lauantai 21. marraskuun 2015

minä ja jaripekka

Hahah, no nyt tuli kyllä pohjat. Viime merkintään yksi kommentti! Yksi!! All time low! No okei, tarkistin, vuonna 2011 iloitsin jossain kämäisessä kahden lauseen merkinnässä että jee Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ja joku kertoi mulle kommenttiboksissa että joo jee Suomi, mutta höh. Kyllä mä tuohon edelliseen nyt vähän enemmän efforttia laitoin :D No joo, ehkä mä vielä pääsen tämän yli. Mulle vaan kommentit on aina olleet sen merkki että yhtä moni tyyppi jaksoi lukea jutun, vaikka tiiän, että ei se nyt ihan niinkään mene. Mutta kirjoitan nyt kuitenkin täällä taas, jospa saatais vaikka kaksi kommenttia rikki! (Tuu Liinu (olikohan se Liinu?) sä kommentoimaan, joka tulit moikkailemaan mua tänään töihin! Olit maailman söpöin :)

verhomekkotupla

Tämän viikon suurin saavutus: Siivosin kodin lattiasta kattoon! Tämä on mainitsemisen arvoinen seikka senkin vuoksi, että oon noin yleensä äärimmäisen epäkelpo aikuinen, koska vihaan siivoamista. Vihaan sitä siinä määrin, että oon jopa sortunut ostamaan jotain ihme valmiiksi kosteita pesuliinoja, joilla voi harjoittaa semmoista muka-siivoamista silloin, kun oikeesti pitäis siivota, mutta se puoleksi tunniksi aktivoituminen nyt vaan tuntuu ihan ylitsepääsemättömältä ajatukselta ja sitten niillä kosteilla liinoilla voi vähän pyyhkäistä sinnepäin. Kunnon itsensä huijaamista. Mutta nyt oli sankot ja rätit ja mopit ja sumutepullot ja mikrokuituliinat. Perusimuroinnin lisäksi agendassa oli myös ihan kunnon moppaukset ja mattojen kopistelut ja pelit ja pensselit! Neljä tuntia mä siihen sain aikaa kulumaan, samalla Spotifystä 70-luvun radiota kuunnellen. Lopulta olin tietenkin niin naurettavan ylpeä saavutuksestani, että laitoin kuulumaan Queenin We Are The Championsin ja tuuletin mahtipontisesti koko biisin ajan.

verhomekko6

Kuvissa on päällä uusi mekkosuosikki, joka oli löytö mystisestä paikasta nimeltä mun vaatekaappi. Äippä teki tuon mulle joskus varmaan viis vuotta sitten vanhasta Marimekon kankaasta (tosin tuolloin taisin uskotella itselleni että mäkin osallistuin mekon tekoon, vaikkakin lähinnä lajittelin nuppineuloja neulatyynyyn värisegmenteittäin samalla kun äiti ompeli vieressä..). Tuon mekon kaava on semmoisesta ihanasta mekkokaavakirjasta, joka mua tuolta kirjahyllystä edelleenkin kuikkii. Vielä mä siihen aion tarttua ja surauttaa jonkun mekon ittelleni ihan omin kätösin! Mekon kaverina on You Complete Me:n hapsukoru, Vagabondin Dioonit ja Essien For the Twill of it. Ja Jaripekka! (Kysyin Mikolta äsken että mikä tuon kasvin nimi nyt olikaan, se sanoi että Jaripekka. Lajiketta saatoin tarkoittaa mutta mennään nyt tällä!)

verhomekko5

Ei mulla sitten muuta tälle iltaa. Nyt vähän iltapalaa ja pari jaksoa Frendejä. Näin villi lauantai-ilta meillä :D Hyvät yöt!


Saatat pitää myös näistä:

152 Responses to “minä ja jaripekka”

 1. Avatar Missu sanoo:

  Mekko on kyllä supersöpö! :3 osaisipa joku lähipiirissäni tai edes minä ommella! :D

  • ia ia sanoo:

   Voikiitti :) No hei kässäntunnit vielä tuoreessa muistissa eiksni, siitä vaan itte ompelemaan! :D

 2. Avatar Rosbe sanoo:

  Tekisimpä mäki omasta kaapistani löytöjä :D Toi mekko on niiin sievä ! Ihanat värit <3 Tosin mietin että miks toi kangas näyttää jotenki tutulta kunnes tajusin että mun mummulla oli tommosella kuosilla sohva joskus kauan sitte XD Mutta se ei mekon sievyyteen vaikuta ! :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitos Roosa <3 Hahha eikää :D No hei mun tädillä on kans tuosta kankaasta verhot! Mutta mummon sohva kuulostaa vieläkin karummalta mätsiparilta :,D

 3. Avatar LauraMarie sanoo:

  Aaa eikä! Mut plussaksi tähän alkuun että moni meistä hiljasista ottaa nyt (ainakin tämän merkinnän ajaksi) itseään niskasta ja muistaa kommentoida, hih
  Tykkään mekosta ja rispektiä siivoomisesta, itse kuulun kans multilaiskoihin ja kaivan imurin esiin vasta kun on aivan pakko. Pakko sanoa vielä,että omistan samantyyppisen, mutta pienemmän kasvin. Se on nimetty jo ostaessa Pertiksi ;’) pakkomielle,kaikelle nimi ilmoittautuu.
  Pahoittelen kommenttilaiskuuttani myös vastaisuudessa

  • ia ia sanoo:

   Haha, no niin kyllä tosiaan teitte, meinasin lentää sohvalta kun tulin katsomaan kommentit :D Voi apua teitä <3 Hei ei tartte vastaisuuden varalle pahoitella ku tuu aina kommentoimaan ja kertomaan teidän uusia nimettyjä kotiasukkaita! ;D

 4. Avatar Sanjana sanoo:

  Ei se muittenkaa lauantai-ilta sen kummempi oo, kaverin kans pelasin lautapeliä koko illan ja juotiin puoliksi pullo viiniä :D siinäpä se. Mies taas kaupungin kalleimmissa ravintolassa illallistamassa edustamassa yhdistystä.. Reilu peli, mä siis söin eilisen pizzan jämät ruuaksi (ja vielä aika paha pizza tuli :’D). Vähän eri tasoa nää tekemiset!

  Ihana mekko, täydelliset värit on :3 ja tuo koruki mätsääpi nätisti, hellii silmiä. Ja oon miehes kans samaa mieltä tässä, pitäähä sitä Jaripekkaa nimellä kutsua! :D (meillä kaikki kaktukset ja muut nimetty..)

  Maailman turhin kilometrikommentti tässä hei, aattelin ryhdistäytyä! Kommentointi on niin paljon vaivalloisempaa puhelimella ja en ikinä oo koneella nykyään, nii heikosti tulee kirjoitettua.

  • ia ia sanoo:

   Oi kuulostaa just hyvältä lauantai-illalta :) Kyllä mä nyt viinin, pizzan ja lautapelin valitsisin jonkun hienon ravintolan yli any time! ;D Kiitti ku kommentoit Sanjana, tulee kyllä aina mieleen se muinainen kohtaaminen Kajaanin H&M:llä kun näkee että sulta on tullut kommentti ^_^ <3

   • Avatar Sanjana sanoo:

    Aijaa, hassua että muistat ihmisten näkemiset ku näet kuiteski niin paljon töissäs porukkaa! :D siistiä.

 5. Avatar ziru sanoo:

  Täälä yks laiska lukija ilmoittautuu, luen kyllä joka merkinnän mut sitä kommentia ei vaan tahdo saada näpytettyä. Sori! Mutta viime postaus oli tosi kiva, tykkään noista kuukauden lemppareista :) ja ihana asu tässä, osaisimpa määki ommella!
  Kivaa joulun odotusta sulle ! :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitti ku näpyttelit! Joo mä tykkään kans tehdä noita kuukauden lemppareita ja säikähdin että apua eiks näistä muut enää tykkääkään :D Kivaa joulun odotusta sinnekki, toivottavasti sulla on jo joulukalenteri!

 6. Avatar Mennika sanoo:

  Jaripekka :D <3 munkin pitää nimetä mun huonekasvi!! Jo nimenomaan siksi, että siitä lajikkeesta ei ole mitään tietoa...Tässähän on nimiäiset edessä!

  Jaa kyllä mie edelleen innokkaana täällä olen aina siun postaukset lukemassa, mutta jotenkin se kommentointi tuppaa jäämään. Ehkä vois tsemppailla, vaikka kommenttien sisällön tasosta en uskalla tehdä liikoja lupailuja! :D

  • ia ia sanoo:

   No hei pitäis! Ja sitten hämmentää sivullisia ja jutella julkisilla paikoilla kuinka Jaripekka ei voi hyvin, kun on vähän tullut laiminlyötyä sen hoitoa :,D Kiitti ku jätit kommentin!

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Voi sun kommenttien harventumista :( Pakko kyllä myöntää että harvoin tulee nykyään kommentoitua!
  Mut nyt oli asiaakin melkein, eli sun merkinnästä tuli kauhee siivoushimo! Ei mikä tahansa siivoushimo vaan fiilis että voi kun sais siivota vaan omia jälkiään. Mä olen vaihdossa ja mun paikalliset kämppikset on ihan kauheita sottapyttyjä – asuvat raukat ekaa kertaa niin ettei äiti tai asuntolan siivooja korjaa jälkiä :D Hämmentävä kyllä, siivoustakin voi siis tulla ikävä. Uskon että tää kestää tasan siihen asti että tammikuussa pitää ekan kerran tarttua imuriin omassa kämpässä.

  • ia ia sanoo:

   Voi eii, mä olen kans kuullut vaihtarisottapyttyisyydestä! Ehkä se on joku universaali ilmiö :D Tsemppiä sinne siivoiluihin, jospa ne muutkin ottaa susta vähän mallia ja aktivoituu!

 8. Avatar pl sanoo:

  hei ! Luen tosi monia blogeja, mutta en ikinä oikein vaivaudu kommenttoimaan. Teen nyt poikkeuksen ihan vaa koska ansaitset sen:)Pidän sun blogista tosi paljon, sulla on sellanen kirjotustyyli etten oo samanlaiseen törmänny!

 9. Avatar Nisha sanoo:

  Ma luen jokaisen sun uuden postauksen ja tykkaan niista aina! Oon vaan tosi huono kommentoimaan kenenkaan blogeihin. Tuntuu aina, ettei mulla ole oikein mitaan sanottavaa kuin ”jee tykkaan!” tai ”oot sopo” ja en sitten tieda kiinnostaako sellaiset kommentit bloggaajia ollenkaan. Mut jee tykkaan, oot sopo! :D

  Ihastuin vallan tuon mekon printtiin kans. Tykkaan Marimekon printeista, mutten osaa ommella sitten yhtaan. Viimeksi Suomessa kaydessani kavin Marimekon liikkeessa ja melkein ostin yhden mekon, mut en sit kuitenkaan kun oon niin pihi mita tulee vaatteisiin. Nyt harmittaa. :c

  • ia ia sanoo:

   Haha :D No kiinnostaa tietty ihan kaikki kommentit! Ehkä mun pitäis lisätä merkintöihin joku tykkää-nappula? Aii vitsit Marimekon kuosit on jotain niin herkkua, mä meinaan kans aina hullaantua Marimekon liikkeissä.. Tuntuu vaan, että jotain Marimekolta ostettua sikakallista mekkoa ei sitten raaskisi käyttää arkena ollenkaan!

   • Avatar Hanna sanoo:

    Siis joooo, jos vaan semmonen tykkää-nappula on mahdollista saada, ni se ois hyvä! :)) Mulla on sama ongelma kuin Nishalla, en oikein keksi sanottavaa, vaikka kuinka olisin tykännyt… Nappula ois helppo tapa ilmaista tykkäämistä, etkä säkään jäis täysin ilman vastakaikua lukijoilta <3

 10. Avatar Mari sanoo:

  Nuo vaatteet sopii sulle älyttömän hyvin! Ihana kokonaisuus :)

 11. Avatar Katariina sanoo:

  Siis noi kengät!! Oon tässä kolunnu viimeset 3 tuntia nettikauppoja läpi, että löydän just tommoset. Sit tulen lukemaan sun blogia ja katos sulla on täydellinen pari jalassa. Oon niin pulassa, kun mun ainoat koroiltaan työkelposet kengät löi sopimuksen irti, eikä mistään löydy korvaajia. Mut nytpä tiedän koluta kaikki mahdolliset vagabondia myyvät liikkeet läpi! :D
  Niin ja toinen huutomerkki vielä, toi koti! Niin valkoinen, että ihan hämmennyin. Onko sulta kotipostausta tulossa, vai onko tullu jo ja minä onneton oon menny missaamaan?

 12. Avatar niines sanoo:

  grrl oon lukenu tätä blogia niin kauan et muistan elävästi sen postauksen missä tää mekko esiinty ekaa kertaa ja koko tänä aikana oon kommentoinu ehkä kahdesti… ja väliaikana oon lukenu about joka ikisen jutun! eli se kommenttien määrä ei aina oo suoraan verrannollinen siihen miten paljon sua luetaan/arvostetaan jne xD älä lannistu kommentoimattomuudesta ! joskus meillä ei vaan oo mitään älykästä sanottavaa %) oot ihana! <3

  • ia ia sanoo:

   Etkä muista! Hahaa apua :D Ihana ku kommentoit, vitsit miten hyvä mieli tuli! Itte oot ihana :) <3

 13. Avatar emzi sanoo:

  Apuaaa tuli kyllä luettua edellinen muttei kommentoitua, anteeksi ♡ oot lemppari bloggaajia joita seuraan ♡ ps. sun tekemät videopätkät on parhaita, ihanasti muokkaat musiikit niihin!

 14. Avatar Laura sanoo:

  Kyllä täällä meitä lukijoita piisaa mutta esim minä luen aina puhelimella blogit nii kommentointi on aina nii tuskasta :D että elä hättäile :D

  • ia ia sanoo:

   Aa totta muuten, puhelimella kommentoiminen on perseestä! Mä en oo edes ajatellut että joku lukee blogeja puhelimella, mä luen aina koneella kun en pysty tihrustamaan kuvia pienemmältä näytöltä :D

 15. Avatar juusto sanoo:

  En tiedä onko joku jo kertonut kasvin nimen, mutta minun mielestäni näyttää rönsyliljalta. Itselläni vastaavanlainen kaapin päällä tekemässä kuolemaa, vaikka olen parhaani yrittänyt :D

  • ia ia sanoo:

   RÖNSYLILJA! Se se oli! Kiitos tästä :D Laita sille muutama ravinnepuikko, jospa se elpyisi!

 16. Avatar Nuppineula sanoo:

  Kiva, että mekko on tallessa. Näyttää nätiltä edelleenkin päälläsi.Jaripekasta pointsit ja siitä, että se on noin virkee.

 17. Avatar sarianna sanoo:

  ootpa ollu ahkera! :D miten sitä saisi itsensäkin patistettua moppaamaan ja tamppaa matot ja kaappeja ja varastokin pitäisi siivota..plääh.

  ja iiihana mekko ja koru <3

  (hahaha ennakoiva tekstinsyöttö yritti kiivaasti vaihtaa sanan patistettua tilalle paistettua)

  • ia ia sanoo:

   No ittensä paistaminen vois olla kyllä melko tulinen startti siivousurakalle! Ehhehehe… Sori :D Kiitti ku kommentoit! ^_^

 18. Avatar Nelliolivia sanoo:

  Mää muistan tuon mekon! Haaveilin aina siitä, että jonain päivänä mustakin tulee yhtä taitava ompelemaan. Sitä odotellessa… :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, mäkin haaveilin että seuraavan mekon teen sitten samalla kaavalla ihan itte, mutta sitä ihmettä odotellessa.. :D Voi meitä!

 19. Avatar Liinu sanoo:

  Voi ei apua, nyt kyllä hihkun täällä ihastuksesta… Mut mainittiin!!!!!!! Ja juu, Liinu oli :) Itsekin olit kyllä maailman söpöintä ja mukavinta laatua <3 Hitsiläinen, kun en vaan saanu ostettua sulta mitään muistoks... No mutta, ehkä mä eksyn sinne joskus vielä toisenki kerran, lähellä kun asustelen ;)

  Äläpä nyt masennu, vaikka ei kommentteja satelisikaan. Mä ainakin luen joka ikisen postauksen, vaikka en aina uskaltais kommentoimaan. Voit lisätä multa henkisen kommentin jokaseen merkintään, jonka alle en ihan fyysisesti tuu kirjottelemaan. Kyllä me täällä ollaan!
  Edelliseen: persimonit on hyviä!

  • ia ia sanoo:

   Jes muistin nimen! :D Just meinasin kysyä, että löytyikö mitään? No ens kerralla sitten, tuuhan taas moikkaileen jos törmätään :) Joo mä lisään tästä eteenpäin jokaiseen merkintään semmoisen Liinu-mentaalikommentin ^_^

 20. Avatar sariska sanoo:

  Luin kyl edellisenkin, mut olen todella laiska kommentoimaan blogeihin, se tuntuu miusta kauheen tungettelevalta jos ei ole mitään asiaa/kysymystä itellä.

  • ia ia sanoo:

   Haha höpsö, ei se mitään tungettelua ole! :D Musta kaikki turhanpäiväiset kommentit on just parhaita, mutta pakko myöntää etten itekään kyllä kommentoi jokaiseen lukemaani blogiin :)

 21. Avatar Norey sanoo:

  Oon ylitsepääsemättömän laiska kommentoimaan blogeihin, enkä varmaan tännekään oo koskaan kommentoinut. Ei se oikeesti niin vaikeeta ole :P

  Nyt haluisin kyllä tietää, että mikä mekkokaavakirja? :)

 22. Avatar mari sanoo:

  Eikäää, nyt tuli huono omatunto kun oon niin huono kommentoimaan :( Ja vielä kun edellinen postaus oli se kuukauden lempparit, mitä odotan aina innolla! Täällä kyllä lueskellaan ja odotetaan sun kirjotuksia tosi innossaan! Oot mun lempparibloggaaja, ollut jo ihan vuodatuksesta lähtien :)

  • ia ia sanoo:

   Hehhe, kiva kun joku tykkää niistä lemppareista! Ja okei, saat sata pistettä siitä että oot lukenut vuodatusta, ei vaan pysty uskomaan kun siitä on niiiin ikuisuus! :D <3 Kiitos ihanasta kommentista!

 23. Avatar Halla sanoo:

  Ihana mekko!!!

 24. Avatar Layra sanoo:

  Voooi!! Luen kyllä aina sun jokaisen postauksen mut en kommentoi koskaan, shame on me! Siivoominen on kyllä semmonen saavutus aina että siitä sietäisi saada jonku palkinnon.

  • ia ia sanoo:

   Kiitti ku kommentoit! :) Hei meidän pitäis perustaa joku yhdistys, joka sitten jakaisi esimerkiksi viikoittain jonkin palkinnon (esim suklaata) ahkerimmalle viikkosiivoajalle. Eikö olis hyvä!

 25. Avatar anna sanoo:

  Ohhh mikä ihana mekko!! *__* Myönnän, kommentoin ihan liian harvoin, vaikka joka postauksen luen aina ja ilostun aina ihan erityisesti, kun bloglovinin feedissä näkyy sulta uusi postaus. :)

 26. Avatar Satu sanoo:

  Voi Juulia! (Miellän sut edelleen paremmin Iaksi kuin oikealla nimellä :’D.) Mutta siis asiaan. Käyn lukemassa jokaisen postauksesi, mutta hyvin harvoin kommentoin. Joten ei hätää. Kyllä meitä täällä langoilla on.

  • ia ia sanoo:

   Mä taas hämmennyn aina jos joku blogissa puhuu mun oikealla nimellä, että sano ia vaan :D Ihana että oot langoilla <3

 27. Avatar Nellyssi sanoo:

  Onpa kivanmallinen mekko! Mistä kirjasta ja muistatko kaavan nimeä? :)

 28. Avatar Sanna sanoo:

  Kirjorönsylilja ! Mutta Jaripekka on kyllä kivempi :D

  • ia ia sanoo:

   No niinhän se oli!! Mä unohdan tuon tosin kuitenkin parin päivän sisään, ja sitten se on taas jaripekka ;D

 29. Avatar n sanoo:

  Apua, pakko sitten kommentoida jotain. Kun harvoin siivoaa, se tuntuukin joltain? Ja mekko on kiva!

 30. Avatar noora sanoo:

  Täällä oli siivouspäivä myös eilen. Siivottiin poikaystävän kanssa koti lattiasta kattoon. Ja koska poikaystävä pesi lattiat, mä jouduin imuroimaan. Mä vihaan imurointia. Mutta nyt on ainakin koti ihan siisti :) Mä oon lista ihminen ja väsäsin listanki että mitä kaikkea pitää tehä. Siivouksen ja kuntosalin jälkeen oli ihana makaa sohvalla siistissä kodissa kynttilöidenvalossa sohvalla.

  • ia ia sanoo:

   Joo mä oon kans imuroinnin vihaaja! Mieluummin teen öö ihan mitä tahansa muuta kuin imuroin :D Jep, on niin paras fiilis vetää listalta yli tommosia to do -juttuja ja palkita sitten ittensä! t. nimim. tein tuosta siivouksestakin ainakin seittemänkohtaisen to do -listan.. :D

 31. Avatar Metu sanoo:

  LUIN !!! JA IHANA MEKKO <3

 32. Avatar Laura sanoo:

  Hahhah, Jari-Pekka! Mulla on pöydällä seurana palmuvehka nimeltä Viljo, että Miko ei suinkaan ole ainoa joka nimeää kasveja :D Tällä hetkellä ei ole mahdollista hankkia lemmikkiä, joten hoivaan sitten Viljoa kuin paraskin hortonomi (I wish). Tulin vaan sanomaan moi kun ei oo tullut vähään aikaan taas kommentoitua! Luen kyllä joka postauksen, mutta sitä on tullut niin laiskaksi kommentoimaan, jos ei ole jotain oikeasti fiksua sanottavaa. Eikä sitä fiksua sanottavaa ollut tälläkään kertaa, mutta kuitenkin… Ihanaa sunnuntaita :)

  • ia ia sanoo:

   Viljo on jotenkin hirmu hyvä viherkasvinimi! :D Hyvää vointia ja talvehtimista Viljolle! Moi sullekin, ja ihan parasta että jaksat lukea :) <3 Ja että kommentoit! ^_^

 33. Avatar Sofia sanoo:

  ompa ihana kangas tuossa mekossa!

  P.s. Luen sun kaikki kirjotukset aina innolla, vaikkei kommentteja tulekkaan jätettyä!:) Oot yksi symppiksimmistä bloggareista ja ihanan erilainen piriste porukassa.:) Eli älä vaivu epätoivoon, ainaki yksi tyytyväinen lukija täällä moi!;D

 34. Avatar iitsku sanoo:

  Nauroin tolle otsikon selitykselle ihan ylitsepääsemättömän paljon :—DDD Kuulostaa just siltä mitä mun poikaystävä vois sanoa.

  Ihanan pirteä asu!

 35. Avatar Eevi sanoo:

  Voi apua, yksi kommentti on jo aika vähän… Älä, huoli, kyllä näitä lukee moni joka ei kommentoi:) Aivan ihana koru muuten!

 36. Avatar emma sanoo:

  Tuleeko susta joku dokumentti? Sisko oli näkevinään jonkun mainoksen kakkoselta :)

  • ia ia sanoo:

   Joo olin mukana yhdessä dokumentissa joka ilmestyi tuossa vuosi sitten, nyt se tosiaan taitaa tulla telkkarista! :)

 37. Avatar salla sanoo:

  Jaripekka! <3 täällä ilmoittautuu laiska kommentoija, mutta sitäkin ahkerampi lukija. Oot ihana ja sun blogia on ilo lukea! :)

 38. Avatar Kaina sanoo:

  Heii mä ainakin luen ihan satavarmasti joka ikisen sun postauksen, koska tää on varmaan paras blogi ikinä! Yleensä vaan laiskottaa, enkä saa aikaseksi jättää mitään jälkeä, mutta kyllä mä aina luen! Nyt lähden tästä postauksesta inspiroituneena yllättämään poikaystävän ottamalla imurin esiin. Terkkuja Jaripekalle, symppis nimi söpöllä kasvilla :)

  • ia ia sanoo:

   Haha, ihana sinä! Kiitti kun kommentoit :) Ja olitpa maailman paras tyttöystävä jos jaksoit imuroida! :D Jaripekka lähettää terveisiä takaisin!

   • Avatar Kaina sanoo:

    Ihana sinä, kun jaksat vastata kaikkien kommentteihin! :) Mä muuten jopa moppasin lattiat eilen ja leivoin joulutorttuja, olisinpa aina yhtä mahtava kanssa-asuja!

    • ia ia sanoo:

     No tietty, kun joku näkee sen vaivan että haluaa sanoa mulle jotain niin tietenkin haluan vastata siihen :) Ja itse en tykkää siitä yhtään että jos mä jonnekin kommentoin ja sitten mulle ei vastata mitään :D Oi olitpa kyllä kerrassaan kodinhengetär! Torttukausi pitäis kyllä korkata jo täälläkin..

 39. Avatar pauliinaas sanoo:

  Luen kyllä melkeen jokaisen postauksen (monesti kännykällä), mutta en jaksa koskaan kommentoida kännykällä ja sitten tietenkin unohdan koko jutun… Mutta täällä ollaan! Saattaisko Jaripekka (:DD) olla rönsylilja, näyttäis vähän siltä?

  • ia ia sanoo:

   Hei se on kyllä totta että ei kännykällä jaksa kommentoida! En oo ajatellut tuota ollenkaan :D Joo rönsyliljahan se olikin!! Tosin lajin nimi on jotenkin paljon feminiinisempi kuin mitä tuo Jaripekka -nimi olettaa :D

 40. Avatar Heli sanoo:

  Mun on pitäny jo kauemman aikaa kysäistä tätä, mutta lähes aina luen sun postaukset juuri ennen nukkumaanmenoa, ja sit unohtuu! Mutta, sä kun oit töissä h&mmällä ja käytät paljon kyseisen puljun vaatteita, niin mietitkö koskaan niiden vaatteiden alkuperää ja esim eettisyyttä? Kuinka paljon liikkeessänne työntekijät saa infoa/koulutusta tms aiheeseen liittyen? En itse aihetta niin hyvin tunne, mutta oon viime aikoina paljon aikani aihetta miettimään, kun on ollut puhetta ”liian halvoista” vaatteista… Olis mielenkiintoista kuulla sun mielipide :)

 41. Avatar emmuli sanoo:

  Jaripekka! Hahaha :-D Tosta kankaan kuosista mulle tulee vähän kasarivibat.

 42. Avatar kukka sanoo:

  Instasta jo katoin, et tää on varmasti vanha mekko, tää miä muistan! Ja niin muistinki oikein. Mulle tulee tosta kuosista linja-auton penkki mieleen? :D

  • ia ia sanoo:

   Mä olin varma ettei kukaan muista niin vanhoja juttuja mutta väärässä olin :D Joo toi on kyllä just semmonen linja-auton penkki -kuosi! Mutta just siks niin hieno :D

 43. Avatar Anni sanoo:

  Ihana mekko! Nyt kyllä rupesi kiinnostamaan, että minkäniminen mekkokaavakirja on kyseessä? Tuollainen olisi kiva tehdä itsellekin! :)

 44. Avatar Tanja sanoo:

  Pahoittelen kommentoimattomuuttani, aina postaukset kyllä luen (ja ahkerasti olenkin lukenut pieniä taukoja lukuunottamatta aina vuodesta 2009 saakka!) mutta harvoin kommenttipuolelle uskaltaudun. Mekko on upea edelleen, se on kyllä siistiä kun omastakin vaatekaapista tekee välillä jännittäviä löytöjä ;)

 45. Avatar JulietJones sanoo:

  Mä voin lajikkeessa auttaa ;) Rönsylilja.

 46. Avatar Nuppu sanoo:

  Mä teen monesti niin, että selaan ensin postauksen kuvat rauhassa läpi ennenkuin alan lukemaan varsinaista tekstiä… No, niin tein nytkin, ja kylläpä aikani hölmistyneenä tiirailin noita kuvia, että mikä hemmetin Jaripekka?! Eihän näissä kuvissa näy ketään miestä / poikaa :D Mutta siis, hauska tietää, että on olemassa joku muukin joka antaa viherkasveille nimet ;) Itsehän olen niin nimifriikki, että mm. ylähyllyllä nököttävillä vanhoilla pehmoleluilla on nimet, samoin kuin koristetyynyillä ja myös joillakin viherkasveilla… Esim. keittiön ikkunan edessä meillä roikkuu lähes yhdeksän vuotta vanha kultaköynös vanhus, jota oon jostain syystä kutsunut aina ”Viljami Viherkasviksi” ;D

  Ja mitä tuohon kommentointiin tulee… Ite ainakin luen aina kaikki sun postaukset, mutta oon viime aikoina ollut hieman laiska kommentoimaan blogeihin. Pahoittelut! Itselläni se ainakin menee niin, että kun omassa elämässä sattuu ja tapahtuu ja mieli on kaikkea muuta kuin sieltä aurinkoisimmasta päästä, niin sitten ei oikein jaksa mitään kommentoidakaan. Mutta siis, haluan vaan sanoa, että täällä ollaan ja pysytään, vaikken aina saakkaan aikaiseksi kommentoida :)

  • ia ia sanoo:

   Hei mullakin on kultaköynnös! Toivottavasti minunkin köynnöstyyppi elää yhdeksänvuotiaaksi niinku sun Viljami :D Ei se mitään, ymmärtäähän tuon, varsinkin kun en itsekään aina jaksa kommentoida jokaiseen lukemaani blogiin! Ihanaa joulunodotusta ja aurinkoista mieltä siulle sekä hali <3

 47. Avatar lulu sanoo:

  Mä haluaisin kyllä tietää kukahan siitä siivouksesta oikeen tykkää :D Puhdas koti on ihana asia mutta sen siistiks saaminen on joskus ihan ylitsepääsemättömän vaikeeta! Olis kiva kuulla miten sopeutuminen uuteen kotikaupunkiin on menny ja nähä millanen teidän uusi koti on :-)

 48. Avatar Alina sanoo:

  Hei! En ees uskalla ajatella kuinka monta vuotta oon sinun blogiasi lukenut ja valehtelematta siitä lähtien kun tämän blogin löysin niin kaikki postaukset on tullut luettua! (oon itse vuosimallia -93 ja muistelisin, että joskus ylä-asteella olisin alkanut kirjoitteluasi seuraamaan. Mihin tää aika menee…?)Mutta joo pointtina oli nyt se, että täällä ollaan vaikka mitään ei kuuluisikaan. Oot mahtava ja niin symppis, jatkathan tuolla omalla kivalla tyylilläsi kirjoittamista! :)

  • ia ia sanoo:

   Eikä, vähänkö ihanaa! ^_^ Sitä samaa ajan valumista sitä on ihmetelty täälläkin, varsinkin kun käy kurkkaamassa välillä noita noloja vanhoja merkintöjä ja tuntuu, että ne on kuitenkin kirjoittanut ihan vasta :D Toivottavasti pysyt lukijana vielä yhtä pitkään mitä tähänkin asti! ^_^

 49. Avatar Merru sanoo:

  Mooi!!
  Kyllä meitä lukijoita täällä on, vaikka ei aina jaksetakaan kommentoida :D Itelläkin tulee (liian) harvoin kommentoitua yhtään mitään, mutta sen voin kuitenkin kertoa, että joka päivä tulee kyllä linkattua tänne sun blogiin ja tsekkattua, jos vaikka olis uutta postausta tullu!
  Että keep going, kyl me täällä ollaan! Hieno mekko muuten :) Nuo laskokset (?) on tosi kivan näköset ja muutenkin niin nättinä olet siellä jaripekan kanssa!

  • ia ia sanoo:

   Moiii! Joo, ihan hölmöä kyllä ”syyllistää” kun itse harvoin olen yhtään sen parempi kommentoija :D Ihana kuulla että klikkailet, ja mekko kiittää! Sekä Jaripekka :D

 50. Avatar rousk sanoo:

  Kurjaa jos susta tuntuu ettei sun postauksia lueta, jos kommentteja ei tule :( itse olen sellainen, että lueskelen blogit usein puhelimella töissä ruokatauolla, enkä koskaan jaksa kommentoida vaikka tahtoisinkin, koska koen sen puhelimella kauhean vaivalloiseksi (ja joskus saattaa ruokataukokin loppua kesken.. :D) Luen kyllä kaikki postauksesi ja niistä tykkään :)

  Mutta ihan tämänkin postauksen aiheeseen liittyen: ihana mekko ja on tosi uniikki + varmasti tärkeä kun on äidin tekemä :) osaispa itsekin tehdä jotain omin käsin :D kivaa joulun odotusta, onko Helsingissä jo lunta? :)

  • ia ia sanoo:

   Kiva kuulla että luet! :) On siinä kommentoimisessa kyllä aina se oma vaivansa, ehkä pitäis hommata joku tykkäysnappi jota vois klikata? Mekkokiitos! Jep, eihän tuota voi koskaan hukkaan heittää vaikka sitä ei niin usein tulisi käytettyäkään. Ihanaa joulun odotusta sinnekin! Tänne satoi tänään ensilumi, mutta tosi kämäinen sellainen, ja se on varmaan huomenna jo sulanut pois :D

 51. Avatar Murmeli sanoo:

  Voi minä niin innolla odotan aina postauksiasi ja blogiasi olen lukenut jo ikuisuuden! Tää taitaa olla mun eka kommentti, eli älä luule etteikö meitä lukijoita täällä olisi :) pitäis varmaan aktivoitua kommentoimaan useammin!

 52. Avatar Noora sanoo:

  Laiskanpuoleista kommentointia myönnän harrastavani, luen kuitenkin jokaisen postauksen. Sitä on vain tullut ajan saatossa laiskaksi kommentoimaan mihinkään kirjoitukseen ja varsinkin kun tuntuu nykyään siltä että joutuu lukea postaukset hyvin nopeaa ja kiirehtii tekemään jotain muuta, eikä ehdi miettiä mitä voisi kommentoida. :) Uskon että monella muulla lukijalla on sama ongelma ;)

  • ia ia sanoo:

   Joo samaa sanoo kyllä monet, ja kyllähän sen ymmärtää! Nykyään some-aikakaudella on niin paljon muutakin seurattavaa, kuin esimerkiksi joku viisi vuotta sitten :) Kiitti kun näit kommentoinnin vaivan! ^_^

 53. Avatar Ap sanoo:

  Ihana mekko!

 54. Avatar Sonja sanoo:

  Kiva on mekko ja Jaripekka kans! :) Mun Pena-niminen kasvi kuoli reilu viikko sitten, en oo selvästikään viherpeukalo. :( Se ei ees kuollu kuivuuteen niinku kasvit yleensä vaan ilmeisesti liikakastelin sitä ja se mätäni. :(

  Mikä on tän mekkokaavakirjan nimi? :)

  • ia ia sanoo:

   Voi Penaa! :( Mäkin olen onnistunut hukuttamaan yhden kasvin, me ollaan ehkä jotain ylihoivaajia! Kaavakirja on Yoshiko Tsukiorin ”ihanat mekot ja tunikat” :)

 55. Avatar Pikkumyy sanoo:

  Ihana mekko! Minkä nimisestä mekkokaavakirjasta toi ohje on? Jos saisin saman kirjan jostain kirjastosta käsiini, voisin kokeilla tollasen mekon ompelua :)

  Kiitos muuten ihanasta blogista! En ikinä mukamas kerkeä kommentoimaan mitään, vaikka oon täällä jo monta vuotta käyny pyörimässä. Sun jutut piristää aina päivää :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitsa! Se kirja on Yoshiko Tsukiorin ”ihanat mekot ja tunikat”! Ihana ku kommentoit, ja ihan huikeeta kuulla että oot jaksanut pyöriä täällä jo useamman vuoden <3

 56. Avatar H sanoo:

  Aivan ihana mekko!! Nää sun äidin ompelemat on kyllä kivoja, eikös se purnukkamekkokin ollut samaa käsialaa? Mahtavaa kun saa mittatilaustöitä noin lähipiiristä :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos! ^_^ Joo purnukkamekko on samaan ateljeen työtä ;D Pitäiskö pyytää taas joululahjaks uutta mekkoa, hähä!

 57. Avatar Tulina sanoo:

  Mekko on ihan täydellisen mallinen. Just sellainen, joka näyttää kivalta silloinkin, kun mikään muu vaate ei toimi eli kun vaatteita pursuavilta hyllyiltä ei löydy mitään päällepantavaa.

  Ja kiva kun muutkin nimeävät kasveja. Meidän kotona asuu rahapuu nimeltä Rauno.

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo piilottaa kyllä kätevästi kaikki mahdolliset pursotukset ja turvotukset! Eiku hups sä puhuitkin hyllyjen pursuamisesta :D Raunolle terkkuja! ^_^ Meillä on kans pienet rahapuukaksoset, pitäisköhän nekin nimetä?

 58. Avatar moona sanoo:

  Höh, kuun lempparit-postaukset on tämmöselle listaajaihmiselle lähes suosikkeja! Mutta enpä itsekään mitään kommentoinut, he.
  Pystyn niin samaistuu Queen-tuuletukseen siivouksen jälkeen :D:D
  Mites se susta ja parista muusta tehty dokumenttiasia, onko tiedossa voiko sitä joskus vielä kattoa jostain?
  Ja psst. oot ihan mun suosikkibloggaaja yhä edelleen, oon seurannu sua aikojen alusta asti :>

 59. Avatar Mira sanoo:

  Hei Juulia! Olen lukenut blogiasi jo yli vuoden verran, ja kertaakaan en ole tajunnut sen kummemmin kommentoida postauksiasi, vaikka ne olisivatkin olleet todella mielenkiintoisia! Älä siis huolehdi! Täällä ollaan, hiljaisesti mutta varmasti! :)

 60. Avatar Annie Mink sanoo:

  Ihana toi mekko! Muistan tuon vielä muutaman vuoden takaa, itseasiassa heti kun näin nuo kuvat mietin, että eikös tuo ollut se itse tehty ihanuus :D Mulla on kans projektina ommella itse jotain kivaa, kankaat ja kaavat on odotellut kaapissa jostain alkukesästä asti… :D Joululomalla viimeistään pitää pistää ompelupaja pystyyn :) Vinkkinä muuten sellainen ompelukirja kuin Tilly Walnesin, Pistoksissa! Siinä on ihania ohjeita ja vinkkejä ja tosi sievä kuvitus :)

  • ia ia sanoo:

   Haha, siitä on kyllä ikuisuus! :D Ompeluinspistä sinne, itsetehdyssä vaatteessa on kyllä aina niin spesiaali fiilis! Kiitos ompelukirjavinkistä, pistinpä talteen :)

 61. Avatar Marjukka sanoo:

  Tuli otsatukkahimo! :D

 62. Avatar möö sanoo:

  Täydellisen mallinen mekko! :) Just tollanen, mitä ei varmasti tarvi asetella ja venytellä ja nypläillä, jotta asettuis hyvin. Tommosen kun löytäis omantyylisessä kuosissa jostain valmiina, niin olis kaikki sukujuhla/pikkujoulu/synttärivaateongelmat ratkastu. :D

  Heh, oon itse tainnu kommentoida viimeksi joskus silloin sun blogin alkuaikoina, kun siirryit vuodatuksesta bloggeriin. Mutta täällä sitä edelleen mukana roikutaan, vaikkakin vaan hiljasena lukijana. :) Hauska nähdä, että blogi on pysynyt edelleen suntyylisenä ja tunnistettavana kaikkien näiden vuosien jälkeen.

  • ia ia sanoo:

   Haha joo kunnon ainavalmis-teltta ;D Kiitti! Huhhu, mä en voi käsittää että siellä voi olla joku joka muistaa vuodatuksen?? Ihan huikeeta ja parasta <3

 63. Avatar Eveliina sanoo:

  Ää tuo ihana mekko! Muistan vielä kun se oli ihan uusi tuotos :D musta on hämmentävää miten toi kuosi sellaisenaan on musta jotenkin ruma, mutta tossa mekossa se on ihan älyttömän hieno!! Ehkä siihen vaikuttaa sekin että ”kannat” ton mekon niin hyvin :)

  • ia ia sanoo:

   Joo voin kyllä ymmärtää miten tuo on jonkun mielestä maailman rumin asia, mutta musta se on vaan ihan huikeen siisti ;D Kiitti kommentista! ^_^

 64. Avatar enni sanoo:

  Joskus sun innottamana ostin ton samaisen hapsukorun liilana ja eilen taas pitkästä aikaa pistin sen kaulaani. Edelleen yks mun lempparikoruista ikinä!

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo on kyllä aivan ihana! Mullakin oli varmaan muutaman vuoden mittainen tauko tuon käytössä mutta pitkästä aikaa kaivoin sen esiin :)

 65. Avatar mirzu sanoo:

  Pakkohan se on nyt kommentoida, mutta toi mekko on aivan ihanan näköinen! :) Mä kaipailen järkeviä ja kivoja kaavoja, kun oon viime aikoina innostunut ompelemaan itsekin vähän mekkoja itelle. Ja kivoja kankaita!

 66. Avatar Rose sanoo:

  Toivottavasti tähän postaukseen tulisi nyt jonkinlainen kommenttiennätys tuomaan sopivaa vastapainoa edelliselle postaukselle :) Oot niin herttainen ja sun blogi erottuu suuresta blogimassasta niin edukseen, että tulin ihan sitä varten kommentoimaan! Kyllä meitä on täällä tosi paljon, vaikka ei aina annetakaan itsestämme kuulua. Pitäisi kyllä, koska sun blogi antaa mulle ainakin niin paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä päivittäin, että aika pieni vastapalvelus on kommentoida jotakin ja mahdollisesti piristää sun päivää sillä tavoin.

  Ja otan tavallaan henkilökohtaisesti tuon edellisen postauksen kommentit ja niiden puutteet, koska juuri itse kommentoin, että kuukauden lempparit on minun lempparipostauksia! Ja sitten en ehtinyt kommentoida itse niihin… Voih :/ Mutta ne edelleen ovat lemppareita, kommentoin sen nyt tässä sitten, vähän myöhässä, mutta kuitenkin!

  Lähetän halauksia sulle ja kiitän nöyrästi ihanasta blogista. Colour me on niin erilainen ja persoonallinen muihin blogeihin verrattuna, luen erittäin mielelläni sun kuulumisia ja juttuja, ja tykkään tästä blogista ihan hirmu paljon, toivottavasti tiedät sen! :)

  • ia ia sanoo:

   Haha voi ei, ei ollut tarkoitus syyttää ketään :D Kiitos pitkästä kommentista, ihana! Tulipa hyvä mieli tähän ankeaan harmaaseen keskiviikkoaamuun! ^_^

 67. Avatar Salkko sanoo:

  Joskus vuosia sitten kommentoin varmaan joka toiseen postaukseen jotain, nykyään mulla ei ole mitään sanottavaa :D muistan kyllä ton kivan mekon! Kukaan ei varmaan huomaa enää lukea näin myöhään tulleita kommentteja mutta olisin vinkannut, että tänään tulee ykköseltä 21:30 se dokumenttiprojekti missä olet mukana!

  • ia ia sanoo:

   Salkkoo! Kyllä mää sut muistan :D Joo niinhän se tuli, taitaapi olla vielä Yle Areenassa :) En kyllä pystynyt itse katsomaan sitä, heh.

 68. Avatar Puunhalaaja sanoo:

  Täällä kuule nimetään kasvien lisäksi puitakin. Mun lempikiipeilypuu sai nimekseen Sini-Kalevi :D

 69. Avatar Milla sanoo:

  Nyt on kyllä pakko tunnustaa, että en oo lukenu sun blogia vähään aikaan, vaikka oonkin ollut vakkarilukija jo muutaman vuoden. Syynä on se, että tuun aina tänne blogiin Indie Daysin etusivun kautta, ja nyt kun se pakana on muuttunut niin ärsyttäväksi, en jaksa oikein käyttää sitä. Miksi kaksi portaalia? Yks oli ihan hyvä; en jaksa selata kahta! :< Tuntuu myös, että vaikka blogeja on kai enemmän, sisältöä on vähemmän ja postauksien aiheisiin järjestely on sekavaa. Oli kuitenkin mukavan virkistävää lukea taas sun tekstiä! :) Pitää vissiin lisätä Blogloviniin, että tulis taas luettua.

  • ia ia sanoo:

   No hö, samassa osoitteessahan mä oon missä ennenkin! Laita se vaikka sun kirjanmerkkeihin niin ei tartte klikkailla etusivujen kautta :) Kiva kun kommentoit!

 70. Avatar Titu sanoo:

  Kiva mekko :) Olis kiva jos ite osais ommella jotain!

 71. Avatar An sanoo:

  I-H-A-N-A mekko!! Pitäis iteki alkaa taas pitkästä aikaa ompeleen, on ihannaa omistaa kaikkia uniikkeja vaatteita :) ps. Jaripekka hahaha :’D

  • ia ia sanoo:

   Kiitos! Otahan ihmeessä joulun kunniaksi ompelutalkoot jos sulla vaan on sellainen taito hyppysissä :)

 72. Avatar Parkkis sanoo:

  Minäkin tulen vähän jälkijunassa kommentoimaan, että luen kyllä kaikki postaukset! Olet kivan luonnollinen blogimaailmassa ja postaukset on kivan aitoja. En vain juurikaan kommentoi mihinkään blogeihin.

Kommentoi