torstai 28. heinäkuun 2016

Q&A osa 5: asuminen ja matkustaminen

Loppu alkaa vihdoinkin häämöttää Q&A-juttujen osalta! Tämä taitaa olla toiseksi viimeinen osa, aiheena kaikki asumiseen ja matkustamiseen liittyvät utelut.

Minne sä nyt muutitkaan Kajaanista, Helsinkiin? Menikö kauan tottua isompaan kaupunkiin ja ootko viihtynyt?

Juu Helsingissä asun! Ihme kyllä, isompaan kaupunkiin kotiuduin todella nopeasti ja olen viihtynyt täällä hirmu hyvin.

Jos et asuisi Helsingissä etkä Kajaanissa, missä kaupungissa haluaisit Suomessa asua?

Hmm, aika paha! Ehkä joku Tampere/Turku/Jyväskylä?

Lemppari kaupunki Suomessa?

En oo ehkä tarpeeksi reissannut Suomessa, mutta tämänhetkisen tietämykseni mukaan tää Helsinki on kyllä kivoin.

25056493270_786c6f11a1_o-pola

Jos saisit valita minkä tahansa kaupungin, jossa asuisit, mikä se olisi? (Ilman käytännön ongelmia, kuten raha, työ, perhe)

Olishan se aika ihana jotain ympäri vuoden lämmintä maata asuinpaikkana testata, mutta en haluais mihinkään suurkaupunkiin kuitenkaan. En oo reissannut tarpeeksi jotta olisin niin lujaa johonkin kaupunkiin viehättynyt. Paitsi että Kööpenhamina oli kyllä ihan kiva! Vaikka ei se kyllä mikään lämmin taida olla, haha.

Onko jokin asia Helsingissä yllättänyt?

No ehkä se, että yllättävän moni on ihan samalla lailla tänne muualta muuttaneita ja vähän murteella puhuvia kuin minäkin :D Harvemmin törmää täysin helsinkiläiseen tyyppiin!

14599623396_c3e6e52948_o-pola

Mikä on lempipaikkasi Helsingissä?

En mä osaa mitään yksittäistä paikkaa sanoa. Oma koti? :D Oon kyllä tykännyt kesäisestä Helsingistä ihan hurjasti, Pokémon-metsästyksen seurauksena on tullut vaellettua ympäri kaupunkia niin pitkin vanhojen talojen täyttämiä kaupunginosia kuin jossain Kumpulan metiköissäkin ja siirtolapuutarhoilla, ja oon kyllä nauttinut maisemista!

Ikävöitkö pienemmässä kaupungissa asumista?

Enpä oikeastaan. Täältä suuremmasta kaupungistakin on tuntunut löytyvän niitä pienen kaupungin hyviä puolia varsin mukavasti, kuten kaunista ja rauhaisaa luontoa, kun vaan malttaa lähteä vähän kauemmaksi. Suuremmat etäisyydetkään ei haittaa, kun julkinen liikenne toimii niin hyvin. Pelkäsin etukäteen myös sitä, että suuremmassa kaupungissa on enemmän ”pelottavia ihmisiä” varsinkin yöaikaan, mutta trafiikki on iltaisin myös ”normaalien ihmisten” osalta niin suurta, ettei iltavuorosta kotiin palatessa ole kyllä kertaakaan tarvinnut pelätä.

26474245941_53941710cd_o-pola

Onko sulla ikävä Kajaaniin?

Kajaaniin en ikävöi muutoin, paitsi perhettä on ikävä.

Kuvaile unelmiesi kämppä/talo.

Isohko kerrostalokaksio isoilla ikkunalaudoilla, saunalla ja parvekkeella. Paikkana joku vähän rauhallisempi mesta mutta josta on iisi päästä julkisilla keskustaan. Ja unelmien kodissa on myös paljon Marimekon astioita, iso vaatehuone, ja siivooja.

Onko sulla Helsingissä suosikkikahvilaa?

Kuppi ja Muffini on ihana!

Kerro pari asiaa molemmista kaupungeista, joista et pidä tai inhoat.

Helsingissä en pidä tolkuttoman korkeista asumiskustannuksista, kunnollisen talven puutteesta ja Kallion juopoista ja nisteistä. Kajaanissa en pidä kauppojen huonoista aukioloajoista, liian pitkästä talvesta ja tekemisen puutteesta.

Missä maissa ja kaupungeissa olet käynyt? Mihin haluat vielä mennä?

Englannissa (Lontoo), Tanskassa (Kööpenhamina), Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Sveitsissä, Luxemburgissa, Saksassa (Berliini), Italiassa (Milano ja Sisilia), Yhdysvalloissa (New York ja Boston), Espanjassa (Teneriffa kuuluu Espanjalle! :D)

16245091924_4c551f05e5_o-pola

Missä maassa olet viimeksi vieraillut?

Virossa? Jos sitä ei lasketa, niin Tanskassa toissakeväänä.

Onks tulossa mitään kivoja ulkomaanreissuja?

Juu, kuukauden päästä lähdetään Budapestiin, Unkariin!

Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi?

Jonnekin Aasiaan ehkäpä. Hollanti ja Espanjan Barcelona on tosin olleet vähän realistisemmin suunnitelmissa.

14501214464_9eb6bff074_o-pola

Semmoista tälle aamuyölle! Pitäisköhän nukkua..


Saatat pitää myös näistä:

3 Responses to “Q&A osa 5: asuminen ja matkustaminen”

 1. magic- sanoo:

  Hahah, mahtavaa että unelmien kotiin kuuluu mukaan siivooja :p Olipa kiva kuulla vähän mietteitäsi Helsingissä asumisesta, koska nyt se muutto sinne pääkaupunkiin osui omallekin kohdalle. :o Kunhan vaan kämppä löytyisi…

  • ia sanoo:

   Kiitti ku kommentoit, magic! ^_^ Hurjasti tsemppiä asunnonetsintään, se on kyllä niiin raastavaa! Toivottavasti ei tarvitse kauaa tuskailla! Ja tervetuloa Helsinkiin :)

 2. magic sanoo:

  Kiitos! :)

Kommentoi