maanantai 01. kesäkuun 2015

se tunne osa 2

Se tunne kun..

jättiseppele3

..teet viikon sisään jo kolmannen kauppareissun, ja unohdat yhä edelleen ostaa pumpulilappuja. Kasvovettähän on lotrattu loppuneiden lappujen jälkeen jo niin pumpuliin kuin vessapaperiinkin, ja kerta toisensa jälkeen sitä vaan tyynenä ohittaa kaupassa ne vanulappuhyllyt.. Argh!

..istut hiljaisessa kampaamossa odottamassa vuoroasi, ja perinteisesti uppoudut tärkeännäköisenä puhelimeesi. Sitten onnistut tekemään jonkin ihmeen maagisen sormiliikkeen näytöllä, ja Spotifystä pärähtää soimaan koko kampaamon riemuksi Nicki Minajin Anaconda?! Sählää siinä sitten monta piinallista sekuntia koittaen saada sitä Nickiä vaimenemaan, mutta eihän se vaimene ennenkuin jokaiselle on tullut selväksi että my anaconda don’t want none unless you got buns hun. Se oli mun lenkkilista, lenkkilista!!!

jättiseppele1

..joudut jatkuviin ”mites se muutto etenee?” -uteluihin vastaamaan että no siis juuh, kyllähän mulla on teorian tasolla muuttolaatikot pakattuna ja nätisti eteisessä nököttämässä, mutta todellisuudessa tässä ollaan edelleen kodittomia. Noh, äsken laitettiin taas neljä kyselyä menemään. Onneks on kesä, ei siellä sillan allakaan varmaan niin kovin viileä ole.

..raijaat kotiin tovi sitten tilaamasi mehevän paketin täynnä kaikkea kivaa kesäistä päällepantavaa aina hameesta mekkoon ja puserosta takkiin, mutta jättimäisen säkin ainoa kiva asia on siellä pohjalla orpona pyörinyt kukkaseppele. Sori Ärrän täti kun toin tasan samankokoisen järkäleen palautukseen kun minkä sieltä just äsken hainkin..

jättiseppele4
..kaupassa ollessasi koitat pähkäillä että mitä hittoa sitä pitikään ostaa, ja päättelet että joku ketsuppi sen täytyi olla! Kotona sinua jääkaapissa iloisesti tervehtii kolme ketsuppipulloa. JA AINIIN NE PUMPULILAPUT!?!

jättiseppele5
Siinäpä viimeaikaisia ajatuksenpätkiä sekä yksi asu! Monkin kukkaseppele, Levis:in farkkumekko ja H&M:n jakkutakkijuttu.


Saatat pitää myös näistä:

50 Responses to “se tunne osa 2”

 1. Avatar Anni sanoo:

  Heippa! Jos ei kauhistuta Puistola, ja jos ees jompikumpi teistä on lukion käynyt korkeakouluopiskelija, niin osakunnilla olis nyt halpoja kämppiä heti vapaana! http://pv.osakunta.fi/kaemppae/suomeksi/hakeminen/heti-vapaat/ Sopii hyvin kajaanilaisille. :D Oon itte helsinkiläistyny kajaanilainen blogin seuraaja, osakuntalainen ja viettäny tuolla Puistolan kämpissä paljon aikaa. Ihan mukavia ovat. Ja superhalpoja.

  • ia ia sanoo:

   Kiitos vinkistä! Se on tosin meidän päivittäisten kulkuyhteyksien kannalta aika kaukana, mutta ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto :)

 2. Avatar Annie Mink sanoo:

  Haha, nää on parhaita :D Osa jutuista kuulosti hyvin tutuilta… :D

 3. Avatar Jossuli sanoo:

  Mä niin ymmärrän, pumpulilaput on maailman vaikein asia! Tässä niitä on yritetty parin viikon ajan ostaa, mutta ne unohtuu aina, AINA! :D

 4. Avatar hanna sanoo:

  Ai että noi ’mites se muutto’ tai ’mites se asunnon etsintä’ -kuyssärit risoi itseäkin todella paljon sillon kun asuntoa etsittiin ja muuttoa tehtiin. Ristus sitä jaksanut kukaan kuunnella :D Ja mulla käy aina sama vanulappujen kanssa – siinä sitten pari viikkoo oot ilman vanulappuja kunnes lähdet viimeinkin kauppaan ainoastaan sillä ajatuksella että prkl nyt en osta muuta kuin ne laput. Niin ja sitten ostat pelkästään salaattiaineet. Prkl :D

  Pystyin muuten niin samaistumaan tuohon kannan kamat kotiin ja samat takaisin ärrälle-juttuun, turhauttaa aika suuresti kun mikään ei olekaan luonnossa niin kivaa kuin ne ovat netissä olleet. Suosiolla siis ostan paikoista joissa on ilmaiset postit ja palautus. Aamen.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • ia ia sanoo:

   Heh se on kyllä totta, varsinkin noista ”ilmainen postitus ja palautus” -paikoista tulee herkemmin tilattua kaikkea vähän sinne päin -kamaakin :D

 5. Avatar Milla sanoo:

  Haha, tämä on niin tuttua! :D Varta vasten kun lähtee jotain hakemaan, niin varmasti unohtuu. Kauppalista kun jää kotiin, niin tulee varmasti kaikkea muuta ”tarpeellista” kauppakasseissa kotiin. Ompelutarvikeostoissa sama juttu, aina joku yksi vetoketju jää ostamatta… :D

 6. Avatar Emilia H sanoo:

  Haha, ihana postaus! Ja kiva asu :)

  therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

 7. Avatar Milla sanoo:

  Tällaset postaukset on parhaimpia :D

 8. Avatar Katariina sanoo:

  Haha voi ihana! :D Mä niin samaistun tohon kauppasähläykseen. Siis miksi sitä 2 minuuttia ei voi uhrata sen kauppalistan vääntämiselle? Säästyis monta kauppareissua eikä iltaisin tartteis miettiä et mistä kaapin aineksista sais väännettyä kotitekoisen hammastahnan. :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, no niinpä :D Voi ei, toivottavasti et oo joutunut kokeilemaan kotitekoista hammastahnaa! :D

 9. Avatar Illuusia sanoo:

  Ihana asu, ja todella kaunis tuo kukkaseppele! :) Itsellänikin on tapana unohtaa kaupassa aina se juttu, mitä lähdin ostamaan. Tällä kertaa se on shampoo, ja nyt olen kuukauden verran pessyt hiuksiani kaiken maailman kananmunilla ja muilla hippituotteilla. :D Sujuu se näinkin!

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitoksia paljon :) Voi eii, kuulostaa aika eksoottisilta vaihtoehdoilta, toivottavasti oot muistanut jo sen shampoon :D

 10. Avatar Essi sanoo:

  :D siis apua, meinasin tukehtua omaan sylkeeni tuossa ketsuppikohdassa… :’—D on muuten aivan ihana asu! Miten vanha tuo jakku on, löytyiskön tuollaisia löysiä ja pidempiä h&m:ltä edelleen…?

  • ia ia sanoo:

   Hahha, kiva jos viihdytti :D Se on valitettavasti jo muutaman vuoden vanha, mutta kyllä jotain samantyyppisiä näytöstäis olevan ainakin nettisivuilla!

 11. Avatar Mona sanoo:

  Vinkkinä etelään muuttavalle että kannattaa suhtautua asuntohakemuksiin kuin työhakemukseen – ja soittaa perään. Itsellä kävi n. vuosi sitten niin, että näin netissä kivan asunnon ja hain, mutta mitään ei pariin viikkoon kuulunut. Netistä kuitenkin näkyi, että kohde oli edelleen vapaana. Otin yhteyttä vuokrafirmaan ja päästiinkin heti yksityiseen asuntonäyttöön, jonka jälkeen oli 2vrk aikaa päättää ottaako vai jättääkö. Ja täällä me nyt asutaan! :)

 12. Avatar A sanoo:

  Moikka! Kun tuosta lenkkilistasta mainitsit, niin tuli mieleen muutama kysymys! Kerroit silloin siitä kevennysprjoktistasi, miten olet/oletko saanut pidettyä kilot kurissa sen jälkeen? Miten liikunta on sulla arjessa, lenkkeiletko esim usein?

  Hyvää aurinkoista kesää! :)

  • ia ia sanoo:

   Viime aikoina on ollut mielen päällä niin paljon kaikkea muuta, että en ole ressannut painostani pitkiin aikoihin, enkä sen puoleen käynyt puntarillakaan. On varmasti tullut ainakin osa kiloista takaisin :) Lenkkeilen nykyään fiiliksen mukaan, silloin kun pitää päästä tyhjentämään päätä. Aurinkoa kesään sullekin!

 13. Avatar Nimetön sanoo:

  Mitä oot tykänny siitä sun applen läpsystä? Onko hintansa väärti? Ja miks päädyit raskaampaan pro:hon airin sijaan? :D Oon itekki vähä katellu uutta konetta ja tietenki pihalla kaikesta…

  • ia ia sanoo:

   Oon tykännyt kyllä tosi paljon, toiminut aivan moitteetta ja aivan hintansa väärti :) Ehkä vähän harmittaa kun en ottanut sitä 13-tuumaista tämän 11-tuumaisen sijaan, mutta olis se ollut kyllä sen verran kalliimpikin! Otin Pro:n koska tartteen niitä tehoja kuvienkäsittelyyn, varmasti ”normikäyttöön” riittää se Air! Tosin tää Retina-versio ilman levyasemaa on todella kevyt tämäkin :)

 14. Avatar hansumari sanoo:

  Vinkkivinkki: Olen kolmasti muuttanut pk-seudulla tuollaisen paniikkimuuton, että asunto pitää löytyä kuukaudessa. Joka kerralla onnistui kun nappasin puhelimen käteen ja selitin tilanteen. kerran tärppäsi Kevalta, kerran Newseciltä ja kerran Realia asuntovuokraukselta, viimeisin näistä viime keväänä. Eli googletapa näiden yhteystiedot ja soita kertoen tilanne, jospa näissä olisi samat hyväsydämiset välittäjät vielä töissä. :) Yhden asunnon kyllä sain Keravalta, kaksi muuta Helsingistä. Ja ei Keravakaan huono ole, ajallisesti sama matka kuin esim Itä-Helsingistä, mutta halvemmat vuokrat. Tsemppiä!

  • ia ia sanoo:

   Hyvä että teillä tärppäsi! :) Mäkin olen meidän tilannetta selittänyt aivan joka paikkaan mistä kämppää on haettukin. Olenkin yhden Realian välittäjän kanssa vaihtanut sähköpostia, mutta siitä ei ole nyt kuulunut mitään. Kiitos tsempistä!

 15. Avatar Nuppu sanoo:

  Voi ihana Ia! Mulla tulee aina niin hyvä mieli näistä sun kirjoituksista :) Tää on oikeesti kyllä oikea hyvän mielen blogi! Vaikka sulla nyt onkin stressiä ja varmaan myös ahdistusta tuosta asuntoasiasta, niin silti nää postaukset ei oo mitään melankolista valitusvirttä, vaan piristäviä ja mukaansatempaavia tekstejä. Osaat kirjoittaa tosi hyvin ja persoonallisesti, pilke silmäkulmassa ;)

  Itselläni on nyt tässä viime aikoina ollut kaikenlaista ei-niin-mukavaa mielen päällä, ja tällä viikolla on taas käyty läpi jos jonkinmoista itku- ja ahdistusryöppyä. Tätä sun postausta lukiessani huomasin kuitenkin ensimmäistä kertaa moneen päivään hymyileväni. Tuon kampaamojutun kohdalla hörähtelin ja hihittelin itsekseni, ja ”onneks on kesä, ei siellä sillan allakaan varmaan niin kovin viileä ole” -lauseen jälkeen jo nauroin ääneen :D Vaikka siis en tietenkään missään nimessä toivo, että sinne sillan alle joudutte; päinvastoin, täälläkin pidetään sormet ja varpaat ristissä, että teille löytyisi kiva ja sopiva asunto, johon on sitten mukava muuttaa…

  Mutta siis, se mitä yritän tässä nyt sanoa: kiitos tästä ihanasta, värikkäästä ja piristävästä blogista! Oot mahtava persoona, jolla on myös mahtava blogi :) Susta ja näistä sun teksteistä mulle tulee aina mieleen se yks kappale (jonka esittäjää en nyt millään saa päähäni!), jossa lauletaan ”hei, älä koskaa ikinä muutu; pysy aina tuolaisena kuin nyt oot”… ;)

  • ia ia sanoo:

   Voi miten ihana kommentti :) Nyt on tosin pitänyt jättää postaustahti vähän hitaammalle koska tällä hetkellä ei todellakaan irtoa mitään muuta kuin sitä ahdistusta ja valitusvirttä :D Ja tiiän ettei sitä kukaan jaksa lukea niin siksipä en sitä kirjoitakaan, heh! Mukava kuulla että sain sun ahdistukseen edes yhden hymyn aikaiseksi :) Jospa se aurinko paistaa taas meillekin, kiitos kovasti sormien ristimisestä!! Kiitos vielä kerran ihanasta kommentista, ei oo suunnitelmissa muuttua ;D

 16. Avatar Hanna sanoo:

  Toi vanulappujen unohtaminen on niin tuttua! :P kuin myös käsisaippuan, hammastahnan, yms…

 17. Avatar Henriikka sanoo:

  Hei teillähän oli kämppä hakusessa helsingistä? Suosittelen itse kirkko ja kaupunki lehteä, laittakaa sinne ilmoitus että haette kämppää! Laitoin itse vuosi sitten ja sain yli 20 yhteydenottoa ja sitä kautta sain myös kivan kämpän vallilasta :)

 18. Avatar Suvi55 sanoo:

  Toi farkkumekko on niin täydellisen värinen, että ihan sieluun sattuu. :’D ♥

 19. Avatar Elina sanoo:

  Ton takia mulla on aina pakko olla kauppalista, ku meen ostoksille, muuten unohtaisin jotain varmasti :D

 20. Avatar Viivi sanoo:

  Heh :D Aina ei vaan onnistu, vaikka kuinka yrittäis. Mut onneks kukkaseppele näyttää niin mahtavalta, että siitä voit sentään olla tyytyväinen!
  Yks täysin random kysymys, jos saan udella?
  Miksi ryhdyit bloggaamaan ja mikä saa sut jatkamaan edelleen? :)

  • ia ia sanoo:

   Haha :D No kukkaseppele kyllä kompensoi! Alun perin aloin bloggaamaan kun löysin kesällä 2007 muutamia blogeja ja se tuntui jotenkin niin omalta jutulta kun oon aina tykännyt kirjoittaa, ja sittemmin tästä on tullut niin osa mun elämää ja rutiineja ja tosi rakas harrastus että en osaa olla täysin bloggaamattakaan :) Ja toki tämä on mulle nykyään myös sivuduuni!

 21. Avatar Miimu sanoo:

  Me löydettiin täältä Helsingistä juuri äsken koti FB:n Vuokra-asunnot Helsinki -ryhmän kautta. VVO:ltakin kyllä aika aktiivisesti asuntoja tarjottiin, kun sinne hakemus laitettiin, samoin SATOlta tuli tarjouksia aika kivasti. Sitten vuokra-asuntoja on esimerkiksi Kevalla, Varmalla ja ja ja… Onnea etsintöihin!

  • ia ia sanoo:

   Kiva kun löysitte kodin! :) Mäkin oon ottanut muutamiin yhteyttä sen kautta. Pitää laittaa VVO:lle ja SATO:lle vielä hakemukset! Kiitos onnesta :)

 22. Avatar Viliina sanoo:

  Tuo kukkaseppele on ihan paras! Niin haluan itsellenikin sellainen. :D

  Mistä niitä siis saa? Tässä yritin googlailla ja tuloksena oli kukallista ilmeisesti munkin takapuolta ja kaikkea yhtä ihmeellistä, mutta ei mitään vaatekauppaa. Saa siis auttaa neitoa hädässä ja heittää ihan linkkiä, jos vain suinkin sellaista on tarjolla. :p

  • ia ia sanoo:

   Tuo kukkaseppele on Monkista! Ihan sieltä nettikaupasta asustepuolelta löytyi :) Mielenkiintoisia hakutuloksia sulla kyllä :D

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Kiitos! Nyt löytyi. :D

    Etsin siis hakusanalla ”monk” enkä ”Monki”, sillä en kyseisestä kaupasta ollut koskaan ennen kuullut. :P Tämä varmaan osaltaan selittänee todella mielenkiintoiset hakutuloksenikin…

 23. Avatar Titu sanoo:

  Olipa kivasti kirjoitettu postaus :)
  Itse selviän ruokaostoksista aina ilman listaa, koska ostan lähes aina samat jutut :D (miten niin kaavoihin kangistunut? :D)
  Mutta just jotku pumpulit tai saippua unohtuu aina jos ei ole listaa :D

  • ia ia sanoo:

   Heh kiitti :) Haha joo usein menee kyllä aika samalla kaavalla, täälläkin on ainakin aamupala aina sama :D

 24. Avatar Anna sanoo:

  Katsoin että näyttääpä tutulta, oot käyny kuvailemassa meidän talon edessä! :) Tsemppiä asunnon löytämiseen!

  • ia ia sanoo:

   Hups :D Just muuten noita kuvia ottaessa pohdiskeltiin, että mitäköhän asukkaat tykkää.. Kiitos paljon, sitä tarvitaan rutkasti!

Kommentoi