tiistai 31. tammikuu 2017

päivän kosmetiikkakylpy

Tein vastaavan merkinnän joskus vuonna 148 ennen ajanlaskun alkua, joten ehkä aika on kypsä uusinnalle! Halusin laskea jokaisen kosmetiikkatuotteen, jota päivän aikana tarvitsen. Vähän yritin kitsastella enkä vetää övereitä satunnaisten kasvonaamioiden, kynsiöljyjen ja hightlight contourien kanssa jotta luku olisi pieni ja nätti, mutta lasketaan, mimmonen lukema meitsin arkipäiväiseen välttämättömyyteen tarvitaan.

bath1

Aloitetaan aamusta. Kasvojen puhdistus misellivedellä ja mattapinnan jättävä kevyt kosteusvoide. Niin, ja hammasharjan kaveriksi hammastahna. Well d’uh.. Total 3. Ei paha!

bath2

Sitten suihku. Oon tosi laiska käyttämään hoitoainetta, joten pelkkä shampoo riittää (tällä hetkellä XZ:n raparperilta ja punaherukalta tuoksuva versio, saatu blogin kautta), ja perus suihkusaippua. 2 lisää, eli Total 5. Ei vieläkään paha!

bath3

Sitten tukka. Hoitoaineen sijaan rakastan hiusöljyä, joita heitän pari painallusta kosteisiin latvoihin siloittamaan, pitämään sähköisyyden poissa sekä nopeuttamaan föönaamista. (Tuo Davinesin Oi Oil on saatu joskus blogin kautta ja se on parasta ikinä! Se alkaa vihdoinkin parin vuoden aktiivikäytön jälkeen osoittaa loppumisen merkkejä, pitänee laittaa ostoslistalle.) Koko tukkaan vielä lämpösuoja ja muotoilutuote samasta pullosta, ostin tuon EVOn Mister Fantasticin kampaajaltani ja se on toiminut varsin hyvin. Lopuksi tyveen hiuspuuteri, ja koko komeuden päälle vielä hiuslakka. 4 lisää, total 9.

bath4

Ja sitten lähtee luku eksponentiaaliseen kasvuun: Meikki. Huijaan vähäsen ja käytän poskipunana ja bronzerina yhtä ja samaa tuotetta joka on vähän kumpaakin, ja jätän rajaukset silmistä pois kokonaan.. Mutta jäljelle jäänyt arsenaali on kyllä välttämätön. 10 tuotetta lisää, eli total 19.

bath5

Ennen ovesta ulos suuntaamista vielä dödö ja tuoksu (tämänhetkinen lemppari Hugo Bossin The Scent For Her). Ennen kuin ollaan edes ulkona ovesta, niin total on 21. Jahas.

bath6

Illan arsenaali näyttää aika muhkealta.. Meikinpostossa käytän tällä hetkellä Kajaanista raahaamiani Lumenen Bright Touch -sarjan puhdistusvaahtoa ja kasvovettä, ne oli jossain älyttömässä ”mitkä tahansa 2 tuotetta yht. 10e” -tarjouspöydässä. Vedenkestävät ripsarit ei lähde millään putsarilla, joten mulla on aina tuommoinen kaksitehoinen silmämeikinpoistoaine joita löytyy useammaltakin merkiltä, lähikaupassa tuo Garnier oli halvin. Lisäksi vuorossa on viikoittainen tehopuhdistus eli meikinpoiston jälkeen myös kasvojen kuorinta, minkä jäljiltä iho huutaa ekstrakosteutusta, joten perus yövoiteen ja Clarinsin lotusöljyn lisäksi laitan vielä the Body Shopin Vitamin E overnight -seerumia. Ainiin, ja silmänympärysvoide. Oh gosh.. Total 29. (Hammastahna laskettiin jo aamulla niin sitä ei lasketa uudestaan!)

bath7Vielä sänkyyn kömpiessä laitan pumppauksen verran käsirasvaa, ja huulirasvaa ilman en osaa nukahtaa.

Total 31. Päivän aikana. Onkse paljon vai vähän? :D Haastan teidät laskemaan oman kosmetiikkakylpylukunne ja kertomaan mulle, että saan vähän vertailupohjaa!


Saatat pitää myös näistä:

72 Responses to “päivän kosmetiikkakylpy”

 1. Avatar papu sanoo:

  Käytän suht vähän mitään kosmetiikkaa, ja luonnonkiharan tukankin pesen vain 1-2 kertaa viikossa, enkä muuten sitä erityisemmin laita. Laskeskelin tuossa nopeasti, että tänään käytettyjä kosmetiikkatuotteita kertyisi yhteensä 13, jos illalla käytetyt tuotteetkin lasketaan mukaan (niihin en oo vielä päässyt käsiksi kun tässä kirjaston penkkejä kuluttelen heh).

  Meikit muodostaa kyllä ehdottomasti suurimman osan tosta, vaikka meikkaan tosi kevyesti ja esimerkiksi silmämeikkiä käytän ehkä kerran viikossa..

  • ia ia sanoo:

   Varsin hillitty lukema! Mäkään en pese kyllä tukkaa joka päivä, joten kyllä tuosta sais nipistettyä vielä 4 tuotetta :D

 2. Avatar Anna sanoo:

  Tälleen jälkikäteen mietittynä tänään oli käytössä shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, kasvokuorinta, hammastahna, hoitoainesuihke, seerumi, kasvorasva, huulirasva, ripsari, kulmakynä, dödö, kaksi eri käsirasvaa, illalla vielä meikinpoistoaine, kasvovesi ja rasva. Mitäs tuosta humanistin matikalla tulee, 16? :D Määrä kyllä kasvaisi heti hurjasti jos tekisin ”oikean” meikin enkä vaan tämmöstä joställänaamallanytluennollekehtaislähtee-meikkiä joka sisältää ripsarin ja kulmakynän :D En muista tota sun edellistä tämmöstä postausta, aattelitko että onko määrä muuttunut siitä edellisestä? :)
  Näitä sun kuvia on muutes ihana katsoa kun kaikissa on niin nätit ja erilaiset värikkäät taustat, eikä jotain samaa aneemista valkoista kaikissa! <3

  • ia ia sanoo:

   Ihana jos vois lähteä liikenteeseen pelkällä ripsarilla ja kulmakynällä! Kävin tarkistamassa, viimeksi määrä oli 30 :,D Vaikka siellä oli ihan ihme kynsilakkaa ja kynsinauhageeliä mukana. Ihana kuulla että tykkäät kuvista, mulle puolet hupia kuvia ottaessa on keksiä kivanvärisiä taustoja ^_^

 3. Avatar Spiderwebs sanoo:

  Aamulla käytössä on hammastahna ja kasvorasva+kookosöljy. Jos meikkaan, vuorossa on meikkivoide, puuteri, aurinkopuuteri, ripsiväri ja kulmakynä. Hiustenpesupäivinä pesen illalla hiukset shampoolla ja laitan hoitoainetta, jonka jälkeen pesen hampaat, meikkipäivinä poistan meikit saippualla ja rasvaan kasvot uudelleen. Lopullinen lukema on siis 10 eri tököttiä. Joskus tosin rajaan silmät tai käytän luomiväriä, joka taas kompensoi sitä, että hiukset pesen pari kertaa viikkoon eli joka ilta ei tarvii pesuaineilla läträtä :D

  Suurin osa on onneksi nykyään luonnonkosmetiikkaa, joten herkkäihoisena ja kemikaaleja välttelevänä vauhkoilijana olen tyytyväinen nykyisiin käyttötottumuksiini.

 4. Avatar mari sanoo:

  Ohhoh, kuulostaa aika isolta sun luku! :D mutta veikkaan että se on kyllä oikeestaan aika keskiverto, itse vaan käytän niin vähän kosmetiikkaa että tuntuu hurjalta. Mutta lasketaas! Hmm. Hammastahna, shampoo, suihkusaippua, deodorantti, kasvojen puhdistusaine, huulirasva, nassurasva. Lasketaanko käsisaippua? :D Ehkä kerran viikossa hiusöljy ja käsirasva, koska unohdan ne niin usein :D Mutta sanoisin että päivän aikana 7 tai 8. Luulin itse asiassa että olis ollut vielä vähemmän!

  Mut tää oli mielenkiintonen postaus! Odotan mielenkiinnolla mitä lukuja muilla on :D

  • ia ia sanoo:

   No niin kuulostaa kun näitä teidän laskelmia katsoo :,D Mulla tulee kyllä järkäle lisää meikin ja meikinpoiston vuoksi, esim. tänään kotihengailupäivänä jäi kaikki 10 meikkiä ja illalta puhdistusvaahto, silmämeikinpoistoaine ja seerumit/öljyt pois.. Seli seli :D Kiva kuulla että tää oli mielenkiintoinen!

 5. Avatar ketti sanoo:

  Hammastahna & kasvovesi aamulla, 2. Meikkivoide, puuteri, poskipuna, kulmageeli ja -väri, ripsari ja huulirasva, 7. Dödö ja hajuvesi jos muistan, 2. Illalla puhdistusgeeli, kasvovesi, naamarasva ja hammastahna, mutta koska kahta käytin jo aamulla niin 2. Suihkupäivinä shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, suihkutettava hoitoaine, hiusöljy ja kropparasva, 6 lisää.

  Yhteensä 13 tai 19 riippuen siitä, käynkö suihkussa ja pesenkö hiukset. Niin ja joskus kasvonaamio! Ja toi meikki on ihan bare minimum, mutta oon tullut tosi laiskaksi nykyisin. Ennen tein joka päivä joko rajaukset tai punahuulet :)

  • ia ia sanoo:

   No hei alle 20 kummassakin tapauksessa! Tuo mun 31 alkaa kuulostaa tosi pahalta.. :D

 6. Avatar Kasuuu' sanoo:

  26. Ja siinäkin on muutama sellanen mitä en käytä ihan joka päivä :D Onneks ei tarvitte tukkaa pestä joka päivä, niin vähenee listasta tavaraa jo kolmella! Mutta all-in-all, hyvä postaus, tykkään, kiva lukea tällasia :)

  • ia ia sanoo:

   Noni, sehän on aika lähellä mun lukemaa! Jee joku muukin jolla on yli 20 :D Kiva kun tykkäsit!

 7. Avatar myy sanoo:

  18!

 8. Avatar Amanda K sanoo:

  Täytyykin ihan listata:
  Aamut: hammastahna ja huulirasva, meikkiin: meikkivoide, puuteri, contour-väri, kulmakynä, ripsari, luomiväri, huultenrajauskynä, huulipuna. Lopuksi dödö ja hajuvesi (btw. sama kun sulla! :)
  Ilta: shampoo, hoitoaine, suihkugeeli (jolla lähtee meikit samalla :D) suihkutettava lisä hoitoaine, huulirasva ja hammastahna(laskettiin molemmat jo kerran).

  Total: 17

  Ei paha!

 9. Avatar Hanna sanoo:

  Mulla vaihtelee, kun en meikkaa joka päivä. Mutta ilman meikkiä laskeskelin käyttäväni 11 tuotetta, ja sitten meikatessa menee 20 eri tuotetta :)

 10. Avatar Essi sanoo:

  Hauska postausidea! Laskin häthätää omani tältä päivältä, luku on 18 ja koska pesen hiukset vaan joka toinen päivä, eilen oli kolme tuotetta (shampoo, hoitoaine ja hiusöljy) vähemmän. Tän päivän kosmetiikat oli siis dödö, hajuvesi, hammastahna, suuvesi, meikkivoide, puuteri, poskipuna, eyeliner ja ripsari ennen töihin lähtöä, töissä käsirasva x 183882 koska kuiva ja kylmä ilma rapsauttaa kämmenselät aivan järkyttävään kuntoon n. 2 minuutin välein. Illalla silmämeikinpoistoaine, naamaputsari, kasvovesi, shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, hiusöljy ja Aqualan L koko kroppaan. Ja tietenkin hammastahna, suuvesi ja dödö uudestaan. Sinuun verrattuna hoidan ja rasvaan aivan törkeen vähän ja meikkikin on edelleen sillä perustasolla jolla se oli jo yläasteella :—-D

  • ia ia sanoo:

   Joo mä pesen tukan joka kolmas päivä, eli tää oli vähän tämmönen worst case scenario :D Pikaisesti laskettuna sulla joku 20, aika hyvä ^_^ Ja talvi+kämmenselät, mä niin tiedän tuon rapsauttavan tunteen..

 11. Avatar Anniina sanoo:

  Suihkussa käymiseen ja sen jälkeen tarvittavat aineet, suht perus arkimeikkiin menevät tuotteet ja ihan joka päiväset tuotteet (hammastahna, dödö jne), kehtaako ees sanoa.. :D score 39 Mut ei ylittyny kuitenkäa 40!

 12. Avatar miimii sanoo:

  Hei mää muistan sen aiemman postauksen! :D Mun tämän päivän saldo on hammastahna, suuvesi, misellivesi, kasvorasva, huulirasva ja käsidesi (on se kosmetiikkaa!). Peiteainetta sutaisin kahteen näppyyn ennen lähikaupassa käyntiä. Kohta vielä suihkussa shampoo ja suihkugeeli ja kasvopesuaine eli total 9. Melekeen hävettää..

  • ia ia sanoo:

   No hei oikein nätti ja pieni luku! :D Mulla oli eilen kanssa meikitön kotipäivä joten aika samoilla mentiin :) Miinus käsidesi :D

 13. Avatar Soina sanoo:

  Mulla tuo luku oli vain 16 :-D Tosin meidän ero tulee jo siitä, että mun meikkaukseen kuuluu vain ripsari ja kulmakynä. Tottakai välillä on sit kiva panostaa, ja just laittaa naamioita ja huulipunaa, mutta noin tavallisessa arjessa menee tuon verran.

  • ia ia sanoo:

   Ihanan vähällä meikillä pärjäät! :) Mä en vois lähteä kyllä esim. töihin ilman pohjameikkiä mitenkään :D

 14. Avatar Elinakoo sanoo:

  Tiedän olevani aika pihistelijä ja luonnonmukaisuudessa hieman hifistelijä..
  Tässä minun, käyn aamulla suihkussa ja pesen siinä kasvot madaran kasvosaippualla.
  Suihkusta ja kasvoille lidlin kohuttua kasvorasvaa. Bohon tms. voidemaista luomupuuteria, toimii meikkipohjana. Sitten kulmageeli, poskipuna, rajaus, voidemainen luomiväri, ripsiväri. Done.
  Hiuksiin muotovaahtoa. Deodorantti ja White musk tuoksu. Huuliin junassa huulirasvaa. Se oli siinä.

  Illalla pesen kasvot samaisella saippualla, lähtee vedenkestävä ripsivärikin :o
  Ja muuta en sitten teekään. Töissä laitan käsirasvaa. Tästä tulee.. 13. Minusta tuntuu että se on 33 vuotiaalle naiselle aika vähän. (Ei, en käytä edes silmänympärysvoidetta.)

  • ia ia sanoo:

   Silmään pisti Lidlin kohuttu kasvorasva, mitä se on?? Mulla loppuu ihan just päivä- ja yövoide, tahtoo kokeilla! :D Mutta hei, kommenttiboksin perusteella tuo 13 on varsin normaali lukema! Mä nyt taisin jäädä tässä pelissä poikkeavaksi yksilöksi :,D

   • Avatar Elinakoo sanoo:

    http://www.iltasanomat.fi/mystyle/art-2000001271865.html

    Tämä :) On minusta oikein hyvää, saan usein pieniä näppyjä kasvorasvoista, joku aines siellä, mutta tästä niitä ei tule.
    Listauksestani unohtui hammastahna, mutta niinhän se sitten on, naiset puhuvat ja jopa kohkaavat erinäisitä tuotteista, mutta kokonaisuudessaan käytettyjen tuotteiden kokonaismäärä on aika vakio.

 15. Avatar Kaisa sanoo:

  Mun arkilukema on vaan 11! Shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, hammastahna, deodorantti, hajuvesi, kulmakynä, ripsiväri, bb-voide, misellivesi, käsisaippua.

  Nykyään meikkaan arkisin niin kevyesti ja tämän hetkinen ripsiväri lähtee lämpimällä vedellä pois niin misellivesi riittää. Ja jostain syystä iho on nykyään niin hyvässä kunnossa, että ei tuu rasvattua edes joka päivä.

  • ia ia sanoo:

   Oii pärjäispä itsekin ilman meikkipohjaa! Oon kade kun pärjäät noin vähällä :)

 16. Avatar monna sanoo:

  Mä ensin ajattelin, että ei mulla näitä voi tulla paljon kun en edes meikkaa.. Mutta joo, eihän niitä tullut yhteensä kuin 15-17 kpl (kasvojen puhdistukseen 4-6 tuotetta, hammastahna, käsivoide, huulirasva, suihkusaippua ja hiusten hoitoon 7 tuotetta) :D Eipä tuota kyllä tuu ajatelleeksi arjessa..

 17. Avatar Hanna sanoo:

  Mun kosmetiikkasetti alkaen aamusta:
  hammastahna, micellar-vesi, päivävoide, meikkivoide, irtopuuteri, poskipuna, luomiväri, kulmaväri, ripsiväri, värillinen huulirasva, deodorantti, kevyt tuoksu, shampoo, hoitoaine, suihkugeeli, muotovaahto, silmämeikinpoistoaine, puhdistusmaito, kasvovesi, yövoide, huulirasva, käsirasva. Yhteensä 23. Tietty vaihtelee sen mukaan onko hiustenpesupäivä tai vapaapäivä, mutta perus arkipäivä on tuommonen :)

 18. Avatar Sofia sanoo:

  Aamulla kasvojen pyyhkiminen kasvovedellä ja kasvovoide, laittaisin myös seerumin, mutta se on nyt loppu. Sitten dödö ja hajuvesi ja hampaiden pesu. Seuraavaksi meikkipohja, meikkivoide, peitevoide, valokynä, aurinkopuuteri ja korostusvoide. Kulmakynä, kulmageeli ja ripsiväri. Viimeisenä tärkein eli huulipuna. Hiuksiin suolasuihke ja lakka, jos jaksan panostaa, usein laitan vaan nutturalle. Aamun tuotteet: 15. Illalla salin jälkeen suihkuun, kasvojen puhdistusaine, shampoo, suihkusaippua ja hoitoaine. Kasvojen puhdistuksen viimeistely silmämeikin poistoaineella ja misellivedellä. Vartalolle rasva ja kasvoille voide ja öljy. Hiuksiin jätettävä hoitoaine. Yöksi vielä huulille Bepanthen. Koko päivän tuotteet:27. Yllättävän monta, mutta saisin vielä lisättyä tuotteita roimasti, jos lisäisin meikkiin rajaukset jne.

  • ia ia sanoo:

   Tosi samoilla linjoilla mennään! Ihana kun sieltä löytyy muitakin joilla se 20 ylittyy reippaasti :D

 19. Avatar E sanoo:

  Älä huoli, mun tulos on suunnilleen samoissa lukemissa!:D Aamulla misellivesi, kosteuttava kasvovesi, seerumi ja päivävoide, viilentävä silmänymärysvoide + hammastahna:6, meikkiin pohjustusrasva & primeri, bb-voide, kolme (!) erilaista peitevoidetta, contour, poskipuna, kajal, rajaustussi, kulmaväri, ripsari ja mahdollisesti huulipuna, hiuksiin lakkaa:14, illalla meikkien pesuaine, (kasvovettä, misellivettä ja hammastahnaa ei enää lasketa!)yövoide, silmänympärysvoide, vartalovoide:4, jos pesen hiukset tulee lisäksi vielä shampoo, hoitoaine & hoitoöljy:3 total:27 eikä mistään voi tietty vähentää…

  • ia ia sanoo:

   Haha no hyvä :D Oikein sopiva lukema! Paitsi ehkä jonkun niistä kolmesta peitevoiteesta vois vähentää jos pakko olis…? :D

 20. Avatar Alina sanoo:

  Piruuttani laskin omat myrkkyni:
  aamulla hammastahna, kasvovesi, kasvorasva, meikkivoide, kulmageeli ja deodorantti = yht. 6
  Pitkin päivää käsirasva ja huulirasva= yht. 8
  Illalla shamppoo, hoitoaine, vartalonpesuaine (englanniksi kuulostaisi taas paremmalta), kasvojen puhdistusaine, pestävä vartalovoide (Nivean, en tiedä onko oikeasti vähän silmään pissausta koko juttu, mutta kiva tunne jää ainakin heti suihkun jälkeen :D!) ja lisäksi taas uusi kierros kasvovettä, kasvorasvaa, käsirasvaa ja huulirasvaa. Välillä menee ihan leivän päälläkin kasvisrasvaa. Ehheh.
  Yhteensä siis 13 eri tököttiä. Muutaman kerran viikossa on myös ihon kuorinta ja kerran viikossa jokin kasvonaamio. Et mikä on sitten kokonaistotuus… :D

  • ia ia sanoo:

   Mä oon kans miettinyt että onko siinä pestävässä vartalovoiteessa mitään järkeä :D Mutta varsin maltilliseksihan tuo lukema silti jäi!

 21. Avatar Saarai sanoo:

  Ainakin tänne kommentoineiden ihmisten keskuudessa näyttäisin olevan aika keskiverto kosmetiikankuluttaja, mitä nyt tuossa laskeskelin niin noin 10-12 tuotetta käytössä päivittäin! :)

 22. Avatar ti sanoo:

  Apua, aattelin että lyhythän tästä listasta tulee, mutta sitten ne meikit :D
  Aamulla: kasvovesi, kasvorasva, suihkutettava deodorantti, hammastahna = 4
  Meikki yleensä: kaksi eri meikkivoidetta, puuteri, korostuspuuteri, varjostuspuuteri, poskipuna, kaksi luomiväriä, kaksi rajauskynää, huulipuna, ripsiväri = 12
  Illalla: silmämeikinpoistoaine, pesuneste, shampoo, roll-on, käsirasva = 5

  21 kuulostaa vielä ihan nieltävältä, mutta sitten kun tuohon lisää ne noin joka toinen päivä käytettävät hoitoaine, kuorinta-aine, hajuvesi, useampi luomiväri, useampi huulipuna, useampi rajauskynä….. niin alkaa olla jo vähä liikaa :/

  • ia ia sanoo:

   Ei ole liikaa! Mä nyt kannustan jonkaista jolla alkais lähennellä sitä mun kolmeakymmentä, kaikki selviää just jollain kymmenellä.. :D

 23. Avatar SuviKatariina sanoo:

  Hei! Tosi kiva postaus, mulla myös luku varmasti lähempänä 30-40 :D Pakko kuitenkin mainita tosta Garnierin misellivedestä sellanen juttu, että kannattaa tarkistaa putelin ainesosista että löytyykö polyaminopropyl biguanide. Tutkittu aiheuttavan syöpää ja lisääntymisongelmia, oman miselliveden käyttö jäi siihen kun tästä luin. Nyttemmin taitaa olla jo kielletty aine mutta esim. tosta misellivedestä sitä vielä löytyy. Ajattelin vain mainita, itse jätin suosiolla pois käytöstä kun ei tollasia asioita viitti riskeerata :) Hyvää keväänodotusta sulle!

  • ia ia sanoo:

   No oho, vai että semmoinen aine! Kyllähän jugurtinkin on todettu syöpää aiheuttavan joten suhtaudun noihin aina vähän skeptisesti, mutta kuulostaahan toi hurjalta. Kiitos samoin sinne :)

 24. Avatar Hennariikka sanoo:

  Hmm, uskaltaako tätä edes laskee
  Suihkussa (hiustenpesupäivä): shampoo, hiusnaamio,vartalonpesuaine, sheivailugeeli (4)
  Kasvot: silmämeikinpoisto, puhdistusemulsio, kasvovesi, rasva, silmänympärysvoide (9)
  Hiukset: suihkutettava hoitoaine/hiusöljy, lämpösuoja, lakka (12)
  Meikki: meikkivoide, peiteaine, valokynä, puuteri, varjostus, korostus, poskipuna, kulmaväri, kulmageeli, silmämeikin pohjustus/luomivärikynä, luomivärit x 5, rajaus, ripsiväri (30)
  Muut: rasva vartalolle, käsirasva, dödö, hammastahna (34)

  Tää olis normaali arkipäivä, ja /-merkillä on yleensä valittuna jompi kumpi mut sanotaan että alle 40 jää päivässä, vois olla että 35 tuotetta päivässä riittää

 25. Avatar shmi sanoo:

  Mulla taitaa olla vaan 5.. käsirasva, huulirasva, kulmakynä, ripsari ja hammastahna.
  Mulla ei iho oikeen tykkää kosmetiikasta.

 26. Avatar Hane sanoo:

  Hmm, pitääs ihan laskea! Vauvaöljy, puhdistusaine, kasvovesi, silmänympärysvoide, kasvovoide ja aurinkovoide. Välillä sit kuorinta ja savinaamio. Tukalle 1-2 shampoota (toinen on syväpuhdistava jos tuntuu siltä) hoitoaine, hiusöljy tai hoitosuihke.. Kropalle menee joko Body Shopin bodybutteria tai bio-oilia. Meikkaan aika kevyesti, yleensä ripsari ja bb-voide. Jos laitan vielä ekstraa niin huulipuna, eye primer, puuteri ja luomiväri. Nii ja hammastahna! :D Ja käsirasvaa tai huulirasvaa tarpeen mukaan. Tuleeko tuosta jotain 20-22 sitte?
  Mulla muuten parani ihon kunto tosi paljon kun vaihdoin Lumenesta pois, kun niiden tuotteiden pH-arvo on liian korkea iholle (muistaakseni 6) ja vaihdoin sellaiseen joka on 3,5-4,5 niin kaikki näppylät katosi. Suosittelen ainakin kokeilemaan jos kiinnostaa. :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos tuosta ihonhoitovinkistä! Mulla on pitkään ollut iho-ongelmia enkä ole vieläkään onnistunut paikallistamaan sen lähdettä, joten täytynee kokeilla myös eri putsareita. En ole tuota pH-arvoa koskaan ajatellutkaan!

   • Avatar Hane sanoo:

    Ei mitään! ph-arvo kannattaa huomioida myös kasvovedessä ja illalla on hyvä tosiaan kaksoispuhdistaa ni on naama oikeasti puhdas. :)
    Apteekista saa Lactacydia jonka pH on 3,5 ja sitten on vielä Lactoline joka on 4,5. Eivät ole mitään luksusta, mutta toimivia!

    • ia ia sanoo:

     Joo tuplaputsauksen teen kyllä usein! Ja hehe, ei sen luksusta tartte olla, kunhan vaan toimii :D

 27. Pitäis kanssa tehdä tämä uusiks. Viimeks mun luku tais olla 36. En osaa kyllä yhtään sanoa oisko nyt enemmän vai vähemmän :)

 28. Avatar saya sanoo:

  Aamulla pesen vain vedellä, sen lisäksi kasvo- ja huulirasva ja dödö. Meikkiin kuluu cc-voide, ripsari ja luomiväri (tosin tässä vähän huijaan, yleensä käytän isoa palettia joten saatan tehdä voimakkaankin meikin vaikkei yksi luomiväri siltä kuulosta, ja teen myös rajaukset jollain paletin värillä :D ). Hiuksiin en laita muuta kuin hoitosuihketta.
  Koululla lisään värillistä huulivoidetta ja käytän käsirasvaa.
  Iltapesuihin kuluu silmämeikinpoistoaine ja misellivesi TAI geeliputsari riippuen siitä, olenko aamulla jaksanut tehdä pohjameikkiä. Ainiin ja se hammastahna. Ja käsisaippua pitkin päivää, tää puuttuu tosi monen listauksesta! :D
  Nyt ollaan päästy neljääntoista! Plussaan vielä suihkupäivän:
  Shampoo + hoitoaine + suihkusaippua + vartalorasva + jalkarasva (en jaksa rasvailla joka päivä :D) Eli yhteensä 19! Toki joka päivä käytän jotain satunnaista plussaa mitä ei ole tässä mainittu, mutta tää on ehkä se minimi :)

  • ia ia sanoo:

   Oho, aika hyvin jäit alle kahdenkymmenen! :) Joo mäkin myönnän unohtaneeni sen käsisaippuan listalta, haha.

 29. Avatar Taru sanoo:

  Tämähän oli hauska! Mun tarttee tehdä tää kans omaan blogiin :)

 30. Avatar Tiia-Maria sanoo:

  Pakko oli laskee omatkin ja 34 päivittäin (luomivärithän lasketaan yhtenä kokonaisuutena…), jos meen esimerkiks luennolle. Muita kommentteja, kun lukee niin tulee olo, että oma määrä on ihan valtava. En sitä aikaisemmin mitenkään valtavana oo ajatellut, heh :D

  • ia ia sanoo:

   Hei ole hei valtava! Ihana vaan kun edes joku toinen pääsi kolmenkympin paremmalle puolelle tässä! :D

 31. Avatar Katri sanoo:

  29 + 6 jos sattuu olemaan sellainen päivä että innostun meikkaamaan ja laittamaan tukkaa enemmänkin. Niin ja tuosta luvusta puuttuu kaikki kynsilakat ja kasvonaamiot, koska niitä tulee käytettyä alle kerran viikossa. Vähän yllätyin että noin montaa purnukkaa tarvitsee päivittäin :o

  Aamulla: Hammastahna, kasvovesi, kosteusvoide, deodorantti, hajuvesi
  Arkimeikki: Meikkivoide, poskipuna, kulmakynä, kulmavaha, luomiväri, ripsiväri. Joskus lisään kajalia ja huulipunaa.
  Käsivoide ja huulirasva pitkin päivää
  Kasvojen puhdistus: Silmämeikinpoistoaine, kasvojenpuhdistusaine, kasvojen kuorintavoide (ei joka päivä) kasvovesi (eri kuin aamulla), silmänympärysvoide, seerumi, kosteusvoide (yleensä eri kuin aamulla). Jos on kovasti näppylöitä niin finnientappovoide :D
  Suihkussa: Shampoo, hoitoaine, suihkusaippua (pesen hiukset joka toinen päivä). Suihkun jälkeen vartalorasva.
  Hiustenpesun jälkeen: Muotovaahto, suoristusvoide, lämpäsuoja, öljy/seerumi latvoihin.
  Pestyihin hiuksiin lisäksi hiuspuuteri ja joskus lakkaa tai suolasuihketta. Tokan päivän kampaukseen kuivashampoo.

  • ia ia sanoo:

   Kuulostaa todella tutulta! Niin niitä vaan kertyy vaikka mun mielestä tuossa ei ole mitään ylimääräistä :D

 32. Avatar Unna sanoo:

  Veikkaanpa, et jäädään aika pieneen lukuun

  1. Afrikkalainen musta saippua
  2. Madaran misellivesi
  3. Kookosöljy (lasketaanko tätä edes :D)
  4. Deodorantti

  4 (tai 3)

  • ia ia sanoo:

   No nyt teit kyllä ainakin tän kommenttiboksin enkat! :D

   • Avatar Unna sanoo:

    Mut unohdin hammastahnan, pitäähän ne hampaatkin jollain pestä :D

    • ia ia sanoo:

     No mä kyllä ihan oikeasti mietin että kai sä sitten peset ne sillä kookosöljyllä :D Tai mustalla saippualla, niin eksoottista että en mä edes tiedä mihin sitä käytetään :,D

 33. Avatar Lenia sanoo:

  Osta Sokokselta tai emotionista MakeUp Eraser. Semmone pinkki liinanen. Lähtee vedenkestävätki KAIKKI meikit iha hetkessä. Ei hankailuja, ei myrkkyjä, ei mitään muuta ku lämmintä vettä.
  En oo käyttäny mitään muuta kertaakaan sen jälkee ku ton ostin. Eikä oo ees kertakäyttöne, vaan pesukoneesee vaa muiden kanssa ja uudelle kierrokselle!
  Tätä pitäs levittää kaikille naisille. Ihan maagine liinanen.

  • ia ia sanoo:

   No oho, kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta :D Miten se voi tehota vedenkestävään meikkiin? Pakko kokeilla!

Kommentoi