keskiviikko 24. elokuun 2016

päivä dalmatialaisena

Tässäpä toissapäiväinen 101 dalmatialaista -look!

mustalappumekko1

Mekko Monki, paita H&M.

mustalappumekko3

Olin muuten ensimmäistä kertaa ikinä julkisilla paikoilla tuommoisella puolinutturalla! Vaikka vähän mattinykäsolotilat niskassa viipottavasta liuhuletistä tulikin, niin oli tuo silti kivaa vaihtelua ainaiselle aukinaiselle tukalle, kun ei se ekaan neljään viikkoon kampaajan jälkeen yllä muulla tavoin kiinni.

mustalappumekko4

Viimeinen kesälomaviikko ja Budapestin reissu alkaa jo häämöttää, sunnuntaina lähtö! Tajusin vastikään, että eihän me pihiyspäissämme otettu lainkaan ruumaan menevää matkalaukkua, vaan se vajaa viikko tulisi selvitä lentolaukulla.. Niin, ja ihan kuin laukun koko ei tuottaisi jo tarpeeksi päänvaivaa, niin kaiken lisäksi se pitäis osata täyttää HELLEvaatteilla! Siellä on päivisin jotain +28°c?! En tiedä miten mä saan aivolohkoni yhteisymmärrykseen tuon faktan kanssa, mulla on nimittäin jo niiiin syysolo että rimpulamekkojen ja rimpulasandaalien mukaanpakkaaminen tuntuu ihan järjenvastaiselta toiminnalta.

mustalappumekko5

Laittakaas kivoja Budapest-vinkkejä tulemaan, mikäli semmoisia löytyy!

(AINIIN JA HEI onko kellään kokemuksia Olympus m.Zuiko 17mm f1.8 -objektiivista? Lähestyvä reissu jos toinenkin sai mut haikailemaan yhtäkkiä uuden linssin perään, ja sen sais nyt alekoodilla vähän edullisemminkin.. Mulla vaan sattuu olemaan jo 25mm f1.8, onkohan se liian samankaltainen 17mm kanssa..?)


Saatat pitää myös näistä:

62 Responses to “päivä dalmatialaisena”

 1. CCNOORA sanoo:

  Aivan ihana asu! <3

  Mulla on juurikin tällä hetkellä myös tuon 17mm-objektiivin hankinta harkinnassa, mutta pelkään sen jäävän kuitenkin lopulta tarpeettomaksi 25mm:n kaverina.. :(

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Tuu kertomaan jos päädyt johonkin lopputulokseen objektiivipähkäilyissä, mä en oo osannut vieläkään päättää että hankkiako vaiko ei :D

 2. Kitta sanoo:

  Aivan huikeen upea tyyli. Mä digaan ihan kypällä.

 3. Marie sanoo:

  Budapestissa kannattaa ostaa halutun pituinen matkakortti julkisiin. Liikenneverkko on kattava ja kortti on edullinen, esim. 7 päivän kortti on about 15 euroa. Kortin voi ostaa jo lentokentällä julkisen liikenteen omalta tiskiltä (violetin sävyinen, nimeä en muista) ja se toimii jo lentokentältä lähtiessä bussiin joka vie lähimmälle metroasemalle :)

 4. chimmilia sanoo:

  Söpö tuo puolinuttura sulla, harvalla näyttää oikeasti hyvältä :) ja hyvää matkaa Budapestiin, oikein oiva matkakohde. Siellä aivan kaupunkia halkovan joen vierellä on mäennyppylä, sinne ylös kun kipuaa tai hyppää turistibussiin, niin aukeaa tosi hyvät näköalat koko kaupunkiin. Tosi nätit kävelyreitit myös, rinteessä kaunista puistoaluetta, suosittelen! Siellä on myös eläintarha, joka tajuttiin vasta oman reissun vikana päivänä ja jäi harmittamaan kun ei käyty. Jos satutte käymään niin kerro oliko millainen :D

  • ia sanoo:

   Puolinuttura kiittää :D Kiitos matkavinkistä! Mä lupaan raportoida eläintarhasta jos sinne päädytään :)

 5. Sariska sanoo:

  Laukkuun saa mahtumaan paremmin vaatteita jos ne pakkaa sellaisiin tyhjiösäilytyspusseihin. Niitä on kahta lajia, sellaisia, josta voi imeä imurilla ilman pois tai sit sellaisia, mistä rullataan se ilma pois :)

  • ia sanoo:

   Vai semmoisiakin on olemassa! Mitenköhän kalliita ne on..? *tuumausilmehymiö*

   • Sariska sanoo:

    Chlasulla näköjään 6,99e kaks sellaista tavallisen tyynyliinan kokoista pussii, rullattavsa versioo.

 6. Tulina sanoo:

  Oi, Budapest on ihana kaupunki. Tässäpä muutama vinkki siis. :)

  Hospital in the Rock, sodan aikainen luolasairaala ja kylmän sodan aikainen ydinbunkkeri: http://www.sziklakorhaz.eu/en
  Tää oli aika huikea ja ajatuksia herättävä paikka. Opastettu kierros kestää muistaakseni noin tunnin.

  Kahvila Ruszwurm (Szentháromság utca 7, lähellä ovat Matiaksen kirkko ja Halászbástya eli Kalastajalinnake)

  New York Café on varmasti turistien kansoittama ja melko tyyris Budapestin yleiseen hintatasoon nähden, mutta miljöön takia kannattaa kyllä käydä kahvilla täälläkin.

  Jossain kylpylässä kannattaa ehdottomasti käydä, onhan Budapest niistä kuuluisa. Itse olen käynyt Gellertin kylpylässä, mutta sinne en ainakaan toistamiseen menisi. Aaltoallas oli oikeasti pelottava. :D

  Ravintoloista tulee mieleen ainakin Oinos (Rákóczi tér 7, aivan Rákóczi térin metroaseman lähellä) ja Fausto’s Osteria Dohany utca 5), josta sai kohtuuhintaisen lounasmenun.

  Jos aiotte käydä paljon museoissa, niin kannattaa harkita Budapest Cardia (24, 48 tai 72 h). Sillä pääsee liikkumaan ilmaiseksi julkisessa liikenteessä, joihinkin museoihin on vapaa pääsy ja alennusta saa myös joistain paikoista. Jos museot on tarkoitus jättää vähemmälle, niin sitten kortti ei ehkä ole hintansa arvoinen. Julkinen liike on muutoinkin aika edullista, ja automaateista saa vuorokausilippuja (tai ehkä useammankin päivän lippuja, en ole varma). Metro on helppo ja kätevä käyttää, vaikka osa linjoista onkin vähän rähjäisiä.

 7. ei yh sanoo:

  Hei hauskaa et joku muukin sytähtänyt tuohon hiustyyliin vähän jälkijunassa. Assosioin tämän kampauksen itse mattinykästen sijaan jostain syystä yksinhuoltajiin. Eli viimeiset 3 vuotta, mitä näitä nutturoita on näkynyt katukuvassa, olen nähnyt ympärilläni yh-mammoja. Nyt vasta perinpohjaisen siedätyksen jälkeen mielikuva on lähtenyt murenemaan, ja olen hyväksynyt sen kampauksena muiden joukossa. Yksinhuoltajissa ei siis ole mitään vikaa, mielikuvissani he eivät kiireisinä arjen sankareina ehdi laittamaan hiuksiaan kokonaan kiinni.

  Söpsäkät kengät, mistä moiset?

  • ia sanoo:

   Haha :D Joo mulla on ollut kans vähän ristiriitaisia tunteita tuosta puolinutturasta, mutta nyt se jo alkaa näyttää normaalilta! Kengät on viime syksynä H&M:ltä tilatut :)

 8. Myytaas sanoo:

  Hurjan nätti mekko!

 9. mju sanoo:

  Laitoin vissiin jo joskus aiemmin pikavinkit, mutta jos keksisin lisää.
  Joku kylpylä, jossa on ulkoallas. Kissakahvila oli kiva ja kissoilla tuntui olevan asiat hyvin. Nyt sen viereen on ihan äskettäin avattu kissabaarikin (Whiskers cat pub)!
  Linnavuorella saa kulumaan päivän. Jos vielä korkeammalta haluaa maisemia katsoa, niin Gellértinvuori. Kannattaa valita huolella, mitä reittiä lähtee kiipeämään. Voi tulla hikinen reissu noissa lämpötiloissa. :)
  Kauppahalliin kannattaa kurkata sisälle, jos sinne päin eksyy. Muuten tuli suhattua Tonavan rantaa edestakaisin ja vilkaistua pari museota. Oopperatalo oli ihan hieno, mutta olisi ehkä kannattanut katsoa, jos olisi saanut liput johonkin esitykseen sen kierroksen sijaan.

  Ihanaa reissua! Uskon, että tulet kyllä viihtymään hyvin.

  • ia sanoo:

   Kiitos vielä lisävinkeistä, mju! Kissabaari kuulostaa erityisen hauskalta :D Kiitos, mä uskon kans että kiva reissu tulossa ^_^

 10. Anna sanoo:

  Ihanaa ja turvallista matkaa sulle, nauti reissusta! :) Ja hei toi tukka näyttää superhyvältä! ^__^

 11. Tytti sanoo:

  Ei kannata ihan kaikista rimpuloimpia sandaaleita pakata mukaan sillä Budapest houkuttelee kävelemään ja katselemaan.
  Linnavuori on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka ja sieltä aukeaa aivan upeat maisemat. Bilisteltiin sinne yöllä ja pakko sanoa että valaistu suurkaupunki pilkkopimeää yötä vasten oli upea näky! Toki öinen Budapest on muutenkin aivan ihana. Sitä ihastellessa on välillä mukava pysähtyä terassille istuskelemaa. Mitään yksittäistä suosikkia en osaa sanoa, mutta palvelu oli pääosin hyvää ja juoma halpaa.

 12. Nina sanoo:

  Tosi kiva kampaus! Muuten, muistaakseni sanoit että q&a:ta tulisi vielä yksi osio? Odotan tosi innolla jos mäin on :)

  • ia sanoo:

   Voi kiitti! Joo olis niitä vielä yksi henkilökohtainen jäljellä, oon vähän pantannut sitä.. :D Mutta kyllä mä sen vielä julkaisen!

 13. anonyyymi sanoo:

  Budapest on aivan ihana paikka! Mikäli tarkoituksenanne on liikkua paljon julkisilla, kannattaa ostaa jo lentokentältä violetista BKF:n lippuautomaatista lippu. Lippuja saa 10 kerran kortteina (yksi voimassa 1 h 20 min muistaakseni), 24, 48 ja 72 tunnin kortteja, joilla saa käyttää rajattomasti kaikkia julkisia kulkuvälineitä.

  Yksi omista lempipaikoistani on Margaretin saari, josta löytyy myös vesipuisto. Gellert-kukkula on ehdottomasti myös visiitin arvoinen ja tietysti Tonavaa pitkin kuljeskelu. Toki, jos budjettiin mahtuu, niin (ilta)risteily Tonavalla on mahtava. Mielestäni parhaat kahvilat löytyy juutalaiskorttelista ja parhaan aamiaisen sain Cirkusz-nimisestä kahvilasta. Budan linnaan saa myös kulumaan aikaan ja suosittelen kyllä ainakin piipahtamaan!

  • ia sanoo:

   Kiitos paljon vinkeistä! Musta alkaa tuntua ettei se su-to -aika nyt millään riitä kaikkeen :D

   • anonyyymi sanoo:

    Su-to riittää hurmaamaan teidät ;) liikaa ei muöskään kannata suunnitella, sillä Budapestissa on ihanaa myös vain haahuilla ympäriinsä. Ihanaa lomaa :)

 14. Kaina sanoo:

  Budjettimatkailtiin joskus parin päivän ajan Budapestissa ja ehkä paras säästö tehtiin ostamalla liput oopperaan oopperatalokierroksen sijaan, kierros nimittäin olisi ollut reilusti kalliimpi kuin ostamamme halvimmat liput. En myöskään ollut aiemmin käynyt oopperassa, joten tuli samalla sekin koettua. Ja olihan ne kanssaihmiset siellä halpispaikoilla jotenkin ilahduttavia – löytyi koululuokkaa, fiinisti pukeutuneita herrasmiehiä ja toisaalta vieressäni istunut homssuisen oloinen setä, joka kuorsasi osan ajasta :D

 15. Käsimatkatavaroilla pärjää (mul oli pakkausvinkkei hetki sitten blogissa) oikein mainiosti, pyhpah sitä ruumatilaa mihinkään tartte! ;D Ja vielä superhelposti jos pakkaa vain rimpulakesävaatteita jotka ei vie tilaa juuri yhtään saatika painoa :)

  Ihanaa reissua <3

  • ia sanoo:

   Mä oon itseasiassa ne vinkit lukenutkin! :D Tosi hyvä postaus! Paitsi mitä sanoo pakkausguru kun haluan ottaa mukaan tuhottoman raskaan oranssin pitkän hameen? :D

   • Jos se on painava ni pistät sen lennolle päälle – ja jos se ei ole mukava lennolla niin jätät pois ;D buahahaha! Tai sitten rullaat sen taaai viikkaat superlittanaksi koko laukun leveydelle \o

   • Jenna sanoo:

    Pakko kommentoida väliin, että laitat sen tietysti molempiin suuntiin lentokoneeseen päälle! :D Eniten tilaa vievät vaatteet ja kengät aina päälle matkan ajaksi, niin mahtuu 8)

 16. Minä vain sanoo:

  Ah, tuo asu heittää minut kauas lapsuuteen, jossa dalmatialaiskuosi oli niin pop. Kuvatodisteet osoittavat minun pukeutuneen pitkähihaiseen dalmatialaispaitaan ja mätsääviin trikoihin sekä leopardikuvioiseen karvakakkiin ja punakehyksisiin ysäri-aurinkolaseihin. Entä mitä varten kaikki tämä pukeutuminen? Esitin tietysti uuttavuotta juhlimaan tulleille sukulaisille ja naapureille tanssin Aikakoneen Neiti Grooven tahtiin. Sisko ja täti toimivat taustalla valomiehinä heilutellen taskulamppuja :D aah mitä ihania muistoja!

  • ia sanoo:

   Mä sieluni silmin nään sun dalmatialais-lookin, ihana! Neiti Groove kyllä kruunaa kokonaisuuden :D Apua miten ihana kommentti!

 17. Joppe sanoo:

  Moi,
  Miten sä onnistut aina löytään näin uskomattomia tyylejä. Mikä on sun salaisuus?

  • ia sanoo:

   Hahha :D No siis ostan kaupoista juttuja mitkä miellyttää omaa silmää ja nakkelen niitä sitten päälle silleen miten kivalle näyttää, siinä se salaisuus :,D Kiitos kohteliaisuudesta!

 18. Kaisa sanoo:

  Budapestissä suosittelen ehdottomasti käymääm Szimpla Kertin rauniobaareissa, mahtava miljöö ja hinnatkin hyvin kohtuulliset.

  Lisäksi suosittelen vierailemaan jossakin kylpylässä, itse olin Gellertin kylpylässä. Samalla reissulla kiipesimme Gellertinvuorelle, josta oli kyllä hienot näkymät.

  Museoista vierailimme House of Terrorissa, joka on käymisen arvoinen paikka, mikäli aihe kiinnostaa.

  Ravintoloista pidin erityisesti Parisi 6 -ravintolasta (Parizsi utca 6b), josta sai kohtuuhinnalla kolmen ruokalajin Unkarilaisen aterian.

  • ia sanoo:

   Kylpylävierailu on kyl vielä kysymysmerkki! Loppujen lopuksi ollaan siellä aika lyhyt aika, mutta onhan se kaupunki nimenomaan kylpylöistään tunnettu.. Hmm!

 19. JJ sanoo:

  Puolinuttura näyttää tosi kivalta otsatukan kanssa, I like!

 20. V sanoo:

  Muista käydä vaihtamassa rahaa, kortti ei käy kaikkialla :)!

 21. Salkko sanoo:

  Budapest on superkaunis kaupunki ja vietettiin siellä viisi päivää lähinnä vaan kävellen ja ympärilleen katsellen ja nauttien :-D Linnavuorelle kannattaa kiivetä katsomaan huikeita maisemia ja Pestin puolella pyhän tapanin kirkon tornista avautuu huikeet näkymät joka puolelle! Meillä oli hotelli niin keskustassa, ettei käytetty julkisia muuten kuin lentokenttämatkoihin ja yhteen ”elämysajeluun” manner-Euroopan vanhimmalla metrolinjalla, mikä sattui siitä kaupungista löytymään! Kahvilla kannattaa käydä café gerbeaudissa, upeat puitteet ja huippuhyviä leivonnaisia. Ruokapaikoista taas jäi parhaiten mieleen kauppahallin toisessa kerroksessa syödyt rasvaiset langos-”letut”, joihin saa haluamansa täytteet! Vaikka oltiin reissussa turistiajan ulkopuolella, oli kojulle pitkä jono ja jatkuva kuhina :-)

  • ia sanoo:

   Oii kiitti kommentista, monia ihania pikkujuttuja! Jospa se meidän neljä päivää riittää kaikkeen :D

 22. Nimetön sanoo:

  Söpö tukka! Mä olin Budapestissä kerran keväällä ja silloin siellä ainakin oli ihan superkuuma helteillä, et kannattaa oikeasti ottaa kevyttä vaatetta.

  Budapestissä porukka puhuu vähän kehnosti englantia, mut ainakin me saatiin helposti kentältä ostettua joku paperinen 5 päivän joukkoliikennelippu ( kiska just kun tullaan sieltä laukkujenottoalueelta ulos ) jolla hintaa joku säälittävät 15e ja sai matkustaa niin paljon ku lystäs, jopa junalla pois kaupungista. Harkittiin matkaa sellaseen kaupunkiin ku Szentendre, mut ei jaksettu lähteä :D

  Kalastajanlinnaan kannattaa ehdottomasti nousta, käydä illalla Tonavan varrella kun parlamenttitalossa on valot ja ei missään nimessä syödä missään, missä on esillä eurohinnat ( kallista )!

  • ia sanoo:

   Joo helteitä se on kyllä luvannut, pitää malttaa lähteä vilpoisissa vaatteissa! Kiitos Budapest-vinkeistä, mihin sitä enää matkaoppaita tarvitaan kun on noin oivat lukijat ^_^

 23. emsi sanoo:

  Oltiin just kavereiden kanssa viime viikolla Budapestissä ja tykkäsin hurjasti kaupungista! :) Tosiaan Buda castle on makea paikka, suosittelen menemään linnaan iltasella, kaupunki näyttää tosi upeelta iltavalaistuksessa sieltä! Linnaan voi nousta sellasella hissillä rinteen alapuolelta :) Kiivettiin kanssa varmaan kommenteissa jo esille tulleen Gellert -vuoren huipulle, missä sijaitsee näyttävä Citadella patsas! Tonavan varrella on myös ehkä hieman vaatimaton, mutta mielestäni näkemisen arvoinen juutalaisten muistomerkki ”Kengät tonavan rannalla”.

  Söpö tukka ja ihana asu (jälleen)! :-) Uutta postausta odotellessa!
  Ja ainiin, mukavaa matkaa Budapestiin!

  ps. Meille hotellin työntekijä valitteli syysmyrskyä siellä olomme aikana, mutta noh +25 lämpötila ja pieni tuulenvire tuntui pohjoisen tytöille ihan sopivalta reissukeliltä! :’D

  • ia sanoo:

   Kiitos vinkeistä! Ja kauniista sanoista :) Hehhe, ei kyllä noissa teidän keleissä ollut valittamista :D Toivottavasti meitäkin sää suosii!

 24. alli sanoo:

  Voi miten täydellinen kokonaisuus! Hiukset, meikki, paita, mekko ja kengät – voisin laittaa nuo heti päälleni, niin söpö paketti! Mistä nuo kengät muuten on? :)

 25. Jere sanoo:

  Jätte kiva asu! Ja pakko kommentoida tosta linssistä: mulla ei suoranaista tietoa oo kummastakaan, mutta koska Olympus on kuitenkin kroppirunkoinen ja taitaa olla 2x kertoimella, ni noitten välillä olisi toisaalta kuitenkin lopulta 17mm eroa, ei mikään valtava, mutta on niissä kuitenkin eroa. Suosittelisin ehkä, jos vaan mahdollista, että kävis vähän vertailemassa ja kokeilemassa noita kahta rinnakkain :)

  http://www.jereviinikainen.fi

  • ia sanoo:

   Kiitos! Joo ei kai se auta kun kamerakauppaan marssia. Suostuiskohan ne lainaamaan niitä vaikka kävelyretken ajaksi kaupungille? :D Enhän mä muuten tiedä kumpi on kivempi!

 26. Cerp sanoo:

  Mä oon aina pärjännyt käsimatkatavaroilla! Mun salaisuus on valita ohkasia vaatteita ja rullata ne tiiviisti, vie supervähän tilaa ku vähän harjottelee. Ja kotimaan reissullakin pakkaan kaiken kosmetiikan matkapurtiloihin, naamarasvoista oon säästänyt testereitä ni ei tarvii ottaa painavaa lasipurnukkaa mukaan. Mulla on sellanen superiso Liebenskind berlinin shopper-laukku ”matkalaukkuna”, sinne mahtuu sitten vielä pienempi laukku mukaan otettavaksi sitten reissussa. Oikeestihan mä käytän arkena tätä niin sanottua matkalaukkua jatkuvasti :D

  • ia sanoo:

   Onneks on kesä ja ohkaiset vaatteet! Nesterajoitukset pakotti kyllä miettimään kosmetiikka-arsenaalin melko miniatyyrikokoiseksi :D Ihana että joku osaa automaattisesti matkustaa vähillä kamppeilla! Ehkä se kompensoi sun isohkon arkivarustuksen..? :D

 27. Marie sanoo:

  Julkisen liikenteen lippu käy muuten myös Tonavan tiettyihin ”vesibusseihin”, kannattaa ehdottomasti mennä ainakin kerran niillä paikasta a paikkaan b :D
  Ja olut-/hengailumestoista Eleszto on lyömätön.
  Ahh, ihana Budapest!

Kommentoi