärjää jo kyllä vallan mainiosti :)

 23. Jeee, mä heitin tänään meidän talvikamppeet varaston uumeniin, joten kevät saa tulla nyt ihan luvan kanssa! Kevättakkeja itseltäni löytyy monenmoisia; on kevyttä trenssiä, farkkutakkia ja tuulitakkia ulkoiluun pienokaisen kanssa. Täydellistä nahkatakkia metsästän yhä!

  http://mkasvukipuja.blogspot.fi

  • ia sanoo:

   No siinähän on jo aika hyvä varustelu kevättä varten! Vielä kun sais nuo omatkin talvitakit heivattua varastoon asti, pessimisti pitää niitä vieläkin esillä.. :D

 24. Aino sanoo:

  Eka ja toka oli kivoimmat, ite ostin saman tapasen kuin eka eilen Vero Modasta mutta en ihan tota samaa. :)

 25. Miia sanoo:

  Jotenkin hauskaa, etten olisi osannut yhdistää kahta ensimmäistä takkia pelkän takin kuvan perusteella sinuun, mutta kun päällä näki niin kyllähän nuo sopivat kuin nenä naamaan :D Tosi kivoja takkeja olet löytänyt. Etenkin tuo viimeinen on tosi ihana ja olenkin nyt vähän harmissani, kun ei varmaan ole enää mitään mahdollisuuksia löytää sitä mistään :—D

  • ia sanoo:

   Hehe :D Kiitti! Mä ostin tuon omani pari viikkoa sitten Forumin H&M:ltä ja silloin noita ainakin oli vielä useita jäljellä, kannattaa käydä varulta tsekkaamassa alerekit!

 26. Titu sanoo:

  Tosi kiva toi eka takki :) Sulle sopii kyllä hyvin toi viimenenki takki. Itelle en osais kuvitella :D

 27. sofia sanoo:

  Tuo punainen on ehdoton lemppari! Se ei tosin tuossa henkarissa näytä niin kummoiselta mutta sinun päälläsi se näyttää niin rennolta ja pirteeltä. =) Oma kevättakin metsästys on ollut lähtö kuopissa viimeiset neljä kevättä =D

  • ia sanoo:

   Kiitos! Joo tuo on päällä yllättävän kiva :) Voii eii, jospa tänä keväänä sinunki takinmetsästys päättyisi!

 28. veera sanoo:

  Wau! Tosi ihanat asut tässä postauksessa, kiitos inspiraatiosta. :)

Kommentoi