sunnuntai 19. maaliskuun 2017

torstai-illan suklaanmaistelut

Se oli yksi pimeä ja loskantihkuinen torstai-ilta. Oltiin ystävän kanssa kahden vaiheilla, että lähdetäänkö uhmaamaan säätä ja taivalletaan loskalätäköitä väistellen leffaan, vai jäädäänkö lämpimään neljän seinän sisälle ja korkataan viinipullo. ”Mulla olis meille myös yks tämmönen sivistävä aktiviteetti, maistellaanko samalla suklaita? Silleen niinku oikeesti?”, ehdotin. Arvatkaa vaan kumpaan kallistuttiin, räntäloskaan ja taideleffaan vai viiniin ja suklaaseen :D Lindt Excellence nimittäin lähetti mulle kaupallisen yhteistyömerkinnän merkeissä viuhkallisen laadukkaita suklaita maisteltavaksi. Eikä vaan ”öö morjens kui hyvää” -maisteltavaksi, vaan silleen ihan oikeasti maisteltavaksi!

lindt1

Niinpä mä levitin viuhkan pöydälle, otin puhelimesta esille viralliset suklaanmaisteluohjeet ja suklaiden makuprofiilikuvaukset, ja me alettiin illan mittaan maistelemaan. Edeten pienemmän kaakaoprosentin suklaista tummempiin: Ensin Excellence Merisuola, sitten Hasselpähkinä, Minttu, Karamelli, 70 % ja lopuksi 85 %. Välissä hieman viiniä sekä omenalohkoja nauttien (mä olin selvittänyt, että omena on hyvä paletinpuhdistaja makujen välillä! Nyt ollaan syvällä pelissä :D).

lindt5

Siis me otettiin tää niin tunteella, otin meistä äänitteitä kun analysoitiin suklaita ja poimin parhaat ja asiantuntevimmat kommentit kursiivilla joukkoon! Maisteluohjeeseen kuului käyttää kaikkia viittä aistia:

Ulkonäkö: Suklaan tulee olla pinnaltaan tasainen, himmeänhohtavan sileä ja syvänvärinen.

Tässä on kiiltävät palat! Ai siinä ei ollu mun sormenjälkiä? Joo et sä niitä tähän saanut. // Tää on niin ohut tää koko homma!

Tuntuma: Suklaan tulee tuntua silkkisen pehmeältä ja tasaiselta. Korkean kaakaovoipitoisuuden ansiosta pinta pehmenee nopeasti kosketuksesta.

Ääni: Katkaise pala kahtia. Terävä napsahdus kertoo laadukkaan suklaan tasaisesta rakenteesta ja oikein suoritetusta temperoinnista. (Temperointi! Sen termin mäkin oon oppinut lukuisista suklaisten jälkiruuanvalmistushetkien tutkiskeluista. Siis kotisohvalla telkkarista Master Chefistä :D)

Napsahtaa ainaki. Joo napsahti. Joo. // Mä varmaan alan aina kuuntelemaan sitä napsahdusta. Mieti jos joku ei sitten joskus napsahtais, se vaan lussahtais?

Tuoksu: Sulje silmäsi ja aisti suklaasta kaakaon vivahteet sekä muut aromit kuten hunaja ja vanilja.

Joo hyvin voimakas mintun tuoksu! Tää oli ennen mun lemppari, mä ostin tätä _aina_. (Minttu) // Tässä ei kyllä tuoksu manteli. No ei tuoksukkaan kun se on hasselpähkinä.. (Roasted Hazelnut)

Maku: Anna suklaapalan sulaa kielellä ja puraise vasta sitten pari kertaa vapauttaaksesi suklaan maut ja aromit kokonaan.

Oho mä imeskelin koko tämän palan, unohin purra.. //  Mitä siellä sanottiin merisuolasta? Hunajainen.. Mä aistin sen hunajan, tää on niin outoo!! Terävät merisuolakiteet.. Mun mielestä ne oli kyllä pehmeitä. Me nyt tulkitaan tää eri tavalla, joo. (Merisuola) // En mä kyllä maista sitä jälkivaniljaa. Eikäku oota että sulla on pelkkiä niitä karamellikiteitä vaan ennää. No niin onki! Jännä!! (Karamelli) // Nyt tulee niinku just tää hedelmäisyys, tajuatsä sen, semmonen vähän hapan! (70 %) // On kyllä kuiva, on todella kuiva. Meni kylmät värreet. On kitkerä, minä kyllä puhistan minun paletin nyt. (85 %) // Noni älä mässäile, we’re tasting not eating! 

lindt3

Meidän molempien ehdottomaksi lemppariksi nousi Merisuola, jossa on 47 % kaakaota sisältävän tumman suklaan joukossa merisuolakiteitä. Ostin sitä aikoinaan jonkun Youtube-tyypin suosituksesta, ja sen jälkeen sitä on tullut syötyä levy jos toinenkin.. Toinen suosikki oli tummuusasteeltaan sama Karamelli, jossa on myös mukana merisuolaa.

lindt4

Suklaanmaistelu, tää on kyllä niiin mun uus harrastus! Oltiin molemmat ihan kikseissä siitä kun yhtäkkiä alettiin aistia suklaasta jälkimakuja ja muita vivahteita, jotka on kyllä tähänastisen suklaanmaistelu-uran aikana mennyt täysin ohi (tai siis maistelu on ollut lajia ”puraisen suoraan levystä ja syön kuin voileipää”.) Ei ihan saatu ekalla maistelukierroksella irti vielä niitä kaikkein villeimpiä vivahteita, kuten 85 % -suklaan ”lakritsan ja tupakan (!) puisia aromeja ja pientä yrttisyyttä”, mutta mä niin aion treenata tätä lajia jatkossakin :D

lindt6

lindt8-checker

Kenen kanssa sä haluaisit maistella suklaita? Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan todella muhkea Lindtin suklaanmaistelupaketti (yhteensä 12 levyä suklaata!). Kilpailun säännöt löytyy täältä. Osallistumisaikaa on 25.3.2017 asti.

Makkeeta sunnuntaita!


Saatat pitää myös näistä:

185 Responses to “torstai-illan suklaanmaistelut”

 1. Avatar Kride sanoo:

  Oman kullan kanssa olis kiva päästä maistelemaan.Joskus juustoja maistellu niin tämä olis vähän erilaista :)

 2. Avatar Elina sanoo:

  Oijoi! Nyt kuulostaa aivan meidän kaverikolmikon tyyliseltä illanvietolta, miten ei olla tätä keksitty! Viinejä on kyllä joskus maisteltu ”fancymmin”, mutta suklaata on syöty vain tuohon voileipätyyliin :D
  Tämä menee kyllä toteutukseen joka tapauksessa, mutta tuosta maistelupaketista olisi helppo aloittaa.

 3. Avatar saya sanoo:

  Äiti on tumman suklaan ystävä, joten hänen kanssaan voitaisiin pitää sivistynyt suklaanmaisteluilta!

 4. Avatar ansqu sanoo:

  Mukana! :) Ois niin kiva kokeilla!

 5. Avatar ansqu sanoo:

  Niin ja sähköpostiosoitteeni: ansqul@hotmail.com :D

 6. Avatar Annu sanoo:

  Onpas ihanan kuuloinen ajanviete! Mä olen alottanut uudessa duunissa jonkin aikaa sitten, vieläpä uudessa kaupungissa, ja olen nyt vihdoin tutustunut pieneen tyttöporukkaan siellä. Tämän porukan kutsuisin viinille ja suklaalle, olisi loistava tapa jutella ja tutustua enemmän!

 7. Avatar Niina sanoo:

  Ehdottomasti ton mun miehen kanssa, se on tottunut vähän kulinaristisempiin kokemuksiin,mutta tätä se ei varmasti ole tehnyt! Tai jos on niin saampahan ainakin syödä suklaata..

 8. Avatar Annemari sanoo:

  Oi nam! Tällainen maistelupaketti olisi hyvä tällaiselle jumittajalle, joka meinaa aina vaan pysyä niissä tutuissa ja samoissa mauissa.

 9. Avatar MairaK sanoo:

  Maistelisin ehdottomasti äitini kanssa, koska hän on suuri erityisesti tummien suklaiden fani!

 10. Avatar höpsis sanoo:

  Maistelisin puolison kanssa, vaikka epäilenkin ettei hän sen kummemmin osaisi suklaita analysoida, kuin ”suklaalta maistuu”. Itse tykkään kokeilla uusia suklaita (kukapa ei herkkuja tykkäisi maistella) ja olenkin ihastunut uusiin Pirkan suklaisiin. Mies tosin tarttuu yleensä tuttuun ja turvalliseen Fazerin siniseen, mutta eiköhän hällekkin näin saisi vähän esiteltyä muitakin vaihtoehtoja.

 11. Avatar Elli sanoo:

  Parhaan ystävän kanssa!

 12. Avatar anana sanoo:

  minä maistelisin poikaystäväni kanssa :)

 13. Avatar Nellyssi sanoo:

  No ehdottomasti ystävien kanssa! Koittaisin saada sekä uusia että vanhempia ystäviä samaan aikaan kylään ja tutustumaan toisiinsa.

 14. Avatar Sani sanoo:

  Hyvän ystäväni kanssa maistelisin

 15. Avatar Salkko sanoo:

  Näitä maistelisin mieluiten isän kanssa, joka on vannoutunut suklaahifistelijä! Prosentteja täytyy olla yleensä vähintään se 60, joten mullekin jäisi osuus noista astetta vaaleammista levyistä. Toi merisuola on munkin suosikki, söin just vahingossa kotikotona isän keittiöpöydälle unohtaman levyn (mikä huomattiin vaikka piilotin todistusaineiston). Kyllä niiden pitäis jo tietää että suklaat kannattaa piilottaa silloin kun mä tuun käymään :-D

 16. Avatar Emssu sanoo:

  Isosiskon kanssa. Se rakastaa suklaata.

 17. Avatar Miia sanoo:

  Mun sisko on suuri suklaan ystävä, varmasn saataisiin kivat maistajaiset aikaiseksi :)

 18. Avatar manna sanoo:

  Ystävän kanssa suklaa maistuu parhaalta:)

 19. Avatar Kaura sanoo:

  Perheen parissa. Muut ovat suklaanystäviä, olisi ihana päästä yllättämään porukka.

 20. Avatar Anne sanoo:

  Ystävän kanssa maistelisimme suklaat.

 21. Avatar mennika sanoo:

  Musta on niin huippua, että vaikka tää on kaupallinen yhteistyö, niin oot silti saanu postauksesta symppiksen ja ilahduttavan, niiku yleensäkin! :) Ilman että siitä tulee sellasta ”nääh yhteistyöpostaus, en jaksa lukee” -tyyppistä reaktiota, you know. :)

  Suklaan maistelu on kyllä itelleni täysin uusi laji, yleensä sitä tulee vaan popsittua silleen puolivahingossa koko levy. Tää pitää ehdottomasti ottaa ohjelmistoon! Yksi mun hyvä kaveri ois kyllä ihan innoissaan tästä, pitää ehdottaa hänelle! :)

  • ia ia sanoo:

   Tuli tosi hyvä mieli sun kommentista Menninka, kiitos :) Puolivahingossa levyn huitaisu kuulostaa erittäin tutulta :D

 22. Avatar Jenna sanoo:

  Varmaan pienellä kaveriporukalla olisi best! :)

 23. Avatar Sussukka sanoo:

  Perheen kanssa haluaisin päästä maistelemaan näitä suklaita.

 24. Avatar Holli sanoo:

  Oooooh suklaata <3 pitäisin ehdottomasti suklaanmaistelun pienellä porukalla parhaiden tyttöjen kesken! Iltaan voisi yhdistää lisähemmottelua kauneushoitojen ja vaahtokylvyn (uudessa asunnossani on kylpyamme!) muodossa :)

 25. Avatar Niina sanoo:

  Nyt alkoi tehdä mieli suklaata! :D Olisi kiva päästä maistelemaan suklaita parhaan kaverin kanssa :)

 26. Avatar Jemina sanoo:

  Oi naaaam!! noi on tosi hyviä! <3

  mun blogissa resepti vegaanisiin pannareihin! :)

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/03/lauantain-vegaaniset-pannarit.html

 27. Avatar iida sanoo:

  Ehdottomasti toisella paikkakunnalla asuvan ystävän kanssa. Tällainen maisteluu ois ihan uus kokemus ja sopisi meille kun tykätään kokeilla kaikkea uutta!

 28. Avatar Tiina sanoo:

  Maistelisin poikaystävän kanssa! Sen lemppari on joku 90 prosenttinen (vai oliko se 95?!) suklaa, jota se oli syönyt vaihdossa olleessaan. Iteki kyl tykkään niistä missä on eniten kaakaota, erityisesti aamukahvin kans :)

 29. Avatar Pia B sanoo:

  En oo noista maistanukaan ku tota minttua, niin pitääpä muistaa kokeilla muitaki! :D minttu oli ainaki pehmeemmän makunen ku mitä vastaava fazerilta :) jos voittaisin niin nautiskelisin suklaita puolison kanssa :)

 30. Avatar ee sanoo:

  Vitsi tää olis paras synttärilahja kaverille, jonka syntymäpäivä on myös tuo arvonnan sulkeutumispäivä:D Kohtalo!

 31. Avatar Sanna sanoo:

  Parhaan kaverini kanssa :)

 32. Avatar Lotta sanoo:

  Olisi mukavaa järjestää yhteinen ilta siskojeni kanssa suklaita maistellen.

 33. Avatar Maisa sanoo:

  Suklaamaistelua olisi kivaa tehdä yhdessä parhaan ystävän kanssa tai sitten pian toteutuvien tupaantuliaisten vieraitten kanssa. Ihanuutta! <3

 34. Avatar Metu sanoo:

  Ehdottomasti kutsuisin hyvän ystävän viinille ja suklaalle.

 35. Avatar mmagic sanoo:

  Suklaita ois kiva maistella 3 kaverini kanssa, joita on ollut vaikea saada koottua yhteen nyt kun kaikki asuvat eri paikoissa ympäri Suomea. Suklaalevy on yleensä se yksi asia jonka joku varmasti tuo kun kokoonnumme yhteen :)

 36. Avatar Tuulia sanoo:

  Järjestäisin gradustressin lievitysillan opiskelukavereille. Viiniä ja suklaata!

 37. Avatar Mona sanoo:

  Maistelisin suklaita perheen kanssa pääsiäisenä! :)

 38. Avatar Rose sanoo:

  Äidin ja siskon kanssa olisi ihanaa viettää suklaanmaisteluiltaa!

 39. Avatar Elise H. sanoo:

  Maistelisimme suklaata koko perheen voimin, paikalla olisi siis itseni lisäksi mieheni, teini-ikäinen tyttäremme ja kaksi jo aikuista lastamme :)

 40. Avatar Ille sanoo:

  Suklaan maistelu ystävän kanssa ois just hyvä!

 41. Avatar Emilia sanoo:

  Mä ja mun poikaystävä ollaan molemmat suklaan ystäviä, joten maistelisin hänen kanssaan. :)

 42. Avatar Jenny sanoo:

  Kämppiksen kanssa viiniä ja suklaanmaistelua olis tässä opiskelun lomassa aika toimiva kombo :)

 43. Avatar Sanna sanoo:

  Kutsuisin kaverin kylään ja vietettäisiin kivan rento ilta maistellen viiniä ja suklaita :)

 44. Avatar ginty sanoo:

  Oman miehen kanssa! Itse rakastan kaikkea makeaa, mies lähinnä tummaa suklaata, jotentämä olisi kiva suklaakombo meille :) ja Lindt on ihan lempparisuklaa, mutta en oo ikinä maistanut näitä levyjä, konvehteja vaan!

 45. Avatar Saara sanoo:

  Ihan huippuhauska postaus, taas kerran, purskahtelin nauruun :D Suklaa ja suolaiset maut sopii kyllä tosi hyvin yhteen, eli mun suosikki olisi varmaan sama. Maisteluseuraksi ottaisin siskon.

 46. Avatar Crline sanoo:

  Kämppiksen kanssa ois aika jees pitää suklaa- ja viinimaisteluilta<3

 47. Avatar rriin sanoo:

  Mieheni kanssa.

 48. Avatar Maay sanoo:

  Poikaystävän kanssa viikonlopun leffa-iltana.

 49. Avatar Mari sanoo:

  Maistelisin parhaan ystäväni kanssa. :)

 50. Avatar Maija sanoo:

  Maistelisin suklaita poikaystäväni kanssa!:)

 51. Avatar Didgeridoo sanoo:

  Ehottomasti hyvän ystäväni H:n kanssa järjestettäis suklaamaistajaiset:D ehkä kaksin, ehkä miehet mukaan!

 52. Avatar Kasuu' sanoo:

  Voi vitsi kuin hyvältä kuulostaa toi karamelli parhaan ystävän kanssa maisteltais, samantapaset kommentit ois kyllä taattu!

 53. Avatar Tintsh sanoo:

  Kyllä mä ystävän kanssa oikein mielelläni kokeilisin vähän suklaanmaistelua

 54. Avatar saarai sanoo:

  kyllä myö poikaystävän kanssa varmasti järjestettäisiin suklaanmaisteluiltamat :)

 55. Avatar Hehkuvainen sanoo:

  Pyytäisin maisteluseuraksi naapurin rouvaa. Suklaan äärellä olisi kiva ja helppo tutustua hiukan paremmin :).

 56. Avatar Milja sanoo:

  Mun yhden ystävän, jonka kanssa aina pistetään kunnon herkkubileet pystyyn kun nähdään. Tää kuulostais niin hyvältä (ja terveelliseltä) harrastukselta :D

 57. Avatar hilipati sanoo:

  Parhaan ystävän kanssa tietysti maisteltaisiin!

 58. Avatar jiip sanoo:

  Hellun kanssa :)

 59. Avatar Patrya sanoo:

  Ei hitsi, pitäiskö itekin kokeilla… Vähän samanlaista suoraan levystä haukkailua on ollut suklaansyönti täälläkin tähän mennessä :D Jos voitto osuisi kohdalle, niin kaveriporukassa pidettäisiin maistajaiset!

 60. Avatar Anu sanoo:

  Miehen kanssa järjestettäisiin kyllä oma suklaanmaistelu jos voitto osuisi kohdalle! Varsinkin toi merisuolasuklaa kuulostaa hyvälle… :)

 61. Avatar sannimy sanoo:

  Miehen kans mahdeltais maistella. Vähän on oma lehmä ojassa tässä hommassa tosin, mieheke kun on mallia nirso. :D saattaa jäädä mulle mm kaikki.

 62. Avatar Enni sanoo:

  Puolisoni kanssa, tietty. <3

 63. Avatar Ellu sanoo:

  Maistelisin suklaita tosi mielelläni yhden lapsuudesta asti tuntemani ystävän kanssa, kokemus olisi varmaan hauska molemmille :D

 64. Avatar Ina sanoo:

  Kutsuisin siskoni maistelemaan suklaita :)

 65. Avatar Mira sanoo:

  Kavereiden kanssa :)

 66. Avatar Miiu sanoo:

  Kyllä maistelisin suklaita iskän kanssa!

 67. Avatar s sanoo:

  Siskon kaa maisteltais :) ja pidettäs samalla ihana hemmotteluilta

 68. Avatar Heli sanoo:

  Poikaystävän kanssa.

 69. Avatar Anne B. sanoo:

  Perheen ja työkavereiden kanssa.

 70. Avatar Laura sanoo:

  Akkaporukan kanssa vois viini iltamilla maistua!

 71. Avatar Eltsu sanoo:

  Poikaystävän kanssa maistelisin. Ollaan molemmat pahimman luokan suklaaholisteja ;D

 72. Avatar Anu sanoo:

  Lukupiirin kanssa maistelisin samalla kun puitaisiin jonkun herkullisen kirjan käänteitä

 73. Avatar anna s. sanoo:

  Oman mieheni kanssa. Hän ei kauheasti välitä suklaasta, joten silloin itselleni jäisi enemmän syötävää ;)

 74. Avatar Riikka sanoo:

  Tyttöporukalla ehottomasti!! Ja myöskin viinin kera ;) Ai että ois nannaa päästä pois vauvakuplasta ja viettää hauska tyttöjen ilta! <3

 75. Avatar Matleena sanoo:

  Miehen kanssa voisin maistella. Sille nuo tummemmat suklaat maistuu mua paremmin, mutta tässähän vois itsekin oppia tykkäämään ja avartamaan vähän makupalettia

 76. Avatar intu sanoo:

  Suklaanmaistelu on vahvasti tyttöjen ilta-matskua. Eli ystävät koolle ja ehkä joku arvostelulappu askarteluun. :D

 77. Avatar lusikka sanoo:

  Kyllä se olisi noi työkaverit, joille varmasti suklaamaistelu kävisi kaiken kahvimaistelun ohella, kahvilassa kun töitä tehdään :P

 78. Avatar Airiina sanoo:

  Mieheni kanssa, hänellä on hyvä suklaan maistamis makuaisti.

 79. Avatar Hennajenniina sanoo:

  Ystäväni Mian kanssa.

 80. Avatar PeHo sanoo:

  Perheen naisväen kanssa, tumma suklaa on vielä terveellistäkin.

 81. Avatar annie sanoo:

  Kuulostaapa hauskalta! Mun pitäis ehdottomasti järkätä mun kavereiden kanssa suklaanmaisteluilta :D

 82. Avatar Anu sanoo:

  Siskoni, olemme kumpikin kunnon suklaaspesialisteja! ;)

 83. Avatar sanni sanoo:

  Maman kanssa, äiti jos kuka on istuttanut muhun rakkauden suklaaseen

 84. Avatar Meri sanoo:

  Haluaisin nauttia suklaasta kämppikseni ja ystäväni kanssa: tää olis ihana yllätys pääsiäisen alla. Teidän viini-ilta kuulosti tunnelmalliselta! :)

 85. Avatar JuliaJuuli sanoo:

  Äitini kanssa. Hän on samanlainen sokerihiiri kuin minä :-D

 86. Avatar Sini sanoo:

  Nappaisin suklaat ja kaverit mukaan ja suunnattaisiin lähilaavulle keittämään oikeaoppiset nokipannukahvit joka on kertakaikkisen täydellinen makupari suklaalle. <3

 87. Avatar sarkkku sanoo:

  Kutsuisin parhaan kaverini tuosta naapurista suklaan maisteluun. :) Iltaan kuulis tietenkin myös hyvä viini sekä Skam-maratooni! :D

 88. Avatar Riikka sanoo:

  Ystäväni Amandan <3

  Tykätään molemmat viineistä ja hyvästä ruuasta, tietty myös suklaasta! ;) Ois huippua joku viikonloppu alotella hyvällä ruualla, sitte jälkkäriks vähä suklaata ja viiniä! <3 ;)

 89. Avatar Emmi sanoo:

  Näitä olisi kiva maistella siskojen kanssa :)

 90. Avatar mmiii sanoo:

  Veikkaan, että maistelisin näitä avomieheni kanssa :)! Ollaan kumpikin suklaanystäviä, eikä olla vielä löudetty Fazerin sinisen voittanutta eli tässä ois varmaan aika hyviä haastajia sille ;)

 91. Avatar hilkka sanoo:

  Herkuttelisimme ystävien kanssa :)

 92. Avatar Essiiij sanoo:

  Nyt kuulostaa kyllä niin siltä, että tää on mun uus harrastus! Siis voiko täydellisempää olla!

  Tyttöjen iltaan ohjelmanumeroks olis aivan loistava, eli tyttökavereiden kanssa onkin mun vastaus. :)

 93. Avatar Petra sanoo:

  Nyt on paha, poikaystävä vai kaveri :D tai ehkä tuplatreffit suklaan merkeissä kaveri ja molempien poikaystävät mukana

 94. Avatar Hantsu sanoo:

  Järjestäisin yllärinä suklaanmaistajaiset miehelle joku ilta lasten mentyä nukkumaan.

 95. Avatar Elina sanoo:

  OMA SEURA, paras seura, ainakin tässä tapauksessa ;D Enemmän mulle!

 96. Avatar mjai sanoo:

  Ystävien kesken!

 97. Avatar iinja sanoo:

  Järjestäisin maistajaiset mun ihan parhaan työporukan kanssa, joista on tullut kollegoiden lisäksi ihan oikeita kavereita mulle. Ollaan järjestetty brunsseja ja illallisia ja viininmaisteluiltaa, niin tämä suklaansyönti sopisi jatkumoon aivan täydellisesti.

 98. Avatar annibanaani sanoo:

  Oman poikaystävän kanssa ehdottomasti :)

 99. Avatar Annu. sanoo:

  Tahtoisin järkätä tämmösen maisteluillan (tietty viinin kera) siskojen (niitä on neljä kappaletta!) ja äitin kanssa! Olis ihan superhuippua :)

 100. Avatar Kati sanoo:

  Aivan ihana postaus jälleen kerran.<3
  Itse haluaisin maistella suklaata ihan vaan kavereiden kanssa.

 101. Avatar Maija sanoo:

  Ystäväni kanssa olisi mukava pitää joku ilta tai päivä herkutteluhetki :)

 102. Avatar Julia sanoo:

  Eiköhän me poikaystävän kanssa saatais ihan hyvät suklaatastingit aikaiseksi! :D

 103. Avatar Linda sanoo:

  Siskon kanssa!

 104. Avatar Sofia sanoo:

  Olisi ihana yllättää veljeni vaimo suklaa lajitelmalla! Saisi nauttia näistä herkuista todellisen suklaan ystävän kanssa =) Ja päästä viihdyttämään hänen mamma-arkea!

 105. Avatar Halla sanoo:

  Söisin varmaa kaiken iha itte (:D) jos ois ihan pakko jakaa niin sit varmaan siskon kaa…

 106. Avatar Petra sanoo:

  Poikaystävän kanssa maistelisin. Hänen makuaistinsa on niin paljon parempi kuin mun, niin saisin varmaan itsekin enemmän irti hänen analysoinnin avulla.

 107. Avatar Katriina sanoo:

  Ehdottomasti serkun kanssa! :) Tuo viini ja suklaa kuulostaa hyvältä yhdistelmältä…

 108. Avatar Piia sanoo:

  Kiva postaus! Ja suklaata maistelisin ilman muuta mieheni kanssa, hän pitää suklaasta vieläkin enemmän kuin minä.

 109. Avatar juustoleipä sanoo:

  Olen miettinyt monta kertaa kaupassa, että olisipa kiva maistella tuollaisia vähän parempia suklaita ihan ajatuksen kanssa. Kuitenkin tulee aina ostettua joku valkosuklaapläjäys. Jos nyt arpaonni suosisi, ottaisin maistelukaveriksi poikaystäväni.

 110. Avatar niina sanoo:

  Kavereiden kanssa!

 111. Avatar Anna sanoo:

  Mmm! Varmaan ukkokullan kans haluaisin maistella :)

 112. Avatar Iida sanoo:

  Ehdottomasti kahden parhaan ystäväni kanssa!

 113. Avatar Jenski sanoo:

  No mut hei! Me avokin kanssa niin tarttetaan noita suklaita, jos sitä sitten vaikka osais maistellakin niitä eikä olis tota samaa voileipätyyliä, kuin teilläkin :D

 114. Avatar Mirva sanoo:

  Äitin kanssa olis parasta maistella!

 115. Avatar Helmi sanoo:

  Oijoijoi! Ollaan kavereitten kans puhuttu jo tosi pitkään että pitäs järjestää suklaanmaisteluilta, nii täähän sopis aivan mainiosti! :D

 116. Avatar lilimarlee sanoo:

  Poikakaverin kans, ku molemmat rakastetaa suklaata!

 117. Avatar Viinikumi sanoo:

  Poikaystävän ja ystäväpariskunnan kanssa voitais pitää suklaiden maisteluilta, kun ollaan intouduttu erilaisia kulinaristi-iltoja pitämään lähiaikoina. Tää ois takuulla ainakin onnistunut, toisin kuin ihan kaikki muut kokeilut. :D

 118. Avatar Henski sanoo:

  Kyllä maisteluhetken voisi pitää oman miehen kanssa. Vähän laatuaikaa. :)

 119. Avatar Maija sanoo:

  Itekin tykkään tuosta merisuolasuklaasta :) 12 levyä on sellanen määrä, että kokoaisin parhaat kaverit paikalle ja maisteltaisiin porukalla.

 120. Avatar vilma sanoo:

  Perheeni!

 121. Avatar Murukka sanoo:

  Suklaa ja intiimi tunnelma liittyvät meidän yhteisiin iltoihin puolisoni kanssa. Eli viettäisin iltaa puolisoni kanssa.

 122. Avatar Elbetsion sanoo:

  Pitäisin mun rakkaan ystävän kanssa ihanat after work suklaanmaistelut ja viinittelyt! Rakastetaan molemmat hyvää ruokaa ja etenkin suklaata ja oltais molemmat niin fiiliksissä tästä. Ei olla myöskään pitkään aikaan ehditty kunnolla istumaan alas ja parantamaan maailmaa, joten tää olis ihan best.

 123. Avatar Copper sanoo:

  Yhen kaverin, jonka tiedän arvostavan tummaa suklaata ja nimenomaan näin maistelumielessä :)

 124. Avatar Maaru sanoo:

  Oi namn! Maistelisin näitä ehdottomasti äitini kanssa, joka tulee ensi kuussa pitkästä aikaa käymään täällä eteläisemmässä Suomessa.

 125. Avatar Piia sanoo:

  Maistelisin suklaita herkkusuusiskoni kanssa! :)

 126. Avatar pulla sanoo:

  Just me, myself and I! No ei, voisin mä jonkun ystävän napata megeen. Yleensä syödään viini-iltoina vaan pätkiksiä, että vaihtelu olis tervetullutta!

 127. Avatar Laura sanoo:

  Voi vitsi tuli vesi kielelle näistä! Parhaan kaverin kanssa maistelisin, ollaan molemmat ihan suklaaholisteja ja ois hauskaa löytää suklaasta uusia ulottuvuuksia :)

 128. Avatar Elsku sanoo:

  Miten en ole näihin törmännyt vaikka lähimpien kauppojen karkkihyllyillä vierailen välillä liiankin usein?! Ainakin tuo merisuola kuulostaa lupaavalta,ja muitakin voisi maistella iltasella poikaystävän seurassa. Sopivatkohan nämä muuten leivontaan? Minttusuklaa voisi sopia vaikka mihin herkkuun…

  • ia ia sanoo:

   Nää kaikki löytyi ainakin Citymarketista :) Ja uskon että sopii leivontaan, tumma suklaa tuo just ihan eri tavalla makua verrattuna maitosuklaaseen!

 129. Avatar Sanna sanoo:

  Äitini kanssa järjestäisin suklaanmaisteluillan viinin kera :)
  Se Lindtin Appelsiini-suklaa on ainakin taivaallista <3

 130. Avatar Tinde sanoo:

  Kavereitten! Meijän vakivarustukseen kuuluu aina illan- ja päivänvietoissa suklaa, joka häviää salamaa nopeemmin hyeenoiden suuhun :’) Ois siistiä joskus (pakolla) maistella ajatuksen ja ajan kanssa.

 131. Avatar Anna sanoo:

  Tota merisuolaa oon muuten noista kans maistellu, se on ihan törkeen hyvää!! Oon kunnon suklaahullu, joten tää arvonta on pakko voittaa päästäs poikaystävän kanssa testailemaan vähän lisää erilaisia suklaita :)

 132. Avatar Susu sanoo:

  Kutsuisin koolle vanhan kaveriporukan, jonka kanssa ei tule hengattua niin usein kuin haluaisi. Tässä olisi hyvä syy ja jutun juurta!

 133. Avatar Ninni sanoo:

  Haluaisin maistella näitä parhaan kaverin kanssa, mutta todellisuudessa veikkaan, että maistelu (syöminen) alkais heti avokin kanssa kun nää kotiin saapuis :D

 134. Avatar Heini sanoo:

  Pikkusiskon kanssa maisteltaisiin Jotenkin nuo teidän kommentit kuulosti hyvin samalta kuin meiltä vois tulla

 135. Avatar rimma sanoo:

  herkuttelijapuolisoni kanssa! <3

 136. Avatar Jenna sanoo:

  Poikaystävän kanssa, joka on vihdoin alkanut tykkäämään myös tummasta suklaasta.

 137. Avatar Juulia sanoo:

  Oi suklaata! Mun ystävä on Alkossa töissä ja on aina järkkäämässä meille juurikin niitä viinin- ja oluenmaisteluiltoja. Olisi kiva järkätä hänelle jotain vastavuoroisesti, voitais hifistellä suklaita samaan tapaan kun hän hifistelee ja opettaa mulle viinejä! :)

 138. Avatar Salla sanoo:

  Haluaisin maistella suklaata Lindtin suklaata rakastavan ystäväni kanssa :)

 139. Avatar Riikka sanoo:

  Järjestäisin maistelu hetken parhaan ystäväni kanssa. Olisi kiva viettää yhteistä aikaa maistelemalla eri suklaita. :)

 140. Avatar anki sanoo:

  Suklaanmaistajaiset järjestäisin siskojeni kanssa, koska ollaan tosi hyviä suklaansyönnissä ja ihan pian asutaan kaikki kolme samassa kaupungissa!

 141. Avatar Ann sanoo:

  No joo, tottakai haluisin! Tuota merisuolaa olenkin maistanut ja on kyllä ihan jumalaista :)

 142. Avatar kirppu sanoo:

  Köyhän opiskelijakamuni kanssa :D Spräädättiin ja mentiin käymään viinitastingissä ja todettiin punaviinien keskellä, että suklaatasting olis enemmän meidän juttu. Ja se aiotaankin toteuttaa! Tosin jos suklaakauppaan päädytään, voi tulla ongelmia mitä suklaata ostetaan joten valmis paketti vähentäis huoliamme :)

 143. Avatar Veera sanoo:

  Joku mainitsikin tästä jo aiemmissa kommenteissa, mutta siitä huolimatta oli pakko tulla kehumaan miten mukavan ja kiinnostavan yhteistyöpostauksen olet saanut aikaan! Useimmiten sellaiset vaan ruukaa jäädä lukematta, mutta tämä vei mukaansa niin vahvasti, että hain kaapin perukoille unohtuneen suklaalevyn (ihmettelen syvästi, miten se on voinut sinne unohtua…) ja järkkäsin pienimuotoisen suklaanmussutushetken lukemisen kaveriksi :D

  Vaikka yhden hengen maisteluhetki olikin mitä mukavin kokemus, seuraavalla kerralla kutsuisin ehdottomasti kaksi rakasta lukioaikaista ystävää mukaan! Viime aikoina arjen kiireet ovat vieneet meitä kaikkia minne sattuu, joten yhteinen herkutteluilta olisi varmasti jokaisen mieleen :)

  • ia ia sanoo:

   Voi apua, miten ilahduinkaan tästä sun kommentista! :D Mulle on aina tärkeä toteuttaa yhteistyötkin laadukkaasti ja kiinnostavasti, ihana kuulla että onnistuin siinä :) (Irtosiko kaapinperukkasuklaasta uusia vivahteita? :D)

   • Avatar Veera sanoo:

    Ääh, täälläkin päin ilahduttiin sun vastauksesta! :D

    Irtosi vaikka minkälaisia vivahteita, mikä tuntui tosi jännältä (”siis… voiko suklaata syödä näinkin??”)! Loput levystä kuitenkin tuhoutui erittäin lahjakkaasti alle parissa minuutissa sorruttuani takaisin vanhoihin leivänsyöntitapoihin, mutta yritys on tärkein…? :D

 144. Avatar iga sanoo:

  Suklaanmaistelu kuulostaa joltain niin hyvältä!! Oon aina halunnut järjestää fancyn maisteluillan, mutta kun en viiniä juo ja juustoista en niin välitä, niin suklaa vois olla hyvä vaihtoehto!! :D

 145. Avatar Lenna sanoo:

  Khihi ihana postaus! Oon muuttamassa ekaa kertaa kimppakämppään luokkakaverini kaa ja sen kunniaks voitais yhessä maistella suklaita joku yhteinen ilta! :>

 146. Avatar Kaisa sanoo:

  Olipas sympaattinen ja hauska postaus, rupes tekeen mieli suklaata! Maistelun toteuttaisin miehen ja meidän ystäväpariskunnan kanssa, koska sitten saisi monen ihmisen mielipiteitä ja ajatuksia siitä, että löytyykö niitä jälkimakuja sun muita :)

 147. Avatar Hanna sanoo:

  Maistelisin kaveriporukassa :)

 148. Avatar Noora sanoo:

  Super hauskasti kirjotettu postaus! :)

  Mä maistelisin mun tosi tärkeen ystävän kanssa samalla kun parannettais maailmaa maraton keskusteluilla :)

 149. Avatar Ansku sanoo:

  Sopisivat tyttöjen iltaan loistavasti! Tosin, mies saattaisi rohmuta suurimman osan ennen tyttöjen saapumista jos näkee suklaat :D

 150. Avatar Minttu-Maaria sanoo:

  Perheen naiset eli siskoni, äitini ja mummoni kesken olis kiva järjestää pieni suklainen hemmotteluhetki :)

 151. Avatar piitu sanoo:

  Perheen kanssa

 152. Avatar Myy sanoo:

  Aviomieheni kanssa maisteltais ja ehkä parin kaverinkin kanssa.

 153. Avatar Elisa sanoo:

  Monien muiden kanssa samalla linjalla – äidin kanssa maistelisin :)<3

 154. Avatar Jatsa sanoo:

  Järjestäisin maisteluhetken siskoni ja äitini kanssa. Mielenkiintoinen yhteistyö :)

 155. Avatar Oona sanoo:

  Mä maistelisin parhaan ystäväni kanssa! Ollaan molemmat hulluna suklaaseen

 156. Avatar amilei sanoo:

  Miksei tämä ole koskaan itselle tullut mieleen!? Suklaa on parasta kun se sulaa suussa kahvin kanssa <3_<3 Luulen, että suklaa tulisi maisteltua kaveri pariskunnan kanssa. Meillä on yleensä aina uuden karkkilöydän maistiaiset mutta suklaata ei olla koskaan kovin syvällisesti maisteltu. Joka tarvii ehdottomasti heti korjata.

 157. Avatar Pihla sanoo:

  Astetta terveellisempiin herkkuihin siirtynyt suklaahullu kaveri olisi varmasti mukana!

 158. Avatar Milli sanoo:

  Oman murun kanssa!

 159. Avatar tiiu sanoo:

  Kavereiden!

 160. Avatar Vilma sanoo:

  Ah ihanaa! <3 totta kai parhaan tyttökaverin seurassa!

 161. Avatar sarita sanoo:

  Ystäväni kanssa.

 162. Avatar ansu88 sanoo:

  Parhaan kaverini kanssa!

 163. Avatar heidil sanoo:

  Poikakaverin kanssa!

 164. Avatar Marjut sanoo:

  Heti alkoi houkuttaa tällainen suklaanmaistelu! Parhaan ystäväni kanssa.

 165. Avatar Suskiy sanoo:

  Pitäisin maisteluillan kavereiden kanssa. Voi kun kerrankin vaan osais maistella eikä rohmuta kaikkea kerralla

 166. Avatar ese sanoo:

  Veljen lapsien.

 167. Avatar mikkot sanoo:

  Kavereiden kanssa

 168. Avatar Satu sanoo:

  Siskojen kanssa maisteltais. Opettadin nekin tumman suklaan maailmaan, vaikka oma kokemus tummasuklaasta on fazerin tumma ja sehän ei oo mitään tummaa verrattuna näihin :’D

 169. Avatar Ulpu sanoo:

  Ystävien kesken suklaabileet pystyyn.

 170. Avatar ninni sanoo:

  Siskoni ja kaverini.

 171. Avatar Ninna sanoo:

  Kumppanin kanssa tietenkin!

Kommentoi