tiistai 17. tammikuun 2017

kaikki talvitakkini

Mun eteisen naulakko sanoi sopimuksensa toissapäivänä irti. Se oli vaappunut vaarallisen oloisesti puolelta toiselle jo hyvän tovin, mutta ilmeisesti jokin viimeinen sen harteille heitetty myssy oli liikaa, ja koko tanko kosahti keskeltä kahtia. Jahas.. No mutta, mikä mainio tilaisuus levittää ne kaikki takit kuvattavaksi sängylle kun ne jo valmiiksi vaakatasossa pötkötti :D Joten tässäpä pienoinen katsaus mun takkikaappiin, jolle te viime postauksessa näytittekin jo virheää valoa!

takki2-checker

Monen takkifilosofiana on ostaa ajattomia, neutraalin värisiä juttuja, jotka ei kyllästytä monenkaan vuoden käytön jälkeen ja joiden ilmettä voi sitten muuttaa asusteilla. Mä oon aivan päinvastaista koulukuntaa: Mitä värikkäämpi, sitä parempi. No yllätyyys.. Mutta Suomessa joutuu kuitenkin heittämään niskaan takin melkeinpä kolmenasatana päivänä vuodesta, joten miksi piilottaa kiva asu aina jonkin mustan tai harmaan uumeniin? Niin, ja värikkäiden takkien plussaa: Löydät sen omasi aina narikoista ja naulakoista :D

Suurimman osan takkilöydöistä oon tehnyt alennusmyynneistä (jotenkin kummasti ne övereimmät päätyy aleen neutraaleiden myydessä loppuun jo normihintaisina..), ja mun mentaliteettina onkin se, että jos löydän ihanan takin niin ostan sen, vaikkei se just nyt olisi ostoslistalla ollutkaan. Siitä syystä että, no, lue tuo edellinen kappale Suomen säistä ja takeista.

kaikkitakit5-checker

Tässäpä on suurin osa mun talvi- ja välikausitakeista. Mukaan mahtuu vielä pari jotain järkevää mustaa, mutta nämä ovat kyllä ylivoimaisia suosikkeja.

Ylärivi:

Vasen: Ostin tuon Marimekon limenkeltaisen a-linjaisen takin erittäin pitkän arpomisen jälkeen: Enhän mä nyt vaan voi laittaa useampaa satasta yliviivaustussin väriseen villakangastakkiin. Mutta hetkeäkään ei kyllä ole ostos kaduttanut! Lisäksi laadusta kannatti maksaa, takki ei nimittäin ole osoittautunut minkäänlaisia ikääntymisen merkkejä vaikka se kolme vuotta on jo aktiivikäytössä ollutkin.

Keski: Oranssin H&M Trendin scuba-takin bongasin alunperin kaks vuotta sitten Kööpenhaminassa ja mietin, että en nyt tasan tullut tänne asti ostamaan hooämmää, mutta takki jäi kaivelemaan niin pahasti että kävin sen ennen Kajaaniin palaamista Helsingin lippulaivamyymälästä poimimassa. Se on kans heittämällä käytetyimpiä takkeja kahden viime vuoden ajalta, noihin taskuihin mahtuu puoltoista elämää.

Oikea: Musta pilkullinen Marimekon toppatakki oli alelöytö kolmisen vuotta sitten jostain Oulun pienestä Marimekon liikkeestä, kun tapoin aikaa odotellessani kotiinpäin lähtevää junaa. Ei ollut lähellekään mitkään toppatakkikelit ja tuntui hölmöltä ostaa takki jota ei saa melkein puoleen vetää päälle, mutta käyttöä tuollekin on tullut, se on tämänhetkinen lempparitakki vetää aamuisin niskaan ja sattumalta se on jopa melkein semmonen trendikäs yli-iso toppa :D

Keskirivi:

Vasen: Maksoin tuosta Benettonin lyhyestä toppatakista hädin tuskin pariakymppiä, kun se alerekissä yksinäisenä heilui – taaskaan, ei todellakaan toppatakkiaikaan. Mutta hei appelsiininvärinen ja ovh jotain satasen paikkeilla, todellakin ostin! 

Keski: H&M Trendin aamutakkimaista villakangastakkia silmäilin jo normaalihintaisena, mutta onneksi maltoin odottaa alennusmyynteihin ja nappasin sen muistaakseni muutamalla kympillä. Tämän syksyn käytetyin takki.

Oikea: Zaran alesta pari vuotta sitten ostettu vähän pidempi (ja järkevämpi) superlämmin talvitakki jättihupulla. Pidin tätä Kajaanin megapakkasissa tosi paljon, mutta täällä meinaa olla liian lämmin!

Alarivi:

Vasen ja oikea: Tänä syksynä hankittu Kenzo for H&M -malliston kääntötakki, jonka takia mä odotan kevättä kuin lapsi karkkipäivää. Tahdon niin jo päästä käyttämään tuota!

Keski: No se Cosin alesta löytynyt superryhdikäs sininen a-linjainen villakangastakki, jossa on yli 70% villaa ja vähäsen cashmiriakin. Niin, ja hinnasta -50%, yey.

 

Mutta yksi kysymys. Mihin hittoon mä tungen nää takit kun ei mulla oo enää naulakkoa?!

 


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “kaikki talvitakkini”

 1. Mimu sanoo:

  Ihania takkeja (sydänsilmähymiö)! Minusta on hankala löytää kivan värisiä takkeja, kun kauppojen tarjonnasta on se 99% niitä himputin mustia, niin hankala löytää mieleisen väristä ja mallista takkia. Sä oot onnistunu tosi hyvin!

  • ia sanoo:

   Joo kyllä se tarjonta meinaa aika yksväristä olla.. Tuo sininen oli ainoa löytö tämän vuoden puolella, muuten tuntuu tuntuu ettei niitä oo ollut taas tänäkään sesonkina tarjolla ollenkaan. Plääh! Paitsi Marimekolla on usein ihananvärisiä takkeja, joskin on niillä sitten hintaakin :o

 2. Hannavuo sanoo:

  Ihana takkivalikoima! Etenkin tuo keltainen ja pilkullinen ja viininpunainen ja sininen ja… :D

  Omassa takkivalikoimassa on kyllä parantamisen varaa – täytyy todellakin tsempata sen suhteen!

 3. Maria sanoo:

  Ää, miksen mä ikinä löydä alesta mitään kivaa ja järkevää!! Mun alelöydöt painottuu lähinnä pikkubilemekkouhin, joita ei enää ees käytä kun harvoin bilettää ja on tullut turvottua senverran, ettei kehtaa niitä vanhojakaa vetää päälle.. :D

  • ia sanoo:

   Haha voi ei :D Mäkin tein kaks bilevaatelöytöä alesta itseasiassa, ja ihan sama tarina, harvoin käyn missään ja siks mulla ei oo mitään semmosta vaatekaapissa mikä näyttäs enää kivalta! Nyt on kultainen ja hopea hame sit :,D

 4. Emma sanoo:

  Toi Marimekon pilkullinen takki on aivan ihana!

 5. Pia B sanoo:

  Oon niin samaa mieltä sun kanssa talvitakeista!! :D mullaki on kaikki jotain värillisiä, ja ois varmaan paljo enemmänki jos viittisin tinkiä siitä, että niitten ei tarvis olla villaa! Ostin kans tälle talvelle kirkkaan sinisen takin, ja ai että sitä on ollu piristävää kiskoo niskaan! :)

  • ia sanoo:

   No mutta se on hyvä että on kriteereitä! Ei niillä keinokuituisilla tee mitään jotka ei edes lämmitä :) Kivaa jatkotalvea sinulle sinisessä takissasi! ^_^

 6. Saara sanoo:

  Toi Zaran takki on aivan ihana! Meen heti googlailemaan, löytyisikö sitä tai vastaavaa jostain :)

  • ia sanoo:

   Luulisi että voisi löytyä, tuo on aika perusmalli! Jospa tärppää ja löydät mieluisan :)

 7. Katja sanoo:

  Ihania! :) Omistan kans keltaisen ja oranssin villakangastakin. Samoin välikausitakki on ihana uudenruohonvihreä. Monet kehaisee miten kivan värisiä takkeja, jopa tuntemattomiltakin on tullu kommenttia. Nyt oli pakko ostaa myös musta värikkäiden laukkujen ja kenkien kans pidettäväksi.

  • ia sanoo:

   Kiitti kommentista! Ihana liikennevalovärisuora sulla :D Joo oon huomannut itsekin, että värikäs takki voi piristää ohikulkijaakin! Mä luotan laukkujen ja kenkien kanssa lähes aina mustaan, se toimii kaikkien överivärienkin kanssa :)

Kommentoi