torstai 19. toukokuun 2016

denimhulmu ja pastellisateenkaari

Eilen meillä oli tarkoitus mennä ottamaan kuvia ulkosalle, mutta kun kello alkoi hiipiä lähemmäs iltaysiä ja masukin oli just sopivan (lue: liian) täynnä tortilloita, niin poikaystävä vienosti ehdotti että jos siirrettäis se kuvien ottaminen sittenkin huomiselle. Mulla oli kuitenkin pieni kuvienottopöhinä päällä, joten päädyin sitten loikkimaan petaamattomalle sängylle kamera jalustimella. Silloin iltaysiltä, jolloin auringonvalokin oli hiipumassa hurjaa vauhtia rakennusten taakse.. Mutta kyllä sieltä nyt muutama kuva ulos saatiin! Välillä kuvat saa olla rakeisempaa kuin raejuusto, tää on hei ihan harkittu tyyliseikka :D

iddenimhame3

Väläyttelinkin jo jossain merkinnässä, että tänä kesänä mä oon varustautunut muutamalla vähän pidemmällä hamekaverilla. Ai että miten vapauttavaa pidemmissä helmoissa on viipottaa menemään ilman huolen häivääkään siitä, että tuuli päättää nostaa helmat korviin tai että kyykistyessä takalistoa pitää hivuttaa seinänviertä pitkin! Olin pitkään sitä mieltä, että nuo pohkeen puoliväliin ulottuvat hameet ei vaan sovi mulle, ne kun lyhentää mua entisestään, eikä mulle ole suotu supervoimia jaksaa koko päivää joillain ihanilla vartta pidentävillä koroilla. Mutta tänä keväänä mä sen vasta hoksasin, että mitäs sitten jos näytän hobitilta!

denimhame1

Valkea pitsipaita on ikuisuuden vanha ostos H&M:ltä. (Muuten, tuosta valkea-termistä. Mulle tuli ihan uutena juttuna että se on murresana?! Töissä puhun suvereenisti mustasta ja valkeesta, ja vastikään joku korjasi vähän hölmistyneen näköisenä että mikä ihmeen valkee, tarkoitatko valkoista.. Eikö valkee oo ihan normaali värisana häh! :D )

denimhame5Hame puolestaan on H&M Trend -mallistoa. Se on taas just niitä joko ihanan kamala tai kamalan ihana -vaatekappaleita: Muistan edelleen kun mulla oli joskus kutosluokan paikkeilla nilkkoihin asti ulottuva farkkuhame, ja sen kanssa piti olla aina semmoiset kiilakorolliset pistokkaat.. Ai hitto, onkohan tästä vielä jossain kuvamateriaalia. Mutta onhan siitä nyt joku 15 vuotta, peruskouluvuosien pukeutumistraumojen jättämät avohaavat on arpeutuneet jo sen verran että todellakin aion käyttää ihanankamalaa denimhulmuani tämän kesän! Mitäs siellä ollaan mieltä?

denimhame2

Oikeastaan koko pastellinvaalea asu lähti noista kynsistä, jotka maalasin pieneksi pastellisateenkaareksi. Sain nimittäin Essie Bridal 2016 -kokoelman blogin kautta itselleni, ja pakkohan se oli päästä testaamaan saman tien. Aivan huumaavan ihana kokoelma, ja joukosta löytyi harvinaisen täydellisiä pastellisia creme-lakkoja.

essiebridal3

Metallinhohtoinen mintunvihreä: Passport to Happiness, vaalea persikka: Steal His Name, vaalea lila: Groom Service, vaaleanpunainen: Coming Together, kitinvalkoinen: Between the Seats, terrakotanpunainen: Mrs Always-Right.

essiebridal4

Kuvassa jokaista sävyä on kynnellä kaksi kerrosta, ja tuo liila, kittivalkoinen ja mintunvihreä ovat kyllä heittämällä parhaimmat cremet mitä kynsilakkakokoelmistani löytyy. Yleensä vaaleita sävyjä saa kerrostaa kynnelle vähintään kolmesti ennenkuin lopputulos on täysin peittävä, mutta etenkin toi kittivalkoinen yllätti aivan totaalisesti: Täydellinen supertasainen peitto kahdella kerroksella! Kokoelman punertavat sävyt olivat hieman läpikuultavampia, niillä lakatessani laitan ens kerralla vielä kolmannen kerroksen. Terrakotanpunainen ei päässyt vielä kynsiin asti kun loppui kynnet kesken!

denimhame7

Pakko vielä lisätä loppuun tämmönen skeletorikuva: Ei oikein tuo hämärällä kuvaaminen ajastimen kanssa meinannut ottaa onnistuakseen, ja puolet otoksista oli tämmöisiä mielenkiintoisia taidepläjäyksiä tarkennuksen ollessa ihan omilla taajuuksilla :D

Mukavaa torstaita!


Saatat pitää myös näistä:

52 Responses to “denimhulmu ja pastellisateenkaari”

 1. Katariina sanoo:

  Ihana toi ensimmäinen kuva! Mun sisäkuvailuista ei kyllä koskaan tuu tälläsiä pehmeitä pumpulikuvia. Ja hame on super kiva!

 2. lusene sanoo:

  Onpa kivoja kuvia! Valoisia ja raikkaita, vaikka onkin sisällä otettu. Ja vitsi kun tykkään tuosta paidasta. Näin tuollaisia joskus ajat sitten parissakin blogissa ja yritin etsiä sellaista itselleni, mutta taisivat olla jo silloin mennyttä mallistoa. Näen vain sieluni silmin, miten söpöltä tuo piparireuna näyttäisi vaikka mintunvihreän korkeavyötäröisen kellohameen kanssa nyyh.

  Hame on myös ihan hyvän pituinen. Itsekin joskus epäilin, sopisiko 160-senttiselle varrelleni mikään polven alle ulottuva hame, mutta kun sellaista joskus kokeilin niin yllättäen näytinkin pidemmältä. Ehkä korkea vyötärö tekee sen? Turha tuota denimiäkään on pelätä :D Minä en yleensä ole suuri denimin ystävä missään muussa kuin farkuissa, mutta kyllä se tuollaisessa hulmuavassa hameessa näyttää ihan kivalta.

  Niin ja minä käytän myös sanaa valkea, mutta eri merkityksessä! Minulle se on yhtä kuin vaalea. Ei siis välttämättä juuri valkoinen.

  • ia sanoo:

   Kiitos paljon! :) Mun mielestä samantapainen pitsipaita on nyt ainakin H&M:n nettisivulla, käyhän tsekkaan! Sait mulle muuten minttukellohamekuumeen :D Joo korkea vyötärö kyllä huijaa ihan hauskasti mittasuhteita, jalat näyttää pitkiltä! Kiitos kun kommentoit ^_^

 3. ziru sanoo:

  Sulla on kyllä aina parhaat asukuvat! :D niin monissa blogeissa on niitä ”täydellisiä” asukuvia suunnilleen tuulikoneiden kera (:D), sellasiin verrattuna nämä on ihanan sympaattisia ^_^
  Edelliseen merkintään pitää vielä kommentoida et tykkäsin siitä tosi kovasti!
  ps. Tottakai valkee on sana!? :D

  • ia sanoo:

   Voi kiitoksia, olipa kivasti sanottu! Joo ei ollu tuulikoneita :,D Kiitos ku kommentoit!

 4. iines sanoo:

  AAAAA aivan ihanat kuvat! ja hame <3

 5. Essi sanoo:

  Haha ihana toi vika kuva! Tunne on erittäin tuttu… :-D Mutta tosi upea hame! Ja kyllä mie oon sitä mieltä että valkea on vain synonyymi valkoiselle eli ihan kunnon suomea… :P

 6. Pia B sanoo:

  Moikka,

  Tiiätkö onko tota hametta vielä saatavilla jostain, koska musta se oli ihan kamalan ihana! :D kävis hyvin työhameeks itelläki samoista syistä mitä tossa luettelitki :)

  Pitää sanoo, et en oo montaa kertaa kommentoinu mut jo 6,5 vuotta seuranneena pitää sanoa, et tää sun blogi on ihan mahtava! :D

  • ia sanoo:

   Ai hitsi, en kyllä osaa sanoa! Netissä ei ainakaan ollut, ja Trendiä myy Helsingissä vain Aleksin myymälä, sitten Turussa ja Tampereella kans vissiin yhdet myymälät. Ihana että oot pysynyt lukijana jo noin pitkään ja ihana että kommentoit, kiitos! ^_^

 7. Anomuumi sanoo:

  Valkea-sanan valkee-muoto se on puhekielinen, mutta ei mikään murresana. Valkea-adjektiivi ei itsessäänkään ole murresana, vaan ihan normaali synonyymi valkoiselle.

 8. H sanoo:

  Täällä on alkanut myös lämpeneminen noille pidemmille hameille, ja parhailllaan sellaisen metsästys käynnissä.. Hobitit rules!! :D ja valkea on kyllä ihan oikea suomenkielinen sana :)

 9. Sariska sanoo:

  Ne hesalaiset ei vaan ymmärrä kato taas ketään joka on kehä kolmosen pohjoispuolelta :D Ne menis varmaa iha sekasi jos tapaisivat pohjalaisen!

  • ia sanoo:

   No hei eipäs nyt yleistetä :D Oon muuten huomannut että enemmän täällä on tyyppejä jotka on tullut ympäri Suomea kuin varsinaisia helsinkiläisiä :)

 10. LauraL sanoo:

  Asusi on varsin viehättävä! :) Ja hauskat kynnet! Ite ymmärrän valkean kaikkena hyvin vaalean sävyisenä, mutta toisaalta olihan Maijan karitsakin lumivalkea..

 11. Annu sanoo:

  Nyt vaan helmet kaulaan ja humpalle. Vähän pidempi helma on tosiaan huoleton vaihtoehto Helsingin tuulissa. Kiva toi denim, eikä liian paksu kangas kesälläkään.

 12. Petra sanoo:

  ”Kuvat on rakeisempia ku raejuusto” – ja mä ku katoin facebookista että onpas hieno toi hameenhulmutus-kuva, jotenkin nätin utuinen, oli pakko tulla kyylään muukin postaus. :D Toisaalta, tykkään kyl raejuustostakin, et eiks tää on ihan loogista!

  Ihana hame! Vois itteki käydä ostamassa noita midimittaisia hameita kesälle kun en mistään minihameista enää suuremmin piittaa. :>

  • ia sanoo:

   Hoho :D Kiitos, nää onnistui olosuhteisiin nähden sit yllättävän kivasti! Toivottavasti löytyy kivoja midejä, ne on kyllä kesällä niin paljon helpompia :)

 13. Onniska sanoo:

  Oikea asenne! Kuka on päättäny, että pitkältä näyttäminen olisi aina absoluuttisesti tavoiteltavinta? Miksi lyhyiden ihmisten pitäisi väkisin yrittää näyttää pitemmiltä kuin ovatkaan? Olen itse alle 160-senttinen ja pidän siitä! Usein korostankin lyhyyttäni vielä vaatevalinnoilla. Kaikki pituudet on yhtä hyviä!

  • ia sanoo:

   Jep, ihan hölmöä että tuommoista pukeutumissääntöä ei ole aikaisemmin hoksannut kyseenalaistaa :D

 14. miona sanoo:

  Ihanan raikas asu ja todellakin sopii sulle! Ton pitunen hame tois kyllä helpotusta jokapäiväselle vilauttelupelolle :D oon vielä ite niin pitkä, et varmaan 90% normikauppojen hameista on mun päällä törkeen lyhyitä eli midi-mittanen hamonen ois kyllä passeli. Ja hääh, mullekin valkee on ihan normaali muoto, vaikka eri murrealueelta tuunki :D

  • ia sanoo:

   Kiitoksia! Voi ei, pituus tuo kyllä saletisti lisähaastetta sopivanmittaisten hameiden löytämiseen.. Tosin sulle sit maxit on varmaankin ihanan sopivia, mulla kun ne on aina väistämättä puoli metriä liian pitkiä :D

 15. mivi sanoo:

  Aivan ihana asu, jotenkin rennon oloinen mutta silti sopisi kesän juhliin! Rakastan vaalean pitsin ja farkun yhdistelmää, hame on erityisen upea :)

 16. papu sanoo:

  Haha, mulla ainakin itellä tulee valkeesta mieleen ennemmin sellanen luonnonvalkonen/tms muu vaalea vaate mut ei kuitenkaan valkoinen :D

  Hameelle peukkua!

  • ia sanoo:

   Ihan hassua, mulle se on aina tarkoittanut vain valkoista! :D Kiitti peukusta ja kommentista!

 17. MH sanoo:

  Moi! Muutama postaus sitten pohdiskelit, mikseivät ihmiset enää samalla tavalla kommentoi kuin aiemmin. Itse kuulun kanssa näihin lukijoihin jotka harvoin kommentoi, vaikka joka tekstin lukeekin. Mutta on myönnettävä yksi ajatus, joka on käynyt mielessä ja joka voi osaltaan olla myös syy vähäiseen kommentointiin: toivon että et pahastu, mutta viime kuukausina postauksista on jotenkin tuntunut puuttuvan jokin kipinä, joka aiemmin oli läsnä koko ajan. Se saattaa johtua siitä, että sulla on ollut tosi paljon (ainakin siltä tuntuu) yhteistyöpostauksia.

  Luotan täysin siihen, että kirjoitat vain niistä yhteistöistä, joista oikeasti tykkäät ja joiden tuotteet ovat mielestäsi oikeasti hyviä. Silti mulle tulee aina ”Yhteistyössä X” -merkinnästä sellainen ”plääh ei taas”-fiilis, ja automaattisesti ajattelen, että teet jonkun meikin vain sen takia, että saat käytettyä ja mainittua siinä jonkin yhteistyötuotteen, tai että kutsut kaverit kuplivalle vain sen takia että saat mainittua siinä yhteistyöjuomat. Tai siis, eikös sen niin kuulukin mennä, mitä mä tässä oikein jaarittelen :D mutta yritän vain selventää omaa ajatuksenkulkua. Yhteistyöpostauksista tulee valitettavasti aina semmoinen tunne, että teksti on epäaitoa, vaikka se ei varmasti ainakaan sun blogin kohdalla pidäkään paikkaansa. Se toki kuuluu bloggaajaan työhön, ja ymmärrän sen kyllä. Mutta kuten sanoin, viime aikoina (eikä vain viikkoina) yhteistyöpostauksia on ollut paljon enemmän kuin on totuttu, ja siksi on tullut sellainen tunne, että blogi ei ole sun henkilökohtainen blogi vaan läjä mainoksia. Lukijana on vaan niin vaikeaa tietää, mikä on oikea mielipide ja mikä ei – ja nyt puhun kaikista blogeista, en sun. Koska kuten sanoin, sun kohdalla luotan siihen, että et anna positiivista mainosta sinne minne se ei kuulu. Silti en voi ravistaa yhteistyöpostauksista tulevaa tunnetta, vaikka nekin aina kaikki luen. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan, vaikka en usko voivani selittää sitä kovin hyvin.

  Mutta olen lukenut blogiasi jo pitkään, ja olet kyllä ihana ja suloinen. Ja oikeastaan sen takia kommentoin tämän asiani juuri tähän postaukseen, koska tässä tuli sellainen ”jee ia on back!” -tuntemus! Jostain syystä tämä postaus tuntui sellaiselta ”niin kuin ennen”, mistä mahtaa johtua :D Ei siis huolta, että olisit jotenkin menettänyt otettasi tai mitään sellaista. Tykkään erityisen paljon niistä kuukauden asu -kokoelmista eri vuosilta, toivottavasti jatkat niiden tekemistä! Vaikka joskus hävettäisikin joku oma vanha asu :D minusta ne ovat kaikki ihania!

  Tuli varmaan nyt tosi pitkä kommentti, mutta halusin kertoa oman ajatukseni siitä, miksi ehkä viime aikoina lukijakunta on tuntunut hiljaiselta, ja kertoa, että tykkään susta silti edelleen tosi paljon! Mukavaa viikonloppua :)

  • ia sanoo:

   Oho, sieltähän tuli kilometrikommentti :D Joo mä kyllä ymmärrän tuon sun pointin että se yhteistyö-merkintä alussa on vähän luotaantyötävä, mä oon blogin lukijana kyllä itse ihan samanlainen että niitä merkintöjä kohtaan on aina tietynlainen ennakkoasenne. Mutta kiva kun oot hoksannut näköjään ihan itsekin tuon, että nykyään blogi on osa mun työtä, mun elantoa millä mä saan ruuan pöytään ja millä saan rahaa säästöön tulevaisuutta varten, ja se edellyttää tavan kirjoittelun välissä noita yhteistyömerkintöjä. Pyrin ne kuitenkin aina toteuttamaan hyvällä maulla ja vain aiheista jotka koen blogilleni ja itselleni luontaisiksi, ja omasta mielestäni oon siinä aika hyvin onnistunutkin.

   Pakko muuten sanoa, että kavereiden kanssa illanvietto oli sovittu ja lyöty lukkoon ennen, kuin sain viestin että olisko sulla tiedossa mitään juhlia joihin sopisi juhlajuoma. Eli en olisi lähtenyt koko kamppikseen mukaan ellei mulla olisi ollut tiedossa ennalta ihan todellista tilaisuutta, josta olisi saanut luontevasti siinä sivussa myös blogijutun.

   Mukava kuulla, että tästä merkinnästä jäi sulle hyvä fiilis :) Vaikka mun blogi ei ole enää pelkkä harrastus niinkuin se oli ”silloin ennen”, niin kyllä mä tänne edelleen ihan näitä peruskuulumisiakin kirjoittelen, ja mukava että niillekin löytyy vielä lukijoita!

   Kiitos kommentistasi ja aurinkoa alkavaan kesään :)

 18. HH sanoo:

  Rakastuin tuohon hameeseen ja kehitin siitä samalla itselleni pienen pakkomielteen.. osaisitko siis sanoa voisiko sitä löytää vielä jostain? :-)

  • ia sanoo:

   Voieii :D No siis Trend-mallistoa myy vain Helsingin flagshippi Aleksilla, sekä vissiin Turku ja Tampere, sekä nettikauppa. Aleksilla sitä ei enää ole, eikä netissäkään näy tällä hetkellä, mutta kääks jospa sä jossain siihen vielä törmäisit!

 19. Krista sanoo:

  Mulle on myös tullu monta sanaa yllätyksenä että ne on murre sanoja vaikka muutinkin Kajaanista vaan tänne Ouluun. Murre on niin erilainen tälläkin välillä. Myös toisin päin on käyny kaupan kassalla töissä ollessa multa eka kerran kysyttiin viheriää tupakkia enhän mää tajunnu mikä hitto se on vihreekö. Puhu vaan ylypeesti Kajaanin murretta niin kauan ku voit. Mulla alkaa nöin neljän vuoden Oulussa asustamisen jälkeen kajjaanin murre unohtua ja tilalle on kuulema siis kuulema en ite huomaa mitään eroa murteessani mutta kuulema puhun Oulua.

  • ia sanoo:

   Aijaa! Hassua, mä jotenkin luulin että Kajaanissa ja Oulussa puhuttais aikalailla samalla lailla :D Mutta se on kyllä totta että se puhetyyli tarttuu mitä ympärillä puhutaan, jospa me ei kuitenkaan kainuuta ihan kokonaan kadoteta ^_^

 20. Ellu sanoo:

  NUO. KYNSILAKAT. Olen ollut kateellinen kynsilakkakokoelmastasi siitä lähtien kun menin katsomaan blogin syövereistä jonkun tosi vanhan videon jolla höpiset kynsilakkaputeleistasi :D hirvittää ajatella miten paljon niitä nyt varmaan on, oon niin kade varsinkin noista Essien lakoista. Kuitenkin kun itse eksyn kaupoille en millään raaski tuhlata yli kymmentä euroa kynsilakkapulloon niin ne jää aina ostamatta, harmi sinänsä. Sulla on mahtava tilaisuus mätsäillä kynnet aina asuun sopivaksi kun niin paljon värejä löytyy :D (hirveän pitkä kommentti tuli, anteeksi :D)

  • ia sanoo:

   Haha voi ei, se on kyllä niiin vanha video, pitäis tehdä päivitetty kynsilakkakokoelmapostaus :D En mäkään noita Essieitä kyllä noissa määrin mitenkään itse raaskisi ostaa! Ootko muuten testannut vielä H&M:n uudistuneita kynsilakkoja? Niitä on moni verrannut Essien ja Opin lakkoihin, sävyjä on ihan sairaasti ja ne maksaa vain 4,99 kpl :) Mutta joo, pitäis kyllä aktivoitua kynsien lakkaamisessa, olispa siistiä jos jaksais joka kerta mätsätä nekin asuun :D

 21. Atsume sanoo:

  Hyvältä näyttää! Vähän samojen ongelmien äärellä täälläkin: voiko sitä pitkää hametta käyttää, jos on pituutta juuri ja juuri 160? On vaan helpompi myöntää olevansa hobitti ja laittaa päälle just sitä, mitä haluaa. :-D Pidemmät hameet ja mekot on nykyään ihan lemppareita.

  • ia sanoo:

   Haha joo, myönnetään hobittiutemme ihan suosiolla ja käytetään just sitä mitä halutaan :D Pidempiä hameita sais kyllä löytyä vaatekaapista enemmänkin!

 22. C sanoo:

  Moi! Ihana postaus, rakeiset kuvat näyttää kivan raikkailta nykyisten blogimaailman kuvien rinnalla, joissa kokokuvasta voi laskea kuvassa poseeraajan yksittäiset silmäripset :D
  Mulla on jäänyt jostain syystä mieleen sun vuosien takainen postaus, jossa oli Polyvoren avulla koottu asukollaaseja erilaisiin tilanteisiin/paikkoihin kuten kirjastoon ja elokuviin. Olisi hauska nähdä samantyylinen postaus, millaiset asut pukisit omasta kaapistasi yllesi illanviettoon ulkona, kahville, muodollisiin juhliin tms.
  Mukavaa kesän odotusta, toivottavasti siellä etelässä on paremmat kelit kuin täällä toisella puolella Suomea…

  • ia sanoo:

   Voi kiitos, olipa kivasti sanottu! Ihana kuulla että näitä ei-ihan-muotilehtitasoa -kuviakin vielä blogimaailmaan mahtuu :D Joo mä muistan kans sen postauksen! Omasta kaapista moisten asujen koostaminen vois olla hauskaa, laitan idean ehdottomasti korvan taakse :) Kiitos samoin sinne! Etelässä kyllä hellettä piisaa, ainakin toistaiseksi.. Kohta kuitenkin puskee jotain räntää :D

 23. Hanna sanoo:

  Meilläpäin valkea/valkee on takkatuli mutta ymmärrän kyllä värimerkityksenkin…. :D

  • ia sanoo:

   Hei joo mäkin oon kuullut tuon merkityksen! Tosin en oo koskaan kuullut kenenkään sanovan että ”laittais valkeen takkaan” :D

 24. iiu sanoo:

  Tosi tosi tosi hieno tuo eka kuva! Ja vika kuva myös!

 25. Frida Ridinius sanoo:

  Hienoja kuvia, ihanan naisellisia.

Kommentoi