tiistai 16. elokuun 2016

epämukavia pahvilaatikoita ja liikavekkisiä hameita

Tämän päivän saavutukset: Asukuvat ja huonekalukauppareissu! Oli muuten ensimmäinen kerta tässä vuoden aikana, kun haikailtiin omistavamme auto. Kyllä sitä kaikkialle pääsee niin näppärästi julkisilla, mutta kun hommana oli kuljettaa 20-kiloinen erittäin epämukavan muotoinen pahvilaatikko sateessa ensin kaukaisen kauppakeskuksen lastauslaiturilta bussipysäkille, ja tasapainoilla sen kanssa heiluvan bussin lastenvaunusyvennyksessä jännittäen koko ajan, että nouseeko seuraavalta pysäkiltä kyytiin vielä kolmannet lastenvaunut jolloin me joudutaan köyttämään laatikko bussin katolle.. Voin sanoa, että alkumatkan vitsikäs ”ain laulain työtäs tee” -viheltely vaihtui pikkuhiljaa matkan edetessä vain hiljaiseen horisonttiin tuijotukseen ja toiveeseen siitä, että selvittäis tämän vuorokauden puolella kotiin asti. Niin ja mietteisiin siitä, että MIKS HEMMETISSÄ ME EI OTETTU SITÄ KOTIINKULJETUSTA. (Selvittiin me lopulta, ja tuo toinen sai oikein komean työtuolin!)

vihreähame2

Se siitä sankaritarinasta, nyt nuo vaatteet! ”Mä niin arvasin että ostat ton hameen”, totesi työkaveri kun kamppeeni eilen näki. Jep, oonko ennalta-arvattava vai ennalta-arvattava näiden vaatehankintojeni kanssa, mutta kyllähän tuo sammaleenvihreä laskoshame nyt vaan huutaa mun nimeä lujempaa, kuin äitistään ruokakaupassa eksynyt kakara.

vihreähame4

Vaatteet H&M, laukku Marimekko, kengät Vagabond

vihreähame1

Mutta kertokaa mulle, että mitä hemmettiä mä teen noille taitosrypyille tuossa hameessa! Mulla oli jo silitysrauta kuumenemassa, kun onnekseni tajusin tsekata hameen pesulapun ennen kun painoin raudan kankaaseen. Siinähän se symboli mua taas tuijotti: Pikkuruinen silitysrauta ja rasti päällä. Siis miksi ihmeessä on luvallista valmistaa käyttövaatteita, joita ei saa huoltaa?! Edellisestä ”kieltäkää vaan mutta silitänpä silti” -uhmasta ja siitä koituneista vaatevammoista viisatuneena vein raudan kauaksi hameesta, ja otin jonkin muinaisen niksipirkkaviisauden opastamana hameen mukaan kylppäriin kuuman suihkun ajaksi. Eihän se höyrykään noita laskoksia oikonut sitten ollenkaan.. Mitä mä teen, kyllä noi pystyvekit mun mielestä riittäis!

vihreähame3

Seuraavaksi ehkä vielä yksi jakso Gilmoren tyttöjä. Mä oon niin koukussa! Äsken makasin pari tuntia sohvalla telkkarista GG:tä kattellen, minkä jälkeen oikein raivolla repäisin itteni siitä ylös ja ilmoitin, että en tasan aio maata tässä sohvalla loppuiltaa. Eli siis tästä keittiönpöydän ääreltä läppäriltä katteltuna tilanne on ihan toinen, eiks ni!


Saatat pitää myös näistä:

32 Responses to “epämukavia pahvilaatikoita ja liikavekkisiä hameita”

 1. Avatar Sonja sanoo:

  Ihana hame ja tietysti nettikaupassa oma koko loppu. :( Pitää varmaan kipittää huomenna lähimpään liikkeeseen ja toivoa parasta.

  Auttaisiko vaatehöyrystin poistamaan nuo rypyt? Se on hellempi kuin silitysrauta ja ainakin Gigantissa niitä myydään 50€ hintaan. :)

  • ia ia sanoo:

   Voi ei! Kannattaa tarkkailla, tulee sinne nettikauppaankin aina täydennyksiä :) Vitsit, ei kyllä millään viitsis ostaa uutta vekotinta.. Mutta toisaalta, tuo vois ratkaista myös sen ongelman etten ikinä jaksa kaivaa silityslautaa esille? :D

 2. Avatar saya sanoo:

  Pomppasi tuosta linkittämästäsi vanhasta postauksesta lause ”Tästä edespäin en kyllä anna nätin ulkokuoren viekotella mua suoraan kassalle vaan tutkin sen pesulapun.” silmille ;D Mutta noi on kyllä ikäviä, itellä on lähteny joitain h&m-/muuta vastaavaa laatua olevia vaatteita kirpparille, kun taitokset siitä alekopan paidasta ei lähteneetkään millään…

  • ia ia sanoo:

   Haha, hyvä pointti :D Ostin kuitenkin hameen nettikaupasta jossa noita silitysohjeita ei näy, kaupassa edelleen käännän pesulaput esiin!

 3. Avatar nore sanoo:

  Mullakin yhteen ei-silitettävään mekkoon oli paketissa tullut ikäviä ja erittäin näkyviä ryppyjä, yritin niitä silittää suihkuttelemalla siihen vettä ja käsillä oikomalla, kai se jotain auttoi.. :D On ne nyt ainakin ajan kanssa tasoittuneet sopivasti!

  Ihana kuulla että oot koukuttunut Gilmoren tyttöihin, itelle se on ollut suosikkisarja 13 kesäsestä asti :D Tälläkin hetkellä menossa taas uusintakatselu.

  • ia ia sanoo:

   No jospa nuo munkin vikarypyt oikiaisi ajan mittaan! Suihkepullon vois kyllä siltikin hankkia.. Joo mäkin muistan katsoneeni Gilmoreja telkkarista joskus pienenä, varsin viihdyttävä ollut tuo uusintakatselukerta :D

 4. Avatar Marie H sanoo:

  Aivan ihana asukokonaisuus. Kivan pirtsakka ja toi laukku. <3

 5. Avatar Tii sanoo:

  Riippuen hamosen materiaalista ne saattaa lähtee kun sen pesee/kastelee ja ripustaa hengariin kuivuun :) Toivottavasti suoriaa ei toivotut vekit ja toivotut säilyy.

  • ia ia sanoo:

   Joo näin täytyy tehdä! Ja pitää tajuta tehdä se jo edellisenä iltana eikä vasta sitten kun tekis mieli vetää hame päälle :D

 6. Avatar iida sanoo:

  Eikös sellaisia höyrysuoristimia myydä, joilla voi silittää ilman sitä kuumaa rautaa? Muistaisin nähneeni jossakin vaateliikkeessä sellaista käytettävän. Kai sellaisella tuollaista herkkää vaatekappalettakin voi koittaa suihkia? :D

 7. Avatar Maiju sanoo:

  Toi on kyl niin meiän arkea kanssa kun pitää vähänkin jotain isompaa hankkia kotiin :DDD Me ollaan kannettu parin kilsan päästä imuri, iso kaninhäkki ja 2 työtuolia kotiin. Ne on sellaisia kärsivällisiä projekteja :-D Mut autoa en hanki! Murhetta vaan tulis.

  Makeen värinen hame! Mä varmaan sivelisin vettä noihin taitokohtiin ja sit prässäisin ne jotenki! Tai sitten uhmaisin pesulappua ja silittäisin pienimmällä asteella ja laittaisin väliin jonkun kankaan että se hame saa vain hieman lämpöä itseensä ja siliäis…
  Onko noi kengät Vagabondin non-animal collectionista? Oon kuolannut niitä kun ne näyttää sopivan arkiselta rokkiponien sijasta :D

  • ia ia sanoo:

   Huhu, melkoisia kanto-operaatioita ollut teilläkin :D Joo ehkä se satunnainen kotiinkuljetuksen maksaminen tulee kuitenkin auton ylläpitoa halvemmaksi, heh! Joo vois kokeilla kankaan läpi silittämistä, luulis sen varjelevan matskua tarpeeksi. Pitää varata joku ilta vekeille :D Itseasiassa ne ei oo ne non-animalit vaikkakin tosi samanlainen malli! Suosittelen ehdottomasti sovittamaan ^_^

 8. Avatar LauraL sanoo:

  Tosi kiva asu! Erityisesti tykkään hameesta, hyvän värinen. Ja tuo laukku on kyllä hieno!

 9. Avatar Anni sanoo:

  Laita kankaan päälle puuvillainen keittiöpyyhe ja silitä sen läpi. Ite oon käyttänyt tollasta kikkaa just ei-saa-silittää-kankaisiin ja se on toiminut. :)

 10. Avatar Laura sanoo:

  Ah, Gilmoren Tytöt on ihan parhaita! Sanoin avokille, että tahtosin olla kun Lorelai, ihan mahtava persoona :D En malta oottaa, että marraskuussa tulee ne uudet jaksot.

  • ia ia sanoo:

   Joo paras sarja kyllä aikoihin :D Ja ihana kun siitä on niin monta kautta, ja vielä ne uudetkin jaksot tulossa ahh!

 11. Avatar Saara sanoo:

  En kestä :-). Sävy sävyyn kengänpohjia myöden!

  Silityksen avuksi joku ohut puuvilla hameen ja silitysraudan väliin, niin jo säästyt onnettomuuksilta. Itse oon käyttänyt sideharsoa tai keittiöpyyhettä. Tää muuten pelastaa niiltä kiiltäviltä painaumajäljiltä, joita varsinkin tummia vaatteita silitellessä ilmaantuu.

  • ia ia sanoo:

   Haha joo, no kengän pohjat oli jo vähän sattuma :D Joo keittiöpyyhe kyllä ehdottomasti silityskäyttöön, mähän oon ihan silitysnoviisi näköjään kun ei ole tuo tullut mieleen!

 12. Avatar Essi sanoo:

  Ihana asu taas! Upea hame *sydänsilmäemoji* On kyllä ärsyttävää, kun vaatteiden hoito on hankalaa. Kutistin lempparivillapaitani pesussa kolme kokoa pienemmäksi. Sinne meni :'(

  • ia ia sanoo:

   Voi eii! Pienentynyttä neuletta ei kyllä pysty enää mitenkäänpäin pelastamaan, ärsyttävää.

 13. Avatar Nenna sanoo:

  Ai että! Tulipa teidän ostosreissusta mieleen eräätkin kerrat, kun mieheni kanssa ollaan kalusteita kannettu julkisissa kotiin! Se on kamalaa! Eka ajattelet, että ei kukaan ees tajua, että sulla on itteäs neljä kertaa isompi laatikko mukana, mutta kyllä ne kattoo!! Ja ne ihmettelee, että miksei tuokaan ottanu vaan sitä kotiinkuljetusta. No koska oltiin opiskelijoita ja säästettiin rahaa muttei omaa selkää. Hävettää vähä vieläki :D

  • ia ia sanoo:

   Haha voi ei :D Ehkä siinä oli semmonen viihdeaspekti että porukka halusi seurata miten teidän ja jättilaatikon käy! No mut kyllä se sit kotiinpäästyä edes vähäsen lämmittää se säästyneet 40e ^_^

 14. Avatar Saii sanoo:

  Jep, tuttua hommaa tuo raahaus. Me kuljetettiin joskus talvella telkkari pulkassa kotiin :D ja matkaa oli kävelyllä noin 40 minuuttia, eikä unohdeta sitä pakkasta…ugh. Piti käydä ostamassa se pulkkakin viereisestä kaupasta ihan sitä varten, kun tajuttiin ettei kantamisesta tule mitään.

  Ihana hame!

 15. Avatar Krista sanoo:

  Lohdullista kuulla, että muillakin on kokemusta ihanista huonekalujen kanto/bussilla kuskaamisoperaatioista :D Täälläkin on monista vastaavista selvitty, kerran tosin piti pyytää autolliselta kaverilta apua, kun tuli luotettua omiin voimiin jne. pikkusen liikaa :D Ihana asu, sulle tuntuu sopivan ihanasti sekä kirkkaat, että tuommoiset vähän murretut/syksyisemmät värit :)

  • ia ia sanoo:

   Onneks oli autollinen kaveri puhelun päässä! Voi kiitos paljon :) Mukavin olo on kyllä just noissa syksykamppeissa!

 16. Avatar Nilla sanoo:

  Iiik aivan törkeän ihana asua! Värit stemmaa ihanasti yhteen. :)

Kommentoi