sunnuntai 30. marraskuun 2014

video: 3x pikkujouluasu

Jaiks, pikkujoulukausi! Oon mennyt sortumaan muutamaan ihanaan pikkujouluvaatteeseen, vaikkei mulla nyt mitään hullua juhlaputkea tulossa olekaan, hups.. Ajattelin vähän näyttää noita vaatekappaleita teillekin ja laitoinkin kasaan kolme potentiaalista pikkujouluasua! Tällä kertaa ajattelin tehdä esittelyn videomuodossa, sillä se tarjosi samalla mainion tilaisuuden kertoa vielä vähän lisää mun lemppariominaisuuksista tuosta Indiedaysin ja Olympuksen yhteistyökampanjan tiimoilta saamastani Olympus PEN E-PL7 -kamerasta. Kamerahan on siis Olympuksen uusin lisäys PEN-kameroiden perheeseen, ja se on täysverinen järjestelmäkamera, mutta peilittömyyden ansiosta älyttömän näppärässä pienessä koossa. Kamerasta kirjoitinkin jo tarkemmin päivä kuvina -merkinnän yhteydessä täällä ! Mutta nyt siihen videoon (ja mun awkwardiin keikistelyyn liikkuvassa kuvassa..):

(Jos haluat nähdä videon isompana ja parempilaatuisena niin klikkaa HD, pääset kattoon videon Vimeon sivulta)

Asu 1: 

ialla päällä: Superpaljettipusero ja nahkashortsit H&M. Tuon paljettipuseron kanssa kävin semmoiset henkiset taistot ettei mitään rajaa! Järki sanoi, että et sää nyt hyvä tyttö voi käyttää tuota missään, ja sähän välkyt pitkin seiniä kuin diskopallo. Muttakun tunteet sanoi, että onhan tuo nyt aivan törkeän hieno! Ja mitä vikaa on näyttää diskopallolta! Ihan tasan laitan uudenvuodenaattona tuon töihin päälle jos ei muuta.. :D

kameralla päällä: ”vanhanaikainen” -taidesuodin.

Asu 2:

ialla päällä: Jalokivimekko H&M ja kauluskoru H&M (joskin vanha). Huulissa Rimmel Apocalips sävyssä Nova.

kameralla päällä: ”osittainen väri” -taidesuodin punaisella värillä. Tuossa huomaa miten esimerkiksi nuo pallolamput muuttui mustavalkoisiksi, kuten myös mekon pohja, vain punasävyiset kohdat jäi värillisiksi.

Asu 3:

ialla päällä: Pallopitsimekko H&M (vanha, mutta vastaavia saman puljun valikoimissa tällä hetkellä esim. tämä ja tämä). Piti tää ny saada mukaan, kun se jäi rannalle ruikuttamaan silloin syksyisessä gaalavaatepohdinnassa, vaikka teistä moni tuota mekkoa voittajaksi äänestikin! Huulissa Rimmel Apocalips sävyssä Big Bang.

kameralla päällä: tommoinen vinkeä vanhanaikainen rätinäfilmiefekti! Sille oli semmoinen oma pikkupainike siinä näytöllä kun laitoin kameran video-asentoon, ja kas kummaa, kuvaan ilmestyikin tummennetut reunat, vanhan leffan tyyliin kevyesti katkonainen liike sekä nuo vanhan leffan ”raidat ja karvat” :D Tiiättehän mitä tarkotan, haha.

Loppuklippi:

ialla päällä: Omasta mielestä älyttömän hyvä visio, jota inspiroi iltahepuli sekä kamerasta löytynyt rakeinen mustavalkosuodatin :D Hain tässä semmosta Addams Family- ja säikäytysvideohenkeä! Lopputulos on tosin lähinnä surullisenkoominen..

kameralla päällä: Se vanhanaikainen filmiefekti sekä ”rakeinen filmi” -taidesuodin.

Yleistä Olympus PEN E-PL7:lla videokuvaamisesta:

 • Suurin plussa videokuvaamisessa verrattuna esimerkiksi mun Canonin järjestelmäkameraan on se, että automaattitarkennus on tuossa kamerassa aivan unelma. Järkkärin automaattitarkennus on todella sahaavaa, töksähtelevää ja kovaäänistä (jos et ole valmis ostamaan monien satojen arvoista objektiivia tähän tarkoitukseen), ja tämän vuoksi mulla on aikaisemmin videoiden kuvaus jäänytkin: Kun kuvaa itte itteään ilman apulaista, niin on todella hankalaa arvailla, että onkohan se manuaalitarkennus nyt kohillaan, eikä siitä yhdestä pisteestä voi hievahtaa minnekään ilman manuaalista uudelleen tarkennusta. Tuossa Olypuksessa siis tarkennus toimii ilman minkäänlaista sahausta ja töksähtelyä, ja täysin äänettömästi. Kameran edessä voi heilua miten tykkää (ja vaikkapa hiplata lähikuvassa kaulakorua.. :D), ja kameran tarkennus seuraa sulavasti mukana.

 

 • Lisäksi videon laatu on aivan yhtä hyvä kuin kameralla kuvattaessakin. Tuota videota kuvatessa oli kello 23 illalla, eikä huoneeseen siis tullut yhtään päivänvaloa. En omista mitään studiovaloja, joten mulla oli vaan mun normaali jalkalamppu sekä yöpöydän lamppu päällä sekä mun minipieni kirkasvalolamppu vielä nurkassa. Videota ottaessa voi tosi näppärästi säätää kameran rullan avulla esimerkiksi valotusta niin, että videosta tulee kirkkaampi.

 

 • Lisäksi päädyin jälleen kerran testaamaan myös niitä vinkeitä suodattimia, joita voi siis käyttää myös videoita kuvattaessa! Eli jälkikäteen en lisännyt tietokoneella mitään noita erikoisefektejä, vaan nuo kaikki vinkeydet valitsin vain suoraan kameran valikosta videota kuvattaessa.

 

 • Ainoa miinus tulee siitä, että vaikka käsivaralla kuvatessa alaspäin kääntyvä selfienäyttö on näppärä, niin jalustalla kuvattaessa näyttöä ei pysty kääntämään alas ja näin ollen et näe itseäsi kun kuvaat. Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu: Olympuksen edustaja kertoi, että heillä on olemassa oma lisävempain, jonka avulla kameran saa kiinni jalustaan niin, että näytön saa kääntymään. Itse ratkaisin ongelman laittamalla äsken tilaukseen Ebaysta tuommoisen kepukan (n. 8€), millä ongelman pitäisi ratketa myös! Tulispa se pian että pääsen testaamaan!

 

Olympuksella on nyt aika mainio joulutarjous: E-PL7:n ostaja saa kaupan päälle Design House Stockholmin Harri Koskisen suunnitteleman Block-valaisimen! (Lampun arvo 121 €). Joulupaketti löytyy täältä.

Myös kamppissivulla täällä on käynnissä kilpailu, jossa kuvia kommentoimalla osallistuu arvontaan, jonka voittajalle lähtee oma E-PL7! 

ps. Oliks toi video kiva? Mä nimittäin saatoin päästä vähän videoiden tekemisen makuun.. :D Saa heittää videointi-ideoita!

 


Saatat pitää myös näistä:

34 Responses to “video: 3x pikkujouluasu”

 1. Avatar Tiia sanoo:

  IHANIA asuja! Rakastuin tuohon ensimmäisen asun paljettipaitaan, pakko saada! <3

 2. Avatar lusene sanoo:

  Mahtava video :D Pisteet viimeisen asun biisivalinnasta ja filtteristä.

 3. Avatar hipsu sanoo:

  Iltaa! :3 kaikki asut olivat upeita, eniten tykkään kuitenkin tuosta paljettipusero+nahkasortsit asusta! Ja hei mahtava tuo videon loppu! :’D en säikähtänyt mutta onnistuit kyllä välittämään tunnelman!

 4. Avatar Halla sanoo:

  Oooi sulla on taas nykyään otsatukka! Sopii sulle tosi hyvin! Ihania vaatteita! Oot upea tyyppi! :)

  • ia ia sanoo:

   Joo mä menin sit leikkaamaan sen perjantaina :D Ehkä mä oon tähän ihan tyytyväinen! Kiitos paljon :)

 5. Avatar Sonja sanoo:

  Ihana tukka! Niin, ja vaatteet myös!

 6. Avatar Monsku sanoo:

  Nää videot on tosi kivoja pitkästä aikaa, hauskaa nähdä, että oot livenä ihan yhtä hassu ja söpö kun mitä oon kuvitellutkin. :) Tuo paljettipaita on ihan superhieno, eikä diskopalloilussa todellakaan ole mitään väärää! Joskus tosiaan vastaan tulee vaate, joka vaan kiljuu sun nimeä, ja silloin ei järjen äänellä ole mitään jakoa. Jalokivimekko on myös todella ihana, mulle kans! (Ei kyllä ehkä löytyis meitsin kokoa…) Joo laita vaan videoita tulemaan, kun sullon noin viimesen päälle vehkeetkin! (Vaikka en niiden teknisistä hienouksista mitään ymmärräkään.) Joku (pikkujoulu-) meikkiaiheinen olis kiva. :)

  • ia ia sanoo:

   Voi miten kiva kuulla, kiitos paljon :) Haha, mä muistan tuon sun ohjenuoran silloin kuin seuraavan kerran eteen kävelee pakkosaadamutteimitäänjärkeä -vaate :D Uu, mä voisin kattoa jos saisin jotain meikkileikkijuttuja videoitua! Kiitos vinkistä :)

 7. Avatar Anni sanoo:

  Ihana video! :D Ja ihania asuja, paljettipaita ja jalokivimekko oli mun suosikit!! :)

 8. Avatar Minna sanoo:

  Ihania asuja!! =)

 9. Ootko käyny kampaajalla? :) Näytti skarpimmalta tuo siun tukkas! (ei sillä että aiemmassakaan ois mittää vikaa ollu) Kivoja asukokonaisuuksia, itse oon vähän varoivainen paljettien suhteen niin nuo kaks viimosempaa oli enemmän minun mieleen :)
  Tuo kamera olis kyllä niin unelma!

  • ia ia sanoo:

   Joo perjantaina kävin pätkäsemässä! :D Ja tuossa se on vielä sen kampaajan laiton jäljiltä eli ei vielä normaalissa ”pöyhkeydessään”, mut eiköhän tää tästä taas asetu :) Kiitos paljon! Mä en oo kyllä tosiaan muuta kameraa tuon saapumisen jälkeen käyttänytkään :)

 10. Avatar mama sanoo:

  En kestä! Säikäytys yritys ja aamun makeimmat naurut!

 11. Avatar Nimetön sanoo:

  Eka asu on ehdoton lemppari!

 12. Avatar emmi / NFV sanoo:

  MITEN SÖPÖ OOT !?
  <3___<3

 13. Avatar Aino sanoo:

  Voooi luoja ku oot kaunis! Rakastuin tohon tokaan kokonaisuuteen

 14. Avatar Titu sanoo:

  Mun mielestä tuo toinen mekko oli enemmänkin kukkamekko :D
  Viimeinen oli suosikki! :) Diskopallo asukin oli kiva :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mäkin hetken tihrustin sitä printtiä ennen kuin uskon ettei ne oo kukkia :D Kiitti Titu, oot niin kiva kun kommentoit <3

 15. Avatar Tea-Annamari sanoo:

  Mä oon aina kammoksunut paljetteja, koska niistä tulee aina mieleen, kun oli millenium. Tai sellainen vanha nainen, joka tanssii pahimmassa teinibaarissa ripsivärit poskilla. Mutta en vaan pääse yli, että toi paljettipaita oli törkeen hieno! Siis mitä täällä tapahtuu? :D

  Pikkujoulumekoksi tosin pistäisin sen mustan. Kun oon tällanen kootti Kustaa, joka pukeutuu ympäri vuoden mustaan (kesällä graniitin harmaaseen) ja jonka lemppari sanonta on aina ”Tää ois tosi kiva, mustana.”

  Paljettipaita ehdottomasti uudeksi vuodeksi! Mun kaverit varmaan passittaisi lääkärille, jos menisin hommaamaan samanlaisen (mutta en oo vieläkään päässy yli siitä, että se oli hieno!!) :DD

  • ia ia sanoo:

   Oih, millenium!! Nyt kun mainitsit niin mieleen muistuu elävästi tuo maaginen vuosituhannen vaihtuminen ja siihen liittyneet paljettiöverit :D Voi kuule, tässä käy vielä niin että meillä on uutenavuotena molemmilla paljettipaidat päällä ;D Kiitti kun kommentoit!

 16. Avatar Christina sanoo:

  Olipa ihastuttava video ja kauniit asut! Tosin mulle tuli nyt jonkin sortin pakkomielle tuosta paljettipuserosta, vaikka juuri vannoin, ettei ostoslistalle saisi päätyä juuri nyt yhtään mitään……

 17. Avatar eminium sanoo:

  Arvaa yrittikö mun pää takoa järkeä, kun mää menin ostamaan sen hooämmän superpaljettisen kynähameentapasen (jos tiedät mitä tarkotan)! Toi mun mies katto mua näin: O_o, mutta silti, aion pitää sitä aivan varppina just siellä missä haluan :D! -Kissamekkokaksonen

  • ia ia sanoo:

   Joo tiedän mitä tarkoitat! Hei se hame on just hieno, ei ne miehet ymmärrä hienon päälle ;D Taidan piilottaa tuon oman paitani kun tuo tulee kylää, heh..

Kommentoi