perjantai 06. tammikuun 2017

käsityönopettajan peikkishuoli

Jaiks, milloin lie olisin kaivanut jalustan esille ja kuvannut päivän asua! Siitä taitaa olla kuukausi jos toinenkin.. No mutta, eilen koitti vihdoin se päivä kun meikäläinen oli kotona yhtä aikaa sisälle siivilöityvien auringonsäteiden kanssa joten piti tuo harvinaisuus jollain tapaa hyödyntää. Siis mua ei haittaa yhtään tuo megapakkanen, jos sen kylkiäisenä tulee aurinko! Niistä lussuista harmaista nollakeleistä ei hyödy kukaan. Pakkasesta puheen ollen, mua niin huvitti kun lähetin mammalle kuvankaappauksen meidän lämpötilasta. Helsinki -16°c, tuntuu kuin -25°c. Johon sitten mamma vastasi omalla kuvankaappauksellaan: Kajaani -33°c, tuntuu kuin -39°c. Okei, vois siis olla hyisemminkin.. :D

viherhame1double

Kunnon kevätemäntä! Valkoinen ja vihreä tuntui kumman raikkaille tunkkaisten talvivärien jälkeen.

viherhame5

Huulissa Nars Velvet Matte Lip Pencil sävyssä Red Square. Se on ihan just terotettu loppuun.. Viekää mut joku Sephoraan täydennyshyllyille byäää! Kynnetkin sain lakattua vihdoin ja viimein jollain muulla, kuin sillä koko joulukuun jatkuneella glittervaiheella.

viherhame4

Hame on tuore alelöytö COSilta. Se on siinä ja siinä että meneekö se kategoriaan ala-asteen käsityönopettaja, mutta työkaveri sanoi että niin kauan kun mulla ei ole kaulassa avainnauhaa jossa on huovutettuja värikkäitä palleroita niin kaikki hyvin :D Paita on joku Monkin vanha.

viherhame6

Mutta mikä ihme mun peikonlehteä vaivaa! Nyt on kotona eletty huolentäytteisiä aikoja, nimittäin peikkiksen lehdet on alkaneet kellertää ikävännäköisesti. Osa on silti terveen vihreitä ja pari uutta lehtikääröäkin siellä hengailee, mutta mitäs ihmettä nuo muutamat on menneet kellastumaan?! Kastelenko liikaa? Liian vähän? Onko mitään enää tehtävissä vai joudunko aloittamaan saattohoidon? Kertokaa kun kuitenkin tiedätte siellä näytön toisella puolen tästä jotain!

Kivaa viikonloppua, pukeutukaa lämpimästi! (Älkääkä tehkö niinkuin minä: Toppasin kyllä kunnolla yläosan pitkähihaisen lisäksi neuleella ja pitkällä toppatakilla, nahkarukkasilla sekä huivilla ja pipolla. Mutta jaloissa oli läpikuultavat sukkahousut. Arvatkaa vaan oliko tunnottomat kapulat kun töihin pääsin.. Ei näin!)


Saatat pitää myös näistä:

20 Responses to “käsityönopettajan peikkishuoli”

 1. lol sanoo:

  no tää nyt saattaa tulla järkytyksenä, mutta koska kasvit on elollisia lärpäkkeitä niin on ihan normaalia että joskus niiden lehdet alkaa kuolla… vähän niinku ihmisillä iho ja hiukset uusiutuu. nyppää keltaiset lehdet pois ja heitä biojätteeseen.

  • ia sanoo:

   No lol :D Hei tää on pitkäaikaisin kasvi jonka olen koskaan saanut pysymään hengissä, mulle ne vaihtoehdot on olleet aina joko kukoistus tai kuolema, ei mitään välimuotoja, joten tää on oikeesti ihan uutta :D Mutta kiitos, kiva tietää että toivoa on!

 2. Wnb viherpeukalo sanoo:

  Keltaiset lehdet voivat loogisesti tarkoittaa mm. Liikaa kastelua, liian vähäistä kastelua, liikaa varjoa tai liikaa auringonvaloa :’D Nimimerkillä kaikki nämä koettu.

  Tähän aikaan vuodesta syy voi olla esim. pimeydessä. Multaa tunnustelemalla voi arvioida, onko kasvi liian kostea. Jos pohjalla on soraa, ei ainakaan juurten pitäisi homehtua (tämäkin koettu), jolloin liikakastelu ei ole niin tuhoisa.

  Itselläni on iso fiikus, jota olen nyt kastellut ehkä 2x kk ja hyvin pärjää. Yhdessä vaiheessa pelästyin, että olikohan kuivahtanut, mutta ei kai. Jos olet kastellut tyyliin joka viikko runsaasti, voisi se johtua liiasta vedestä. Jos et, niin ehkä kosteus?

  Sepkulointia tämä on täysin. Peikonlehteä minulla ei vielä ole, joten siksi vain arvailuja :D

  Onko muuten ollut helppohoitoinen? Miten olet sitä hoitanut? Kiinnostaisi hommata viimein tuo! :)

  • ia sanoo:

   Joo näin mäkin googlailin, että ne voi olla ”oire” oikeastaan mistä vaan.. Kiva :D Laitoin viime keväällä mullanvaihdon yhteydessä kyllä sorapohjan ja olen koittanut kastella sitä tosi säästeliäästi! Tosin valonsaanti on kyllä ollut aika vähällä.. Jospa se siitä valon lisääntyessä virkistyisi! Sanoisin peikonlehteä helppohoitoiseksi kun kerta tämä kasvintappamisen ammattilainen on onnistunut pitämään tuon hengissä jo yli vuoden :D

 3. Saila sanoo:

  Kaveri onnistui elvyttämään oman peikonlehtensä kahvipannun huuhteluvedellä eli tositosi miedoksi laimennetulla kahvilla! Kannattaa kokeilla

 4. Wnb viherpeukalo sanoo:

  Pakko vielä lisätä, että jos olet kärsinyt kuolevista kasveista, että älä lannistu. Itse tapoin ennen kaikki kasvini kaktukset mukaaanlukien ja nyt taas kaikki kasvini kasvavat hullua vauhtia.

  Tärkeimmät tärpit:

  1) ruukkusoraa pohjalle AINA, vaikka olisi reikä ruukussa. Suosittelen jopa reiättömiä ruukkuja, jos on laiska kuten minä ja kesällä överikastelee aina silloin kun muistaa kastella. Eipähän tulvi aluslautaset ärsyttävästi.

  2) istuta aina. Älä jätä niihin alkuperäisiin.

  3) osta helppoja kasveja ensin. Oma lemppari ovat tulilatvat! Kukkivat kivasti talvella (saa helposti kukkimaan uudestaan) ja ovat siinä mielessä jänniä että eivät välitä yhtään vaikka kuivahtaisivat. Omani överikastelen aina vasta silloin kun ne ovat lössähtäneet ja niin ne taas siirtävät sitten veden lehtiinsä ja jäntevöityvät. Niistä on siis helppo nähdä, milloin pitää viim. kastella. Omani ovat myös kasvaneet varmaan 4x isommiksi kuin mitä ovat olleet ostaessa. Osasta on myös tullut amppeleita. Niin hauskoja, jänniä ja liian aliarvostettuja kasveja :D

  Muutenkin mehikasvit on pop kunhan muistaa ruukkusoran ja mehikasvimullan. Yleensäkin paksuvartiset ja jäntevämmät on helpompihoitoisempia kuin ohuet, sillä nämä varaavat enemmän nestettä itseensä.

  Varmaan tiesit jo kaiken tämän, mutta jos joku vihertumpelo lukee niin ehkä tällä saisi itsensä innostumaan/onnistumaan! :)

  • ia sanoo:

   Joo mä itseasiassa viime keväänä ekaa kertaa vaihdoin kaikkiin kasveihini mullat ja laitoin pohjalle ruukkusoraa! Hyvä minä :D Pitäisköhän mun antaa vielä tulilatvoille mahdollisuus..? Ne on musta vähän rumia, mutta ehkä niihin kiintyisi :D Varsinkin jos vielä kukkivatkin, mitä yksikään mun viherkasveista ei kyllä tee! Kiitos ihanan kattavasta kasvikommentista! ^_^

 5. Halla sanoo:

  Oot niin sievä ja sun asukokonaisuudet on aina nii huippui! :>

 6. Braille sanoo:

  Minunkin ennen niin rehevälle peikonlehdelle alkoi käydä tota samaa noin kuukausi sitten. Etsin kuumeisesti, miten saisin pelastettua sen, koska kellastumistahti oli tosiaan hurja. Lopulta päädyin kaikkien oppien vastaisesti vaihtamaan sen isompaan ruukkuun (ja joo, oli tarpeen koska juuret tursusivat uhkaavasti joka puolella) ja siirsin hitusen valoisampaan paikkaan. En tiedä kumpi noista tepsi, mutta nyt kellastuminen on lakannut!

  • ia sanoo:

   Joo mullakin on tässä keväällä taas mullan vaihto ja isompi ruukku edessä, jospa se viimestään auttaisi! Kiitos kommentista, jospa minunkin peikkiksellä olisi vielä toivoa :D

 7. Marie sanoo:

  Ihana asu!
  Just luin, että lehdet kellastuu jos kastelee liikaa eikä kasvin juuristossa ole ”ilmanvaihtoa”. Keväämmällä kun vaihdat mullat, laita ruukun pohjalle kiviä tms.

  • ia sanoo:

   Kiitos! Joo pitänee jättää kastelua sitten vieläkin vähemmälle. Kiviä siellä pohjalla onkin, pitää muistaa ne myös seuraavan mullanvaihdon yhteydessä :)

 8. Nimetön sanoo:

  Mäkin koin 35-asteen pakkasen Paltamossa lomaillessani. Parinkymmenen asteen pakkanen ei kyllä tunnu enää sen jälkeen juuri miltään

  • ia sanoo:

   No ei varmasti tunnu! Ihan hyvää perspektiiviä varmasti, ei sitten ihan pikkupakkaset enää hätkähdytä :D

 9. Semi sanoo:

  Mun peikonlehdet tykkää olla altakasteluruukussa. Ostin niille semmoset Orthexin Eden-ruukut ja talvesta huolimatta ne puskee uutta lehteä innolla.

  Entisen peikonlehden appiukko kasteli kuoliaaksi, juuret mätänivät. Toinen peikko oli liian pimeässä ja meni tommoseksi keltaiseksi, mutta tokeni kun siirsin valoon.

  • ia sanoo:

   Altakasteluruukku vois kyllä olla seuraava hankinta, jos ei löydy omista ruukkuvarastoista enää seuraavaa kokoa! Liian pimeässähän tuo mun nykyinen kyllä meinaa vähän olla.. Jospa se alkaisi taas vihertää auringonvalossa :)

 10. Nimetön sanoo:

  Tunnottomat kapulat :D

Kommentoi