tiistai 10. maaliskuun 2015

helmikuun lempparit

Hups, nämä meinasi unohtua kokonaan! No vieritetään syy minilyhyen helmikuun niskoille joka livahti ohi niin nopeasti ettei ehtinyt edes sitä kuuluisaa kissaa sanoa. On siinäkin meillä muuten taas sanonta.. Miks just kissa?!

LEMPIVAATE
helmilemppari44

Helmikuun lempparivaatteeksi pitää nimetä musta keinonahkahame. Se on lepäillyt vaatekaapissa jo hyvän tovin, mutta jostain syystä helmikuussa tulin vetäneeksi sen ylleni vähintään parina aamuna per viikko, ja se oli myös yksi lomavaatekaluston varsin toimiva osanen. Nahkahame tuntuu maagisesti käyvän kaiken kanssa, ja matkustamista ajatellen se on ihan ässä: Se ei rypisty koskaan! Ja mahdolliset tahratkin saa pyyhittyä pois kostealla liinalla niinkuin kersan kaulakaukalosta konsanaan.

LEMPIASUSTE
helmilemppari333

Helmikuussa olin kaikista eniten tohkeissani Kööpenhaminan &Other Storiesilla tekemästäni laukkulöydöstä, joten se oli pakko tuikata lempparilistaukseen! Musta tuntuu, että mulla on ikuisuushaku päällä kohteelle ”musta laukku hopeisilla yksityiskohdilla johon mahtuu kaikki mutta joka ei ole liian iso”. Kyllä niitä kandidaatteja aina silloin tällöin on eteen putkahdellutkin, mutta lähinnä kehnommassa keinomateriaalissa, jonka seurauksena olen kuluttanut jo varmaan kolme mustaa täydellisyyslaukkua puhki.. Mutta uusin tulokas on aitoa nahkaa! Ja se on aivan mainio! Kolme erillistä osastoa täyttää tämän pussukoijafriikin tarpeet aivan täysin, kun sisällön voi kategorisoida kolmeen eri osaan, eikä mitään tartte etsiä käsi kyynärvartta pitkin laukun pohjalta. Ja tuo on just niitä laukkuja, joihin mahtuu pienestä ulkomuodosta huolimatta aivan julmetusti tavaraa. Ja kerrankin! Hopeiset yksityiskohdat!!

LEMPIKOSMETIIKKA
helmilemppari11

Helmikuun lempikosmetiikaksi pitää nimetä alkukuussa tilaamani Too Facedin Natural Eyes -paletti. Jahkaillessani reissumeikkejä tulin pakanneeksi luomiväriosastolta mukaan vain tuon näppäränkokoisen paletin, joka osoittautui kyllä oikein mainioksi! Laiskoina aamuina vetelin pelkästään koko luomelle Push Uppia tai Honey Pottia, ja jos jaksoin panostaa enemmän niin tein varjoa luomivakoon Nudiella tai Cashmere Bunnylla. Silk Teddy toimii silmien sisänurkassa tosi nätisti, ja uskaltauduin mä yhtenä iltana tekemään vähän tummemman setin Chocolate Martinilla ja Sexspressolla. Varsin monipuolinen pakkaus siis!

LEMPIOSTOS
helmilemppari22

Lempiostokseksi pitää ujuttaa leffaliput, joita tuli eräänä helmikuisena ankeana viikonloppuna ostettua kaksin verroin. (Olin muuten ihan ihmeissäni, kun leffaliputkin saa nykyään kännykkään! Siis marssit vaan suoraan saliin ilman mitään jonotusta ja näytät liput kännykästä. Whaaat.) Käytiin nimittäin kattomassa peräkkäisinä päivinä sekä the Imitation Game että Theory of Everything. Tykkäsin molemmista kovasti! Benedict Cumberbatchissa on jotain selittämättömän ihanaa (Sherlockin uutta tuotantokautta malttamattomana odotellessa..), ja pätkä oli kyllä tosi viihdyttävä. Myös Theory of Everythingissä oli aivan huikea ja täysin ansaitusti Oscarin arvoinen suoritus pääosan esittäjältä Eddie Redmaynelta, mutta olisin kuvitellut että siinä olis ollut edes hippasen enemmän sitä tiedeosuutta? Sanoo matemaatikon vaimokokelas, joka kuulee noita fysiikan pohdintoja lähes päivätasolla.. :D

LEMPIESINE
helmilempparit77

Helmikuun lempiesineeksi pitää nimetä mun pinkki Benettonin lentolaukku! Sinne tuli sullottua kolmasosa helmikuisesta elämästäni. Kivanvärinen matkalaukku on kyllä esine sarjassamme ”pääsee ilahduttamaan harvoin mutta niinä harvoina kertoina sitäkin enemmän” :D Eipähän tarttennu lentokentillä huolestua tunnistamisvaikeuksien takia kertaakaan!

LEMPIRUOKA
helmilemppari55

Helmikuun lempiruuaksi pitää kollektiivisti valita kaikki loman aikana nautittu ruoka ”nyt ollaan lomalla!” -periaatteella, joka mahdollisti kaiken ihanan, kuten makean herkun joka kahvittelukerralla ja hampurilaisaterian lounaaksi kahtena peräkkäisenä päivänä.. :D Sittemmin on koittanut paluu arkeen ja normaalimpaan ruokavalioon. Plaah.

LEMPITEKEMINEN
idhelmilemppari66

No tieteski helmikuun lempitekemiseksi pitää valita loppukuussa koittanut talviloma sekä se Kööpenhaminan reissu! Olipa muuten niin perhanan kivanoloinen kaupunki, että sinne tartteis kyllä päästä vielä uudestaankin. Reissumerkintää tulossa, on on! Halluutteko että kerron jotain erityistä vaiko pelkkää kuvapläjäystä..?


Saatat pitää myös näistä:

36 Responses to “helmikuun lempparit”

 1. Opiskelija sanoo:

  Moi, tykkään kovasti ihanan raikkaasta blogistasi!

  Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyen blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos te blogien lukijat vastaisitte kyselyyni, se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymejä!

  Kiitos!

  https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html

 2. Rose sanoo:

  Nää kuukausilempparit on kyllä ihan parhaita postauksia! Tykkään paljon!

  Tuo laukku näyttää muuten täydelliseltä. Taidan joutua googlettamaan & Other stories – merkin, koska on itselle täysin tuntematon… Ja laukku täyttäisi omatkin kriteerini, koska on täy-del-li-sen kokoinen ja ne hopeat yksityiskohdat on elinehto :) en vain pysty käyttämään kultaa missään, valitettavasti valtaosa suunnittelijoista on täysin eri mieltä, koska esim. Stokkalla kun pyörähdin, niin ei siellä mitään muuta ollutkaan. Perus!

  Kaikki Kööpenhamina-postaukset kiinnostaa, vaikka kävinkin tosiaan itse tammikuussa. Eli niin pitkä postaus kuin vain on mahdollista kirjoittaa ja laittaa täyteen kuvia, niin kannatan sitä :) Ihastuin kaupunkiin kunnolla ja tekisi jo mieli mennä takaisin. Varmasti keväällä / kesällä vielä paljon kauniimpi kuin tammikuun harmaassa ilmassa. Ja kaunis oli silloinkin!

  Ps. En ihan äkkiä keksi osuvampaa laukkukuvausta kuin tuo, ettei tarvi kaivaa mitään ”käsi kyynärvartta pitkin pohjalla ”, on niiiiiin totta :)

  • ia sanoo:

   Jei tosi kiva kuulla että tykkäät! Se on kyllä ihan mainio veska, käy ihmeessä kattomassa merkin nettisivut :) Ja oon huomannut tuon saman, miks sitä kultaa pitää tuikata joka paikkaan? :D Joo se oli kyllä ihana kaupunki, vaikkei meilläkään helmikuiset sadesäät oikein suosineet! Jospa päästään molemmat vierailemaan siellä vielä kesälläkin :)

 3. iida sanoo:

  Itsekin on tullut käytyä Kööpenhaminanssa viime vuoden puolella ja täytyy sanoa että on kyllä upea kaupunki :) tivoli ja vanhasatama on ihan must nähtävyydet.

  • ia sanoo:

   Niin on! :) Voi että harmitti kun Tivoli oli kunnostuksen takia kiinni just tuolloin, plää!

 4. Salee sanoo:

  Jee, kyllä halutaan tietää enemmän Kööpenhaminasta! Vaikka kivoimmat hengailupaikat ja ravintolat..? Matka on nimittäin varattu toukokuulle! :)

 5. Nimetön sanoo:

  Kerro jotain erityistäki jos on kerrottavaa!! Kööpenhamina vaikuttaa niin kivalta mut eiks se oo melko samanhintainen ku Suomi nii en oo vieraillu tähän asti :(

  • ia sanoo:

   Kiva ku kommentoit! Joo niinhän se on, mutta hintatasostaan huolimatta kyllä vierailun arvoinen kaupunki :)

 6. Minna sanoo:

  Keinonahkahameet on parhaita! <3 Mulla on kaksi sellaista ja toista käytän ihan koko ajan. Opiskelukaverit varmaan ajattelee, ettei mulla oo muita alaosia :D

  • ia sanoo:

   No niin on! Mutku ne käy kaiken kanssa niin houkutus ylikäyttöön on ihan liian suuri ;D

 7. strange sanoo:

  ah joo köpis on ihana! ikävöin sinne usein

 8. katjuska sanoo:

  Ooh, Kööpenhaminan matkaraportti tulisikin nyt oikein mainioon saumaan, sillä ensi viikolle on Köpiksen matkaliput takataskussa. :) Sekä kuvat ja tekstit ovat siis mieluisia, shoppailuvinkit erityisesti! Ovatko muuten hampparit Cocks & Cowsista? Hauska tarjoiluastia ranskiksilla, perhanan tanskalaiset kun ne osaa tehdä kaiken niin hauskannäköisesti. :)

  • ia sanoo:

   Heii aivan mahtavaa reissua teille! Mä koitan saada merkintää puserrettua ulos mahdollisimman pian :D Hampparit on Hot Buns -nimisestä paikasta, oli kyllä niin symppikset nuo minikaukalot :D Ja todellakin, perhanan tanskalaiset!! ;D

 9. Maxime sanoo:

  ”kersan kaulakaukalosta konsanaan” :D Ei noi kledjut itseäni niin paljon kiinnosta, mutta sun kirjoitustyyli on syy miksi vuodesta toiseen seuraan tätä blogia!

 10. Annie sanoo:

  Kööpenhamina on kyllä yks aivan mieletön kaupunki! Okei, koko Tanska on, mutta Köpis noine ihanan värisine taloineen ja pyöräkaistoineen on kyllä parhautta. Henkilökohtaisesti saat tehdä ihan millaisia postauksia Kööpenhaminan reissultasi, kaikki kelpaa! :D

  Tohon Kaiken Teoria – leffaan pitää heittää, että toi elokuvahan perustuu Jane Wilden muistelmiin eli ymmärrettävästi, jos vaimon näkökulmasta on kirja ja siten myös leffa, niin ei siinä sitä fysiikkaa turhan paljon oo. Mistä allekirjoittanut on kiitollinen, vaikka lukioaikoina kiersi CERNin hiukkaskiihdyttimet ja muut, koska fysiikka. :D En edelleenkään tajua aineesta turhan paljoa.

  • ia sanoo:

   Haha, pistetään siis kaikkea mahdollista tulemaan! :D Se oli kyllä niin sympaattinen kaupunki, pyöräkaistoineen kaikkineen! Joo hyvä pointti kyllä tuo muistelmat! Siinä oli edellisillan vertailukohtana vaan se the Imitation Game jossa oli vähän enemmän just sitä ”itse tapahtumien kuvausta” kuin ihmissuhteita, mutta ymmärtäähän sen kyllä että tuo oli ennemminkin henkilökuvaus :)

 11. rosa sanoo:

  voi oon niiiin samaa mieltä tosta benedict cumberbatchistä! aivan huikean mystinen näyttelijä! ;-)

  kiitokset ihanan pirteästä blogistasi, näitä juttuja ei voi lukea kuin hymy huulilla!

 12. retukehveli sanoo:

  Täälläkin olisi Köpis -matka buukattuna kesälle, joten kaikki tiedonjyväset, vinkit ja kuvat otetaan innolla vastaan! :) Esim. tääonpakkonähä -paikoista sekä käytännön seikoista (majoitus, liikkuminen) olisi mukava lukea.

 13. Titu sanoo:

  Onpas söpö tuo nahkahame + ananaspaita yhdistelmä :)
  Mullakin ois hakusessa aitonahkainen tyylikäs musta käsilaukku. Tuo sun näyttää niin hyvältä! :)

  • ia sanoo:

   Kiitsa! :) Toivottavasti löydät mieluisan, aitonahkaista ja samalla tarpeeksi kivaa laukkua on jostain syystä yllättävän vaikea löytää :D

 14. Ainushka sanoo:

  Ton matkalaukun toi mieleen jonkun pienen rasian, ja nyt mä en osaa kattoa sitä ilman sellasta: ”Oooh, siellä on karkkia!” -reaktiota :’D Uuuu, elokuvia! Cumberbatch ja Redmayne (<3) teki kieltämättä molemmat varsin vaikuttavat roolisuoritukset, tykkäsin myös.
  Ja kyllä, Kööpenhaminasta kaikki mahdollinen, mitä ikinä keksitkään :)

  • ia sanoo:

   Haha, olis varmaan pitänyt laittaa joku oikee karkkirasia tuohon mittakaavaksi viereen :D Joo on ne kyllä vallan mainioita herroja, pitääpä bongata Redmayne jostain toisestakin roolista! Kiva kuulla että kaikki on tervetullutta, laitetaan tulemaan :D

 15. Nimetön sanoo:

  toi viimonen on kuva on niin söpö ettei mitään rajaa!

 16. Anne sanoo:

  Kerro Kööpenhaminasta shoppailu- ja nähtävyysjuttuja. Suunnittelen just reissua sinne, enkä ole ennen käynyt. Ja toi laukku on kyllä kiva..

  • ia sanoo:

   Se on kyllä ehdottomasti vierailemisen arvoinen kaupunki! Koitan saada merkintää pian ulos :)

 17. lotta sanoo:

  Nää lempparipostaukset on ihan mahtavia!

Kommentoi