sunnuntai 19. kesäkuun 2016

Q&A osa 3: Blogi, koulu ja työ

Blogi

1. Miksi aloitit aikanaan bloggaamisen?

Lueskelin kesällä 2007 niitä muutamia harvoja blogeja, joita Suomessa silloin oli, ja jotenkin koin sen itseilmaisun muodon niin kiehtovaksi, että päätin kokeilla itsekin. Vaatteet ja tyyli kiinnosti myös, vaikkei se kyllä tuohon aikaan vaatevalinnoissa juurikaan näkynyt :D Niin, ja halusin vältellä ylioppilaskirjoituksiin lukemisen aloittamista keinolla millä hyvänsä..

2. Mikä on parasta bloggaamisessa?

No mä nautin koko prosessista: Rakastan kirjoittaa, kuvata ja muokata kuvia, ja on mielettömän hienoa, että itselle rakkaista asioista on kehkeytynyt harrastus, jota voin kutsua myös sivuduunikseni. Lisäksi bloggaamisen kautta olen saanut kokea hienoja juttuja, joita en varmasti olisi päässyt koskaan kokemaan jos en bloggaisi.

17029777097_66484ca9a2_o-pola02

3. Oletko harkinnut koskaan lopettavasi?

On sitä pari kertaa tullut mietittyä, mutta ei mitenkään kovin vakavasti.

4. Ärsyttääkö / pyöritätkö silmiäsi sille, jos arvontapostauksiin tmv osallistuu noin 200 ihmistä, mutta peruspostauksiin kommentoi alle 20 tyyppiä? Tuleeko siitä sellainen olo, että lukijat on ahneita?

Ei, kun päinvastoin: Osallistumismääristä tulee lähinnä semmoinen olo että jee, on siellä ruudun toisella puolella vielä joku joka blogia seuraa :D Mulla on semmoinen takaraivoon juurtunut käsitys, että merkintään jätettyjen kommenttien määrä on sama, kuin merkinnän lukeneiden tyyppien määrä. Satunnainen suurempi kommenttimäärä vaan ilahduttaa, vaikka kommentin jättämisen tarkoitus onkin voittaa kahvinkeitin, heh.

26129598344_c028eebee8_o-pola02

5. Onko yleisöllä mahdollisuus päästä lukemaan sun 2007 aikaista blogia?

Eeeii :D Eihän siellä ole kuin blogin ekat 6 kk, vähintään yhtä noloa materiaalia on täältä löytyvät vanhimmat jutut!

6. Seuraatko muita bloggaajia paljon?

Luen oikeastaan aika vähän muita blogeja. Lähinnä selaan Indiedaysin etusivua ja lueskelen päivittyneitä Indiedays/Inspiration -blogeja. Niin, ja jos mulle kommentoineilla tyypeillä näkyy blogin osoite, niin käyn aina tsekkaamassa!

7. Tunnut olevasi aika hyvässä suhteessa blogisi kanssa. Onko koskaan tullut oloa, että menettäisit jotain blogisi vuoksi?

No välillä tulee menetettyä hyvät yöunet kun blogimerkinnän kanssa venähtää :D Kyllä mä sanoisin että on se enemmän antanut kuin ottanut.

26051915753_4d491dfddb_o-pola

8. Tuleeko sulle usein inhottavia kommentteja blogiin?

Aivan äärimmäisen harvoin, ja oon siitä todella iloinen! En edes muista milloin mun olisi pitänyt jättää jokin kommentti julkaisematta, ja ne harvat ”inhottavat” kommentit on olleet ihan asiallista mielipiteiden esittämistä blogista, eikä niitä nyt oikein lasketa. Musta tuntuu, että mun blogin lukijat on ihan superfiksuja tyyppejä!

9. Millaisia kuvittelet lukijoidesi olevan? Minkä ikäisiä yms.?

Ehkä nykyään vähän vanhempaa porukkaa kuin ennen..? Mulla on jotenkin semmoinen tunne, että mun lukijat on varttuneet samaa tahtia mun kanssa tässä bloggausvuosien vieriessä :D Mutta siis uskoisin ikähaitarin osuvan johonkin 24-27 kieppeille, vaikka varmasti poikkeamia löytyy suuntaan ja toiseenkin!

10. Voisitko nähdä itsesi vloggaajana?

En, ei mun arki ole tarpeeksi kiehtovaa sen dokumentoimiseen videolla! Ja jotenkin tuntuu, että vloggaamisessa päästetään lukijat aivan kiinni iholle, ja mä haluan kuitenkin säilyttää yksityisyyttäni edes piirun verran enemmän.

11. Tunnistetaanko sinut usein arkielämässä (esim. ruokakaupassa)?

Silloin tällöin! Ehkä eniten työpaikalla.

Koulu/Työ

12. Mikä oli parasta lukiossa (vai ootko käynyt ammattikoulun?)

Lukion kävin, parasta oli kaverit!

13. Olitko hyvä koulussa?

Olin mä aika hikke, sekä peruskoulun että lukion todistusten keskiarvo oli yli 9, ja kirjoitin lukiossa yhden L:n ja viisi E:tä.

kirja-pola01

14. Minne hait aikoinaan korkeakouluun, pääsitkö ykköstoiveeseesi sisään? 

Heti lukion jälkeen hain muistaakseni kolmeen eri yliopistoon, aineina kai jotain psykologiaa, sosiologiaa ja englantilaista filologiaa..? Lienee sanomattakin selvää etten hakenut kovin tosissani, kun hädin tuskin muistan mitä hain :D En siis päässyt ekana vuonna mihinkään sisään, eikä se liiemmin yllättänyt, ja pidin mieluusti välivuoden. Seuraavana keväänä hain enemmän tosissani yliopistoon opettajankoulutuslinjalle, ja lopulta jäi puolesta pisteestä kiinni etten päässyt sisään. Hain samana keväänä myös ”varulta” ammattikorkeaan opiskelemaan liiketaloutta, luin pääsykoematskut kerran läpi ja pääsin yllätyksekseni sisään. Sen koulun sitten päädyin käymään loppuun asti.

15. Ootko ollut tyytyväinen valitsemaasi tutkintoon? Etkös sä ollut tradenomi?

Joo tradenomi olen. En koe, että tutkinnollani olisi hirveästi ollut vielä tähänastisessa elämässäni hyötyä, vaikka se toki jokseenkin vastaa sitä mitä tällä hetkellä työkseni teen.

9632959362_1ef57214b1_o-pola01

16. Olitko lukion jälkeen täysin varma siitä mitä halusit tehdä elämällä vai ihan hukassa?

Hahha, hukassa ollaan kuule edelleen!

17. Haluaisitko vielä opiskella tulevaisuudessa?

Mahdollisesti joo.

18. Voitko kertoa tarkemmin työstäsi?

No siis virallinen työnkuva taitaa olla ”responsible sales advisor”, eli perus myyjäntyön lisäksi mm. avaan ja suljen myymälää, toimin team leaderina ja sijaistan tarpeen vaatiessa osastopäällikköä. Aikaisemmin olin itsekin osastopäällikkö, mutta Helsinkiin muuttaessa hain tarkoituksella vähän pienemmällä tuntisopimuksella ”ihan vaan myyjän” hommia, koska vajaat pari vuotta stressaavaa 40-tuntista työviikkoa tehneenä tuntui siltä, etten jaksanut tehdä vapaa-ajallani enää oikein mitään.

14662740274_d8824c5e43_o-pola01

19. Oletko tyytyväinen nykyiseen ammattiisi?

No olen siinä mielessä, että musta on joka aamu mukava lähteä töihin, ja sekä työympäristö että työkaverit on superkivoja. En itseasiassa koe sitä mitenkään väheksyttäväksi ratkaisuksi, että on töissä ”vaan vaatekaupassa”. Mun kaveri ilmaisi asian hyvin: ”On ihan ok tehdä töitä elääkseen, eikä elää tehdäkseen töitä”. Nautin molemmista töistäni, niistä ansaitsemani rahat riittävät elämiseen vallan hyvin, ja musta on ihanaa, että työpäivän päätteeksi voi vaan sulkea työpaikan oven (tai läppärin kannen) ilman, että työstressi seuraa kotiin asti. Mun mielestä se riittää, että oot itte tyytyväinen siihen mitä teet, ja itse en halua tavoitella jotain vain siksi, että ”se näyttää hyvältä cv:ssä” tai että se saa aikaan kadehtivia kommentteja luokkakokouksessa.

20. Mikä on sun tulevaisuudensuunnitelmat töiden suhteen?

Enpä osaa sanoa. Kuten edellä tuli paasattua, niin mä haluan olla tyytyväinen elämääni ja herätä joka aamu siihen, että duuniin on kiva lähteä. Voi olla, että saan jossain vaiheessa tarpeekseni nykyisestä työstäni, ja sitten etsin jotain muuta, oli se sitten toisenlaiset työtehtävät tai kokonaan uusi ala. Mutta ei mulla mitään sen tarkempia urasuunnitelmia ole.

21. Oletko löytänyt oman juttusi vai onko jotain, mikä haluaisit olla ”isona”?

Toistaiseksi tykkään siitä mitä teen, mutta voi olla, että haluaisin ”isona” olla vielä jotain muuta. Vähän on alkanut sellaista hiipivää ammatillista kriisiä pukata kun en oikein tiedä että mitä se muu voisi olla, pitää varmaan laittaa jotain ammatinvalintatestejä tulille :D

8704494966_347c1b6b5c_o-pola

Unelma-ammattina kuplamuovinpoksauttelija!

22. Antaisitko jonkun käytännön neuvon tänä keväänä lukiosta valmistuvalle 18-vuotiaalle? (joku lifehack tyylinen? :-D)

Älä ota elämää liian vakavasti! Asioilla on tapana järjestyä ja palasilla loksahdella paikoilleen. Ei tää nyt ollut kovin life hack.. :D Öö no käytännönläheisempänä vaikka se, että ala tuossa iässä pyytämään lahjaksi kaikkina merkkipäivinä jotain laadukkaita astioita tai ajattomia sisustusjuttuja! Ei tartte sitten vanhempana törsätä kaikkeen kerralla, kun päätät, ettei ne ekan muuton yhteydessä hätäpäissään ostetut eripariset anttila-astiat ole ehkä sittenkään se kivoin ratkaisu..

Nyt nukkumaan! Mukavaa alkavaa uutta viikkoa!


Saatat pitää myös näistä:

22 Responses to “Q&A osa 3: Blogi, koulu ja työ”

 1. Avatar Marita sanoo:

  Moi Ia ja tässä taas yks tämmönen ”oon lukenu sata vuotta mutta jätän nyt vasta ensimmäisen kommentin” -kommentti. :D Jostain 2007 lopusta saakka jo, samanikäisiä ollaan ja mulla ei ole mitään käryä näistä vaatetilpehöörihommista, mut lueskelen silti! Samaistuin tuohon työhommaan, entinen semi-hikke (ei ihan ysin keskiarvo!) ja nykyinen matkailun restonomi meikä ja vieläkään en tiiä mitä sitä ”isona” tekisi. Maybe it’s ok. Ja tästä aasinsiltana ohjetta nuoremmille, että jos yhtään tuntuu siltä että reissujalka vipattaa ja ulkomailla asuminen kiinnostaa, niin älkää sitten toivoko lahjoiksi niitä arabioita ja iittaloita… Oon nyt viettänyt yhteensä reilu 3 vuotta ulkomailla asuen neljässä eri maassa ja tähän vielä kaikki muut matkustelut päälle ja muutettua on tullut moonta kertaa. Nyt taas hetkeksi Suomeen kotiutuneena kiroan alimpaan sinneniin kaikkea tällaista laatukamaa, mitä ei millään raaski myyä kirpparilla pois. Mitä vähemmän omistaa, sitä helpompi liikkuvainen elämäntyyli onpi järjestellä, ja melkein kaikki oleellinen mahtuu ihan oikeesti pariin pahvilaatikkoon (mun life goal).

  Terveisiä Jyvääskylästä ja mukavaa kesää! ^-^

  • ia ia sanoo:

   Hei ihanaa kun kommentoit! Vaikkei vaatetilpehöörit kiinnostakaan :D Hei lahjoita mulle kaikki sun laatuastiat, hähää! Ihailtavaa kyllä että oot reissaillut noin paljon :) Mukavaa kesää sinnekin!

 2. Avatar Julia sanoo:

  Mä oon ainakin kasvanut tän blogin mukana! Sun blogi oli eka jota aloin seuraamaan lukion alkaessa 2010. Olit mun esikuva monella tapaa ja kun mm. kerroit yo-kirjoitustesi arvosanat Formspringissä, uskalsin itsekin alkaa haaveilla samanlaisesta kirjoitusmenestyksestä. :D (Aloin mm. tavoitella äikästä ällää koska tajusin, ettei sekään ole mahdottomuus ja sittemmin sen sainkin!)

  Noista ajoista oon kehittynyt niin henkisesti kuin tyylillisestikin, mutta sun blogi on säilynyt lempparina, saan edelleen inspistä sun ihanista asuista ja luen edelleen joka postauksen!

  • ia ia sanoo:

   Eikä, miten hurjaa! Ja ah formspring-aikoja.. :D Mutta sä oot tosi tutunoloinen, oon kyllä saletisti törmännyt johonkin sun blogeista tässä vuuosien varrella! Ihanaa että jaksat lukea mun juttuja vieläkin ^_^ <3

 3. Avatar Niinatti sanoo:

  19-vuotias ( pian kakskymppinen, hui) lukija ilmottautuu!

 4. Avatar iida sanoo:

  Sun kirjoitusia on tosi kiva lueskella! Yleensä kahlaan blogien kuvat läpi ja tuskin vilkaisenkaan tekstipuoleen, mutta sun sanailu on sen verran letkeää, että usein luen ihan koko postauksen! Keep it up!

 5. Avatar inkeri02 sanoo:

  Oon seurannu sun blogia nyt vähän aikaa ja tykkään tosi paljon! Teet kivoja postauksia ja sulla on tosi kivoja kuvia! Nauratti itteä ku oon sen vajaat kymmenen vuotta tota sun arvioimaa lukioiden ikähaarukkaa nuorempi

  • ia ia sanoo:

   Haha, ehkä toi arvio meni sitten vähän pieleen :D Mut hei tervetuloa lueskelemaan, toivottavasti pysyt matkassa jatkossakin! :)

 6. Avatar Heini Inkeri sanoo:

  Oi näitä sun vastauksia on tosi kiva lukea, tai jotenkin ees vähän syvällisempääkin välillä.

  Mutta siis kommentoin tuota tyytyväisyyttä työhön, että oot oikeessa! Ja mitä ite seuraan vaateliikkeiden työntekijöitä, nii kyllä nostan hattua, että teette sellaista työtä ”vain myyjinä”, koska kyllähän siellä muutakin tapahtuu, kun nättien hymyjen äkistämistä. Eiköhän se käsitys ole jostain 2000-luvun milleniumin murroksesta. Ja hymy tuntuu olevan joillekin muissa asiakaspalveluduuneissa ylitsepääsemättömälle, että eipä siinä. ♥

  • ia ia sanoo:

   Mukava kuulla :) Joo jospa kenelläkään ei ole enää sitä käsitystä, että myyjien tehtävänä on seisoa tiskin takana ja näyttää nätiltä.. :D

 7. Avatar Annie Mink sanoo:

  Tosi hyvin sanoit noissa työelämään liittyvissä vastauksissa! Itsellä on ollut myös hieman pohdintaa omaan työuraan liittyen ja tuntuu, että olisi pitänyt jo saavuttaa jotain hienoa tähän mennessä :D Mutta tärkeintä on, että on tyytyväinen omaan arkeen ja toimeentuloon :)

  • ia ia sanoo:

   Ihana kuulla että joku samaistuu :) Ehkä me riitetään ihan tämmöisinä vaikkei roikukaan mitaleja kaulassa ansiokkaasti suoritetusta varhaisaikuisuudesta ;D

 8. Avatar Jenny sanoo:

  Minne sä nyt muutitkaan Kajaanista, Helsinkiin? :) menikö kauan tottua isompaan kaupunkiin ja ootko viihtynyt? Kiinnostaa ihan siitä syystä, kun itse muutin Kajaanista Tampereelle opiskelemaan.

  http://yejenny.blogspot.com

 9. Avatar Tea-Annamari sanoo:

  Mun mielestä on aina ihanaa, kun joku tekee sitä mistä tykkää, koska sitä sen elämän pitääkin olla. Ei onneen aina vaadita jotain lääkärintutkintoa tai Oikkiksesta valmistumista. Ja jokaisella työllä on väliä ja merkitystä :)

  Pari vuotta sain katsella sitä edellisessä työpaikassani, kun porukka teki töitä pitkinhampain ja ne vihas sitä. Mäkin aloin inhota työtäni ja onneksi pääsin opiskelemaan silloin kuus vuotta sitten tai musta varmaan olis tullu yhtä katkera kun niistä muista siellä :’D Työilmapiirillä on kyllä paljon merkitystä.

  • ia ia sanoo:

   Joo sepä just, ei se oo väärin ettet lähde lukemaan lääkäriksi ”vaikka päätä oliskin” :D Voi ei, tosi ankealta kuulostaa tuo teidän meininki! Työilmapiiri vaikuttaa fiilikseen ja motivaatioon kyllä ihan hirmuisesti.

 10. Avatar Ems sanoo:

  En muista, oonko jättänyt sulle aiemmin kommenttia, mut lisäsin sun blogin lukulistoille, kun kaveri selas koulussa tylsyyksissään Indiedayssiä ja sanoi ihailevansa sun tyyliä. Mä etin kans sun blogin, koska tykästyin myös sun tyyliin, mutta myös sun postauksiin. Ne ei oo pelkästään asuja ja tyylijuttuja, vaikka niissäkään ei oo mitään pahaa, päinvastoin! Kirjotat hauskasti ja teet tämmösiä Q&A-postauksia jne :) Keep up the good work!

 11. Avatar Iida sanoo:

  Kiitos kivasta blogista!

  Oon myös lukenut sun blogia noin vuodesta 2007 asti ja tää on aivan ihana ”jalat maassa”-blogi. Tätä blogia on aidosti mukava tulla lukemaan. Mielestäni myös toi asenne, että ”teen töitä elääkseni enkä elä tehdäkseni töitä” on erittäin virkistävä. Nykyään tuntuu, että on niin kova paine siihen, että ihan jokaisen pitäisi tehdä jotain superspesiaalia ja ”tavallisuus” on liian vähän, vaikka tavallisuus on omasta mielestäni loppujen lopuksi aivan ihanaa.

  Tulipas vähän ajatuksen juoksua…mutta mukavaa kesää!: )

  • ia ia sanoo:

   Kiitos aivan ihanasta kommentista, Iida :) Joo ei siitä tavallisuudesta pitäis tarvita tuntea huonoa omatuntoa! Mukava kuulla etten oo yksin näiden ajatusteni kanssa, heh. Ihanaa kesää sinnekin!

Kommentoi