perjantai 09. joulukuun 2016

talven lempitakki

Aah, vihdoin se aika vuodesta kun saan kaivaa kirkkaankeltaisen Marimekon villakangastakin käyttöön! Siis jep, sen käyttöönotto venähti niinkin pitkälle kuin joulukuuhun.. No minkäs teet kun tuolla ulkona on kokoajan jotkut Kainuun kevään lämpötilat :D

multicolor4

Mulla on muuten myssyongelma. Mulla on yks ainoa kiva myssy ja se on tuo kuvissa näkyvä (vaikka se nyt näyttää jostain syystä joltain piispan kupuhatulta..?), mutta se alkaa olla vaan yks iso nyppykasa.. Eikä mistään meinaa löytyä korvaavaa! Kaikki kauppojen päähineet on jotain ihan liian ahtaita pipoja. Nimittäin sen faktan lisäksi että mulla on erikoisiso pää (siis oikeesti, kaikki mun knallit on jotain L-kokoa..), niin haluaisin myssyn olevan muutenkin löysä ja vähän baskerimainen, ettei hiukset olis sen jäljiltä ihan tolkuttomassa länässä ja etten näyttäis kananmunalta. Ei luulis olevan paljoa pyydetty!

multicolor1

Takin alla oleva hanhineule sai koko päiväksi takaraivoon raikamaan muuten sen peukaloislaulun. Niiiils Hooolgerssoooon…

multicolor3

Takki Marimekko, neule ja (ihan liian lyhyeksi hilautunut) hame H&M, laukku &Other Stories, kengät Vagabond.

multicolor2Tää oli hauska viimeinen ”okei lopetellaan tähän” -ruutu, kun jopa spurgu koffitölkki kädessä jäi odottelemaan kiltisti että me saadaan kuvat otettua ennenkuin käveli ohi :D

Kivaa viikonloppua!


Saatat pitää myös näistä:

34 Responses to “talven lempitakki”

 1. Avatar satu sanoo:

  Heehee, täälläkin toinen isokokoinen :D Päänympärys kivat 61cm ;P

  • ia ia sanoo:

   Hyvä kuulla etten oo ainoa :D Mä en oo tosin koskaan mitannut, mutta olisko hatut jotain 59cm :D

 2. Avatar essi sanoo:

  Ihana tuo takki! Ja kiitos vaan tuosta peukaloisen retket korvamadosta Pahinta on, et ei muista sanoja ja päässä soi vaan ”Nils Holgersson, dididi dididi diiiii”. Pakko ehkä seuraavaksi googlettaa sanat..

 3. Avatar aava sanoo:

  Mä en usko että sulla on mitenkään erikoisiso pää ;) Mulle sanoi eeg-mittauksessa hoitaja että ”mitenköhän tän saa laitettua sulle ku sulla on niin iso pää ja paksut hiukset” :D

 4. Avatar X sanoo:

  Suosittelen ostamaan nypynpoistajan tai sheivaamaan nyppyjä, pidentää nimittäin vaatteen käyttöikää huomattavasti! Musta on tullut kovin ahkera nypynpoistaja nykyään ja ai että kun vaatteet näyttää taas hyvältä! :D

  • ia ia sanoo:

   Joo kyllä mä oon vaatteista nyppyjä poistanutkin, mutta tuo pipo on jotenkin niin isoa neulosta että mitenhän lie toimii.. Pitää ehkä kokeilla! :)

 5. Avatar Nipsu sanoo:

  Ihana, pirtsakka Sinä <3 Heiii, jos uutta mieleistä myssyä ei etsinnöistä huolimatta löydy, niin mitäpä jos freesaisit tuon vanhan...? Nyppyisistäkin vaatteista tulee kuin uusia, kun käy ne läpi nukkasyöpöllä (vekottimen virallinen nimi taitaa olla "nypynpoistaja")... Tuo on mun mielestä ihan huippukeksintö; en enää osais elää ilman :D Löytyy mm. ihan normi Prismoista ;)

  • ia ia sanoo:

   Joo pitää varmaan kokeilla! Niitä nyppyjä ei saa oikein nypittyä pois kun neule on semmoista paksua ja hötöistä, mutta ehkä sitäkin pitää kokeilla jos ei uutta ala löytyä :D

 6. Avatar norppa sanoo:

  Ootkos kokeillut nukapoistajaa tuohon pipoon.. Itse olen pelastanut sillä monen monta nukkaantunutta vaatekappaletta jotka olis muuten lentänyt roskiin. :)

 7. Aivan ihana takki ja kuvat!! <3 Ja jee pystyn viimein taas kommentoimaan sulle. Pari viime kertaa, kun oon yrittänyt lähettää kommenttia tämä lomake on vaan tyhjentänyt tiedot itsestään saman tien kun poistuu siitä kentästä, johon on kirjoittanut. En tiedä, onkohan muilla ollut samaa ongelmaa, mut kiva, että näyttää toimivan taas!

  • ia ia sanoo:

   Kiitos! Voi höh, mikähän lie ollut ongelmana :o En oo saanut tietoa aikaisemmin moisesta, mutta voihan olla ettei muut sitten vaan pääse siitä sanomaan..? Ärsyttävää! No mutta hyvä että toimii nyt, toivottavasti jatkossakin!

 8. Avatar Nimetön sanoo:

  Siis toi takki, huh miten ihana! <3 Ja söpö kuvausseinä, tuollaisia väripilkkuja saisi olla enemmän katukuvassa :D

  Entä jos neuloisit/virkkaisit itse uuden myssyn? Silloin ainakin saisi just semmoisen kun haluaa :) Netistä löytyy vaikka kuinka kivoja ohjeita, itse ajattelin kokeilla tätä seuraavaksi: http//www.muitaihania.com/2012/09/10/superhelppo-syyspipo/

  Saa nähdä miten onnistuu, toi piparikuvio näyttää niin söpöltä, mutta toivottavasti se ei ole kovin hankala :D

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos! Joo tuo seinäpätkä on kyllä ihana :D Ihanan helpon oloinen ohje, oon tuohon tainnut joskus törmätäkin! Kiitos linkkauksesta, täytyy vakavasti harkita itsetehtyä kun ei ala valmista löytyä :)

 9. Avatar Marja sanoo:

  Mä oon ratkaissut myssypulman kutomalla myssyt itse. :D Jos valitsee paksua lankaa, niin pipon tekemiseen ei mene edes kauan aikaa. Ja netistä löytyy vaikka kuinka paljon eri vaikeustasoisia ohjeita. :)

  Tuon sun nykyisen myssyn vois muuten vielä todennäköisesti pelastaa nypynpoistajalla! Ite oon monetki vaatteet ja asusteet saanu sillä melkein uudenveroisiksi. Esim. clash ohlsonilta löytyy tämmönen:
  http://www.clasohlson.com/fi/Nypynpoistaja-/34-8409

  • ia ia sanoo:

   Joo taitaa olla aika itsekin ottaa puikot esiin ja tehdä itte :D Nypynpoistajavinkkiä on nyt tullut niin monelta että pakko varmaan testata :D

 10. Avatar -T- sanoo:

  Niin tiedän, mistä puhut pipojen suhteen. Iso pää ja paljon tukkaa, joka litistyy pienimmästäkin hipaisusta. Oma lempparibeanie on jo niin nyppyinen, että harkitsen sen kääntämistä nurinpäin. Yhtä hyvää ei mistään löydy. Tekokuituiset vielä kaiken muun lisäksi sähköistää koko pään.

  • ia ia sanoo:

   No van kuule NYPYNPOISTAJA sullekin käyttöön! Sillä pelastuu jos ei nyt maailma niin ainakin kaikki neuleiset asiat, mikäli on tähän kommenttiboksiin uskomista! :D

 11. Avatar Sara sanoo:

  Sun värikäs tyyli jotenki aina piristää päivää :) Joka kerta haaveilen joskos joskus itsekkin tuntis olonsa mukavaksi muussakin kuin mustassa, valkoisessa tai harmaassa :D

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos! :) Mustaan ja harmaaseen on kyllä helppo yhdistää värejä, siitä vaan baby steps ^_^

 12. Avatar Emmi-Stina sanoo:

  Siis toi sun takki on aivan ihana! *_* Oon itsekin pikkuhiljaa taas rakastumassa kirkkaisiin väreihin, erityisesti keltaiseen, ja tuollainen takki olisi kyllä aivan kuin unelma! Sun värikäs tyyli on muutenkin niin ihana ja piristävä :> Tulee itselleenkin sellainen olo, että voisi turvautua myös muihin väreihin kuin vain siihen iänikuiseen mustaan tai harmaaseen…

  Kommentoin varmaankin ensimmäistä kertaa, mutta haluan sanoa, että oon sun blogia seuraillut jo jonkin aikaa ja tykkään kyllä tosi paljon! :>

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos hirmusti! Ihana kun kommentoit, tää piristi ^_^ Siitä vaan seuraava vaatekappale mustan sijaan vaikkapa just keltaisena, se on ihan superiisi väri yhdistää esimerkiks harmaaseen! Kommentoihan toistekin :)

 13. Avatar Elinakoo sanoo:

  Ootko tutkaillut Fredrikson merkkisiä hattuja? Minusta minulla on oudon mallinen pää – varmaan kuvittelen ja hyvin samanlaiset kriteerit kuin sinulla, hiusten tms suhteen.Jja kyseisen merkkinen hattu on kiva, niin muotokieleltään kuin muutenkin. Toinen hyvä paikka löytää pipoja on stadium :)

  • ia ia sanoo:

   Täh, tekeekö Fredrikson muutakin kuin ylppärilakkeja! En siis oo tutustunut sitten ylioppilasjuhlien, mutta kiitos vinkistä, pitääpä ehdottomasti tsekata :) Sekä myös se Stadium, miten ei urheiluliikkeet käynyt mielessäkään!

 14. Avatar Jatta sanoo:

  Yksi isopäinen täällä kans! Tuo viimenen kuva oli aivan huippu :D Ja ihanat kengät :)

 15. Avatar nannneih sanoo:

  Ootko kuullu Myssyfarmin pipoista? Niistä löytyy isompiakin kokoja ja sellaisia isoja ja vähän löysiä malleja. Ite oon aivan ihastunut näihin! Ja mikä parasta, ovat 100% orgaanisia ja mun mielestä on tosi symppistä, että näitä kutoo sellaset vanhat mummut :) tuossa vielä linkki sivuille, siellä on myös nettikauppa http://www.myssyfarmi.fi

 16. Avatar Amilei sanoo:

  …nuista baskerimaisista pipoista… hatuista? Oma lemppari löytyi monkista… siinä yhdistyy tupsut ja baskeri <3_<3 eli siis baskeri isolla tupsulla :D löytyy mustana ja punaisena.

  • ia ia sanoo:

   Mäkin oon kuluttanut loppuun monet Monkin myssyt! Pitääpä käydä testaamassa ne tupsubaskerit, vaikka kyllä pahoin pelkään niiden olevan liian pieniä :D

 17. Avatar Kata sanoo:

  Juulia ehdottomasti se kommenttiboksissakin hehkutettu nypynpoistaja! Ei maksa paljoo kaupoissa ja sillä pelastaa myös monenlaiset muutkin vaatteet :) Ja nyt kun vihdoinkin sain aikaseksi kirjoittaa kommentin, niin ajatteli n sanoa, että sulla on aivan ihana blogi, turhaan aina huolehdit, että sulla ois jotenkin tylsempi/pliisumpi blogi verrattuna muiden suosittujen bloggareiden blogeihin. Juuri sen takia jaksan lukea sun postauksia, kun ne ei ole täynnä mainoshömppää ja nykyajan tyypillisiä persoonattoma blogipostauksia! Jatka samaan malliin!

  • ia ia sanoo:

   Pakko varmaan lähteä nypynpoistajaostoksille :D Voi miten ihana kuulla, kiitoksia paljon! ^_^ Ja kivajee kun päädyit vihdoin kommentoimaan, teehän se toistekin!

Kommentoi