tiistai 20. kesäkuun 2017

eilinen kuvina ja uusi luuri

Ahh, vihdoinkin sain aikaiseksi päivittää vanhan puhelimeni, joka on tehnyt hidasta kuolemaa jo viimeisen vuoden verran! Uuteen puhelimeen siirtymistä oon harjoittanut mentaalitasolla jo pitkään, ja oon koittanut löytää Oneplus-vanhukselleni seuraajaa, jossa olisi yhtä loputon akku, muisti sekä näyttö, ja käyttöliittymän tulisi ehdottomasti olla Android. No nyt vihdoin löytyi ihan nappiseuraaja luurilleni, nimittäin sain kaupallisessa yhteistyössä ASUSin kanssa testattavaksi ASUS ZenFone Zoom S:n.

Käytiin eilen vähän seikkailemassa lähipusikoissa aurinkoisen iltapäivän kunniaksi ja napsin siinä samalla muutamia testikuvia puhelimella. Kaikki postauksen kuvat on otettu siis tuolla Asus ZenFone Zoom S:lla  (paitsi nuo kaksi kuvaa puhelimesta). Niin, ja varautukaa siinä kuvien lomassa vanhan kunnon nörtti-ian tekniikkapuheisiin :D

asus19

Eilisen asu! Pelastin tuon mekon viikonloppuna ullakolta raahaamistani jätesäkeistä, jotka oli tosiaan odotellut siellä suljettuina kirppismyyntiä parin vuoden verran.. Mutta mekon printti passasi pastellitukkaan niin kivasti, että pelastin sen myyntipinosta takaisin käyttöön.

asus4

asus1

ASUS ZenFone Zoom S:ssa on satsattu erityisesti kameraan. Kuvatessa voi halutessaan käyttää manuaalitilaa, jossa voi säätää itse ISO-arvon, suljinajan ja valkotasapainon, ja aukko on suurimmillaan f1,7. Yllätyin siitä, että puhelimella on mahdollista ottaa myös RAW-muotoisia kuvia, joita itse otan nykyään aina minijärkkärillänikin: Niissä jälkikäsittelymahdollisuudet on paljon laajemmat, kun kuvaan ei tule päälle automaattisia värinkorjauksia eikä kuva pakkaannu etukäteen. (Esimerkiksi tuo ylläoleva kukkakuva on kuvattu rawina ja sitä on käsitelty sen jälkeen Lightroomissa.)

asus17

Puhelimessa on myös 2,3x optinen zoom. Eli ei siis pelkkä digitaalinen zoom, jossa kuvaa vaan rajataan pienemmälle alueelle laadun kärsiessä, vaan se zoom on sisäänrakennettuna sinne optiikkaan jolloin laatu pysyy tosi hyvänä. Tuo allaoleva sinikukkakuva on aika hyvä esimerkki!

asuschecker2

Puhelin täytti lisäksi ne mun asettamat muutkin kriteerit:

 • Akunkesto on ihan tykki. Mun vanhassa puhelimessa akku kesti aivan iisisti toista vuorokautta raskasta käyttöä ja siinä akku oli 3100 mAh. ZenFonessa se on 5000 mAh, morjens.
 • Muistia on 64Gt. Saman verran kuin edellisessä puhelimessakin, jota en saanut jatkuvalla kuvien otolla sekä tallentamisella täyteen 3,5 vuodessa.
 • Näyttö on yhtä ihanan iso kuin siinä mun edellisessäkin mutta paljon laadukkaampi, se on supertarkka 5,5” AMOLED-paneeli.
 • Okei, nyt mä lopetan nämä tekniset höpinät, lisää voi lukea halutessaan täältä. Nörtti kiittää ja kuittaa.

asus12-checker

Puutarha oli kiinni höh! Päädyin sitten keikistelemään suljettujen ovien ulkopuolelle ja ottamaan tirkistelykuvia lasioven läpi.

asus20-checker

Muutenkin voisin koittaa päästä irti siitä ajatuksesta, että aina pitäisi kantaa mukana sitä kamerakameraa jos haluaa saada tarpeeksi laadukasta kuvasisältöä blogia varten. Usein jätän kuvaamatta kokonaan jos kamera on jäänyt kotiin, mutta varsin hyvinhän näillä kännykkäkuvillakin tunnelmaan pääsee, eikö!

asus5-checker

asus9-checker

Kävin viikko sitten ASUSin kuvaus-workshopissa kokeilemassa flatlay-juttuja (söin tuon kuvausrekvisiitta-macaronsin heti kun muiden silmä vältti..) // Eilisen hellejäätelö oli Jaffa-mehujää huoltoasemalta. Keräsin myös kukkakimpun!

asus7-checker

Ensin innostuin että ”hei jee söpö jäätelöauto!”, mutta se olikin jonkin papan kulahtanut paku.. Kivanvärinen joka tapauksessa.

Mikäli sieltä löytyy puhelinkuvaamisesta kiinnostuneita tyyppejä, niin tällä hetkellä käynnissä on ASUSin ja Kamerakoulun kuvauskurssi! Siihen kuuluu neljä Youtube-jaksoa, joilla annetaan käytännönläheisiä vinkkejä kuvaamiseen.

Jokaiseen jaksoon liittyy myös kuvaushaaste. Tänään julkaistun toisen jakson kuvaushaasteena on ”catch the midsummer light”, jossa ideana on hyödyntää pitkiä valoisia iltoja ja leikitellä valon mahdollisuuksilla. Haasteeseen voi osallistua helposti Instagramissa tägäämällä kuvansa hashtagein #ZenfoneZoomNordic ja #CatchTheMidsummerlight. Jokaisen haasteen yhteydessä arvotaan 50€:n lahjakortti, ja lopuksi kaikkien osallistuneiden joukosta raati palkitsee kisan parhaan kuvan ASUS ZenFone Zoom S -puhelimella. Lisätietoja kisasta löytyy täältä.

asus18

Öö, mitäs sille eiliselle midsummer lightille nyt tapahtui?! Taivas puskee pilveä ja vettä.. No mut hei, mikä mainioin sää iltavuorolle siis! Kivaa tiistaita!


Saatat pitää myös näistä:

11 Responses to “eilinen kuvina ja uusi luuri”

 1. Piia sanoo:

  Aivan ihania kuvia! :)

 2. Paula sanoo:

  Aivan ihana tuo mekko! Hyvä että ehdit pelastaa sen ullakolla homehtumiselta :D Todella upet kuvatkin. Tuo puhelin vaikuttaa todella hyvältä ja yllättävän hyvä laatuisia kuvia!

 3. Coconestar sanoo:

  Hienoja kuvia! Tämä sun kesätukka on niin ihana :D

  http://lydian-animal.blogspot.fi/

 4. kzx sanoo:

  Raweja tosiaan voinut jonkun aikaa ottaa mobiileillakin, riippuen laitteesta ja softatuesta.
  Kamerasoftaa vaihtamalla löytää ominaisuuksia lisää – monihan kuvaa vain just sillä mikä valmistajan mukaan laittama on, ehkä myös Google Cameralla mutta monipuolisempaa hallintaa saa esimerkiksi tällä:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flavionet.android.camera.pro
  (Lite-versio on ilmainen jos kolme egee hirvittää)

  Lisäksi itse tykkään usein käyttää ääniohjausta kuvan ottamiseen, ei tule tärähdystä siitä kun hapuilee että missäs se laukaisunappi olikaan :)

  Sinänsä hassu valinta Asusilta käyttää tässä vanhempaa kennoa takakameralle (IMX258), mutta ehkä valinnat on tehty aikoja sitten eikä niitä enää uuden version (IMX386) tullessa ole vaihdettu.

  Tilan suhteen mulla 64GB loppuisi jo kättelyssä kesken, muistikorttipaikka on must-have. Sekin tuossa näkyy löytyvän.

  Ahdistukseen kuvien ja videoiden osalta auttaa Google Photos, rajattomasti tilaa kuville ja siirtelee niitä automaattisesti laitteesta/laitteista pois sitä mukaa kun täytyy.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos

  Tuo Snapdragon 625-piirisarja on nyt tosi monessa laitteessa, mutta ei ihme kun on ihan tarpeeksi tehokas ja kaikkein virtapihein. Se yhdistettynä tuohon isoon akkuun taanneekin jopa innokkaimmille somettajille koko päiväksi kestoa ilman välilataamisia. Itse asiassahan sitä voi käyttää myös muiden laitteiden lataamiseen, antaa 5V/1A ulospäin :)

  Jos samalla piirisarjalla vielä isomman laitteen (6.44″) haluaa, niin Xiaomi Mi Max 2 on juuri tullut myyntiin, 128GB sisäisellä muistilla + korttipaikat hintaa noin puolet siitä mitä tästä Asusista pyydetään.

  Tottunut käyttämään puhelinominaisuudet sisältävää tablettia niin kaikki alle kuusituumaiset tuntuvat kovin pieniltä.. sitten kun vielä saisi taitettavalla näytöllä että mahtuisi muuhunkin kuin povitaskuun :)

 5. Nessa sanoo:

  Tosi kauniita kuvia! :)

 6. No vallan mainiosti pääsee tunnelmaan :) Pitäis kyllä itsekin kuvata mobiililla enemmän. Monta hetkeä jää tallentamatta kun ei muka muu kelpaa ku järkälejärkkäristä tullut materiaali.

  • ia sanoo:

   Totta! Ja loppujen lopuksi vain sillä hetkellä on väliä, ei sillä että tuliko sinne taustalle nyt se optimaalisin bokeh :D

Kommentoi