perjantai 23. syyskuun 2016

Budapest-matkapäiväkirja, päivät 4&5

Nonni, kääritäänpä tämä Budapest-saaga nyt vihdoin pakettiin! Musta alkaa tuntua että mä oon se raivostuttava sukulaistäti joka haluaa näyttää diaesityksenä matkakuviaan kolme tuntia putkeen ja kaikki vihaa sitä koska kukaan ei pääse syömään ennenkuin diat on katsottu.. Mutta tässä vielä kahden viimeisen matkapäivän kuvakooste!

PÄIVÄ 4

Päivän eka ruokapaikka..

budabuda1

..löytyi jälleen Breakslowsta (kahvila Törökméz, Margit utca 27). Ihana aurinkoinen sisäpiha ja sairaan hyvää talon vadelmalimonadia!

budabuda2-checker

Päivän paras ulkoilmakohde..

budabuda4

..oli Margitin saari, jolle pääsi kävellen keltaista siltaa pitkin joka matchasi mun asuun. Nättejä puistohoodeja! budabuda5

budabuda7-checker

Päivän suloisin turistikrääsäkauppa..

budabuda12-checker

..oli tämä. Ei tietoa että mikä ja missä, hyvä ia kun otat kuvia mutta et pistä merkille että mistä niitä kuvia otat…

budabuda8

Päivän lounaspaikka..

budabuda14-checker

..oli sisustuksellisesti aika hauska tapaus nimeltä Vintage Garden (Dob utca 21). Eikä ruuissakaan mitään valittamista ollut!

budabuda16

budabuda17

budabuda18

budabuda19

budabuda20

Päivän paras ”koska Budapestissa niin pakko” -kokemus..

budabuda21

..oli iltapäivän kylpylävierailu! Valittiin erään Budapestissä asuneen suosituksesta yli sata vuotta vanha Széchenyin kylpylä, jossa oli 15 kuumien lähteiden lämmittämää allasta sekä sisä- että ulkotiloihin ripoteltuna sekä saunoja saunojen perään. Kokemus oli jokseenkin hämmentävä eikä yhtään niin loistelias ja seesteinen kuin mitä mä olin ennakkoon kylpylämielikuvia maalaillut, mutta kyllä siinä linnunmaidonlämpöisessä ulkoaltaassa lilluessa auringon lämmittäessä kasvoja oli ihan jees olla!

Reissun unkarilaisin ruoka..

budabuda22

..tuli nautittua viimeisenä iltana Hung(a)ry? -nimisessä ravintolassa kun mä intin että tasan syödään edes kerran jotain muuta kuin hamppareita :D 
budabuda13

PÄIVÄ 5

Reissun fotogeenisin maitokahvi..

budabuda24

..nautittiin viimeisen aamun aamupalalla. Kattokaa ny mikä liukuväri!

Päivän turistiteko..

budabuda39

..oli kauppahallissa vierailu. Tuliaistutka päälle!

budabuda38-checkerbudabuda34-checker

budabuda29-checker

budabuda40

Reissun nopein lounas..

budabuda41-checker

.. nautittiin ennen lentokentälle suunnistamissa Padthai Wokbarissa (Október 6. utca 4). Miksei Suomessa ole kokoa oma wokkisi -paikkaa!

budabuda43

Ja sitten kamat kasaan ja metrolla kohti lentokenttää.

Nonni, nyt se loppu. Se vihdoin ja viimeinkin loppu! Seuraavaks sitten se Tukholma? :D


Saatat pitää myös näistä:

22 Responses to “Budapest-matkapäiväkirja, päivät 4&5”

 1. Saarai sanoo:

  Ihania kuvia taasen! Ja kyllä Suomestakin löytyy tuommoisia kokoa oma wokkisi paikkoja! ;) Jos joskus vierailet Joensuussa niin ainakin Hyve&Pahe on aivan täydellinen wokkipaikka, missä saa valita kaikki ainekset wokkiinsa itse :) Myös Kuopiossa on muistaakseni SalaCavala nimisessä paikassa samanlainen järjestely, taitavat itseasiassa olla saman yrittäjän ravintoloita molemmat :)

  • ia sanoo:

   Kiitoksia! Aijaa, pitääpä pistää korvan taakse jos joskus satun sinnepäin eksymään, kuulostaa hyvältä :)

 2. Hans sanoo:

  Joensuussa ainakin on kokoa oma wokkisi -paikka, nimeltään Hyve&Pahe. Siellä kippoon kerätään kupillinen kasviksia, valitaan liha/”kasvisvastine” sekä kastike ja koko homma paistellaan herkulliseksi ateriaksi. Voi kun Helsingistäkin löytyisi samanlainen paikka <3

 3. Petra sanoo:

  Itseasiassa vähän suomalaisempi versio kokoa oma wokki -paikasta löytyy. Toki sitä varten pitäisi matkustaa niinkin kauaksi kuin Joensuuhun Hyve&Paheeseen (Kuopiossa saattaa olla myös). Toivottavasti rantautuu joku kaunis päivä myös pääkaupunkiseudulle

  • ia sanoo:

   Joo näin mulle tämän kommenttiboksin myötä valkeni! No mut hyvä, kelpais kyllä Helsinkiinkin :)

 4. sariska sanoo:

  Musta näitä oli ihana lukea ja katella! En oo ees aiemmin tajunnut että joku Budabest vois olla noin IHQ matkakohde!!! :) Nyt haaveilen sinne matkustamisesta :D

 5. Nenna sanoo:

  Ihania kuvia taas! Pääsee mukavasti vähän lomamoodiin, kun näitä kattelee. Ihan pakko mainita, että ollaan mieheni kanssa menossa Köpikseen joulukuussa ja muistelin, että olit siitä reissusta tehnyt kanssa parit postaukset. No näinhän se oli ja käytiin ne lukaisemassa.. Mieheni mieleen jäi oikeastaan vaan hampparit (mikä on hyvä, koska ne on munki mieleen) ja sana ”mäihä”. Se oli silleen, että kuka nykyään enää käyttää sanaa ”mäihä” :D no jokatapauksessa, ollaan menossa Köpikseen ja aina ko puhutaan siitä, niin mietitään että kuinkahan hyvä mäihä meillä on matkan suhteen! :D että kiitos tästäkin viihdytyksestä, osu ja uppos meikäläisiin!

  • ia sanoo:

   Kiitos! Haha ihanan random kommentti :D Mä taidan käyttää mäihä-sanaa varmaan sit monen muunkin edestä! Aivan ihanaa köpiksen matkaa teille :)

 6. Sanjana sanoo:

  Haa,on oma kokoa wokkisi paikka! Jos joskus Joensuuhun eksyt, niin Hyve&Pahe :) alakerrassa överihyvä kahvio ja ylhäältä salaattibaari ja wokkia, jossa ite kerätään höysteet noodeleille ja valitaan kastikkeet ja pääaine (esim.broileri, vuohenjuust, härkä..) Ja on hyvää :3

  • ia sanoo:

   Joo näin tuli yllättävän moni joensuulainen kertomaan :D Vitsit, pitäiskö ihan asioikseen sinne matkustaa!

 7. Eetu sanoo:

  Pakko oli tulla korjaamaan :D Helsingissä on kaksi ihan loistavaa ¨kokoa oma wokkisi paikkaa ¨: Kaapelitehtaalla ruoholahden suunnassa sijatsevassa hima&sali nimisessä paikassa on arkisin wokki pöytä ( 10 euroa ) jossa voit itse heitellä ensin haluamasi härpäkkeet, kasvikset, lihat yms. kulhoon iiiiisosta raaka-aine valikoimasta ja sitten ojentaa koko satsin kokille, joka wokkaa koko paketin minuutissa eteesi lautaselle!!! Toinen kiva mesta on Forumin 4. kerroksessa sijatseva WOK_UP rafla- toimii lähes samalla periaatteella!! :)

 8. Ellu sanoo:

  Helsingissä on Wok Up -nimisiä paikkoja, joissa voi valita hiilarinlähteen, protskun ja muut härpäkkeet ja siten kasata ite wokkinsa :)

 9. Nimetön sanoo:

  Ihanat ballerinat :) oot nätti :)

 10. bambi sanoo:

  Stadista wokinkokoamismesta löytyy Forumin ylimmässä kerroksesta, ja on tosi maukasta ja isoa! Vink vink.

 11. Rose sanoo:

  WokUpista saa sellaisen semi-itsekoottavan wokin. Muistaakseni ainakin kastikkeen, proteiinin ja lisukkeet voi valita itse?

Kommentoi