maanantai 16. toukokuun 2016

am to pm: aamun ja illan kauneusrutiinit

Soriapua pieni hiljaisuus! Tämän ja edellisen postauksen väliin mahtui parin päivän pikavisiitti ystävän luo Jyväskylään ja sen jälkeen palautuminen takaisin työaamuihin (aina yhtä vaikeeta, vaikka takana olisi kuinka minimalistinen reissu hyvänsä?!), mutta täsämäoon! Löysin joskus bloglovinissa palloillessani hauskankuuloisen am to pm -kauneusrutiinitagin, jonka nappasin talteen ja tänään sitten vapaasti käänsin ihan vain näin maanantain kunniaksi.

AAMU

1. Joka-aamuinen kauneusrutiinisi?

Heti herättyäni (tai siis kolmanteen torkkuun noustuani) menen ihan ekaksi pesemään hampaat. Jumitan hammasharja suussa aina hyvän pariminuuttisen samalla somea selaillen, true story.. Puhdistan kasvot pelkällä misellivedellä (tällä hetkellä käytössä blogin kautta saatu LV kosteuttava misellivesi herkälle iholle, myös Garnierin versio on hyvä) koska en tykkää kuivattaa ihoa liikaa ylimääräisellä vesipesulla. Kosteusvoiteena aamuisin käytän jotain kevyttä ja nopeasti imeytyvää, tällä hetkellä käytössä on blogin kautta saatu Lumene Arctic Aqua -sarjan päivävoide. Pitäis varmaan näin kesän kynnyksellä vaihtaa suojakertoimelliseen kaveriin, hyviä meikin alla toimivia aurinkosuojatuotteita saa suositella!

amtopm5

2. Mitä on aamupalaksi?

Smoothie! Varsinkin arkiaamuina vaan niin voittamattoman helppo setti. Mulla on aamuisin aina nälkä mutta kuitenkin kunnon aamiainen leipineen jotenkin ällöttää, joten smoothie on kaikista iisein imaista alas. Niin, ja nopein! Aamiainenhan kuuluu nauttia samalla kun meikkaa, multitasking on meikäläisen olympialaji varsinkin aamuina, kun töissä tarttee olla jo ennen seitsemää. Silloin jokainen uniminuutti on kaikkia jalometalleja kalliimpi! Tämänhetkisessä vakkarismoothiessa on purkillinen maitorahkaa, vähäsen maitoa, kypsä banaani, mustikoita ja mustaviinimarjoja, sekä vähän hunajaa ja kookoshiutaleita.

amtopm1

3. Kahvi vai tee?

Kahvi, isosta takeaway-mukista työmatkalla.

4. Kauanko kestää ennenkuin selviät ulos ovesta?

Aikaisimpina aamuina saan tiristettyä aamuhommat 45 minuuttiin! Nousen yleensä 5.25 (kolmen torkun jälkeen..) ja 6.10 oon ulos ovesta.

5. Mikä on luottomeikkisi kiireaamuina?

Vaikka mä kuinka päättäisin tehdä vaan jonkin universumin nopeimman pikameikin pelkän pohjan ja ripsarin kanssa ajan säästämiseksi, niin jotenkin löydän aamu toisensa jälkeen itteni askartelemasta naamalleni koko shabangin pohjasta aurinkopuuteriin ja parista eri luomivärisävyistä geelirajauksiin.. Ei siihen koko touhuun onneksi kuitenkaan varttia enempää kulu :D Yleensä arkiaamuina teen jonkin universaalin neutraalin silmämeikin, johon voi heittää duunimatkalla kaveriksi vielä jotain huulipunaa jos siltä tuntuu. (Mutta vasta sen jälkeen kun kahvimuki on tyhjä, voi sitä sotkun määrää kun se kansi on yksi iso huulipunasohjo..)

amtopm4

ILTA

6. Cozy up! Mitä puet päällesi?

Iltapäivällä eka asia kotiin saapuessa on kuoria päivän vaatteet veke (eli siis heittää ne mytyksi lattialle ja oikoa sitten se viikon kokoinen vaatemytty joskus sunnuntaina..), ja vaihtaa joko johonkin ohkaiseen trikoorutkulamekkoon tai sitten pehmohaalariin. Näin aikana ennen kesäauringon paahtamaa kämppää ja jälkeen pakkasen palelluttamien seinien valinta on ollut pitkähihainen ja lyhytlahkeinen Onepiecen jumpsuit, jonka olen saanut aikoinani blogin kautta. Niin, ja tukka pitää saada kans ihan ekana pois silmiltä! Kävin vastikään kampaajalla, ja nyt se yltää vaan tommoselle puolikkaalle hipsterisykerölle.

amtopm3

7. Iltapalaa! Mitä on kulhossa?

Me yleensä syödään lämmin ruoka vasta niin myöhällä, ettei semmoiselle pikkuiselle iltapalalle ole enää tarvista, mutta jos nälkä yllättää niin rahka, purkillinen ananasta ja vähän pähkinöitä ja siemeniä on aika vakio.

amtopm2

8. Jokailtainen kauneusrutiinisi?

Jos tässä nyt ei oteta huomioon perus suihkusettiä, niin putsaan ekaksi silmämeikit jollain vedenkestävään ripsariin tehoavalla putsarilla (Garnier on halvinta :D), ja sitten puhdistan kasvomeikin Shiseidon öljyputsarilla, jonka oon saanut blogin kautta. Mun iho on taas meinannut mennä huonompaan kuntoon, joten käyn sen vielä meikinpoiston jälkeen läpi suolasaippualla. Siitä oon joskus kirjoitellut enemmän täällä! Sitten vielä yöksi nassuun joku tuhdimpi kosteusvoide. Niin, ja näin kesän ja paljaiden kinttujen kynnyksellä oon koittanut ottaa jokailtaiseksi rutiiniksi myös raajojen rasvaamisen! Tällä hetkellä käytössä huumaavan tuoksuinen Herbina Mango Spa, jonka oon saanut blogin kautta.

idamtopm6

9. Kuinka rentoudut ja valmistaudut yöunille?

Me katsotaan sängyssä yleensä aina jakso tai pari jotain senhetkistä jumitussarjaa Netflixistä läppäriltä. Tällä hetkellä menossa on toisella kierroksella Shameless US!

10. Viimeiset asiat jotka teet ennen nukkumaanmenoa?

Seuraavan päivän työvuoron tarkistaminen (oon niin vainoharhainen työvuorojen kanssa! Vaikka oon tarkistanut sen saman vuoron sen seittemän kertaa, niin illalla on vielä ihan pakko tsekata että oon heräämässä oikeaan aikaan. Jos vaikka tällä kertaa olisinkin katsonut ne ensimmäiset seitsemän tarkistuskertaa väärän päivän kohdalta..), huulirasvan laitto (Hurraw Moon Balm on parasta), puhelimen laitto laturiin, hälytyksen laittaminen puhelimeen, toisen hälytyksen laittaminen herätyskelloon, hyvänyön toivotukset vieruskaverille ja simmut kii.

Hei tämmönen oli kiva tehdä! Vois koittaa kaivaa jostain moisia lisääkin. Voimia uuteen viikkoon!


Saatat pitää myös näistä:

36 Responses to “am to pm: aamun ja illan kauneusrutiinit”

 1. Avatar Sariska sanoo:

  Tuossa garnierin misellivedessä on kuulemma jotain ainesosaa jota on automaalissa/torjunta-aineissa/lahonsuojausaineessa tms jota et halua naamaasi ehkä laittaa. Nivean samassa töhkässä sitä ei kuulemma ois.

 2. Avatar Mira sanoo:

  Hei pakko kehua kuinka ihana toi kuva susta! Toi valo on niin lempeä ja sun hiukset, asento ja koko olemus niin sulonen. Jotenkin piristävä kuva :)

 3. Avatar hanna sanoo:

  Hei tää oli ihan mahtava! :D Itekin kertasin äsken ihonhoitorutiinin mutta tää olis ollut niin paljon parempi! :D Ja ah, mullakin on tuo Herbinan Mango spa -vartaloemulsio käytössä ja kuolen joka kerta sen ihanaan tuoksuun!! En oo jostain syystä koskaan tajunnut laittaa pähkinöitä tai siemeniä rahkan sekaan, vääryys on korjattava!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • ia ia sanoo:

   Hehe :D Täytyypä kurkata sinunkin postaus! Joo siis mä laitan pähkinöitä ja siemeniä nykyään ihan joka paikkaan, niistä tulee kivasti suutuntumaa ja ne muuntaa välipalan kuin välipalan paljon ruokaisammaksi :)

 4. Avatar annnni sanoo:

  Täällä kans yksi suolasaippuan käyttäjä, on kyllä huipputuote (ja halpa!) ja auttaa isommissa näppyläkriiseissä :) Tosi kiva postaus ja itseä etenkin kiinnostaa kauheasti muiden ihmisten ihonhoitorutiinit ja -tuotteet, samoin myös hiusjutut (toivepostaus vink)!

 5. Avatar Niinatti sanoo:

  Tosi kiva postaus!:) pakko udella, mikä tää meikkikuvassa esiintyvä luomiväripaletti mahtaa olla?

  • ia ia sanoo:

   Kiitoksia! Se on Stila In The Light -paletti, tämänhetkinen lempparini! Ihan sydänsilmäemojin arvoinen :D

 6. Avatar Hane sanoo:

  Olipa kiva postaus! Ite hurahdin tässä aasialaiseen kauneudenhoitoon/tuotteisiin ja sitä kautta oon löytänyt hyviä aurinkorasvoja nimenomaan kasvoille. Ei pitäisi siis jättää tahmaista tunnetta iholle, on korkeat suojakertoimet jne. Mm. Kao Biore uv perfect face milk, ja Innisfree Eco safety perfect waterproof sunscreen on kuulema hyviä. Noiden molempien pitäisi sopia vaalealle iholle, eli ne ei sävytä, sopii herkälle iholle ja on mattoja. Itse tilasin Innisfreen rasvan ja odotan innolla testausta. :D Nämä siis löytää eBaysta, Kao Biore on japanilainen merkki ja Innisfree on Etelä-Koreasta.

  • ia ia sanoo:

   Kiitos, kiva kun tykkäsit! Ohho, aasialainen kosmetiikka on mulle kyllä ihan uutta. Miten oot varma että saat ”oikeita” tuotteita? Kun oon huomannut ebayssa liikkuvan niin paljon feikkikosmetiikkaa!

   • Avatar Hane sanoo:

    Toki siinä on riskinsä, mutta esim. tässä on hyvä lista luotettavista myyjistä. https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/wiki/sellers Voi siis toki ostaa muualtakin kuin eBaysta. :D Ja oikeastaan länsimaisia markkinoita varten on ”keksitty uudelleen” esimerkiksi bb-voiteet ja cushionit, ne on siis alunperin aasialaisia kauneudenhoitotuotteita! Jos vähäänkään kiinnostaa, niin tuossa reddit-ryhmässä on hyvät guidet yms esimerkiksi kauneudenhoitorutiineista, joita voi soveltaa toki ihan niihin tuotteisiin mitä täältä jo saa. :)

    • ia ia sanoo:

     Joo tosta mäkin oon kuullut että moni länsimainen kulttituote on ollut alunperin just Aasiasta :D Kiitos kovasti linkistä, täytyy tutustua asiaan ihan ehdottomasti!

 7. Avatar hannavuo sanoo:

  Vitsi kun saat aina arkisistakin asioista niin kivoja kuvia :)

 8. Avatar miimii sanoo:

  Tää oli kivasti toteutettu :) Ei mulla oo koskaan tän järkevämpää kommentoitavaa, niin siks en kommentoikkaa :( :D

 9. Avatar höpsispöpsis sanoo:

  Ite voisin suositella suojakertoimella varustetuksi nassutöhnäksi Dermosilin primereita ! Suurin osa primereista jättää ainakin minun naaman vähän turhan kuivaksi, vaikka ensin tunkisi nassun täyteen voidetta, mutta kahta Dermosilin tuubia oon käyttäny ilman mitään rasvailuja. Ja ainakin niissä yksilöissä oli SPF20. Tosin käytän aamuin illoin ihon kosteutukseen kookosöljyä (pikkuvinkkinä, sillä lähtee muuten ne jytyimmätkin vedenkestävät ripsarit) ja primerin jälkeen sekään ei tunnu jättävän ihoa öljyiseksi. Lisäksi tällä kombolla meikit on pysyneet vähintäänkin kiitettävästi ! Eikä ole hinnalla pilattuja, eikä haise liimalta kuten esimerkiksi Rimmelin primer.

  • ia ia sanoo:

   Pitää tutustua tuohon Dermosiliin (tosin saiko niitä ostettua ihan kaupoista vai pitikö olla joku postimyyntijuttu..?), kiitos vinkistä! Kookosöljyllä olen silloin tällöin meikit poistanutkin, mutta iho jää jotenkin vähän liian öljyisen tuntuiseksi mun makuun :D Talven kuivimpina kuukausina se on kyllä pelastaja!

 10. Avatar Hanna sanoo:

  Kiva postaus! Kyllä ihmettelen miten pystyt laittamaan naaman paikalleen vartissa! :o Tai siis kyllä mullakin perusmeikki syntyy siinä ajassa, mutta se tosiaan sisältää vaan sen kevyen pohjan ja ripsarin… Tarvin treeniä!

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Haha, kai mä oon sitten treenannut vaan tarpeeks kauan :D Tosin saa siihen kulumaan yleensä tasan niin kauan kuin siihen vaan aikaa on hassata!

 11. Avatar Kiti sanoo:

  Ihana postaus! Hehe, mullakin aina kerääntyy viikon vaatteet johonkin myttyyn, yleensä sohvan reunalle. Niiden laittaminen vaatekaappiin on niin vaivalloista. :D

  T Kiti
  http://www.lily.fi/blogit/katso-tarkemmin/ruman-tyton-identiteetti

  • ia ia sanoo:

   Joo mieluummin sen kamalan urakan tekee sitten kerran viikossa kuin joka päivä malttais laittaa ne kamppeet paikoilleen :,D

 12. Avatar Rose sanoo:

  Olipas hauska postaus! En oo muualla törmännytkään tällaisiin postausideoihin, tykkäsin! Jotenkin persoonallisempi kuin ne tutut ”päivä xxx kanssa”, joita on ollut joka blogissa. Siinäkin idea kyllä hauska ja mielenkiintoinen, mutta taitaa aihe olla sen verran laaja, että voi olla vaikea toteuttaa. Tää postaus oli just hyvä, tykkäsin tosiaan paljon!

  Sun uusi tukka näyttää ihanalta! Jään odottelemaan lisää kuvia. Mulla on huomenna viimeinen päivä opiskelujen kautta tehtävää pakollista, palkatonta työharjoittelua, joten heti kun vapaudun sieltä, varaan itselleni kyllä myös kampaaja-ajan… Lisäksi vielä jalkahoidon. Because I’m worth it! :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitoksia, kiva kun tykkäsit! :) Mulla kasvaa tuo tukka niin hirveää vauhtia ettei se tunnu tommoisena kauaa pysyvän :D Uu, onnea työharjoittelun päättymisestä! Oot sit kyllä hemmottelut ansainnut ^_^

 13. Avatar vvillma sanoo:

  Apteekista saa Eucerinin Sun Fluid Mattifying Face nimistä rasvaa suojakertoimilla 30 ja 50 muistaakseni, ja mitä nyt pari kertaa oon ite käyttäny ni jättää hirmu hyvän pinnan johon laittaa meikkiä! Vähän hintavahan tuommonen pieni puteli on mutta ite oon tykänny, plus korkea suojakerroin löytyy :)

 14. Avatar Kristuli sanoo:

  Ihana tuo kuva susta, jotenkin sulonen! :D

 15. Avatar Minja sanoo:

  Kannattaa jättää maitotuotteet pois, jos iho oireilee. Vasikalle tarkoitettu lehmänmaito ei sovi ihmiselle, vaan se ylläpitää elimistössä lievää tulehdustilaa, jonka oireita ovat mm. huono iho ja näppylät.

  Suosittelen katsomaan tän puheen – se kestää tunnin, mutta paljon paremmin tuntia ei voisi käyttää. Se on todella kiinnostava ja informatiivinen.

  https://m.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4

  Jos katsot sen, kerro ihmeessä mitä ajatuksia se herättää. :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos linkistä! Cowspiracykin on ollut katsontalistalla jo pitkään mutta vielä en ole saanut aikaiseksi tuohon maitoasiaan perehtyä. Mutta mielessä on kyllä tuo asia ollut, ongelmalliselta vain tuntuu tuo rahkan korvaaminen jollain samantyylisellä ja yhtä edullisella vaihtoehdolla. Saa kertoa jos sulla on suositella jotain korviketta! :)

 16. Avatar RS sanoo:

  Voi, sä olet niin söpö :) toi hipsterinutturakuva on niin ihana! Mitä sä muuten teet työksesi/olet opiskellut? :)

  • ia ia sanoo:

   No voi kiitoksia :) Oon valmistunut ammattikorkeesta mainonnan ja markkinoinnin tradenomiksi, tällä hetkellä olen töissä H&M:llä!

Kommentoi