keskiviikko 12. lokakuun 2016

kroonisen herkuttelijan tunnustuksia

Mä nyt myönnän tämän siinä toivossa, että edes joku ruudun siellä puolen samaistuu: Mä oon krooninen herkuttelija. Lapsuuden opit karkkipäivästä kerran viikossa ei tainneet koskaan mennä perille, tykkään nimittäin syödä suhteellisen usein jotain pientä makeaa arkenakin: Milloin ihan vähäsen suklaata tiistaisen aamukahvin kanssa, milloin vanukas sohvalla torstaisen iltaruuan päälle. Dr. Oetker Paula Mini -kamppis haastoi mut jakamaan herkuttelufilosofiani, joten here goes julkinen herkkukaapistaulostulo!

batch_paula5
Öö joo, suklaavanukasta käsivarressa.. Meinasin jo editoida pois mutta mitä sitä totuutta kieltämään :D

Ihailen toki niitä tyyppejä, jotka pystyvät jättämään herkutteluhetket vaikkapa siihen yhteen kertaan viikossa parissa, mutta musta elämä olisi vaan niin paljon mälsempää, jos ne arkipäivät vaan pitäis sinnitellä läpi jotta viikonloppuna voisi olla kivaa ja herkkuja. Entä kun 5/7 siitä viikosta on kuitenkin niitä räkäisiä arkiaamuja ja lähmäisiä koti-iltoja? Ei niitä saa mollata yhtään sen alemmas karsimalla niistä vielä pieniä herkutteluhetkiäkin!

batch_paula3

Paula Mini -vanukkaassa on kyllä potentiaalia just tommoseksi pieneksi arkiherkuksi. Onhan siinä purkin kannessa höpsö lehmä joo, mutta kun siitä pääsee yli (vinkki: itsepalvelukassa :D eikä se nyt oikeesti oo niin vakavaa!), niin vaniljan ja suklaan täydellinen säilöntäaineeton liitto niin pienessä purnukassa, ettei sen syömisestä tule edes huono omatunto (vain 50kcal/purkki).. Öö joo kiitos!

batch_paula12

Mitä hyvää sää soit tänään? Ja ei, rusinoita ei lasketa.

Yhteistyössä Dr. Oetker Paula Mini
yhteistyö


Saatat pitää myös näistä:

30 Responses to “kroonisen herkuttelijan tunnustuksia”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Oh, ihanaa, että löytyy toinen samanlainen herkuttelija! Siis musta vaan on parasta, kun illalla telkkarista tulee joku hyvä ohjelma ja samalla saa napostella jotain, enkä mä osaa pitää hyvänä mitään kasviksia ja dippiä. Ja siis paulat on parhautta :D

  • ia ia sanoo:

   Ah niinpä!! Hyvä ohjelma menee hukkaan jos siinä samalla ei voi napostaa jotain pientä :D Tosin on porkkanat ja american-dippi ihan jees välillä, haha.

 2. Avatar Sanjana sanoo:

  Vanukasta ihan parasta! Monta vuotta oon koettanu opetella ite tekemään mut ei siitä vaan tuu samanlaista.. :D ja joo, sarjat ja naposteltava vaan on hyvä combo, pitäs kehittää joku terveellinen vaihtoehto.

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Emmää oo vielä ehtiny, mutta aion syödä jäätelöä ihan kohta. Ja päivällisen jälkkäriks on tänään omenapiirakkaa. Myönnän syöväni jotain hyvää joka päivä. Yleensä vähintään kahdesti, aamupalat ja päivälliset vain TARVITSEE jälkkäriä. (Ja siitä huolimatta oon ihan normaalipainoinen ja tervekin vielä – mahdotonta joidenkin mielestä.)

  Nii ja mitä on perjantai-ilta ilman sipsiä ja suklaata? Öhh..

  • ia ia sanoo:

   Ihana konsepti aamupalajälkkäri :D Mulla ei kyllä varmaan fysiikka kestäisi ihan tuplajälkkäreitä joka päivä, lucky you!

 4. Avatar Saara sanoo:

  Mäkin olen lähes jokapäiväinen herkuttelija! Tiettyjä ohjelmia ei vain voi katsoa ilman jotain hyvää. Välillä yritän huijata itseäni ja otan esiin vaikka luonnonjogurttia ja mysliä. Saa jotain mahaan, ja siitä tulee parempi omatunto :D

  • ia ia sanoo:

   Joo siis jos on hyvä ohjelma niin tuntuu tosi väärältä kattoa sitä ilman mitään syötävää :D onneks luonnonjugukin on ihan hyvää!

 5. Avatar Alina sanoo:

  Yritän pitää juuri tuota tylsän kuuloista filosofiaa herkkujen suhteen yllä: lauantaina saa mällätä sydämensä kyllyydestä. Ja voi, mähän mällään.
  Tämä viikko tekee kuitenkin poikkeuksen, koska alkavan syysloman kunniaksi lähdetään tyttöporukalla laivalle (mä niin syön kaiken buffetissa) ja mä en muuten saa ihanaa haamumunkkia ellen tänään sitä syö! Joten, siellä jääkaapissa ne kermatäytteiset rasvapallerot sokerikuorrutuksella möllöttää ja odottaa syöjiänsä!

  • ia ia sanoo:

   Kivaa laivareissua teille! Se on kyl herkkupoikkeuksen arvoinen :) mä en oo koskaan maistanu niitä haamumunkkeja, pitäisköhän ostaa ja maistaa!

 6. Avatar Jenny sanoo:

  Samaistun! Mulla ei oo enää mitään tiettyjä herkkupäiviä viikossa koska teen kolmivuorotyötä niin vapaat on missä sattuu, mutta yleensä varsinkin vapaailtoina pitää saada jotain (makeaa) herkkua. Ja tunnustan että varsinkin silloin kun poikaystävä on jossain ja oon yksin kotona niin en syö juuri koskaan mitään oikeaa ruokaa. Syön vaikka jäätelöä illalliseksi, just because I can :D

  Ja minusta se on epäreilua että kaikki terveellinen ruoka on yleensä ns. suolaista (tai mautonta..). Mä tykkään kuus-nolla enemmän makeista ruuista ja herkuista. Jos ei halua syödä herkkuja kuitenkaan joka päivä, mutta jotain makeaa on saatava niin oon ratkaissut tän syömällä esim. mysliä maustamattoman jogurtin kanssa. Ostin Fazerin Alku-mysliä ja koska siinä sanotaan että ei sisällä lisättyä sokeria niin silloin se ei ole herkkua! Se sisältää kuitenkin hunajaa niin se on silti makeaa :D Oishan se toki helpompaa jos omat herkut ois vaikka kasviksia..

  • ia ia sanoo:

   Hahha mä oon niiin samanlainen, jos poikaystävä ei oo kotona niin se on herkut esille :’D pitääpä testata tuota jugu+myslikomboa itsekin! Mä oon kans makean perään ihan satanolla, ei suolaisilla napsuilla tee mitään..

 7. Avatar Myy sanoo:

  Tämä ilta meni letuilla, huomenna pari vanukasta voi löytyä jääkaapista :)

 8. Avatar Taru sanoo:

  Meillä oli kotona karkkipäivä, mutta koska mutsi ei pitänyt siitä kiinni, se oli yhtä tyhjän kanssa. Me herkutellaan miehen kanssa, kun on semmoinen olo. Yleensä siis just arki-iltoina, vähän niinku palkkioks siitä, että selviydyttiin hengissä töistä. Ja jos viikonloppuna on leffailua tiedossa, silloinkin kiitos jotain herkkua. Mä en niinkään suklaata jaksa napostella, mä napostelen sipsejä ja toisinaan irtonameja. Ja kyllä, jäätelö tai vanukas on usein jälkkäriksi.

  • ia ia sanoo:

   Hehhe, arkipäivistä hengissäselviämisen palkitsemista harrastan mäkin aina silloin tällöin :D Mulle taas makea voittaa suolaisen satanolla!

 9. Avatar anniina sanoo:

  Tänään, vapaapäivänä, aamupalaksi iso kuppi kahvia ja neljä Pätkis-konvehtia. Sorry not sorry! :::D

 10. Avatar Kaisa sanoo:

  Just tässä juon kahvia suklaan kera. Oon yrittänyt järkeistää herkkujen syöntiä, mutta kyllä sitä tulee useamman kerran viikossa jotain syötyä. Ei se kerran viikossa vaan riitä!

  • ia ia sanoo:

   Ei se riitäkään! Onneks en oo ainoa jolla ei vaan riitä itsekuri herkkujen lopettamiseen.. :D

 11. Avatar Hanna sanoo:

  Tänään en oo ehtiny vielä syödä mitään herkkuja, mutta iltapalaksi aattelin riisikakkuja ja päälle maapähkinävoita (sokeroitua ofc!) ja banaaniviipaleita. Okei, tota en edes oikeaksi herkuksi laske, mutta eilen syömäni benkkujenkku purkin lasken… xD

 12. Avatar Minä vain sanoo:

  Mulla on sen verran kohtalainen ongelma tuon PAULA-vanukkaan mainostuksen kanssa, että en ole maistanut koko tuotetta. Sen typerästi dubattu rallatus jää aina soimaan päähän eikä lähde sieltä kulumallakaan. Vai kuulostaako surullisen tutulta: ”on paula-lehmä cool, se voittaa kaikki muut. Saa vanukkaasta täplikkään ja se vie kielen mennessään. Vanilja/suklaa, suklaa/vanilja. Paulalla on villit rillit! Paulan supervanukas päivän tekee paremmaks!”

  • ia ia sanoo:

   Hehhee, on jäänyt kyllä sitkeästi alitajuntaan kun noin hyvin menee ulkoa :,D Anna sille mahdollisuus!!

 13. Avatar Anna sanoo:

  Oon tällä hetkellä herkuttelijan paratiisissa, Italiassa. Puolentoistaviikon aikana oon syönyt niin paljon erilaisia kindertuotteita, täytettyjä kroisantteja etc ettei mitään rajaa!
  Hauska fakta muuten; Paulavanukkaan tuotenimi on täällä Muu Muu :D

 14. Avatar Mennika sanoo:

  Mä oon kyl kans niin herkkuperse että välillä melkein nolottaa ääneen myöntää! Mun omaan rytmiin sopii aikalailla jokapäiväinen herkuttelu, koska en yksinkertaisesti pysty vetämään suuria määriä kerralla – irttaripussista jää aina seuraavalle päivälle. Kauheat paineethan siinä itselleen asettaa jos kerran viikkoon saa vaa mässätä ja sitten ei jaksakaan kaikkea :D mieluummin ostan ja syön sillon ku tekee mieli. Ja ihanaa että kirjoitat avoimesti tämmöistä samalla kun muut on sillee ”kyl tää acaimarja-taateli-spirulina-raakakakku vie tosi hyvin makeanhimon!” Yeah right :D (tarkotus ei tosin ole kritisoida kenenkään ruokavaliota tai -tottumuksia)

  • ia ia sanoo:

   No sehän on ihan sama että vetääkö kerralla paljon ja harvoin vai jakaako sen määrän sitten tiheämmin :D Hehhe, mäkin olen kokeillut niitä terveellisiä herkkuja ja onhan ne ihan hyviä, mutta jotenkin tuntuu että sen kerran kun herkuttelee niin sama se on syödä pala oikeasti hyvää suklaata eikä väkisillä äkistää jotain pahaa mutta terveellistä ^_^

 15. Avatar Sanna sanoo:

  Itse tykkään kyl tosi paljon herkuista ja tavattuani nykyisen (herkuttelija-)mieheni, olen syönyt herkkuja enemmän kuin koskaan ennen. Mulla ei ole (onnekseni) luonnostaan makeanhimoa ollenkaan. Olen viettänyt kerran vuoden täysin karkitta ja suklaatta. Ihan vaan sen takia, että halusin kokeilla pystynkö siihen. Nykyään karkkien jne herkkujen napostelua rajoittaa vasta puhjennut vehnä-yliherkkyys/mahdollinen keliakia. Suomesta kun ei vielä paljoa saa kakkuja jne gluteenittomana kaupasta. Mut suolaiset ruoat. Ne on mun pahe. Sipsit/suolapähkinät jne. Jos menen leffaan, ostan karkin sijaan poppareita ja maustan ne jollain ökysuolaisella mausteella ja syön, kunnes meinaa lentää laatta. Et ei siinä tavassa ole mitään kehumista.. pitänee maistaa noita vanukkaita.. pentuna vanukkaita meidän perheessä sai n 1kerta/vuosi tms. Ja silloin ne oli kyl parasta, mitä tiesin..

  • ia ia sanoo:

   Kiitti (herkku)kommentista! ^_^ Joo jotkut on suolaisen perään ja toiset makean, ja kummatkaan ryhmät ei ymmärrä toisiaan :D Toi on kyllä inhottavaa että ruokayliherkkyydet rajoittaa herkuttelua! Taino, itselle vois kyllä tulla vaikka vuoden mittainen suklaa-allergia, musta tuntuu että mikään muu mua ei saa siitä irti :D

Kommentoi