maanantai 03. huhtikuu 2017

bullet journal: maalis-huhtikuu

Vai että lisää bullet journal -päivityksiä? No laitetaan näin sunnuntai-illan (okei yön, miksen oo jo nukkumassa..) kunniaksi taas kasa kuvia viime aikojen sivuista! Edellinen pläjäys tammi-helmikuun sivuista löytyy täältä.

bujoupdate1

Maaliskuu alkoi vähän varkain, ja eka viikko hurahti ohi ilman virallista viikkosivua. Tein siitä sitten jälkikäteen tommoisen yhden sivun pikakelauksen, ja kun sivun mittainen supersimppeli viikkolayout näyttikin yllättävän kivalta, niin tein samalla tyylillä koko maaliskuun sivut.

bujoupdate8

Innostuin myös lisäämään pikkuruisia kuvia sivuille! Skam-paitapäivä, maaliskuun paras päivä :D

bujoupdate12

Lisäilin kuvia vähän vanhemmillekin viikoille. Menin siis ostamaan mobiilitulostimen, heittämällä viime aikojen hauskin hankinta!

bujoupdate13

Niin, ja toinen hankinta bujoiluun liittyen: Valasteippikone avaruusteipillä. Ihan välttämättömyys..

bujoupdate2

Sitten jotain satunnaista tussien testailua.

bujoupdate10

Tämänhetkinen lemppariaukeama: Tulevan kevätlomareissun pakkauslista! Näyttää aika huolestuttavan laajalta siihen nähden, että matkustetaan pelkillä käsimatkatavaroilla, hah. Ollaan siis menossa piakkoin Hollantiin! Muun muassa Amsterdamissa olisi tarkoitus viettää muutama päivä, joten laittakaa ihmeessä reissuvinkkejä tulemaan!

bujoupdate5

Huhtikuun aukeamat alkoi parilla massiivisella mokalla. Mites taas toi mahtipontisesti kirjoitettu toukokuu..

bujoupdate4

Toinen massiivinen virhe oli ensimmäinen versio kuukausinäkymästä, josta tuli niin kamala, että korjausyrityksistä toimivin oli lopulta liimata päälle koko sivun kokoinen lehtileike. Toimii :D Viereen huhtikuun onni oli -listaus, johon edelleenkin kirjoittelen yhden kivan jutun jokaisen päivän varrelta. Näihin on jälkikäteen niin kiva palata että harmittaa, kun en oo tajunnut pitää koko pienen elämäni ajan lause päivässä -päiväkirjaa.

bujoupdate3

Huhtikuun puolella palasin taas aukeama per viikko -tyyliin.

bujoupdate9

Matkaviikon päivät kirjoitin huvikseni hollanniksi, mahdollisista virheistä syyttäkäämme google translatea.

bujoupdate6

Siinäpä taas vähäksi aikaa! Tein muuten uuden ”kalenterijuttuja” -tunnisteen, niin löytyypähän jatkossa kaikki kalenteriaiheiset merkinnät samasta mikäli niitä haluaa nähdä. Tai vältellä :D Kahlasin huvikseni aikojen alkuun saakka, ja ensimmäinen kalenterijuttuja sivuava merkintä on kirjoitettu 2011.. Jahas, se on kalenteripakkomielteen siemen istutettu jo silloin.

Kiva jos jaksoitte selata loppuun asti! Mukavaa viikon alkua!


Saatat pitää myös näistä:

44 Responses to “bullet journal: maalis-huhtikuu”

 1. lusene sanoo:

  Ihanan näköinen. En muista kommentoinko edellistä bullet journal -päivitystä, mutta silloin hämmästytti todella että oli ihan kokonaan sinun tekemäsi :D Hirveän nätti käsiala ja kokonaisuus muutenkin (mitä nyt pienistä mokista…). Voisit varmaan tehdä jotain tuollaista visuaalista suunnittelua työksesi.

  Ja Hollanti on tosi kiva maa. En käynyt itse reissullani Amsterdamissa vaan vietin sen pienemmillä paikkakunnilla kaverin sukulaisten luona, mutta paikallisista ja maasta yleensä jäi kiva fiilis. Ihanaa reissua teille!

  P.S. En tiedä muistatko, mutta hehkutin tammikuussa jenkkipoikaystävän tulevaa vierailua ja nyt tekee mieli kertoa jatko-osa niin kuin olisit hyväkin ystäväni :D Hän vietti täällä pari kuukautta ja nyt minä olen toukokuussa menossa vastavierailulle. IIk! Eka kerta Jenkeissä ja jännittää hirveästi mennä sinne yksin, mutta ehkä siihen ei kuole. Hui silti.

  • ia ia sanoo:

   No voi kiitoksia! Tykkään kyllä tästä näpertämisestä, olis hauska tehdä jotain tämmöistä vaikkapa myyntiin tai jotain, ehkei ihan ammatiksi asti kuitenkaan :D Kiva kuulla, mekin ollaan suurin osa matkasta just pienemmässä kaupungissa! Ja kyllä mä muistan sen sun poikaystävän vierailun, haha! Mitäs näytettävää sä Tampere/Helsinki-akselilta keksit? :D Aii että, ihanaa vastavierailumatkaa! Tulee varmasti ihan huikee reissu :) Ja tuut sitten taas viimeistään sitten raportoimaan että miten yksin reissaaminen meni! :D Lupaan ettet kuole!

   • lusene sanoo:

    Lähinnä kirkkoja, museoita ja näkötorneja :D Suuremman vaikutuksen tais kuitenkin tehdäkotikaupunkini Lappeenranta, jossa käytiin jäällä kävelemässä, siellä ehdottomassasi lumisessa metsässä ja luistelemassa. Oli kuulemma ”the Finland I came to see”. Isompi ei aina olekaan parempi :–)

    Lupaan tulla raportoimaan!

 2. Cerp sanoo:

  Oi kuinka hienoja noi taiteilut, osaispa itekki :D Inspiroiduin siitä ekasta bujo-postauksesta kuitenkin sen verran, että päätin ottaa kaapin syövereistä löytämäni kovakantisen muistikirjan kalenterikäyttöön. Ihan siis viikko per sivu-mentaliteetilla, lähinnä siitä löytyy työvuorot ja akuutit asiat. Tosin aion käydä Suomalaisessa Kirjakaupassa vähän tussiostoksilla, pitäähän sitä vähän hifistellä. Näin siis alkuun, kattoo miten innostuu :D Kirjassa on joka tapauksessa liian nätit kannet kaappiin haudattavaksi.

  • ia ia sanoo:

   Hehe, hauska kuulla että inspiroiduit! Tuu sit kertomaan mitä tusseja ostit :D

   • Cerp sanoo:

    Mulle iski joku käsittämätön nuukuuskohtaus ja ostin Tokmannilta paketin värillisiä kuulakärkikyniä (hinta jotain kolme euroa) :D Ihan toimiva ja kelpo vaihtoehto kyllä, eipähän päästä väriä läpi sivuista. :D

    • ia ia sanoo:

     No mut hei, kuulostaa just toimivalta setiltä! Ja pääasia että ei vuoda sivujen läpi ^_^

 3. Essiiij sanoo:

  Ihan superkivan näkönen bujo sulla! Ja mulla kävi omani kanssa ihan sama moka ja huhtikuun kuukausisivulle tuli toukokuu. :D Kertooko se jotain mun kesä-tänne-mulle-heti-nyt-ajatusmaailmasta? :D

 4. C sanoo:

  Hienolta näyttää, ostaisin kyllä kaupasta tuollaisen kalenterin jos tulis vastaan, sinussa on selvästi graafikon vikaa ;)

 5. Hanna sanoo:

  Ihaniaaaa!! <33 Inspiroidun aina sun bujoista hulluna. Mua kiinnostais toi mobiilitulostin?? Haluaisitko siitä tehdä postausta? :)

 6. Henna sanoo:

  Harvoin kommentoin, vaikka oonkin kauan sun blogia seurannut (siis ihan niin kauan, että muistan ne tuolin päällä seisomassa -asukuvat :D) mut nyt on pakko kommentoida. En kestä miten ihana kalenteri, niin hieno!!<3 voiko oikeesti oppia kirjottamaan noin ihan vaan harjottelemalla? Sun kynäpostauksen innottamana ostin jo setin tussejakin, että ehkä pakko alkaa treenaamaan.

  • ia ia sanoo:

   Oh god, tuolin päällä seisomassa -kuvat, niistä on KAU-AN :D Ihana kun päädyit kommentoimaan! Voi kiitoksia paljon. Mä oon kirjoitellut vissiin sitten niin paljon käsin aina että ei tuo mitään tietoista harjoittelua oo vaatinut :D Siitä vaan tussi käteen, musiikkia soimaan ja pöydän ääreen piirtelemään ^_^

 7. Jenni sanoo:

  Alankomaissa asustava lukija vinkkailee, että tsekatkaa ihmeessä maan vanhin kaupunki nimeltään Nijmegen! Ei ehkä niin suosittu turistien keskuudessa, mutta hurjan kaunis ja intiimi. Jos haluutte vähän new school -meininkiä, niin Rotterdamista löytyy uutta arkkitehtuuria ja kaikenmoista hifistelyä.

  Täällä on helppoo ja nopeeta matkustaa junalla + kaikki välimatkat niin pieniä, että ehdottomasti kannattaa tsekata muutakin kun Amsterdam! :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos paljon Hollanti-vinkeistä! Me itseasiassa majoitutaankin pääasiassa pienemmässä kaupungissa eikä Amsterdamissa, niin tulee nähtyä automaattisesti vähän muutakin. Mutta Nijmegen näyttää kyllä tosi sympaattiselta pikaisen kuvagooglailun jälkeen, ah!

 8. Shainiikku sanoo:

  Pakko näin graafikkona kehua, että sulla on kyllä todella hyvä visuaalinen silmä ja taito! Osaisinpa minäkin noin kaunista typografiaa ja nuo kuvitukset on ihania! <3

  • ia ia sanoo:

   Voi apua, kiitos tosi paljon! Sulla on aivan huikean upeita töitä mitä portfoliotasi vilkaisin, oon nyt ihan erityisotettu sun sanoistasi! :D

 9. Milja sanoo:

  Ei vitsi miten ihanan näköstä! Jossain aiemmassa postauksessa joku ehdotti että sun pitäis ruveta tekeen esim. kasseja tai paitoja, joissa ois sun piirrustuksia ja oon ihan samaa mieltä! Ostaisin heti

  • ia ia sanoo:

   Haha, olispa siistiä tehdä jotain kasseja! :D Miten mä semmosia alan tehdä!

   • Milja sanoo:

    Sitä mä en kyllä tiedä, että miten niitä vois ruveta tekeen ja kaupitteleen, mutta jos keksit jonkun idean niin yks innokas asiakas täällä ois jo!

 10. Liisa sanoo:

  Voi että sun bujo näyttää ihanalta!<3 Näistä saa hyvää inspistä omaankin. :) toi kuvien lisäily sivuille on kans ollu ajatuksena, mut vaikee toteuttaa, pitää kai kans hankkia semmonen mobiilitulostin. :D mut anyways, ehdottomasti lisää näitä!

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Kiva kuulla jos näistä on irronnut inspiraatiota :) Joo se on kyllä ollut näppärä lelu :D

 11. Taru sanoo:

  Hei voisitko kertoa lisää tuosta mobiilitulostimesta? :)

 12. Hanna sanoo:

  Hehe, nyt ymmärrän mihin sitä valasteippiä tarvittiin! :-D Ihanan näkönen bullet journal!

 13. Anette sanoo:

  Muakin kiinnostaa mobiilitulostin! Suurin kysymys tommosissa laitteissa on mulla se, että tuleeko hirveen kalliiksi pidemmän päälle. Tee toki postaus jos viitsit! :3

  • ia ia sanoo:

   No kyllähän se paperi maksaa, että mitä enemmän sitä käyttää niin sitä kalliimmaksi se tulee.. :D Mutta mä en oo kyllä vielä katunut hankintaa, heh! Laitetaan vaikka postausta tulemaan :)

 14. Eeva sanoo:

  Kommentoin jo viimeksi, että sun bujo PITÄÄ saada painoon! Ihanin kalenteri, jota en ole nähnyt markkinoilla.

  Tai jos osa-aikaisena tulisit kirjoittamaan mulle hattaraisia luentomuistiinpanoja?

  • ia ia sanoo:

   Voin tulla kirjoittamaan! :D Vitsit että olis ihanaa jos joku antais mulle jonkun tekstin mikä pitäis kirjoittaa hattaraisesti, unelmaduuni! :D Oman kalenterin painaminen olis kyllä niiiin siistiä, mutta ei mitään käryä miten se käytännössä tapahtuisi..

 15. Lenia sanoo:

  Eikä mitä, mä oon Amsterdamissa 10. -14. päivä!! (tosin hengaan siellä kyllä koko ajan muutenkii) Jos oot Damiin menossa ja kiinnostaa vinkit (ehkä vähän sopimatonta mutta myös parhaista coffee shopeista löytyy tietoa), niin täältä löytyis!

  • ia ia sanoo:

   Hahha, no sehän sattui! :D Kaikki vinkit on tervetulleita, nakkaa vaik mailii jos ehdit tai laita vastausta tähän kommenttiin? ^_^

 16. Salli / strange sanoo:

  Tää sun kalenterihomma on kyllä niin upee! Mullakin on aika hieno merenneitokalenteri, johon liimaan prinsessa- ja kissatarroja… Vähän vaihtelua viimevuotiseen tylsään mustaan kalenteriin, heh.

  Jään seuraamaan mitä matkavinkkejä tänne tulee, koska ollaan perheen kanssa puhuttu, että lähdetään syksyllä Amsterdamiin viettämään siskon syntymäpäivää!

  (Onpas jotenkin jännittävää kirjoittaa tänne kommenttia pitkästä aikaa.)

  • ia ia sanoo:

   Heei strange, kiva kun tulit kommentoimaan! Sun kalenteri kuulostaa kans kyllä päheeltä :D Mä koitan koostaa taas jonkin reissupostauksen matkan jälkeen, jos siitä olis jotain hyötyä. Kivaa reissua, vaikka näin vähän etukäteen!

 17. Heli sanoo:

  Mun lempparikaupunki Hollannissa on Utrecht, se on kuin pikkukokoinen Amsterdam ilman järkyttävää ruuhkaa ja kiireen tuntua joka paikassa :) Itse nostaisin listalle myös De Haagin, ite pidin siitä enemmän kuin Rotterdamista. Käykää siellä ranalla pyörähtämässä, niin nättiä! Myös Damista yksi pannaripaikkasuositus: The Happy Pig Pancake shop! Niin sympaattinen pieni jälkkäripaikka ihanine myyjineen :) Ihanaa reissua, Hollanti on ihana!!

  • ia ia sanoo:

   No sehän sattui, Utrechtissä vietetään suurin osa meidän reissusta! Ihanan kuuloinen tuo pannaripaikka, pakko testata. Kiitos vinkeistä! :)

 18. iinustii sanoo:

  Ai hele, nyt en yhtään muista, että kävinkö jo kommentoimassa johonkin aikaisempaan bujopostaukseen enkä jaksa mennä tarkistamaan, joten… ei voi mitään. Mut siis ihanaa, bujo – ja suomenkielinen, meeep! Tai ainakin melkein XD … Lisää näitä postauksia!!! Olin jo sen ekan postauksen kohdalla niin onnellinen, ettei oo tosi.

  Mä tosiaan löysin bujoilun tossa viime vuonna, enkä kyllä usko ottavani normikalenteria enää ikinä käyttöön. Mä törmäsin bujoon itse asiassa vähän vahingossa, eli siis tympäännyin kaupan valikoimaan ja tein oman ja vasta sitten mulle selvisi että ”it’s a thing” ja aloin etsimään netistä enemmän infoa. En oo ikinä kokenut olevani taiteellinen tai lahjakas, en osaa piirtää ja mun käsiala on yks hirveimpiä ikinä, mutta mulle bujoilu on tehny just siks hyvää – sen lisäks että siinä saa harjoitella, se pakottaa tän neuroottisen perfektionistin välillä hyväksymään ne virheet (repesin tolle massiiviselle toukokuulle, ihanaa et jollekulle muullekin käy näin! XD) sen sijaan et alkaa repimään sivuja irti… tein mä kyllä sitäkin alussa suht paljon, hups. Bujoilussa on muutenkin parasta se, ettei sen vihkon sisältöineen tarvitse miellyttää ketään muuta kuin omistajaansa – sen takia seuraan facessa muun muassa minimalist bullet journal -ryhmä; joillekin tärkeintä on esteettisyys, se taiteilu ja itsensä ilmaisu, joillekin se et homma toimii ja asiat tulee hoidettua. Ite kuulun ehkä siihen välimaastoon siinä suhteessa, että tykkään käyttää värejä, mutta tärkeintä mulle on se, et se layout on oikeesti toimiva, fonteilla ei oo ollut väliä (ja sit näin nää sun postaukset ja iski kipinä, iiks)… Niin tai näin, tää on kyllä niin terapeuttista hommaa. Toimii myös hyvänä todellisuuspakoiluna kun ei halua tehdä esim. oppimistehtävää (kuten meikäläinen just nyt) tai ei jaksais lukea tenttiin, että on tässä ne omat vaaransakin :D

  Seuraavaks voisit sitten postailla tosi selkeän ohjeen et miten sä noi fontit oikeasti askel askeleelta taiteilet, koska mä tahdon päästä harjoittelemaan! :D

  • ia ia sanoo:

   Hehe, kiva jos tästä oli iloa! :) Haha, sähän oot siis ollut varsinainen bujo-edelläkävijä! :D Tuo on just parasta kun bujossa on täysi vapaus tehdä kaikki ihan niinkuin itse haluaa kun valmiit layoutit ei rajoita. Ja se, että saa joko koristella niin paljon kuin sielu sietää tai pitää homman tosi simppelinä! Niin, ja bujon askartelun rauhoittavasta zenistä nyt puhumattakaan :D Mä koitan laittaa taas bujomerkintää tulemaan, mietiskellään että miten ton kirjoituksenkin saisi mukaan kuvioihin! :)

Kommentoi