keskiviikko 08. kesäkuun 2016

Q&A osa 2: tyyli ja kauneus

Tässäpä kysymystulvan seuraava osa, aiheena tyyli ja kauneus! Leeeets go.

1. Jos saisit kutsun Linnanjuhliin, minkä värisen mekon laittaisit?

Apua, paha! Varmaan joku vihreän tai sinisen sävy.

2. Mainitse asu joka on esiintynyt blogissa, mutta jota et enää suostuisi käyttämään?

No vaikka tämä. Neulepaita ihan liian lyhyenä mekkona, joku kangaskaistale rusetoitu vyöksi, ja noi keltaiset polvisukat.. Öö täh.

3. Onko sun tyyliin koskaan kuulunut pitkiä housuja/farkkuja?

Joo joskus peruskoulussa olin ihan perusfarkkumuija (jos yläasteen noloa hopparivaihetta ei oteta huomioon), ja vielä lukiossakin, sitten ne pikkuhiljaa tippui pois. Pukeutumisesta, ei jaloista. Ehheh..

qa27-pola

4. Kuka on tyyli-idolisi?

Ei mulla ole. On tyyppejä/hahmoja joihin on törmännyt joilla on ihan kiva tyyli (vaikkapa New Girlin Jessie ja Gossip Girlin Blair :D), mutta en mä niistä mitenkään sen kummemmin inspiraatiota ammenna.

5. Mistä saat inspiraatiota asuihisi? 

En mä osaa sanoa :D Nään suoraan kaupassa jos joku on mun tyylinen juttu, ja hankin yleensäkin vain vaatekappaleita joista tykkään ihan hulluna, mitään semmoisia ”peruspilareita” tai perusvaatteita mulla ei juurikaan ole. Yleensä asut loksahtelee aika helposti yksiin, kun tunnun hamstraavan samansävyisiä juttuja aika urakalla, ja niitä on helppo yhdistellä keskenään.

6. Lempivuodenaika? Vaikuttaako mielialaan ja pukeutumiseen? Talvella myrtsi ja kesällä jee jee?

Ehkä alkusyksy! Vuodenajat vaikuttaa pukeutumiseen lähinnä värien perusteella, ja syksy on jotenkin kivointa pukeutumisaikaa. Ei vuodenajat hirveästi mielialaan mulla vaikuta, tykkään kalseista ja pimeistä talvipäivistäkin.

qa24-pola01

7. Inhokki väri pukeutumisessa?

Puhtaanvalkoinen! Liian arka väri tämmöiselle krooniselle reikäleualle. Ja ehkä joku vaaleanpunainen ja vaalea lohenpunainen, ne riitelee tän tukan kanssa kaikista pahiten.

8. Olisi kiva nähdä vaatekaappi/vaatehuone. Onko tullut tilanpuute ja miten olet selviytynyt siitä?

Haha, eihän tää mun vaatesäilytys mikään unelma ole eikä siinä sen kummemmin ole nähtävää :D Mutta kaikki mahtuu toistaiseksi suljettujen ovien ja laatikoiden taakse! Mulla on kaks perus kapeaa vaatekaappia jossa on tangot, siellä mulla on mekot (yhdessä henkarissa vähintään kaks mekkoa hehs..), pitkät hameet ja ”hienommat” paidat. Hameet, neuleet, perustopit ja -t-paidat sekä alusvaatteet löytyy sitten makkarin lipastosta yhteensä kuudesta laatikosta. Harvoin käytössä olevat juhlamekot on pukupussissa yläkaapissa. Ja sittenhän mulla oli vielä Kajaanin muuttokuormista  vielä semmoinen ihana ”pitäis myydä” -kokoelma ullakolla, joka kulkeutui Helsinkiin itseasiassa vasta tässä kuukausi sitten. Olin jo autuaasti unohtanut niiden jätesäkkien olemassaolon, nyt sitten tarttee varmaan alkaa spämmää jotain Kallio Kierrättäätä…

qa28-pola

9. Pohditko ikinä vaatteidesi ekologisuutta tai eettisyyttä? Vaikuttavatko nämä asiat ostopäätökseesi ja kuluttamiseesi?

Itse vaatealalla töissä olevana olen perillä oman konsernin toimintaperiaatteista vaatteiden ekologisuuteen ja eettisyyteen liittyen. Harvemmin ostan vaatteita muilta konserneilta (koska henkilökunta-alet ja en nyt vaan jaksa ravata työpäivän pääteeksi juuri ylimääräisillä kaupoilla), joten siinä mielessä voisin sanoa niiden olevan jokseenkin huomioonotettu tekijä.

10. Panostatko mieluummin laadukkaisiin vaatteisiin vai onko hinta laatua tärkeämpi? Tarkoitan siis tilannetta, jossa saisit jonkin vaatekappaleen esim. 20 e hintaan, mutta laatu on huono, tai 50 e hintaan ja laatu on hyvä.

Kyllä mulle laatu merkkaa enemmän, kuin hinta. Mutta usein vaatekappaleet, joihin mä ihastun, löytyy vaan siinä tietyssä matskussa missä se nyt ikinä sattuu olemaankaan: Ei ole ollut edessä valintatilannetta, että ostanko tän klassisen valkoisen kauluspaidan nyt polyesterisenä kahellakympillä vai puuvillaisena viidelläkympillä :D Mutta siis kyllä mä aina tsekkaan pesulapun ennen ostopäätöstä ja suosin luonnonmatskuja, ja jätän ne pahimmat hötöt ostamatta kokonaan joista tietää että ne menee pilalle parin pesukerran jälkeen.

11. Olisitko valmis ottamaan vastaan vaatehaasteita, esim. sama hame/sama mekko koko viikon.?

Miksikäs ei! Antaa tulla vaan!

12. Mitä sun diy-mekoille kuuluu? Haaveiletko uusista diy-mekoista? Millaisista?

Siellä ne vaatekaapissa on! Tosin aika harvoin ne käyttöön pääsee, mutta viimeksi taisin pukeutua tuohon allanäkyvään diy-mekkoon :) Nyt kun sain vihdoin viimeiset omaisuuden rippeeni Kajaanista tänne Helsinkiin, niin mukana kulkeutunut ompelukone houkuttelis kyllä tarttumaan mun mekkokaavakirjaan ja kokeilemaan pitkästä aikaa ompelua! Printillisiä lyhythihaisia A-linjaisia mekkoja ei koskaan voi olla liikaa :D

qa21-pola

13. Mistä ostat mustia perus sukkahousuja? Ne menee aina rikki ja niitä pitää ostaa liian usein, ärghhhhh..

Haha :D Siis mä jos kuka tiedän kaiken mustista sukkahousuista! Parhaita on H&M:n 100 den shiny -sukkikset, niitä käytän aina talvella. Kun kaipaa ohkaisempaa, niin H&M:n muotoilevien sukkisten mallistosta joku 30den tai 40den ihan sama mikä pyllynkohotusreidenkavennusmasunlitistysmalli, ei ne oikein mitään muotoilua mun mielestä tee, mutta se laatu on sata kertaa parempi kuin niissä ohkaisissa sukkiksissa joita tulee vitosen paketissa joku viis paria.

14. Mikä on sun sellanen vakkari vaatekauppa, josta löydät aina jotain ostettavaa?

No kotikentältä löytyy aina jotain, H&M ja Monki!

15. Lemppariasusteet nyt?

Mä oon laiskistunut ihan hulluna asusteiden käyttäjänä! Mun Marimekon reppu, se on käytännön sanelemana vakkariasuste joka päivä :D Oi niitä aikoja kun jaksoi askarrella ties minkä riipuksien ja rusettien kanssa..

qa26-pola

16. Lemppari korvikset? Ostatko usein uusia korviksia?

Mä oon ihan surkea korviksien käyttäjä, käytän niitä vaan silloin kun tukka on kiinni ja se on kiinni aika harvoin.. Rakkaimmat aarteet on varmaankin Kuuttaret. En ole ostanut uusia kyllä varmaan vuosiin.

17. Mikä on sun kaikkien aikojen lempivaate?

Öö miten tommoiseen voi vastata! Nyt mä vedän sen kieltäytymiskortin esiin enkä vastaa tähän! :D

18. Mikä on ollut paras ostos viime aikoina?

Oranssi pitkä hame!

oransihame1-pola

19. Mistä ”tämän päivän” muoti-ilmiöistä pidät kovasti ja mistä et pidä? (esim. nämä nyöripaidat, huulitäytteet, sisustusjuttuja..)

Tykkään kovasti tällä hetkellä vähän pilkottavasta 60-luvusta, nappihameista ja retroprinteistä!  Nyt kun mainitsit, niin niitä nyöripaitoja en kyllä ymmärrä yhtään. Enkä ysäri-kaulatatuointikoruja enkä kalastajahattuja enkä niitä omituisia pussukkareppuja joissa mä kuljetin jumppavaatteita ala-asteen liikkatunneille.. Meikkijutuissa en lämpeä yhtään niille oudon ruskeille ylirajatuille kyliejenner-huulille. Sisustusjutuista en osaa sanoa oikein juuta enkä jaata, en ole yhtään kärryillä sisustustrendeistä.

20. Monetko kengät omistat?

En ole koskaan laskenut! Kävin kurkkaamassa eteiseen, sieltä löytyi n. 20 paria. Kaapeissa lymyilee ehkä ainakin jotain 10 lisää.

pienempipola2

21. Asuste, jota et ole koskaan osannut/halunnut käyttää ja tietty perustelut olisi hauska kuulla.

Rannekorut! Ne on kokoajan vaan tiellä ja varsinkin töissä äärimmäisen epäkäytännölliset, tarraa kokoajan joka paikkaan kiinni. Niin, ja ehkä myös joku lippis tai kapteenilätsä? Semmonen vois olla ihan kätevä knallien korvaaja kesällä, mutta en koe että mulle vaan millään ilveellä semmonen sporttilippis tai konnarin koppalakki mulle sopis :D

22. Tunnut olevan kovin epävarma jaloistasi, mistä tämä johtuu? Muistan, että sait joskus ruman kommentin niistä tänne (ehkä muistan väärin), siitäkö se juontuu? (btw, itse näen vain pari nättiä ja toimivaa koipea, ei mitään huomautettavaa :–) sääret aurinkoon vaan!)

Haha, creepy kysymys :D En mä muista mitään jalkakommenttia?! Mutta siis mun vartalossa ylimääräinen pakkautuu aina reisiin, siks en tykkää esimerkiksi käyttää shortseja ilman sukkiksia koska en koe että ne on millään lailla mua imartelevia enkä tunne niissä oloani kotoisaksi! Sääret on auringossa kyllä juu, mutta ei pelkoa että niihin mitään väriä tarttuisi :D

23. Heräät ja olet muuttunut mieheksi. Mitä puet päällesi (oletan, että se on ensimmäinen asia jota mietit)?

Haha tykkäsin sulkuhuomautuksesta :D Jotkut farkut, kivan printtipaidan ja siihen päälle jonkun rennon kauluspaidan, semmosta skeittimeininkiä mitä tuon poikaystävänkin kaapista löytyy.

idqa29-pola

24. Mistä kauneusrutiinista luistat useimmiten?

Kasvonaamioista ja vartalon kosteutuksesta..

25. Lakkaatko kesäisin varpaankyntesi?

Joo jos ne on näkösällä!

26. Punainen (hius)väri passaa sinulle kuin nyrkki silmään, mutta mietitkö koskaan että vaihtaisit väritystä? Millaiseksi?

Oon mä koittanut välillä vaihdella väriä esim. ruskeaan, mutta se on vaan niin auttamattoman tylsä. Tummanruskealla tukallakin oon joskus ollut, mutta sillä näytän liian Lumikilta (not in a good way), ja blondia en ole kyllä koskaan edes harkinnut, ei vaan yhtään mun juttu :D Mitäs muita vaihtoehtoja sitä oliskaan..? Joku lila vois olla hauska!

doublebun1-pola

27. Kummat ottaisit itelles mielummin – lyhyet ja mustat vai piiitkät ja platinablondit hiukset?

Mustat ja lyhyet, jos ne sais olla semmoiset polkkalyhyet. Semmoinen Amelié-tukka!

28. Onko sinulle tärkeää vastuullisuus meikkituotteiden suhteen?

Siihen en kiinnitä mitenkään aktiivisesti huomiota.

29. Mitkä ovat luottokosmetiikkatuotteesi? (esim. meikit, ihonhoito, hiukset)

Jos nyt joka kategoriasta heitän vaikka ekana mieleen tulevat, niin meikki: MaxFactor False Lash Effect Waterproof -ripsari, ihonhoito: teepuuöljy, hiukset: Klippoteketin kuivashampoo ja Osiksen hiuspuuteri!

Huhhu, josko se riittäis taas tältä erää! Jatkoa seuraa.. :D


Saatat pitää myös näistä:

12 Responses to “Q&A osa 2: tyyli ja kauneus”

 1. Avatar Halla sanoo:

  Jesss, kiitos sukkisvinkistä :> Onks tulossa mitään kivaa videopostausta? Niitä on ihana katella. Ja millon uudistat blogisi ulkonäköä? Esim. Banneria? Se toisi kivaa uutta tuulahdusta, tuntuu, että nää samat kuvat on pyörinyt täällä jo toosi pitkään.

 2. Avatar hanna sanoo:

  Tää oli mielenkiintoinen! Oli kiva lukea noista pukeutumisjutuistakin kun ollaan niin erityylisiä pukeutumisen saralla :D Ja sama juttu, luistan myös kasvonaamioista sekä vartalon kosteutuksesta vaikka ei pitäis..

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 3. Avatar elisa sanoo:

  muhunkaan ei oikein iske nyöripaidat eikä tatskakaulakorut, niitä tuli käytettyä ilmeisesti liikaa silloin ala-asteikäisenä :D tosin, tämän ysärimuodin paluun innoittamana oon alkanut käyttää pikkureppua uudestaan (samainen reppu oli käytössä joskus 12-veenä) sekä silloin tällöin oon tehnyt kampauksia sellaisilla pienillä hainhammasklipsuilla!

  • ia ia sanoo:

   Hoho :D Hyvältä kuulostaa! Salee hiipii toi ysäri vielä muodossa tai toisessa salakavalasti tännekin :D

 4. Avatar miona sanoo:

  On nää kysymyspostaukset vaan kivoja, tykkään! Sukkisvinkki pitääkin pistää muistiin, hermot menee halpaan kertakäyttökamaan! Ja muhun ei kans iske yhtään nää ysärivillitykset. Saattaa kyllä olla, että ajan myötä vastustus muuttuu passiiviseksi hyväksymiseksi ja lopulta innostun itekin ostamaan kaapit täyteen nyöripaitoja :D Luin muuten kynsienlakkaus-kysymyksen väärin että ”Leikkaatko kesäisin varpaankyntesi?” – joo jos ne on näkösällä” ja nauroin luvattoman paljon XD oon ehkä vähän unen tarpeessa…

  • ia ia sanoo:

   Haha jep, eiköhän se nyöripaitahamstraus oo vaan ajan kysymys.. :D Yääääk mikä lukuvirhe sulla!!

 5. Avatar enjas sanoo:

  Kivoja vastauksia kivoihin kysymyksiin taas kerran! :)

  Miulla ois postausidea, jota oon miettinyt:

  Ois ihana näkattiloita, ja ennen kaikkea kodin vekottimia, joita käytät päivittäin tai vaikka harvemminkin. Oot kertonut esim. smoothieista joita syöt aamulla ja ihan mielenkiintoista ois nähdä millä vekottimella sellaisia sekoitat. Ja millainen sun leivänpaahdin tai hitsi mikro on, jos sellaisia on, yms, vaikka ”turhakkeita” eli ihan tällaisia pikkusia ja vaikka hassuja juttuja!

  Ihan kuvia vaikka leipäpussista, eli kaikkea vähän pöljempääkin!

  Jos joskus iskee inspiraatiopula, niin tällainen idea ois joka toteuttaa. :>

  xoxo ! Lukemisiin! :)

  • Avatar enjas sanoo:

   Oho! Heti ensimmäisessä lauseessa iso virhe!!!

   Piti lukea näin:

   Olis ihana nähdä kuvia siun *keittiöstä*! Ois huippua nähdä kattiloita ja vaikka astioita, ennen kaikkea kodin vekottimia, joita käytät päivittäin tai vaikka harvemminkin…

   Ja niin edelleen. Sori spämmäys! :)

   xoxo again!

  • ia ia sanoo:

   Hassu idea! :D Tommoisten esittely vois sujua jonkin ”päivä videona” -tyyppisen merkinnän tai muun yhteydessä, en oikein osaa alkaa asioikseni ottaa kuvia kodinkoneista, hmm.. Mutta kiitos kun visioit ^_^ Ehkä jokin kuvatoivemerkintä vois olla hauska!

Kommentoi