maanantai 06. marraskuun 2017

wannabe-maalari

Yhteistyössä Lemon Juice & Glycerine

Lemon Juice & Glycerine haastoi mut kaupallisen yhteistyön merkeissä pohtimaan, että mitä kaikkea teen käsilläni. Viime aikoina kädet on hamunneet bujoilun lisäksi yhä useammin siveltimen ja vesivärien luokse, vaikken oikein maalata edes osaakaan. Mutta haluaisin osata kyllä!

LEMON3

Oon maailmankaikkeuden surkein piirtäjä (jos ei saa piirtää voipaperin läpi mallista), joten abstrakti maalaaminen on enemmän mun juttu. Siinä saa huiskia mihin suuntaan vain, ja lopputulos näyttää aina yhtä harkitun epäharkitulta (tai sitten siltä, kuin olisit aivastanut paperille..). Bullet journalin kanssa tuhertelu on edelleen mun askartelusielua lähellä, mutta sen tarkan ja tunnollisen kynän kanssa viivaamisen vastapainoksi värien roiskiminen ilman mitään sen suurempaa päämäärää on aikas rentouttavaa.

LEMON6

Sävyt torstaiseen iltamaalailuun poimin 65-vuotisjuhliensa kunniaksi uudistuneista Lemon Juice & Glycerinen käsivoide- ja käsikuorintatuubeista. Merkki on kotimainen klassikko, ja ainakin mulla on kulunut just tuota sitruunaista käsirasvaa tuubi jos toinenkin: Koitan muistaa aina illalla viimeisenä tekonani rasvata kädet, ne kun meinaa olla kovilla jo työnkin puolesta. Tuo tehokosteuttava voide on muuten sitä alkuperäistä klassikkovoidettakin tuhdimpi, mutta silti se imeytyy nopsaan. Lisäksi käsikuorinnassa ei ole ympäristöä rasittavia muovirakeita, pisteet siitä.

LEMON4

Tuosta käsivoiteen tuoksusta tulee muuten aina äiti mieleen. (Ja äipällä tulee taas tuosta tuoksusta puolestaan oma äitinsä mieleen..)

LEMON2

LEMON5

Mikä käsityötaito (tai ”taito”, hei sotkeminenkin on taito :D) sulla on hyppysissä? Tai mitä haluaisit osata? Kaikkien kommentoiden kesken arvotaan pari sitruunaista tuotepalkintoa! Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 12.11. saakka, arvonnan säännöt löytyy täältä.

LEMON7


Saatat pitää myös näistä:

71 Responses to “wannabe-maalari”

 1. sannero sanoo:

  Neulominen on mun juttu

 2. katrielli sanoo:

  Ite oon aina kuvitellu etten oo taiteellisesti lahjakas tai kätevä käsistäni. Yläasteella lemppariaine oli käsityöt, koska olin aika hyvä neulomaan, mutta kuviksessa en ollut hyvä. Ehkä sitä kuitenkin on jollakin tapaa taitava käsistään kun ammatiksi päätyi parturi-kampaaja, jossa käsi silmä koordinaatiota ja luovuutta tarvitaan paljon. Olkoon se siis mun käsityötaito. Jonakin päivänä aion opetella taas neulomaan sukat.

 3. höpö sanoo:

  Neulominen, ompelu ja paskartelu on lähellä sydäntä. Äidille suuri kiitos siitä, että meillä on aina saanut ”sotkea” ja toteuttaa itseään käsillä tekemisen kautta. Harrastukset ovatkin säilyneet näin aikuisiälle asti ja esimerkiksi kaikki joululahjat teen itse joka vuosi.

 4. Salkko sanoo:

  Vaikka itse sanonkin, niin oon aika hyvä leipomaan! Vielä ei ole varaa sijoittaa mihinkään hienoon yleiskoneeseen, joten taikinat vaivataan käsivoimin :D Mulla tulee noista tuotteista mummo mieleen, häneltä olen oppinut myös käsien hoitamisen tärkeyden ja jokailtaisen rasvauksen.

 5. Kaisa sanoo:

  Mä haluaisin osata piirtää, kynä ei tunnu tekevän paperille lainkaan sitä mitä päässäni kuvittelen. Kaikki kädentaitohommat on kyllä tosi jees, oispa vaan kalenterissa aikaa niitä varten vähän enemmän.

 6. Karita sanoo:

  Osaan jotenkuten piirtää, tosin haluaisin kyllä osata paljon paremmin :D Maisemien maalaus kiinnostais kans, mutten oo ikinä jaksanut kokeilla sitä.

 7. Maaria sanoo:

  Hyppysistä löytyy jonkinlainen taito askarteluun. Näpertelynkohteet vaihtelevat usein. Välillä kiinnostaa korujen teko, joskus taas kodinsisustus. Pinterest yleensä innostaa mitä erilaisimpiin askartelukokeiluihin.

  Mhmm. Tällä hetkellä haluaisin oppia ehdottomasti modernia kranssisidontaa!

 8. Krista sanoo:

  Mä tykkään tehdä lyijykynä piirroksia. Välillä tulee hyvää jälkeä ja välillä taas ei :) Öljyvärimaalaus olis semmonen, minkä haluisin oppia.

 9. ida sanoo:

  Haluaisin osata piirtää. Edes jollain tapaa. Olen aivan avuton kaikenmaailman käsitöissä, piirtämisessä ja askartelussa, vaikka tulevana lastentarhanopettajan niistä taidoista ois paljon hyötyä!

 10. Niina sanoo:

  Käsityöt on aina olleet se juttu, piirtämään aloin pikkutaaperosta ja mummin ja äidin puolelta sitten tuli neulominen, virkkaus ja muu nypläys. Nykyään tulee tehtyä sitten cosplayn muodossa kaikkea ompelusta puutöihin ja kaikkeen sekalaiseen elektroniikkaväkerrykseenkin, että kädet on välillä hyvin mielenkiintoisessa ja värikkäässä kunnossa :D

 11. rimma sanoo:

  hallitsen neulomisen salat – kunhan vain ehtisi taas tarttua puikoissa viime vuoden kesästä asti odotelleeseen ihanaan turbaaniin! ajan salojen paljastumista odotellen

 12. E sanoo:

  Rakastan maalaamista, vaikka taito ei olekaan aivan niin hyvä kuin sen toivoisi olevan! Leipominen on puolestaan se kädentaito, josta olen ylpeä, ja sen olen ammatiksi asti opiskellut vaikken sitä työkseni koskaan tule tekemään. Mulla on muuten aivan sama äiti-assosiaatio tossa rasvassa, se ois varmaan hyvää lääkettä koti-ikävään :D

 13. Marjo sanoo:

  Osaan vähän piirtää ja maalata. Haluaisin osata neuloa paremmin, mutta kärsivällisyys ei riitä.

 14. riisikakku sanoo:

  oi osaisinpa neuloa villasukkia! vasurikätisenä olin varsinainen peruskoulun käsityönopettajan riesa ja neuleluomukset oli lähinnä mallia joku epämääräinen muotopuoli pannulappu. ehkä vielä joskus jaksan perehtyä ja kasvattaa kärsivällisyyttä niin pitkälle.

 15. Linda sanoo:

  Melkeimpä mitkä vaan käsityöt luonnostuvat, tykkään eniten ommella ja maalata akvarelleilla :)

 16. Elisa sanoo:

  Oon aina tykännyt kaikenlaisesta käsillä tekemisestä ja taiteilusta/askartelusta/diy-jutuista. Harmittaa kun en lukion jälkeen ole juuri piirtänyt/maalannut mitään, vaikka olin suht hyvä siinä (lukion päättötodistuksen ainoa 10) :D Ja haluaisin osata tehdä realistisia lyijykynäpiirroksia! Täytyykin ruveta treenaamaan :)

 17. Tinja sanoo:

  Haluaisin osata tehdä savitöitä. Drejaus on aina houkutellut…

 18. Nora sanoo:

  Piirtäminen ja maalaaminen on taitoja, joita todella haluaisin oppia kunnolla!

 19. Oona sanoo:

  Käsiin ja käsityötaitoihin liittyen tuli mieleen sun kynsitaiteilut! Sain niistä aina inspistä omiin lakkailuihini vaikka en sun tasolle koskaan päässytkään :D Yritys oli kova kuitenkin!

 20. Satu sanoo:

  Haluaisin osata tehdä villasukat ja tumppuja tosta noin vaan, vähän puikkoja heiluttamalla. Ja pianoakin haluaisin osata soittaa.

 21. milja sanoo:

  ihailen taitavaa pianon soittoa, mutta en osaa soittaa pianoa, tai mitään muutakaan yhtään. olis pitänyt silloin lapsena suhtautua pianotunti kokeiluun vähän vakavammin :)

 22. Krista sanoo:

  Vuosi sitten opettelin neulomaan. Alakoulun käsityötunneilla neulotut sukat malliksi ja Youtubesta ohjevideo pyörimään, ja nyt sukkia tulee ihan ohimennen vaikka telkkarkn katselun ohessa. Ihan huippua ajanvietettä! Seuraavaksi haluaisin oppia tekemään villapaitoja ja myöskin virkkaamaan, mutta vielä en oo uskaltanut kokeilla! Mitään kuvataiteellisia lahjoja mulla ei ole, joten neulominen kaavoineen sopii mulle hyvin :)

 23. Noora sanoo:

  Ite olen melko taitava kokkaamaan ja leipomaan mutta ihan perinteisiä käsitöitä olisi kiva osata paremmin ! peruskoulussa aina olin puutöissä ja usein on aloitettu ties mitä kutomisprojekteja, jotka aina jonkun silmukan tippumisen jälkeen jäänyt laatikkoon pölyttymään :D ei riitä kärsivällisyys !

 24. Tanja sanoo:

  En ehkä ole maailman paras käsityöihminen. Mutta toivoisin osaavani virkata ei-vinon patalapun.Linnunpöntön osaan rakentaa; aikoinaan olin aktiivinen partiossa.

 25. Maiju sanoo:

  Kutominen on itselle tärkeä taito mutta siinäkin voisi kehittyä. Samoin virkkaamisen taidon haluaisin osata nykyistä paremmin :) maalaaminen ja piirtäminen oli nuorena lempipuuhaa mutta harmikseni se on viime vuosina jäänyt vähemmälle

 26. annnnnna sanoo:

  Haluaisin osata koristella kakkuja ja muita leivonnaisia! Kaveripiirissä onneksi pari semmoista, ketkä saa about kaikesta taiottua kaunista eli voi delegoida koristelut. Itse enemminkin välttävästi osaan kaikkea esim. sukat osaan tehdä, mutten mitään vaikeaa ohjetta – osaan myös soittaa pianoa, mutten ole mikään guru! :)

 27. Jonsu sanoo:

  Osaan tehä unisieppareita! :)

  Ja mullekin tulee näiden voiteiden tuoksusta mieleen aina äiti. Ja äitillä varmaan oma äiti :D

 28. Matilde sanoo:

  Haluaisin osata maalata muotokuvia, jos puhutaan luovuudesta. Jos puhutaan itse käsityötaidoista, niin haluaisin oppia ompelemaan, jotta voisin tehdä näteistä kankaista itselleni ja muillekin vaatteita.

 29. Hane sanoo:

  Tykkään ommella ja piirtää, tosin tänä vuonna harmillisen vähän on tullut tehtyä kahta edellä mainittua. Paitsi no, jouluverhot pitäisi ommella ja piirtämään varmaan pääsee joulukorttipajassa kavereiden kanssa. :D Tahtoisin osata neuloa yhtä hyvin kuin äitini, joka neuloo aivan ihania pipoja, sukkia, paitoja ja huiveja mitä kauneimmista langoista!

 30. Vilma sanoo:

  Piirtäminen ja maalaaminem on aina ollut pienestä asti intohimo. :) Nyt haaveilen että oppisin joku päivä virkkaamaan, neulomaan ja käyttämään ompelukonetta!

 31. Riikka sanoo:

  Mun juttu on leipominen. Se on mitä osaan tehdä ja tykkään siitä. Haluaisin osata paljon paremmin piirtämään. Ihailen, kun joku saa tehtyä hetkessä hienon piirroksen. :)

 32. Hanna sanoo:

  Neulon sukkia! Ja niistä tulee ihania :) Myös virkkaamisessa olen hyvä, mutta siihen ei ole samanlaista intohimoa kuin neulontaan.

 33. Mari sanoo:

  Oon pari vuotta sitten innostunut neulomaan. Aiemmin neuloin vaan parittomia lapasia, nyt valmistuu jopa paritkin! Ja sukatkin onnistuu. :D

  Leipominen on myös lempparihommaa, vaikka aika harvakseltaan tuleekin leivottua. Suolaiset jutut on enempi mun hommaa.

  Käsillä tekeminen on hyvää vastapainoa työlle, näkee heti kättensä jäljen.

 34. Emma sanoo:

  Rakastan neuloa ja leipoa. Piirtäminen sen sijaan ei suju

 35. Saara sanoo:

  En usko, ettet osaa piirtää. Sun bullet journal -jutut on aina niin kauniita :) Itse olen aika hyvä leipomaan ja laittamaan kauniita ruoka-annoksia.

 36. Olppa sanoo:

  Ihan niinkin arkinen asia kun ruoanlaitto, en yleensä peruspöperöitä kummempaa laita. Olisi hienoa osata väsätä esimerkiksi thaimaalainen keitto, taikka vaikkapa (onnistuneet) kaalikääryleet. :D Toinen juttu on ruoan kaunis esillelaitto, yleensä kaikki loppupeleissä näyttää lautasella mössöltä. T wannabe-huippukokki :D

 37. Milja sanoo:

  Haluaisin osata piirtää! Osaan leipoa ja tehdä kauniita kakkuja kun niissä voi vaan tehdä kasoja muruista ja kukista ja marengeista, mutta piirtäminen ois niin ihana taito. Sit voisin myös suklaalla pursottaa oikeasti nättejä juttuja!

 38. Heli sanoo:

  Käsilläni osaan soittaa pianoa. Kyseisen taidon olen oppinut jo lapsena, itse opellen ja isältäni apua pyytäen. On huikeaa, vaikka en ole soittanut pianoa pitkään aikaan, tiedän osaavani sen. Silloin tällöin kokeilen koskettimia ja uskomatonta, kuinka sormeni muistavat kappaleiden nuotit ulkoa. Neulominen ja virkkaaminen luonnistuu myös, mutta niitäkin taitoja tulee toteutettua liian harvoin.

 39. Laura sanoo:

  Meikäläinen kyllä tykkää askarrella ja puuhailla kaikenlaista, mutta tylsistyn kun ei tuukaan mieleistä lopputulosta :D Ainoo kädentaitoni josta oon oikeesti ylpee on korttiaskartelutaitoni! Teen aina vaan leikkaa&liimaa-menetelmällä, mutta komeita aikaansaannoksia on tullut.

 40. BIKKE sanoo:

  Sotkeminen joka johtuu järjestelemisestä :) Siisteilen esim vaatekaappia ja kohta huomaan kökköjä jokapuolella..uffaalle , hopelle , kaatopaikalle…

 41. jiip sanoo:

  Oon kaikissa käsitöissä ihan tumpelo. Haluaisin osata neuloa ja piirtää :)

 42. Jansu sanoo:

  Täälläkään ei olla siunattu piirrustaidoilla, mutta neulominen ja muiden käsitöiden tekeminen on mun juttu! Ja sun innoittamana olen myös jo puolisen vuotta bujoillut vaikkei se taiteellinen lahjakkuus oikein sinnekään meinaa riittää. Onneks on Pinterest

 43. Marie sanoo:

  Oon aika hyvä leipomaan :) Haluaisin osata piirtää ja soittaa pianoa.

 44. Liinuw sanoo:

  Oon maaninen neulojanainen aina syksyisin, mutta haluaisin osata tehdä grafiikkatöitä. Tällä hetkellä puikoilla ovat kuitenkin villasukat, syksyn kolmas ja värikkäin pari :)

 45. Caranette sanoo:

  Mukana! Minä maalaan myös vesiväreillä, tosin en abtrakteja kuvioita, vaan ihan kuvia milloin mistäkin aiheesta. Vesivärit ovat itseasiassa kaikkein rakkain metodini, jonka pariin palaan uudestaan ja uudestaan, nyt jo 12 vuoden ajan. <3 Tällä hetkellä haluaisin kovasti oppia maalaamaan kaneja paremmin, noin 10 vuotta kaneja omistaneena en tajua, miten en ole tullut opetelleeksi tätä jaloa taitoa aiemmin.:D

 46. Eltsu sanoo:

  Näin tällä viikolla muutamia uskomattoman hienoja musteella tehtyjä postikortti kuvia. Sellaisia tahtoisin itsekin osata maalailla (sanotaanko sitä edes maalaamiseksi?)

 47. saya sanoo:

  Huilunsoitto minulla on kohtalaisesti hyppysissäni 10 harrastusvuoden jälkeen :) Tosin viime ainkoina ei ole tullut niin paljoa soiteltua, kun suoritin musiikkiopiston loppuun enkä käy enää tunneilla :/

 48. viiki sanoo:

  Neulomistaito on semmoinen, mikä muistuttaa olemassaolostaan joka syksy ja pitää kädet aktiivisena lumien sulamiseen asti (mitenhän sitten käy jos ei tuu lunta ollenkaan, hmmm…) Palkintopaketti olisi oikeasti tarpeeseen, onnistun joka vuosi innostumaan niin paljon, että sormet hiertyy neulomisen määrästä

 49. Heini sanoo:

  Onpa kivan näköisiä maalailuja! Pitäisi itsekin pitkästä aikaa kaivaa siveltimet esiin.
  Työkseni opetan lapsille ja aikuisille kädentaitoja, joten tekniikka jos toinenkin on hallussa. Paljon olisi toki vielä mielenkiintoisia juttuja opittavana! :)

 50. tiiu sanoo:

  Haluaisin osata laulaa. Tai edes omata jonkunlaisen lauluäänen.

 51. Matleena sanoo:

  Mä innostun aina kaikista käsityöjutuista kamalasti, mutta kiinnostus lopahtaa aina yhtä nopeaa kun huomaan etten vain ole kovin hyvä. Esim neulomisen kanssa näin käy vuodesta toiseen. Olen kans aina kadehtinut ihmisiä jotka osaavat piirtää muutakin kuin tikku-ukkoja

 52. Henna sanoo:

  Osaan neuloa ihan simppeliä vain, en siis mitään pitsineuletta.

 53. Airiina sanoo:

  Piirrän kuvasta hyvin, muutoin en ole niin taitava mutta kopioin hyvin.

 54. Pee sanoo:

  Olen hyvä tekemään puusta kaikkea.

 55. Appa sanoo:

  Osaan tehdä savikulhoja.

 56. Maija sanoo:

  OLen hyvä kirjoittamaan. PIdän runojen kirjoittelusta, mutta haluaisin osata neuloa. OLen aina ollut käsitöissä huono.

 57. Enni sanoo:

  Kädentaidot on ollut aina lähellä sydäntä ja mun juttu. Piirtämisestä nautin nuorempana. Nykyään ompelua ja askartelua tulee harrastettua eniten:)

 58. Tuulispää sanoo:

  Mitään erityistaitoja ei ole, mutta olen tehnyt itse koruja punomalla metallilangasta. Perinteiset käsityöt, kuten sukkien neulominen, sujuvat myös.

 59. Pinja sanoo:

  Lasketaanko pianon soitto käsityötaidoksi? Ehkä se lasketaan. Sitä on tullut tehtyä jo pitkään ja se on suuri ilo elämässä. :) Toinen, mitä en kyllä yhtään osaa mutta haluaisin kyllä, on neulominen. Siinä olen täysin surkea, mutta olisi ihana osata tehdä itselle vaikkapa villasukat. Kateus on suuri myös heitä kohtaan, jotka osaavat piirtää/maalata.

 60. Maarit sanoo:

  Lapsena halusin vain aina piirtää,kun ystävät kysyivät,mitäs tehdään!? No,kyselyt lakkas aina välillä…Nykyään piirrän tosi harvoin tai maalaan vesiväreillä…Värityskirjat ovat vallanneet alaa. Viime kesänä jalassani oli kipsi 6 viikkoa jalkaleikkauksen vuoksi ja väritin tuona aikana parit kirjat läpi.

 61. Kasuu^^ sanoo:

  Neulominen on mun juttu. Haluaisin oppia paremmin piirtämään, sitä tuli ennen tehtyä useamminkin, mutta nykyään ei tunnu aika sille enää riittävän :/

 62. piitu sanoo:

  Olen hyvä ompelemaan ja neulomaan. Tahtoisin osata piirtää ja maalata.

 63. sariska sanoo:

  Käsityöt aika laidasta laitaan luonnistuu, mut kirjineuleeseen sormet ei taivu, osaisinpa sen taidon!

 64. Minttu-Maaria sanoo:

  Mä olen ihan tumpelo käsitöissä …
  Olen aina halunnut oppia kutomaan villasukat. Se ois maailman hyödyllisin taito! Jonain päivänä :D

 65. sarita sanoo:

  Haluaisin osata tehdä itse vaatteita.

 66. Paula sanoo:

  Mä oon onnellisimmillani, kyn saan näprätä kaikkee sekalaista askartelujuttuu. Paperiaskartelua, piirtelyä, helmiä, maalailua, koristeita, käyttöesineitä… tällä hetkellä on kuitenkin joku tylsyyskausi – vaikka tykkäänkin hirveesti näpertelystä, en vaan jotenkin saa aikaseks.

 67. Siin sanoo:

  Leipominen!

 68. ansu88 sanoo:

  Haluaisin osata laulaa hyvin ja korjata vaatteita. En ole erityisen käsityöihminen.

 69. tt3 sanoo:

  Olen hyvä askartelemaan asioita, jotka vaativat pientä näpräystä. Valitettavasti kuitenkin motivaatio sellaiseen tulee aika harvoin. Haluaisin osata maalata. :)

Kommentoi