maanantai 17. lokakuun 2016

3x syksyn lempihuulipuna

Ah syksy, ah huulipunakausi! Nudepunia en ole oikein koskaan ymmärtänyt: Se on huuliPUNA eikä huuli”noaikahuulenvärinenhäntääon”. Jos en halua huuliin väriä, niin sitten mennään huulirasvalla, punapäivinä ollaan kunnolla all out. Näin syksyn tullen erityisesti mattapunat on olleet kovassa käytössä, ja ajattelinkin listata tämänhetkisen huulipunieni (varsin mattaisen) kärkikolmikon:

mattapuna4

Nars Velvet Matte Lip Pencil sävyssä Red Square // Mac mattapuna sävyssä Flat Out Fabulous // Nyx Soft Matte Lip Cream sävyssä Copenhagen

mattapuna33

Nars Velvet Matte Lip Pencil – Red Square

Jos mun pitäis valita yksi huulipunasävy loppuelämäkseni, niin se olisi oranssinpunainen. Se on kirkkautensa puolesta hyvä kesäkaveri, mutta mattapintaisena versiona sain siitä ystävän syksyllekin! (On mulla kavereita meikkipussin ulkopuolellakin, vaikka tuttavallisten termien käyttö toista näköjään vihjaakin..) Oon tainnut hehkuttaa aikaisemminkin tuota Tukholman Sephorasta hankkimaani Narsin mattapunakynää: koostumus on ihanan samettinen ja ei lainkaan kuivattava, ja väri pysyy huulilla pitkään. Tätä pitää hankkia vielä joku toinenkin sävy!

mattapuna11

Mac – Flat Out Fabulous

Tämän sävyn valitsi mulle Macin myyjä kesäisen häämeikkini kaveriksi, ja siitä tulikin heittämällä hellekauden käytetyin puna. Kesällä tuo luumunliila oli ihanan fresh, mutta meikkaaja totesi sävyn toimivan myös syksyllä, joten käyttö jatkukoon. Onneksi! Macin mattapuna on kuivahkon tuntuinen huulille levitettäessä, mutta sen olemassaolon unohtaa kyllä pian. Ja väri pysyy tautisen hyvin.

mattapuna22

Nyx Soft Matte Lip Cream – Copenhagen

Tämä on uusin punatulokas! Nyxin mattahuulicremeistä olen lukenut paljon hyvää, ja viimekertaisella Nyxin huuliständin hipistelykerralla joku sävy piti hankkia. Luovutin päätöksentekovallan kaverilleni koska valinnanvaikeus iski, ja hän löi ostoskoriini sitten tuon supertumman luumuisan Copenhagenin. Sävyn levityksen kanssa saa olla aika tarkkana, pari ohutta kerrosta takaa parhaan lopputuloksen (kun taas liian paksulti levittäminen muuntaa huulet tummanlaikukkaaksi), mutta vaivannäkö kyllä kannattaa: Puna pysyy huulilla tosi hyvin, ja se kuluu syödessä vain huulten keskiosasta, mihin väriä on helppo lisätä. Tämä tuntuu huulilla kaikista kevyimmältä!

idmattapuna5

Kivaa uutta viikkoa!


Saatat pitää myös näistä:

30 Responses to “3x syksyn lempihuulipuna”

 1. Avatar Halla sanoo:

  Nyxin lipcreamit on kyl parasta ikinä! Oma suosikkini on Marocco, joka mun mielestä sopis kyl sullekin. Se on just sellane upea oranssinpunane! :>

 2. Avatar sinisumu sanoo:

  Ekan kuvan kuvatekstissä kaks narssin tuotetta vaikka tuota nyxiä tekstistä etsin ihastuksissani. Pitää varmaan lähteä nyxin standylle itsekkin :D kiitos ihanasta blogista!!<33

 3. Avatar anna sanoo:

  Vannoutuneena macin mattapunien suurkuluttajana en voi muuta kuin suositella macin huultenpohjustusvoidetta! Ihanan kevyt voide kosteuttaa huulet ennen huulipunan levitystä ja takaa että puna myös pysyy kuin synti! Ehdottomasti sen vajaa parinkympin väärti ja ainakin allekirjoittaneelle yksi tärkeimmistä meikkituotteista :)
  Ihanaa syksyä!

  • ia ia sanoo:

   Kiitti tuotevinkistä! Toimiiko todellakin paremmin kuin huulirasvat? Mä nimittäin ”pohjustan” noi mattapunat usein ihan vaan kosteuttamalla huulet hyvin :D Kiitos sitä samaa sinne!

   • Avatar anna sanoo:

    Ainakin omasta kokemuksesta on tuntunut siltä, ettei huulirasva riitä noiden tujujen mattapunien alle – jo levittäessä huulirasva kuluu alta eikä punan pysyvyys ole samaa luokkaa kuin pohjustusvoiteen jälkeen. Saatan toki olla perfektionisti asian suhteen, mutta mun mielestä toi voide voittaa huulirasvan 6-0 :D

    • ia ia sanoo:

     Kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta! Tekis mieli käydä hiplaamassa muitakin Macin mattapunia, ties vaikka samalla reissulla tarttuis se pohjustajakin mukaan.. :)

 4. Avatar Suttuhuuli sanoo:

  Ihanan värisiä kaikki!
  Ite en saa tuota Nyxin saman sarjan punaa millään hyvin. Kerran sutasin sitä lähtiessä huulin niinkun aina jotain punaa, ja vielä hississä kaikki oli hyvin. Vasta kaupassa sitten puna oliki muuttunu huulilla ihan kirjavaksi ja valuneeksi ja kaikin puolin oksennetuksi Toisella kertaa viisastuneena huolellisesti pohjustin huulet ja puuteroin ja lisäsin punaa ja puuteroin ja tuputtelin paperiin jne., mutta silti heti ruokapöydässä lähti väri :/ Joku mun täytyy tehä väärin, kun oon vierestä todistanut kaverin usean tunnin grillijuhla-ateriointia niin ettei sama puna häipyny huulilta astettakaan!

  • ia ia sanoo:

   Joo toi Nyx on kyllä minunkin punavarastoista kaikkein haastavin! No höh, hylkiiköhän sun huulet jotain tiettyä ainesosaa? :o Kummallista että toisella pysyy sama puna samalla kulutuksella kauemmin! Mutta testaa ihmeessä noita muita jos joskus kohdalle osuu, jospa toi nestemäinen koostumus ei oo vaan sun juttu!

 5. Avatar Mimu sanoo:

  Ihana postaus! Oon ihan samaa mieltä nudepunista :D

 6. Avatar Saara sanoo:

  Oi, ihania! Kaikki tosi upeita ja tosi eri fiiliksen luovat kasvoille. Tykkään!

 7. Avatar Kata sanoo:

  Tosi kivoja sävyjä, varsinkin tuo Narsin oranssinpunainen! Mäkin oon ihan ihastunut noihin Nyxin huulituotteisiin; kestäviä, halpoja ja tosi paljon kauniita värivaihoehtoja. Muutenkin oon ihan messissä tässä tämän hetken mattahuulipunatrendissä, toivottavasti trendi jatkuu :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mattahuulet rokkaa! Ja musta tuntuu että mattapunissa pysyvyys on ihan omaa luokkaa verrattuna normipuniin, joten lisää sävyvalikoimaa niihin vaan kiitos :D

 8. Avatar Hanna sanoo:

  Mä oon aina ollut vähän arka kirkkaiden, ”oikeiden” huulipunien käytössä. Oon kokenut oloni jotenkin tällätyksi niiden kanssa ja siksi oon tyytynyt vähäsen väriä antaviin babylipseihin yms. Nyt kuitenkin tuntuu, että yhdellä jos toisella vastaantulijalla on huulillaan näyttäviä punia. Eikä se toisten naamalla näytä ollenkaan tällätyltä vaan itseasiassa aika fressiltä! Varmaan täytyy ottaa itsekin uusi askel punien suuntaan… Jospa joku kevyt pinkki ois mun juttu :))

  • ia ia sanoo:

   Joo kyllähän niihin puniin on totutteleminen! Mutta tosiaan hyvä aloittaa jostain vähän kevyemmästä, mä käytin tosi pitkään itseasiassa just babylipsin värjääviä huulirasvoja :D Ne tuntui huulilla paljon helpommilta mutta niistä kuitenkin lähti väriä! Baby steps vaan ^_^

 9. Avatar Sanjana sanoo:

  Äh, mä tarviisin jonkun punan joka oikeesti jumahtais huuliin. Provocalipsit on ainoat, jotka pysyy ees pari tuntia kunnolla, mut neki hilseilee pois ja toisaalta kuivattaa tosi pahasti. En tiiä, ikuisuusongelma löytää kestävä puna.

  • ia ia sanoo:

   Tuntuu että mitä pysyvämpää puna on, niin sitä kuivattavampi se on. Taitaa olla koostumuksesta kiinni, mitä ei oo kosmetiikkateollisuus vielä osannut aukottomasti ratkaista :D

 10. Avatar Salli / strange sanoo:

  Sulle sopii kauhean hyvin tuollaiset värikkäät punat! Itse taas olen ehdottomasti nudepunien ystävä, johtuen ehkä siitä, että en oikein pidä huulistani enkä siksi mielelläni korosta niitä. :D Lisäksi olen aina tykännyt korostaa meikissä silmiä ja tuntuu hölmöltä, jos silmissä on kunnon meikki mutta huulissa ei mitään, joten lisään yleensä jotain suht neutraalia väriä huuliin :) plus huultenvärisellä kynällä saa aika helposti korjattua huulten muotoa.

  • ia ia sanoo:

   Tuo on kyllä totta, että jos on panostanut silmämeikkiin niin silloin räikeät huulet on ehkä vähän too much :D Mäkin laitan silmämeikkipäivinä pelkät huulirasvat!

 11. Avatar Tytti sanoo:

  Hyvä että mainitsit tuosta nyxin laiton vaikeuden! Olin nuitten perään vähän jo kuolaillut, mutta ehkä parempi jättää hankkimatta näillä minun meikkaustaidoilla. :D Onko macin ja narsin punissa jotain mitä meikkitumpelon ois hyvä huomioida ennen ostopäätöstä?

  • ia ia sanoo:

   Noo huomioitavaa on ehkä se että ne on ärsyttävän kalliita :D Nars about 24e ja Mac 22e siinä missä Nyx 8,50e. Mikäli pääset testaamaan Macia livenä niin kannattaa vaikka antaa Macin tyypin laittaa sulle huulipunat, niin voi paremmin fiilistellä että mikä olis kiva sävy ennen ostopäätöstä! Narsia saa vähän hankalasti Suomesta käsin, tällä hetkellä vissiin vain Asokselta saa tilattua ja siellä sen hinta on jotain 26e, mutta jos sulla tai sun tutulla on tiedossa ulkomaan reissua (Tukholman Sephorasta löytyy ainakin!), niin suosittelen ostamaan sieltä! (Ja tuo mulle muutama lisäsävy tullessas ;D) Ainiin, ja kannattaa kuvagooglailla sävyjä!

 12. Avatar V-sukka sanoo:

  En tiiä miks just nyt päätän kommentoida, mutta oon siis seuraillu sun blogia ihan alkuajoista lähtien. Eli ööh jotain 8 vuotta huhhuh. Mutta haluisin kiittää siitä, että oot pysynyt aitona :) viime aikoina on alkanu tuntua, että monet blogit on nostanut tasoaan niin paljon, että asukuvat vois olla vaikka muotilehessä. Sun blogissa on parasta se, että se on pysynu arkisena ja siksi samaistuttavana. Ja tämä on siis pelkästään hyvä asia :)

  • ia ia sanoo:

   Ihana kommentti, kiitos! :) Välillä on kyllä alemmuuskompleksit just tuon takia että itse ei tuota samanlaista muotilehden keskiaukeama -matskua kuin muut blogit nykyään, mutta ihanaa jos se ei ole kaikkien mielestä pelkkä huono asia :D <3

 13. Avatar nennnii sanoo:

  Nyt on pakko kompata V-sukkaa, mietin yhtenä päivänä jotain sun postausta lukiessa tuota täysin samaa asiaa. :) Sun blogia on niin mukava lukea, kun jotenkin on niin helppo samaistua. :)

 14. Avatar Reetta sanoo:

  Äää apuva en kestä tuota paitaa! Mistä tuollainen ihanuus?

Kommentoi