keskiviikko 07. lokakuun 2015

helpon arkiruuan sietämätön hankaluus

Tänään taas iltapäivällä oli edessä monen arkipäivän kettumaisin hetki. Se, kun tuut kotiin töistä supernälkäisenä, jääkaapissa ei ole juuri mitään syötävää, etkä keksi mitä haluaisit tehdä ruuaksi. Sitten tästä seuraa joku tunnin mittainen makoilu olohuoneen lattialla kun mutustat kolme mandariinia ensinälkään ja skrollaat samalla puhelimella hakusanoja ”mitä ruuaksi” ja ”helpot reseptit”, ja päädyt lukemaan jotain vuonna 2008 kaksplussan keskustelupalstalla käytyä väittelyä siitä, että kannattaako ruokaa pakastaa ja onko kanankaula hyvää. Kanankaula?! Mä halusin vaan jotain simppeleitä lounasvinkkejä joiden valmistamiseen menis joku max puoli tuntia, enkä lukea jonkun Marja-Marketan mielipidettä kanankaulojen käytöstä kanakeitossa! (Tänään ei siis päädytty tästä inspiroituneena valmistamaan kanankauloja, toim huom..) Kertokaa jos teillä on jotain pomminvarmoja ruokavinkkejä siihen iltapäivän pahimpaan sudennälkään, kun töissä puolenpäivän aikaan nautittu puurolautasellinen ei enää hirveesti lohduta.

kissepaita22

No mutta sitten noihin vaatehommiin! Tässä kuulkaas aletaan jälleen olla sen aikakauden kynnyksellä, kun asukuvat siirtyy ulkoa sisälle. Uudessa kämpässä potentiaalisia kuvanurkkia punnitessani päädyin ainakin tällä kertaa tuohon makuuhuoneen lipaston edessä patsasteluun. Saas nähdä tuleeko tästä uusi jakkara seinää vasten/keltaisen sohvan nurkka/olohuoneen muovilattia/makkarin peiliviritelmä, mitä näitä vakkarikoloja on nyt entisissä asunnoissa ollu! Tassu pystyyn jos joku muistaa kaikki :D

kissepaita3

Kuinka monta kissavaatekappaletta yksi ihminen tarvitsee? Todistetusti ainakin kaksi: Yläosan ja alaosan. Vielä mä kuulkaas joku päivä teen kunnon crazy cat ladyt ja vedän koko setin samalla kertaa niskaan.

kissepaita4

Paita (uudehko!) ja hame H&M. Kynsissä Essie Vested Interest.

Nyt nukkumaan niiku olis jo! Ja kertokaa teidän iisit vakkariruokavinkit kommenttiboksiin niin voisin poimia niistä vaikka kollektiivin merkinnän blogiin meille kaikille ruokaongelmaisille!


Saatat pitää myös näistä:

114 Responses to “helpon arkiruuan sietämätön hankaluus”

 1. Avatar liisa sanoo:

  Googlaa: Kastike ilman kokkausta, ekassa linkissä liuta helppoja pastoja!

  • ia ia sanoo:

   Ai vitsit, heti tuo eka päärynä-pähkinä-sinihomejuusto kuulostaa niin erikoisen hyvältä että pakko varmaan testata! :D

 2. Avatar Minnainen sanoo:

  Kana-kookos-curry-risotohko:

  Riisi kiehumaan.
  Kanasuikaleita (paistetaan pannulla).
  Kasviksia (maun mukaan, paprikaa, sipulia, porkkanaa, mitä ikinä, ananaskin on hyvää tässä!) pilkotaan ja nakataan kanojen kaveriksi. Purkki kookoskermaa/-maitoo perään, ja maun mukaan currya ja muita mausteita. Annetaan muhia, kunnes riisi on melkein kypsää. (Riisi valutetaan tarvittaessa.) Kastikehässäkkä riisien kanssa kattilaan, sekoitus ja annetaan muhia kunnes riisi on kypsää. Syödään. Tehdään tarpeeksi paljon, jotta voidaan syödä seuraavanakin päivänä.

 3. Avatar Anne sanoo:

  Oma vakkariarkiruokani on simppeli kanapaprikavuoka! :) Heität sekaisin pastaa, kanaa, paprikaa, ananasta, ruokakermaa ja kaikki vuokaan, jonka päälle juustoraastetta ja uunissa sen verran että ruskistuu ja hyytyy eli noin 30 min. Toimii!

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

 4. Avatar Henne sanoo:

  Ite panostan siihen, että aina on jääkaapissa ruokaa, tai vähintään ainekset ruokaan. Syön yleensä kaks lämmintä ateriaa, tai sitten jos syönkin vaan yhen, syön sitte isomman välipalan jossain vaiheessa. Tykkään tehdä ruokaa, ja kokeilla uusia reseptejä, mutta kiiretilanteiden varalta on hyvä olla myös muutamia ässiä hihassa, jotka menee ulkomuistista nopeassakin ajassa.

  Kun kävin kokopäivätöissä, saatoin syödä edellisen päivän ruuan loput tullessani kotiin, mutta aloitin heti maha täynnä vääntää seuraavaksi aamuksi eväsruokia. Eli siis pieni vinkki: Kannattaa myös töihin (jos on niin pitkä päivä, että siihen sisältyy ruokatauko) ottaa joku täyttävä ja tukeva ateria, sitten kahvitauolle vielä joku hedelmä ja jogurtti tms, niin jaksaa vaikka käydä työpäivän päätteeks kaupassakin tarpeen vaatiessa.

  Itse kasvissyöjänä arvostan hyvää kuivakaapin sisältöä hätätapauksia varten. Siellä on aina kookosmaitoa, tomaattimurskaa, säilyke- ja kuivattuja papuja, soijasuikaleita, -rouhetta ja hiutaleita sekä pastaa riisiä ja quinoaa. Jääkaappi mulla on kans täynnä erilaisia maustekastikkeita ja tahnoja; inkivääri-chilikastiketta, soijakastiketta, etikoita, tomaattipyrettä, currytahnaa jne. Näistä hätävaroista saa aina jonkun hihasta vedetyn soija- tai papusörsselin aikaseks. Parasta tietty, jos löytyy vielä vihannesosastolta jotain tuoretta kylkeen!

  Meillä on poikaystävän kanssa myös käytössä käsite ”ruuanlaittoeväs”, eli siis tekee vaikkapa leivät mitä mutustelee kattilaa hämmentäessä, että ei ihan raivonälkäkiukuissa oo kaks ihmistä keittiössä ähertämässä :D

  Sit vielä hc-vinkki: kannattaa joskus tehä isompia satseja ruokaa pakastimeen! Esim. keitot ja kastikkeet pitää tosi hyvin makunsa pakastuksesta huolimatta :) Ite en oo vielä tällä hc-marttailun tasolla, mutta kyllä meilläkin pakastimessa on leipää ja marjoja :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitos ihanan pitkästä kommentista! Joo kyllä mulla tuhdit eväät pitkille päiville onkin, mutta monesti unohtuu ottaa mukaan joku työpäivänpäätehedelmä jonka vois vetäistä vaikka ratikkamatkalla töistä kauppaan. Sais edes vähän lisäaikaa pelattua ennenkuin se jättinälkä hyökkää :D Tommoisiin pitkään säilyviin hätävarajuttuihin pitäis kyllä satsata itsekin! Ostin jossain vaiheessa paljon just tommosia ”kaiken varalta” -juttuja, mutta ehkä ne oli sitten vähän liian tuorejuttuja kun monista sitten meni päiväykset umpeen ennenkuin kerkesin niitä käyttämään. Hehhe, aina kun mä koitan tehdä isomman satsin ruokaa niin se riittää siihen yhteen yhteiseen lounashetkeen, ja seuraavana päivänä mä otan sitä rasiallisen töihin ja mies on sitten vetänyt mun työpäivän aikana ne viimeisetkin rippeet :D

 5. Avatar Sanjana sanoo:

  Hmm. Meillä yks helppo on ainaki ”kanasysteemi”: paista kana (tai revi edellispäivänä paistetut/valmiiksi paistettuna ostetut ja nakkaa lämpiämään pannulle), lisää pannulle kirsikkatomaatteja puolikkaina, lisää keitetty spagetti (tämä siis pitäs keittää tuossa aluksi..) ja sitte ku kaikki tämä isolla pannulla, nakkaa mukaan reilusti fetaa ja sit mausteita, yrttejä ja mitä nyt mieli tekee. Tosi helppoa ja hyvääkin. :)

  • Avatar Sanjana sanoo:

   Ja siis niitä tomaatteja kannattaa muhitella (?!) siinä pannulla hetki että ne pehmenee vähän, ennenku nakkaa spagetit. :)

  • ia ia sanoo:

   Ihana nimi toi kanasysteemi :D Fetakanapasta on kyllä todella hyvää, sitä on tullut kokkailtua itsekin! Nams!

 6. Avatar Emma sanoo:

  Munakas on mun vakkariruoka kun on joko kiire tai hirveä nälkäkiukku. Munakas on siitä hyvä että siihen voi laittaa melkeinpä mitä vain kaapista löytyy ja valmistamiseen menee mulla maksimissaan vartti. Vakioresepti itselläni on laittaa pannulle öljyyn tirisemään pakastekasviksia (säästyy aikaa kun ei tarvitse pilkkoa tai raastaa), ja kun ne ovat melkein sulaneita kippaan päälle lasissa haarukalla vispaamani 2-3 munaa, joihin olen sekoittanut erilaisia mausteita, yleensä rouhittua mustapippuria ja kuivattuja yrttejä. Juustoraastetta laitan joskus mukaan paiston loppuvaiheessa. Kun munamössö on hyytynyt taitan munakkaan pannulla kaksinkerroin ja odottelen vielä hetken, ja sitten vain lautaselle ja ääntä kohti!

  • ia ia sanoo:

   Mä en jostain syystä oo oikein koskaan ollut munakkaiden superystävä! Sille kyllä pitää ehdottomasti antaa uusi mahdollisuus, niin ihanan simppeliltä kuulostaa toi sun setti :)

 7. Avatar Illuusia sanoo:

  Mun vakiohelppoa ruokaa on uunissa tehtävä kana- tai kalariisipaistos. Pari desiä riisiä uunivuoan pohjalle, saman verran vettä, sitten joko kanaa tai kalaa, mausteita ja loraus kermaa ja tunniksi uuniin. Halutessaan päälle voi myös ripotella juustoraastetta ja sekaan tunkea vihanneksia. Toimii aina! :) Lisäksi kerman voi korvata tomaattimurskalla tai muulla vastaavalla, ellei sitä ole, ja kai tämä punaisellakin lihalla toimisi. :D

  • ia ia sanoo:

   Hei tää oli hauskan kuuloinen resepti! Siis ihanko raa’at riisit sinne pohjalle vai ymmärsinkö väärin? :D Kalaa tulee kyllä kokkailtua ihan liian vähän, ja uuniruokia oikeastaan muutenkin!

 8. Avatar Laurahello sanoo:

  Toi tunne on niin tuttu. Välillä päädyn sit syömään vaa pelkkää pakastemaissia.

  Mutta jos mä teen ruokaa niin usein se on kanasta jonkunlainen kastikke ja sit munanuudelii tai riisii.

  Kastike variaatioita on monia, mut tän hetken lemppari on sellanen johon tulee porkkanaa, sipulii, paprikaa, herkkusieniä ja ananasta sekä se kana. Ja kaikkee laitan oikeestaa vaa iha fiiliksen mukaan. Ja mausteeks laitan sweet chili kastiketta ja suolaa. Sit laitan joko kermaa jos haluun tosi täyttävää tai sit vettä ja annan vaa hautua.

  • ia ia sanoo:

   Ei vitsit, oon niin kade teille jotka osaatte hutkia niitä mausteita ja muita ainesosia ”fiiliksen mukaan” :D Tartten aina tarkat mitat, hah! Pari kertaa kun oon kokeillut kokkailla lonkalta niin lopputulos on ollut paha :D Kuulostaa kyllä hyvältä!

 9. Avatar mim sanoo:

  No niin, samanlaisia pulmia on mullakin, että mistä ihmeestä sitä ruokaa voisi välillä taikoa. Ja todella tarvitsisi jotain taikomisen kykyjä, esim. jääkaappiin voisi kaikki ainesosat tulla itsekseen silloin kun eri resepteistä innostun (ruokakauppaan pitäisi saada kartta, että löytää mitä hakee välillä) :D …ja jos olisi joku telepaattinen yhteys siitä, että milloin se ruoka on valmista, niin ei tarvitsisi vilkuilla uuniin joka viides minuutti. Mutta tässä olisi ainakin yksi toimiva resepti
  http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2014/11/the-vuokaruoka-kun-on-kiire-tai-vasy.html

  Ja toinen joka on myös helppo, nopea ja hyvän makuinen :P
  http://www.tokyobanhbao.com/en/2015/01/23/easy-peasy-recipe-1/

  …mutta vaatii silti vähän jonkinlaista suunnittelua, ellei sitten jääkapista satu löytymään just kaikki tarvittava (mitä harvoin tapahtuu ): )

  • ia ia sanoo:

   Joo kyllä se ruuanlaitto kaipaa ainakin meillä poikkeuksetta kaupassa piipahtamista, koskaan ei löydy kaikkea kotoa :D Onneksi on suhteellisen pieni lähikauppa niin ei joudu ihan mahdottomaan jahtiin ainesosia metsästäessä! Tuo eka kuulostaa kyllä oikein maittavalta, täytynee testata :) Mä en oo yhtään katkarapujen fani, mutta tuo toinen osapuoli voisi ilahtua kyllä tuosta jälkimmäisestäkin!

 10. Avatar Johanna sanoo:

  Viikon tai edes muutaman päivän ruokien suunnittelu (ruokalistan teko) ja aineiden ostaminen kerrallaan etukäteen jääkaappiin auttaa kummasti! Säästää paljon aikaa ja rahaa  Tulee myös syötyä monipuolisemmin, kun päättää erilaisia ruokia ja samaa ruokaa voi mun mielestä ihan hyvin syödä pari kolme päivää eikä tarvi siis todellakaan kokata joka päivä. Ite käytän paljon esim. Valion, Pirkan, Yhteishyvän sekä Maku.fi helppoja reseptejä!

  • ia ia sanoo:

   Joo tätä me ollaan harkittu tässä viime päivinä, että tekis sunnuntai-iltana vaikka koko viikon ruokalistan ja kävis sitten shoppailemassa kaikki kerralla! Ja joo, voishan sitä samaa settiä syödä pidempäänkin, mutku meillä menee ne ruuat aina max kahdessa päivässä kun ensin vedetään yhdet annokset, tuo toinen syö samaa settiä iltapalaksi, ja seuraavana päivänä mä pelastan rasiallisen töihin ja sitten ne loput onkin kadonneet mun tullessa kotiin :D Pitää vissiin alkaa tuplaamaan niitä reseptejä.. Kiitos kommentista! :)

 11. Avatar Hewwo sanoo:

  Meillä on yks arkiruoka mitä tehdään lähes jokapäivä, ellen innostu tekemään jotain mutkikkaampaa. Eli wokki ja couscous! Tän hienous on se, että tässä kestää 10-20min. :)
  Wokkipannulle vain ensin liha, jos sitä haluaa. Sitten pakastevihanneksia satunnainen määrä, maustetaan suolalla, pippurilla, valkosipulilla (kun laiskuus iskee käytämme vain valkosipulimajoneesia), jollain tulisella (sweetchili, sriracha tai chilijauhe meillä yleensä), ja makealla (laitan lähes aina kanelia ja hunajaa). Kosteutta lisää vedellä, ruokakermalla tai kermaviilillä/jugurtilla.
  Couscous valmistuu siinä samalla (yleensä nakitan miehekkeen tekemään sen sillävälin). Sitten couscous sekaan pannulle, sekoitus ja syömään!

  • ia ia sanoo:

   Kuulostaapa ihanan mehevältä! Tosin couscousia olen tainnut syödä vain kerran ja se oli mun mielestä kamalaa :D Ehkä sille pitäisi antaa toinen mahdollisuus! Mutta täytyy kyllä testata, kiitos kun kommentoit :)

   • Avatar Illuusia sanoo:

    Kuskusin sekaan kannattaa laittaa esim. currya jo ihan valmistusvaiheessa, niin se imee siitä makua itseensä. Pelkässä (suola)vedessä valmistettuna se on jokseenkin meh.

    • ia ia sanoo:

     Okei, ehkä sille täytyy tosiaan antaa vielä uusi mahdollisuus! Söin sitä muistaakseni salaatin lisukkeena, ja tuntui vaan että olis jotain pehmeää soraa popsinut :D

 12. Avatar anniina sanoo:

  hahaa, täällä yksi ruokaongelmainen ilmoittautuu :D ikinä ei jaksaisi tehdä mitään eikä mitään tee oikein mieli… kunnon ruokaa siis! sitten ne samat reseptit pyörii vaan viikosta ja kuukaudesta ja vuodesta toiseen. mun arkiruokia: kanaviillokki, spagetti ja jauhelihakastike, uunijuurekset ja kana, kanasalaatti. ei tuu muuta mieleen. onneks oon vielä opiskelija ja ruokalat lähellä :D

  • ia ia sanoo:

   Hehee :D Meillä kyllä ihan sama, ne helpot vakkarit vaan pyörii ympäri kerta toisensa jälkeen ja välillä iskee vaan stoppi, ettei kyllä pysty syömään yhtäkään niistä! Poimihan säkin näistä kommenteista parhaimmat vinkit talteen :) Ja oih, olispa vielä opiskelija ja ruokalat lähellä! :D

 13. Avatar Maria sanoo:

  Hehee, muistanhan minä nuo kaikki! ^^ Jakkaralla seisominen on kieltämättä aika teiniä, mut muuten sisäkuvissa ei sinällään mitään vikaa ole jos ne onnistuu ottamaan päivänvalossa eikä kellertävässä hehkulamppu-valaistuksessa. :’D

  Helppoja ja hyviä ruokavinkkejä.. Hmm… No mama:n creamy shimpit on ihan parhaita, ja niitä täytyy ainakin meille aina hamstrata pahan päivän varalle kaappeihin. Niihin vähän jotain tonnikalaa kylkeen tai pakaste wokki-vihanneksia (tai molempia). Lisäks ihan vaan wokkivihanneksia ja kanaa, maustettuina soijakastikkeella, sweet chili sauce:lla sekä perus pippuri+chili. Mukanas on kans aika jees ja helppo, josta saa ruokaisamman lisäilemällä vaikka jotain random purkkiherkkusieniä, maissia, tomaattia jne. Papuja kylkeen, ni hyvää ja täyttävää tulee. :)

  Ja voi, hihi ihana kissapaita. ^^ Oon muuten miettinyt, miksei sulla ole lemmikkikissaa? >:) Eikös se olisi se crazy cat ladyn perus edellytys? ;)

  • ia ia sanoo:

   Hoho :D Ja hei mikäs vika jakkarassa! Varo vaan jos joudun talven pimeinä kuukausina turvautumaan hehkulamppuun ;) Joo nuudeleita tuli kyllä yhteen aikaan syötynä hätävararuokana varsin usein! Tosin valmiiks maustettujen tuunaaminen usein unohtuu, mun vakkari on ollut lisätä kasvis-Mamasiin yks avokado, nams. Voishan sitä muitakin kokeilla! Kiitos kun kommentoit :) Hehhe, ei ole meillä jostain syystä mitään lemmikkejä, ja jos olis niin se olis kyllä koira :D En oo nyt yhtään autenttinen crazy cat lady!

 14. Tässä yks superhelppo resepti… tai siis ”resepti”. En ole kummoinen kokkaaja. :D

  LAISKAN IHMISEN FEIKKIMINESTRONE-KEITTO / VALMISTUSAIKA N. 20-30 MIN HELLAN TOIMINNASTA RIIPPUEN

  Tarvitset: Makusi mukaisen pussikeittojauheen 3-4 hengelle, spagettia syöjien nälkäisyysasteen mukaan (kuitenkin huomioi, että tämän on tarkoitus olla keitto) ja 1 kpl herne-maissi-paprikapakastepussi

  Valmistus: Pätki spagetit suht nysiksi ja keitä puolivalmiiksi vähäisessä vedessä. Kun tämä on tehty lisää maitoa/vettä pussikeiton vaatima määrä (yleensä nämä pussikeitot pitää laittaa kylmään veteen, joten tämä ”kylmennysvaihe” minimoi mahdollisten klimppien määrän). Lämmitä keitto ja lisää vielä herne-maissi-paprikat mukaan. Kun soppa on kunnolla kuumentunut, niin ei muuta kuin kimppuun!

  Tätä voi varioida loputtomiin ja tosiaan on noin kahdelle/kolmelle. Erityisesti jos taloudessa on täyskasvuinen nälkäinen mies, niin kahdelle. Trust me. :D

  Saa kysyä jos jotain jää epäselväksi, teen tämän nykyään niin automaatilla, että voin unohtaa jotain olennaista.

  • ia ia sanoo:

   Haha, täysikasvuinen nälkäinen mies oli varsin tunnistettavissa oleva ihmistyyppi ;D Ihanan perusteellinen resepti! Keittoja ei kyllä tule tehtyä jostain syystä juuri koskaan. Kiitos kun kommentoit, sit vaan feikkiminestroimaan! ^_^

 15. Avatar Karo sanoo:

  http://www.k-ruoka.fi/reseptit/vuohenjuusto-lehtikaalipasta/

  Tämä!!! Nopsa ja ihan älyttömän hyvä namnam.

 16. Avatar * sanoo:

  maun mukaan esim. 2-3 tl currytahnaa
  2 dl punaisia linssejä (kuivia)
  5 dl vettä
  1 tetra kookosmaitoa

  linssejä ja currytahnaa paistetaan hetki öljyssä, lisätään vesi ja kookosmaito, keitetään kunnes linssit ovat kypsiä (15-20 min), tarjoillaan riisin kanssa :-) mausteita, kasviksia ym. voi toki lisätä!

  • ia ia sanoo:

   Nam, kuulostaapa herkulta! Mä rakastan kaikkia kookosjuttuja, harmi ettei tuo toinen talouden osapuoli tykkää ollenkaan :O No mutta more for me!

 17. Avatar Milla sanoo:

  Siis mulla on niin toi sama ongelma. Sitten sitä ostaa jotain turhaa pakastepizzaa joka päivä :(

  • ia ia sanoo:

   Voieii! Nyt kuule poimi säkin täältä kommenttiboksista reseptivinkkejä vähintäänkin loppuvuoden tarpeisiin :)

 18. Avatar Jenny sanoo:

  Mä niin jaan sun kanssa ton ruokaongelman!! Vihaan keksiä arkiruokia, tuntuu että kaikkea on tehnyt ihan vasta! Mäkin olen yrittänyt etsiä uusia ruokia mutta ne on kaikki jotain että noniin ostappas jotain munakoisoavokadominikurpitsoja ja uhanalaisten liito-oravien kakasta tehtyä kaviaaria ja sitten kypsyttelet niitä jossain savipadassa 14 tuntia ja lasket joka tunti lämpötilaa alaspäin ja heittelet samalla kärrynpyöriä. Haluaisin sellaisia edullisia ja helppoja ruokia joissa ei ole mitään ihmeaineksia.
  Mutta ois mulla yks hyvä ja helppo _perus_ruoka joka on aika tylsäkin mutta toimii aina. Koskenlaskijan makaronilaatikko! Laitetaan kuivat, raa’at makaronit vuokaan, paistetaan jauheliha ja sulatetaan koskenlaskijajuustoköntti litraan vettä. Sitten vain jauhelihat ja makaronit vuoassa sekaisin ja juustoliemi päälle ja uuniin!

  • ia ia sanoo:

   Hähä, varsin osuva toi sun reseptikuvaus :DD Mullaki tulee aika instant nope-reaktio heti, kun reseptissä esiintyy ainesosa jota en edes tunne! Siis eikö tuohon koskenlaskijamakaronilaatikkoon tuu oikeesti muuta, kuin makaronit, jauheliha ja juusto? Eikä, aivan täydellisen helppo :D Kauanko pidät uunissa ja millä lämmöllä?

   • Avatar Jenny sanoo:

    Joo kyllä, se on oikeasti niin helppo! Suolaa ja pippuria toki laitan :) Viimeksi paistoin kannellisessa uunivuoassa 225 asteessa jotain 35 minuuttia muistaakseni, hyvvää tuli!

    • ia ia sanoo:

     Kiitos täsmennyksestä! Eihän tää voi mennä vikaan :D

     • Avatar lisäys sanoo:

      Suosittelen maustepippuria aina jauheliharuokiin. Sillä saa aikaan perinteisemmän maun kuin musta- tai valkopippurilla. Lisätään suolan kanssa ruskistusvaiheessa. 400 gr:aan voi hyvin laittaa yhden ruokalusikallisen pippuria ainakin. Kypsennettyä ja maustettua jauhelihaa kannattaa pakastaa, siitä on sitten helppo tehdä milloin vain ateria.

  • Avatar Mennika sanoo:

   Mä niin nauroin tälle kommentille, ihana :D

 19. Avatar sariska sanoo:

  Yks lemppari helppo ruoka on broileri-riisi vuoka uunissa. Valmistuminen uunissa kestää kyl hetken, mut ite voi huokasta sohvalla sen aikaa.

  Tarviit
  0,5l vettä
  1 liemikuutio tai fondi
  2dl risottoriisiä
  n.300g kanasuikaleita (vaikka sitä kaulaa suikaloituna :D)
  1 pss hernemaissipaprikaa tai hernemaissiporkkanaa
  mausteita / sweet chili töhkää tms.

  Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun odotat veden kiehumista, kaada raa’at riisit matalaan uunivuokaan. Päälle kanasuikaleet (nekin raakoina) ja hernemaissipaprika. Kun vesi kiehuu, sekoita siihen liemikuutio/fondi. Kaada valmistunut liemi riisien ym. päälle. Maustaa voit ennen tai jälkeen veden kaatamista. Ite pistän usein suolaa, tinjamia, oreganoo/basillikaa tai sit ihan vaan lurautan sweetchilisoosii. 40min uunissa ja tosi mehevää on, namskis! Tiskiäkin tulee vaan kattila ja vuoka!

  • ia ia sanoo:

   Sohvalla huokaisu ruuan valmistuessa ei kuulosta onneksi pahalta ollenkaan :) Paitsi sitä kaulaa en kyl laita :’D Kuulostaa kyllä hyvältä ja ihanan helpolta, taitaapi testiin mennä! Kiitos!

 20. Avatar Tuju sanoo:

  Byää, luin otsikon, ja innoissani (ja nälissäni) tulin lukemaan blogia, että nyt tulee joku helppo vinkki mitä syödä, ja sitten täällä ei ollutkaan mitään! :-( Mulla ei ole edes niitä mandariineja mitä mutustaa. Pitää siis varmaan keksiä itse mitä syödä… Ja jaksaa raahautua kauppaan.

  (Toi paita on ehkä hienoin ikinä!)

  • ia ia sanoo:

   No hei, nyt on kommenttiboksi täysi vinkkejä! Toivottavasti palaat vielä niitä lukemaan :) Hehhe, paita kiittää!

 21. Avatar fsda sanoo:

  mä oon niin laiska ruuanlaittaja et multa irtoo näitä super nopeita ja helppoja ruokia!

  Meillä syödään usein riisi-jauhelija-hernemaissipaprika-ananas-sörsseliä. Paljon soijaa perään (ei tullu ex-putoushahmon hokema mieleen ei…) ja eikun syömään.

  Toinen mikä on hyvää on wokkikasvikset-kana-nuudeli-sekotus. Nuudeleissa saa kivaa vaihttelua ku ottaa niitä riisinuudeleita.

  Lisää helppoja saa näitä varioimalla mieli aineksilla: sienet, kasvikset, lihasuikaleet… Ylipäätään kaikki tommoset sörsselit on tosi helppoja ja nopeita, lisäks aika edullisia :)

  Sit tärkeetä on maustaa hyvin. Esim riisi ja nuudelit kannattaa keittää liha- tai kasvinliemikuution kanssa ja soija pelastaa monet ruuat. Sit jos haluaa vähä extraa niin kannattaa käyttää worsesterin kastiketta! pieni pullo mut sitä ei tartte lisätä ku muutama tippa ruokaan, vastaa vähä lihaliemikuutioo.

  Toivottavasti olis jotain apua :)

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo wokkivihannekset+kana+nuudeli on kyllä aika vakiosotku! Pitääpä koittaa niitä riisinuudeleita :) Ja laittaa vaikka sitä soijaa sekaan, mulla meinaa nuo omat sotkut kaatua aina siihen mausteiden puutteeseen vaikka omasta mielestäni tungen niitä ihan hulluna! Kiitos kun kommentoit :)

 22. Avatar Nuppu sanoo:

  En tiiä, miten suhun uppoaa, mutta itse oon vallan ihastunut kasvissosekeittoihin. Helppo tehä ja varsinkin nyt syksyn kylmyydessä on ihana syödä lämmintä, lempeää ja maukasta keittoa :) Oma lempparini on porkkana-peruna-bataatti-sipuli sosekeitto, jota notkistan ja kuohkeutan joko yrttituorejuustolla taikka aurajuustolla. Siihen vielä kyytipojaksi tuoretta leipää, niin voi nam :P Kerralla kun tekee isomman satsin, niin voi ottaa vaikka töihinkin evääksi tai sitten päästä seuraavana päivänä kotiin tullessa helpolla, kun on valmis sapuska oottamassa ;)

  • ia ia sanoo:

   Oih, varsinkin aurajuustoversiona kuulostaa nannalta! Ja tuore leipä kyllä niiin kruunaa keitot :D Kiitos vinkistä, mä oon maailman huonoin tekemään keittoja, kasvissoseilla vois olla aika iisi aloittaa!

 23. Avatar Kisu sanoo:

  Lohipasta on ihan paras helppo, nopee ja suht halpa arkiruoka :D Ja sitä voi muokkailla vaikka kuinka! Ite teen yleensä näin:

  1 paketti kylmäsavulohta (semmosta ohutta siivua, oisko 150g)
  1 purkki(pippuri)ruokakermaa
  1 purjo
  Pastaa (gnocceihin lohet ’piiloutuu’ kivasti, mutta täysjyvämakaroni on ihan jees)

  Sit vaan pasta ekaks kiehumaan ja lohta paistellaan pannulla sen verran ku haluaa (ei tarvii rasvaa tai suolaakaan ku on jo itessään) ja pesty ja pilkottu purjo heitetään joukkoon paistumaan ja sit kaadetaan kerma joukkoon ja annetaan hetki hautua. Mustapippuria kannattaa lisätä jos ei käyttäny pippurikermaa. Jos jääkaapista löytyy valkkarin jämät nii ne tuo vielä kivan lisän ku kaataa joukkon :) Vaivalloisin homma on purjon pilkkominen ja aikaa menee about sen verran ku pasta kiehuu. Varoitus: tästä tulee helposti ruokaöverit ku on niin hyvää!

  • ia ia sanoo:

   Voii että kuulostaa hyvältä! Mä oon tosi huono tekemään mitään kalasta, tää kuulostaa ihanan iisiltä :) Pakko kokeilla, kiitos vinkistä!!

   • Avatar tai sanoo:

    Hyvä vaihtoehto on myös ostaa liha-kala-tiskiltä savustettu, kypsä, merilohi, sitä ei tarvitse edes paistaa!

    Laitat kattilaan ruokakerman, 100-200 gr lohta.
    Jos haluat hifistellä voit lisätä sitruunatiivistettä ja tai sitruunapippuria. Sitruunatiiviste on niin kätevä kun säilyy varmaan vuoden jääkaapissa ja sitä voi heittää niin moneen juttuun mukaan tuomaan raikkautta.

    Meillä ei lisätä kastikkeeseen purjoa eikä mitään sipuleita.
    Usein keitetään tai höyrytetään parsakaali lohipastan kaveriksi.

    Hämmennä ja kiehauta niin on valmista. Tarkista onko suolaa tarpeeksi.

    • ia ia sanoo:

     Voi kiitoksia kovasti lisävinkeistä! Eiköhän sitä näillä pitäis alkaa arkisafkaa syntymään :D

 24. Avatar Janita sanoo:

  Hahaa mä ostin ton paidan tänään! Jätin sen aikasemmin kauppaan mut pakko oli hakea koska kissat <3 mulla on muutenkin joku juttu kaikkiin kissavaatteisiin, löytyy ton lisäks muutama paita, yks mekko ja kissacollegekin! :D ja on mulla yhen kissakengätkin ja laukku... enkä edes omista kissaa :D

  Niin ja mun mielestä helpoin ja nopein arkiruoka on wokki! Siihen voi laittaa mitä vaan. Yleensä ite pistän kiinankaalia, kesäkurpitsaa, paprikaa, jauhelihaa tai kanaa, ja sit viel vähän tuorejuustoa ja vaikka fetaa. Jos tykkää tulisesta niin chili sopii oikein mainiosti. Helppoa ja nopeaa ja hyvää :) ja keitot on kans helppoja (esim kasvissosekeitto). :)

  • ia ia sanoo:

   Jee ollaan kissapaitasamikset! :D Sulla on kyllä kissakokoelma jo huomattavasti kehittyneempi kuin mulla! Se oikea kissa vois olla ihan hyvä seuraava hankinta ;D Joo wokkeja pitäis tehdä enemmänkin! Tein tuossa joku aika sitten aivan törkeän hyvää kookoksista wokkia, mutta mua niin harmitti kun ruokailun päätteeksi tuo toinen kertoi ettei oikein välitä kookoksesta. Kuka ei muka välitä kookoksesta?! :D Kiitos kommentista!

 25. Avatar Kirsi sanoo:

  Mä varastin tuohon ruokaongelmaan idean kaverilta, joka teki itelleen listan helpoista arkiruuista. Helpompi keksiä mitä syödä, kun kaikki ruuat keitoista makaronilaatikkoon on yhdessä listassa! Googleen voi turvautua sitten, kun alkaa kyllästyttää.

  Mutta mun vakkariruoka on herkkusieni-kookos-kanakastike. Pannulla paistaa maustamattomat fileesuikaleet ja murskatut valkosipulit öljyssä ja hunajassa (laiskempi ostaa hunajamarinoituja, mutta mä en tykkää), perään viipaloidut herkkusienet ja kookosmaito. Kookosmaidon kiehahtamisen jälkeen viimeiseksi kanaliemikuutio ja se oli siinä. Tosi helppoa ja tosi hyvää!

  • ia ia sanoo:

   Miks mä en ole tuota aikaisemmin tehnyt! Idea on kyllä käynyt mielessä kun sen oon jostain lukenut, joten kiitos muistutuksesta :) Sitä pahimmassa nälässä ihan saletisti unohtuu ne itsestäänselvät ratkaisut :D Kuulostaa kyllä hyvältä! Paitsi etten hirveästi tykkää sienistä, voiskohan ne korvata jollain..?

 26. Avatar Nimetön sanoo:

  Kolme, mekon myös. Vai onko tämä jo syrjäytetty? :( http://colourme.indiedays.com/2013/08/22/lusmuilijan-kattimekkokamppeet/

  • ia ia sanoo:

   Voih, kuinka saatoin unohtaa!! Kissamekkoa ei tosiaan ole syrjäytetty, viimeksi oli katit niskassa kuukausi sitten :)

 27. Avatar Viivi sanoo:

  Meillä muutamia vakkariarkiruokia on mm.:

  Pasta carbonara
  -1-2 pakettia pekonia (riippuu paketin koosta + makuasia myös)
  -n. 4 dl ruokakermaa
  -Mustapippuria
  -Spagettia
  -Tarjoiluun parmesania

  Paistetaan kuutioitu pekoni. Tykkään kaataa siitä kaiken ylimääräisen rasvan pois. (huom! Ei saa kaataa viemäriin, koska hyytyy sinne! Kaadan sen kippoon ja laitan biojäteastiaan, kun on hyytynyt.) Lisätään pekonin joukkoon ruokakerma ja pippuri. Kuumennetaan. Keitetään spagetti. Yhdistetään kastike ja pasta. Annetaan vetäytyä hetki. Halutessaan voi raastaa parmesania omaan annokseensa.

  Pasta carbonara on mun mielestä parasta mehevän kosteana, joten siksi ollaan jätetty pois kananmuna, jota usein on ohjeissa.

  Soijarouhepasta
  -1 sipuli
  -Paprikaa, kirsikkatomaattia, tomaattia, porkkanaa: voi laittaa mitä kasviksia haluaa.
  -N. 1-1,5 dl tummaa tai vaaleaa soijarouhetta
  -Liha- tai kasvisliemikuutio
  -Mausteita: pippuria, yrttejä, chiliä, valkosipulia, kaikkea mitä haluaa oman maun mukaan
  -Ketsuppia, hunajaa tai sokeria, eli jotain josta saa vähä makeutta eli täyteläisyyttä soosiin
  -Tomaattimurskaa
  -Pastaa

  -Pilko sipuli ja haluamasi kasvikset. Kuullota öljyssä. Tykkään jo tässä vaiheessa lisätä mausteet, etenkin paprikajauheen, chilin, pippurin, valkosipulin ja kuivatut yrtit. Myös tuore tai jauhettu inkivääri sopii hyvin. Mausteita voi lisätä myöhemminkin, mutta niistä irtoaa kivasti makua kuullotettaessa.

  Lisää tomaattimurska, liemikuutio, sokeri, hunaja tai ketsuppi ja soijarouhe. Keitellään miedolla lämmöllä n. 10-30 min, riippuen kuinka kiire on. Vettä voi lisätä, jos näyttää, että soija imee kaiken nesteen. Keitetään pasta. Yhdistetään pasta ja kastike. Voi tarjoilla halutessaan parmesanin kanssa.

  Halloumiwokki
  -Kasviksia mitä haluaa tai kaapista löytyy, esim. kaalia, sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa, tomaattia, lehtikaalia, parsakaalia, kukkakaalia (parsa- ja kukkakaali kannattaa keittää kypsiksi ja lisätä viimisenä ruokaan), porkkanaa tai jos on kiire, pakastewokkivihannekset toimii
  -Halloumia (tähän käy myös esim. kana- tai soijasuikaleet (ks. soijan kypsennys paketista)
  -Soijakastiketta ja haluamiaan muita kastikkeita, esim. sweet chili tms.

  Pilko kasvikset. Paista ne kypsiksi öljyssä wokkipannussa tai isossa kasarissa. Kuutioi halloumi ja paista öljyssä kypsäksi toisella paistinpannulla. Yhdistä halloumi kasvisten kanssa. Kukin syöjä lisää annokseensa soijaa ja haluamiaan kastikkeita.

  • ia ia sanoo:

   Voi sinä ihana, kiitos hurjasti jättikommentista ja kolmesta (!!) reseptistä! Hyvä huomio muuten tuosta öljyn hävittämisestä, tuommoinen tuppaa itsellä helposti unohtumaan.. On mulla kyllä maailman parhaimmat lukijat <3 Nälkähän näitä lukiessa tulee vaikka just söin :D

   • Avatar Viivi sanoo:

    Eipä kestä! :) Tykkään ite tosi paljon tehdä ruokaa ja aika usein tulee kokeiltua uusia ohjeita. Harmittelit joissain kommenteissa maustamisen vaikeutta. Siihen ei oikeastaan ole muuta keinoa kuin harjottelu, harjottelu ja harjottelu. Mulla kokkaus lähti aikanaan ihan siitä, että etsin helppoja ruokaohjeita ja noudatin niitä. Ajan kanssa sitte oppii minkälaisesta maustemaailmasta tykkää ja osaa myös soveltaa itsenäisesti. Nykyisin on ihan parasta, että mulla voi tulla ideoita ruokiin pelkistä kuvista tai lukemalla joku ohje, josta saakin ajatuksen soveltaa sitä jotenkin toisin. :D Tsemppiä kokkailuihin! Sun blogi on pysyny mun suosikkien joukossa vuodesta toiseen! :) Tää on eka kerta kun kommentoin (ja kolmas blogikommentti multa ikinä…). :D

    • ia ia sanoo:

     Joo, harjoittelemallahan sitä tunnetusti tulee hyväksi missä asiassa tahansa! :) Mä toivon että oon joskus itekin tollaisella kuvien perusteella kokkaamistasolla :D Kiitos kun kommentoit! Arvostan sitä kovasti, ihanaa että oot mun lukija ^_^

 28. Avatar n sanoo:

  Itsehän käytän hyväksi ihan tätä sinun omaa portaaliasi: klikkaan ”foodlover” ja sieltä yleensä löytyy joku resepti.
  Perusperusarkiruokaa on hiilari-proteiini-kasvikset-mössö. Eli keitä pastaa tai nuudelia tai riisiä, käräytä pannulla kanaa tai tofua tai lisää kylmänä esim. juustoa, wokkaile läjä haluamiasi kasviksia, vaikka paprikaa, sieniä, purjoa… Tai toki keittääkin voi, arkena jotain nopeasti kypsyvää kuten parsa- tai kukkakaalia. Tämä sitten maustetaan, jotain kastikettakin voi lisätä.

  • ia ia sanoo:

   Hohoo katos perhana! :D Nyt vähän nolottaa kun en ole itte hoksannut käydä Foodloveria tutkimassa! Kiitos kun kommentoit, mössöt on kyl parhaita :)

 29. Siis kissathan toimii aina vaikka kahtena kappaleenakin!

 30. Avatar E sanoo:

  Mun superhelpot ja nopeat: jauhelihariisi – eli esim. jasmiiniriisiä (tai muuta vähän perusriisiä jännenpää :D) sopiva annos parille hengelle keitetään, sekaan tulisia mausteita esim. cayannepippuria, chiliä, kuminaa, inkivääriä ym. intialaistyyppistä, sekaan simppelisti paistettu jauheliha suolalla ja pippurilla ja tadaa! Toinen on sit papupata, eli jos on papujen ystävä (niille kannattaa antaa tilaisuus vaikka luuleekin ettei tykkää!) niin valkeita papuja tomaattikastikkeessa pari purkkia, sekaan paistettu jauheliha ja chiliä, paprikaa tms, annetaan muhia joku vartti että pavut lämpiää kauttaaltaan – valmis :D

  • ia ia sanoo:

   No johan oli helppoja! :D Kiitti ideoista! Me laitetaan tollasta papusettiä yleensä tortillojen väliin, naaams!

 31. Avatar K sanoo:

  Chili concarne, ruisleipäpizza (pelti täyteen ruisleipiä, tomaattisoosit ja täytteet päälle ja uuniin!), tortillat, lohimedaljongit (kun pakastaa valmiiksi sopivia paloja lohta, ja nakkaa aamulla sulamaan jääkaappiin, niin tämän ruoan saa tehtyä about 15-20min!), uunilohi (vie tosin vähän pidempään), liha/kasvispullat (pakkasesta saa nopsaa itsetehdyt pullat!), pihvi&höyrytetyt kasvikset (tai kasvispihvi tai kanafilee) ja kaikki keitot tottakai:)

  • ia ia sanoo:

   Uijui, tuo ruisleipäpizza kuulostaa kyllä kovikselta! Tortillat on meidänkin vakkarikamaa :D Rakastan lohta, mutta jostain syystä en oikein uskalla tehdä sitä itte?? Tartten jonkun pomminvarman uunilohivinkin :D Ja lihapullia mä onneksi olen oppinut jo pyörittelemään, ne synty hämmentävän nopeesti! Kiitos kun kommentoit :)

   • Avatar K sanoo:

    Lohi on ehkä maailman helpoin raaka-aine! Siis minä en osaa tehdä käytännössä mitään ruokaa, mutta uunilohi ja pannulla paistetut lohimedaljongit onnistuu aina!

    Uunilohen laitan aina vuokaan, kalan pinnalle mausteeksi reippaasti suolaa, sitruunapippuria, pippuria ja tilliä. Sitten sipulirenkaita päälle maun mukaan, itse laitan koko kalan peittävän ohuen kerroksen. Sipulirenkaiden päälle purkki smetanaa, niin että smetana suurinpiirtein peittää sipulit.
    Vuoan päälle voi laittaa folion, jolloin kala kypsyy tasaisemmin, mutta pinta ei saa silloin väriä. Usein laitan aluksi folion päälle ja lopuksi otan sen pois ja annan kypsyä ilman foliota.

    Suosittelen kokeilemaan!:)

 32. Avatar Henna sanoo:

  Aika usein kun ei jaksa viettää liian kauan aikaa keittiössä, mutta tekee mieli helppoa ja terveellistä, teen kana-kasviswokkia :) Elikkäs laita ensin nuudelivesi kiehumaan. (Jos käyttää esim. munanuudelia, voi nuudelit heittää lopuksi pannulle ilman keittämistä.) Paista kana öljyssä (wokkipannulla), kun hetken ruskistunut laita sekaan chili, valkosipulia ja paprikajauhetta 1-2tl. Lisää soijaa. Hetken päästä lisää kasviksia maun mukaan, itse pilkon yleensä porkkanaa, punasipulia, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Tarvittaessa lisää soijakastiketta. Soossi on valmis, kun kasvikset ovat pehmentyneet. Laita mukaan (keitetyt) nuudelit, ja sekoita. Välillä laitan tässä vaiheessa vielä lorauksen sweet chili saucea, tai sitten vasta siinä vaiheessa kun ruoka on lautasella. :)

  • ia ia sanoo:

   Voi nam, kuulostaapa simppeliltä ja helpolta! Miks mä en oo aikaisemmin juuri wokkaillut?! :D

 33. Avatar Outi sanoo:

  Helppo ja nopea kalaruoka:
  Laita riisi kiehumaan. Paista pannulla paketti pakasteseitiä. Pilko kala lastan avulla pieneksi ”muruksi” sitä mukaa kun kala sulaa. Lisää suolaa. (Lisää halutessasi ruokalusikallinen vehnäjauhoa suuruusteeksi. Sekoita jauho kalan joukkoon ja paista vielä hetki). Lisää pannulle purkki ruokakermaa sekä ”mustapekkajuusto”. Harmi vaan, ettei alkuperäistä Mustapekkaa enää saa, mutta feikkejä löytyy ainakin merkeiltä Pirkka ja Rainbow.

  • ia ia sanoo:

   Uu nams! Tosin mä en oo koskaan maistanut sitä mustaapekkaa, vähän hävettää :D Onko se jotain pippurista settiä vai täh..?

   • Avatar Outi sanoo:

    Mustapekka on (tai siis oli) tuorejuustomötikkä, jonka ulkopinta on pippurin peitossa. Ja siitä syystä tämä ruokalaji ei kaipaakaan mitään muita mausteita, kuin suolaa omaan maun mukaan. Ja sitä omaa makua voi maistella siitä pannulta vaikka ihan lopuksi. Luvattoman helppoa.

    • ia ia sanoo:

     Eikun niin olikin! Mä muistan kun oli kunnon mustapekka-gate silloin kun sen valmistus lopetettiin :D

 34. Avatar Fkflr sanoo:

  Jos on laiska tiskaamaan eikä halua sotkea 50 eri pannua kun sitä ruokaa tekee tai tehdä montaa asiaa yhtä aikaa niin kannattaa googlettaa one pot pastas eli yhden kattilan pastat. sotkua syntyy ehkä kattilan ja veitsen verran ja tekniikkana ihan hauska että se pasta kypsennetään siinä kastikkeessa eikä aikaa mene yhtään enempää kuin normaalisti.
  Tämä on varsinkin ihan älyttömän hyvää! vaikkakin jätin chilit pois, valkkarin korvasin kanaliemellä ja improvisoin ton paahdetun paprikan kanssa polttamalla sen kuoren vaan uunissa vastusten ollessa täysillä, sen jälkeen kääritään kuumana elmukelmuun ja annetaan höyrystyä niin se musta kuori lähtee pois ja paprikassa mukava savuaromi:)
  http://hostthetoast.com/one-pot-spicy-chicken-riggies/

  • ia ia sanoo:

   Voi että miten maaginen hakusana tuo one pot pasta, en ole koskaan kuullutkaan tuommoisesta termistä! Kiitos kovasti vinkistä :)

 35. Avatar Anne sanoo:

  Oma helpposuosikki on valmiiksi maustettu tomaattimurska ja soijarouhe. Ainakin Pirkalla (varmaan muillakin merkeillä) on sellasta valmispastakastiketta, johon on helppo vaan lämmitettäessä heittä pari kourallista soijarouhetta ja laittaa pastan kypsymään, niin valmista on!
  Toinen hätävara on tölkkipapuja(useimmiten kikherne), pakastevihanneksia, kookosmaitoa ja sitten pari lusikallista jotain valmismaustetahnaa. Lisänä voi olla nuudeleita tai riisiä, riippuen siitä kauanko jaksaa odottaa.
  Noi molemmat ruuat on siitä hyviä, että ainesosat säilyy vaikka kuinka kauan, joten niitä voi aina pitää hätävarana!

  • ia ia sanoo:

   No tuo on kyllä super-iisi! Voi nam, kaikki missä on kookosmaitoa on kyllä niiin hyvää :D Kiitos kun kommentoit, eihän mulla ole vuosiin hätäpäivää kun palaan aina näitä kommentteja lukemaan!!

 36. Avatar Mm sanoo:

  Helpoin ruoka ikinä:
  Pilkot pari paprikaa, punasipulia, kesäkurpitsaa ja laitat ne vuokaan, sitten päälle hunajaa, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, sitten vaan uuniin about puoleksi tunniksi. Menee myös lisukkeena jos tuntuu liian yksipuoliselta :D

  • ia ia sanoo:

   Miksen koskaan tee uunijuureksia!! Pilkkominen on muka niin vaivalloista ja en osaa omasta mielestäni maustaa, mutta sä saat sen kuulostamaan kyllä tosi helpolta :D

 37. Avatar A sanoo:

  Uunipuurot on parhaita. Laita yöksi uuniin (matalalle lämmölle) esim.ohra- tai spelttipuuro hautumaan (hiutaleita, maitoa, suolaa). Todella vaivatonta.

 38. Avatar Veera sanoo:

  Mun ehdoton ykkönen tälläisille päiville on quesadillat! Yksinkertaisesti: Pannulle öljyä, päälle tortillalätty. Lätyn päälle juustoa, sitten täytteitä mitä nyt kaapista sattuu löytymään, toinen kerros juustoa ja päälle toinen tortillalätty. Paistaa pannulla kummaltakin puolelta niin että juusto sulaa ja lätyt saa vähän väriä :).

  • ia ia sanoo:

   Ooh, kuulostaa hyvältä! Miksei tällaista ole koskaan hoksannut kokeilla perustortilloiden sijaan? :D

 39. Avatar :) sanoo:

  ihan loistavia vinkkejä täällä! kiitos vaan minunkin puolesta ;)

 40. Avatar Laziness sanoo:

  – paketillinen nauhamaista tuorepastaa
  – rasia jotain maustettua tuorejuustoa, esim. yrtti tai ruohosipuli
  – kinkkusuikaleita/palvikinkkuleikkelettä/pekonia/tms.

  Paloittele pekoni ja paista se, mikäli siis päätät pekonia laittaa. Kinkkusuikaleetkin voi käyttää pannulla, mutta mun mielestä niitä tai leikkelettä ei ole pakko paistaa. Keitä pasta. Sekoita pastaan tuorejuusto ja valitsemasi liha (jos laitat leikkelettä, niin viipaloi/paloittele se toki pienemmäksi. :D). Syö.

  Tää on meidän vakkariruoka jos pitää saada pian jotain. Ei mene oikeasti montaakaan minuuttia. :) Toivottavasti tää oli uus idea sulle! :)

  • ia ia sanoo:

   Aaaah, kolmen ainesosan safka, näitä mä rakastan! :D Toimiskohan jollain kanalla..? En oo hirvee kinkku/pekonifani!

 41. Avatar Hane sanoo:

  Lueskelin jo osan noista kommenteista läpi, mutta siis sosekeitot on todella helppoja! Tarvii vaan veitsen,kattilan, survimen ja keittokauhan sekä tietty ainesosat, mun ehdoton suosikki on tämä! http://www.valio.fi/reseptit/helppo-kukkakaalikeitto/
  Lisäks oon tehny kaikenmaailman ”pastavariaatioita” jos on ollut kiire ym;, siis spagettia kiehumaan, vaik jauhelihaa pannulle, ne sekaan ja sitten joukkoon esim. ruokakermaa, tomskua ja mausteita.
  Mullakin kokkailut jää aika vähälle, koska viikolla ei jaksa joten viikonloput kuluu sitten osittain ruuanlaittoon. :D Tykkään laittaa uuniruokia, koska ne on vaan jotenkin niin hyviä töieväitä, perunasosejauhehelihlaatikko on hyvää jos jaksaa vääntää, ja erityisesti kesäkurpitsalasagne! http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kesakurpitsalasagne/ Tuosta tosin jätin chilit pois, pistin kolmen juuston ruokakermaa sekä reilusti tomaattimurskaa (jotain Pirkan) täytteeseen ja päälle rutosti juustoa, ah nam!
  Lisäksi tuorepuuro on hyvää! Tosin yleensä ne on parhaimmillaan jos ne jättää yön tai päivän yli turpoamaan, näihin löytyy jotain tosi hienoja ohjeita kookosmaitojen yms kera, mutta mullon ollu perusohjeena vaan maustamatonta jugurttia, kaurahiutaleita ja siemeniä plus joukkoon vaikkka persikan paloja yms. Vois ajatella että vähän kuin smoothieita mutta puuron muodossa. :P

  • ia ia sanoo:

   Voiks sitä tehdä blenderillä? :D Vitsit, miks mä aina kämmään noi ”heitä vaan kaikkea sekaan” -ruuat! Niistä tulee aina jotenkin tosi mauttomia, kun koitan pätevänä jotain pastasettiä kokkailla :D Ja uunivuokiin mun pitää ihan ehdottomasti opetella! Nyt uunin kautta käy tasan pelkkä makaronilaatikko ja lasagne.. Ja tuorepuuroja on kyllä pakko kokeilla! Kiitos kun kommentoit! ^_^

   • Avatar Hane sanoo:

    Jaa, miksi ei voisi tehdä blenderillä jos vaan löytyy tehoja ja vetää reilun määrän sisäänsä! :D Ja itekkin olen joutunut opettelemaan maustamisen, ennen viskoin vaan suolaa mutta ainakin pippurit on tosi helppo mauste!

 42. Avatar memm sanoo:

  Meillä kiireisen arjen pelastajana toimii usein kaikenlaiset kiusaukset, on vaan niin helppoa kun voideltuun vuokaan heittää perunasipulisekoituksen kanssa joko sitä perinteistä kinkkua, kanaa tai vaikka jauhelihaa ja kasviksia oman maun mukaan ja sitten päälle ruokakermaa ja ei muuta kuin uunin. Ja kun ruoka on uunissa kerkeää helposti lenkittää koiran nopsasti ja sisääntullessa onkin ruoka valmista.

  Toinen arjen pelastaja meille on myös nykysin valmiit keittojuurekset + peruna -setit johon sitten vaan jauhelihaa, nakkia, makkaraa, kanaa tai ihan mitä mieleen tulee proteiiniksi + liemikuutio ja helppo ja hyvä keitto on valmis.

  Myös munakkaita tulee usein tehtyä, niihin kun voi käyttää aivan kaikkea mitä kaapista sattuu löytymään! Ja jos aikaa on hieman enemmän käytettävissä, niin uunissa tehtävään munakasrullaan kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli ei tuttu juttu ole :)

  Ja sitten tietysti on vanha kunnon makaronilaatikko, josta saa pienellä variaatiolla vaikka minkälaisia herkkuja tehtyä, oma suosikki on laittaa sekaan fetaa ja paprikaa ja vaihtaa makaronin tilalle tummaa pennepastaa.

  Rakastan itse laittaa ruokaa pitkän kaavan kautta, mutta arjessa siihen ei vaan aikaa todellakaan aina ole, joten jätetään ne kunnon kokkailut vapaille ja normiarjessa meillä ainakin toimii kaikenmaailman nopeat ”sieltä mistä aita on matalin” -henkiset jutut parhaiten.

  • ia ia sanoo:

   Siis mä en tajua miks en oo koskaan tehnyt kiusausta?! Eihän se kuulosta hankalalta ollenkaan :D Ja keittojen kanssa sama juttu.. Munakasrullasta en ole kuullutkaan, täytyypä googlata! Fetapaprikamakaronilaatikko kuulostaa ihan liian hyvältä.. <3__<3 Kiitoskiitoskiitos, ihana kun kommentoit!

 43. Avatar Olppa sanoo:

  1) olen tehnyt pakkaseen lihapullia, ja pakastanut ne erillisissä pusseissa annoksina. Voi sulattaa nopeasti annoksen, ja väsätä jonkun lisukkeen, vaikkapa perunaa + jotain salaattia. Lihapullat on lemppariruokani, joten ne maistuu aina. :)
  2) Munakas + pakastevihannekset. Munakkaan sekaan laitan usein tonnikalaa, juustoa, yms.
  3) Uunilohi valmistuu 30-40 minuutissa uunissa, ja voi sillä välin väsästä lisukkeet.
  4) Syön aika paljon puuroa, lisään sen sekaan rahkaa, marjoja ja pähkinöitä. Helppo, nopea, ja (mielestäni ainakin) tosi hyvää.
  5) Perinteiset paistetut kanasuikaleet (marinadissa tai itse maustettuna) + riisi + salaatti.

  Nämä nyt on tälläisiä varmaan kaikille itsestäänselvyyksiä, mutta tulee syötyä itse usein. :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kommentista! Usein ne itsestäänselvyydet on just niitä parhaita vinkkejä :) Mä tykkään kans itsetehdyistä lihapullista! Tosin niin tykkää valitettavasti myös tuo talon toinen asukas, joka vetää niitä aivan käsittämättömän määrän eikä niitä ole vielä koskaan jäänyt pakastettavaksi asti :D Pitänee siirtyä tuplattuun taikinamäärään.. Puurot on kyllä hyviä! Varsinkin töissä se on mun vakkarilounas just jugurtin/rahkan ja hedelmien kanssa :)

   • Avatar Olppa sanoo:

    Niin no kannattaa nakata heti pakkaseen edes yhden annoksen jemmaan, heti kun on tehnyt. ;) Tulee usein meilläkin muuten syötyä hyvin äkkiä ne pois, jos ei jemmaa saman tien. :D

 44. Avatar pompom sanoo:

  Täältähän sai vaikka mitä vinkkejä!

  Omia arkiruokia:

  -uunimunakas: 2 kananmunaa ja n. puoli desiä-desi juustoraastetta per ruokailija, loraus maitoa/kermaa että tulee sopivan notkeaksi, joukkoon mitä vaan kaapista löytyy :) Meillä usein sipulia ja tomaattia, mutta myös esim. edellispäivän kastikkeenjämät uppoavat. Mausta suolalla ja pippurilla.

  -pinaattiPANNUKAKKU. Koska eineksiä emme syö eikä lettujen paistoa jaksa :D Pellilliseen pannukakkutaikinaa siis joukkoon 300g pakastepinaattia.

  -Pinaattikeitto pakastepinaatista, kasvissosekeitot… Usein teen niin että kuorin jo illalla potut/porkkanat valmiiksi (säilytetään jääkaapissa kylmässä vedessä) ja kun laitan pottukattilan hellalle, pilpon joukkoon muita kasviksia. Joukkoon proteiininlähteeksi keittelen toisessa kattilassa vielä punaisia linssejä (linssit huuhtaistaan ja keitetään vähäisessä vedessä n.10min, helppoa!), jotka eivät siinä rakenteessa joukossa tunnu tai maistu miltään mutta tuovat tosiaan täyttävyyttä. Kaikenkaikkiaan aikaa menee se 30min, joka tosin ei vaadi koko ajan aktiivisuutta vierellä. Tähänkin ruokaan saa helposti uppoamaan esim. vähän nahistuneet kasvikset. Ja jos on oikein kiire niin ihan hyvää soppaa tuli pakasteistakin: peruna-sipulisekoitusta 500g ja kruunuvihanneksia 400g :) Tähän ei mene kuin vartti? Ja päälle raejuustoa!

  -seitikastike, taas ongelle pakkaseen eli 400g pakasteseitä pannulle paistumaan lorauksessa öljyä, paaaaljon sipulia joukkoon. Kun alkaa olla kypsää niin perään purkki ruokakermaa ja mausteita (valkopippuri, suola, yrtit mutta voi soveltaa oman maun mukaan!) Kaveriksi riisiä ja kasviksia. Tee tupla-annos (ei ole sen vaivalloisempaa) ja pakasta loput!

  -KAALILAATIKKO OI NAM <3 Vaikka muutoin syödään melko terveellisesti vähärasvaista ja -suolaista ruokaa, mahdollisimman vähän maalla kävelevien otusten lihaa ja ei koskaan tehotuotettua, niin rakkauteni kaalilaatikko ansaitsee kyllä läskisen possunjauhelihan, aidon kuohukerman ja reilusti siirappia. Voisin elää kaalilaatikolla.

  -soijarouhesoosi: pannulle reilu desi tummaa soijarouhetta, joukkoon öljyä sen verran että lähes kaikki rouheet ovat ''kastuneet''. Kuumennetaan mössö ja perään reilu desi vettä. Maustetaan voimakkaasti. Yhdessä versiossa käytän jotain tomaattituotetta (pyree/murska) ja toisessa teen ruokakermalla ja sinapilla eri makuisen soosin. Kaveriksi pastaa.

  • ia ia sanoo:

   Sähän oot melkoinen arkikokkailumestari, huikee määrä reseptejä! Kiitos kun kommentoit :) Hehhe, mäkin tykkään kaalilaatikosta mutta tuo toinen vihaa sitä eniten ikinä, mun pitäis tulla sun herkkuversiota salaa maistamaan ;D

Kommentoi