tiistai 19. heinäkuun 2016

ensikertalainen meikattavana

Vois ottaa näin tiistain kunniaksi pienen paluun parin viikon takaisiin häihin joissa olin vieraana! Lupasin nimittäin raportoida lopputuloksen naamastani: Päädyttiin ystävän kanssa varaamaan meikkiaika Stockmannin Mac-pisteelle hääaamulle. Hommahan toimi niin, että tunnin meikkauksen sai ”kaupan päälle”, kun osti neljä Mac-tuotetta meikkauksen päätteeksi. Mä valitsin kotiinviemiseksi meikissä käytetyn mattahuulipunan ja luomivärin, mulle käytetyn peiteaineen sekä meikkivoiteen, joka oli kuitenkin meikissä käytetyn vedenkestävän version sijaan vähän arkikäyttöystävällisempi.

häämeikki3

Olin jo etukäteen päättänyt, että haluan painopisteen olevan huulissa, jotka pelaisi yhteen limenvihreän mekon kanssa, ja että haluaisin silmiin mustat rajaukset. Meikkitaiteilija päätti jättää luomivärit minimiin ja tehdä mulle supernäyttävät rajaukset, ja hän valitsi huuliin fuksian/luumun sävyisen mattapunan (sävy Flat Out Fabulous).

häämeikki2

Mikä fiilis meikistä sitten jäi? Rajauksista tykkäsin tosi paljon, mutta luomien pohjustukseen käytetty peitevoide ei pitänyt luomivärejä paikoillaan koko iltaa, vaan luomiväri pakkaantui illan myötä hieman luomivakoon, mitä ei juuri koskaan käy mun Urban Decayn Primer Potionin kanssa. Rajaukset kuitenkin pysyivät kuin tauti, samoin huulipuna! Sitä ei tarvinnut lisätä kuin kerran pari koko illan aikana, vaikka syömistä ja juomista riitti. Ja yllätyksekseni mattapuna ei ollut lainkaan niin kuivattava kuin luulin, kertaakaan en kaivannut päälle huulirasvalisää. Meikkipohja jäi kuitenkin mun makuun liian läpikuultavaksi: Olen nimittäin tottunut meikkaamaan kaikki mun huonohkon ihon ylimääräiset punotukset täysin piiloon, mutta kuten ekasta kuvasta näkyy, niin tuon meikin kanssa ne kuulsivat läpi. Kaiken kaikkiaan aikas kiva kokemus päästä ammattilaisen meikkaamaksi, siitä saa ammattimaisen lopputuloksen lisäksi mukaan myös vinkkejä omaankin meikkaamiseen: Ainakin mun meikkaaja vastasi kaikkiin uteluihini enemmän kuin mielellään! Tuo tuotteiden ostaminen meikin hinnalla oli tosi hyvä diili, varsinkin jos on hankkimassa reilummin täydennystä meikkipussiin niin tällainen palvelu siinä rinnalla kannattaa aivan ehdottomasti hyödyntää.

hääjudui6

Siinäpä vielä kokonaisuudessaan tuon päivän kamppeet! Muutamista mekonetsintäreissuista huolimatta en päätynyt ostamaan mitään hulppeampaa juhlamekkoa, koska ajatus yhden käyttökerran mekon hankinnasta ei houkuttanut. Siispä mekko oli ihan vaan H&M:n semiperuskolttu jota voi käyttää arkenakin, ja tein siitä juhlavamman koruilla ja meikillä. Nuo kengät oli kyllä universumin käyttömukavin juhlakenkälöytö! Vaikka koron korkeus olikin auttamatta mallia mummo.. Ehkä just siks ne niin mukavat onkin. (Laukku Lumi, korvikset Kalevala Kuutar, kengät Peter Kaiser)

hääjudui4

Häissä oli ihana keskittyä olemaan vain vieras ja nauttimaan tunnelmasta (varsinkin kun paikalla oli oikea kuvaaja :D), siispä mun kamera pysyi aika pitkälti laukussa näitä muutamia omanaamaotoksia lukuunottamatta. Jos morsian sattuu lukemaan, niin kiitos upeasta ja ikimuistoisesta päivästä! <3

Onko teillä ollut kesähäitä? Entä kesähääasukriisejä? :D


Saatat pitää myös näistä:

16 Responses to “ensikertalainen meikattavana”

 1. Aivan ihana meikki! Sopii sulle hyvin <3

 2. Avatar Iina B sanoo:

  Ah oon niin himoinnut tuota huulipunaa! ♡

  Näytät oikein kauniilta häävieraalta. :)

 3. Avatar hanska sanoo:

  Oot kyllä kaunis ja kokonaisuus näyttää hyvältä! :) Kaverin kesähäät ois parin viikon päästä ja todellakin on asukriisi ja hiuskriisi ja kaikki maholliset kriisit! :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitoksia :) Voi apua! :D Toivottavasti saat kriisit selätettyä! Älä tee hätiköityjä viime hetken kalliita ostoksia jotka kaduttaa myöhemmin, t. melkein moiseen hairahtanut :D

 4. Avatar Mona sanoo:

  Raikkaan kesäinen look kyllä sinulla! :)Onkohan tuota mekkoa mahdollisesti eri väreissä saatvilla?

  Itsellä on elokuussa yhdet kesähäät – omat häät nimittäin. Onneksi niihin ei ole asukriisiä, vaan kaikki on kondiksessa mekon ja asusteiden suhteen. :D Sen sijaan pikkuveljeni konfirmaatiossa kesäkuussa meinasi iskeä asu- ja vähän muukin kriisi, kun kesken tilaisuuden mulla tuli menkat läpi mekosta, vaikka ne olivat loppumaisillaan. xD Onneksi äidillä oli pitkä trenssi mukana, jolla pystyin peittämään läntin mekossa ja juhlat olivat kotona, joten pääsin heti vaihtamaan varusteet sinne päästyäni. :D Oli kyllä koominen tilanne, mutta kerta se on ensimmäinenkin…

  • ia ia sanoo:

   Kiitoksia! :) Mun mielestä tuosta mallista saattoi olla eri sävyjä jos en ihan väärin muista. Voi ihanaa, onnea tulevalle morsiammelle ja aivan ihanaa hääpäivää! Jaiks mikä tapaturma, tommoinen on kyllä joka juhlien painajainen.. Onneks oli apu lähellä :D

 5. Avatar Saii sanoo:

  Todellakin on menossa kesähääasukriisi ;( no, on mulla yksi mekko jo mikä olisi tarkoitus laittaa, mutta oon vähän alkanut katumaan sitä :D Ei auta kun selata vielä zalandot yms läpi, vähän yli viikko aikaa! Liikkeistä kun ei meinaa oikein löytyä..

  Sulla kivan kesäinen kesähääasu :) ehkä vähän jää kaipaamaan sun itsetehtyjä luomivärimeikkauksia, ne on niin kivan värikkäitä aina!

  • ia ia sanoo:

   Voi ei, toivottavasti varamekkotilaus kerkee saapua! Liikkeistä en löytänyt kivoja mekkoja minäkään, onneksi on nettikaupat. Heh kiitti, ehkä ton huulipunan kanssa olisi luomivärikikkailut olleet liikaa :)

 6. Avatar Saila sanoo:

  Tosi makea meikki ja kokonaisuus muutenkin :)

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Näytät upealta! :)

 8. Avatar Jannnnsku sanoo:

  Ihana mekko ja ihana huulipuna!

  itse vältin kesähäiden mekkokriisin huhtikuisella hullujen päivien mekkolöydöllä, vaikka häistä ei silloin ollut tietoa. oli vähän niinku mekko odottamassa käyttötilaisuutta, kun yleensä on tilaisuus odottamassa mekkoa :) mutta mekon kanssa piti tietenkin löytää jotain mikä peitti olkapäät kirkossa, niin siitä sainki sitten asukriisin aikaan :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitos! Joo oon kyllä kans sitä mieltä että ehdottomasti kannattaa hankkia eteen osunut nappimekko vaikkei käyttötarkoitusta juuri sillä hetkellä tiedossa olisikaan :) Heh, mä vetelin kyllä kirkossa paljailla olkapäillä vaikka perusbleiseri mukana olikin :D

Kommentoi