lauantai 24. toukokuu 2014

sitruunajyrsijä

Kivitättekö minut hengiltä jos varovasti myönnän odottavani maanantaista hellelukemien katoamista? :D Nimittäin töissä alkaa taas sisälämpötilat huidella jossain 28 asteen tienoilla, ja otappa siihen kylkeen sitten muutamakin reippaampi askel niin on valmis tuupertumaan lattialle niiku olis juossut kaksikin maratoonia.. No mut tässäpä asu muutaman päivän takaa jolloin ei ollut vielä ihan niin kuuma. Sukkahousut nimittäin on tällä hetkellä aika itsetuhoinen valinta..

highwaistkukat2Mainioin idea vähään aikaan kuvata asukuvat hehkuvassa ilta-auringossa. Siis joo, sävyistä tulee ihanan auringonlaskunoranssit ja läpä läpä, mutta vaikka kuinka olis ilta-aurinko, niin se suoraan valoon napittaminen kun saa silmät vääntymään niin sitkeelle sirrille että näyttää siltä ku olis joku sitruunaa puraissut jyrsijä!! Löysin kuvista vain yhden otoksen, jossa mulla ei ollut se kaikkein pahin jyrsijäilme naamallani, joten toisen onnistuneen kuvan puuttuessa päädyin sitten tuplauspuuhiin.

highwaistkukat1
Sitten aurinko meni pilveen ja mulla oli mahdollisuus normaalimpaan ilme- ja poseerausskaalaan, mutta minkä kaikista vääntelykombinaatioista sitten valitsenkaan? No näköjään piirulleen saman. Nojooo.. mut nutturan tyveen kehittelin tuommoisen do it yourself -henkisen kukkaseppeleen neppailemalla eripari-irtokukkia rivistöön. Kerron vaikka arvasittekin: koko ensemble taas sitä perinteistä H&M:ää :D

Nyt mä pyhitän loppuillan googlailulle. Nimittäin jälleen on koittanut aika hankkia uusi läppäri, kun tämä entinen nelivuotinen vanhus ei enää suostu yhteistyöhön (esimerkiksi jokaisen googlehaun yhteydessä kone vetää hirveet jumit..?!), eikä tätä viiden kilon rotiskoa todellakaan kuljeteta enää yhteenkään reissuun. Jos teillä on mielessä joku kevyt ja tehokas joka jaksaa pyörittää kivutta kuvankäsittelyohjelmia ja jonka akun kesto ei olisi ihan onneton, niin saa vinkata! Tosin, omppukelkkaan en oo ihan vielä valmis hyppäämään.. :D


Saatat pitää myös näistä:

61 Responses to “sitruunajyrsijä”

 1. Nimetön sanoo:

  samsungin läppäri? 9-sarjaa on ainaki kehuttu :)

  • ia ia sanoo:

   Uuh, vaikuttaa superhyvältä! Mutta ai pirulauta kun on noin reippaasti yli tonnin, ei taida ihan venyä budjetti :(

 2. Henna sanoo:

  Mulla itelläni on acerin aspire v5 ja voin kyl suositella! pyörittää just kuvanmuokkausohjelmia tosi hyvin, akku kestää hyvin muutaman tunnin ja kaiken lisäks on vielä nätti ja suht edullinen, muistaakseni makso jotain 400-500 euroo..?

  • ia ia sanoo:

   Joo Aceria oon kyllä kans hankinnut! Tuo hintakin on ok, tosin voisin heittää vaikka parikin hunttia lisää kun saan vähän valmistujaislahjaksi sponssia siihen :) Kiitti kun kommentoit!

   • Nonna sanoo:

    Acerin V5 on täälläkin ollut käytössä reilun viikon ajan, joten suosittelen! Eikä tää paljon puhuttu ja pelätty Windows 8 ole niin susi ja vaikeakäyttöinen mitä puhutaan. Äkkiä tän käytön oppisit sinäkin jos minäkin opin :D

 3. Mirene sanoo:

  Kannattaa vilkaista Fujitsun kannettavia (Lifebook), ovat kohtuullisen hyviä, mutta eivät maksa yhtä paljon kuin kilpailijoiden koneet.

  • ia ia sanoo:

   Fujitsu, hmm! Sitä mulla ei oo koskaan ollutkaan. Tosin perhanan Windows 8.. Vai saakohan mihinkään enää edes seiskaa.. Aloin sit sulle pohtimaan käyttisasioita :D

   • Sanjana sanoo:

    EIi Fujitsua! Ite sain 18v lahjaksi Fujitsun Amilo (?)sarjan läppärin ja se ei kyllä pyöritä mitään vaikka hintaa oli reilu 700. Kuumenee hulluna ja parin vuoden vähäisen käytön jälkeen jaksaa just ja just pyörittää wordia. Ja akku kestää täytenä 58min. :D porukoilla kans Fujitsu ja samanlainen hanuri sekin, vaikka eri sarjaakin on.

 4. Sanniemilia sanoo:

  Vautsi, näytät upeelta! Sun hiukset on ihanasti näissä. :)

 5. Sanjana sanoo:

  ASUS on ainaki kihlatulla ollut hyvä. Akku kestää hyvin, ja tehoa on kuin pöytäkoneessa :) niistäki toki varmaan ne ihan halvimmat mallit kannattaa hylätä kun tosi halvalla ei voi saada hirveän hyvää, jostain kak siinäkin tingitään :D tuo kyseinen läppäri oki pari vuotta sitten siinö 700e hujakoilla.

  • ia ia sanoo:

   Joo mulla on kans tää nykyinen Asus! Joo kyllä mä siihen ihan ajattelin satsata, mutta vähän arastelen nelinumeroista summaa.. :D

 6. Chatte sanoo:

  Mikä kone sulla oikein on, kun jo neljässä vuodessa antautui? Mulla on ollut tää mun yks ja ainoo läppäri vissiin seistemän vuotta, ja edelleen porskuttaa! Joskin aion päivittää itsekin pian uudempaan ja kevyempään malliin. Ja sellaiseen jossa tietoturvakin toimisi.. :D Mutta Asuksista olen kuullut paljon hyvää!

  • ia ia sanoo:

   Tää on Asuksen kone, joku ”k52D” ! Sinänsä varmaan jumitusta sais poistettua kun tyhjentäis koneen kuvista (mulla paukkuu kovalevy kun on niin täynnä :D), mutta ongelmana tässä on sen lisäks aika isona se, että tää painaa ku synti..

 7. Outi sanoo:

  Itse ostin muutama viikko sitten Asus UX32LN koneen. Hintaa oli karvan verran yli tonnin, mutta olen ollut tyytyväinen. Kevyt, ei kuumene mahdottomasti, akkukin tuntuu kestävän ihan hyvin.

  Windows 8 on selvästi tehty kosketusnäyttölaitteille. Sovelluksissa törmää helposti ominaisuuteen, jossa kuvaa liikutellaan näytöllä sivusuunnassa. Ajan mittaan olen kuitenkin tottunut käyttämään ominaisuuksia myös touchpadilla. Uusi kone vaatii aina sen pienen tutustumisajan. Win8:ssa toimii kuitenkin ne samat tutut ohjelmat, joten ohjelman käynnistämisen jälkeen outoa käyttöjärjestelmää ei edes huomaa.

  • ia ia sanoo:

   No tuo käyttis mua just mietityttääkin! Kun ensinnäkin se kosketusnäyttöominaisuus tuntuu ihan turhalta, ja alan jo miettiä että onko Win8:n opettelussa ihan samanlainen homma mitä sitten olis siirtyä OS X:ään. Sehän tässä on että reissussa pitäis bloggaamisen sujua aika sutjakkaasti, ettei tässä olis nyt tähän hätään älytöntä perehdytysaikaa ihan uusille kuvioille.. :D

   • Outi sanoo:

    Win8:ssa on sen ”kosketusnäyttönäkymän” lisäksi ihan tavallinen ”työpöytänäkymä”, jonne voi edelleen mm. lisäillä pikakuvakkeita vanhaan tapaan. Samoin tiedostokansiot löytyvät sieltä tutun näköisinä. Oma käyttöni on tällä hetkellä lähinnä nettisurffailua + toimisto-ohjelmia, joten käyn tuolla ”kosketusnäyttöpuolella” lähinnä selailemassa uutisotsikoita hyväksihavaitusta sovelluksesta.

    • ia ia sanoo:

     Okei, no tuo on lohdullista tietää! Mä en vaan jotenkin ollenkaan sisäistä että miks siitä käyttöliittymästä on pitänyt tehdä niin mobiilimainen, what’s the point? Jossain tabletissa ehkä ymmärrän, mutta äääh :D

   • AGENTTTI sanoo:

    win8 kyllä löytyy se ihan normaali työpöytä mihin saa ängättyä kaikki pikakuvakkeet yms. opettelua on lähinnä ehkä sammuttamisessa – tosin sekin taisi helpottua 8.1 päivityksessä. imo ihmiset pelkää kasia ihan turhaan.

    • ia ia sanoo:

     Joo tuo on kyllä hyvä tietää! 8.1 noissa taitaa olla kaikissa mitä kattelin. Tartten mun pikakuvakkeet! :D

 8. cupcake sanoo:

  Älä turhaan pelkää siirtyä macciin! Niissä on selkein ja paras käyttis ikinä. En enää millään vaihtais peecee käyttäjäksi kun on saanu kokea Macin helppouden ja suorituskyvyn. Pc päivittää niin äkkiä ittensä jumiin ettei mitään rajaa, mut koetappa jumia mac, et ehkä onnistu! Kokeile!

  • ia ia sanoo:

   No niinhän ne puhuu että Mac sen olla pitäis, mutta esimerkiks kaikkia mun käyttämiä ohjelmia ei saa Macille! Ja kynnyksenä on ne kaikki lukemani kauhukokemukset siitä että kun siirtyy PCstä Maciin niin taantuu näppärästä koneenkäyttäjästä ihan aloittelijan tasolle kun kaikki siinä toimii ihan erilailla :D

   • Nanogentti sanoo:

    Itken joka kerta ku ihmiset sanovat siirtyneensä PC:stä Maciin :DD PC = Personal Computer > Mac on tietokone. Olette vain siirtyneet pois Windowsista, eeh. Saman kun kysellään että ostaako mp3-soitin vai iPod, kun se iPodikin on mp3-soitin <8D

    • ia ia sanoo:

     Hehe :D Se on vaan helpompi sanoa että peeseestä mäkkiin, kuin että windowsista ooäsäksään! Kaikki varmasti ymmärtää kuitenkin mitä tarkoitetaan :)

 9. riiina sanoo:

  Ihanat farkkushortsit! Mistä nuo on jos saa udella? :)

  mulla kolmisen vuotta ollu samsungin 200B jossa mukavasti näyttömuistia ja kierroksia joten jaksaa pyörittää. Tää on vähä pienempi malli siis 14” ni on kulkenut mm.mukana 2kk reppureissulla. Edelleen toimii mallikkaasti. Hinta oli ostohetkellä vaan 3hunttia mut en tiedä myydäänkö näitä enää. Mut tän perusteella voin suositella lämpimästi samsungia :)

  • ia ia sanoo:

   Ne on H&Mltä niinkuin kirjoitinkin! :) Joo Samsungin Series 9 olis esimerkiks ihan törkeän kova, mutta hintaa se 1400e uuh.. Oliskohan siltä sitten jotain edullisempia hyviä malleja, pitääpä kattoo!

 10. Pepa sanoo:

  Mulla on kans koneen hankinta edessä kun en omista yhtään toimivaa ja kyllä se vaan niin on että hyppäys onppukelkkaan on tapahtumassa vaikka en haluais :( pikkuveljellä on edelleen pelaava vuoden 2003 läppäriomppu (!!!), ne ei vanhene niinku windows eikä tarvi virustorjuntaa. Adoben ohjelmat on alunperin suunniteltu applelle ja melkeen kaikki uudet läpyskät on nykyään win8 joka on surkeinta ikinä. Joten oon päätyny omppuun, koska en halua olla ostamassa joka kolmas vuosi simahtaneen läppärin tilalle uutta, vaikka oon kartellukin kaikkia halpoja malleja. Aargh suosittelen siis vastahakoisesti omppukerhoon siirtymistä :D

  • ia ia sanoo:

   Joo kyllä se omppukerho siinä mielessä houkuttais että siinä olis sitten kone vähäksi aikaa, mutta suurin kynnys on se että pitäis lyhyessä ajassa oppia se käyttis, mulla on kun erittäin hutera kokemuspohja ompuista! Ja mulla ei oo mitään iPhonea eikä muutakaan, se ei vissiin hirveen yhteensopiva oo muiden merkkien laitteiden kans..

   • Anniina sanoo:

    Ite aloin käyttämään veljen macbookkia kolme vuotta sitten ja sen jälkeen mua ei enää omppuperheestä kiinnosta lähtee mihinkään!!! Oikeesti on tositosi simppeli oppia :) ja niin kaunis ja kevyt ja pitkäkestonen akku ja ei kuumenekaan ja… Mulla ei myöskään oo mitään muita applen laitteita, eikä oo tuottanu kyl mitään ongelmia!

    • ia ia sanoo:

     No arvaa, kun mä alan nyt yhtäkkiä sittenkin kallistua sinne ompun puolelle?! Kun miltään muulta merkiltä ei oikein löydy samasta paketista tehokkuutta ja keveyttä! Lohduttavaa kuulla ettei se ole kynnys vaikkei sitä iphonea olekaan :)

   • Pepa sanoo:

    Mää laitoin tänään vihdoin Macbook pron tilaukseen.. :’) muakin vähän pelottaa miten opin käyttään. Ompun puhelimet on aika..plaah mitä oon kuullut niin ei myöskään oo hirveesti samaa kun koneissa :)

    • ia ia sanoo:

     Uu, niinkö! Vautsi, onnea hankinnasta :) Varmasti opit käyttämään, niin ainakin moni on täälläkin sanonut että ei se niin hankalaa ole! :D

 11. kejer sanoo:

  Ota omppu! Ei siinä oikeasti kestä kuin kaksi iltaa opetella mistä mitäkin tapahtuu ja sitten ei oo enää ikävä pc-puolelle. (Eikä tarvii opetella sitä kasia, hyrrrh) :)

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/46416/dsmgh/Apple-MacBook-Air-13-128-GB-SSD-kannettava-tietokone-MD760K

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/28292/dhgkm/Apple-MacBook-Pro-13-500-GB-kannettava-tietokone-MD101

  Eka on superkevyt ok tehoilla ja kestävällä (ja nopealla! nopeuttaa siis mm. ohjelmien käynnistymistä) ssd-levyllä, näytön tarkkuuskin hyvä. Toka on sit tehomylly isommalla (tavallisella) kovalevyllä, joka sekään ei paljoa paina. Tää on vähän vanhempi malli, jossa ei oo vielä retina-näyttöä (eli suurempaa resoluutiota)

  Ja laita nyt hyvä tyttö ne kuvas ulkoselle kovalevylle tai pilveen. :)

  Ja ps. sun koru on tulossa, kiireet töissä ja kesä vieneet innon askartelulta :D

  • ia ia sanoo:

   Joo jos omppua ottaisin niin varmaan se pitäis Pro olla! Ai oikeesti kahdessa illassa saisin sisäistettyä sen? :D Joo on mulla ulkoinen kovalevy mutta se on aika vanha eli tiiliskiven kokoinen ja -näköinen joten tyhjennän sinne kuvia ehkä kerran vuodessa.. Haha, ei kiirettä! :D

 12. laura sanoo:

  Ei, älä ota asusta!! Säästä ittes siltä vaivalta, että saat olla kiikuttamassa sitä parin kuukauden välein huollossa. Ainakin just ne kevyet asukset on hirveitä. Suosittelen samsungia :)) vanha on 4 vuotta vanha ja porskuttaa täydellisesti, uudessakaan ei oo mitään vikaa, niin ja mun mielestä win 7 vielä myydään c:

  • ia ia sanoo:

   Mulla on tää nykyinen Asus, hmm.. Mutta Samsung vois olla yks vaihtoehto, tosin se kaikista kovin Samsungin kone vaan on käsittämättömän hintainen :D

 13. Jenni sanoo:

  Itse hommasin Asuksen, kun on noita tietojenkäsittelyä opiskelevia nörttikaveripoikia, jotka on kehuneet Asuksen tehot ja hienoudet maasta kattoon. Ja enpä pettyny, kun moisen 700 eurolla Oulun Verkkokaupasta kotiin raahasin.

  Aikasemmin mulla oli Acereita, mutta kaikkien emolevyt lopahti 3-4 vuoden kohdalla. Asus onkin se tietokonemaailman halpismerkki, joka ei kamalasti panosta ainakaan koneen runkoon.

  Suosittelen lämmöllä Asusta (K55-alkavat malit). Oon ihan rakastunut. :)

  http://web.stagram.com/p/640644695042666568_41664203 Ja nättejäkin ne on!

  • Nimetön sanoo:

   Oho. Siis Acer on se tietokonemaailman halpismerkki… Aamuajatustypo.

  • ia ia sanoo:

   Joo no kun mäkin oon kuullut Asuksista hyvää! Tuo 700e mä voisin kyllä hyvin maksaakin, mutta mitä Verkkokaupassa katoin ni tuossa on Win 8, haluaisin ehkä sen 8.1:n.. Minkäpainoinen se sun kone muuten on? (Apua kommentoit ihan väärällä nimimerkillä muuten, Wintly kunniaan! :D)

   • Nimetön sanoo:

    Jos konees on win 8 nii kone Itse ilmoittaa, et olis saatavilla päivitys 8.1 :)

    Päivittää ittensä nopeesti ja helposti!

 14. Suvi sanoo:

  Siis apua mitä ihmettä, olin täyttämässä Facebookin salasanaani eka tuohon www-kenttään ja nyt tähän varsinaiseen kommenttilaatikkoon… Nauran ääneen täällä tälle toheloinnilleni, aamuvuorot ei taida olla ihan minun pala kakkua.

  Mutta siis niin asiaan! Ite ostin 2012 keväällä Sonyn Vaion, tärkein kriteeri oli ulkonäkö. On nätti ja valkoinen. Mitään kokemusta ei Sonyn koneista ollu, mutta pelittänyt nyt siis kaksi vuotta täysin ongelmitta! (Olisin laittanut Asuksen hennon vaaleanpunaisen Zenin, mutta siinä oli vähemmän muistia, joten päädyin tähän hyvään kakkosvaihtoehtoon.) Ainoa vika on ollut toisinaan katkeileva yhteys langattomaan hiireen (Vaio sekin), en tiedä kummassa varsinainen vika on.. Laiskuuttani en koskaan saanut aikaiseksi mennä kauppaan kysymään.

  /Suvi

  • ia ia sanoo:

   Haha, vaikken mä sun tiliä menis hakkeroimaan niin pidä silti ne salasanat ittelläs! ;D Joo muistan kun ne Vaiot oli pinnalla, ne on kyllä tosi kauniita! Langaton hiiri on kyllä ihan ehdoton, en tuu toimeen sillä pelkällä pädillä.. Onneks tämä oma hiiri on pelannut hyvin :) Toivottavasti uudessakin koneessa!

 15. Emmi sanoo:

  Kessassaan ihana kesäasu :)

 16. Milperi sanoo:

  Ihana asu jälleen kerran! Ja nuo kukkaset tuolla nutturassa on super kivat!

 17. Sini_H sanoo:

  Ai kauhee tuli hiki kun vaan näki noi sukkikset :) Itse kun pompin hoitsupuku päällä päivästä toiseen ja voin kertoa että ne vaatteet EI hengitä edes nimeksi.

  Ostin reilu vuosi sitten HP:n pavillionin kokeen ja koneesta itsestään oon tyytyväinen mutta se Win8 käyttin on kyllä hanurista. Oon jo miettinyt saiskos velikulta jostain ladattua ihana rakkaan Win7:n tähän ilman että kone on tuhoon tuomittu. En kyllä suosittele.

  • ia ia sanoo:

   Haha :D Voi ei, ”työvaatteellisilla” on kyllä varmasti kahta tukalampaa kun on pakko pukeua niihin työkamppeisiin vaikka tekis mieli heittää puolet pois! Joo mäkään en oo montaa hyvää arvostelua Win 8:sta lukenut..

   • Hanna sanoo:

    Tuun vähän lisää vielä sekottaan :D mulla on kans hp pavilion mutta kosketusnäytöllä ja en voi muutaku kehua windows 8.1!! Kosketusnäytöllä ihan mahtava ja helppo käyttää, tykkään :) muutenki hyvä ja luotettava (ja nätti;)) kone ollu.

    • ia ia sanoo:

     No mä en taas älyä että miks tietokoneessa pitää olla kosketusnäyttö! :D Tai eikö sitä varten sitten oo tabletit?

 18. bansku sanoo:

  Acer Aspire S3 on palvellut vaativia tarpeitani nyt muutaman vuoden ja hyvin pärjää! 13,3 tuumanen kone painaa varmaan jonkun kilon ja kulkee repussa ja laukussa kivuttomasti, akkukesto on perus kelpo eli kevyessä käytössä pärjää ilman piuhaa kuutisen tuntia ja onhan tää kans aika nätti. Suosittelen, jos ei budjetti omenaläpyskään asti veny.

  • ia ia sanoo:

   Joo Acer Aspire on kyllä yks mun vaihtoehdoista! Mietin kans tuota näyttöä, että kai sitä nyt pärjää ihan hyvin 13 -tuumaisella..? Kun ne 15-tuumaiset painaa sitten heti enemmän. Paitsi että aloin myös sittenkin pyörtää päätäni ja harkita omenaläpsyskää?? :D

 19. Freia sanoo:

  Acer Travelmate P253-M ! Maksaa n. 600€ ja käyttiksenä Win8

 20. reetta sanoo:

  Aloitteleva oranssin pään värjääjä kysyy: MIKÄ on paras oranssi hiusväri sun mielestä? Olet luultavasti ehtinyt testaamaan yhden jos toisenkin. KIITOS!!!!!!!

  • ia ia sanoo:

   Oon jo pari vuotta värjännyt kampaajalla, mutta taisin kotiväreistä tykätä jostain Loreal Recital Preferencestä sävyssä 7.4! Nyt vedin niin ulkomuistista että en mee vannomaan, mutta jotain sinnepäin se oli :D

 21. avaruuskerho sanoo:

  Olet supersopo, ihana tyyli

Kommentoi