maanantai 13. kesäkuun 2016

18x jatka lausetta

En ymmärrä.. miksi oon välillä niin lahopää! Tänään piti julkaista yksi megalomaaninen kynsitutorialmerkintä jota väänsin eilen iltamyöhään asti, mutta ihan omien kämmäilyjeni vuoksi sen julkaisu siirtyy vasta keskiviikkoon. Ja tässä mä istun, takana ihan liian pitkä blogipostaukseton pätkä! Niinpä löysin tämmöisen blogeissa kiertäneen vängän ”18x jatka lausetta” -pohjan, jonka ajattelin tässä aamukahvini lomassa täyttää.

Seuraavaksi ajattelin.. ryhtyä meikkaamaan ja alkaa valmistautua iltavuoroon. Mutta sitä ennen täytän tämän loppuun!

Viime aikoina.. olen alkanut odottaa erityisen suurella innolla mun lähestyvää kesälomaa! Heinäkuussa kolme viikkoa, aiijai.

Muistan ikuisesti.. varmaankin tämän viikonlopun! Perjantaista sunnuntaihin saakka vietettiin nimittäin ystävän polttareita. En ole ollut aikaisemmin kuin yksissä polttareissa, joten kokemus oli itsellekin harvinainen. Paljussa tuli lilluttua aamukuuteen saakka, oli kyllä melkoiset karkelot. Mutta tänään taas paluu arkeen.

jatkalausetta1

En osaa päättää.. mitä tuonne ulkoilmaan kuuluu enää pukea päälle! Kerkesi tottua jo helleaallon myötä niihin vilpoisiin hulmuhelmoihin ja ohkaisiin toppeihin, ja yhtäkkiä ulkona kulkeekin tyyppejä kevyttoppatakeissa?! Mun mielestä siihen ilmatieteenlaitoksen sääsovellukseen voisi vähän tarkentaa sen pienen vihreän ukkelin vaatetusta. Nythän sillä on aina sateella sateenvarjo, talvisin pipo ja tuulisella säällä hulmutukka, mutta mielestäni hienosäädölle olisi varaa: Ukkelilla voisi olla puhekupla että laita vaan se farkkutakki, tarkenet ilman sukkahousuja mutta ota reppuun mukaan huivi. Äläkä lähde kengillä joissa näkyy varpaat!

Noloa myöntää, mutta.. mulla ei ole vieläkään mitään hajua mitä laitan päälle sinne ystävän häihin, jotka koittaa aikalailla tasan kuukauden päästä. Eihän tässä ole päivämäärä ollut kuin vuoden verran tiedossa. Mä luulen, että sitä ei ehkä kannata jättää siihen juhla-aamuun tyyliin ”no millä fiiliksellä sitä sitten sattuu olemaankaan”.. Pakko kai pyhittää yksi vapaapäivä piakkoin juhlamekkokaupoille.

Viikko sitten.. ei vieläkään tiedetty ystävän kanssa, minne lähdettäisiin tänä kesänä reissuun, vaikka yhteinen lomaviikko on ollut buukattuna jo talvipakkasista lähtien. Perjantaina kuitenkin saatiin varattua syyskuiselle viimeiselle lomaviikolle matkat Budapestiin!

Päivän paras juttu.. on tämänaamuinen erityisen hyvin onnistunut maidoton smoothie! Olen kesäkuun alusta jättänyt ruokavaliosta pois suurimmat maidonlähteet eli rahkan ja kahvimaidon, ja erityisesti rahkan korvaaminen joka-aamuisissa smoothieissa on ollut varsin haasteellista. Ensimmäiset erät mentiin kaurajugurtilla, joka toi smoothieen ällön hyytelöliejukoostumuksen, enkä oikein tykännyt siitä kauran sivumaustakaan. Toka erä mentiin pelkän mantelimaidon voimin, joka tosin jätti smoothien koostumuksen turhan ohkaiseksi mun makuun. Tänä aamuna lisäsin mantelimaidon joukkoon myös muutaman ruokalusikallisen soijakookosjugurttia, sekä perusmarjojen sijaan koitin mangoa, ananasta ja pinaattia (semmoisesta valmiista pakastesmoothieainespussista, hehs). Ja aiii että nyt tuli hyvä!!

jatkalausetta2

Salainen taitoni on.. En keksinyt tähän mitään joten kysyin poikaystävältä, että mikä mun salainen taito on. Hän vastasi: ”en tiedä, se on salainen!” Joten odotellaan milloin tajuan osaavani lentää tai tehdä täydellisen pizzapohjan! Veikkaan kyllä, ettei se ole kumpikaan noista edellämainituista.

Jos saisin yhden toiveen se olisi.. siivooja meidän kotiin :D Täällä näyttää taaskin siltä, että oltais menossa johonkin himohamstraajien koekuvauksiin, vaikka ihan vastahan täällä puunattiin. Miten raivostuttavaa!

Minulla on pakkomielle.. tyhjentää astianpesukone tietyllä tavalla. Vaikka meidän astiat on melkoista sillisalaattia ja kaukana täydellisen harmonisista astiastoseteistä, niin silti jokaisella epämääräisellä kuppiparilla on oma hyllypaikkansa! Vaikka kiittelen vuolaasti aina kun poikaystävä pesukoneen oma-aloitteisesti tyhjentää, niin silti joudun vähin äänin vaihtelemaan kuppien ja kippojen paikat hyllyillä. Mutta kun Muumit nyt vaan kuuluu ihan eri paikkaan, kuin Taikat.

Kaikista pahinta on.. se, kun olet vihdoinkin, vuosien metsästyksen jälkeen löytänyt naamallesi sopivat laadukkaat aurinkolasit, ja aurinko väijyy visusti pilvien takana ettet varmasti pääse niitä uutuuksia ympäröivälle maailmalle esittelemään.

idjatkalausetta4

Söin tänään.. No sen smoothien, vielä en ole kerennyt muuta. Itseasiassa en muistanut ostaa eilisellä kauppareissulla töihin mitään evästä, pakko varmaan poiketa vielä kaupan kautta. Joku kalakeitto sieltä varmaan mukaan lähtee.

Ärsyttävintä on.. se, kun lähdet kuitenkin liian myöhään sinne töihin etkä kerkeäkään käymään kaupassa, ja joudut jo kolmantena päivänä putkeen syömään työpaikan kaappiin tuomaa hätävarakaurapuuroa ja mehukeittoa. Viime viikolla oli juuri tuo kolmen kaurapuuropäivän putki, tällä viikolla en suostu syömään enää yhtäkään lautasellista sitä saakelin kaurapuuroa!

Tekisi mieli.. suklaata tähän kahvin kylkeen. Menipäs tää nyt taas ruokapainotteiseksi :D

Minusta on söpöä.. kuinka mun kultaköynnökseen on putkahdellut uusia pieniä lehtikääröjä! Nytkin siellä on neljä pientä aukeamaisillaan olevaa nyyttiä, voi toisia! Eiks se ole ihan normaalia kokea äidillisiä ”kasvatukseni on onnistunut!” -tunteita viherkasveja kohtaan..

jatkalausetta3

Hävetti.. Eilen, kun olin matkalla junalla kotiin aivan rättipoikkiväsyneenä. Ajattelin ottaa siinä vartin torkut, laitoin puhelimeen hälytyksen ja ummistin silmäni puhelinta kourassa puristaen jotta saan sen sitten hälytettyään nopsaan hiljaiseksi. Kävi kuitenkin niin, että heräsin vasta, kun vastapäisellä penkillä istunut matkustaja alkoi tökkiä mua hereille että soikohan sun puhelin.. Öö joo soi, herätyskello oli kalkattanut jo vaikka miten hyvän tovin enkä mä ollut kuullut uneni läpi mitään?!

Olenko ainoa, jonka mielestä.. tämä kyselyyn vastaaminen meni vähän överiksi :D Haettiinkohan näihin ennemminkin semmoisia ”viimeistele lause maksimissaan viidellä sanalla” – ratkaisuja, kuin ”käytä näitä lauseen alkuja pohjana pienoisesseille, minimimitta 50 sanaa” -tarinoille.. Oh well! Mukavaa uuden viikon alkua!


Saatat pitää myös näistä:

30 Responses to “18x jatka lausetta”

 1. Avatar Viivi sanoo:

  Kiitos, nyt alkoi itsenikin tekemään mieli suklaata tätä kahvia hörppiessä :D Itse lähdössä heinäkuun alussa Budapestiin, kovat odotukset kyllä!

 2. Avatar Suusuli sanoo:

  Musta nää vastaukset oli just kivoja :D Ei semmosia tosi lyhkäisiä vaan kunnon vastauksia :)

  Oot kyllä pysynyt Nelliinan kans mun lemppari blogeina,niin omanlaisia eikä oo kärsinyt vuosien saatossa,päinvastoin :) Että älä lopeta :D

  • ia ia sanoo:

   Hehoo :D Voi miten ihana kuulla, kiitoksia kovasti! <3 Ei ole lähitulevaisuuden suunnitelmissa lopettaminen ^_^

 3. Avatar Heli sanoo:

  Tämähän ei tähän postaukseen liity millään tavalla, mutta huomasin taannoin H&M:n verkkokaupassa H&M Beauty Conscious – luonnonkosmetiikkatuotteita. Näitä ei ilmeisesti saa oikein liikkeistä, en ainakaan täältä kotipaikkakunnaltani ole löytänyt? Ootko ehtinyt kokeilemaan noita tuotteita vielä, tai aiotko kokeilla? :) aiemmasta kysymyspostauksesta muistan lukeneeni, ettet kiinnitä aktiivisesti meikkituotteidesi vastuullisuuteen huomiota, mutta entä muuhun kosmetiikkaan, etenkin nyt kun oma pulju niitä myy? Ja PS. tämmöinen miniesseepohja-lauseenjatkopostaus oli paljon kivempaa luettavaa kuin viiden sanan jatkot lauseille! ;)

  • ia ia sanoo:

   En ole H&M Conscious -meikkejä ehtinyt vielä kokeilemaan, niitä ei oo mun kotimyymälässä! Ja superharvoin käyn muissa myymälöissä :D Mutta kiitos muistutuksesta, pitää ehdottomasti tutustua valikoimaan :) Kiva kuulla että tykkäsit!

 4. Avatar Niina sanoo:

  Smoothien proteiininlähteeksi raaka kananmuna!! Kuulostaa ällöltä mutta totuus on toinen. Ei maistu miltään mutta tekee smoothiesta superpehmeää ja ihanan kuohkeaa :)

  • ia ia sanoo:

   Kuulostaa kyllä tosiaankin ällöltä :D Mutta ehkä sille voisi antaa mahdollisuuden, koostumus kuulostaa aikas kivalta!

 5. Avatar Hanna sanoo:

  Kiva postaus! Mä oon kanssa tuskastellut kuinka löytää jotain välipalaa/aamupalaa, joka ei sisältäis niin paljon leipää tai maitotuotteita. Pitää varmaan munkin uskaltautua tonne kasviperäisten juttujen puolelle kokeilemaan! :)

  • ia ia sanoo:

   Uskaltaudu ihmeessä! :) Onhan niihin pieni totuttelu pitkän maitotuotteiden käyttämisen jälkeen, mutta ei ole kyllä tässä pariin viikkoon tullut kertaakaan mieli ostaa sitä rahkapurkkia! Ja soijamaito kahvissa toimii yllättävän hyvin, varsinkin kun oon ennen käyttänyt makeahkoa hylamaitoa kahvissa muutenkin :D

 6. Avatar emma sanoo:

  Älä nyt, tämän pituiset lauseenjatkot olivat kivoja, minä ainakin tykkään lukea näitä sinun arkeesi liittyviä postauksia :) muutenkin pidän blogistasi kamalan paljon, olen seurannut tätä jo useamman vuoden

 7. Avatar juusto sanoo:

  Kiva postaus! Viime aikoina postauksesi ovat olleet sellaisia, että on ”tutustunut” sinuun paremmin. Mukava lukea, juttusi ovat hauskoja ja mukavan arkisia monien muiden blogien rinnalla :)

  • ia ia sanoo:

   Tosi mukava kuulla! :) Mä oon koittanut tietoisesti olla edes vähän avoimempi kun oon saanut kritiikkiä siitä etten kerro mitään henkilökohtaista :D Kiitos kivasta kommentista!

 8. Avatar mju sanoo:

  Oi Budapest. Onko vielä mitään suunnitelmia sinne? Siellä on kiva kissakahvila. :) Tilava ja paljon erilaisia kissoja. Kylpylääkin kannattaa harkita. Oopperatalo puolestaan loistelias.

  • ia ia sanoo:

   Ei ole vielä mitään sen kummempia suunnitelmia! Täytyy kyllä tutustua vähän kaupungin tarjontaan ennakkoon, vaikka aika rennolla fiilispohjalla ajateltiin matkustaa ilman mitään sen suurempia suunnitelmia :)

 9. Avatar Anna sanoo:

  Siis on aivan täysin normaalia olla kasvi-äiti! Ite olin aivan fiiliksissä viime viikolla ku enkelinsiipi oli päättäny kasvattaa toisen varren…
  Tosi kiva postaus! Tykkäsin pienoisesseistä :))

  • ia ia sanoo:

   Haha, ihana :D Piti käydä oikein googlaamassa enkelinsiipi, onnea kasvattajalle! ^_^ Kiitos kun kommentoit!

 10. Avatar KA sanoo:

  Eikun hei tää postaus oli just ihan mahtava!:D

 11. Avatar peppi sanoo:

  Moi on pakko kertoa kun näin susta viime yönä erikoisen unen joka mielestäni kuvasi hauskasti sitä kuvaa susta jonka teksteistäsi usein saa. Olit kutsunut mut ja toisen mulle tuntemattoman lukijan viettään lukijapäivää sun kanssa. Ensin oltiin sun kotona jossa esittelit vaatteita sun loputtomasta vaatekaapista ja lopulta kaivoit esiin kirpparikassin jota minä ja se toinen saatiin kaivella. Sitten lähdimme autolla jonnekkin mutta jo parin metrin ajomatkan päässä olevalla pitserialla päätit pysähtyä hakemaan ihan nopeasti pizzan. Jätin meidät lukijat autoon ja unohdit laittaa käsijarrun päälle. Teidän pihassa oli mäki jota pitkin auto alkoi vieriä hurjaa vauhtia. Toinen lukija ei tehnyt mitään joten hyökkäsin itse takapenkiltä vetämään käsijarrusta ja näin takaikkunasta kuinka juoksit kauhuissasi meidän perässä sitten pyysit että minä ajaisin kun olit niin järkyttynyt tapahtuneesta ja pian kurvailinkin jo helsingin keskustan yksisuuntaisilla kaduilla. Ajaminen sujui yllättävän hyvin vaikka annoitkin ihan hirveän lyhyellä varotusajalla ohjeita. Hyvästelimme ja lähdin ratikalla kotiin mutta huomasin bussikorttini katkenneen kahtia joten päätin hypätä vesiliukumäkeen. Kotona olin iloinen sekä siitä että tapasin sinut sekä siitä että tapaaminen oli onneksi ohi

  • ia ia sanoo:

   Haha en kestä, ihan huikee!! :,D Päivän hymyt, kiitos tästä! Mäkin oon muuten nähnyt unia joissa auto vierii mäkeä alas kun ei ole jarru päällä, onkohan tolle joku merkitys?! Oli kiva treffata sut höyhensaarilla! ^_^

 12. Avatar satu sanoo:

  Hei!Ei liity aiheeseen mutta pakko kysäisästä kun itse tykkäät kalentereista. Oletko tutustunut Happy planner kalentereihin ja kalentereiden koristeluun? Facebookissa on sille ryhmäkin (Kalenterimania)!

  • ia ia sanoo:

   Mistä näitä kalenterikommentteja oikein tulee? Oon ihmetellyt tätä nyt muutaman kerran :D Oon mä noihin Happy Plannereihin jossain youtubessa törmännyt, mutta ei kyllä enää riittäis millään into noin yksityiskohtaiseen koristeluun! Toista se oli silloin kouluaikoina, kun oli pitkät oppitunnit aikaa väkertää :D

 13. Avatar papu sanoo:

  En itekään käytä maitotuotteita satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta, ja parhaan koostumuksen smoothieen saa mun mielestä jos heittää mukaan puolikkaan avokadon. Se on myöskin niin neutraali maultaan ettei peitä muita makuja plus siinä on suht paljon energiaa, joten nälkäkin pysyy poissa paremmin:)

  • ia ia sanoo:

   Mä olen vältellyt avokadoa päivittäisessä käytössä just siks kun siinä on niin rutosti sitä energiaa! Mutta pitää varmaan joku kerta kokeilla smoothiessa kuitenkin :)

 14. Avatar Salli / strange sanoo:

  Mäkin oon jättänyt maitotuotteet melkeinpä kokonaan pois ruokavaliosta! Suosittelen kahvimaidoksi Oatlyn kauramaitoa, sitä iCoffee-versiota nimenomaan :) se tavallinen ei imeydy kahviin hyvin, ja lisäksi tuota iCoffeeta voi myös vaahdottaa halutessaan!

  • ia ia sanoo:

   Mä en oikein tykännyt siitä iCoffeesta, se jäi jotenkin ”erottuneeksi” siihen kahvin pinnalle ja oli vähän liian kermaisen makuista.. Niin ja kauranmakuista :D Toistaiseksi oon tykännyt kevyt-soijamaidosta! Se on kivan makkeeta kun oon tottunut rasvattomaan hylamaitoon.

 15. Avatar Suvi sanoo:

  Alprolla on myös soijarahkaa joka käy mielestäni hyvin smoothieen ja muutenkin rahkan korvaajaksi :) Ja yksittäispakatut versiot myös evääksi. Kiitos kivasta blogista!

  • ia ia sanoo:

   Tuota soijarahkaa voisi ehkä kokeilla! En oo niitä yksittäispakattuja nähnytkään? Tosin ostin juuri soijajugurttia, ja se maistui aivan järkyttävälle?! Kiitos itsellesi kun luet ja kommentoit! ^_^

Kommentoi