torstai 18. tammikuun 2018

LUX

Mitä haluan sanoa: Käytiin viime viikolla heittämässä valoterapiakierros LUX Helsingin viimeisen päivän kunniaksi.

Mitä oikeasti tarkoitan: Viimeisen päivän kunniaksi sitä kierrosta oli heittämässä myös vähintään puolet Helsinkiä. Tai oikeastaan koko Helsinki ja kaikki lähikaupungit ja -kylät 300 kilometrin säteeltä. Ja niiden kaukaiset sukulaiset. Ja niiden lapsuudenajan kirjekaverit. Ai jösses sitä ihmisvirran määrää, siinä vellovan massan mukana töpötellessä tuntui kuin olis ollut osa isompaakin kansanliikettä.

lux1

Siitä vellovasta ihmismassasta puheen oleen sitten tämmöinen kuva.. :D Kokeiltiin ensin aloittaa kierros reilu puoli tuntia liian aikaisin, ja niin ilmeisesti nuo pari muutakin. Mutta mä vannon että sillä oikealla kellonlyömällä sitä populaa oli kuin pippoo!

luxcolla5

lux13

Mitä haluan sanoa: Ilmassa oli ekoja kertoja tälle talvea pikku pakkasen tuntua!

Mitä oikeasti tarkoitan: Mä en tajua mitä ajattelin, kun olin pakannut mukaani yhden ylimääräisen puseron heitettäväksi nynnyvillakangastakkini sisuksiin. Kädessä ohuet sormikkaat, kengissä perus sukat. Hei pohjoisemman muija, mitä tapahtui toppatakille, nahkarukkasille ja villasukille joihin maastouduit Kainuussa asuessasi niin vaivattomasti läpi talven? Mä en edes tiedä missä mun kunnon talvivaatteet on! Sen siitä saa kun nyhveröi työmatkatkin ratikalla joka ajelee melkein ovelta ovelle. Toista sitä oli kun Kainuussa kitkattiin polkupyörällä 20 asteen pakkasella ja koitettiin lämpimien ajatusten voimalla saada ketjuja kulkemaan vähän vähemmän kohmeisesti.

luxcolla1

Lämpimistä ajatuksista puheen ollen: Purkitettu kesäkuun aamuaurinko, purnukka ylävasemmalla. Kyllä ois kelvannut.

lux4

luxcolla4

Mitä haluan sanoa: Erään taidegallerian ikkunassa olleet kukka-aiheiset valotaulut oli erityisen nättejä, tuommoisen voisi ottaa kotiinkin. Note to self: Olisit voinut tutkia sen LUX-kartan vähän tarkemmin, ettei noiden lokaatioiden ja teosten kuvaileminen olis niin pirun suurpiirteistä :D

Mitä oikeasti ajattelen: Muistan noiden valotaulujen kohdalla jostain ulapalta kaikuneet moninaiset lasten kitinät ja vannoin vihaavani kaikkia lapsia aina ja ikuisesti, paitsi sitten ehkä joskus sitä omaa mukulaani, josta tulee just se mamman oma Ronja-Rusefiina neljä vee joka karkkihyllykiukullaan vain ilmaisee omaa emotionaalista turhautumistaan yhteiskunnan asettamiin rajoihin.

lux17

lux18

Mitä haluan sanoa: Puisto (jonka nimeä en muista mutta joka varmaan pitäis tietää mutta en tiedä muita puistoja nimeltä kuin Ruttopuiston) oli ripustettu täyteen lyhtyvariaatioita aina pleksipallolehmästä muovipussimeduusoihin.

Mitä oikeasti ajattelen: Tuo alakuvan oikeanpuoleinen lyhty. Yksi sana. Asetin. Ladies am I right? Okei anteeksi mielikuvasta :D

luxcolla2

lux8

luxcolla3

Mitä haluan sanoa: Kierros päättyi lopulta Tuomiokirkolle, joka oli varmaan mun koko kierroksen lemppari.

Mitä oikeasti ajattelen: Tässä vaiheessa mun raajat oli jo niin umpiroudassa että teki mieli käydä nykäsemässä töpseli irti kaupungin kyljestä, jotta valoshow olisi saatu päätökseen ja mä olisin päässyt parantelemaan paleltumiani kotiin. Paleltumat onneksi parantui, otettuani päikkärit kolmessa paidassa, kaksissa sukissa, yksissä lämpötohveleissa sekä kahden täkin alla. No kidding. Vinkki ensi kertaa varten: Pue ne triplapaidat, triplajalkineet ja tuplapeitot niskaan jo sinne ulos mennessä eikä vasta sitten kun routimisvahinko on jo tapahtunut.

lux16


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “LUX”

 1. Avatar lusene sanoo:

  ”Mitä oikeasti ajattelen: Muistan noiden valotaulujen kohdalla jostain ulapalta kaikuneet moninaiset lasten kitinät ja vannoin vihaavani kaikkia lapsia aina ja ikuisesti, paitsi sitten ehkä joskus sitä omaa mukulaani, josta tulee just se mamman oma Ronja-Rusefiina neljä vee joka karkkihyllykiukullaan vain ilmaisee omaa emotionaalista turhautumistaan yhteiskunnan asettamiin rajoihin.”

  Hahahah :—D

  UUuuuu ihania kuvia. Olisi varmaan pitänyt käväistä Helsingissä ihan tuon LUXin takia, rakastan kaikkia valotaidejuttuja.

 2. Avatar Mirette sanoo:

  Oon kyl kiitollinen että päätin mennä jo ekana päivänä. ☺ No okei, silloinkin oli ruuhkaa. Oli kyllä kylmä viima jossain vaiheessa. Mulla tais olla hanskat kädessä ja lämpimät kengät sekä villasukat, mutta silti olin jäässä joka raajasta. Silloin la päivänä oli lämpöasteita. Suhteellisen hyvät muutama tunti kuvailua ja ihailua tälleen muuten.

  Sanonpahan vaan että hypotermia tulee vaikka mikä olis… varsinkin jos on samanlainen vilukissa ko allekirjoittanut…

  • ia ia sanoo:

   Olit kyllä kaukaa viisas, niin ajoituksen kuin pukeutumisenkin suhteen :D Paitsi vilukissailua vastaan voi olla melkein mahdotonta varustautua!

 3. Avatar Olppa sanoo:

  Kiva postaus, pääs vähän tunnelmaan. :) Itse en tänä vuonna päässyt, kun olin koko tuon ajan sinnikkäästi kipeenä… :( :D

 4. Avatar M. sanoo:

  Ronja-Rusefiina en kestä, oot paras

 5. Avatar Jonsu sanoo:

  Ahahaha! Taattua colour me -matskua nää tekstit :D<3

  Ja ainiin, se salaatti oli tosi hyvää. Kahvihuoneessa sain jakaa reseptiä eteenpäin :'D

Kommentoi