perjantai 18. marraskuun 2016

jokasyksyinen käsityöhulluus (+alekoodi!)

Aina syksyisin sen on tapana iskeä. Käsityöhulluuden nimittäin. Yhden syksyn fiksaatio oli neulepannat, toisen rintakukkaset, kolmannen leivonnaiset ja amigurumit, neljännen myssyt.. Ja taas on se aika vuodesta, kun sormet hamuaa (suklaan lisäksi) sukkapuikkoja tai virkkuukoukkua. Lähdin siis sormet innosta ilmaketjusilmukoita tehden mukaan Adlibriksen kampanjaan tsekkaamaan heidän valikoimansa käsityötuotteiden osalta!

adlibris1

Itse oon tilannut Adlibriksestä kirjan jos toisenkin, mutta en tiennytkään, että siellä on myös kattava ja laadukas valikoima käsityötuotteita, ja käsityökirjojen lisäksi sieltä löytyy muun muassa lankoja ja puikkoja.

idadlibris2

Pähkäillessäni mitä tilaisin puntaroin merinovillalankojen ja alpakkalankojen välillä, mutta perinteinen ja kestävä villa vei voiton ja siitä oli hurjan monta sävyvaihtoehtoakin saatavilla. (Tilaamani 15 sävyn lisäksi valikoimiin jäi vielä 6.. :D) Laitoin paketin tilaukseen tiistaina, ja jättipaketin saapumisilmoitus kilahti puhelimeen maanantaina, joskin tilaamani kirja oli noudettavissa jo lauantaina. Seurantakoodi oli tälle malttamattomalle myös kiva lisä, niin sai tsekkailla että missä paketti oli menossa joko kohta joko kohta.

adlibris3

Tilasin Molla Millisin Virkkurin Adlibriksestä jo pari vuotta sitten, ja pitkän pähkäilyn loputtomalta tuntuvan käsityökirjavalikoiman äärellä tilasin sen kaveriksi vielä Virpi Siiran Oma Koppa -kirjan, jossa pyöritellään perinteisiä virkattuja neliöitä vähän kekseliäämpiin variaatioihin. Jos siitä sais vähän joululahjainspiraatiota?

adlibris5

Lisäksi tilaukseen päätyi karpalonpunaiset sukkapuikot sekä virkkuukoukku, joka on kyllä käsityöjutuissa ollut aina mun weapon of choice.

adlibris4

Joka ikinen vuosi joulun alla muhun iskee innostunut ”olispa kiva antaa jotain itsetehtyä!” -fiilis, joka hyvin harvoin poikii sitten käytännön toteutukseen. Mä lähden aina liian mahtipontiselle linjalle kuten itse kudottuihin laskuvarjoihin tai vastaavaan :D Tänä jouluna ajattelin taas oikeasti yrittää! Mä alan päätyä tänä jouluna teemaan isoäidin neliöt. Siinä olis ihan hyvä pelivara jos inspiraatio neliöihin loppuu kesken joukkueteltan kokoisen torkkupeiton, että pienemmästä neliömäärästä vois improvisoida sitten vaikka jotain lasinalusia.. Itseasiassa tuossa Oma Koppa -kirjassa oli monta superinspiroivaa ohjetta mitä noista neliöistä voi tehdä, lapasista ja villasukista kauppakassiin.

adlibris88-checker

adlibris6

Löytyykö sieltä muita kausikäsityöintoilijoita? Saa kertoa mitä teillä on työn alla ja jakaa mahdollisesti ideoita muillekin (mullekin :D) !

adlibris7

Adlibriksen verkkokaupasta saa muuten 17.12. asti 10 % alennusta käyttämällä koodia COLOURME10. Ihan vaan vink vink jos lankavarastot tai vaikkapa pukinkontti tarvitsee täydennystä!

Yhteistyössä Adlibris


Saatat pitää myös näistä:

34 Responses to “jokasyksyinen käsityöhulluus (+alekoodi!)”

 1. Avatar Tulina sanoo:

  Mäkin olen oikeastaan aina innostunut käsitöistä kausittain ja nimenomaan syksyisin. Kesällä kuitenkin törmäsin (vuosia jälkijunassa) kuviin Heidi Bearsin Happypotamuksesta ja muista virkatuista otuksista ja innostuin niistä niin, että jäin koukkuun (pun intented). Virtahevon jälkeen työn alla on nyt sekä yksi kilpikonna että lohikäärme Smaug. Tosin jälkimmäiseen tarvii niin paljon palasia, että saa nähdä millä vuosituhannella se valmistuu. :D

  Jotenkin tuo afrikkalainen kukka tuntuu vielä isoäidin neliötä ”helpommalta” (=nopeammalta) virkata ja noi pehmo-otukset on vaan niin söpöjä. Ja Heidi Bearsin ohjeitahan löytyy Ravelrysta: http://www.ravelry.com/stores/heidi-bears-designs

  • ia ia sanoo:

   Voi apua miten söpöjä, tuo lammas en kestä! Mä tossa reenailin isoäidin neliöitä pari iltaa ja ne tuntui superhelpoilta, voiko tuo kukka olla oikeasti helpompi? Ihan pakko kokeilla :D Tsemppii smaugin kans, you can do it!

 2. Avatar Essiiij sanoo:

  Käsityövimma iskee tännekkin joka syksy ja tänä syksynä kovempaa kun koskaan ennen! On puikoilta tipahdellu sukkia ja vauvan peittoo ja norsuja lastenvaunuihin ja nyt isompana työnä Janina Kallion Passeggiata-huivi (löytyy Ravelrystä) ihanasta alpakkasilkkilangasta. Voisin vaan siitä langasta tehdä vaikka pesän ja asua siellä loppuelämäni. :D

  Adlibrikseltä langat tilannut just vauvan peittoon (ihanan pehmonen Dropsin merino) ja sit huiviin toi alpakkasilkki. Kiva ko. firmassa on vielä se että jo yli 10€ tilaukset tulee ilman postikuluja! Ne kun tuppaa nykyään oleen ihan kiitettävät…

  Mutta kovaa käsityöinnon jatkumista sulle! :)

  • Avatar Essiiij sanoo:

   Ja tuo edellä kommentoitu Happypotamus on täälläkin tehty ja on kyllä kivan helppo projekti. Vähän vaan pitkästytti välillä kun niitä kukkia meni niiiiiin paljon, mutta muiden projektien ohella/välissä oli välillä kiva virkkailla muutama kukka. :)

  • ia ia sanoo:

   Uu, magee tuo huivi! Alpakkasilkkilanka kuulostaa kyllä niin pehmoiselta että saisit neuloa siitä samaan syssyyn mullekin jotain :D Hyvä tietää toi Adlibriksen postikuluttomuus, kymppihän tulee helposti täyteen! Kiitos kun kommentoit :)

 3. Avatar Misa sanoo:

  Isoäidinneliöistä saa tehtyä myös nättejä tossuja ! Itsellä tuolla odottelee pussillinen neliöitä, kunhan vielä keksisi mihin ne käyttäisi. Jouluksi tulee neulottua villasukkia ja lapasia, yllätin itseni tänävuonna aloittamalla jopa oikeasti hyvissä ajoin, enää kolme sukkaa tekemättä. Viimevuonna avokki sai sukkansa vasta vuodenvaihteessa, pikkuveljen lapasia päättelin vielä joulupäivänä :D

  • ia ia sanoo:

   Joo mulla on kans neliötossut mielessä! Pitää vaan malttaa virkata tarpeeksi tiivistä neulosta. Ootpa ihana joululahjoja, itsetehty lahja on niiin ihana saada ♥o♥

 4. Avatar Ella sanoo:

  Muhun iskee kans joka vuosi samoihin aikoihin semmonen about kuukauden kestävä neulomisinnostus, sillon tulee villasukkia ku liukuhihnalta! :-D sit se innostus kuitenki lopahtaa ja laatikoista löytyy ties minkä värisiä, keskeneräsiä villasukkien varsia…

  • ia ia sanoo:

   Haha :D Pitää koittaa repiä kaikki tehot irti siitä innostuskaudesta! Multa saattaa löytyä tuolta sängyn alta lankalaatikosta keskeneräinen teos jos toinenkin.. :D

 5. Avatar Hane sanoo:

  Voi :D Tiiätkö mulla on aina keväällä semmonen käsityövillitys ja joskus syksylläkin! Mutta vaikka nyt sainkin ompelukoneen käsiini niin silti ei tule mitään. Pitäisi jouluverhot sentään ommella ja kavereille semmosia riisipusseja(miksi niitä voisi sanoa) hartioita lämmittämään. Mutta voi että ku isoäidinneliöt on ihania, haaveilen semmoisesta värikkäästä peitosta..
  Aijoo blogin ulkonäköön liittyen, tosi kiva! Ainut vain että fontin väri voisi ehkä olla tummempi, mulle on jotenkin vaikea lukea tämmöistä tummaa harmaata. :)

  • ia ia sanoo:

   Haha, mulla seisoo kans ompelukone tuolla pölyä keräämässä, vaikka teoriassa tekis hirveesti mieli ommella jotain mutten kuitenkaan saa aikaiseksi :D Jouluverhothan sais jo ripustaakin, koitas hurauttaa edes ne! Mä ehkä vähän salaa haaveilen semmosesta isoäidinneliöpeitosta kans..

   Kiitos kun kommentoit fonttiasiaa, fontin pitäisi olla kyllä ihan pikimusta! Onkohan sulla vanha väri vielä välimuistissa..? Mutta se on tosi ”ohut”, mä koitan parannella siitä vielä helpommin luettavan.

 6. Avatar Noora sanoo:

  tossa kuvassa missä oot virkannu vihreetä ja harmaata, niin mikä on ton vihreän sävy? onks se toi dark green vai teal? :)

 7. Avatar Roosa sanoo:

  Hei mullakin iskee aina syksyisin käsityövimma! Nyt on työn alla villasukat ja peitto isoäidinneliöistä, molemmat joululahjaks menossa. Vähän alkaa jo tulla noi neliöt ulos korvista… Voi olla että tämän projektin jälkeen ei taas ihan hetkeen tee mieli ees ajatella niitä

  • ia ia sanoo:

   Oho, toi peitto on kyllä kunnianhimoinen lahjaidea :D Tsemppii siihen, olis kyllä varmasti supermieluisa yllätys saajalle!

 8. Avatar Johanna sanoo:

  Mä tykkään eniten neuloa sukkia, mutta oon innostunut myös virkkaamisesta. Ihastuin myös tohon Heidi Bearsin Happypotamukseen ja oon tehnyt niitä pari kappaletta. On ihanaa kun semmosista pikku palasista saa koottua niinkin ison työn. :D

  Ja ai että, ihanan sävysiä lankoja! <3 Oon ite ihan mahdoton lankahamsteri, lankakorit vaan pursuaa.

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo palaidea kyllä viehättää, se jotenkin pilkkoo koko projektin niin pieneksi palasiksi (heh) ettei lopulta isokaan kokonaisuus tunnu edes niin pahalta! Mulla lähti kans ehkä vähän lapasesta noiden sävyjen kanssa.. Muttakun tahtoo kaikki ♥o♥

 9. Avatar Annu sanoo:

  Aah, isoäidinneliöt. Kerran virkkasin peiton ihan vaan vanhoista jämälangoista. Neliöt ovat siitä kivoja, että niitä voi tehdä telkkaria katsoessa, värisommittelussa on taivas rajana ja ne valmistuvat nopeasti. Tänä syksynä olen hurahtanut vähän muihin harrastuksiin, joten virkkaus ja neulominen ovat tauolla, mm. työkavereitten kans askarrellaan helminauhoja työpaikan kulkukortteja varten.

  • ia ia sanoo:

   Oho, vai että on jämälangoista peitoksi asti! Pitäisköhän munkin koittaa hyödyntää tuota mun lankalaatikon potentiaalia :D Helminauha-askartelu kuulostaa varsin rentouttavalta myös ^_^

 10. Avatar Julia sanoo:

  Täällä ilmoittautuu myös yksi kausikäsityöläinen! Innostun aina vuoroin neulomisesta ja ompelusta, ja ikuisuusprojektina mulla on myös virkattu tilkkupeitto. Eikä se ole ihan mikä tahansa vauvan viltti, vaan parisängyn päiväpeitto. Ekat tilkut siihen oon virkannut 8 vuotta sitten, mutta esim. viimeiset puoli vuotta projekti on ollut jäissä, kun en ole vieläkään saanut aikaiseksi hankkia lisää lankoja…

  • ia ia sanoo:

   No mutta vähänkö siinä on sitten tunnearvoa kun peitto vihdoinkin valmistuu! Sen alla voi mietiskellä sitten niitä juttuja jotka oli meneillään silloin 8 vuotta sitten ekoja tilkkuja virkatessa ^_^ Enks maalailekin sulle ihanaa tulevaisuuden kuvaa, laitas ny kuule se puikko viuhumaan ja lisälankoja vaikka tolla alennuskoodilla tulemaan :D

 11. Avatar Kisu sanoo:

  Ei vitsi mikä sattuma, mä oon just löytänyt neulomisen n. 10 vuoden jälkeen uudestaan! Nyt on jo puolet vihreää kaulahuivia tehty ja aion tehdä samanlaisia huiveja varmaan muitakin erivärisiä, että ei ois voinut parempaan saumaan tulla tämä! Aivan ihania värejä tuolla, tollasesta sinapinkeltaisesta langasta olenkin haaveillut <3 Ja kannattaa todellakin käydä katsomassa tuolla jonkun mainitsemassa Ravelryssä, ihan hirveästi erilaisia käsityöohjeita ja vinkkejä :)

  • ia ia sanoo:

   No hei vähänkö hyvä :) Toi sinapinkeltainen on kyllä yks mun lemppariväreistä näissä langoissa! Minkälaisella ohjeella huiveja neulot? Ravelryä onkin jo moni linkkaillut täällä, miten se on mennyt multa kokonaan ohi!

 12. Avatar Jenni Emilia sanoo:

  Poikaystäväni siskolle syntyi vauva heinäkuussa ja siitä lähtien on ollut hirmuinen neulomisinto päällä. Tähän mennessä on jo tullut neulottua myssy, lapaset, kaulahuivi ja juuri nyt työn alla ovat villasukat :) Mutta samaistun täysin kanssasi siihen että varsinkin näin syksyisin tuo ”käsityöhulluus” iskee, se vain on niin rentouttavaa puuhaa :)

 13. Avatar Efa sanoo:

  Ou jee, tämä pikku alennus tulikin kuin tilauksesta, kiitos ia! Olin jo pitkään valikoinut lankavärejä vauvanvilttiin ja löytänytkin sopivat nimenomaan Adlibriksen valikoimasta. Nytpä laitoin tilauksen vetämään ja ens viikolla pääsee jo virkkaamaan! Hyvällä tuurilla vilttikin valmistuu vielä ennen vauvaa. ;)

  • ia ia sanoo:

   Hei mahtavaa! Kiva kun alesta oli iloa ^_^ Tsemppiä viltin tekoon, toivottavasti se näkee päivänvalon ennen sitä vauvaa! :D

 14. Avatar Riiks sanoo:

  Mulla on käsityöinnostus päällä oikeastaan vuoden ympäri, mutta täytyy myöntää, että syksyllä puikkoihin tarttuminen tuntuu ihan erilaiselta. Materiaaleissa ja väreissäkin ehkä vähän näkyy nuo vuodenajat, kun kesällä teen mielelläni puuvillasta ja syksyllä enemmän villasta :) Tällä hetkellä minulla on meneillään makramesolmeiltu liivi (tän valmistuminen saattaa vähän venähtää… :D ), joulusukka sekä luumunvärinen palmikkoneuletakki itselle :)

  • ia ia sanoo:

   Mun piti googlata mitä ihmettä tuo makrameesolmeilu oikein on :D Luumunvärinen palmikkoneuletakki kuulostaa ihanalta, kelpais mullekin!

 15. Avatar Hehkuvainen sanoo:

  No enpä tiennyt että kirjakaupasta saa nykyään lankojakin O_o. Ja onhan siellä näköjään kaikkea muutakin.

  Jaa mitä on työn alla…? Koukuttu shaali, virkattu matto, ommeltu pusero, neulotut villasukat, ommeltu tilkkupeitto, ommeltu mekko. Nämä nyt ainakin :D. Kaikki kivasti kesken :D.

Kommentoi