tiistai 11. elokuun 2015

just nyt -aakkoset osa 2

Tovi sitten pyöräytin blogiin aakkoston puolikkaan semmoisten ”just nyt” -asioiden kanssa, joilla ei mitään sen kummempaa funktiota edes ollut. Nyt ajattelin kirjoitella vielä loputkin kirjaimet auki tässä lentomatkani ratoksi! Kävin nimittäin viikonloppuna pikavisiitillä kotikonnuilla. (Lennot oli halvemmat kuin junalla matkustaminen?! Huhuu VR, millonkas se paljon puhuttu hintojen aleneminen on suunnitelmissa..)

Oma koti. Vaikka kaikki ei ole vieläkään vimpan päälle, niin vihdoinkin tämä uusi kotikolo on alkanuttuntua siltä omalta kodilta, jonne on päivän päätteeksi aina mukava tulla. Tai no okei melkein aina, ne kerrat kun tietää vastassa odottavan sen saman hurrikaaninjälkeisen tilan johon aamukiireessä nurkat jätti ei ole varsinaisesti se houkuttelevin ajatus..

Paikka koruille. Se on tän mun kotiaskartelun seuraava projekti! Koska täällä on vastikään maalatut seinäpinnat, niin en millään viitsisi alkaa tuikkimaan niihin naulanreikiä (eikä se taida olla vuokranantajankaan hartain toive), joten esimerkiksi edellisessä kodissa ollut korunaulakko on jäänyt toistaiseksi kaappiin. Mutta mihin ihmeeseen mä noita koruja oikein alan jemmaamaan! Pitää varmaan koittaa jostain etsiä jokin massiivinen puu johon niitä vois ripustella..

Quorn. Sitä oli eilen mun kasvishampparin välissä kananomaisena asiana. Mitä lie, mutta se oli yllättävän hyvää!

Rutiinit. Uuteen ympäristöön on alkanut muodostua niitä arjen pieniä rituaaleja, kuten aamusmoothien ja -kahvin kanssa meikkipöydän ääressä meikkaaminen (kesto 05:30-05:55, nää on hei tarkkoja :D), ovesta ulos loikkaaminen 06:15, aamuinen ratikkamatka mielellään aina siinä tietyssä vaunupaikassa istuen (06:22-06:32) ja niin edelleen.. Kuulostakoot neuroottiselta mutta mä tykkään näistä :D

iltakävely3

Smoothieaineosan mystinen katoaminen kaupoista: En löydä täältä mistään mustaherukoita!! Oi niitä aikoja kun pakastin pullotti äipän keräämiä mustaherukoita semmoisia määriä että ittensä olisi saanut myrkytystilaan c-vitamiiniyliannostuksesta, mutta täällä olen joutunut tyytymään kaupan herukoihin. Ja nyt niitä ei mystisesti saa mistään, lähikauppojen herukkahyllyt ammottaa systemaattisesti tyhjyyttään kauppareissu toisensa jälkeen! No okei, ehkä mun pitäisi olla tarpeeksi yleistietoinen hoksaamaan että nyt on joku herukkakausi varmaan justiisa alkamassa, ja kohta niitä taas saa. Mutku haluu-uu-uun heti, enkä kohta.

Torilla ei ollut enää kirsikoitakaan! Mitäh, joko kirsikka-aikakin meni! En ala.

Ulkomaille? Hmm. Mulla on syyskuussa vielä kaks viikkoa kesälomaa kummittelemassa, ja tähän faktaan havahduin vasta äsken. Apua, eihän mulla ole vielä mitään lomasuunnitelmiakaan! Toisaalta kiinnostais maisemanvaihdos, kun edellinen lomapätkä meni ihan muuttoharakoille. Toisaalta kahden viikon yleinen vötkyilykin kuulostaa varsin mieluisalta vaihtoehdolta, hmm..

Velottaren panttaaminen parvekkeella. Mua surettaa niin paljon kun en ole uskaltanut vieläkään viedä mun polkupyörää tuonne kaduille. Parin päivän välein kun vilisee facebookit polkupyörien pöllimisilmoituksia, milloin on pöllitty eturengasta, milloin satulaa, ja milloin on viety suunnilleen se satavuotinen tammikin juurineen siitä vierestä mihin pyörä on ollut avaruuskaapeleilla köytettynä. En mä uskalla jättää sitä mihinkään! Saisko sen ottaa koiran lailla mukaan sisätiloihin viereen rullaamaan, jos lupaan että se käyttäytyy nätisti? :D

iltakävely11

Www.enkäytäenääinternettiä.com?! Suurimpia eroja tässä nykyisessä arjen jakamisessa toisen kanssa verrattuna yksineloon lienee se, että illalla ei tule enää nökötettyä koneen edessä, vaan ennemmin käydään yhdessä kävelyillä ilman mitään sen kummempaa päämäärää (viime kävelyllä otettiin nämä kuvat toim. huom.), kokkaillaan jotain ruokaa ja kattellaan Netflixiä. Tämä näkyy muun muassa siinä, että välillä havahtuu paniikkiin ”ai perhana en oo päivittänyt blogia kolmeen päivään?!”.. Nolottaa! Mä alan kohta ottamaan sitä nettiaikaa ittelleni vaikka puhelimen muistutusten avulla, eihän tämä nyt näinkään voi jatkua, haha.

Xylitol-pastillit. (Ihan oikeesti, ei vaan siks vaikka se oliskin ainoa x:llä alkava sana mikä tulee mieleen! :D) Tällä hetkellä mulla on kierroksessa viime kauppareissulla mukaan tarttuneet muumi-xylitolpastillit, jotka siis toimittaa purkan virkaa aina lounastauon päätteeksi, ja työpäivä on pilalla jos pastillit on unohtuneet edellispäivän laukun pohjalle! Niin näppärää kun ei tartte yrittää jauhaa tavan purkkaa sitä tiukkaa pariminuuttista ja koittaa sitten löytää jotain paperinkulmaa mihin sen nötöstäisi. Vaikka oon aika varma, että xylitolipastilleja ei syö ketkään muut kuin ne kriittisessä iässä olevat naperot jotka meinaa aina nielaista tavan purkan..

Yöllä tulee pimeä aikaisemmin. Mä oon vakoillut. Syksy tulee. Perkele.

iltakävely2

Zzz. Uni maistuis. Pari kirjainta vielä!

Å jåå det här är tjugofem euro eiku siis ursäkta.. En ollut tullut ajatelleeksikaan, miten usein täällä törmää ruotsin kieleen! Ja samalla häpeän, kun viimeksi meikäläinen on ruotsin kielen taitojaan näyttänyt ylioppilaskirjoituksissa, jonka jälkeen kaikki tuntuu olevan autuaasti kadonnut otsalohkolta.. Tuntuu että osaan heittää lonkalta vaan jonkun Jag heter Juulia och jag är sjutton år gammal, ja muita yhtä ajankohtaisia ja asiakaspalvelukulttuurissa mainiosti toimivia fraaseja :D

Ääk, ikäkriisi iskee. Tajusin, että synttäreihin on aikaa reilu kuukausi, minkä jälkeen meitsi on virallisesti lähempänä kolmea- kuin kahtakymmentä. Apua. (Varmaan päädyn kriiseilyssäni ratkaisuun sivupalkista iän poistaminen kokonaan, haha.)

Öitä!


Saatat pitää myös näistä:

38 Responses to “just nyt -aakkoset osa 2”

 1. Avatar annie sanoo:

  Haha, nyt täytyy todeta että meillä on xylitolpastilleja syöty varmaan viis vuotta, eikä kukaan oo ollu naperoiässä. xD Mä kyllä tykkään noista pastilleista enemmän kuin purkasta. (:

 2. Avatar Tulina sanoo:

  Hei, mä näin viikonloppuna tuoreita mustaherukoita Mustassa Pekassa. Se on se superhyvä ruokakauppa Käpylän juna-aseman kupeessa.

 3. Avatar fiia sanoo:

  Mulla on myös tuo täsmälleen sama pinkki Velotar ja oon muuttamassa Helsinkiin parin viikon päästä! D: Säilytän sitä varmaan 25 neliön kämpässäni enkä uskalla ulkoiluttaa sitä missään. En kestä ajatustakaan siitä, että sille tapahtuisi jotain kamalaa.

  Pitäis perustaa kunnon pahis Velotar-jengi et niihin ei uskallettais koskea.

  • ia ia sanoo:

   Joo mä oon ehdottomasti mukana jengissä! ;D Onneks Velotar on niin nätti että se menee sisustuselemetistäkin, mutta kaduillehan ne pyörät kyllä kuuluu! On kyllä ison kaupungin kenkuimpia puolia :(

 4. Avatar monna sanoo:

  Mun tietääkseni quorn on sieniproteiinia (:

 5. Avatar noora sanoo:

  Noi rutiinit on kyllä itelläki aamusin niin tasan tarkkaan toistuvia että :D ja aamusin kävelen poikaystävän ohi vaan mumisten koska muuten menee oma aamurutiini sekasin :D
  Täällä yks joka syö xylitol pastilleja! Tosin vaan siks että niitä on nimenomaan niille naperoille töissä. Mutta kyllä mä paljon mielummin sieltä pastilli purkista syön ku sieltä purkka purkista. Koska värilliset purkat on pahoja, mun maha on ilmapallo jos syön purkkaa ja pastillit on hyviä! Ne on niitä samoja mitä alaasteella löyty 10 vielä kotonakin taskusta,repusta ja muualta mihin niitä jemmaili? :D sit väiteltiin just poikaystävän kanssa että onks mentos mintit karkkia vai ei. Ei ne oo jos ei voi syödä purkkaa ja haluu suun raikkaaks! Poikaystävä oli eri mieltä :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, hauska kommentti :D Meillä koulussa ei ollut koskaan mitään pastilleja, purkka oli kova sana! Mutta täällä ollaan Mentoseista sitä mieltä että on ne karkkia, vaikka en kyllä ymmärrä miksi kukaan niitä haluaisi karkkina syödä :D

 6. Avatar hanna sanoo:

  Se siinä on kun muuttaa toisen kanssa a) samalle paikkakunnalle ja b) yhteen. Tulee vietettyä toisen kanssa aikaa eikä se läppäri ja netti niin hirveästi enää kiinnosta. Toisaalta mua kyllä kiinnostaa, pieni osa elantoa on siitä kiinni! :D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • ia ia sanoo:

   Heh sama täällä, toisaalta tekis mieli vaan antaa olla sen läppärin kiinni mutta toisaalta pitäähän ne työt hoitaa!

 7. Avatar Hans sanoo:

  En tiedä pilaanko nyt kulinaristisen kokemuksesi quorn-hampparista (niinkuin minulle aikanaan tehtiin tämä kertomalla), mutta olen siis kuullut, että quorn kasvatetaan jostain sienirihmastoista :D korjatkaa jos oon väärässä, oi pliis!

  • ia ia sanoo:

   Haha :D Rihmasto kuulostaa kyllä vähän ällöltä, mutta sienet muuten on ihan okei. Et pilannut kokemusta siis! :D

 8. Avatar Tintsh sanoo:

  Aamurutiinit. <3 Mun aamut menee aina samalla kaavalla. Eka vartti: ruoki kissat, laita kahvi tippumaan, aamupesulle. Toka vartti: kahvin hörppiminen meikatessa. Kolmas vartti: aamupuuro mikroon tekeytymään, pukeutuminen ja hiusten laitto. Neljäs vartti: aamupuuro ja uutisten lukeminen puhelimesta. Sit ehtii vielä heittää tavarat kasaan ja lähteä kiitämään töihin! En ehtis ikinä töihin jos ei ois rutiineita! :D

 9. Avatar Liinu sanoo:

  Mä hoidin ton korujen säilytyksen (niitä alkaaki olla jo aika paljon, huh) just vähän aikaa sitten! Se oli kyllä aika kinkkinen juttu, kun ne on aika pitkään olleet vaan yks iso solmu laatikonpohjalla… Mut mä pyhitin yhen hyllyn ihan sellasesta perus korkeesta valkosesta kaapista korujutuille ja vedin siihen kaapin sisäseinään rivin ruuveja. Siellä roikkuvat nätisti ruuveissa kaapin sisäpuolella, ja sormukset yms. on sitten koreissa siinä vieressä hyllyllä. Eikä mee seinä pilalle, kun ruuvit onki kiinni siinä kaapissa :)
  Kiitos taas kivasta postauksesta, näille tulee vaan enemmän tarvetta, kun koulu alkaa taas huomenna… Syksy… ;(

  • ia ia sanoo:

   Ei vitsit, onpa kyllä tosi kivankuuloinen idea! Harmi vaan että täällä on isot kaapit kans vuokranantajan, ei kehtaa alkaa rei’ittämään niitäkään.. Plääh. Hurjasti tsemppiä kouluuun!! Mä koitan tehdä oman osuuteni ja kirjoitella useammin ;D

 10. Avatar Nimetön sanoo:

  Itekki oon aspana ollu ny ja turistivyöryjen takia opettelin TARKASTI sanomaan hej, det ska bli ____ euro, vill du ha kvittu i påsen, so här, varsågod, tack så mycket ja hejdå… :D sen ainoan kerran ku oon uskaltanu palvella ruotsiksi kohdalle sattuki suomenruotsalainen perhe. että nii.

  • ia ia sanoo:

   Haha voi ei! :D No mutta tuolla litaniallahan jo pääsee pitkälle, mä taidankin kopioida sun kommentin talteen! ^_^

 11. Oon kyllä huomannut yhdessä asumisessa ton, että esimerkiksi facebookissa tuli ennen iltaisin vaihdettua usein kuulumisia ihmisten kanssa ja nyt ei juurikaan jaksa siellä istuskella… Sama kyllä muunkin ”ylimääräisen” nettisurffailun suhteen.

  • ia ia sanoo:

   Joo näinhän se menee! Toisaalta tottakai hyvä asia että löytyy muutakin aktiviteettia kuin koneella istuminen, mutta kun pitäisi tosiaan saada tätä blogia kirjoitettua niin se on vähän huonompi juttu :D

 12. Avatar Tre sanoo:

  Jos seinät ovat vain maalatut eikä siis tapettia niin osta COMMAND merkkisiä koukkuja, jotka kiinnitetään seinään silikonitarralla. Hyviä ja kestäviä sekä siistejä irroittaa. Itse käytän moneen asiaan.

  • ia ia sanoo:

   Noita mun on ollut tarkoitus ostaakin! Menin epähuomiossa hankkimaan edelliseen kotiin semmoisia itseleikattavia paloja, ja muuton yhteydessä niitä repiessä sitten lähti myös seinästä maalia :(

 13. Avatar Jenny sanoo:

  Kiva postaus! :) Tässä random huomioita: Ompa sulla aikainen aamu, menetkö siis seitsemäksi töihin? Mä menen mutta asun niin lähellä työpaikkaa että lähden vasta varttia vaille :D Ja ksylitolipastillit on parhaita! Varsinkin nimenomaan onkohan ne nyt Fazerin täysksylitolipastillit, joistakin toisista menee maha sekaisin. Mutta ne on kätevämpiä kun ei tarvi sylkeä sitten sitä purkkaa minnekään! Ja vimpaksi: Sun tukka on edelleen niiin ihanan värinen, oon hokenut tätä varmaan jo niin kauan kun sulla on ollut kuparinen tukka :D Mä ostin nyt vihdoin varmaan parin vuoden mietinnän jälkeen kuparia ja oranssia Elumenia ja ajattelin laittaa sitä itse, jospa se pysyisi paremmin kuin markettivärit :)

  • ia ia sanoo:

   Kiva kun tykkäsit! :) Joo aamuvuoro alkaa seiskalta, se on aika tiukka herääminen :D Oih ollapa työmatka vielä noin lyhyt! Kiva kun joku muukin on xylipastillien tehokuluttaja, en ole yksin tämän kanssa :D Tukka kiittää! Mä en osais kyllä toisenväristä enää ittelle kuvitellakaan. Tosin pakko pitäis päästä taas värjäämään pian.. Elumenia oon kyllä kuullut kehuttavan, jospa sillä pysyisi!

 14. Avatar Nimetön sanoo:

  Miten oot viihtynyt Helsingissä? Saako kysyä missä päin Helsinkiä asut?

  • ia ia sanoo:

   Ihan mukavasti! :) En mä täällä vielä mitään ihmeempiä töiden ja kodin välillä ole ennättänyt tekemään, mutta so far so good, ei ole ikävä vanhaa kotikaupunkia :D En ehkä ainakaan toistaiseksi halua tarkkaan sanoa, mutta kantakaupungissa asustellaan!

 15. Avatar petra sanoo:

  Ja mä oon aina ”tretton år gammal” :D

 16. Avatar Laura sanoo:

  Hyvät aakkoset on :D Teethän joskus postauksen siitä siun meikkipöydästä? Tietty koko asuntoki kiinnostaa, mutta ymmärrän, jos et halua sitä alkaa jakamaan täällä.

 17. Avatar Belala sanoo:

  Xylitol-pastilli addikti täällä hei! En oo syöny purkkaa varmaan kuuteen vuoteen, että on siinä menny pastilli jos toinenkin… :’D se vaan on ihan parasta ku ei tarvii jyystää sitä purkkaa väkisin ja sitten töpeksiä sen kans että mihin sen laittaa. Ja toi on niin totta että jos pastillit jää kotiin niin kyllä on päivä pilalla ku ei saa ruuan jälkeen pastillia suuhun. Paremman herkun tarpeessa toki se pastilli menee myös karkista… hups.

  • ia ia sanoo:

   Oujee toinen pastillitypy!! Menee ne makeimmat kyllä pahimmassa tapauksessa makeannälkäänkin! Pitäis tehdä niinkuin huulirasvojen kanssa, että viljelee pastillirasioita joka laukun pohjalle niin ei oo koskaan ilman ;D

  • Avatar :) sanoo:

   tykkään niin paljon sun kirjotustyylistä :) ja täältä löytyy kans yks pastillien suurkuluttaja!

Kommentoi