perjantai 02. syyskuun 2016

Budapest-matkapäiväkirja, päivä 1

Aii että, ihana kesälomareissu takana! Koska Budapestin reissulta tuli napsittua niin hurja määrä kuvia, niin ajattelin purkaa niitä tänne päivän saalis kerrallaan. Vähän niinkuin 4x päivä kuvina, olisko hyvä?

Ekan päivän herätys..

buda2

..tapahtui virallisesti vasta lentokentällä ekan kahvikupin ja ylihinnoitellun myslimarjajugurtin äärellä. Oli siellä yhteensä 3 mustikkaa ja 1 vadelma!

buda3

Päivän paras kulkuneuvo..

buda4

.. oli sympaattinen vanha metrolinja, jolla matkattiin lentokenttäbussin päättäriltä kohti hotellia. Otettiin teidän vinkkaamana 7 päivän matkakortit, jotka olivat kyllä hintansa väärti. Metroverkosto oli tosi kattava (ja osa metrolinjoista niin höpsöjä että matkanteko oli jo oma ohjelmanumeronsa :D), joten sen rajattomasta käytöstä n. 14 euroa ei ollut paha hinta lainkaan!

Päivän leppoisin maisema..

buda6

..avautui hotellihuoneen ikkunasta. Ah, kesä!

Päivän paras aktiviteetti..

buda5

.. oli uppoutua hetkeksi karttoihin ja merkkailla niihin teiltä saatuja suosituksia paikoista, missä kannattaa käydä ja mikä tärkeintä, MISSÄ SYÖDÄ.

Päivän paras kuja..

buda8

..oli sattumalta löytynyt Gozdu Udvar, jossa oli useiden houkuttelevien ruokapaikkojen ja baarien lisäksi käynnissä jonkin sortin sunnuntaimarkkinat myyntipöytineen. Vanhat polaroid-kamerat olis kiinnostaneet! Pelkkä läpikävely kuitenkin riitti, kujan ravintoloissa oli vähän liian innokkaat sisäänheittäjät jotka aiheutti vastareaktion. Tiiättekö sen tunteen kun oot turisti, muttet halua olla niiiin turisti että sut raahataan kadulta ravintolaan :Dbuda9

buda10

Päivän paras ylläri..

buda13-checker

..oli juutalaiskortteleissa meneillään olleet jonkin sortin ruokafestarit. Erityisesti mua (ja mun kameraa) ilahdutti suloiset koristelut ja lentävät sateenvarjot!


idbuda11

Päivän paras virvoke..

buda14

..nautittiin superhelteisen iltapäivän lomassa Street Food Karaván -katuruokakujalla. Aii että kun oli hyvää tuo lime&minttu -siideri. Tuolta olis taatusti saanut hyvää ruokaakin!

buda15-checker

Päivän asu..

buda18

..oli yksi pakkauspostauksessakin vilahtaneista kombinaatioista. Ihanan höpsö räpsäisy niiden ainaisten poseerauskuvien rinnalle, kun ”ota musta yks kuva” oli tosiaan se yks otettu kuva :D

buda17-checker

Päivän randomein asia..

buda19

.. oli kohdalle sattuneet Budapest Street Salsa -tanssit, mikä oli ilmeisesti jokin paikallinen flashmob-ryhmä.

Päivän paras kuva..

buda21.. tuli otettua, kun saavuttiin Tonavan rantaan illan jo hieman hämärtyessä.

Mitä luulette, jaksaisiko pari vastaavaa merkintää vielä muiltakin reissupäiviltä?


Saatat pitää myös näistä:

48 Responses to “Budapest-matkapäiväkirja, päivä 1”

 1. Halla sanoo:

  Joo todellakin reissupostauksia lisää! Upeita kuvia! :)

 2. lusene sanoo:

  Onpa kauniita kuvia! Osaisinpa itsekin räpsiä nättejä turistiotoksia. Hirveän kivan näköistä siellä. En oo koskaan kauheasti Unkaria ajatellut matkakohteena, mutta kyllähän tuolla kävisi. Millainen siellä oli hintataso?

  • ia sanoo:

   Voi kiitos :) Muualta Unkarista mulla ei ole kokemuksia, mutta Budapest oli kyllä positiivisesti yllättänyt matkakohde! Hintataso oli tosi edullinen, varsinkin jos malttoi lähteä vähän kauemmas niiltä turistikaduilta esimerkiksi ruuan perään :)

 3. Larre sanoo:

  Helposti! Ihania kuvia! :)

 4. Hanna sanoo:

  Jaksaa!! Ihania kuvia, tunnelma välittyy tänne asti :) ja varsin suloinen asukuva, onnistunut tilanneräpsäisy!

 5. Heini sanoo:

  Oi, ihana Budapest <3. Kävin Budapestissa maaliskuun lopussa ja voisin lähteä uudelleen vaikka heti. Kiitos, mielelläni luen juttujasi muiltakin reissupäiviltä :).

  • ia sanoo:

   Se oli kyllä yllättävän kiva kaupunki! Mukava kuulla, jatkojuttuja seuraa siis :)

 6. Mai sanoo:

  Täytyypä mainita että otat tosi makeita kuvia. Varsinkin tuo viileä vaalean vihreä metro kuva, ai että!

  • ia sanoo:

   No voi kiitos! Mä otin tavoitteeksi kuvata enemmän ihan omien taitojenkin kehittämisen vuoksi, yleensä tulee vaan kuvattua kotona jotain meikkiasetelmia.. :D

 7. Anni sanoo:

  Ehdottomasti jaksaisi lisää lomakuvia! Ihanan näköistä, pitää kyllä päästä tuonne itsekin joskus. :)

 8. tiu sanoo:

  Hyvin jaksaa tällaiset muiltakin päiviltä! Musta tää oli just tosi kiva toteutus. :) Ja muutenkin hauska päästä sun kuvista takaisin Budapestin tunnelmiin, nimittäin poikaystäväni opiskeli siellä pari vuotta, joten noista maisemista on ihania muistoja!

  • ia sanoo:

   No mut mainiota! ^_^ Aijaa, ihanaa! Se vaikutti kyllä mukavalta kaupungilta viihtyä vähän pidempäänkin :)

 9. mari sanoo:

  Jaksaa jaksaa! Ehdottomasti :) Tää oli ihana postaus, kiva kuulla että reissu oli onnistunut!

 10. Nenna sanoo:

  Lisää lisää! Näitä on kiva lukea!!

 11. Ansku sanoo:

  Ooo muakin ilahduttaa noi sateenvarjot! Niiiiiin hienot :)

 12. Kasuuu' sanoo:

  Todellakin jaksaa! Ihana kattoo näitä superkivoi ja laadukkaita kuvia ja kasvattaa omaa lomakuumetta

 13. elmatar sanoo:

  Vau, hienoja kuvia ja kivoja tunnelmia! Budis on mullaki toivekohteena, oon kuullu siitä paljon mukavaa! Että esittele vaan reissukuulumiset näin, täällä ainakin innolla tsekkaillaan kaikki! ((:

 14. Johanna sanoo:

  Miten sattuikin, että juuri kun oon suunnittelemassa joulukuulle reissua Budapestiin, päätän kurkata sun blogiin ja siellähän oot juuri ollut :D ihanan kesäisiä kuvia ja nyt hieman harmittaa, etten lähtenyt Budapestiin kesäaikana, mutta houkuttelee kyllä ne joulumarkkinat sun muut. Pitää ottaa kaikki vinkit postauksistasi talteen :) Mitä oon Budapestistä lukenut, se vaikuttaa olevan kylpylöiden luvattu maa. Vierailitteko missään kylpylässä tuolla reissullanne?

  • ia sanoo:

   No sehän sattui sopivasti :D Varmasti aivan ihana kaupunki joulunkin alla! Käytiin kylpylässäkin, siitä seuraa vielä lisää juttua :)

 15. ida sanoo:

  Jaksaa jaksaa! Ihania tunnelmallisia kuvia :)

 16. annnni sanoo:

  Lisää vaan kuvia ja postauksia reissusta :) Aivan mielettömän upee toi metrokuva! Jäin vaan tuijottamaan sitä, kun jotenki ihan toisesta maailmasta se tunnelma siinä! Ehkä saattoi tulla Henkien kätkemä – elokuva mieleen.. :D

 17. Larissa sanoo:

  Olipa ihana ja piristävä postaus ♥ Odottelen innolla seuraavia matkapostauksia! :’)

 18. mju sanoo:

  Jaksaa, helposti. :)

 19. Sariska sanoo:

  Ehdottomasti jaksaa! Kauniita Kuvia, joissa ihana kesäinen fiilis!

 20. GG sanoo:

  ihana tapa esitellä matkapäivät, oisin voinut lukea monta lisään samaan syssyyn!

 21. Marie H sanoo:

  Juu juu, ehdottomasti jaksaa! :)

 22. S sanoo:

  Ihana postaus! Olen menossa itse lokakuun lopussa Budapestissä käymään, joten rohkenen kysyä muutamia matkavinkkejä tarkemmin :) Missä hotellissa te yövyitte? Itselläni on tässä mietinnässä mistä päin kaupunkia ottaisi hotellin, ilmeisesti Pestin keskustaan on keskittynyt enemmänkin hyviä hotelleja, mutta toisaalta kylpylähotelli Budan puolella houkuttelisi :) Mietin myös miten olisi järkevä tehdä valuutan suhteen, vaihdoitteko te jo Suomessa paikallista rahaa? Entä löytyikö paikan päältä minkä verran pankkiautomaatteja? Kiitos paljon vastauksesta jo etukäteen! :)

  • ia sanoo:

   Me oltiin yötä Mercure Budapest Buda -hotellissa! Se oli kyllä ihan jepa, tosi hyvien kulkuyhteyksien päässä :) Toki kylpylähotelli kuulostaa ihanalta kans, jos haluaa keskittyä siihen kylpylöintiin, mitenhän kallis sitten lie.. Vaihdettiin Suomessa rahaa ja se oli kyllä tosi hyvä idea, sitä suositteli kovasti Forexinkin tädit että kortilla ei juurikaan kannata maksaa. Jätettiin suurin osa käteisestä aina hotellille ja otettiin osa mukaan :) Kortilla maksettiin vain paristi, joissain isoimmissa ruokapaikoissa sekä ruokakaupassa. Ei käytetty pankkiautomaatteja ollenkaan, mutta uskon että toimivat ihan ok, varmasti vetävät vaan jonkun valuutanvaihtosumman tmv välistä. Kiva jos tästä oli jotain apua, kysy vaan jos tulee vielä jotain :D

   • S sanoo:

    Kiitos paljon :) Mietin itekki, että ehkäpä on järkevää nostaa jo Suomessa käteistä, niin ei toivottavasti tarvitse alkaa enää siellä Budapestissa miettimään asiaa.. Hämmentää kyllä jo valmiiksi se paikallinen raha kun tuntuu olevan niin pientä valuuttaa meidän euroihin verrattuna :-D

    • ia sanoo:

     Joo mä olin kokoajan vilkuilemassa sitä Forexilta saatua valuuttamuunninlappusta että miten se kurssi nyt oikein menikään :D Ja onneksi ne mahdollisesti ylijääneet rahat saa vaihdettua sitten ilmaiseksi takaisin euroiksi! Kunhan vaan muistaa tuhlata kaikki ne pikkukolikoit pois :D

 23. betseda sanoo:

  Tuolle samaiselle Mercure Budapest Buda-hotellille peukku! :) Kattelin et onpa samanlainen näkymä hotellin ikkunasta kuin itsellä pari viikkoa sitten, haha. Budapest on jotenkin kyl aivan ihana, tykkäsin kovasti :)

  • ia sanoo:

   Hei joo me oltiin kans tyytyväisiä hotellivalintaan! Respa ihanan ystävällistä ja loistava sijainti. Kompensoi ihanan kokolattiamatto- ja kukkatapettihuoneen :D

Kommentoi