sunnuntai 24. huhtikuu 2016

top 5 meikin luottotuotteet

Puuh mikä viikonloppu, takana taas perinteiset Indiedays Inspiration Day ja Blog Awards. Tällä hetkellä musta tuntuu, etten aio poistua kotoa kuin lähiheseen hakemaan ruokaa.. Mutta palataan noihin tunnelmiin vähän tuonnempana (siis lähinnä siihen lauantaihin, ei mun tämän päivän roskaruokakoomailuun), tänään vähän meikkijuttuja!

Viime aikoina oon huomannut jämähtäneeni tosi tiukasti muutamaan meikkituotteeseen. Varsinkin aamuina, kun ei ole aikaa (eikä kyllä mielenkiintoakaan heh) lähteä kokeilemaan mitään uutta, on helppo tarttua siihen arsenaaliin, joka on hyväksi havaittu ja joka tuntuu toimivan tilanteessa kuin tilanteessa. Eli siis tässä mun tämänhetkisten luottotuotteiden top 5!

kevätmeiki5

kevätmeiki3

Huomasin, että nämä kaikki sattui olemaan Macilta ja NARSilta joiden saatavuus on Suomessa vähän heikko ja hintataso melkoisen korkea, joten koitin parhaani mukaan etsiä tuotteille vastaavia kaksosia muilta merkeiltä. Macia myy Suomessa Stockmann (ilmeisesti vain Helsinki, Tampere ja Turku, mutta netin kautta voinee tilata muuallekin), NARSia ei saa Suomesta tällä hetkellä ollenkaan. Itse olen ostanut NARSia ulkomailta sekä tilannut netistä, tällä hetkellä ainakin Asos toimittaa merkin tuotteita Suomeen. Saa antaa vinkkejä muistakin paikoista!

NARS Radiant Creamy Concealer -peitevoide (sävy 10 Vanilla)

kevätmeiki9

NARSin peitevoide on ollut paras kokeilemani peitevoide ikinä. Piste. Oon koittanut etsiä sille korvaavaa tuotetta koska onhan tuo nyt aivan törkykallis, mutta kolmas tuubi mulla on sitä jo menossa.. Tosin tuote on todella riittoisa, ja pieni määrä riittää pitkälle! Käytän sitä silmänalusiin sekä peittämään epäpuhtaudet ja muut punoitukset. Koostumus on todella hyvä nimensämukainen ”kermainen”, se ei takerru rumasti kuiviin kohtiin ja pigmenttiä löytyy todella reippaasti. Niin, ja sävy on mun vaalealle iholle ihan täydellinen.

Vastaavia tuotteita: Maybelline Fit Me concealer / Urban Decay Naked Skin concealer / NYX HD concealer (NYXiähän saa vihdoinkin Suomesta usealta Sokokselta!)

MAC Fluidline Gel Liner -geelirajaus

Mac 210 -sivellin

kevätmeiki7

Tämänhetkinen suosikkirajausmetodini on geelirajaukset siveltimellä tehtynä. Erilaisia rajaustusseja ja nestemäisiä linereitä ekaluokkalaisen jättipenaalisellisen verran loppuunkäyttäneenä rajauskokemusta on karttunut melkoisesti, mutta vasta viime aikoina olen tutustunut purnukassa olevaan voidemaiseen rajausväriin ja vakuuttunut sen ylivoimaisuudesta. Nestemäiseen/”märkään” eyelineriin verrattuna voidemainen on paljon helpommin hallittavissa, kun sen kuivumista ei tarvitse varoa tuhrujen pelossa. Oon myös huomannut, että geelirajaukset pysyy kuin tauti: Siinä, missä kaikki muut rajaukset sottaantuu mulla päivän mittaan silmien ulkonurkista koska mun silmät tuppaa ulkoilmassa aina vuotamaan, niin geelirajaukset ei ole siitä moksiskaan. Kuitenkin niiden poistaminen on helppoa ilman mitään erikoismyrkkyjä. Niin ja vielä viimeinen pointti, tuommoinen purnukka tuntuu kestävän ikuisesti!

Lisäksi laadukas, napakka mutta periksi antava sivellin (mulla Macin 210) on levityksessä paras työkalu: Tussin kärki on usein liian kova ja taipumaton, ja nestemäisten eyelinerien mukana tuleva sivellin on usein ihan liian ohut, pitkä ja lötkö. Vähän harjoitustahan tuon siveltimen kanssa rajaaminen vaatii, mutta lopputulos on sen arvoista! Siveltimestä vielä sen verran, että erityisesti siihen kannattaa satsata: Harittavalla halpissiveltimellä on todella hankala saada siistiä jälkeä.

Vastaavia tuotteita: L’oréal Gel Intenza eyeliner / Maybelline Lasting Drama Gel Liner

Mac Mineralize Skinfinish sävyssä Medium Dark

Real Techniques Sculpting -sivellin

kevätmeiki10

Nuo Skinfinishit on ilmeisesti tarkoitettu puutereiksi koko kasvoille meikin kiinnitykseen, mutta mä käytän tuota Medium Dark -sävyä aurinkopuuterina/varjostuspuuterina. Varsinaiset aurinkopuuterit kun tuppaa usein olemaan melkoisen tummia ja oranssiin taittavia, ja niiden joukosta on tosi haastavaa löytää tarpeeksi vaaleaa sävyä vaalean ihon varjostuksiin, joten siihen tarkoitukseen tuo Medium Dark on ollut tosi hyvä. Sävy on tosiaan tarpeeksi vaalea eikä taita liikaa oranssiin, ja se on iholla luonnollinen. Väriä ei myöskään tule kerralla liikaa. Tämän kanssa lempparisivellin on Real Techniquesin Sculpting -sivellin, joka on muotoiltu just sopivan littanaksi ja tiheäksi sujahtamaan poskipäiden alle varjoastusta luomaan. (Täällä hyvä tutorial siveltimestä)

Vastaavia tuotteita: Lumene Arctic Sun -aurinkopuuteri sävyssä 1 Fresh Day

NARS Orgasm -poskipuna

kevätmeiki8

Heittämällä nätein poskipunasävy mitä olen testannut! Sävy on just semmoinen kaikkia ihonsävyjä imarteleva pinkin ja persikan risteytys, joka tekee aamukuolleesta valkonaamasta hetkessä hehkuvan ja terveennäköisen. Vaikka sävy näyttää napissa hurjan glitteriselle, niin iholla kimalle muuntuu kauniiksi lämpimään kultaan taittavaksi hohdoksi. Laatu on myös älyttömän hyvä: Punan saa levittymään tumpelokin tosi nätisti, ja sen kanssa on hankala saada överiä lopputulosta. Hinta on kyllä överi, mutta oon käyttänyt tätä nyt reilun vuoden verran lähestulkoon joka päivä eikä kulumisen merkkejä juurikaan näy.

Vastaavia tuotteita: Mac Springsheen / NYX Pinched

Mac Foiled -luomiväri sävyssä Enchanted Forest

Real Techniques Bold Metals: 201 Pointed Crease -sivellin

kevätmeiki6

Tämä on ollut viime aikojen ehdoton jumitusnappi! Mä haluan luomiini usein jotain vähän enemmän kuin perustylsän mattaruskean, mutta en jaksa alkaa kuitenkaan kikkailemaan useamman sävyn kanssa. Enchanted Forestin nappasin jokin aika sitten mukaani Macin tiskiltä, se oli osa Faerie Whispers -kokoelmaa eli ilmeisesti limited edition -kamaa? Voi plääh! Onneksi nappi on iso kuin mikä joten sen ei luulisi ihan heti loppuvan. Sävy on kuitenkin lämmin pronssiin taittava syvä ruskea täynnä mikroglitteriä, ja foiled -viimeistely taitaa viitata tuohon upeaan metallisenhohtoiseen lopputulokseen. Luomiväri levittyy kuin unelma, ja sillä saa tosi nätin lopputuloksen kun sitä lisää myös alaluomelle, ja sen saa häivyttymään luomivakoon ilman toista häivytysväriä. Lisäksi kuvaan pääsi myös uusi sivellin, Real Techniques Bold Metals -sarjan 201 Pointed Crease -sivellin, joka on aivan paras luomivärin levitykseen alaluomelle sekä häivytyssävylle luomivakoon. (Täällä hyvä tutorial siveltimestä)

Vastaavia tuotteita: L’oréal Color Riche sävyssä Over the taupe

kevätmeiki2


Raottakaa ihmeessä kommenttiboksissa teidänkin meikkipussin ehdottomia lemppareita just nyt!


Saatat pitää myös näistä:

24 Responses to “top 5 meikin luottotuotteet”

 1. Avatar Elisa sanoo:

  Macia saa myös tampereen stockalta, itse en oo viä uskaltautunut niiden osastolle vaikka houkutus on suuri

  • ia ia sanoo:

   Kiitos tiedosta, mä muokkasinkin sen postaukseen! :) Haha joo se voi olla aika petollinen paikka..

 2. Avatar Jere sanoo:

  Oli kyllä älyttömän kiva törmätä eilen ja vaihtaa pari sanasta! :)

 3. Avatar Tiina sanoo:

  hei nyt on pakko kommentoida ihan vaan sen takia, että damn, miten nätit kukkalavastukset näissä, well nice! ja tosi freesi ja nätti on myös sinun meikki, hitsi ku itellä olis myös pisamia, ne niin sopis punertavan tukan kaveriksi :D

  kiitos tuosta macin liner-sivellin vinkkauksesta, mulla on tuo lorealin gel intenza (joka muuten on myös todella hyvä, pysyy ku tauti), mutta en millään tahdo löytää sille hyvää sivellintä – kaikki on liian isoja, lötköjä tai muuten reppanoita. ehkä pakko siis käydä tsekkailemassa tuo mac seuraavan kerran ku eteläänpäin suuntaan…

  • ia ia sanoo:

   Hehoo, kiitoksia! Mä olin näköjään ihan liian innoissani noista mun neilikoista :D Pisamat olis kyllä enemmänkin tervetulleita, jospa niitä kesällä putkahtelis lisää! Joo suosittelen kyllä Macin sivellintä, mulla on kans Real Techniquesilta yks joka tuli jonkun setin mukana mutta sekin on aivan superkömpelö tuon Macin rinnalla.

 4. Avatar Katar sanoo:

  Macia saa nykyään myös Tampereen Stockalta :). Pysyykö tuo macin geelirajaus oikeesti? Itsellä ainoa rajausväri joka pysyy on Estee Lauderin double wear zero smudge-nestemäinen rajaus. Mitkään kokeilemani geelirajauksetkaan eivät pysy jos silmä vuotaa. Niissä on kuitenkin kiva koostumus ja olis kiva saada semmoinen joka pysyy.

  • ia ia sanoo:

   Kiitos tiedosta, lisäsin postaukseen :) Mulla tuo geelirajaus ainakin pysyy! En mä ehkä nyt kuitenkaan minnekään uimaan sen kanssa menis.. Oon testannut vedenkestäviä nesterajauksia ja ne pysyy kyllä kans kuin tauti, mutta niitä on ihan sairaan hankala saada pois!

 5. Avatar Susi sanoo:

  Macia saa kyllä Tampereen Stokkaltakin… paras peitevoide on samaisen merkin pro longwear consealer :)

 6. Avatar Sariska sanoo:

  Just eilen ajattelin, että pitäisi kysyä muutamalta bloggaajalta vinkkejä peittävään mutta luonnollisen näköiseen vaaleaan peitevoiteeseen ja tässäpä niitä tuli ihan kysymättä!
  Ite käytin joskus 10 vuotta sitten lumenen meikkivoidetta, joka oli aivan täydellinen mulle: tarpeeksi vaalea, tarpeeksi peittävä mutta luonnollisen sävyinen…mutta nehän päätti sitten muuttaa hyvää koostumusta, ja sen jälkeen en oo löytänyt toista korvaavaa tuotetta. Oisin jopa valmis maksaa ton n.30e jos tuote on oikeesti hyvä!
  Tuosta NARS:sta on Asoksen sivuilla näköjään vaaleampikin sävy Chantilly, oletko koskaan kokeillut sitä? Vanilla näyttää Asoksen sivuilla kovin tummalta… miulla on tuollainen vaalea iho, niin ku siullaki mutta tosiaan ton Asosksen kuvan perusteella en uskaltais tuota vanillaa ottaa :S Paitsi höh, nyt huomasin että lukee teksti että ”Ships to UK & Ireland only”…

  • ia ia sanoo:

   Muistaakseni Kööpenhaminassa Sephoran myyjä mulle etsi sopivan sävyn ja se oli toi Vanilla, en ole edes testaillut niitä muita.. Kannattaa googlailla swatcheja! Pikagooglauksen perusteella noista Vanilla on punapohjainen ja Chantilly keltapohjainen. En tajua mikä tuota Narsin toimitusta vaivaa, mä tilasin itseasiassa pari kuukautta sitten sitä Lookfantasticilta ja yhtäkkiä siellä lukee ettei merkkiä ole ollenkaan? Voi höh jos ei Asokseltakaan saa! Mutta käy kokeilemassa sitä Nyxiä ja Maybellineä, niistähän saattaa löytyä sulle just sopiva :)

 7. Avatar Anne sanoo:

  Tekisi niin mieli testata tuota Narsin hehkutettua peitevoidetta, mutta on se kyllä hirmukallis! Olin maaliskuussa viimeksi Sephoralla ja myös heidän omalta merkiltään oli tullut uusi nestemäinen peitevoide, josta löytyi kerrankin hyvin vaaleita sävyjä ja ostin sellaisen. Tykkään siitäkin tosi paljon ja oli onneksi edullisempi kuin tuo Narsin versio. Jonain päivänä kuitenkin vielä ostan tuon ”aidon ja oikean” :D

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Suosittelen ainakin testaamaan seuraavalla Sephoran reissulla! :D Mua oikein harmittaa kun se oma lempparituote sattui löytymään niin saakelin kalliilta merkiltä.. Pakko kyllä kokeilla se Nyxin versio ainakin kun siitä löytyi niin paljon hyvää netistä!

 8. Avatar Satu sanoo:

  Olipa kiva postaus! Me like :-)

 9. Avatar Sofia sanoo:

  Oma ehdoton meikkikaveri on Diorin Lash Maximizer! Eli siis primer/seerumi ripsille. Toki tämäkin astetta kalliimpi mutta kestää todella pitkään ja jos jaksaa ahkerasti aamuin illoin käyttää niin se todella ravitsee tehokkaasti ripsiä =) Laivalta sitä on hyvä hamstrata melkein puoleen hintaan =D

  Myös Estee Lauderilta tullut waterproof concealer on aivan loistava tökötti. Todella peittävä mutta ei näytä paksulta kerrokselta ja todellakin pysyy vaikka vähän kyynelehtisi tai hikoilisi! =D

  • ia ia sanoo:

   Miks mä en oo koskaan kuullut ripsiprimeristä? Mut kuulostaa kyllä aika huikeelta! Samoin tuo vedenkestävä peiteaine, miten mä en tiennyt tommoisenkaan olemassaolosta :D Pakko päästä seuraavalla tax free -reissulla tutkaileen!

 10. Avatar Mennika sanoo:

  Ei vitsi, pitää kyllä hankkia tommonen geelimäinen siveltimellä laitettava rajausväri, mullakin silmät vuotaa tosi herkästi ja vähintään puolessa välissä päivää alkaa rajaukset etenkin silmäkulmissa olla jossain ihan muualla…josko tää ois ratkasu ongelmaan :)
  Hurjan kiva postaus ja ihan huisin nättejä kuvia ja voi kun sie näytät niin hehkuvan kauniilta! :)

  • ia ia sanoo:

   Mä oon ainakin tykännyt! Kokeile vaikka noiden edullisempien merkkien geelirajauksia, mä luulen että nekin pysyy yhtä hyvin :) Ja jos niissä on testereitä kaupassa niin laita käteen viirut ja sitten testaa että miten ne pysyy veden alla :D Kiitos paljon, kiva kuulla että tykkäsit tästä!

 11. Avatar Katja sanoo:

  moi, ihana postaus :) mäki haluun kokeilla peitevoidetta ja oon jo 10 kertaa kysyny sitä Urban Decayn vaaleinta sävyä, mut sitä ei ikinä oo :D ja mulla kans niiiiiiin vaalea iho, että se UD taitaa olla ainoa merkki joka tarjoaa niin vaaleita sävyjä.. mutta mä varmaan meen kokeilemaan sitä narsin peitevoidetta.. jos se oiski hyvän värinen :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mäkin koitin hankkia sitä UD:n peitevoidetta mutta eipä ollut hyllyssä.. :D Menin sitten myyjän suosituksesta hankkimaan sen kynämäisen peiteaineen, en tykännyt siitä ollenkaan! Tosin se Urban Decayn peiteaine on melkein kympin halvempi kuin Nars, ja UD:tä toimittaa suomeen ainakin Feelunique! Tosin sielläkin vaaleat sävyt tällä hetkellä sold out.. :D

 12. Avatar Panda sanoo:

  No voi plääh tästä tuli pari liian hyvää ideaa Tampereen mäkkitiskille :0

  … Koska pitäähän sitä ”reissusta” tuoda joku kiva tuliainen :D?

Kommentoi