tiistai 30. tammikuu 2018

Bullet journal 2018 setup

Aii että tätä on odotettu: Uuden bullet journalin aloitus! En malttanut olla korkkaamatta uuden vuoden kunniaksi uutta vihkoa, vaikka vanhassa olisi ollut vielä jonkin verran sivuja jäljellä. Parin viimeisen viikon aikana oon käyttänyt laittoman paljon tunteja perse puuduksissa työpöydän ääressä tussien ympäröimänä kököttämiseen.. Ajattelin vilauttaa uuden vihon ensimmäisiä aukeamia nyt vähän tännekin asti, ennen kuin taas päästään perinteiseen kuukausitsekkailuun kiinni.

Ainiin, ja mikäli bullet journal on vielä käsitteenä tuntematon, niin suosittelen tsekkaamaan aikaisemman postauksen aiheesta täältä!

bujo20184

(Saan typeriä nörttikiksejä siitä, kuinka tuo miltei täysi vanha bujo pullistelee ja kupruilee uuden ollessa sen rinnalla vielä niin kapoinen..)

bujo20185

Uusi vihko on edeltäjänsä tapaan pisteytetty Leuchtturm 1917, jonka olin hankkinut lipastoon odottelemaan jo viime keväänä Hollannin tuliaisina. Kiinnitin kanteen laatikonpohjalla pyörineen suloisen käyntikortin.

bujo20186

En olis millään malttanut hylätä koko viime vuotta kaikkine muistoineen vanhoihin kansiin, joten poimin viime vuoden varrelta jokaiselta kuulta merkittävimmät tapahtumat ensimmäiselle aukeamalle.

bujo20187

Sitten se perinteinen ”Morjens 2018”, jonka alle kirjoitin muutaman uuden vuoden lupauksen muistutukseksi itselleni. Vuosinäkymään palasin aikaisemmassa bujossa niin usein että koostin sen uuteenkin vihkoon.

bujo20188

Kahdelle seuraavalle aukeamalle tein kunnollisen future login, eli avasin jokaisen kuukauden vielä omaan pystyboksiinsa. Kirjoittelin jokaiseen kuukausiboksiin mm. kaikki pyhäpäivät ja synttärit, sekä kaikki sovitut menot ja tapahtumat. Lisäilen logiin merkintojä tulevista asioista sitä mukaa kun niitä tietoon tulee, ja aina kun alan työstää uutta kuukautta, niin poimin sen kuun future log -boksista muistettavat asiat mukaan.

bujo20189

Sitten nappasin mukaan vielä pari ”kokoelmaa”, joihin huomasin palaavani vanhassa bujossa toistuvasti. Ehdottomasti tärkeimpiä oli mun ultimaattinen pakkauslista, jonka avulla pakkasin viime vuonna oikeastaan jokaiselle reissulle, oli se sitten kestoltaan vuorokausi tai viikko :D Vaikka siinä on monesti paljon ylimääräistäkin, niin mikään asia ei pääse unohtumaan kun tsekkaa listan läpi ennen lähtöä. Eikä tartte aina tehdä joka reissun alla uutta listaa johonkin puhelinlaskun kirjekuoreen..

bujo201810

Vanhasta bujosta siirsin uuteen myös veljen mulle supersimppeleistä perusliikkeistä tekemän kotitreenin. Viereen tein uutena juttuna koko vuoden kattavan trackerin juoksulenkeille ja kotitreeneille. Tästä aukeamasta tykkään tällä hetkellä kaikista eniten!

bujo201811

Vein vanhasta bujosta uuteen myös ruokalistan hyväksi havaituista ruuista niitä hetkiä varten, kun ei vaan keksi että mitäs hittoa sitä söis. Muutamalle uudellekin ruualle on vielä tilaa.

Siltä näyttää mun 2018 bujon ekat sivut! Tammikuu alkaa olla jo täysi ja helmikuun sivujakin on tullut tehtyä, niitä varmaan sitten seuraavaksi mikäli siellä vielä kanssabujoilijoita riittää :)


Kirjoittanut ia KLO 23:29 33 kommenttia

TUNNISTEET:

Muissa blogeissa aiheesta:

 

Saatat pitää myös näistä:

33 Responses to “Bullet journal 2018 setup”

 1. Avatar Elina sanoo:

  Rakastan näitä sun bujojuttuja! Oot niin visuaalinen ja luova. Multa puuttuu ainoastaan kärsivällisyys ja silmäkäsikoordinaatio, muuten toteuttaisin itsekin juuri tällaista bujoa. :D Kiitos siis inspiroivista postauksista ja kiva, jos teet kuukausikatsauksia jatkossakin!

  • ia ia sanoo:

   Kiva kuulla että tykkäät! :) Haha, haasteellinen silmäkäsikoordinaatio kuulostaa hyvinkin tutulta, välillä meinaa hermot mennä :D

 2. Avatar lusene sanoo:

  Oi kuinka ihania sivuja! Tekee melkein mieli tallentaa tuo pakkauslista koneelle :—D Tai sitten otan vain vähän inspiraatiota ja teen ihan oman. Bujoilu näyttää hirveän hauskalta, mutta vaikka tykkäänkin ajatella olevani suht taiteellinen ihminen, tuntuu että tulisi kamalat suorituspaineet ja tekisin vain rumaa ja tylsää jälkeä jos yrittäisin :D Silti tekisi vähän mieli kokeilla. Tuo meal memokin on tosi hyvä idea, joka olisi kiva varastaa.

  • ia ia sanoo:

   Tee ihmeessä oma lista, helpottaa reissustressiä kumman paljon! Mä koitan kans pysyä irti siitä täydellisyydentavoittelusta, kun mun mielestä tuon bujon kanssa askartelun pitää tuoda enemmän zen-oloa kuin stressiä siitä että nyt ei tullut tarpeeks nätti :D

 3. Avatar Minttu sanoo:

  Ai että, näitä on kyllä mukava katsoa! Järjestelmällisyys on ihanaa, ja rakastan just näitä tiettyä tarkoitusta varten tehtyjä sivuja ja aukeama. Koitin itsekin vähän bujoilua, mutta kamala stressi viime kesänä +hullu aikataulusuorittaminen pilasi melko hyvän alun. Lisäks ajattelin, etten viitsi ainakaan alkuun mitään koristeellisia sivuja tehdä, ettei innostuisi kuluisi heti loppuun, mutta näköjään itselleni ei toiminut edes se simppeli tyyli :-/ toisaalta kuitenkin, sellainen pieni nypertely ja kuvioiden piirtely tuntuu sitä stressiä itselläni helpottavan, että ehkä vaan pitäisi ottaa aika sellaiselle. Nyt olen sitten seuraillut ihania hyvän fiiliksen ”näin opiskelet oikein” – videoita In english, ja olen ihan fiiliksissä niistä. Niiden takia haluan nyt opetella hyviä rutiineja alusta pitäen, ja tehdä erilaisia listoja erilaisilla kynillä :-D ihme kicksejä muiden järjestelmällisyydestä! Muuten, tuo pakkauslistasi on tosi hyvä idea, voisin yrittää mukailla sitä tulevaisuuden reissuja varten :-)

  • ia ia sanoo:

   Näin opiskelet oikein -videot kuulostaa ihanilta! :D Joku siinä järjestelmällisyydessä, listoissa ja rutiineissa kyllä kiehtoo, haha. Oli se sitten itse toteutettua tai sivusta seurattua ^_^

 4. Avatar Hanna sanoo:

  Nää bujopostailut on parhauttaaaaaaa <3

 5. Avatar Tiinuska sanoo:

  Ihanat sivut taas kerran. Mulla puolivälissä helmikuu tekeillään ja nyt innolla odotan sun uusia sivuja. Sun bujo on niin värikäs ja erilainen kuin muut mitä oon nähäny.

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos, kivasti sanottu :) Pitää laittaa pikaisesti tammikuu tulemaan ennenkuin helmikuukin ehtii livahtaa ohi! :D

 6. Avatar Santtu sanoo:

  Ääää, niin ihanaa katseltavaa! Olisi huikeeta nähä toi 2017-bujo videolla kaikessa kauneudessaan!

  • ia ia sanoo:

   Mä mietin itsekin että olis toisaalta ihanaa esitellä se, mutta se on ihan täynnä henkilökohtaisia juttuja joita en halua jakaa että en tiedä miten ihmeessä mä sen käytännössä toteuttaisin!

 7. Avatar Nenna sanoo:

  Yksi sana: i h a n a <3! Otan oikeuden kopioida tuon idean edellisen bujon kuukausien huippuhetkistä :)

 8. Avatar Emilia sanoo:

  Pakko sanoa että sulla on ihan älyttömän nätti bujo ja ihania värejä. Tykkään myös tosi paljon noista kuvista, jotka koristaa vihkon kantta!

  • ia ia sanoo:

   Kiitoksia! Joo sattumalta on kyllä löytynyt kansikuvat joita kestää kattella pidemmänkin aikaa :)

 9. Avatar Hanna sanoo:

  Ihanaa! :) Tykkään lukea näitä sinun bujo-postauksia, vaikken itse käytäkkään. Tai siis mulla hetken aikaa oli bujo, mutta jotenkin jäi varmaan aikaavievyyden vuoksi, vaikka kivaa ja terapeuttista hommaa onkin.. :( Voisin alkaa kyllä taas täytellä bujoa, mutta ehkä jotenkin kevennettynä versiona, se voisi olla täynnä vaan erilaisia trackereita ja inspissivuja! <3

  • ia ia sanoo:

   Joo kannatan bujoilun jatkamista kevennettynä versiona! Noihin näpertelyihin saa kyllä halutessaan uppoamaan aivan laittoman kauan aikaa :D

 10. Avatar Ellu sanoo:

  Mä vaan jatkan täällä kateellisena itkemistä :’D sun bujo on niin täydellinen keskitie niiden tosi tosi övereiden ja minimaalisten yksinkertaisten tyylien välissä, näyttää tosi upeelta! <3
  Tekis niin mieli väsertää itekin jotain upeeta bujoon kun en oo sinne taaskaan ehtinyt paljoa mitään tekemään, mutta ihan tavallisten piirrosten tekeminen vaikuttaa syövän kaiken ajan :'D

  • ia ia sanoo:

   No voi kiitos, Ellu :) Sun piirrustukset on niin upeita että pyh pah jostain bujosta, osaisinpa iteki piirtää niin hyvin! :D

 11. Avatar Mivi sanoo:

  Jes, ihanaa, bujo-postaus! Ehdottomasti otan inspistä tuosta workout-trackerista, vaikka oma bujoni on jo maaliskuuhun asti ”täytettynä”, mutta eihän sen seurannan tarvitsekaan olla aivan vuoden alussa ja vielä kerkeisin täyttää tammikuunkin osalta! Tosi kauniita aukeamia oot tehny

  • Avatar Mivi sanoo:

   Oho, hymiöt eivät tulleetkaan, joten tässä ”mietteliäs” ja tässä lopuksi ”muikeasti hymyilevä” :D

  • ia ia sanoo:

   Joo tuo tracker on jotenkin tosi palkitseva kun näkee oman aktiivisuuden niin konkreettisesti! Haha ja kiitos jälkilisäyshymiöistä :D

 12. Avatar Maija sanoo:

  Hienosti olet täytellyt sivuja! Värikästä :)

 13. Avatar Anne sanoo:

  Vaikuttavaa! Olis kiva tehdä itsekin tuollaista, mutta ööh seli-seli… Muinoin mulla oli ihania kalentereita painettuine kuvineen. Tein niihin listaa vuoden aikana luetuista kirjoista, nähdyistä elokuvista, matkoille otettavista tavaroista (matkashekit, walkman, c-kasetit) ym. eli esihistoriallista bujoilua.

  • ia ia sanoo:

   Noni, sähän oot tosiaan bujoillut ennenkuin siitä tuli edes juttu! :D Aijai walkman -aikoja :,D

 14. Avatar tiiakar sanoo:

  Ihan superihana !! Ja pitää itekkin kyllä lisätä tuollainen mealmemo, helpottais varmaa arkielämää huomattavasti.

 15. Avatar Janita sanoo:

  Sun bujo on niin ihana! Sun innoittamana aloitin itsekin bujon vuosi sitten ja tykkään kyllä sen tekemisestä, vaikkei mua kovin taiteellisilla lahjoilla olekaan suotu. Ehdottomasti lisää näitä bujo-postauksia, niistä saa kivasti inspiraatiota :) Miten muuten olet kiinnittänyt noi kortit bujojen kansiin?

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos! Kiva kuulla että oot itekki inspiroitunut, bujoilu on rentouttavaa :) Ne on kiinnitetty kakspuoleisella teipillä!

 16. Avatar SeSilja sanoo:

  Sun bujo-postaukset ovat parhaita! <3 Teetkö nuo vesivärimäiset osat tusseilla vai vesiväreillä vai millä? :) Itsellä meinasi bujoilu jäädä liian itsekriittisyyden takia, joten kavensin ja hyväksyin että mustekynä on ihan ok bujoon vaikka ei niin kauniilta näytäkään.

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! :) Tarkoitatko esim. tuossa workout trackerissa tuota otsikon taustaa? Tein ensin normaalin otsikon suoraan kynällä bujoon ja siitä tuli niin ruma että se piti saada peittoon, niin teippasin päälle vesiväripaperille tekemää vesivärisotkua :D Laimeita värejä ja paljon vettä ja kunnollinen paperi niin tulee kivaa jälkeä. Suoraan vesiväreillä en uskalla bujoon tehdä kun lähtee sivut kupruilemaan!

Kommentoi