sunnuntai 31. heinäkuun 2016

uutta keittiössä

Milloinkohan mä olisin viimeksi kuvannut ostoksia! Tein tällä viikolla niin hyviä löytöjä että ne piti purkaa suoraan käärepapereista kuvattavaksi hämärtyvän ilta-auringon alle siihen paikkaan mihin se vielä yletti, eli parvekkeen lattialle.. (Aika koruttomia nämä mun otokset kyllä on, mutta aina ei kerkeä lähteä ostamaan raakakakkupalasia joita sitten ripotella lavasteeksi. Kuvitelkaa ympärille vaikka jotain niittykukkia ja mustikoita!) Niin että mitkä löydöt? No Anttilan konkurssimyyntilöydöt.

arabiakoko

Ekana Anttilan konkurssipäivänä päädyin pyörähtämään työmatkan vaarrella olevassa toimipisteessä, ja jonon luikerrellessa ympäri kauppaa kuin matopelimato, käännyin kannoillani ja jatkoin matkaa. Päätin kuitenkin piipahtaa seuraavana päivänä vielä uudestaan pahimman tungoksen laannuttua taka-ajatuksena lähinnä astiat jotka ei normaalisti ole koskaan missään alennuksessa mutta joista nyt lähti -40 %. Hyllyt näytti pieniltä aavekaupungeilta, tyhjyyttä metri toisensa jälkeen, mutta jostain syystä ne kaikkein herkullisimmat, kuten esimerkiksi Arabia KoKon sahraminkeltaiset astiat eivät olleet kelvanneet lainkaan samaa tahtia kuin hillitymmät lajitoverinsa! Kyllä tästä kyseenalaisesta värimieltymyksestä on joskus jotain hyötyäkin :D Mukaan lähti siis keltaista KoKoa kaksi mukia, kulhoa sekä lautasta. Seuraavana päivänä palasin hakemaan vielä Niitty-väriäkin ihan vaan parin mukin verran.. Niin ja pikkukipon. Niin, ja vielä yksi pikkukippo keltaisenakin. Voitteko tulla mun luo kahville, katan kivan pöydän!

arabiaparatiisi

Oon aina kattellut sydänsilmäemojina myöskin Arabian Paratiisi-sarjaa, siihen kuitenkaan koskaan raaskimatta kajota. Hyllyllä värjötteli kolme pientä lautasta, joista pelastin mukaani kaksi.

arabiakastehelmi

Lisäksi löysin vielä joltain pölyiseltä alahyllyltä yhden orvon peltirasian, täynnä Kastehelmi-lautasia! Varsinainen Kastehelmi-hylly oli ammottanut jo pari päivää tyhjyyttään, joten myhäilin lautaslöytöäni rasiaa sylissä Klonkun lailla rutistaen varsin tyytyväisenä.

peugeotmyllyt

Vihoviimeinen löytö oli nuo Peugeotin maustemyllyt, jotka on olleet ”sit kun mä oon aikuinen” -ostoslistalla jo vaikka kuinka kauan. Siis ei nyt herranen aika neljänkympin maustemyllyille voi olla mitään järkevää ostoperustetta, vaikka kuinka niillä olisi elinikäinen takuu. Niin, siis neljäkymppiä per mylly.. Paitsi että, -40 %! Nämä reppanat oli hyljeksittyjä ilmeisesti nurinkurisen värityksensä vuoksi, nimittäin mustassa myllyssä oli S-kirjain ja valkoisessa P, vaikka suolan mieltää aina valkeaksi ja pippurin mustaksi, mutta en antanut pienen kommervenkin häiritä. Siltikin ilahduin, kun tuo fiksumpi osapuoli hoksasi, että ne merkit saa pyöritettyä irti ja vaihdettua päittäin! Muilla on merkkilaukku, mutta mullapa on merkkimaustemyllyt!

Uskaltauduitteko te Anttilan konkurssimyynteihin? Mitä tarttui mukaan?


Saatat pitää myös näistä:

28 Responses to “uutta keittiössä”

 1. Jeda sanoo:

  Heti yhdeksältä jonottamassa kadulla ekana myyntipäivänä!
  Ostoslistalla oli liinavaatteita ja pyyhkeitä,joita tarttuikin mukaan iso pino! Kassajonossa sitten tulikin seisottua hellepäivänä 45min mutta oli se sen arvoista!

  • ia sanoo:

   Oho, sulla on ollut kunnon sotasuunnitelma! Kiva kun sait kaiken mitä lähdit hakemaankin, ei turha reissu siis :)

 2. Maija sanoo:

  Ihania alennuslöytöjä, oon myöskin keltaisen ystävä ja toi eka kuva sai heti hyvälle tuulelle! Noissa suola- ja pippurimyllyissä saattaa olla erilaiset koneistot, eli ne ei välttämättä toimi optimaalisesti ristiin. Mutta Peugeotit on kyllä sellaiset mitkä olisi voinut itsellekin tarttua alesta mukaan :)

  • ia sanoo:

   Aijaa, hyvä kun sanoit! En mä ajatellutkaan asiaa noin :D Ehkä käytän niitä sittenkin alkuperäissuunnitelman mukaan nurinkurisesti!

 3. Alina sanoo:

  Familionin tyyny tuli itsellä hankittua, ja olisin varmaan pussilakanoita, verhoja, kippoja ja kuppejakin katsonut ellei talouden toinen osapuoli olisi ollut mukana järkeistämässä ostoksia! Vähän tuli sellainen haaskalintu (ei savolaisittain) olo kun heti syöksyy konkurssimyyntiin ostoksille… Oh well, olen nukkunut nyt kuitenkin yöni paremmin uudella tyynyllä :D

  • ia sanoo:

   Ai vitsit, mäkin olisin tarttennut uudet tyynyt! Kaikki fiksut oli kuitenkin saman tien loppu :( Joo sama fiilis tuli mullekin, että toisen epäonni on toisen onni.. Koitin olla erityiskiva asiakas kassalla! ^_^

 4. Nellyssi sanoo:

  Juu, eilen kävin pyörähtämässä Raision Kodinykkösessä! Aikas tyhjää oli, mutta löysin ipanalle kirjan ja itselleni just passelin pärekorin ja sinne sisään menevän muovisen kukkapurkin! Olenkin jo pari viikkoa metsästänyt sopivaa kukkapurkkia ja meinannut tehdä epätoivoisen ”mikä vaan sopivan kokoinen kelpaa!”-hankinnan. :D Mutta oon kade sun kastehelmilöydöstä!

  • ia sanoo:

   Nonni, nehän oli sitten oikein passelit aleostokset! :) Noi kastehelmet oli kyllä aika mainio bongaus!

 5. essi sanoo:

  Mä en uskaltanut lähteä Anttilaan, kun luin niistä jonoista ja verenhimoisesti haluamiaan tavaroita metsästävistä asiakkaista Plus, kun on muutto 400km päähän meneillään ja oot pakannut jo kuus laatikollista astioita, alkaa uusien ostaminen tuntua aika älyttömältä

  Mulla on Kokoja oransseina ja noi keltaiset näyttää kyllä niiiiin ihanilta, että nyt kyllä vähän harmittaa..

  • ia sanoo:

   Hui kauhia, no ei varmasti ole siinä muuttoähinässä eka asia mielessä ostaa lisää kannettavaa :D Hei onnea uuteen kotiin! <3 Mä haluisin kans oransseja KoKoja, passaisivat noiden keltaisten kavereiksi!

 6. Chatte sanoo:

  Ooh noi Kastehelmet, ihana löytö! Muutenkin söpöjä juttuja. Mulla on myös Peugeotin maustemyllyt, tosin isommat ja sellaset kirkkaat, lisäksi hiukan eri muotoilulla. Mutta en vaihtaisi enää pois, on niin nätit ja hyvät. :3

  • ia sanoo:

   Kiitti kommentista! Hyvä kuulla että oot ollut Peugeotteihisi tyytyväinen, hyvä hankinta siis :)

 7. Tiina sanoo:

  Nuista maustemyllyistä, ne voi toki pyöritellä va vaihtaa päikseen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että myllyt ovat täysin erilaiset kun katsot sieltä mistä pippurit ja suolat tulee! Koska itse kuvittelin kans olevani fiksu ja vaihdoin ne, mutta surukseni huomasit että pippurilla ja suolalla on täysin erilaiset myllyt :D

  • ia sanoo:

   Haha mäkin opin tämän vasta kommenttiboksin myötä :D Ehkä vaidan ne nupit vaivihkaa takaisin..!

 8. Taru sanoo:

  Ai että miten kivan värisiä noi astiat! Meillä on KoKoa, mutta vaan ruskeeta ja aquaa. Toi Niitty-väri on megaihana, vaihtaisin aquat heti pois! Anttilaan en ole jalkautunut, ahdistaa se väenpaljous ja tuhlaisin kuitenkin ihan liikaa :D

  • ia sanoo:

   Se Aqua on kans ihan supernätti sävy! Hehhe joo, kyllä tuolla kieltämättä iski semmoinen ”en tuu ikinä saamaan mitään näin halvalla” -hulluus :D

 9. Heta sanoo:

  Itse löysin muutamat Annon pussilakanat, tuulettimen joka oli -70% eli käytännössä ilmainen sekä vähän kosmetiikkaa! :D

 10. Insku sanoo:

  Heheeeee..nauroin niin paljon tuolle raakakakkupalojen ripottelulle

 11. Tytti sanoo:

  Minä kotiutin Anttilasta pitkään himoitsemani Lokki -valaisimen, ja mukaan tarttui myös uusi matto makkariin. Kamalasta ryysiksestä huolimatta ehdottomasti wörtti reissu!

  • ia sanoo:

   Ihana tuo Lokki, hyvä löytö! Matto olis kyllä kiinnostanut muakin, hitsi kun en tajunnut.. Mä en muuten käsitä tuota wörtti-ilmaisua :D

 12. atsume sanoo:

  Ah, nuo astiat. Niitty ja keltainen ovat ihan lempparivärejä ja omistankin noita Kokon astioita lähinnä kirkkaissa väreissä. :) täytyy varmaan poiketa Anttilassa katsomassa, onko siellä enää mitään jäljellä..

 13. Mira sanoo:

  Ite kävin tässä Tornion Anttilassa myöskin vähän myöhemmin kun kaikki muut, joten aikast tyhjää oli.. :D Löyty kuitenkin matto makkariin, multapussi, pakastusrasioita, marjapoimuri ja karkkipussi. Aluslakanoita kattelin, mut eipä ollu tietenkään enää parisängyn kokosia jälellä. Jäi kyllä harmittaa, kun olin tilannu netistä pelin ja maksanu sen, tuli jo ilmotuskin että se lähtee seuraavalla kyydillä.. Nooo, sitä kyytiä ei sitten koskaan tullu. :(

  • ia sanoo:

   Hyvät myöhäislöydöt! :D Harmittaa kyllä tosi paljon nettishoppailijoiden puolesta joilta jäi tavarat (ja rahat) saamatta, tosi kurja juttu jolle ei voi mitään. Toivottavasti ei ollut hirmu arvokas ostos!

 14. nasse sanoo:

  Kodin ykkösessä tuli käytyä vasta pari päivää sitten ja nauratti se ammottava tyhjyys… :D Löytyi sieltä kattolamppu makkariin jota etsittiinkin, ja heräteostoksena skumppalasit :D Jotka toki pääsi koekäyttöön heti samana iltana, hups!

  • ia sanoo:

   Hei hyvät myöhäislöydöt! :D Joo onhan se hyvä testata tuotteiden toimivuus saman tien ^_^

Kommentoi