sunnuntai 22. tammikuu 2017

laukun sisältö

Voi, viime kerrasta on aikaa! Viimeksi esittelin laukkuni (tai silloisen reppuni) sisällön kokonaista kolme vuotta sitten, ja ajattelin että olisi hauska tehdä taas päivitetty versio siitä, mitä laukussa kulkee mukana. Musta tuntuu, että oon vihdoinkin oppinut vähän pois siitä ”siltä varalta että joudut hoitamaan vakavasti loukkaantuneen murmelin samaan aikaan kun taivaalta sataa vettä mutta maagisesti paistaa myös aurinko ja joudut kirjaamaan sen murmelin viimeiset sanat kolmella erivärisellä kynällä a4-kokoiseen vihkoon” -mentaliteetista. Eli enää en roudaa mukanani joka ikinen päivä sateenverjoa, aurinkolaseja, penaalia, isoa kalenteria, pientä vihkoa.. Ja mitäs kaikkea sitä elintärkeäksi on kokenutkaan :D Onhan noita reppupäiviä vieläkin, mutta yhä useammin poistun kotoa vain tuon pikkulaukun kanssa ja hups kun on askelkin kevyempi.

laukku1

Tämänhetkinen vakkarilaukku on syksyllä Tukholman &Other Storiesilta ostettu pieni nahkainen bucket bag -tyyppinen ratkaisu. Sen ulkomuoto hämää, nimittäin pienestä koostaan huolimatta sinne saa ujutettua sisään aika hyvän arsenaalin tavaraa. Kokonaisuudessaan tällaisen läjän:

laukku3

(Kyllä, oli pakko kuvata kaikki maailman kirjavimman taustan päällä. Kato vähän työtä silmillekin kun saa koittaa hahmottaa tuon migreenimöykyn seasta jotain esineitäkin!)

laukku4

Ensin se perus: Avaimet, lompakko ja kalenteri. (Ja puhelin! Ei ollut kuvaushetkellä laukussa niin en tajunnut lavastaa sitä tuohon!) Bujo ei mahdu tuohon laukkuun, joten oon kokenut käteväksi kuljettaa ainakin toistaiseksi mukana vielä tuota mun pikkukalenteria, jossa kulkee lähinnä työvuorot. Niin, ja kyljessä yksi kynä, se riittää päivällä kun nättiä kalenteria täyttää tusinalla kynällä kotona :D Avaimenperäksi en oo innostunut vaihtamaan mitään trendikästä jättitupsua, vaan mukana kulkee nuo nuhjaantuneet jätski- ja muffinssiperät, jotka äippä osti mulle joskus vuosia sitten ihan muuten vaan kun ne kuulema näytti minulta, aaw. Norsu on puolestaan muisto ystävältä Afrikasta.

laukku5

Mun lompakko on kyllä aivan jäätävä. Siis se on pussukka, jonka oon ostanut ehkä viikkorahaikäisenä jostakin vaatekaupan lastenosastolta, siinä lukee pienellä jopa että ”love”. Ai luoja.. Edes vetimen irtoaminen ei ole estänyt käytön jatkamista, sillä korvasin sen syksyiseltä Tukholman reissulta ostetulla tiimiavaimenperällä. Koko komeuden kruunaa tuo Kenzo for H&M -tarra, jolla upgreidasin (vitsillä) lompakkoni designeriksi, huhuh! No mutta kun turhauduin kantamaan mukanani tiiliskiven kokoista murikkaa ja otin random pussukan väliaikaiskäyttöön, enkä ole vielä löytänyt tarpeeksi simppeliä pikkulompakkoa. Pussukan sisällä mulla on vielä tuommoinen pieni korttikotelo (Monki), jonka nappaan mukaan, jos on tarve mahduttaa omaisuus vieläkin pienempään laukkuun. Niin, ja matkakortti tietenkin.

laukku6

Sitten siellä on mukana sos-pussukka, johon palataan kohta, sekä aika vakiona myös vaaleanpunainen termosmuki. Hörpin siitä aamukahvit vasta työmatkalla, ja pikkupullo sujahtaa kätevästi laukkuun kun olen saanut imettyä kofeiinit sieluuni. Lisäksi laukun pohjalla on usein jokin pieni hätävälipala, ja tällä hetkellä oon edelleen koukussa noihin suklaanmakuisiin FitBareihin. Kysymys itselle: Voisko koukkuuntumista harkita johonkin sellaiseen, jonka kääreessä EI ole bullmentula..

laukku7

Sitten se sos-pussukka! Sieltä löytyy ensinnäkin pieni meikkiarsenaali: Rimmel Stay Matte -puuteri sävyssä translucent sekä the Body Shopin kätevänkokoinen kabuki ja Nars-peitevoide. Sitten siellä vaihtelee satunnainen  huulipuna/huulirasvakokoelma, tällä hetkellä mukana on L’oréalin huulipunapaletti sävyssä Nudes, sekä Nyxin soft matte lip cream sävyssä Copenhagen. Viime aikoina mun silmät on alkaneet vuotaa ihan raivostuttavuuteen asti, joten siitä syystä Lumenen True Mystic -eyeliner rajaustuhrujen korjailuun. Sitten sieltä löytyy pikkutuubi käsirasvaa, dödö, sekä näköjään uuden vuoden riennoista mukaan unohtunut kynsilakka. Niin, ja otuspeili ja kampa!

Lisäksi mukana kulkee jääkarhurasiassa särky- ja allergialääkettä, sekä sinisessä rasiassa xylitol-pastilleja. Viimeinen juttu on mun pikkuruinen vaaleanpunainen Leatherman -linkkuveitsi! Oon saanut sen iskältä lahjaksi kun olin muksu. Siinä on pienet sakset, pikkuruinen terä, kynsiviila, pinsetit sekä hammastikku. Niin kätevä!

idlaukku2Siinäpä ne! Lisäksi mulla on usein eväät mukana kangaskassissa, jonka saa vielä tyhjennyttyään nötösteltyä tuonne laukun sisään.

Kumpaa laukkukoulukuntaa te edustatte? Murmelin ensihoitaja vai tavarat kulkee takin taskussa? :D

Ihanaa sunnuntaita!


Saatat pitää myös näistä:

40 Responses to “laukun sisältö”

 1. Avatar Katariina sanoo:

  Mä oon ehdottomasti sellainen murmelin ensihoitaja -tyyppinen! Mukana kulkee lähes poikkeuksetta reppu, koska eihän nyt mihinkään pieneen laukkuun saa kaikkea tungettua. Ja kyllä aina pitää varautua ihan kaikkeen! Muistan jo yläasteella olleeni se, jolta aina lainattiin käsirasvaa, neulaa tai kynsiviilaa, ja kaverin kaatuessa pyörällä kaivoin esiin tietysti desinfioivan puhdistuspyyhkeen ja laastareita (plus sai toki valita haluaako kuosiksi kiroilevaa siiliä vai nalle puhia).

  • ia ia sanoo:

   Sä olit varmasti se jolla oli myös yläasteella aina purkkaa? :D Haha, ihana muumimamma ^_^

 2. Avatar Pia B sanoo:

  Murmelin ensihoitaja ilmoittautuu! :D jos ollaan kaveriporukalla jossain, niin kaverit osaa jo suoraan tulla kysymään multa jos ne tarvii jotain tavaroita, lääkkeitä yms, koska yleensä mulla on kaikki mukana. Mulla on jopa mini tarrarulla mun laukussa! Myöski huulipunat tuppaa aina kerääntymään kummasti laukun sivutaskuun ja lopulta niitä on paljo enemmän ku kaikkee muuta. Tulipa raas mieleen, että pitääpä ottaa ja tyhjentää omaa laukkua.

  • ia ia sanoo:

   Joo huulipunien keräilyyn sorrun monesti itsekin :D Aamulla valitsee aina vaan eri sävyn joka pitää ottaa mukaan ja kas vain kun kohta laukussa on joku kymmenen punaa.. :D

 3. Avatar mennika sanoo:

  Kiva postaus ja oot taas onnistunu kirjoittamaan niin hauskasti, nauroin tolle Bull Mentula -kohdalle :D
  Mun laukun sisältö vaihtelee hyvin paljon riippuen mitä laukkua käytän ja missä se on mukana, yleensä multa löytyy vain se peruskolmikko puhelin, avaimet ja lompakko. Monesti on vielä kamera siinä neljäntenä. Sitten jos oikein lähen hulluttelemaan, niin löytyy huulirasva, käsirasva, nenäliinoja, laturi ja kesäisin vesipullo :D Ja pinnejä! Hyvin oon pärjännyt, mutta monesti on kyllä tullut todettua ettei tekis haittaa pitää tommosta sos-pussukkaa mukana, missä ois korjaussarjaa meikkiin tai vaikkapa niitä lääkkeitä.

  • ia ia sanoo:

   Kiitti, kiva jos viihdytti :) Oikein toimiva laukun sisältö, heitätä vaan kaikki noi pikkusälät sinne sos-pussukkaan niin siinäpä se! En muuten tajua miten mulla ei ole tuolla laukussa nenäliinoja, niitä tarvii ai-na :D

 4. Termarisamis! Ei tulisi opiskelijan elämästä yhtään mitään ilman sellaista. Oon myös vahvasti sitä mieltä, että kahvi maistuu jopa paremmalta kun sitä hörppii ulkoilmassa ^__^

  En tiedä miksi mutta muiden laukkujen sisältö -juttuja on hirveen kiva lukea ja nyt iski innostus kuvata myös oman nyssäkön sisältö, kiitti inspiksestä!

  • ia ia sanoo:

   Haha jep, kyllä se kahvi itseasiassa lämmittää enemmän siellä pysäkillä odotellessa kuin kotona lämpimän aamutakin sisällä :D Kiva jos inspasi, kiitos kun kommentoit!

 5. Avatar LauraL sanoo:

  Haluaisin kovasti olla sellanen, jolla ei ole kuin avaimet, lompakko ja puhelin taskussa. Mutta, oikeesti mulla kulkee kaikki mahdollinen ja mahdoton mukana ja välillä se kyllä ärsyttää. Oon nyt kyttäilly sopivaa pientä laukkua, mihin ei oikeesti mahtuis kuin pakolliset.

  • ia ia sanoo:

   Niin me kaikki haluttaisiin! :D Mullakin on siihen laukku-zen-tilaan vielä matkaa.. Toivottavasti osuu kohdalle joku niin kiva minilaukku ettei auta kuin opetella pikkulaukkutyypiksi!

 6. Avatar Sariska sanoo:

  Murmelin ensihoitaja täällää ilmoittautuu ;D tosin on mullakin viime vuosina tapahtunut karsintaa. Mun laukusta löytyy: kalenteri jonka kierteessä kynä, lompakko, avaimet (taskussa ensisijaisesti), marikukkaro jossa lääkeitä laastaria ja huulirasvaa. Lisäksi kurkkupastilleja on aina. Syksyn tultua myös nenäliinat on must. Lisäksi nyt löytyy myös uutena silmälasien putsausliinoja eli sellaisia yksittäispakattuja valmiiks kostutettuja liinoja. Myös 1-3 kokoontaitettavaa kauppakassia kulkee mukana. :)

  • ia ia sanoo:

   Noni, sehän on oikein kätevänkuuloinen setti! Joo kangaskassi pitää kyllä aina olla mukana, tulee niin huono omatunto jos joutuu ostamaan ruokakaupasta muovipussin :D

 7. Avatar Kasuuu_ sanoo:

  Ihana postaus! Mä oon murmelin ensihoitaja-tyyppiä, vaikka haluaisin olla tota tyyppiä, jolla ne kamat mahtuisi edes tuollaiseen pikkulaukkuun.. En oo vaan oppinu vielä(kään) luopumaan tästä tolkuttomasta tavaramäärästä :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, mä tiedän miten hankalaa se on :D Ja sen kerran kun jätät just jonkun ihme kokoontaittuvan sadeviitan kotiin niin aivan varmasti tarvitsisit sitä!!

 8. Avatar Anni sanoo:

  Näitä postauksia on aina jotenkin kiva lukea vaikka itse en oo oikein koskaan oppinut käyttään laukkuja vaan mukana on joko koulurepullinen tavaraa (jossa onkin sitten kaikki mahdolliset kirjat sun muut lippulappuset koska ”mähän voin hoitaan tän ja tänkin jutun jos jää aikaa!!”) tai sitten tungen puhelimen, lompakon ja avaimet takin taskuun. Ainoastaan kesäisin, kun ei välttämättä ole tilavataskuista takkia päällä, saatan napata mukaan jonkun kangaskassin, johon saakin sitten otettua mukaan vielä kesällä usein varsin tarpeellisen juomapullon.

  • ia ia sanoo:

   Ihanan vapauttavan kuulosta tommonen laukuttomuus ja kangaskasseilu! Mä en mitenkään pärjäisi ilman :D

 9. Avatar Anne sanoo:

  Ihana nimitys tuo SOS-pussukka! :) Minun laukussani kulkee aina IS-pussi, eli tuttavallisimmin pussukka, joka sisältää important stuff. Kaverini aina nauravat tuolle termille, mutta se on selkeästi tullut jäädäkseen ja toimii laukun täytteenä joka päivä. Sama tarkoitus siis; kosmetiikkaa, laastareita, varaponnari yms. :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  • ia ia sanoo:

   Haha söpö, ispussi! :D Monet nimet on nyssäkällä, mutta musta tuntuu että melkein jokaiselta joku pussukkavariaatio laukusta löytyy ^_^

 10. Avatar Tytti sanoo:

  Mä taidan olla enemmän tällanen tavarat takintaskuun ja taskut pullottaa rumasti -tyyppi… Mutta se johtunee lähinnä siitä, että mulla ei ole sellaista sopivan pientä mutta tilavaa yksilöä. Tuo sun laukku näyttää tosi kivalta, sen tyylistä voisin kyllä alkaa metsästellä itellekin. Kiva postaus! :)

 11. Avatar Ida sanoo:

  Ei laukkua ollenkaan jos sen voi vaan välttää :’D satunnaisesti koululaukkua yrittänyt täydentää just kalenterilla, juomapullolla, hätämeikki -yms. pussilla mutta silloin ne aina puuttuu kun niitä tarvitsisi eli sitten sekin yritys on jäänyt. Mut näitä postauksia on kyllä kiva lukea!

 12. Avatar Titi sanoo:

  Onpa täysi kassi! Ite en jaksa kävellen kantaa mitään olkalaukkua, niin aina on isompi tai pienempi reppu. Repussa on sitten vakiona epämääränen kasa tärkeitä ja vähemmän tärkeitä tavaroita aina miljoonasta paperilapusta unohtuneisiin koruihin. Viime viikolla meni repun pikkutaskun vetoketju rikki, nyt oottelen mikä päivä sen sisältö leviää kadulle

  • ia ia sanoo:

   Joo mäkin muutuin reppueläjäksi joskus yläasteella, kun tosiaan se laukku kuormittaa ihan hulluna toista olkapäätä! Mutta haittapuolena sinne reppuun tosiaan kertyy huomaamatta ihan törkeä määrä kaikkea satunnaista sälää :D

 13. Avatar Essi sanoo:

  Olen ehdottomasti murmelin ensihoitaja! Tietysti työni yksityisenä lastenhoitajana vaikuttaa asiaan työaikana, mutta kuljetan kyllä ihan tajutonta määrää tavaraa mukana myös vapaa-ajalla. Mukana on aina tuollainen sos-pussukka, tosin kutsun itse sitä emergency kitiksi. Viime aikoina sieltä ovat meikit jääneet pois, mutta särky- ja allergialääkkeet, pari ponnaria, käsirasva, huulirasva ja pikkutuubi perusvoidetta ovat aina mukana. Ja miulla on aina kännykän laturi ja matka-akku, kosteuspyyhkeitä, vesipullo, iPad ja karkkia Ihana tuo siun laukku muuten!

  • ia ia sanoo:

   Matka-akkua pitäis kyllä tajuta kuljettaa mukana! Mäkin omistan sellaisen, mutta tottakai se on jossain lipaston laatikossa aina kun akku on kriittisellä hetkellä loppu. Kiitos kun kommentoit! :)

 14. Avatar H sanoo:

  Hahhaa, murmelin ensihoitaja :D loistava kuvaus! Itsellä on kyllä kieltämättä aina laastarit ynnä muut mukana, lisäksi oon vakavasti addiktoitunut vesipulloon ja kun kirjaakin pitää aina kantaa mukana, niin mihinkään söpöön pikkulaukkuun ne ei kyllä mahdu.. tosin nyt kun löysin minikirjat, niin oon onnistunut ahtamaan mun ensihoitaja-vesi/kirja-addikti-kamppeet tuollaiseen suht saman tyyppiseen laukkuun kun sulla tässä :)

  • ia ia sanoo:

   Voi miten hauskannäköisiä nuo minikirjat :D Mutta aika hyvin jos tuonkokoiseen menee ensiaputarvikkeen ja romaanin lisäksi vielä vesipullokin, heh!

 15. Avatar Sanna sanoo:

  Miul riippuu tosi paljon mikä laukku/reppu ja minne oon menossa mut kyl sieltä löytyy yleensä enemmän tavaraa mitä tartteis. Ja just se ettei niit taskuja jaksa ikinä tyhjentää, nimim. miul löytyy edelleen repun pikkutaskusta hiuksiin koristeeks laitettavaa satiininauhaa mitä oon tarvinnu heinäkuussa sekä kahdelta edelliseltä kesältä sm-viestien urheilijapassi (kyllä, siis myös vuoden 2015 :D). Purkkaa/särkylääkettä/muita lääkkeitä tms. kuljetan kans ite just tuommosis pienis metallirasiois, ne on ihan parhaita!

  Enemmän miul tää korostuu ehkä salibandyssa ko pietän mukana aina semmosta isoa mailakassia nii joukkuekaverit tietää aina tulla kysymään et löytyyks ylimääräsii shortsei, sukkii, paitaa, hiuspantoja, ponnareita, juomapulloa jne ja oon mie kerran kenkiäkin lainannu :D et siel miul kulkee oikeest välil vähän liikaaki tavaraa mukana.

 16. Avatar Halla sanoo:

  Ihana toi Marimekon kangas! :> onks se sulla pöytäliinana vai?

 17. Avatar Riikka sanoo:

  Mä olen ehdottomasti murmelin ensihoitaja, mutta olen sen verran omituinen tapaus, että silti ne tärkeimmät tavarat kulkee takin taskussa. Kuten nyt huulipuna, pussikortti, avaimet ja kännykkä. Repussa kamala määrä tavaraa, jota ei oikeasti edes tarvitse.

 18. Avatar Anni sanoo:

  Murmelin ensihoitaja ilmoittautuu myös täällä! :D Nykyisin käytän reppua sinne tunkemani tavaramäärän takia, koska selkä ei enää kestänyt jatkuvaa puolen omaisuuden mukana raahaamista tavallisen koulupäivän ajan. Ketturepusta löytyy aina koulutarvikkeiden (penaali, kansio, vihkoja) lisäksi iso lasinen juomapullo, kalenteri (ennen oli sellainen A5-kokoinen paksukainen, vaan jouduin muuttamaan elämäni pienempään personal-kokoiseen planneriin, että saisin vielä ne koulukamat kannettua), evästä (suklaapatukoita, pähkinöitä, pilttiä..), muovipussi, nessuja, stressipallo ja mitähän kaikkea. Lisäksi välillä on mukana myös se kuuluisa hätävarapussukka, jossa on lisää muovipusseja, nessuja, ponnareita, pahoinvointirannekkeet, laastareita, lääkkeet, hätävarakännykänlaturi ja kaikkea mahdollista mitä luulen joskus hätätilanteessa tarvitsevani :D Välillä repussa kulkee myös iPad tai läppäri, jos sattuu koulussa tarvitsemaan.

  Ja se planneri on sitten vielä asia erikseen, mitä sen välistä löytyy jos ei reppu satu olemaan lähellä/mukana.. :D

 19. Avatar riiri sanoo:

  Mistä tuo ihana sos-pussukka on?

 20. Avatar viivi sanoo:

  Yleensä vaan korttikotelo ja puhelin! Asun maalla ja ovet on lähes aina auki niin ei tarvii avaimia kantaa..! :-D

Kommentoi