tiistai 02. helmikuun 2016

aikuisiän viimetippailija

Tää on niin tätä! Postiluukusta kilahti muutama päivä sitten ilmoitus, että huoltoyhtiöstä tulevat tekemään jotain ikkunoille. Eilen illalla tuo lomake mulla tajuntaan välähti, ilman että olin tehnyt minkäänlaisia tavaroidensiirtelytoimenpiteitä asian eteen, mutta ajattelin sitten että nääääh, ei mulla ole niin huono mäihä että se huoltomies aloittaisi homman heti aamusta täältä jostain ylimmistä kerroksista, ja meidän rappuun oli kuitenkin varattu työaikaa kaksi päivää. Worst case scenario? Huoltomies tulee heti aamusta kun mä vielä nukun, näkee mut nalleaamutakissa ja siinä sitten neuvotellaan kiusallisena että emmää viel ehtiny niitä tavaroita siirtää. Mutta ei niin kuitenkaan tapahdu!

pilkkudenim1double

No, seuraavana aamuna noin puoli kymmenen aikaan herään tasan just siihen ovikellon soittoon. (Enkä esimerkiksi herätyskelloon, joka on torkulla soinut jo tunnin verran..) Ja menen pahaa aavistaen nalleaamutakissani avaamaan oven, huoltomieshän se siellä… Fuuuuuuuuu! Onneksi saadaan neuvoteltua huoltomies käymään naapuriasunnossa ensin, niin saan ihanan paniikkivartin aikaa aamuuni vetää päälleni vaatetta ja siirtää ne kaikki tavarat pois ikkunoiden edestä.

pilkkudenim3

Ens kerran ohje itselleni: Vaikka on olemassa se viime tippa, niin ei se tarkota että kaikki pitää sinne aina jättää. Luulin, että krooninen viimetipoitukseni olisi jäänyt opiskeluaikojen koulutöihin, mutta eeeeei, varsin näppärästi tuota pahaa tapaa on pystynyt soveltamaan ihan arkielämäänkin!

pilkkudenim4Passaapa muuten aika makoisasti yhteen tuo denim ja kirkkaankeltainen. Mikä ei passaa, on tuo ränsistynyt kynsilakka.. Mä lupaan lakata ne tänään uusiksi!

Aurinkoa uuteen viikkoon! (Vaikka tänne herra sääherra on tarjoillut lähinnä uuden loskakuorrutuksen…)


Saatat pitää myös näistä:

30 Responses to “aikuisiän viimetippailija”

 1. Avatar LauraMarie sanoo:

  Tuo on niin perus! Kaikki pitää aina lykätä sinne ihan viimeisille sekunneille koska siinähän ei voi voittaa mitään jos sen tekisi vaikka ennen sen sarjan neljännentuotantokauden aloittamista.
  Voin kuvitella sut nalleaamutakissa selittämässä vihaiselle huoltomiehelle ettet vieläkään ole niitä tavaroita siirtäny.

  Ja ihanan aurinkoinen tuo hame! Ehkä ne loskakelit pian loppuu. Täälläkin satoi eilen lunta ja nyt se on kivasti loskautunut. Hyviä auringon odotuksia sinne (:

  • ia ia sanoo:

   Haha no näinpä juuri :D Onneksi oli hyväntuulinen nuorehko huoltomies kyseessä niin ei päässyt edes kirosanoja :D Kiitos! Joo tänne tuli kans tänään kunnon lumikerros, joka on muuttunut vetiseksi mössöksi.. Kyllä se kevät vielä meille tulee!

 2. Avatar Laura sanoo:

  Onpa mainio asu! Tosi pirtee ja ihana yhistelmä toi keltanen ja denim :)

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Heh, tuli heti mieleen Murphyn laki : ”jos joku asia voi mennä pieleen, se menee pieleen” :D onneks sait vähän armon aikaa!

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Se on aina noin… Kun on vapaapäivä ja korjaajan tms. pitäisi tulla päivän aikana, niin se tulee 7.00 aamulla. Kun taas ryntää töistä kotiin, että on kuudelta kotona vastaanottamassa saapuvaa lähetystä 18-21 välillä, niin eiköhän se tule 21.30.

 5. Avatar annibanaani sanoo:

  super kivalle ja pirteelle näyttää tuo farkun ja keltasen yhdistelmä :) elämä huoltomiesten kanssa on toisinaan aikamoista kikkailua… vaikka kuinka tietää, että ne on tulossa käymään, niin silti aina päätyy yllätetyksi :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitos! Heh, sitä aina haluais toivoa parasta että kyllä se nyt just mulle sopivaan aikaan varmasti sattuu ilmestymään.. :D

 6. Avatar Niina sanoo:

  Onpa söötti tuo pilkullinen denim-paita! :) Ja sopiikin hyvin tuon keltaisen kanssa. Itse on varmaan olisi keksinyt tuota väriyhdistelmää, mutta hyvältä näyttää. :)

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitti! Jos totta puhutaan niin taisin blogata tuon saman setin joskus vuosi sitten mutta toistaiseksi ei ole ainakaan kukaan huomannut.. :D

 7. Avatar Viivik sanoo:

  Onnetonta tuuria huoltomiehen kanssa, mutta ihana asu :)!

 8. Avatar SiiriS sanoo:

  Kuulostaapa tutulta… :D kävi vähän vastaava tilanne tossa marraskuussa, viikonloppuna juhlittiin synttäreitä ja sunnuntaina olikin sellanen darra ettei käyny mieleskää siivota kämppää ja ma aamulla ennen 8 herää siihe et joku soittaa ovikelloa ja paniikissa söpö kirkkaan pinkki kylpytakki niskaan. :D

 9. Avatar Nae sanoo:

  Mulle kävi syksyllä vähän sama. Huoltoyhtiöstä tuli lappu, että ensi viikolla tullaan katsomaan patterit, siirrättehän tavarat pois edestä. Noh, mä sitten ajattelin, että ehdin viikonloppuna sen tehdä (lappu tuli keskiviikkona), että eihän tässä mikään kiire. Torstaiaamuna olin kaikessa rauhassa pukemassa päälle (=alasti just sillä hetkellä), kun kuulen ovikellon soivan. Tulee kiire vetää vaatteita päälle, sillä kun en reagoinut heti, niin huoltomies päätti käyttää yleisavainta, ja mä siinä hädissäni vetelen ensimmäisiä käteen osuvia vaatteita päälle. Ja sitten nolona siirtelemään tavaroita pois patterien edestä.

  Sama itse asiassa toistui perjantaiaamuna. Huoltomies sanoi, että tulevat maanantaina vielä katsomaan uudestaan, mutta nähtävästi viikonpäivät oli vähän hakusessa, sillä ne mokomat rynnisti sisään vastaavanlaisessa tilanteessa perjantaina!

  Ei saisi valittaa, kun kerrankin on tehokas huoltoyhtiö, joka hoitaa asiat jopa etuajassa. Mutta melkein-sydänkohtaus on jo vähän liikaa :D

  • ia ia sanoo:

   Ai kamala, tossa pitäis olla mun mielestä ainakin joku parin minuutin odotusaika ennenkuin sais ryysiä yleisavaimilla sisään! :D Ja parempi etuajassa kuin tolkuttoman myöhään, mutta olishan noihin silti ihan kiva saada olla henkisesti valmistautunut.. Voi huoltomiesongelmia :’D

 10. Avatar Rose sanoo:

  Tosi kiva asu! Huomaan tarvitsevani itsekin keltaisen hameen…

  Komppaan muita kommentoijia, niiiiiin perus! Se menee aina niin, että ensin odottaa viisi tuntia asiallisissa vaatteissa ja muutenkin skarppina, ketään ei kuulu, ja ovikello soi juuri silloin kun on saanut shampoot tukkaan suihkussa :) Tai ensin odottaa viisi tuntia, alkaa sen jälkeen tehdä jotain uskomatonta jälkiruokaa, joka on pilalla välittömästi jos et sekoita viiteen sekuntiin jaaaa ovikello soi juuri tällaisessa erittäin kriittisessä vaiheessa. Niin se vain menee!

  Mutta sääliksi käy kyllä huoltomiehiä/posteljoonejakin. Varmaan ajattelee joka kerta, että kuinka aikaisin se ilmoitus pitäisi laittaa jotta saisi tällaiset kiusalliset kohtaamiset vältettyä :)

  • ia ia sanoo:

   Haha joo, se on kuule osoittautunut yhtä monikäyttöiseksi kuin mustakin! :D Haha toi leivontajuttu oli hyvä, mutta niissä on just tommosia kriittisiä hetkiä ja aina joku menee pilalle! Jep, ilmoitus kuukautta etukäteen ja mieluiten kolme muistutusilmoitusta ennen h-hetkeä ;D

 11. Avatar Kiia Innanmaa sanoo:

  Todellakin passaa makoisasti yhteen keltainen ja tuo vaalea denim!! Ja jotenkin huvitti lukea tätä tekstiä, kuulostit niin suloiselta siinä nalletakissasi :D Mutta täytyy kuitenkin sanoa, että samaistua en voi, mä pyrin tekemään kaiken aina heti kun mahdollista! Toki joskus jää asioita viime tippaan tai vähän sen jälkeen, mutta ai että silloin nolottaa :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Voi ihana, saisinpa ripauksen sun ajoissaolevuutta! Just tommonen sitä pitäiskin olla, sais varmasti niin paljon elämässä enemmän aikaiseksi, haha :D

 12. Avatar Janita sanoo:

  Kuulostaa tutulta toi että huoltomiehet ravaa kämpässä :D Meillä oli tässä vuoden sisään talossa kaks vesivahinkoa ja siinä menikin aikalailla vuosi kun siirreltiin kamoja remonttimiesten tieltä huoneesta toiseen, oltiin yhteensä 7kk ilman keittiötä (vesivahinko sattu just keittiöön) ja sitä odottelua kun remontit alotettiin ylimmästä eli 8:sta kerroksesta ja mä asun alimmassa. Aina sai odotella että millonkohan ne tulee tänne… :D Ja ne teki vielä kaikkia 8 asuntoa samaan aikaan eikä yhtä kerrallaan :/ Mut nyt on onneks keittiö rempattu alkuperäsestä 70-lukuisesta uudeksi, kyllä kelpaa! :)

  • ia ia sanoo:

   Voi eii, oottepa melkoisesta remppahelvetistä selvinnyt! Mutta jospa uusi ihana keittiö on sitten kaiken sen kärsivällisyyden arvoinen ^_^

 13. Avatar Saila sanoo:

  Viimetippailu on kyllä kummallisen tyypillistä. Ehkä se on jotenkin olennainen osa ihmisyyttä? :) Mä ajattelin valmistumisen jälkeen, että nyt se viimetippailu sitten loppuu, kun ei ole enää tenttejä, joihin lukea viimeisenä iltana tai esseiden deadlinejä. Kattia kanssa – työelämässä ollaan vielä pahempia viimetippailijoita, mutta onneksi sentään en ole ainoa sellainen! :)

  • ia ia sanoo:

   No ehkä se on! Mutta jotenkin se vaan ärsyttää kun tietää, että se viime tippaan jättäminen aiheuttaa ittelle vaan enemmän stressiä kuin jos sä hoitaisit sen asian vaan alta pois :D Mutta kyllä ne hommat aina lopulta hoidetuksi tulee, eikös se oo pääasia!

 14. Avatar Atro Niiniluoto sanoo:

  Söpö tuo keltainen alaosa.

Kommentoi