torstai 19. tammikuun 2017

mun Bullet Journal

”Musta tuntuu ettei sitten kouluvuosien jälkeen mulla ole ollut enää tarvetta niihin jättikokoisiin askartelukirjoihin joita oli kiva täytellä luentojen ratoksi ties millä pienoistaideteoksilla ja päivittäisillä to do-listoilla —” Näin kirjoitti meitsi tasan kuukausi sitten. Ja kuinkas sitten kävikään.. :D Pari viikkoa pikkukalenteriin tylsästi mustekynällä menoni merkinneenä tuli vaan semmoinen olo, että ei tää nyt riitä. En mä mahdu tekemään tähän mitään söpöjä kehyksiä eikä tässä ole muistiinpanotilaa turhakelistoille ja ääääh.. Sitten päädyin seikkailemaan yhdeksi illaksi Youtuben Bullet Journal -videoihin sekä Pinterestin että Instagramin BuJo-kuviin, ja hups, päädyin testaamaan tuota hypetettyä kalenterimuotoa itsekin!

bujo1

Vihkoksi valitsin bujoilussa ehkä sen suosituimman eli Leuchtturm 1917:n. En tykännyt pelkästä punaisesta kannesta, joten teippasin siihen postikortin.

Mikä ihmeen Bullet Journal? Bullet Journal on yksinkertaisuudessaan tyhjä vihko, johon sä luot itse kalenterin. Tai oikeastaan kalenterin, to do-listojen sekä päiväkirjan yhdistelmän. Kannattaa katsoa tämä video, joka kiteyttää hyvin mikä BuJon perusidea on!

Ajatus  tajunnanvirran listaamisesta ja kategorisoinnista eri symbolien avulla kuulostaa kyllä hauskalta, mutta eniten bujossa mua kiehtoi kuitenkin perusajatus siitä, että se on kalenteri, joka on sovellettavissa täysin sellaiseksi kuin mä itse haluan ja tarvitsen.

Miksi BuJo eikä tavallinen kalenteri? Musta tuntuu, että mulla pörrää päässä tuhat ja yksi eri asiaa yhtä aikaa, ja se kaikki on aivan levällään listoina ja lauseina kalenterin ahtaissa muistiinpanotiloissa, pikkuvihkoissa, kännykän notepadissa, läppärin muistiinpanot-ohjelmassa, sähkölaskun kirjekuoressa.. Bullet Journalin sisään saa kaiken. Voin aina vaan avata uuden aukeaman ja aloittaa siihen uuden listan, tai minkä ikinä, ja jatkaa taas seuraavalta sivulta sitä kalenteria. Rakastan myös piirrellä, koristella ja kirjoittaa käsin, ja bujossa sä teet kaiken itse, eikä valmiit raamit rajoita omaa luovuutta. Lisäksi tähän asti bujo on ollut tosi motivoiva, ja tuntuu että oon saanut paljon enemmän aikaiseksi kun voin päivän päätteeksi palata bujoon ja merkkailla, että mitä kaikkea sainkaan tehtyä! Harvoin mä palaan siihen kirjekuoreen raapustettuun ”muista vaihtaa verhot” -huomioon :D

bujo111

Mä päädyin soveltamaan bullet journalia hieman tuosta alkuperäisideasta (kuten taitaa tehdä suurin osa niistä Youtuben kalenterityypeistäkin), ja päiväkohtaisen asialistailun sijaan teen bujooni esimerkiksi perinteisiä kalenteriaukeamia. Muutamia juttuja alkuperäisestä bujo-ohjeistuksesta olen kuitenkin ottanut käyttöön, kuten:

bujo12

..sisällysluettelo (eli index), jota päivitetään sitä mukaa, kuin sivut alkaa journalissa täyttyä. Sen avulla on helppo löytää journalista oikeat asiat, kuten vaikka lista blogipostausideoista, ilman että tarvitsee plärätä koko vihkoa läpi.

bujo2

..avain (eli key). Tämän otin käyttöön bujon perusideaan ihastuneena, mutta tämä on ehkä sittenkin mulle vähän turha. Mutta merkkailen silti noilla symboleilla juttuja kalenteriin! (Huomaa kirjoitusvirhe, miten olis scheduled eikä scedhuled..)

bujo3

..vuosinäkymä (eli future log). Koko vuosi yhdellä silmäyksellä, jossa näkyy jokaisen kuukauden tärkeät päivämäärät.

bujo4

..kuukausinäkymän, johon kokoan koko kuukauden listana, merkkaan työvuorot ja tärkeimmät jutut jotka näkee kätevästi yhdellä silmäyksellä, eikä tartte plärätä useampaa sivua.

bujo5-checker

..viikkonäkymät, joihin mä kirjoittelen ihan peruskalenterin tavoin jokapäiväisiä juttuja. Viikkonäkymiin oon sujauttanut lisäksi nyt ekojen viikkojen aikana myös..

bujo9

..viikoittaisen ruokalistan, to do -listan sekä ”habit trackerin” eli taulukon, jolla seurailen asioita, joita haluaisin saada aikaiseksi joka päivä. Tuo rastittamisen into on kyllä yllättävän tehokas motivaattori, mä olen tehnyt esimerkiksi päivittäisen 10 minuutin pikasiivouksen hälyyttävän useasti! (Virheet muuten kuuluu tähän harrastukseen, mites taas toi haBBit.. :D)

bujo10

Lisäksi ihastuin netistä löytämääni ideaan ”gratitude”-sivusta, eli aloitin kuukausittaisen ”onni oli” -listauksen, johon kirjoitan joka päivä pari asiaa, jotka on sinä päivänä ilahduttaneet.

Lisäksi oon tuherrellut bujoon kaikkea satunnaista, kuten harjoitellut kirjoittamista eri fonteilla..

bujo13

sekä testannut mun kyniä.

bujo16

Mä oon tykännyt kirjoittaa suoraan tussimaisella kynällä paperille, jolloin luonnostaankin virheitä syntyy joita ei pysty kumittamaan. Mutta ei se haittaa, musta on hauska koittaa tehdä niistä virheistä sennäköisiä että ne olis tehty tarkoituksella! Kuten tuossa alla torstaista, perjantaista ja lauantaista tilanpuutteen vuoksi uupumaan jäänet kirjaimet, heh.

bujo14

Tällaiseen alkuun mä oon mun bujoni saanut! Jaksoiko joku selata jutun loppuun asti? :D

Kiinnostaisko nähdä tulevaisuudessakin lisää kalenterijuttuja? Niin, ja kanssabujoilijat saa ilmiantaa itsensä kommenttiboksiin ja linkkailla vaikka lempparijuttuja intternetistä tähän liittyen, kaikki uudet Instagram-seurattavat ja aiheeseen liittyvät blogivinkit on erittäin tervetulleita!


Saatat pitää myös näistä:

108 Responses to “mun Bullet Journal”

 1. Laura sanoo:

  Hieno on! voittaa mennen tullen kaikki kauppojen tylsät kalenterit. Harmi kun en omaa yhtään taiteellisia piirrustuksen lahjoja ja käsialakin vaihtuu aina eri kynän kanssa, olisi muuten voinut harkitakin :D

 2. Suusuli sanoo:

  Siis apua miten ihana käsiala sulla :D itellä kauheat harakanvarpaat niin aina kade teille joilla on ihana käsiala :)

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Mä kirjoitin pienempänä tosi paljon kirjeitä, ehkä käsiala on sen syytä :D

 3. Se Krista you know sanoo:

  Heh just olin omalle FB sivustolle kirjoittamassa että ketkä muut vanhat ei osaa käyttää puhelimen tms kalenteria vaan pitää olla paperinen live kalenteri ei siitä muuten tuu mitään ! Ja tää sun julkaisu tuli vastaan me vanhat ikäloput ei osata pitää olla paperinen kalenteri ! Anteeksi jos sanoin sua vanhaksi itsehän täytän jo ens vuonna taas kerran pyöreitä ja se tuttu 2 muuttuu 3 ja hiukan kauhustittaa…Olitkos sää 80 luvun vai 90 luvun lapsia ? T. 88 ja jos et hoksinu nimimerkistä niin se toinen kajaanilainen joka oli siellä yhdessä koulussa yhtäaikaa joka oli Vimpelissä ja koulu alko 09 se isompien koulu you know ! Ja minäkin kirjotin blogia aikanaan ja muutin pohjoiseen no joo pitää olla aika idiootti jos ei mua tästä tunnista tsemppiä etelä Suomeen ! Seuraan aina mielenkiinnolla blogiasi ❤

  • ia sanoo:

   Toki mä sinut muistan! Toivottavasti kaikki on sulla hyvin :) Onko sulla vielä sitä blogia? Joo kasarin lapsi mäkin oon nipin napin, -89! Ehkä se on tää vanhuus :D Kun koko peruskouluaika tuli vietettyä ilman mitään älypuhelinta niin siihen paperiseen maailmaan oppi ihan eri tavalla. Kiva kun lueskelet vielä mun juttuja!

 4. Tintsh sanoo:

  Ou jee, todellakin lisää bujo-juttuja! Tosi hyvältä näyttää sulla. Itsekin vastikään höpsähdin tähän. Varmaan sullekin jo tuttu, mutta Boho Berryn youtube-videot aiheesta on tosi kivoja! Instassa oon löytänyt paljon kivoja juttuja myös: journalspiration, bulleteverything, creative.pine.apple, bujoinspire, bujotherapy…

 5. Nea sanoo:

  Sovitaanko että sä et oo noin hyvä! Tää idea kiehtoo mua niin kovin, mutta koska itseilmaisuni kynää ja paperia käyttäen on luokkaa – tarvitaan apteekkari tulkkaamaan tämä, en muista mitä kirjoitin – niin oon jättänyt vielä välistä. Mutta upeaa jälkeä, olen kade!

  • ia sanoo:

   Haha :D No mut hei tärkeintä että siitä saa itte selvää! Mä oon aina ollut semmonen kirjoittajanörtti että jostain lapsuudesta kai tuo käsiala on kehkeytynyt :D

 6. tiinuska sanoo:

  Tää bujo ei juurikaan kiinnostanut mua, ennenku nyt… ihanan bujo oot saanu aikaseksi. Peukkuja sulle :)

 7. Elisa sanoo:

  Eikä miten i h a n a käsiala siulla on!! Oon tienny kyllä sen jos on vaan näkyny jotain siun käsinkirjotuksia, mut siis ai jumpe! <3

  Mistä muuten ostit tuon Leuchtturmin, Akateemisestako? Itellä on suunnitelmissa kans ryhtyä bujoiluun aika pitkälti samoin perustein (ilman perinteistä paperikalenteria ja pientä muistikirjaa tulisin hulluksi - ei sähköisiä siis tänne) :D googlailin ainakin että Akateemisessa vissiin ois kaikkia (?) värejä tarjolla, tulevalla Helsingin-reissulla täytyy käydä kotiuttamassa itellekin tuo. :) ja ehdotomasti kiinnostaa nähdä lisää kalenterijuttuja ja -ideoita! :--)

  • ia sanoo:

   No voi kiitos! :) Mä rakastan käsinkirjoittamista! Joo Akateemisesta ostin, mutta pari viikkoa sitten siellä ei ollut kuin sinistä, punaista ja yksi vihreä jäljellä. Palasin sinne kynäostoksille vähän aikaa sitten ja enää oli vain sinistä.. Ehkä niitä vois tulla sinne lisää? Tai sitten tilaa netistä! Kiva kuulla että bujoilut on tervetulleita jatkossakin :)

 8. Laura sanoo:

  Tosi kivan näköinen BuJo ja sulla on ihana käsiala! <3 Koitin itse aloittaa syksyllä bullet journalin mut se jäi taka-alalle sairastelujen vuoksi, ehkä uusi vuosi saa innostumaan taas uudestaan!

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Mä luulen että tää innostus liittyy just siihen uuteen vuoteen kun on intoa kaikkeen uuteen puuhasteluun :D Jospa sunkin inspis näin tammikuun myötä heräisi! Ja toivottavasti voit paremmin :)

 9. miimii sanoo:

  Ui vitsi! Ilahduin kovasti tästä postauksesta. Lisää vaan kalenterijuttuja :) Yks hienoimmista bujoista, jonka mä oon nähny ja mä oon selannu pinterestiä ja nettiä PALJON. Kivoja moderneja runoja noi fontti- ja kynäkokeilut. Mitä tuo HABBIT-trackerin toiseksi alimman rivin pommi kuvaa? Vai onko se vesi-ilmapallo:D Ja sydän? Mulla ei ollu kauhean menestyksekäs bujokokeilu, koska a) en oo kovin taiteellinen, en vaan osaa mitään hienoja juttuja ja oma harakanvarvaskäsiala ruutuvihossa alkoi näyttämään aika tylsältä muihin verrattuná b) ei mulla edelleenkään oo kauheasti kalenteriin merkattavaa C) en oo koskaan oppinu käyttämään kalenteria, koska kuvittelen aina muistavani kaiken. Hetken muistankin ja sitten lahjakkaasti unohdan.. Ehkä vielä joskus :). Mulla on sentään yks vihko, jossa on kaikki to-do -listat ja muistiinpanot ja hahmotelmat samassa. Siihen voisi kyllä ainakin sivunumeroita soveltaa.

  • ia sanoo:

   Oho, no se on paljon sanottu, kiitos! :D Pommit on semmoisia tylsiä to do -juttuja, kuten siivousta, lakanoiden vaihtoa ja laskujen maksua jotka mä siirrän aivan liian helposti eteenpäin kun en vaan viitti tehdä niitä. Pommiin saa laittaa raksin kun tekee päivässä tylsän to don :D Sydän on se että muistan täyttää Onni On -sivua ^_^ No mut hei ei sitä väkisillä tartte olla kalenteri-ihminen! Ja tuo sun vihkoshan kuulostaa just bullet journalilta, siihen vaan sivunumerot niin se on siinä :D

 10. Kisu sanoo:

  Kääk, sulla on aivan uskomattoman upea käsiala! En usko että mistään pinterestistä tai instagramista löytyy tota hienompaa bullet journalia, toi on ihan mahtava :D meneekö sulla kauan noihin kirjoitteluihin vai saatko luonnostaan noin siistiä jälkeä? (Ilmeisesti kun tussilla tosiaan teet)

  • ia sanoo:

   Voi apua, no kiitos paljon :D Ei tuohon mene mitenkään sen kummemmin aikaa, kyllä tuo tulee aika luonnostaan. Pitäis joskus kuvata joku kirjoitusvideo :,D

 11. Kasuu_ sanoo:

  Kiinnostaa, todellakin! Ite oon tuijotellut Pinterestiä loputtomia tunteja aloittaessani BuJoilua myöskin vuoden alussa.

  • ia sanoo:

   Jee kanssabujoilija! ^_^ Mulla on jatkuvasti bullet journal -pinterest välilehdessä auki :D

 12. Soina sanoo:

  Ehdottomasti kalenterijuttuja! En oo ite niin yhtään luovaa tyyppiä, niin on ihana seurailla, mitäkaikkea muut saa bujoihin aikaiseksi :-)

 13. kissa sanoo:

  Eikä, ihanaa että BuJoilet! Itse törmäsin BuJoiluun syksyllä, mutta halusin välttämättä aloittaa sen vasta tammikuussa. Koko syksyn haalin valtavat teippi- ja tarrakokoelmat ja kädet syyhysi päästä tekemään. Omani ei kyllä ole läheskään yhtä hieno – hyvänen aika miten hienoja tekstejä. Pitäisi alkaa treenaamaan tuota kalligrafiaa ihan BuJoa varten. Todellakin odotan kuukausittaista BuJoesittelyä, josta ammentaa inspiraatiota. Ihana sinä.

  • ia sanoo:

   Kiitos ihanasta kommentista! ^_^ Mä en taas jotenkin koe yhtään omaksi tarrojen ja teippien kanssa tekemistä, tulee semmoinen valinnanvaikeus kun niitäkin on olemassa niin miljoonaa erilaista etten osais päättää miten niillä koristelisin :D Ja hauska koittaa saada kynät riittämään, tuntuu että kalenteriharrastukseenkin sais sitä rahaa uppoamaan! (Mitä mä täällä selitän, just tilasin ebaysta 15 uutta tussia.. :,D)

 14. Taru sanoo:

  Siis eikä miten ihana bujo! Mä en oo ikinä tajunnut miten ihmiskäsi voi piirtää noin nättiä fonttia, ite oon harjoitellut ja parjoitellut, mutta ei. Käsiala ei anna myöten. Itse hurahdin bujoiluun viikon vaihteessa ja päätin, etten tee valmiiksi liikaa. Nyt menen tässä viikossa ja teen päivän kerrallaan. Sitten ehkä huomaan kuinka paljon tarviin tilaa päivittäisiin juttuihin. Mullakin on jonkinlainen ”tapalista”, sitä ehkä viilailen vielä. Listaan myös ateriat, mielialat ja työpäivänä saadut askeleet.
  Ja hei, virheet on ihan jees. Itelleni tuli vuosikalenteriin heinäkuun kohdalle kaksi kolmattakymmenettä päivää eikä kolmatta päivää ollenkaan :D Olemmehan kuitenkin ihmisiä :)

  • ia sanoo:

   No voi kiitos! :) Mä aloitin kirjeenvaihdon silloin kun opin kirjoittamaan joskus ala-asteella, kai tuo on sitten jotenkin selkärankaan jäänyt :D Mäkin ajattelin yrittää malttaa olla tekemättä kalenterisivuja liian pitkälle! Koska ajan kanssahan sitä vasta huomaa että mitä juttuja sinne tarvitsee. Mielialamittari vois kyllä olla hauska :) Hahha vuosikalenterissa mullakin oli pari kämmiä, esim helmikuuhun laitoin pokkana 31 päivää vaikka niitä on 28.. :D Pikkujuttuja!

 15. Saara sanoo:

  Kiva nähdä sun kalenteri! Kaunis!
  Minäkin innostuin Bulletoinnista, kun olin lukenut sun aimmman postauksen ja Hesarin artikkelin aiheesta sattumalta samoihin aikoihin.
  Mä olin niin tylsä ja aloitin lyijykynällä just noiden virheiden pelossa. Mutta hittoon lyijykynä, teen kaiken uudelleen värikkäästi.
  Mulla on aina hirveesti muistilappuja mielenkiintosista kirjoista ja eihän ne koskaan kirjastoon saakka kulje, mutta kalenteripa kulkee :-).
  Kerro vaan lisää kokekmuksista! Mulla ainakin oli vaikeeta ymmärtää Bulletointi kokonaisuudessaan.

  • ia sanoo:

   Kiva kuulla että säkin oot löytänyt tästä uuden harrastuksen ^_^ Kirjalista on kyllä monella bujon vakiokalusteena, pitäiskö itsekin harkita! Jee, laitetaan jatkossakin bujojuttuja blogiin tulemaan :)

 16. Mio sanoo:

  Sulla on niin nätti käsiala.. Ja miten saatkin noin hyvin sivujen sisällöt järjesteltyä! Bujo vaikuttaa tosi näppärältä motivaattorilta, voisi itsekin kokeilla jos olisi enemmän luottamusta ”kädentaitoihin” :D

  • ia sanoo:

   Kiitos! :) Mä oon kattonut ideoita sivujen järjestelyyn ihan vaan netistä, en mä nyt kaikkea itse sentään hoksannut :D Eikä tartte olla edes paljoa kädentaitoja, jos netistä bongaa juttuja mitkä miellyttää omaa silmää niin niitä vaan mukailemaan ^_^

 17. Heli sanoo:

  Olipa kiva lueskella postaustasi. Täällä toinen kalentereihin hurahtanut ja tällä hetkellä minulla on muun muassa kaksi bujoa käytössä – hieman eri tarkoituksiin molemmat. Mieluusti seurailen taiteilujasi lisääkin :)

 18. Kaisa sanoo:

  Todellakin kiinnostaa nähdä ja lukea lisää. Oma bujo on yksinkertaistettu raakile, tarkoitettu lähinnä kulkemaan järjestelmällisenä muistikirjana kalenterin rinnalla.

  • ia sanoo:

   Sehän sen bujon alkuperäinen idea onkin! :) Mulla meni vähän överiks :D Kiva kuulla jos nää jutut on tervetulleita jatkossakin!

 19. Sarppu sanoo:

  Ihanan näköinen ja wau että joku jaksaa! Mun bujo olis niin tylsä kun ei kärsivällisyys riitä mihinkään taiteellisempaan kirjoitteluun :D Pitäydyn siis peruskalenterissa (sellainen kuitenkin pakko olla) ja ihailen muiden bujo-tuotoksia :)

  • ia sanoo:

   No mut hei se mikä ittelle parhaiten toimii niin se on paras ratkaisu! Mä taas ahdistuin mun peruskalenterista ja mustekynästä :,D

 20. Julia sanoo:

  APUA! Tää postaus oli ehkä ihanin ja inspiroivin paperbook-black pen-quote-hässäkkä -ilotulitus mitä on ikuna nähny. Voi ihana Juulia!!

 21. Saara sanoo:

  Ei vitsi, miten upeaa! Harmillisesti mulla ei ikinä riitä aika piipertelyyn. Voisit painattaa noita sun viikkonäkymiä kalenteriksi ja myydä niitä! Vähänkö ostaisin heti!

  • ia sanoo:

   Heh, aika hauska idea! :D Kunhan nää viikkonäkymätaidot tästä vähän kehittyy niin kattellaan!

 22. Kaina sanoo:

  Parasta, suomenkielinen bullet journal! Oon aiemmin nähnyt muiden bujoja vain englanninkielisiltä Youtube-kanavilta, mutta jotenkin tää tutumpi kieli tekee bujosta vielä paljon kivemman oloisen. Ehdottomasti haluan nähdä lisää!
  Mulla ei varsinaisesti oo bujoa, mutta kalenterin rinnalla on käytössä vihko, joka sisältää esim. to do -listoja ja kaikkia muitakin listoja. On vuoden 2017 tavoitteet -lista, minne hakisin kesätöihin -lista, mitä opiskelujuttuja on tekemättä -lista… Ja habit tracker! Se on parasta, täälläkin harrastetaan aktiivista kymmenen minuutin siivoilua hämmentävän usein :D

  • ia sanoo:

   Mä ihmettelin kans kun en löytänyt näistä suomenkielisiltä sivuilta juuri mitään! Tuo sun vihkohan kuulostaa just bujolta, kalenteripuoli vaan puuttuu :) Ja musta tuntuu, että toi 10 min siivoilu mullistaa mun elämän, en muista milloin täällä olis viimeks ollut näin monena iltana peräkkäin siistiä :,D

 23. Jemina sanoo:

  WOU! Innostuin!! Mutta mulla varmaan ongelmana tulisi se että kun vihko on aluksi tyhjä, että miten saisi sen täyttymään, että mitkä jutut tulisi laittaa millekin sivulle :D

  • ia sanoo:

   Eiku sehän just se hienous onkin, kun minkään ei tartte olla tietyllä sivulla! Mullakin on noita piirtelyitä yhtäkkiä vaan kalenterisivujen välissä :)

 24. Hannis sanoo:

  Voi kuinka kauniita sivuja sulla! Mulla on bullet journal myös, mutta se näyttää tosi askeettiselta sun kalenterin rinnalla. :D Oon koristellut lähinnä kannet, sisällä on vain joitain tarroja, eikä todellakaan mitään siistejä merkintöjä kauniine otsikoineen. :’D Sellainen oli ehkä mielessä kun tuon aloitin, mutta eihän mulla ole kärsivällisyyttä. Tykkään tossa konseptissa kuitenkin kauheasti siitä, että saa KAIKEN mahdollisen samoihin kansiin, eikä asioiden tarvitse olla edes mitenkään järkevässä järjestyksessä kun sivunumeroilla löytää kuitenkin mitä haluaa.

  • ia sanoo:

   Joo sama idea viehättää muakin! :) Haha, no hei semmoinen sen pitää olla sisältä minkälaisena se on ittelle luonnollisin pitää, ei väkisinkoristelua kannata alkaa pakottamaan :D Tarroilla pääsee jo pitkälle!

 25. Ellu sanoo:

  Voinko tähän väliin itkeä katkeria kyyneleitä sen takia että sun käsiala on ehkä kauneinta mitä oon nähnyt ja oma käsiala on järjettömän karmean näköistä? :D ihan sairaan hauskan ja kauniin näköistä, kiinnostaa nähdä kyllä lisää!

  • ia sanoo:

   Älä itke, tää on vuosien aktiivikirjoittamisen tulos :,D (Mä voisin puolestani itkee sun piirtämistaitojen takia!!) Kiva kuulla että lisää saa laittaa tulemaan!

 26. Tuija sanoo:

  Tää oli mulle uus juttu, mutta aivan ihana ja inspiroiva! :) Ihan kadehtien katson, miten upeita sivuja ja aukeamia oot tehny! Pakko ehkä ostaa itsellekin vihko ja kokeilla! Pieni kalenteri tosissaan on tosi tylsä..

  • ia sanoo:

   Kokeile ihmeessä! Ostat siihen kylkeen jotain söpöjä tarroja ja teippejä, niillä pääsee hyvin koristelun makuun ^_^

 27. Joo, todellakin kiinnostaa, oon kovasti itsekkin miettinyt bullet journalin aloittamista! Mitä tuossa vihossa oli jo valmiiksi vai onko kaikki sun itse piirtämiä juttuja?

  • ia sanoo:

   Siis ei tuossa vihkossa ollut valmiiksi mitään muuta kuin vaaleanharmaalla tuo index-ruudukko, ja sivuilla pienet vaaleanharmaat pisteet ja sivunumerot. Kaikki oon viivoittanut ja piirrellyt itte :) Mutta oon siis katsonut inspiraatiota netistä! Siitä vaan vihko-ostoksille ^_^

 28. Apua miten hieno! Bujoilu kiinnostaisi, mutta mulle ei harmi kyllä ole siunaantunut yhtään piirtämisen lahjoja.. Omien harakanvarpaiden tuijottelu ei ole kovin inspiroivaa, joten tyydyn ihailemaan muiden hienoja bujoja. :)
  Ihanaa viikonloppua!

  • ia sanoo:

   Voi kiitos ^_^ Piirtäminen on oikeesti yllättävän helppoa kun katsoo vaan mallia :D Ihanaa viikonloppua sinnekin!

 29. qons sanoo:

  Itse oon karttanut noita bullet journaleita kuin ruttoa, sillä juuri virheiden tekeminen ja niiden katsominen joka päivä ärsyttäisi kovasti (täydellinen ylisuorittaja täällä moi!), mutta tän postauksen jälkeen saatan pikkuhiljaa ujuttautua kokeilemaan bullet journalia :D En ees huomannut sun virheitä bujossa (en ees scedhuledia!), joten jos ne upeasti naamioi niin tuskin haittaisi tätä ylisuorittajaa! :) Pitääpä mennä Pinterestiin tutkailemaan…

  • ia sanoo:

   Mäkin oon normaalisti ylisuorittaja perfektionisti :D Mutta ei vaan riitä kärsivällisyys tehdä ensin lyijykynällä, sitten tussilla, sitten kumittaa sitä lyijykynää.. Sitten vaan pokkana jatkaa sitä tekemistä jos kämmi tulee, musta nuo habbitit on vaan hauska lisä :D Joten anna ihmeessä bujolle mahdollisuus!

 30. Saarai sanoo:

  Voi miten kivan näköistä jälkeä ja hirmu kiva postaus! Kuvat oli tosi inspiroivia ja kauniita. Bullet journal kiehtoo itseänikin ideana ihan valtavasti mutta omalla kohdallani eka yritys ryhtyä moista väsäämään tyssäsi siihen, että miusta tuntui, etten saa aikaan riittävän nättiä jälkeä :D Nuo kaikki erilaiset kirjoitustyylit ja muut on aivan ihania, mut miksei itseltä vaan tunnu luonnistuvan! ;D pitäs varmaan katsoo jotain tutorial videoita erilaisista käsialoista…

  Kalenterijutut kiinnostaa jatkossakin ainakin minnuu, oon ihan kalenteri/muistikirja/päiväkirjafriikki. :’) Seuraavia postauksia odotellessa vois ehkä yrittää aloittaa bujon uudelleen heh.. :D

  • ia sanoo:

   Kiitos paljon! :) Hei netissä on oikeesti yllättävän paljon hyviä ohjeita miten kirjoitetaan nätisti, siitä vaan reenaamaan :D Ihana kuulla että nää jutut on tervetulleita jatkossakin!

 31. Mivi sanoo:

  Voi tää oli ihana postaus! Oon myös suunnitellut tuollaisen pistevihkon ostamista, tykkään kirjoitella päiväkirjaa, mutta sinne ei jotenkin tule ihan mitä vaan laiteltua. Mukavaa että innostuit tästä, ehkä itsekin saan aikaiseksi aloiteltua oman Bujon! :)

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Siis pistevihko oli ihan pelastajaidea, kaikki menee maagisesti niin suoraa riviä kun on pisteet ohjaamassa :D

   • Mivi sanoo:

    Kävin tänään täällä kotikaupungissasi kyselemässä kirjakaupasta vihkoa, jossa on ruutujen ja viivojen sijasta pisteitä :D olipa myyjien ilme kieltämättä hämmentynyt… Joten ostin sitten täysin tyhjän muistikirjan ja yritän kestää vinoon meneviä kirjoituksia, voih

    • ia sanoo:

     Täh! Voi ei, on siinä kirjakaupan myyjä :D Pistevihkoja on ainakin Leuchtturmilla ja Moleskinellä, ja oon kuullut että myös Tigeristä on joku löytänyt pistevihkoja. Mutta toivottavasti havahtuvat kysyntään :) Ne pisteet on kyllä niin elämänpelastaja, mä en saa mitään menemään suoraan tyhjillä sivuilla. Mutta hei, hauskaa kun innostuit tästä! Toivottavasti pisteettömyys ei käy liikaa hermolle ^_^ Laita netistä tilaukseen vielä pistevihko ja pidä se tyhjä harjoituskappaleena, hehe!

 32. Monaveronika sanoo:

  Ääk miten ihana!! Ootko koskaan hankinnut esim. graafikon uraa? :D Mulla loppuis varmaan kärsivällisyys taiteilla sivut noin hienoksi viimeistään helmikuun kohdalla, vaikka itekin tykkään piirrellä ja käyttää eri värejä kalenterissa. Silti erilaisten listojen ystävänä vähän houkuttaisi kokeilla tätä bujoilua, silläkin riskillä että se jää kesken..

  • ia sanoo:

   Kiitos! Haha, en mä nyt usko että pelkällä hyvällä käsialalla graafikoksi ois :D Kaiva joku kotoa löytyvä vanha vihko ja koklaa siihen, niin ei haittaa vaikka innostus lopahtaisikin! ^_^

 33. szz sanoo:

  Mä alottelin testimielessä tekeen tätä mun kalenteriin minkä ostin vasta, ku harmi jos se jää käyttämättä. Oon listaillu siihen just viikon ruuat, to do ja to shop -listoja.
  Toimii kyllä juuriki tälläselle, joka pyörittelee miljoonaa asiaa päässä :D

  Sun bujo kyllä näyttää niiiiin kivalta, että ei tiiä vaikka itekki innostus tekeen ihan kunnollisen :)

  • ia sanoo:

   Kuulostaa toimivalta myös tuo valmiiseen kalenteriin listojen lisäys :) Hehe, onneks kokeiluinnostus ei vaadi kuin sen tyhjän vihon!

 34. Sanni sanoo:

  Aamulla kun raskausaivoillani ja vähän ehkä väsyneenä lueskelin tätä, niin mietin, et tosi kivan näköinen kalenteri, mistäköhän tällasia sais (vaikken ees harrasta kalentereita). Sit pikkuhiljaa alko aivot herään jostain tahmasta ja tajusin, että olet ITSE TEHNYT TÄN KAIKKI! <3 Siis holy shit, miten upea ja miten mahtavia käsialoja! En voi hehkuttaa tarpeeksi. Voinko lähettää sulle keskeneräiset nimiäiskutsukortit ja tekstin mitä niihin haluan ja sä sit kirjotat ne, kiitos! :D

  • ia sanoo:

   Haha :D No kiitos! Voin kirjoittaa, sehän olis just hauskaa näpertelyä! :,D (ps. onnea vauvamaailmaan <3)

 35. mju sanoo:

  No vau! :) Itellä varmaan pitäisi irtisanoutua töistä, että saisi täysipäiväisen näpertelyn jälkeen edes kaukaisesti jotain vastaavaa aikaiseksi.

  • ia sanoo:

   Hehe :D ”Siis mun täytyy nyt vähentää työtunteja, koska mulla on tää tämmönen uus harrastus mikä viekin yllättävän paljon aikaa..”

 36. Anniina sanoo:

  Hitto en edes tajunnu eka että oot ite piirtäny noi kaikki te, olin vaan sillee ”ahaa okei siinä on tommonen kalenteri-aukeama valmiiks ja sitte…” kuvia selatessa tajusinki asian laidan ::D Ihana käsiala ja ihana vihko, oon monesti aatellu että alkais vääntää samanlaista mutta vähän sama vika ku monella muulla ettei vaan osaa tommosia mitään hienoja .__.

  • ia sanoo:

   Hehhe :D No kiitos! Hei viivotin käteen ja pinterest auki, ei tää perusidea oo hankala! Sit vaan tarrakaupoille ^_^

 37. Anni sanoo:

  Ihana bujo! Todella kaunis, olet taitava. Sulla on ihan todella kiva käsiala myös. :)

 38. Katja sanoo:

  Luulin että kirjasessa oli valmiina noita tekstejä mutta että ootkin väkästelly ne ite! Wau. Todella hieno. Käsiala on kun joku tietokonefontti :)

 39. Saija sanoo:

  Itekin alotin syksyllä bujoilemaan,tosin joululomalla se jäi ja nyt aloitin uuden vihon tammikuusta :D saanko kysyä, miksi sulla on noi jutut englanniksi? Ja on kyllä upeaa jälkeä, itse yritin pitää melko yksinkertaisena, sillä en jaksa joka päivä tehdä noin taiteellisia kiemuroita ja sitten välttelen hommaa ja bujoilu jää kesken… niin kuin lomalla kävi :D Sen sijaan pelaan enemmänki monilla väreillä ja eri kynillä :)

  • ia sanoo:

   Enkku tarttui niin helposti kun katsoi miljoona aiheeseen liittyvää videota ja kuvaa ja ne oli kaikki englanniksi :D Mutta koitan kyllä päästä siitä pois! Joo kukin tyylillään, väreillä ja kynillä kikkailu kuulostaa oikein hyvältä variaatiolta :) Mäkin tilasin äsken lisää tusseja, tulispa ne pian!

 40. hannaksi sanoo:

  ihana bujo ja ihana käsiala, täällä on kovasti yritetty harjoittaa kaunokijoitusta taas pitkästä aikaa kun plannerkärpänen on päässyt puraisemaan :-)

  kokeilin bujoilua mutta mulla on käytössä myös ihana carpe diem-planneri niin bujo jäi sen rinnalla kokeiluksi. kiinnitin huomiota noihin sun ihaniin kyniin, mitä noi värikkäät kynät on ekassa kuvassa oikealla – vaikuttais aika kivoilta! ja noista faber-kynistä mitä paksuuksia niissä on ja tuleeko ne sivuista läpi. oon kauhee kynäintoilija niin heti kiinnittää niihin huomiota :-D

  • ia sanoo:

   Kiitos! Mä en ollut kuullutkaan tuosta carpe diemistä, pikagooglauksen jälkeen oikein kivalta näyttää :) Onpa näppärä kun noita sivuja voi irroittaa ja lisätä! Värikkäät kynät on Muji-kyniä, tilasin ne muutama vuosi sitten Ebaysta. Ihan parhaat, 0.38 kärki! Ja Faber-Castellit on just siitä loistavia että ne ei tuu läpi :D Ei edes se paksuin sivellintussi! Tai siis kyllä ne pikkuisen haamuna kuultaa läpi, mutta yksikään ei vuoda läpi.

 41. Lenia sanoo:

  Mikä on tämä ylisuloinen käsiala!! herranjesta eihän kellään voi olla noin ihanaa käsialaa (ilman että siinä kirjottaessa kuluu tuntejaaa)

  • ia sanoo:

   Mä yllätyin ihan täysin tästä käsialakommentoinnista :,D Tommosta siitä tulee jos ei oo hirvee kiire! Kiitti ku kommentoit ^_^

 42. Satu sanoo:

  Heips! Ihania sivuja! Mitä mustaa kynää/kyniä käytät bujossa? Onko ollut hyvä ja meneekö sivujen läpi? Itsellä vielä hakusessa täydellinen kynä.

  • ia sanoo:

   Kiitti! Noissa kuvissa näkyykin noi mun kynät, eli mustat lempparit on Pigma Micron 03, Faber-Castell Pitt artist pen S ja Mujin perus 0.38 musta. Eikä vuoda yksikään läpi! Voisin tehdä kynäjutuista vaikka oman merkinnän jossain välissä :)

 43. Marjo sanoo:

  Voi elämä, miten iiiiihana käsiala sinulla on!! <3 <3 Itsekin tykkään kirjoitella eri käsialoilla ja sommitella tekstejä jne, mutta silti mulla jollain tasolla puuttuu luovuutta, että saavuttaisin tuollaisen "hardcore-doodlauksen" tason. :D Laitathan jatkossakin Bujo-kuvia tänne, näitä on ihana katsoa. :)

  • ia sanoo:

   Kiitti! Haha, ihana termi hardcore-doodlaus :D Joo mä laitan bujokuvia jatkossakin, tällähän oli hyvä vastaanotto! ^_^

 44. Jenny sanoo:

  Sulla on kaunein bujo mitä on tullut vastaan! Aivan ihana käsiala :) Mäkin aloittelin viime lokakuussa ja ostin vain tyhjän pienen muistikirjan kun ei täältä mitään tuollaisia oikeita vihkoja saanut mutta sen täytteleminen jäi (tarkistin: viimeinen merkintä marraskuun alusta lol :D) oikeastaan sen takia että mulla ei oo mitään menoja tai tapahtumia, muuta kuin työt. Niin en oikein keksinyt mitään mitä olisin sinne kirjoittanut, joten kirjoitin vain päivittäin mitä oli syönyt (joka on tietysti mahavaivaiselle hyvä juttu). Ja mun vihko oli liian pieni niin ostin kyllä jo Tigerista isomman pistevihkon, mutta en ole vielä aloittanut sitä. Tää olisi kyllä kiva ja hyödyllinenkin harrastus! Muuten se tuli mieleen että nuo > migrated ja < scheduled on ilmeisesti tarkoitettu juuri tuon mallisiksi nuoliksi siksi että niistä saa tehtyä X sitten kun se asia on tehty/hoidettu :)

  • ia sanoo:

   Kiitoksia! :) Haha joo, eihän sitä väkisillä tarvitse tapahtumia keksiä :D Ei mullakaan nyt kummempia ole, mutta tykkään listailla kaikkea pöhköäkin kuten muista vaihtaa lakanat ^_^ Mä en oo hoksannutkaan tuota nuolesta x:n tekemistä, niinhän se voi ollakin! Hauska huomio.

 45. ananas sanoo:

  Herregud! Vastasit ihan vahingossa yhteen mun ikuisuusongelmista: massiiviseen vihko- ja muistiinpanokokoelmaan. Oon krooninen vihkohamsteri, ja nyt viime aikoina oon tuskaillut kalenterin tilanpuutteen takia. Lisäksi mulla on käytössä n. neljä eri pikkuvihkoa eri vastuualueita varten, mutta se vähän tuottaa ongelmia, kun aina en muista merkitä päivämääriä kalenteriin, joten tuplabuukkauksia syntyy. Noloa.
  Tämä postaus inspiroi mua vihko-ostoksille (vaikka kätköistä löytyisi varmasi joku tyhjäkin.. mutta haluan pilkutetut sivut viivojen sijaan!), kiitos <3 ehkä saan irtolangat käsiini taas.

  • ia sanoo:

   No mut mahtavaa jos tästä oli hyötyä! Toivottavasti löytyi kiva pilkkuvihko :) Intoa bujoiluun ja elämän organisointiin! :D

 46. Suvi sanoo:

  Oijoij, aikoinaan yritin tuunailla kalentereita, mutta jotenkin se oma vapaus tai paremminkin sen puute sai innostuksen katoamaan. Mutta nyt kun luin tämän postauksen niin innostuin taas ja varsinkin tästä rajoja rikkovasta bujoilusta. Kiitos siis tästä, oma bujo lähtee rakentumaan heti tämän kommentin postaamisen jälkeen, kunhan löydän jostain kaapin kätköstä sopivan vihon.

  Ja todellakin lisää postauksia tästä aiheesta, kiitos <3

  • ia sanoo:

   Kiva jos tämä innosti! Toivottavasti löytyi kiva vihko kaapin uumenista :) Lisää bujomerkintöjä laitetaan tilaukseen! ^_^

 47. Liinu sanoo:

  Oi kun ihana! Mä jäin vaan miettimään vielä sitä, että onko sulla ton lisäksi vielä joku ”oikea” kalenteri, vai onko sulla kaikki vaan tossa? Ite oon ajatellu, että ois hauskaa kokeilla bullet journalia myös, mutta se vähän arveluttaa, ettei siitä sitten näe valmiiksi kaiken maailman nimi- ja juhlapäiviä. Tietysti tärkeimmät voi merkata, mutta en usko, että jaksaisin esim just niitä kaikkia nimipäiviä raapustaa…

  • ia sanoo:

   Kiitsa! Itseasiassa on mulla vielä pieni oikea kalenteri ihan vaan siks että saan siinä kätevästi kulkemaan työvuorot mukana, mutta mulla ei kyllä oo ollut moneen vuoteen suomenkielistä kalenteria. Oon kopsannut juhlapyhät kalentereihini aina jostain mamman seinäkalenterista, ja oon vaan se tyyppi, joka ei koskaan tiedä kenenkään nimipäiviä :D Bujoon oon kopsannut just tuohon vuosiaukeamalle ne juhlapäivät, mutta nimipäiviä siellä ei kyllä vieläkään oo!

 48. Essiiij sanoo:

  Aivan ihanan näköstä! Ei muuta kun Facebookissa liittymään Kalenterimania- ja Planner Lovers Finland -ryhmiin niin johan löytyy kanssaharrastajia! :)

 49. sarahhh sanoo:

  Mäkin aloitin bujoilun tuossa pari viikkoa sitten, mutta toistaiseksi oon tehnyt vaan vanhaan ruutuvihkoon, kun en tiedä, mikä muistikirja olis hyvä.

  Mitä oot tykännyt tuosta Leuchtturmista? Monet sitä tosiaan tuntuvat käyttävän… Onko kuinka paksut sivut? Oon käyttänyt stabilon perus ohutkärkisiä tusseja, ja tommosessa perus ruutuvihkossa on kyllä niin ohkaset sivut, että se ihan kunnolla tulee sieltä läpi :(

  Kivalta näyttää sun bujo, paljon nätimpi kuin mun :D Mutta pitää yrittää olla olematta kateellinen muiden bujoille. Niin kauan kuin siitä on itelle jotain hyötyä ja iloa, niin sehän on tärkeintä :D

  • ia sanoo:

   Ite oon tykännyt Leuchtturmista tosi paljon! Siinä on sen verran paksummat sivut ettei mun kynistä yksikään vuoda läpi, mutta ne vähän ”kuultaa” läpi, niinkuin tuossa puuvärikynät-tekstisivussa. Siellä on kääntöpuolella niitä kynätestejä paksulla tussillakin, eikä tule tuon pahemmin läpi :) Joo ei kannata liiaksi tuijotella muiden teoksia, kun se idea on just se että sulla on hauskaa näperrellessä omaasi eikä että on hirveet paineet saada siitä yhtä hieno kun jollain internet-tyypillä :D

 50. elli sanoo:

  Heippa, perfektionisti suosittelee sellaisia Pilotin tusseja ja korostuskyniä joita pystyy kumittamaan. Mahtava keksintö muuten!

  • ia sanoo:

   Oon kuullut että se jälki katoaa vuosien varrella paperilta? :o Mutta kuulostaa kyllä perfektionistin unelmalta!

 51. Terhimarjaana sanoo:

  Siiis niiiiiiiiiiiiiin valtavan nättiä bujo-matskua sulla <3 <3 Hurahdin viikonloppuna ja aloitin samana päivänä oman bujon...voin kertoa, että aika lailla bujoilun merkeissä meni nämä muutamat viime päivät ;)
  Tuijottelen noita sun kirjoitusharjoitussivuja lähes päivittäin, aivan ihanaa käsialaa tuo kaunokirjoitus erityisesti. Kysyisin, että kirjoitatko esim tuon "mullahan"-sanan ohuella kynällä ja sitten paksunnan sopivista kohdista vai onko sulla siinä joku paksumpi kynä käytössä?
  Harjoittelin noita kirjaimia ihan hulluna ja 9-vuotias poikani innostui myös kirjoittelemaan (uskomatonta, mutta totta)....tää on todellinen hitti!

  • ia sanoo:

   No oho, mainiota että tästä on irronnut noin paljon inspiraatiota! :D Tuo koko sana taitaa olla ohuella kynällä kirjoitettu, samalla kynällä tein siihen nuo paksumpien viivojen ääriviivat (samalla lailla kun ”ihanat” -sanassa), ja sitten paksummalla mustalla kynällä vaan väritin ne :)

 52. Emmi sanoo:

  Itse innostuin nyt bujo ajatuksesta,mutta haluan pitää kalenterin siistinä ja yksinkertaisena. Ajattelinkin kokeilla bujopäiväkirjaa eli kirjoitella niitä päivän onnistumisia ja things To do listoja yms. Saa nähdä onko se yhtä mielekäs!

  • ia sanoo:

   Oo, intoa bujoiluun! Sehän siinä parasta onkin kun voi tehdä just omiin tarpeisiin sopivan sisällön :)

Kommentoi