tiistai 26. tammikuun 2016

pehmeän ihon metsästys

Yhteistyössä Indiedays ja Ceridal

Olipa kerran kuiva iho. Varsinkin näin talvisin tunnun olevan yhtä kuivaa ihoa koko emäntä aina huulista kantapäihin saakka, ja erityistä päänvaivaa mulle tuottaa jalat ja käsivarret: varsinkin talvisaikaan niiden iho muuttuu karheaksi, erityisesti jaloissa iho jopa hilseilee ja niihin kohoaa pahimmillaan semmoisia pieniä punaisia näppyjä. Nasty! Mutta onneksi tarina ei ollut sen pituinen se, vaan juonenkäänteitä pääsin kehittämään Indiedaysin ja Ceridalin yhteistyökampanjan tiimoilta.

Testailin kolmen viikon ajan apteekista saatavia Ceridalin tuotteita, joihin kuuluu Ceridal Voide, Ceridal Lipogeeli ja Ceridal Lipolotion, ja kokeilin saataisiinko niillä tarinaan onnellisempi loppu.

ceridal1

Ceridal Voide on koko vartalolle tarkoitettu päivittäiseen käyttöön soveltuva yleisvoide, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti, sekä estää ihon oman kosteuden haihtumista. Se ei sisällä parabeeneja, hajusteita eikä väriaineita. Mä käytin voidetta koko vartalolle, sekä tehokosteuttavana yövoiteena talvikuiville kasvoilleni. Voide on mukavan tuhtia, mutta se kuitenkin levittyy helposti ja imeytyy nopeasti.

Ceridal Lipogeeli on puolestaan tuo pienempi tuubi, joka soveltuu kuivalle sekä erittäin kuivalle iholle erityisesti rohtumien ja ihon halkeilun täsmähoidoksi. Pieni määrä riittää todella pitkälle (rasvakoostumus on 100%), eikä lipogeeli sisällä vettä, parabeeneja, hajusteita tai väriaineita. Mä käytin Lipogeeliä öisin tehokosteuttavana huulirasvana, mihin se soveltui aivan täydellisesti: Ihanan täyteläinen voide, jota ei tarvinnut käyttää kuin pienen määrän kerrallaan. Tuo tuubihan on käytännössä katsoen ikuinen!

Ceridal Lipolotion on jojobaöljyä sisältävä koko kehon ihoöljy, joka sopii hyvin kuivan ja rohtuneenkin ihon suojaamiseen. Öljymäisestä olomuodostaan huolimatta se on koostumukseltaan kevyt ja nopeasti imeytyvä, ja se on superhelppo levittää pumppupullon avulla. Se sopii herkälle iholle eikä se sisällä vettä, parabeeneja, hajusteita tai väriaineita. Näistä kolmesta tuotteesta juuri tuo Lipolotion osoittautui mun suosikiksi:

ceridal3

Otin haasteekseni saada tuon kolmen viikon kokeilujakson aikana erityisesti kiristävän kuivat ja punoittavat jalkani sekä käteni kuntoon. Yleensä rasittavinta koko kropan rasvaamisessa on mun mielestä sen vaivalloisuus: Varsinkin talvella inhottaa hinkata ensin iho suihkun jälkeen täysin kuivaksi, sitten läträtä paksujen vartalovoiden kanssa jotka jättää ihon sen verran tahmeaksi ettei päälle viitsi heti heittää aamutakkia, ja siinä sitten koitetaan hyppelehtiä kohmeisena voiteen imeytymistä odotellen. Tuo ihoöljy osoittautui aivan ässäksi, nimittäin se levittyy parhaiten hieman kosteaan ihoon (!), joten suihkuttelin sitä aina suihkun jälkeen suoraan pullosta iholle ja levitin öljyn käsin. Öljy imeytyi nopsaan, eikä se jättänyt ihoa tahmaiseksi, ja se rauhoitti mukavasti myös sheivauksen jälkeisiä sääriä. Jo ekan käyttökerran jälkeen poikaystävä huomautti että onpa mulla pehmee iho, haha. Lisäksi yllätyin, miten kivasti tuo toimi kosteusvoiteen sijaan kasvoillekin!

idceridal2

Sen pituinen se! Nyt pitää kehitellä koko talven mittainen menestyksekäs jatko-osa ja jatkaa tuotteiden ahkeraa käyttöä :D

Pakko vielä mainita että noin yleisesti ottaen tykkäsin näissä Ceridalin tuotteissa niiden hajustettomuudesta: Ne nimittäin soveltui mainiosti myös tuolle talouden miespuoliselle asukkaalle, eikä joka ilta tarvinnut käydä sitä ainaista ”onks sulla jotain naamarasvaa mikä ei haise naiselle/huulirasvaa mikä ei haise sokerille” -keskustelua :D Ceridalin tuotteet löytyy siis ainoastaan apteekkien hyllyiltä ja niihin voi tutustua lisää täällä!

Mitäs teidän iho on tykännyt noista megapakkasista? Onko teillä jotain omia vinkkejä kuivan ihon selättämiseen?


Saatat pitää myös näistä:

24 Responses to “pehmeän ihon metsästys”

 1. Avatar minä sanoo:

  Meillä on atopiaa pojalla ja nuo Ceridalin tuotteet on hänelle ihan ykkösiä, tuota vartalorasvaa voi käyttää jopa suihkusaippuana. :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitti kommentista! Hyvä vinkki tuo saippuana käyttäminen :) Valitettavasti jouduin poistamaan sun kommentista alkuosan, joka käsitteli tuotteen käyttöä ns. sisäisesti. Valmistaja on nimittäin lääkealan yritys ja tosi tarkka siitä, että tuotetta suositellaan käytetävän vain ohjeiden mukaisesti eli ulkoisesti!

 2. Avatar Taru sanoo:

  Kiitos vinkistä! Harmi, kun tuli päivän liian myöhässä, ostin nimittäin eilen uuden ison putelin Aqualania :D Sitä oon lätrännyt, vaikkei imeydykään maailman nopeiten. Nuorempana mulla ei ollut kuivan ihon ongelmaa kuin käsissä, mutta nyt se on käsissä vielä pahempi ja jaloissakin kuiva iho on tuttu näky tähän aikaan vuodesta. Huulille vedän yöksi aina kerroksen Bepanthenia ja yritän välttää liikaa huulirasvoilla sutimista.

  • ia ia sanoo:

   No mä oon kyllä kokenut kans noi apteekin ”perusvoiteet” tosi hyviksi! Myös Aqualania on mennyt, vaikka se on tosiaan ärsyttävän tahmainen kuivuessaan.. Voi ei, pakkasaika saa kyllä kädet niiiin korpuiksi! Mä kyllä sudin huulirasvaa ihan kiitettävän usein, onkohan se pahaksi..? :D

 3. Avatar Hilma sanoo:

  Ei ihoa kannata kuivata koskaan täysin kuivaksi, voiteet imeytyy aina paremmin kosteelle iholle! :)

 4. Avatar Katri sanoo:

  Moikka. Ihon kosteuttamisessa yksi liian harvoin huomioitu seikka on ihon kunnon hoitaminen sisältä päin. Eli solut ihanan rasvaisiksi ja joustaviksi tehokkaan omega-3 ravintolisän avulla. Jos asia kiinnostaa enemmän, laita sähköpostia niin kirjoittelen sulle lisää aiheesta ja yhdestä hyvästä tuotteesta.

  • ia ia sanoo:

   Hei joo, niinhän sitä on pienestä pitäen opetettu että pitäis syödä kalanmaksaöljytabletteja sun muita! Kiitos muistutuksesta :D

 5. Avatar LittlePhoenix sanoo:

  Ite en oo vielä noita Ceridaleja käyttänyt mutta tehon olen kyllä todistanut hoitoalalla kun työskentelen, sairaalamaailmassa noita on käytetty pieni ikuisuus ja toimivat kyllä.Pahimmatkin tapaukset on saatu yllätävän nopeastikin kuntoon, kun vaan muistaa päivittäin laittaa ja ihan kunnolla eikä silleen suih tuonne ja suih tänne, valmista :)

  • ia ia sanoo:

   Kiva kuulla käyttökokemuksia! Hehe joo, tuota suihketta saa kyllä huoletta laittaa ihan reilusti kun se imeytyy niin näppärästi oli määrä mikä tahansa :D

  • Avatar tyuio sanoo:

   Haha, tuosta hoitoalalla todistetusta tehokkuudesta olisin minäkin tullut mainitsemaan, etenkin yoi öljy on vanhuksilla todella paljon käytössä kuivaan ihoon. Milloinhan tuota muistaisi ostaa kotiinkin :D

 6. Avatar Anne sanoo:

  …kommentti lipesi käsistä. Piti lisätä, että kesällä käytän apobase oily creamia, jossa rasvapitoisuus on 60%. Kantapäille ihan ehdoton voide on eucerinin repair foot creme. Ei halkeile kantapäät ja jos unohtuu käyttää välillä, saa nopeasti korjattua.

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo rasvaamisen muistaminen tuntuu ittelläkin olevan se suurin haaste :D Hehe, hauska kuulla että tuo suihke on käytössä, sehän vaan meinaa että se on toimivaa tavaraa! Kiitos tuosta Eucerin repair foot creme -vinkistä, pitääpä tutustua! Tujuja voiteita ei oo koskaan liikaa :D

 7. Avatar Annie sanoo:

  Itellä on kans äärikuivat jalkapohjat ympärivuotisesti. Nyt sain joululahjana Eucerinin jalkarasvan, joka on ainakin hiukan auttanut. Kunhan vaan muistais aina levittää sitä suihkun jälkeen :D

  Jos ei toi ”Eucca” tehoa niin siirryn Ceridaliin. Noita, eritoten tuota suihketta käytän työssä päivittäin. Meinaan vanhainkodissa. Ja kyl on mummoilla pehmonen ja hyvä iho!

 8. Avatar Laura sanoo:

  Hei, oiskohan tässä ratkasu meikäläisenki talvikuivuuteen! Jaloille riittää onneks ihan marketeista saatava rasva, kunhan muistaa joka ainoan suihkukerran jälkeen rasvata, mutta naama tuntuu (ja näyttää) siltä, että se tippuu ihan just heti kohta irti. Myös huuliparat on ikävässä kunnossa jokailtasesta Bepanthen-kylvystä huolimatta. Vaikka tykkään kovasta pakkasesta nii en silti haluis olla yks kutiseva ja kiristelevä kasa.

  Minkä hintasia nää tuotteet on? :)

  • ia ia sanoo:

   Hei kokeile ihmeessä, jos vaikka näistä olis sullekin apua! Kiristävä naama on kyllä yks inhottavimmista tunteista.. Yksikköhintoja en muista, mutta nuo kolme tuotetta yhteensä tais olla jotain vähän päälle 20e, joten ei kyllä ole kalliitakaan! :)

 9. Jostain kumman syystä huomioni kiinnittyi heti noihin aivan ihastuttaviin villasukkiin <3

 10. Avatar semmi sanoo:

  Muutenkin kosteusvoide kannattaa levittää ei-täysin-kuivalle iholle, imeytyy paremmin. :)

  • ia ia sanoo:

   Siis miks mä en oo tämmöstä faktaa aikaisemmin tiennyt? :D Oon tainnut joskus levittää kosteusvoidetta kostealle iholle ja lopputuloksena on ollut semmoinen lipsuva kaaos, olis ehkä pitänyt hoksata antaa aikaisemmin taktiikalle toinen mahdollisuus!

 11. Avatar Sanjana sanoo:

  Möhh, en ees muista millon iho ois ollu näin huonona viimeksi. Kuivaa ja hilseileeki melkein jo leuasta, tekew pikkuista näppyä kuiviin kohtiin.. Ja mulla yleensö on liki täydellinen iho niin häiritsee :D nyt vielä loppu toissapäivänä kaikki kosteusvoiteet niin ollu kamalaa. Just sain aikaiseksi käydä ostaa

  • Avatar Sanjana sanoo:

   …… kiitti puhelin <3 nii sain aikaiseksi ostaa lisää naamarasvaa, ostin aqualan plussaa, orionin perusvoidetta jota apteekkityyppi suositteli.. :) jospa tää tästä.

   • ia ia sanoo:

    Apua anteeksi kun kommenttisi unohtui julkaista!! Mtta toivottavasti noista perusvoiteista on ollut apua, tää talvi on kyllä niin rasittavaa aikaa iholle!

Kommentoi