torstai 28. tammikuun 2016

vuodenvaihteen lempparit

Yhteistyössä joulukuu ja tammikuu! :D Unohdin nimittäin sitten kokonaan listata joulukuun suosikit, joten otetaan vahinkoa takaisin tammikuun koonnilla, jossa koitin ottaa huomioon vähän vielä joulukuunkin mielipiteitä. Nämä olkoon vuodenvaihteen lempparit!

LEMPIVAATE

tammihelmilemppari11

Siinä, missä koko alkutalvi meni ihan kevyesti ohkaisen syystakin suojissa, niin tammikuun ylläripakkasille piti kaivaa esille vihdoinkin ne muuton yhteydessä yläkaappiin sullotut pukupussit, ja ottaa käyttöön kunnon toppatakki. Löysin tuon pilkullisen toppatakin viime vuonna Marimekon alennusmyynneistä, ja onpahan tämmöisen kroonisen helmaihmisen käyttöön ihan paras talvitakki! Takki on tarpeeksi pitkä joten se peittää sekä alla olevat helmat että lämmittää jalkojakin, ja malli on sen verran väljä, että tappopakkasilla alle mahtuu vielä lisälämmikettäkin. Niin, ja siinä on vielä huppukin! Pro tip muuten liittyen aiheeseen hameiden käyttäminen talvella: yhtälöllä pitkä takki + pitkävartiset saappaat + neuleleggingsit sukkahousujen päälle ulkonaolon ajaksi pääsee pitkälle! Ja jos tarve vaatii niin reteesti vaan toppahousut vielä tuonne alle, eipä muuten palele :D

LEMPIASUSTE

idtammihelmilemppari66

Lempiasustetta miettiessä tajusin, etten ole viimeiseen kahteen kuukauteen lisäkoristautunut oikeastaan millään muulla kuin tylsällä rannekellolla.. Kynsilakat olen ennen laskenut tähän kategoriaan passaaviksi, mutta ei kai tässä lempparia voi siitäkään nimetä kun kynsien lakkailuaktiivisuus on ollut luokkaa kahdesti kuussa kun entiset on rapisseet itsestään pois. Joten mainitaan nyt tuoksu! Pidin pitkään Tuota Marc Jacobsin Daisy Eau So Freshiä ehkä vähän liian makeana, mutta jotenkin ankean talven keskellä sitä on tullut käytettyä aamu toisensa jälkeen. Ehkä se on joku mentaalikesä pullossa!

LEMPIKOSMETIIKKA

tammihelmilemppari55

Oon ollut viime aikoina melkoinen meikkijumittaja, mutta tammikuussa sain sentäs repäistyä ja ostettua pitkästä aikaa vakkariripsarini MaxFactorin False Lash Effectin tilalle jotain muuta. Johan sitä ehdittiinkin varmaan satakunta tuubia tuhoamaan.. Valinta osui tuohon monessa paikkaa hehkutettuun Maybellinen Lash Sensationaliin, kun huomasin, että siitä vihdoin on olemassa vedenkestävä versio. En sitten tiedä johtuiko ero vaan siitä että lähes umpeen kuivuneen ripsarin sijaan sai sutia räpsyihin jotain muuta, mutta oikein hyvältä tuotteelta vaikuttaa! Kivaa vaihtelua vänkyräharjansa kanssa.

 

LEMPIESINE

tammihelmilemppari33

Siis tää on ihan naurettavaa, miten riemuissaan ihminen voi olla tommoisesta euron läpyskästä. Löysin Tigeristä omenaleikkurin, jonka jälkeen en ole voinut syödä yhtäkään omenaa ilman, että olisin ensin saanut painaista sen lohkoiksi tuolla leikkurilla! (Siis tää meni jo siihen pisteeseen, että yksi ilta teki mieli omenaa välipalaksi kunnes tajusin leikkurin jääneen työpaikan keittiöön, ja sitten jäi omenakin syömättä kun sitä ei voinut muka pilkkoa sitten mitenkään muutoin. Huoh :D) Mutta kattokaa miten söpöjä lohkoja! Noiden päälle vielä kanelia niin jo on meillä terveellinen herkku.

 

LEMPIOSTOS

tammihelmilemppari44

Vuoden vaihtuminen tarkoittaa aina myös uuden kalenterin hankkimista! Mä pysyttelin viime vuotisella linjalla, ja tilasin ittelleni tänäkin vuonna Frankien kalenterin, koska siinä on vaan kaikki kohdallaan: viikko yhdellä aukeamalla, ihanan iso koko, suloinen kuvitus ja väritys, ja tämän vuoden versiossa myös kuminauhakiinnitys!

LEMPIRUOKA

tammihelmilemppari22

Koska tää on nyt tämmöinen joulukuun ja tammikuun yhteistyömerkintä, niin mainitaan lemppariruoka sieltä joulukuun puolelta. Sehän on vuoden ainoa kuukausi, jolloin suklaata saa syödä järjettömiä määriä ilman mitään omantunnontuskia, ja tästä ei poikettu tänäkään jouluna.. :D Tammikuun puolella käynnistyi meidän taloudessa jonkinasteinen herkkulakko, joten herkuttelen mentaalisesti tässä aamukahvin äärellä noilla joulun näteimmillä suklailla!


Saatat pitää myös näistä:

24 Responses to “vuodenvaihteen lempparit”

 1. Nimetön sanoo:

  Eikö pipoa, kaulahuivia ja lapasia lasketa asusteiksi? :) Tai laukkua?

  • ia sanoo:

   Haha, hyvä pointti :D Kyl mä noita mietin, mutta oon käyttänyt samaa laukkua vuoden putkeen, ja pipo+kaulahuivi+hanskassetti on sama tylsä mustuus kuin tuossa ekassa kuvassakin!

 2. Iina / MouMou sanoo:

  EIKÄ! Pakko saada tuollainen lohkoja! :D

  Itsehän olen koukussa mehustimeeni. <3

  • ia sanoo:

   Käy ihmeessä hakemassa, parantaa elämänlaatua merkittävästi! :D Kiva ku kävit kommenttiboksissa, Iina ^_^

 3. Tanja sanoo:

  Oon itekin ihaillut frankien kalentereita, mutta päädyin taas persoonallinenkalenteri.fi:n kalenteriin. Kuinka paljon tuolle Frankien Diarylle tuli postareineen hintaa? :)

  • ia sanoo:

   Ai vitsi, hauska sivusto! Saa varmasti just semmoisen kun haluaakin :) Hintaa tais tulla postareineen jotain 30e jos en ihan väärin muista!

 4. rilla sanoo:

  Pakko taas tulla kommentoimaan ja hehkuttamaan, miten ihania kuvia oot taas räpsiny! Niin kauniita ja värikkäitä! Ja ihana toi takki *sydänsilmähymiö*

 5. Minna sanoo:

  Ihana takki, ja nättejä kuvia muutenkin! :)

 6. Liinu sanoo:

  No kyllä munki pitää nyt sitten tollanen Maybellinen Lash sensational käydä jossain vaiheessa hankkimassa, kun siitä puhutaan joka paikassa.Viimeksi eilen taisi ripsivärikeskustelut kavereiden kanssa päättyä siihen, että kaikissa muissa ripsareissa on kuitenkin aina jotain vikaa, mutta sen sijaan se Maybellinen Lash sensational on sitten niin hyvä ja kaikkien ehoton suosikki. Jos noita tulis vaikka Hullareille…

  • ia sanoo:

   Haha, testaa ihmeessä säkin niin voit liittyä keskusteluun! :D Ei se nyt mun mielestä mikään vallankumouksellinen ole mutta varmaan kyllä ostan toistekin :)

 7. Annie Mink sanoo:

  Oi, toi Marimekon toppatakki on niin ihana! Sopivan simppeli, mutta ei tylsä lainkaan :)

 8. Mari sanoo:

  Hei mistä tuo kalenteri on tilattu? Yritin epätoivoisesti googlailla D: näyttää suloiselta nimittäin.

 9. Atsume sanoo:

  Oi, tuo Marimekon takki on ihan unelma! ♥_♥

 10. Mup sanoo:

  Protip helmaihmisille talveen:
  Ostin Benettonin mustan untuvatoppatakin, joka yltää puoleen sääreen. Ihan surutta on voinu vedellä mekoissa ja villasukkiksissa, kun on vuorautunut sääriä myöten makuupussiin!

  https://secure-i4.ztat.net//large/4B/E2/1R/00/0Q/11/4BE21R000-Q11@12.jpg

  • ia sanoo:

   Oi että näyttää hyvänmittaiselta takilta! Onnittelut helmaihmisen nappilöydöstä! :D

 11. Riiks sanoo:

  Aivan ihanan näköinen tuo kalenteri! Itse ostin tämän vuoden kalenterin jo joulukuun alussa, sillä halusin varmistaa saavani juuri sellaisen kuin haluan. Koko viikon pitää ehdottomasti näkyä samalla aukeamalla! :)

  Pitääpä ehkä tilailla tuollainen Frankien kalenteri sitten ensi vuonna… Tuollaisista kauniista väreistä ja kuvioista tulisi hyvälle mielelle. Vielä kun olisi sellaista kierrevihkomallia niin olisi erittäin jees.

  En muista oonko koskaan kommentoinut vaikka käynkin sun blogia lukemassa aina silloin tällöin. Sun jutuista ja kivoista kuvista tulee hyvälle tuulelle! :)

  • ia sanoo:

   Joo viikkonäkymä on kyllä ihan ehdoton! Minkälaisen kalenterin tilasit? :) Kiva kun vierailet! ^_^

   • Riiks sanoo:

    Olen ainakin parin vuoden ajan käyttänyt Burden kalentereita, joita myydään varmaan kaikkialla. Hieman ovat sellaisia asiallisen tylsiä, mutta muuten erittäin toimivia. Loppuvuodesta pitää kurkata tuo Frankien valikoima :)

    • ia sanoo:

     Aa joo, ne on kyllä perushyviä! Palaahan Frankie-asiaan loppuvuodesta, mä oon kyllä ollut tosi tyytyväinen omaani :) Vaikka kangaskannet ei oo kyllä mitkään maailman käytännöllisimmät :D

Kommentoi