tiistai 12. huhtikuun 2016

eppureppu

Oon jo pidemmän aikaa kaipaillut jotain tyylikästä laukkuasiaa, joka mahduttaisi sisäänsä vähän enemmän tavaraa. Mun vakkari- & Other Storiesin nahkalaukku on ollut päivittäisessä käytössä jo reilun vuoden verran, mutta vaikka se tilaihme onkin, niin läppäri sinne ei mahdu, pyöritteli miten päin tahansa. Siispä varsinkin reissuilla, joihin käsimatkatavaraksi tarttee saada mahtumaan myös sen läppärin, oon ollut varsinainen kassialma lisäkekangasnyssäköineni.

eppu1double

Olin vilkuillut tuota Marimekon Eppu -nimistä reppua jo varmaan vuoden verran sillä silmällä, ja yksi kaunis päivä päätin ohikulkumatkalla käydä sitä taas jälleen kerran Marimekolla mallailemassa. Mutta kas, nepä oli koko pääkaupunkiseudulta loppuunmyytyjä! Tiiättehän sen efektin, kun jotain ei voi yhtäkkiä saada, niin se muuttuu saman tien sata kertaa houkuttelevammaksi? No eipä tarvinnut kauaa miettiä, että halusinko puhelinnumeroni myyjän ehdottamalle listalle, jolloin mulle ilmoitettaisiin kun Eppuja olisi taas saatavilla. ”Mutta en mä sitä silti ehkä kuitenkaan osta, tuun vain mallailemaan..”

eppu3double

No, kuukauden jälkeen se tekstiviesti sieltä piippasi, ja pääsin taas sovittelemaan Eppua. Myymälässä sattumoisin samaan aikaan ollut toinen asiakas kantoi selässään vuoden ikäistä Eppu-reppua, ja kun se näytti hieman ikääntyneenäkin niin somalta, niin en mä sitä enää hennonnut hankkimatta jättää.

eppu2double

Eppun hienous on tuo aivan nerokas malli: Reppu toimii siis toki reppuna, mutta sangat voi pudottaa repun yläosaan pitkiksi ja roikottaa sitä nätisti myös laukkuna käsipuolessa! Materiaali on jämäkkää markiisikangasta ja sangat vaaleanruskeaa nahkaa, jotka patinoituvat ajan mittaan käytössä kauniisti tummemmiksi.

eppu4Niin, ja mahtuu läppäri! Ja piuha, ja kalenteri, ja kamera+kaksi objektiivia, ja eväät, ja pieni meikkipussukka, ja..

Mitäs siellä tykätään Eppusta?


Saatat pitää myös näistä:

46 Responses to “eppureppu”

 1. Avatar helmi sanoo:

  Moikka! Mitä tolla oli hintaa! Oon kans etsinyt kivaa reppua joka ei niin muistuttais entisaikojen koulureppua mut samalla sinne menisi tavaraa ja toi näyttää tosi näpsäkältä! :)

 2. Avatar hanna sanoo:

  Onhan tuo aika symppis! Mulla taitaa olla yksi laukku, johon mahtuu läppärikin mukaan. Yleensä kannankin läppärilaukkua erikseen kun autolla suurimmaksi osaksi kuljen. Ensi syksynä kun kuitenkin on opiskelu AMK:ssa edessä täytyy harkita uuden repun ostoa johon mahtuisi läppärikin ;)

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • ia ia sanoo:

   Jos autolla pääsee kulkemaan niin ei ne irtotavarat haittaa! Mutta junassa yms haluais pitää sen omaisuutensa jotenkuten samojen sankojen sisällä :D Joo koulureppu on kyllä ihan ehdoton!

 3. Avatar nennnii sanoo:

  Mua kiinnostaa kauheasti, että mistä tuo ihana mekko on? :)

 4. Avatar Aino sanoo:

  Mulla on Eppu-repun sijaan facebook-kirpparilta bongattu Toimi-laukku, joka on siis laukkuversio tuosta samasta repusta. On muuten ollut heittämällä paras kirppislöytö ikinä! Tuo pelkistetty tyyli sekä kankaan ja nahkan yhdistelmä ovat kovasti mieleeni. Toisin sanoen Eppu-repulle peukut ainakin täältä suunnalta :) Ja mielestäni laukkuni on vain parantunut vanhetessaan, mikä on tottakai ehdoton plussa.

  • ia ia sanoo:

   Se Toimi on kans aivan ihana!! Harkitsin sitäkin, mutta mulle tuo reppuominaisuus oli niin tärkeä että valitsin Epun. Voi kun olisi saanut Epun niillä Toimin söpöillä tuplaetutaskuilla! Tosi hyvä kuulla että materiaali kestää aikaa :)

 5. Avatar Liinu sanoo:

  En olekaan aiemmin kyseiseen reppukaveriin törmännyt mutta vaikuttaa jotenkin tosi kätevältä ja sympaattiselta. Erityisesti nuo vaaleat olkaimet on tosi nätit. Ihana on muuten myös tuo oranssi takki!

  Haluamisilmiö on ihan liiankin tuttu. Kaikista pahinta on, kun jotain vaatetta ei olekaan omassa koossa. Siinähän sitten suunnittelet kaiken maailman pienennysompelu-/pikalihotusoperaatioita sen yhtäkkiä niin ihanaksi muuttuneen yksittäisen vaatekappaleen takia…

  • ia ia sanoo:

   Haha joo tuo on niin tuttua :D Sitten sitä joko päätyy ostamaan vaatteen totaalisen väärässä koossa tai sitten jaksaa pari viikkoa eläimen raivolla metsästää sitä kaiken maailman nettikirppiksiltä ja huuto.neteistä ennenkuin pahin innostus laantuu :D

 6. Avatar Missu sanoo:

  Apua miten supersöpö!<3 Voisinpa jopa harkita sijoittavani kesätyörahani Eppuun, sillä oma Fjällräven-reppu on vähän nuhjuisen oloinen.

  • ia ia sanoo:

   Se on kyl söpis :) Ja tykkään tuossa just siitä että se on vähän ”siistimmän” oloinen mitä esimerkiks ne kettureput!

 7. Avatar Nonanna sanoo:

  Voihan Eppu! <3 Pakko kai laittaa itsellekin hankintalistalle kun olen etsinyt sitä täydellistä reppua jo pitkään, ja pakko myöntää että tuo on aivan älyttömän söpön näköinen (ja ennen kaikkea käytännöllinen!) Merkkinä Marimekko on kyllä aina ollut kestävää tekoa! voi juukelis puukelis, minkä heräteostoksen sait aikaiseksi :D Mahtavia kevät päiviä sinne!^^

  • ia ia sanoo:

   Haha, pahoittelut jos aiheutin rahanmenoa sinne :D Käyhän sovittelemassa ja mietiskelemässä että tulisko tarpeeseen :) Aurinkoa sinunkin kevääseen!

 8. Avatar Kaina sanoo:

  Ooh, haluan oman Epun! Tarvetta toki ei varsinaisesti olisi, mutta pitää silti laittaa harkintaan…

 9. Avatar Nimetön sanoo:

  Tuo on ihanan klassinen, just sellainen minkä kanssa kehtaisi mennä työhaastatteluunkin (toisin kuin mun riemunkirjavan ja kauhtuneen Baggun kanssa….). Taidan laittaa tämän hankintalistalle :-)

 10. Avatar Panda sanoo:

  Eppu näyttää hyvältä ja ajattomalta – ihan superostos siis :)

  Mä oon huomannu ostaneeni viimeisen vuoden aikana kolme reppua… Mukavuus <3

 11. Tykkään älyttömästi! Yksi Marimekon kivoimpia tuotteita aikoihin täytyy sanoa :)

 12. Avatar Minna sanoo:

  Ihana! Mistä olikaan ostanut tuon oranssin takin? :)

 13. Avatar Jonsu sanoo:

  Ihana reppu ja muutenkin ihana asukokonaisuus! Toi takki on vilahdellut jo aimeminkin täällä blogissa, mutta viitsisitkö mitenkään kertoo vielä, et mistä se on? :) Minäkin haluan värikkään takin!

  • ia ia sanoo:

   Kiitoksia paljon :) Takki oli ihan huippu löytö H&M:n Trendiltä! Tuskin vaan saa enää mistään :( Toivottavasti löydät mieluisan väritakin!

 14. Avatar Sofia sanoo:

  Nyt alko kiinnostaa sellanen ”mitä mun Epusta löytyy” – postaus;) Että mitä sinne kaikkea mahtuu!

 15. Avatar Marie sanoo:

  I h a n a !

 16. Avatar Ida sanoo:

  Onpa ihastuttava Eppu-reppu! :-)

 17. Avatar Tytti sanoo:

  No huhhuh, nyt on kyllä harvinaisen soma reppu! Itelläni on koululaukkuna tilaihme ja kymmenen kirjan + muun sälän painon kestävä olkalaukku, mikä on kestänyt jo vuoden ja kaiken lisäksi se on tosi kivan näköinen. Ainoa haittapuoli siinä tosiaan on tämä laukkuominaisuus, että olkapää ja hartiat huutaa hoosiannaa aina toisinaan, mutta sen kanssa on eletty :) Eppu voisi hyvinkin olla mun future reppu goals, ehkä sitten kun tää edellinen hajoaa ja oon varoissani…

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo on niin ärsyttävää olkalaukuissa, että ne kyllä vetää selän ihan umpisolmulle jos niissä kantaa enemmän painoa! Mutta laukulla mäkin taisin kulkea siitä huolimatta koko lukion :D

 18. Avatar Iita sanoo:

  Hän on ihana mutta niin kallis :'( ehkä vielä joskus… :D

 19. Avatar Rousk sanoo:

  Onpa kyllä mielettömän kiva ja nimenomaan KÄTEVÄ, kun saa muunnettua laukuksi kanssa! Onkohan tuota muissa väreissä? Jos löytyisi jossain Marimekon ihanassa supervärikkäässä kuosissa, niin oisin varmaan heti ostamassa. Nyt kannan selässäni Adidaksen kukkaista väriöverireppua, joka on silkkaa rakkautta <3 :D

  • ia ia sanoo:

   En oo kyllä itse nähnyt tuosta muunvärisiä versioita! Oi sun reppu kuulostaa kyllä supersöpöltä :)

 20. Avatar Saara sanoo:

  Hei mimmoinen suoja sulla on läppärille? sopivan kokoinen reppu löytyy, mut ei sitä läppäriä ihan semmoisenaan viitti sinne sujauttaa :/

  • ia ia sanoo:

   Mulla on semmoinen just mun läppärinkokoinen pehmustettu suojapussukka, minkä tilasin jonkun käsintekemänä Etsystä! Se on tosi kätevä kun se vie niin vähän tilaa verrattuna semmoisiin ”oikeisiin” koviin läppärisuojiin. Kun kuitenkin se läppäri siellä repussa on jo suht suojassa niin ei siihen mitään hirveetä panssaria tartte :)

 21. Ostin oman Eppuni jo kaksi kesää sitten työrepuksi ja sille tielle olen jäänyt. Laukku ollut lähes koko ajan päivittäisessa käytössä ja hyvin pelittää edelleen

  • ia ia sanoo:

   Mainiota kuulla että reppu on kestänyt käyttöä noin hyvin! Oli siis ilmeisen hyvä hankinta ^_^

 22. Avatar Jonna sanoo:

  Nyt kun aikaa on kulunut, niin miltä Eppu näyttää? Vieläkö se matkaa usein mukana? Ostin omani vasta ja mieti, että miten ahkeraa kulutusta se kestää :) onhan se soma!

  • ia ia sanoo:

   En oo sitä viime aikoina hirveästi käyttänyt, mutta mukavasti se on aikaa ja käyttöä kestänyt! :) Nahkahihnat on patinoituneet nätisti tummemmiksi ja reppu on muutenkin hieman ”pehmennyt” mukavasti tuosta alun boksimuodosta.

Kommentoi