tiistai 06. kesäkuu 2017

matkavaatemuistoja

Mä en oo elämässäni matkustellut mitenkään kovin paljoa. En tiedä, ehkä se johtuu siitä että oon tietyllä tapaa arkajalka esimerkiksi varaaamaan hetken mielijohteesta lentoja jonnekin vaikka tiedossa olisikin sopivanmittainen pidennetty viikonloppu? Innostuin EF:n kaupallisen yhteistyön merkeissä kuitenkin muistelemaan niitä muutamia kohteita joissa oon käynyt ja poimin jokaiselta reissulta jonkin vaatekappaleen, joka vaatekaapista käteen osuessa tuo mieleen aina sen reissun ja vie takas pienelle mentaalimatkalle!

Hollanti (ja greipinkeltainen nahkatakki)

collage6

Mun uudehko keltainen nahkarotsi assosioitui tämänkeväisen Hollannin reissun ansiosta Utrecht-takiksi. Ihastuin kaupunkiin kyllä ihan täysillä! Suomessa ei ollut liiemmin vielä keväästä tietoakaan, joten oli niin talvenselätysvoittajafiilis kun siellä pärjäsi pelkällä nahkatakilla. Ja lisäneuleella ja huivilla.. Mutta silti! Nahkatakkikeli! Taskun pohjalla taitaa vieläkin olla paikallinen bussilippu.

Ruotsi (ja överivärikäs mekko)

collage5

Kävin kunnolla Ruotsissa vasta vajaa vuosi sitten, kun reissattiin bloggaajakamujen Nadjan ja Saijan kanssa muutamaksi päiväksi Tukholmaan. Siitä reissusta mua muistuttaa aina tuo Tukholman Beyond Retrosta löytynyt vintagemekosta tuunattu överivärikäs kolttu. Muistan tuon ostohetken erityisen hyvin siksi, koska samaan aikaan sovituskopeilla oli nuori nainen, joka sovitteli valkoista pitkää pitsimekkoa: Hänellä oli mukana muistaakseni äiti makutuomarina ja he yksissä tuumin päätyivät siihen, että se pitsimekko on sen naisen tuleva häämekko. Ne oli molemmat niin fiiliksissä että meidänkin piti kehaista että on muuten nätti mekko ja onnea tulevalle morsiamelle!

Yhdysvallat (ja appelsiininoranssi pitsitoppi)

colla1

Reissattiin mun parhaan ystävän kanssa kesällä 2014 miltei kuukaudeksi Yhdysvaltoihin. Vanhemmat lukijat muistaa varmasti sen kesäkuun, kun blogi oli täynnä New Yorkin keskuspuistoa, Brooklynin siltaa, pilvenpiirtäjäsiluettia, Coney Islandia, karkkikauppoja.. Se oli eka (ja itseasiassa tähän asti ainoa) kerta kun matkustin Euroopan ulkopuolelle, ja vieläpä niin pitkäksi aikaa! Reissun käytetyimmäksi vaatteeksi osoittautui oranssinkeltainen pitsitoppi, jonka puin helteellä niin hameiden, shortsien kuin lappuhaalareidenkin kaveriksi. Ja rasvasin hysteerisesti aurinkorasvalla ihoa myös topin alta koska olin ihan vakuuttunut että sen pitsinkin läpi voi palaa. EF tarjoaa englannin kielikursseja mm. just Yhdysvaltoihin sekä esimerkiksi Uuteen Seelantiin.

Unkari (ja oranssi hame)

Idcollage4

Reissattiin Unkariin Budapestiin viime elokuussa, ja siellä käytetyin vaatekappale oli tuo oranssi hame. Muistan kotona reissuvaatteita sovitellessani saaneeni yhtäkkiä jonkun ihme siveellisyyspäähänpinttymän, kun joka ikinen omistamani hame tuntui liian lyhyeltä?! Niinpä päädyin ratkomaan tuon hameen alasauman auki, jotta sain helmaan vajaat 10 senttiä lisäpituutta. Nyt uudelleen sovittelun myötä se tuntuu ihan mummohameelta. Mitä mä oikein ajattelin..

Espanja (ja olkihattu)

collage7

Toiseksi kauimpana kotoa oon ollut Espanjan saarilla vieraillessani joku vuosi takaperin, se oli mun eka aurinkoloma! Kunnon turistipaketti vielä muistaakseni, yhteiset bussikuljetukset ja kaikki. Mulla on oikeesti semmonen fiilis että tuo altailla lukemani kirja oli viimeisin lukemani kirja, ai kauheeta.. Muistan kuinka sain ennen meidän reissua jonkin hillittömän pakkomielteen tuosta olkihatusta, sellainen oli saatava. Lopulta löysin tarpeeksi kivan version Ebaysta, ja sitten jännitettiin että 1. kerkeekö se saapua ajoissa ja 2. saanko pakattua sen matkalaukkuun. Pakkausprioriteettejä vähän muunnellen mahtui se hattukin mukaan! Enkä oo sitä tuon reissun jälkeen tainnut käyttää kuin kerran.. Mutta se on vieläkin olemassa! EF:n espanjan kielikurssille voi reissata Espanjan lisäksi Costa Ricaan.

Tanska (ja limenkeltainen villakangastakki)

collage3

Kaksi kevättä sitten reissattiin taas mun luottoreissuystävän kanssa, tällä kertaa kohteena oli Kööpenhamina, Tanska. Ihastuttiin molemmat kaupunkiin niin paljon, että alettiin kahviloissa istuessa jo visioida että mikä olis meidän vakkarikahvila ja mikä olis meidän lähikauppa jos kun me sinne muutetaan. Ja voi värikkäät talot, meikäläisen heikko kohta.. Valitsin reissutakiksi aika hyvin noihin taloihin sointuvan keltaisen villakangastakkini, ja mulle tulee siitä jotenkin nykyään aina mieleen tuo kun pönötän kanaalin varrella postikorttitalorivistö takanani keltaisessa takissani. (Ja muistan miten Köpikseen saapuessamme oltiin vähän eksyksissä ja miltei myöhässä meidän Airbnb-treffeiltä, ja hyisessä tihkusateessa ja kevyessä ketutuksessa paineltiin google mapsin kanssa menemään. Minä keltaisessa takissani pinkkiä matkalaukkua perässäni vetäen. Vastaan kävellyt pappa huvittui selvästi mun kilometrin päähän paistaneesta ketutuksesta sekä takista ja naureskeli jotain tanskaksi ohi kävellessään..)

Oivoi, näitä kootessa kyllä iski matkakuume. Haluaisin lähteä haalimaan lisää (sekä reissu- että reissuvaate-)muistoja! Mikä mua EF:n toimintaan tutustuessani ilahdutti huomata oli se, että kielikurssit ei ole pelkästään nuorten juttu. Kielikursseille voi osallistua kaikenikäiset kielen tasosta riippumatta, miten ihana tieto näin 27-vuotiaana :) Kielikursseja löytyy 7 eri kielellä yli 40 kohteessa, ja niiden perus Lontoiden ja Maltojen lisäksi lähteä voi esimerkiksi Kaliforniaan, Etelä-Afrikkaan tai vaikkapa Honoluluun. Muutenkin kielen oppii kaikista parhaiten just siinä ympäristössä, jossa sitä kieltä ihan oikeesti kuulee käytettävän!

Laitetaan vielä reissukuumeilun lopuksi kommenttiboksissa jakoon yksi Kånkenin reissureppu jonka voi täyttää niillä lempparireissuvaatteilla (eli mun tapauksessa ylläolevan kertauksen perusteella ainakin 80-prosenttisesti keltaisilla asioilla.. Huomasitteko muuten miten ovelasti nimesin 4 keltaista asiaa vähän eriksi :D). Kysymys kuuluu, että mihin sä haluaisit lähteä kielikurssille, tai ootko joskus ollut kielikurssilla? EF:n kielikurssitarjontaan voi tutustua täällä! Osallistumisaikaa on 14.6. asti, kilpailun säännöt löytyy täältä.

Nyt taas kohti uutta työpäivää. Uskaltaiskohan varata seuraavalle kesälomapätkälle oikeesti jonkun reissun..??


Saatat pitää myös näistä:

94 Responses to “matkavaatemuistoja”

 1. Mantu sanoo:

  En oo ikinä ollut kielikurssilla, mutta jos lähtisin niin lähtisin ruotsiin. Harmittaa tosi paljon, etten koulussa aikanaan viitsinyt opetella ja tällä hetkellä tilanne on, että en osaa muodostaa edes alkeellisinta lausetta. Joskus lukioaikana mietin vaihtoon lähtöä ruotsiin, mutta se jäi. (Ja myöhemmin kun juttelin aiheesta äitin kanssa, sen kommentti oli ”no et sä minnekään ruotsiin olis lähteny! Kyllä sä olisit lähtenyt mahdollisimman kauas! Ööö kiitti… :-D)

 2. Tiina H sanoo:

  Kielikurssit on olleet minun mielessä jo vuosia ja en oo vieläkään saanut lähdettyä! Ensin oli tarkoitus mennä kasiluokan jälkeen, sitten lukioa edeltävänä kesänä, sitten sitä seuraavana.. ja arvaahan miten on käynyt :D Minun unelma on koko tämän ajan ollut matkustaa kielikurssille Britteihin, etenkin Brightoniin, jossa jopa kaksi minun kavereista on käynyt menneinä kesinä.

 3. Minttu-Maaria sanoo:

  Oon ollu kielikurssilla 17-vuotiaana Brightonissa :) oli tosi hauska kokemus ja lähtisin ihan tosi mielellään näin vanhempanakin uudestaan Britteihin käymään.

 4. Laura sanoo:

  Kielimatkalle haluaisin lähteä Australiaan! Se on paikkana aina ollu jotenkin tosi kiinnostava, vaikka mun tuurilla saisin varmasti jonkun skorpioninpureman tai vastaavaa..
  En kyllä varmaan ikinä tohtisi lähtee minnekään niin kauas, oon pahemman luokan kotirotta, jota ei inspaa ees sellaset viikonloppureissut Helsinkiin :D kotona nyt on vaan aina paras!

 5. szz sanoo:

  Mä lähtisin jonneki mahdollisimman kauas :D Kanada on kiinnostanu jo pitkään! Kielikurssilla en oo ikinä ollut mutta muuten pari lyhyempää pätkää asunut ulkomailla ja joka vuosi on johonki reissuun päästävä! Mitä useammin sen parempi ;)

 6. Rimma sanoo:

  Espanjan kurssi Costa Ricassa olisi mahtava!

 7. Halla sanoo:

  Oih, Irlanti ois ehdottomasti mun ykköskohde! ^^

 8. Kisu sanoo:

  En oo koskaan ollut kielikurssilla, vaikka olisin nuorempana kyllä halunnutkin. Nykyään haluaisin verestää ranskan kielen taitoja, jotka on muinoin olleet aika hyvätkin, mutta olemattoman käytön takia huvenneet ihan täysin. Voisin siis hyvin kuvitella meneväni johonkin ranskankieliseen maahan kielikurssille, varsinkin jos olisi joku sellainen vaihtoehto, jossa opiskelua ei aloitettaisi ihan alkeista.

 9. nannneih sanoo:

  Haluisin ehdottomasti lähteä kielikurssille Uuteen-Seelantiin! Sinne kun ei muuten tulisi ihan noin vain lähdettyä reissuun ja jokin (esim Game of Thrones kuvauspaikat) kyseisessä maassa vaan kiehtoon.

 10. höpö sanoo:

  Kyllä mä Britteihin tai Irlantiin lähtisin edelleen, kuten kovasti vuosia sitten suunnittelin. Toteuttamatta jäi, mutta kävin kuitenkin ihan vain lomailemassa Lontoossa. Ihania vaatekappaleita kuvissa, itsellä tuolta Lontoo-reissulta muistona jokapäiväisessä käytössä oleva nahkareppu.

 11. SiiriS sanoo:

  No eihän tuo oranssi mekko oo yhtään mummo, tosi hieno. :) Eikä oo nyt tarkotus näsäviisastella, mut eiks lime oo vihree ja tota takkia kuvais paremmin sitruunankeltainen? ;) Nää matkapostaukset ei kyl yhtää helpota tätä matkakuumetta. Onneks heinäkuus on tarkotus lähtee poikaystävän kaa baltiaan roadtripille.

 12. Katri_i sanoo:

  Tämä mimmi suuntaisi ehdottomasti Euroopan ulkopuolelle – joko L.A. tai Uusi-Seelanti houkuttaisivat kovasti! :-)

 13. JJ sanoo:

  Hawaijille!8)

 14. Milja sanoo:

  Mää haluaisin varmaan Saksaan, koska osaan sitä jo valmiiks vähän ja ois ihana päästä petraamaan kieltä oikein kunnolla!

 15. Laura sanoo:

  Mä lähtisin kyllä Costa Ricaan! Aion lähivuosina matkata muutamaksi kuukaudeksi kiertämään Etelä-Amerikkaa, mitä ennen tuo espanjan kieli ois hyvä ottaa haltuun. Opiskelen englantia niin englannin kielikurssit ois varmaan aika turhia, mutta kyllähän sitä mielellään reissailis vaikka mihin noista englanninkielisen maailman kohteista 8)

 16. AlisaA sanoo:

  Mä olen ollut kielikurssilla maltalla. Sinne vois kyllä mennä uudestaankin!

 17. Rose sanoo:

  Kielikurssilla en ole koskaan ollut, mutta matkustelun myötä rakastuin niin palavasti Britteihin, että sinne suunnalle kielikurssikin veisi. (:

 18. Jenna sanoo:

  Oon ollu ausseissa kielikurssilla, mutta nyt lähtisin jonnekkin opiskelemaan espanjaa! Todennäköisesti päätyisin jonnekkin mahdollisimman kauas :D

 19. Elli sanoo:

  En oo koskaan ollut kielikurssilla, mut lähtisin varmaan Espanjaan tai Costa Ricaan kielitaitoani kartuttamaan. Espanjaa tuli opiskeltua lukiossa, mutta sen jälkeen se onkin päässyt jo vähän unohtumaan… :D

 20. Sariska sanoo:

  Johonkin lämpimään Euroopan maahan, johon voi sitten eläkeikäisenä muuttaa kielen jo oppineena :D

 21. Julia sanoo:

  En oo ikinä ollut kielikurssilla, vaikka EF:n esitteitä oon tilannut parikin kappaletta kotiin :-D ei vain ole uskallus riittänyt! Mä lähtisin ehkäpä Espanjaan, tarkemmin Barcelonaan – saisinpahan mun alkutaipaleessa olevalle espanjan kielen opiskelulle vauhtia!

 22. jennies sanoo:

  Reissu Italiaan olisi mahtavaa. Sellanen Eat Pray Love -tyyppinen puolivuotinen jossa oppisi kielen ja saisi samalla herkutella pastaa, pitsaa, rapeakuorista leipää ja tietenkin viinejä. AH!

 23. Roosa sanoo:

  Lähtisin Espanjaan! Oon opiskellut espanjaa monta vuotta, mutta puhuminen silti tuottaa vaikeuksia heh :D Olis huippuu oikeesti päästä käyttämään oppeja!

 24. Jansu sanoo:

  Haaveilin yläasteella ja lukiossa kielikursseista Lontoossa, mutta en sitten lopulta uskaltanut lähteä. Onneksi lähdin AMK:ssa vaihtoon Englantiin, joten ei se hirveästi jäänyt kaduttamaan! Nyt haaveena olisi lähteä muutamaksi kuukaudeksi Ruotsiin, jotta oppisin puhumaan ruotsia sujuvasti, joten kielikurssin kohteeksi valitsisin Ruotsin :)

 25. Henski sanoo:

  En ole ollut kielikurssilla. Jos kielipäätä olisi, ranskan opiskelu olisi huippua! Englantia osaan ihan hyvin, mutta kyllä mielelläni suuntaisin Britteihin opiskelemaan oikeasti englantia. Saisi lisää varmuutta sen puhumiseen.

 26. Elina sanoo:

  Ruotsissa en ole koskaan käynyt, ja samalla ​voisi muistella sitä kieltäkin.

 27. helmi sanoo:

  En ole koskaan ollut kielikurssilla, mutta jos nyt lähtisin, niin jokin kaukainen kohde kiinnostaisi, esimerkiksi Uuusi-Seelanti ja sen kaunis luonto. Ja ai kamala, onko tuosta sun Yhdysvaltain-matkasta muka jo kolme vuotta?!!

 28. mennika sanoo:

  Mie olin 9 vuotta sitten 2 viikon kielikurssilla Englannissa Brightonissa mun siskon kanssa. Meillä sattui niin hassusti, että samassa hostperheessä asui kaksi muuta suomalaista tyttöä, samasta pienestä tuppukylästä kuin me oltiin :D Nauratti, että miten pieni maailma voi olla. Reissu oli hurjan ihana ja itse asiassa just eilen palasin neljänneltä Irlannin reissultani. Tää oli kaikista tehdyistä matkoista poikkeava siinä, etten ostanut yhtään vaatekappaletta itselleni! :D

 29. tiinuska sanoo:

  En oo ikinä ollu, mutta eniten kiinnostais englannin kielikurssi ja ehkä mieluiten Iso-Britanniaan. On niitä maita
  niin paljon missä haluais käydä.

 30. juusto sanoo:

  Lähtisin kielikurssille mahdollisimman kaukaiseen ja lämpimään maahan, jossa puhutaan englantia. Uskon osaavani englantia oikein hyvin, mutten pääse oikeastaan koskaan puhumaan englantia.
  Olen opiskellut monia muitakin kieliä, mutten osaa yhtäkään niistä välttävää paremmin… Ehkä ne olisivat fiksumpia vaihtoehtoja, mutta liian pelottavia toistaiseksi.

 31. pööpö sanoo:

  Mä lähtisin USAan, New Yorkiin niin saisin kierrettyä kaikki jazzkuppilat samalla. <3

 32. Maiju sanoo:

  Nuorempana halusin aina kielikurssille mutten koskaan päässyt huokean hinnan vuoksi. Syksyllä haave heräsi uudelleen kun luin, että kielikurssit eivät enää ole vain aikuisille. Muutamakin vaihtoehto kiinnostaisi mm. Honolulu ja Uusi-Seelanti :)

 33. muste sanoo:

  Kielikurssi Jenkeissä ois mahtis ! Kuulun vielä toistaiseksi tähän sorttiin, joka ei oo Eurooppaa pidemmälle lähtenyt koskaan reissuun, eksoottisin kohde Euroopan sisällä lienee Islanti ja toisaalta Portugalin läntisellä rannikolla hivoin jo Atlanttia :) Tykkään kyllä tosi paljon Keski- ja Etelä-Euroopan kaupungeistä ja mun tavoite on kiertää pikku hiljaa kaikki isoimmat Euroopan kaupungit/pääkaupungit.

 34. eltsi sanoo:

  Kanada kiinnostais :-)

 35. Tytti sanoo:

  Siis mitä, onko tuosta sun Ameriikan reissusta muka jo noin kauan? Ja Kööpenhaminasta muka kaksi kevättä? Miten hiton nopeasti aika on kulunut :D

  Kielikurssilla ei oo mun koskaan tullut käytyä. Kielimatkalle meitsi lähtisi tällä hetkellä järkisyistä varmaan Ruotsiin, eli siihen kieleen tarviin preppausta tällä hetkellä eniten. Toisaalta Saksa on maana ja kielenä mun ikuinen rakkaus, niin se olisi myös erittäin vakavasti harkittava vaihtoehto :D

 36. jennie sanoo:

  Halusin yläasteella kielikurssille, mutta en saanut lupaa. Enkä varmaan oikeasti olisi edes uskaltanut. Nykyään voisin lähteä kielikurssille esim. Ruotsiin tai Espanjaan.

 37. Iidex sanoo:

  Oon lähdössä 13 päivä, eli (huhhhuh) alle viikon päästä kahdeksi viikoksi Maltalle opettelemaan englantia EF:n kurssille. Rakas mummi suostui kustantamaan kun pitää kielten osaamista niin suuressa arvossa ja tärkeäähän se onkin. Harvassa duunissa pääsee kunnolla etenemään ellei kielitaito ole kohdillaan.

  Englannin kieli oli varma valinta ensimmäiselle reissulleni kielikylpyyn sen ollessa vahvin kieleni (tietysti suomen lisäksi). Ensivuoden tulevien Espanjan kurssien jälkeen tahtoisin lähteä opettelemaan sitten espanjaa. Vielä en osaa kieltä yhtään, joten en uskaltanut ensikertalaisena lähteä kokeilemaan, mutta toivottavasti ensivuonna! :)

  Upeita nuo Hollanti kuvat, pitää itsekkin päästä käymään <3

  • ia ia sanoo:

   Oii, ihanaa kielireissua! Voi kiitos, Hollanti oli niin nätti että siitä oli helppo saada hyviä kuvia :D

 38. Outi sanoo:

  Olin nuorena kaksi kertaa Briteissä kielikurssilla. Se oli tosi hauskaa ja hyödyllistä! Silloin kyllä jo kaikki suomsituimmat kielikurssikaupungit alkoivat olla niin täynnä kurssilaisia, että se ärsytti jo paikallisia. Meitä jopa kehoitettiin olemaan käyttämättä järjestäjätaholta saamiamme reppuja joista meidät tunnisti kielikurssilaiseksi! Ja tämä tapahtui siis 90-luvulla.
  Nyt jos voisin mennä kielikurssille, menisin ruotsiin. Haluaisin oppia puhumaan sujuvaa ruotsia, ja parhaiten kieltä oppii menemällä paikanpäälle ja altistumalla sille 24/7.

 39. Hanna sanoo:

  En ole koskaan ollut kielikurssilla, ja taidan olla hiukan yli-ikäinenkin, ainakin valmismatkoille. Mutta haluaisin lähteä Japaniin. Itseopiskelen ihan omaksi huvikseni japanin kieltä ja kulttuuria, ja olisi ihanaa päästä paikanpäälle testaamaan, tajuanko mitään

 40. Deode sanoo:

  En oo koskaan ollut, mutta mielelläni lähtisin Ruotsiin. Rakastan sitä kieltä, ja harmittaakin, että en lukiossa jaksanut sitä kunnolla opiskella. Ehkä vielä joskus opin senkin kielen kunnolla, haluaisin oikeastaan myös asua siellä. :)

 41. Kerttu sanoo:

  En ole kielikurssilla ollut mutta jos lähtisin sellaiselle, niin lähtisin Ruotsiin. Kouluruotsi ei päähän tarttunut ja nyt töissä ruotsia tarvitsisi päivittäin.

 42. Hanna sanoo:

  En oo koskaan kielikurssilla ollut, mutta jos lähtisin niin mieluusti ottaisin suunnaksi vaikkapa Ruotsin tai Saksan!

 43. Henriikka sanoo:

  Olin joskus lukioaikana kielikurssilla Englannissa. Jo silloin mukana keikkui tumman vihreä kånken. Kielitaidon kohentumisen lisäksi matkaan jäi kaipuu takaisin brittein saarille. Kånken vetelee jo viimeisiään enkä ole vielä päässyt uudelleen Englantiin.

 44. Petra sanoo:

  Sun USA:n matkasta on jo kolme vuotta?? Mitäää. Muistan ne postaukset vieläkin tosi hyvin, miten tosta on noin kauan mukamas :D

  Jos olis rahaa ja aikaa niin lähtisin Etelä-Afrikkaan kielikurssille, tai ehkä opintovuodellekin! Äh kun himottais käydä Etelä-Afrikassa. Some day.

 45. Marjo sanoo:

  Kielimatka Japaniin olis ihan mun unelma! Muutama vuosi sitten opiskelin japania, mutta kun kieltä ei käytä niin se tuppaa unohtumaan. Olis kiva lähteä vähän kertailemaan. :-)

 46. Jenna sanoo:

  Uusi-Seelanti! :)

 47. Piitzi sanoo:

  En oo käyny kielikurssimatkoilla mut lähtisin Italiaan! <3 Come stai? Tutti bene?.... :D

 48. Holli sanoo:

  En ole koskaan ollut kielikurssilla ja jotenkin on ajatellut, ettei sitä enää näin ”vanhana” voi mennä, mutta voisihan sitä! Lähtisin parantamaan englantiani Jenkkeihin (jostain syystä olen edelleen matkustelusta huolimatta todella epävarma enkun puhuja) tai sitten palauttelemaan mieleen lukioaikaisia espanjan opintoja Espanjaan tai Costa Ricaan :)

 49. Sanni sanoo:

  En oo kielikurssia kokenut,mutta harkinnut näin aikuisiällä kyllä! Joko Ranskaan et saisin mun ”bonjour-bon appetit” -sanaston heräteltyä taas henkiin vuosien jälkeen tai sit Uuteen Seelantiin tai Havaijille ottamaan uutta puhtia enkun kieleen lomailun ohessa :)

 50. Jansku sanoo:

  Mä lähtisin Lontooseen kyllä saman tien :D joskus nuorempana siitä haaveilin, mutta eipä tullut lähdettyä… En olis kyllä varmaan yksin uskaltanutkaan! Nyt tuli vaan hirveä matkakuume tästä sun postauksesta :)

 51. avaruuskenguru sanoo:

  Itse asiassa oon ollut kielikurssilla briteissä kerran joskus vuosia sitten! Espanjan kurssi kiinnostais myös, oikeastaan ihan sama missä. :) Mukavaa kesää!

 52. Miia sanoo:

  Ehdottomasti lähtisin Kanadaan. Se jotenkin kiehtoo kun oma tietämys maasta on suhteellisen pieni. Samalla voisi treenata englannin taidot paremmaksi ja mahdollisesti oppia vähän ranskaakin. :)
  Koskaan aikaisemmin en ole ollut kielikursseilla.

 53. lintu sanoo:

  Ooh.Kielikurssilla en ole koskaan ollut, mutta kävin keväällä ekaa kertaa Köpiksessä ja se vei kyllä sydämen. Vaikka kieli on kirjoitusasultaan helpon(=ruotsin) oloinen, on ääntäminen jotain niin koomista, että tanskaa voisin lähteä opiskelemaan. Tai venäjän kielikurssi olisi kyllä tarpeen! Huisi maa, mutta kieli on niin konstikas, ettei sitä oikein saa haltuun kansalaisopiston tunneilla..

 54. Minna sanoo:

  Oon ollut EF:n kielikurssilla Maltalla monta vuotta sitten ja siitä jäi kyllä ihanat muistot ikuisiksi ajoiksi :) Suosittelen kaikille!

  Super söpöjä (keltaisia) vaatteita sulla noissa kuvissa!

 55. Siiru sanoo:

  Ihan uutta mulle, että kielikursseille voi osallistua kaiken ikäisiä! Mieluiten lähtisin englannin opiskelijana Irlantiin opettelemaan irkkuaksenttia ja pyydystämään leprakauneja tai sitten Ranskaan, jonka kirjoittaminen sujuu hyvin mutta puheen tuottaminen takkuaa :-D

 56. mmagic sanoo:

  Voih, Uusi-Seelanti kuulostaa ihan mahtavalta! Matkakuume on ollut kova jo ikuisuuden. Melkein lähdin Lontooseen yliopistoon, mutta sitten iski arkajalkuus ja Helsinki vei voiton. Joten kielikurssi kielenopiskelijalle olisi täydellistä.
  Ihanaa, että kaikki matkavaatteesi ovat niin iloisen värisiä, sen lisäksi että piristävät värillään muistuttavat myös matkoista :)

 57. Maija sanoo:

  En ole ollut kielikurssilla, mutta jos lähtisin, niin lähtisin Irlantiin! Mukavaa kesää! :)

 58. Annukka sanoo:

  En ole käynyt koskaan kielikursseilla nuorena koska vähävaraisesta perheestä olen lähtöisin mutta ehdottomasti haluaisin lähteä kielikurssille Saksaan vahvistamaan alkeellista saksan kielen taitoani, mikä olisi hyödyksi tulevassa ammatissa eli prosessitekniikan diplomi-insinöörinä. Nyt kesät menee työskennellen ja talvet opiskellen niin saa nähdä kerkeääkö koskaan kielikurssille vaan lähteekö suoraan vaihto-opiskelemaan ulkomaille ja vahvistamaan kielitaitoa :)

 59. Minja sanoo:

  En oo ikinä ollu kielikurssilla, mutta jos nyt pääsis lähtemään, valitsisin Australian. :)

 60. Saara sanoo:

  Lähtisin ehdottomasti taas Italiaan! Roomaa on ikävä. En ole ollut EF:n kursseilla ikinä, vaikka valikoimaa olenkin selannut.

 61. C sanoo:

  Keltaista ei voi olla koskaan liikaa! Ps kielikursseihin liittyen, tiiätkö nypyköiden lastenlaulu, jossa luetellaan maita ja yhdessä säkeistössä lauletaan että ’Tanskan maa toi lapsilleen Lego-autoja ja kielen jollaista ei pysty puhumaan’? :D

 62. piia sanoo:

  en oo ikinä ollu kielimatkalla mut ranska/australia/kanada ois kiinnostavimmat ehokkaat!

 63. lusene sanoo:

  En ole ikinä ollut kielikurssilla, vaikka ne yläasteikäisenä etäisenä ajatuksena kiinnostivatkin. Olin vain silloin ihan liian nössö lähtemään mihinkään :D Nyt menisin ehkä Saksaan, vaikka olen siellä kyllä jo yhden kesän viettänytkin. Se kielitaito ei sitten kuitenkaan parantunut ihan toivotulla tavalla. Haluaisin oppia myös norjaa (et arvaa mikä on inspiroinut), mutta sinne ei taida päästä kielikurssille. Kesätöitä voisi kyllä joskus ajatella.

  P.S. Jenkkipoikaystävästoori osa 3: kävin viime kuussa ”kielikurssilla” Amerikassa :—) Oli tosi ihana reissu enkä kuollut, vaikka se yksin lentäminen jännittikin etukäteen ihan kamalasti. Tuli tehtyä oikein road trippejä eri osavaltioihin itärannikon tietämillä ja nähtyä vaikka mitä jännää. Nyt olisi jo kova hinku takaisin nyyh. Ensi kerralla sitten länsirannikolle :D

  • ia ia sanoo:

   Hei ihana kuulla! Muakin jännittäis kyllä yksin lentäminen niin hemmetin kauas :D Ihana että kaikki meni hyvin, road tripit kuulostaa ihan supereilta <3 Ottakaa mut messiin länsirannikon road tripille, jooo it's a deal! :D

 64. Laura sanoo:

  Olen ollut aiemmin yliopiston kautta Nordkurs-intensiivikielikurssilla Göteborgissa ja työharjoittelussa Berliinissä, mikä on tietysti saksan ja ruotsin kielen opettajalle aika must ;) Kolmanneksi kieleksi olen haaveillut espanjaa, joten tulevaisuudessa suunnittelen kielikurssia tai pidempää oleskelua Espanjassa, ehkä Madridissa, Valenciassa tai Málagassa! Suosittelen kielikurssia lämpimästi kaikille, kielen oppii parhaiten siinä ympäristössä, jossa sitä kuulee ja pääsee käyttämään aktiivisesti! :)

 65. Mira sanoo:

  Kävin Barcelonassa Espanjan kielikurssilla parhaan kaverin kanssa yläasteen jälkeisenä kesänä. Oli huippu matka mutta en kyllä muista kovin paljon espanjaa nyt enää 8 vuotta myöhemmin :D Hauskaa oli myös se että meidän matkanjohtaja tuli reissunjälkeisenä syksynä meidän kouluun espanjanopeksi!

 66. Mari sanoo:

  En ole ollut kielikurssilla ulkomailla, mutta koska viimeisimmäksi olen opiskellut espanjaa, niin sitä olisi kiva lähteä opiskelemaan espanjankieliseen ympäristöön. Espanja on vähän liian lähellä, joten tuo Costa Rica olisi ihana :)

 67. Maija sanoo:

  Italia houkuttaa aina matkakohteena. En tiedä riittäiskö yks alkeiskurssi kielikurssin pohjaksi, mutta ainahan sitä voi haaveilla!

 68. Hanna sanoo:

  Rupesin selaamaan EF:n sivuja kun piti osallistua tähän kisaan. En ollut tullut ajatelleeksi että aikuisenakin voisi lähteä kielikurssille! Tosin perheellisenä yrittäjänä kurssin pituus ei voisi olla kuin se 2vko. Tosiaan selasin noita sivuja ja päätin että ITALIA olisi se paikka. Jo jonkin aikaa ollut pieni haave oppia Italiaa ja sitten eksyinkin kansalaisopiston sivuille etsimään Italian kursseja ja sitten unohtuikin tämä kisa. Mutta palasi lopulta mieleen ja tulin vastaamaan.

 69. annie sanoo:

  Mä en oo koskaan ollu kielikurssilla, mutta ois niin siistiä lähteä Jenkkeihin tai Kanadaan, varsinkin Toronto houkuttelis. Pitääpä tutustua vähän tarkemmin tarjontaan, jos tälläselle teini-iän kauan sitten ohittaneelle löytyis jotain kivaa. :D

 70. saya sanoo:

  Lukioaikoina kielikurssi pyöri mielessä, mutta en jotenkin ikinä saanut lähdettyä. Nyt taidan odottaa, että pääsen ulkomaille vaihtoon yliopiston kautta, ja saada sitä kautta ”kielikurssin” :) unelmamaita olisivat Australia tai Uusi-Seelanti.

 71. iisamai sanoo:

  En ole koskaan käynyt kielikurssilla. Lukion jälkeen pidin välivuoden ja silloin olin lähdössä au pairiksi Irlantiin suomalais-irlantilaisperheeseen, mutta sairastuin itse vähän vakavemmin joten se sitten jäi. Lähtisin noista Ef:n tarjonnoista ehdottomasti Iso-Britanniaan ja Irlantiin. :)

  Ihana olisi käydä myös Tanskassa ja Norjassa. Kumpaakaan kieltä en tosin osaa ihan kuin muutaman sanan ja norjaksi lähinnä vain kiroilla, mutta hei, eikö sillä pääse jo hyvin alkuun? :D

 72. Matleena sanoo:

  Mä lähtisin joko ihan vaan Ruotsiin tai sitten astetta kauemmas Australiaan! En ole koskaan ollut kielikurssilla, mutta vaihdossa kyllä. Yhdenlainen kielikurssi kai se sekin oli

 73. Annu sanoo:

  Siis mitä, mä en todellakaan ole ajatellut että voisin 27-vuotiaana lähteä enää millekään kielikurssille mutta hyvänen aika, kuka mua muka estää? Muistan kun teininä tilailin noita EF kielimatkojen esitteitä ja pidin äidille kuinkahan monta luentoa siitä kuinka mun elämänlaatu paranis jos vaan pääsisin Brightoniin kielimatkalle. No en päässyt, ehkä on aika ottaa asiat omiin käsiini, ja tutkia uutta kieltä ja paikkaa! :)

 74. Julia sanoo:

  Pääsin lukiossa Pohjola-Nordenin stipendillä viikon kielikurssille Ruotsiin, ja se oli kyllä aika mahtava kokemus! Pääsin ensimmäistä kertaa ulkomaanmatkalle ja sain vielä reilusti rohkeutta ruotsin käyttöön, mistä oli apua myös seuraavan syksyn yo-kirjoituksissa. Seuraavaksi haluaisin oppia paremmin kiinan kielen, jota olen opiskellut yliopistossa nyt pari vuotta!

 75. Sani sanoo:

  En ole ikinä kielimatkalla ollut mutta Italia tai Britit voisi olla aika rento. Mukava kuulla että nuita on vanhemmillekin :)

 76. Heli sanoo:

  Moikka!
  Teininä haaveilin kovastikkin juuri näistä EF:n kielikursseista, mutta valitettavasti meidän perheellä ei ollut tarpeeksi rahaa siihen silloin.
  Nyt kun olen omillani, niin haluaisin lähteä kielikurssille Saksaan Berliiniin! :-)
  Olen käynyt Berliinissä minilomalla, mutta olisipas ihanaa päästä sinne pidemmäksi aikaa oppimaan kieltä.

 77. Kaisa Niemi sanoo:

  Jos ihan vapaasti saisin valita niin ottaisin ”riskin” ja lähtisin oppimaan espanjaa. Tämän hetkinen kielitaitoni kattaa vuosien takaiset Serranon perheen jaksot ja pikakelauksella läpikäydyt alkeet Duolingo -sovelluksella. Mutta miksi juuri espanja ja Espanja? Haluaisin matkustaa Etelä-Amerikkaan, mutta en uskalla lähteä sinne ilman kielitaitoa joten ehkä juuri siksi olen aina halunnut oppia kyseisen kielen, mutta en ole saanut aikaiseksi mennä vapaa-aikavirastojen tms. (kesä)kursseille sitä opiskelemaan.
  Ja vaikka Etelä-Amerikassa puhutaan espanjaa muilla murteilla, niin parhaimman pohjan niiden ymmärtämiseen saisi varmasti jos osaisi puhua niiden ”kantakielestä” sujuvasti. Minulla on myös yksi espanjalainen ystävä, jota tulee aina silloin tällöin tavattua, mutta hänen muu perheensä ei osaa englantia, joten senkin suhteen olisi aivan mahtavaa osata sanoa heille muutakin kuin iHola ja el grande cerveza!

 78. Linda sanoo:

  En oo koskaan ollut mutta Ruotsiin haluaisin lähteä.

 79. Olppa sanoo:

  Oi, lähtisin New Yorkiin! Rakastan jenkkienglantia,ja New York on pyörinyt mielessä pitkään – siellä haluaisin käydä! Kävisin siinä Sinkkuelämää-korttelissa, Brooklynyssä, pyörisin Down Townissa, istuisin pitkään jossakin brunssilla…. Ehkä ensi vuonna… ;)

 80. Laura sanoo:

  Oon halunnu jostain 12-vuotiaasta lähtien kielikurssille, silloin haaveissa siinti eteläinen Iso-Britannia, joko Brighton tai Isle of Wight. Nyt jos lähtisin niin Ruotsi houkuttelis! Englanti kuitenkin taipuu jo niin hyvin, että ruotsin kielen taitoni ansaitsis vuorostaan panostusta :D Toki vois olla hauskaa lähtee johonkin maahan opettelemaan kokonaan uuen kielen alkeet, esim. Saksaan tai Espanjaan. Tai voi vitsi Itävaltakin ois ihana. Apua mikä reissukuume sytty tätä kommenttia kirjottaessa :DD

 81. Sara sanoo:

  kohteena olisi aivan varmasti britit ja kaupunkina joko Bristol tai Brighton :)

 82. Annie sanoo:

  Italia, ehdottomasti!

  Mä olen jo päätynyt siihen tulokseen, ettäoon sielultani italialainen. Vietin viime syksynä kuukauden siellä työharjoittelun merkeissä ja ihan harmittaa oma heikko italiantaito.

  Oi kumpa pääsis jo takaisin <3

 83. heinihei sanoo:

  Kanadaan ehdottomasti! Se luonto ja kulttuuriympäristö on ihan mieletön, vaikka ehkä ei jonkun mielestä ole tarpeeksi ”eksoottinen” verrattuna Suomeen. Pääsis kans puhuu sekä ranskaa että englantia!

 84. Johanna sanoo:

  En ole käynyt ikinä kielikurssilla, mutta houkuttelisi lähteä johonkin espanjankieliseen maahan taannoisia lukion espanjan oppeja verestämään :D Barcelona on rakkauskaupunkini, mutta myös eksoottinen Costa Rica kuulostaa houkuttelevalta :)

 85. julia sanoo:

  En oo koskaan ollu kielikurssilla, mutta haluisin lähteä ihan ehdottomasti Uuteen-Seelantiin! Uusi-Seelanti ja Taru sormusten herrrasta -leffojen kuvaupaikat on se kaikista suurin unelma.

Kommentoi