lauantai 29. lokakuun 2016

varaslähtö torttukauteen

Advertisement

Kun asuin vielä kotikotikaupungissani, niin torttukausi korkattiin syksyisin mamman kanssa hyvissä ajoin ennen joulukuuta. Itseasiassa pikaisen instafeedin selailun jälkeen torttukausi käynnistyi muutama vuosi sitten jo syyskuun 12… Nyt kun en ole ollut mamman välittömässä läheisyydessä tortunpaistoon painostamassa, niin ohjat piti ottaa omiin käsiin. Ihan vielä mä en hennonnut tähtitorttuja alkaa taittelemaan, mutta halloween ja Dronningholmin & Sunnuntain yhteistyökamppis tarjosi vallan hyvän tekosyyn värkätä torttuja vähän toisenlaisella ulkomuodolla.

dronningholm11

Yksinkertaisuudessaan tarvitset: Läjän marmeladeja (mulla Dronningholm Tähtitorttu-marmeladitrio eli perinteinen luumumarmeladi, sekä lisäksi myös uusi vaniljainen puolukka-kirsikkamarmeladi ja omena-kanelimarmeladi), sekä torttutaikinalevyjä. Mä nappasin kaupasta matkaan tuon 500g:n pakkauksen Sunnuntain Lehti- ja torttutaikinalevyjä, josta syntyi kuusi isoa torttua (sekä leikkausrääppeistä kuusi minipientä lisäviritelmää), mutta taikinaa saa myös 1 kg pakkauksessa.

dronningholm1

Mä valitsin ekaksi kokeiltavaksi haamun. Kaulitsin taikinalevyä vähän, ja leikkasin sen kahtia. Laitoin puolikkaat päällekkäin (paitsi tuossa prototyypissä en vielä tajunnut tehdä kahta puolikasta samalla kertaa), veistelin voiveitsellä aika palikkamallin kummituksen, ja irrotin puolikkaat toisistaan.

dronningholm2

Silmänreikämuottina toimi limupullon korkki varsin mallikkaasti.

dronningholm3

Sitten vaan täytettä toisen puolikkaan päälle, ja kansi paikoilleen!

dronningholm4

dronningholm5

Tuitui, kattokaa ny kun niillä on eriväriset silmät! Päätin kokeilla haamutorttujen lisäksi myös kurpitsatorttuja. Mitään kolmion- ja suunmallisia keittiötyökaluja mulla ei sattunut olemaan, joten naama-aukot sorkin ihan freestylenä veitsellä. Sen ne oli vähän näkösetkin.. Mutta ei se nyt oo niin justiisa. Kurpitsoille tein myös eriväriset silmät, ja suuhun verenpunaista puolukka-kirsikkaa.

dronningholm6

Haamujen helmoista jäi jäljelle kolmionmuotoisia paloja, jotka lisäsin kurpitsoihin ”kannoiksi”.

dronningholm8Sitten tortunleivonnan paras hetki: Hillon syöminen :D Luumuhillo on mun heikkous, voisin vetää sitä varmaan purkin kerrallaan.. Myös nuo uudet hillomaut upposi, ja päädyin kokeilemaan niiden jämiä muuhunkin ruuanlaittoon. Omena-kanelimarmeladi oli superhyvää luonnonjugurtin kanssa, puolukka-kirsikkaa laitoin aamusmoothieen banaanin ja marjojen kaveriksi. Ja sitä luumua söin salaa suoraan purkista..

dronningholm7

Sitten vaan kötöstykset uuniin ja jännityksellä odottamaan, tursuaako hillo kaikista aukoista ulos ja leviääkö läjät nyt miten pahasti käsiin.

dronningholm10

Eihän ne minnekään levinneet! Uunista tuli ulos yhtä söpöt haamut ja kurpitsat kuin sinne sisäänkin meni. Taino okei, onhan nuo nyt aika kömpelöt.. Mutta hei, ei se näkö vaan se maku! Onneks nää oli ihan törkeän hyviä.

Kömpelöstä puheenollen, mitäs tykkäätte tosta mun diy-halloweenköynnöksestä? Melkoinen itte tein ja säästin -meininki noiden tupsujen kanssa, mutta siitä tuli yllättävän söpö! Ainakin vähän kauempaa katsottuna, hah. Seassa on Tigerista löytyneet parin euron kurpitsavalot.
dronningholm9

Käsi pystyyn jos siellä on joku muukin joulutorttumalttamaton! Psst, jos/kun innostutte leipomaan, niin tägätkää lopputuloksenne Instagramissa #uudetmuodot ja @dronningholm, oli ne sitten perinteisiä tähtitorttuja tai jotain ihan muuta. Tuotepalkintoja arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken viikoittain aina 18.12. asti, lisätietoa kilpailusta löytyy täältä ja täältä. Eli jokainen valmis torttuerä tästä hetkestä eteenpäin vaan instagramiin, ei se kuitenkaan jää siihen yhteen satsiin.. :D

Kivaa halloween-viikonloppua!

Yhteistyössä Dronningholm ja Sunnuntai


Saatat pitää myös näistä:

22 Responses to “varaslähtö torttukauteen”

 1. Kasuuu' sanoo:

  Eikä, ihania! Mä en oo yhtään torttuihminen, piparit kolahtaa enemmän (miks tää kuulostaa niin väärältä). Mut niin söpönnäkösiä ja säki oot niin söpönnäkönen ton korva(?)pannan kans

 2. MInna sanoo:

  Voi miten söpöjä! :D

 3. Aivan ihastuttava idea! :) Mä olen päättänyt, että joulufiilistely saa alkaa heti marraskuun 1.päivänä. Saa nähdä milloin meillä leivotaan ekat tortut. :P

 4. Rose sanoo:

  Söpöjähän noista tuli! Haamut muistuttavat niistä hamakoruista, mitä teit kauan sitten :) Saman muotoisia!

  Joulutorttujen syömistä en oo vielä aloittanut, mutta ensimmäisen joululahjan ostin tänään! Rakastan joulua, mutta en yleensä ihan näin aikaisin lahjojen ostamista aloita… Nyt löytyi kuitenkin täydellinen lahja ystävälle ja niitä oli enää 4kpl varastossa, muualla loppuunmyyty, joten nyt oli toimittava. Kyllähän siitä alkoi joulufiilis hiipiä lähemmäksi, varsinkin kun ensi viikolla kuulemma talvi alkaa ja tulee kunnolla lunta!

  • ia sanoo:

   Hei niin muuten onkin, voi apua ne hamakorut :,DD Oho, sähän oot hyvissä ajoin liikenteessä joululahjojen kanssa, kadehdittavaa ennakointia! Mun puolesta sitä lunta ei kyllä tartteis tulla kuin ehkä just jouluaatoksi..

 5. LauraL sanoo:

  Meillä alkaa puolison kans torttukausi perinteisesti pyhäinpäivästä, koska täytyyhän niitä ehtiä syömään.
  Ja onpa hauskoja noi sun haamut ja kurpitsat! Vois vaikka kokeilla tollasia. Ja tota uutta marmeladimakua oon jo vähän kyttäilly kaupassa, vaikuttaa hyvältä. Vaikka en usko, että mikään voittais luumua:)

  • ia sanoo:

   Oikea meininki! Heh kiitti :) Kokeile ihmeessä, yllättävän helppoa ja hauskaa hommaa noiden askartelu! Luumua ei kyllä vaan pysty syrjäyttämään :D

 6. Anna sanoo:

  Siis mun isällä on oikeesti tapana korkata joulutorttukausi jo hyvissä ajoin kesällä… :D Joten tuo syyskuu on jo todellakin torttukautta parhaimmillaan, ei yhtään liian aikaisin! Mutta tortut on kyllä niin älyhyviä että ainakin mä voisin syödä niitä ympäri vuoden, tylsää rajoittaa ne vaan joulun yhteyteen! :D

  • ia sanoo:

   Kesällä?! Et oo tosissas :D Tosin en kyllä varmasti kieltäytyisi, jos joku mulle luumuhillotorttuja toukokuussa tarjoaisi..

 7. Nisha sanoo:

  Aii etta kun on sopoja nuo haamut! Melkein liian sopoja syotavaksi ;__;

 8. Essi sanoo:

  Ah, jouluorttuja. Huomenna on vakaa aikomus aloittaa torttukausi. Ihan supersöpöjä torttuja, saatan varastaa idean ensi Halloweeniksi, että saan tekosyyn aloittaa vielä aiemmin… Ei ole parempaa herkkua kuin uunituore joulutorttu…

 9. C sanoo:

  Ihanat Pac-manin haamut! ^^
  Myös täällä on korkattu joulu ajoissa: ekat lahjat on ostettu ja ekat kortit askarreltu, mutta glögiä en ole vielä ehtinyt maistelemaan…pitää ottaa viikonloppuna vahinko takaisin!

  • ia sanoo:

   Oho, no sulla ei pitäis tulla joulupaniikkia tänä vuonna! :D Pitäisköhän sitä itekki korkata glögikausi, hmm..

 10. Sara sanoo:

  Mä yleensä alotan kans torttujen teon syys-lokakuu aikana :D Meillä oon miehelle aina sanonut että ”ei nää oo kato vielä joulutorttuja ku näis on aprikoosi marmelaatia! Nää on syystorttuja!” :D

Kommentoi