sunnuntai 21. elokuun 2016

syysmeikki ja iho-ongelmapohdintaa

Tiiättekö sen tunteen, kun oot käyttänyt koko aamun siihen, että saat naamassa jonkin hirviömäisen paiseen peitettyä, ja sitten lähietäisyydellä jonkun kanssa jutellessa huomaat sen vastapuolen katseen eksyvän just siihen kohtaan mihin et toivoisi kenenkään kiinnittävän mitään huomiota? Ai että, mä tiedän ja se on perseestä :D Oon nimittäin edelleen paniskellut ajoittaisten iho-ongelmien kanssa, joista olen joskus aikaisemminkin valitellut. Tuntuu, ettei sillä kesäkuussa aloittamallani miltei-maidottomalla ruokavaliollakaan ollut oikein mitään vaikutusta.. Ehkä mun vaan pitää hyväksyä se fakta, ettei kaikista tulekaan siliposkisia aikuis-ihollisia kunhan niistä teinivuosista vaan selviää.

syysmeikki1

(Kuvissa saatoin käyttää vähän taikasauvaa! Viitaten kuvan mahdollisesti aiheuttamiin ”no eihän tossa naamassa mitään ylimääräistä oo” tuumailuihin :D)

Oon vähän himmaillut esimerkiksi värikosmetiikan kanssa ettei nyt vaan punaiset huulet kiinnitä ylimääräistä huomiota kasvoihin, mutta mun uusin mentaliteetti on että ihan sama. Jos huomaan jonkun vilkaisevan jotain leukaperääni niin ajattelen tästä eteenpäin, että ihan salee vaan ihailee mun kirsikanpunaista huulipunaa! Muutenkin elokuu innosti mut kaivamaan tuossa toissapäivänä meikkilaatikosta pitkästä aikaa esiin murrettuja, lämpimiä ja tuhdin punertavia sävyjä.

syysmeikki3

Liikkuvalla luomella Mac All That Glitters, luomivaossa ja alaluomen ulkonurkassa Mac Amber Lights, huulissa IsaDora Gloss Stick sävyssä 28 Wine Red (saatu blogin kautta), kynsissä ruosteenpunainen Essie Playing Koi uudesta syksy 2016 -kokoelmasta (saatu blogin kautta).


syysmeikki2

Ahh ja vihdoinkin saan aloittaa tuon lempparisyksypaidan jokavuotisen puhkikuluttamisen!


Saatat pitää myös näistä:

28 Responses to “syysmeikki ja iho-ongelmapohdintaa”

 1. Avatar Mimi sanoo:

  Hei kokeile iho-ongelmiin vehnänalkioöljynä. Saa sekä öljynä että kapseleina, teelusikallinen/kapseli päivässä. Tekee mulla kasvojen ihosta kuulaan, sileän ja näpyttömän, paremman kuin mulla on ikinä ollut. Iho muuallakin pehmeämpi. Ennen mulla oli paljon ongelmia näppyjen ja ihon epätasaisuuden kanssa, nyt ei meinaa tulla hormoninäppyjäkään enää joita ennen räjähti naama täyteen. Itse ostan Cittarista öljypullon eli hankinta ei oo vaikeaa :) Kannattaa kokeilla!

  • ia ia sanoo:

   No oho, kuulostaa melkein jo liian hyvältä ollakseen totta :D Kiitos vinkistä, täytyy kyllä ehdottomasti testata!

 2. Avatar Heli sanoo:

  Mun mielestä juuri esim. kirkkaalla huulipunalla saa vietyä huomion pois ihon pienistä (tai vähän isommistakin) virheistä.
  Itsellä ainakin huomio oikeasti kiinnittyy enemmän siihen huulipunaan, entä johonkin näppyyn poskessa.
  Muutenkin jos tuntuu että on huono naamapäivä, niin punaa vain huulet ja heti parempi! :-)

  • ia ia sanoo:

   Hyvä kuulla että hämäysmenetelmä toimii :D Huulipuna kyllä piristää aina! Kiitos kommentista :)

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Ei tuu ei aikuisiällä siloposkia kaikille :( nimim. Kaikkea kokeiltu.

  Mutta olen käyttänyt tuota samaa (hyväksi havaittua) keinoa, että kiinnittää huomion vaikka huuliin.

  Ihanat syksy sävyt. Ihana syksy <3

 4. Avatar Hane sanoo:

  Mullakin välillä pukkaa näppyä ja muuta iholle, ja oon huomannu että helpoiten pääsee kun juo mahdollisimman paljon vettä. Varsinkin jonkun mättöillan yms jälkeen :3 Söpöjä kuvia!

  • ia ia sanoo:

   Joo veden juonti meinaa kyllä unohtua niin helposti! Pitää varmaan ladata puhelimeen joku sovellus joka muistuttaa riittävästä veden juonnista :D Kiitti!

 5. Avatar Jatta sanoo:

  Tiiän! Mulla on myös iho-ongelmia ja useammanlaisia voiteita on tullu testattua aikuisiälläkin.

  • ia ia sanoo:

   Voi plääh! Pitäiskö sunkin testata tuota erään kommentoijan suosittelemaa vehnänalkioöljyä..?

 6. Avatar elmatar sanoo:

  Ite en meikkiä käytä miltei ikinä, mutta jos käyttäsin, yrittäisin itekin hämätä huulipunalla! (Tosin usein käy niin, että jos vaikka jotain ripsaria olisinki sutinu silmiini, ihmiset hämmentyy kyllä ihan jo siitä. :D)

  • ia ia sanoo:

   Joo mä tiedän kans pari tyyppiä jotka ei arkena meikkaa lainkaan, ja sitten jo joku ripsari tekee semmosen kunnon wow-efektin :D

 7. Avatar salla sanoo:

  Itse hormonaalisen aknen kanssa painivana voin suositella hopeavettä kasvoille :-) plus sinkin syömistä purkista! Jos tuntuu ettei naaman kunto parane, kannattaa kokeilla muuttaa se ”melkein maidoton” ruokavalio täysin maidottomaks, itellä tuntuis ainakin auttaneen. Maidossa ja esim kananmunissa on paljon sellasia aineita ja hormoneja, jotka sotkee kehon omaa hormonitasapainoo.

 8. Avatar Hanna sanoo:

  Iho-ongelmista kärsineenä voin sanoa, että kyllähän ne ärsyttää ihan toden teolla ja saattaa saada itsetunnonkin pahimmillaan oikein alas. Niille kun ei voi kuitenkaan yhden päivän aikaan mitään, vaan muutokset sun muut tapahtuu pitkällä aikavälillä, on tuon värikosmetiikan kanssa erittäin hyvä ottaakin tuollainen hälläväliä-asenne. Mikäli tuntuu värit nassussa hyvälle niin anna mennä :D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 9. Avatar Mira sanoo:

  Ymmärrän tuskailusi. Mulla ei ole koskaan näppylöiden kanssa sen suurempaa ongelmaa ollut, mutta kuivan ja herkän ihon kanssa senkin edestä.

  Yksi talvi mun naama oli täynnä punaisia kuivia läiskiä ja seuraavana talvena huulet oli rohtunu pahimmillaan sentinkin verran koko huulien ympäriltä. Ja sattuipa sopivasti nuo talvet yläasteelle, ajalle jolloin epävarmuus omasta ulkonäöstä ja itsestä muutenkin oli kaikista suurinta :D

  Ulkonäön ja pikku ”virheiden” merkitys on iän myötä onneksi huomattavasti vähentynyt, mutta valehtelisin jos väittäisin ettei mua ikinä harmittaisi ne iho-ongelmat joista nykyään kärsin. Mutta sun asenne on ihan oikea, samaan mäkin oon pyrkiny ja siinä aika hyvin onnistunutkin :)

  Tsemppiä kuitenkin niihin päiviin kun tekisi mieli heittää koko iho helvettiin, tiedän niitä kyllä välillä tulevan vaikka kuinka positiivisesti normaalisti ajattelisi :D

  • ia ia sanoo:

   Voi ei miten ikäviä kokemuksia! Just kouluikäisenä nuo tuntuu kyllä kaikista pahimmilta. Onneksi nykyään nää ei oo kuitenkaan mikään maailmanloppu :D Kiitos kun kommentoit!

 10. Avatar Marie sanoo:

  Kolmenkympin päälle kesti teini-iho.. Helpotti kun vaihdoin ongelma-/sekaihon tuotteet kosteuttaviin ihonhoitotuotteisiin. Esimerkiksi kasvoöljyn lisääminen ihonhoitorutiiniin (illalla kasvovoiteen alle) on selvästi auttanut pitämään huokoset puhtaampana/tukkeutumatta. Lisäksi avokadon ja kookosöljyn lisääminen ruokavalioon on saattanut vaikuttaa asiaan. Tsemppiä ja toivottavasti helpottaa! Ja mitä tulee väreihin ja pirteään meikkiin – ehdottomasti huomio kiinnittyy niihin eikä iho-ongelmiin! Sulla on aina niin kauniit ja sinulle sopivat värit meikissä sekä vaatteissa! ^_^

  • ia ia sanoo:

   Mä oon kyllä testannut kaikki mahdolliset puhdistustuotteet, ja avokadoakin tulee syötyä! Jospa tää vielä joskus tästä :) Kiitos kauniista sanoista! ^_^

 11. Avatar PinkLady sanoo:

  Basiron-voide on toiminut omilla kasvoilla hyvin! Söin lukion viimeisellä luokalla roacuttan-kuurin ja sen jälkeen on akne ja muut hormooninäpyt pysyny aika hyvin kurissa. Silloin kun jotakin paukamaa tulee, sivelen tuota voidetta iltaisin kasvojen ongelma-alueille ja tsadaa, parissa päivässä näpyt poissa :) saa apteekista ilman reseptiä. Toki tämä aine on aika kuivattava joten ei kannata ”läträtä” liioksiin jos on herkkä iho.

  • ia ia sanoo:

   Mäkin oon joskus käyttänyt lääkärin määräyksestä Basironia, se kyllä kuivatti ihan hirmuisesti! Mutta kiitos muistutuksesta, voisihan tuota taas täsmähoitona varovasti koittaa käyttääkin :)

 12. Avatar Suvi sanoo:

  Minulla ei oo koskaan ollu suurempia ongelmia ihon kanssa, mutta lopetin tuossa taannoin e-pillerit ja panikoin jo etukäteen sitä, että jos iho menee huonoon kuntoon ja söin sitten varalta sinkkitablettikuurin. :D Eikä oo koskaan ollu iho niin hyvässä kunnossa! En osaa sitten sanoa, että oliko tuolla pillerien lopettamisella sitten myös jokin positiivinen vaikutus (eli päinvastainen mitä useimmilla, ainakin mitä luin etukäteen kokemuksia…). Meinaan kuitenki kokeilla tässä vielä uudemman kerran tuota sinkkiä, niin kivalta se pehmonen iho tuntu. :D

  /Suvi

  • ia ia sanoo:

   Joo mun täytyy kokeilla varmaan samaa temppua, pillereitä tullut napsittua nimittäin melkoisen monta vuotta.. Sinkkiä vois kokeilla kyllä myös :) Kiitos vinkistä!

 13. Avatar Niknak sanoo:

  Hei, mä satuin tähän postaukseen kun se oli indiedaysin linkissä, eli en tiedä sun historiaa. Halusin kuitenkin kertoa oman kokemukseni. Mulla oli tosi paha akne, joka alkoi teinivuosina ja jatkui pitkälle aikuisikään. Siihen ei auttanut mikään muu kuin roacuttan (tai siis se vastaava halvempi versio, jonka nimeä en muista). Kokeilin kanssa ihan kaikki maidottomat, vehnättömät, maitopillerilliset, teepuuöljykristallidödöetananlimavoidejuhannustaiat, kokeilin olla sekä e-pillereillä että ilman pillereitä, ja ihan rehellisesti varmaan ainoa mitä en koittanut oli oma virtsa kasvovetenä (jestas, ihmiset). Söin terveellisesti, ainoa mistä mulla oli puutosta oli rauta (joka hoidettiin tableteilla), enkä tupakoinut tai juonut, ja naama vaan jomotti niistä finneistä. Päätin että nyt riittää ja menin lääkärille. Ne määräsi eka antibioottivoidetta ja -pillereitä, jotka autto jonkin verran, mutta ei silleen lopullisesti. Siitä sitten edettiin roalle. Mä en ihan rehellisesti usko, että kunnon akneen on oikeasti mistään muusta apua. Yksittäinen finni sillon tällön varmaan hoituukin jollain voiteella, mutta jos sulla on jatkuvasti, niin varmaan sulla on kasvoissa bakteerikanta semmoinen, ettei se taltu kuin väkivallalla. Se roa-kuuri voi olla aika kuivattava, ja mulla sitä jatkettiin kahdesti putkeen, mutta nyt mulla on ollut 7 vuotta, jona aikana mulla on ollut tasan kaksi pienen pientä finniä.

  • ia ia sanoo:

   Mäkin olen syönyt lääkekuurin jo kerran tähän ihooni. Kiitos tsemppaavasta viestistä! Jos tää ei tästä taltu niin täytyy varmaan turvautua uuteen kuuriin…

 14. Avatar Anna sanoo:

  Edellisen tavoin komppaan lääkärin puolesta. Ja suosittelen yksityistä. Onhan se joo vähän hintavaa, mutta kun itselle ei muutama ab-kuuri auttanut, marssin yksityiselle ja sain Roaccutanin, jota ei mulle muualla suostuttu määräämään. Yli puolen vuoden lääkekuurin jälkeen kului 3-4 vuotta nätillä iholla, minkä jälkeen on palautunut pientä kukintaa. Nyt näppyjä pidetään kurissa voiteella, jossa on samat vaikuttavat aineet kuin Roaccutanissa. Suurin osa saa kuitenkin Roaccutanista avun loppuelämäksi, eikä tarvitse enää paikallishoitoja.

  Mulla oli varmaan samanlainen iho kuin sulla, eli joskus sellaisia isoja kipeitä ihonalaisia paukamia ja sitten sellaista nypyrää (suljettuja komedoja), mutta ei sellaisia perusfinnejä juurikaan? Toki tää on ihan mutu, ei noista sun kuvista huomaa, mutta jotenkin luin sen rivien välistä, tai sitten kuvittelin :D Ihotautilääkäri sillon sanoi, että sen tyyppinen akne on vähän erilainen hoitaa, koska se ei ole sitä tavallista finnityyppiä. Siksi mun kuuri oli pidempi kuin normaali, mutta annos miedompi.

  Mä en enää suostuisi (enkä suostunut) painimaan jokapäiväisten aikaa ja itsetuntoa syövien iho-ongelmien kanssa. Siksi minusta on parempi vaihtoehto tarjota useampi satanen yksityiselle ihotautilääkärille, kuin käyttää sama summa vuosien saatossa erilaisiin toimimattomiin vippaskonsteihin.. :)

  Niin joo, olin yli parikymppinen kun sain Roaccutanin ja kyseessä oli aikuisiän akne. 17-vuotiaaksi saakka olin itseasiassa siloposki :D

  Tsemppiä iho-ongelmien kanssa! Ne kyllä kyllästyttää, kun useamman vuoden odottelee, että eikö tämä ihon oma teini-ikä voi ikinä loppua :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mäkin olen siis kerran yksityisellä käynyt tän kanssa ja syönyt lääkekuurin (ei tosin ollut roa) ja kärsinyt kamalasta kuivasta naamasta, mutta kyllä se sitten helpotti! Kiitos pitkästä tsemppaavasta kommentista, voipi olla että uusintareissu lääkäriin on edessä.. Jospa tää tästä! Ihana että sä oot saanut ihosi kuntoon :)

Kommentoi