torstai 01. helmikuun 2018

liilasos

Noniin, vihdoin vähän parempia kuvia uudesta tukasta! Paitsi että mä oon ihan kriisissä tämän kanssa, voitteko auttaa.. :D Nyt alkaa ihan liian pitkä tukkavuodatus, teitä on varoitettu.

lila1

Siis tykkään tuosta latvan väristä, mutta ongelma on tuo tyvi. Halusin että tyvi olisi vähän tummempi samaan tyyliin kun mulla on se viimeaikoina ollut muutenkin, semmoinen liukuvärjäys tummemmasta vaaleampaan, ettei överiväri lähtisi nyt ihan tyvestä asti ja että juurikasvun piiloon värjääminen olisi iisimpää. Ekan kerran kampaajalta poistuessani paremmassa valossa tyvi näytti varsinkin edestä päin katsottuna kuitenkin aika hupsulta: Vaalean lämpimän ruskea vasten kylmän liilaa latvaa.. Marssin parin päivän päästä kampaajalle takaisin ja sanoin, että musta tuntuu että pään ylä- ja alaosio ei oo sukua toisilleen sitten ollenkaan. Päädyttiin sävyttämään tyveä vähän viileämmäksi ja astetta tummemmaksi, mutta jälleen kotona ekan pesukerran jälkeen se tyvi ja varsinkin otsatukka näyttää yhä edelleen kummallisen vaaleanruskealta.

lila2

Olin eilen näitä kuvia editoidessani jo viittä vaille varaamassa ittelleni kolmatta kampaajakäyntiä tälle aamulle mutta maltoin kuitenkin mieleni, kun ehkä kolme värjäyskertaa kahden viikon sisään olis ollut aika itsetuhoista hiusten kuntoa ajatellen.. Mutta en ole tähän tyytyväinen vieläkään! Ärsyttää! Koitan nyt kärvistellä kummallisen ruskean otsatukkani kanssa varmaan ainakin viikon ennenkuin uskallan heittää siihen taas jonkun uuden värin (riittääkö viikko?), mutta mitäs hittoa mä siihen asti tälle teen?

Onko siellä kotikampaajaguruja, auttaako jos sekoittelen päähän jotain suoravärejä ja toivon että viileämmänlila suoraväri tarttuisi tuohon ruskeaankin? Vai pitäiskö tähän heittää jotain lämpimämmänsävyistä liilanpinkkiä, kun selkeästi hiuksista koittaa puskea läpi se näissä aiemmin ollut punertava sävy? Ja kun mä uskallan marssia uudestaan kampaajalle niin mitäs hittoa mä sanon että haluan, pitäiskö tuota lilansävyä nostaa vähän ylemmäksi ja värjätä ihan vain muutama sentti tyvestä reilummin tummaksi?

Mitä mä teen ettei tää näyttäis suoraan sanottuna siltä että tein itte kotona ja säästin :D

idlila3

Joopajoo, tämän siitä saa kun ei suostu olemaan normaali ihminen normaalilla tukanvärillä. Huoh!


Saatat pitää myös näistä:

37 Responses to “liilasos”

 1. JokiJohanna sanoo:

  Mä oon sellanen joka tekee hiusmuutokset kotona kun ei ota sit niin paljon päähän jos tukka kiukkuilee kampaajan jälkeen, just nyt mulla on pinkit latvat, jotka itse väsäsin :”D mutta jos haluat itse alkaa värkkimään niin mä ehdottaisin et heittäisit sinistä suoraväriä messiin kun sävyttelet yläosaa ja otsista ihan reippaasti tai koitat sillä eka ja sit vedät purppurampaa päälle tuohon. Ymmärrän miksi ärsyttää, mutta sullakin on ollut punertavaksi värjättyä tukkaa tuolla alla niin kun sitä vaalentaa jää punasävyiseksi kuitenkin niin liila taittaa sen ruskeaksi :D

  Sinisen lisäämisen pitäis tummentaa juurta ja kylmentää sitä, ei tosta samanväristä saa muulla kuin vaalentamalla ja se on raskasta tukalle. Toivottavasti saat hiuksistas sellaiset, että miellyttävät <3

  https://nouw.com/jokijohanna

  • ia sanoo:

   Oii sulla on kyllä magee tukka! Kiitos vinkeistä, mä koitin eilen vetää stydimpää hoitsikka-suoraväriseosta tyveen ja laimennettua latvaan mutta ei oikein meinannut tarttua.. Ehkä pitää uskaltaa pitää sitä väriä vaan pidempään päässä kuin ohjeet sallii. Ja onks sulla suosituksia hyvästä sinisestä? Mulla on tällä hetkellä Evo Fabuloson Platinumia joka on siis itsessään aivan kirkkaansinistä mutta se kuulema toimii lähinnä hopeashampoon tyyliin kylmentäjänä eikä niinkään tuo sitä sinistä väriä.. Ääh! Olis kyllä kiva jos vois pysyä poissa tuosta vaalennuksesta vielä hetken.

 2. Mun mielestä sun hiukset näyttää tosi kauniilta. Ihanan monisävyiset ja itse juuri pidin luonnollisen ruskeasta otsatukasta yhdistettynä räikeämpään liilaan! Mun mielestä sun hiukset on upeat noissa kuvissa, mutta tottakai oma silmä tietää parhaiten. :)

 3. Emmi sanoo:

  Mene takaisin kampaajalle. Saattaa jopa mennä edelleen reklamaationa, tai ainakin jos kampaaja on kiva saat värjäyksestä alennuksen. Et ole tyytyväinen asiakas, niin totta kai se täytyy korjata. Tukka ei putoa päästä vaikka se edelleen sävytettäisiin siellä uudestaan. Jos laitat kotona suoraväriä tulos saattaa olla hyvä, mutta suuremmalla todennäköisyydellä se ei ole hyvä. Saattaa mennä vielä huonommaksi, niin tukan kunto kuin väri. Vaikka olisi miten taitava kotikampaaja. Plus, jos sitä sotkee ensin itse jollain epämääräisellä niin kampaajan on entistä hankalampi tehdä sille mitään korjatakseen tilannetta.

  Pelkästään kuvien perusteella kampaajana laittaisin siihen tummempaa ja viileämpää ruskeaa, tai jotain liilan tapaista päälle. Kuvista toki ei näy koko totuus, eikä hiusten kunto, mitkä olennaisesti vaikuttavat siihen mitä hiuksille voi tehdä korjauksen suhteen. Ammattitaitoinen kampaaja varmasti keksii ratkaisun kun näkee hiuksesi ja kuulee tarkemmin mitä niille on tehty aiemmin.

  • ia sanoo:

   No sitä mä vähän mietin, mutta jotenkin tuntui että ehkei se kampaaja sitten vaan saanut kiinni mun visiosta jota en kovin selkeästi osannut edes itsekään kuvailla.. Pitäis löytää joku kampaaja jonka kanssa telepatiat toimis just noiden shokkivärien kanssa yksiin :D ”Löydä kampaaja joka osaa lukea ajatuksia joita en itse tiedä ajattelevani”, kuulostaa ihan realistiselta :,D Mutta ei vaan oikeasti, bongaispa jostain päin Helsinkiä tyypin joka olis erikoistunut näihin oudompiin väreihin niin vois ehkä auttaa asiaa :)

 4. Reeta sanoo:

  Mutta tuo paita Mistä?

 5. milja sanoo:

  Ihana väri! en ole mikään kampaaja, mutta näyttää siltä ettei tuossa otsiksessa ole lainkaan lilaa, vaan se vaan on ihan eri väriä, eikä siksi istu tuohon latvaan vaikka mitä tekis. eli suosittelisin että laittaisit koko pään lilaksi, ja sitten ehkä se pari senttiä vain tyvestä tummemmalla.. mutta pitäisihän siinä tummemmassakin olla mukana lilaa, koska muuten se on taas vain eri väriä.

  • ia sanoo:

   Joo siihen lopputulokseen mäkin oon päätynyt. Harmi vaan että se vaatis tukan uudelleenvaalennusta, jaiks.. :/ Pitikin mennä vajavaisten suunnitelmien kanssa penkkiin, olis muuten voinut saada kerralla hyvän :D

 6. voi apua sanoo:

  no älä nyt ainakaan oikeesti tee ite kotona ja säästä :D miten ois ihan musta tyvi? toi vaalea liila pehmentäis sitä niin ettei oo ihan gootti, ja sitte pesussa se haalenee sen verran ettei oo liian kova. ruskee kuitenkin lämpenee ja vaalenee pesussa että se on melkeen ihan sama minkä värin sinne länttää.

  • ia sanoo:

   Haha, hyvä pointti :D Joo paljon tummempaa tyveä mietin itsekin! Mutta ehkei kuitenkaan ihan koko otsiksen mitalta..? Hitto soikoon :D

 7. Emmi-Stina sanoo:

  Mun mielestä tuo sun tukka näyttää kyllä todella kivalta! Ymmärrän silti, että haluaisit tyven, otsatukan sekä latvojenkin olevan niin sanotusti ”symbioosissa” (:’D) keskenään, joten kampaajana mä suosittelen laittamaan tyveen suoraväriä, joka on hieman tummempaa! Pidempi vaikutusaikakin olisi hyvä, koska mitä kauemmin suoraväriä pitää päässä, sitä intensiivisemmäksi se tulee.

  Kun mä laitan suoraväriä, mä yleensä ensin pesen hiukset shampoolla ja pyyhekuivauksen jälkeen rupean levittämään väriä tukkaani :) Toivottavasti saisit siitä mieleisesi näköisen! Ja jos mun neuvoista ei ole apua niin toivon, että joku muu osaisi neuvoa myös!

  • ia sanoo:

   Voi ihana kuulla että tää on jonkun silmissä kiva! Jotenkin itsellä semmoinen olo että kaikki kattoo että ”….oookei.” :D Joo mä oon käyttänyt suoravärejä hoitoaineeseen lantrattuna aikaisempien pinkkien latvojen ylläpitoon. Olisko sulla suositella jotain tiettyä millä uskaltais lähteä tuota tyveä kokeilemaan?

   • Emmi-Stina sanoo:

    Mä itse tykkään käyttää sellaisen merkin kuin Crestolin ColorGlossia sekä Fantasy Coloria! Kampaamoliikkeistä varmasti löytyy näitä tuotteita ja heiltä voi tietenkin kysyä lisää neuvoja, mikä sopisi parhaiten! :’) Fantasy Colorilla on ainakin hyviä suoravärejä, jotka oikeasti pysyvät!

    Kunpa itse näkisin sun hiuksesi omin silmin, koska kuva ei kerro kuitenkaan ihan koko totuutta :( Mutta toivon tosiaan, että saat lopputuloksesta juuri sellaisen kuin haluat, ellet mene kampaajalle! :>

    • ia sanoo:

     Vitsit, sä saisit tulla tekemään mulle hiusanalyysin ja lyödä ostoslistan käteen että millä mä tätä lähden seivaamaan :D Tai saisit tulla suoraan vaan värjäämään.. :,D

 8. mennika sanoo:

  Hahah i feel you – mä värjäsin viime vuoden loppupuolella hiukset violetiksi punaisen tukan päälle. Väri tarttui tosi hyvin latvoihin, mutta tyvi oli vähän ongelmallisempi jostain syystä. Värjäsin muutaman viikon päästä uudestaan ja tilanne tasoittui, mutta joka pesukerran jälkeen tuntui, että se punainen loistaa sieltä alta aina vaan enemmän. Tämän vuoden puolella totesin, ettei violetti oo mun juttu vaikka väri keräsikin yllättävän paljon kehuja (etenkin siihen nähden että koko häsellys oli täysin omaa käsialaa)ja ostin kaupasta vaalennuksen. Sen jälkeen tää mun tukka on näyttänyt käytännössä kuolleelta kanarianlinnulta, mutta siitäki huolimatta tuntenut oloni omemmaksi kuin violetissa :D Onneksi ensi viikolla pääsen vihdoin ”korjaamaan” tämän tilanteen, aiemmin en uskaltanut sen vaalennuskäsittelyn takia. Nii että sori mulla ei nyt oo mitään hyviä vinkkejä jakaa mutta halusin jakaa tän mun vertaistuellisen tukkatarinan. Violetti on ihana mut samalla aika vaikee väri!

  • ia sanoo:

   Kiitos tästä vertaistukitarinasta! :D Onhan näissä erikoisväreissä kyllä aina oma hommansa mutta silti ne kerta toisensa jälkeen houkuttaa vaan enemmän kuin perusruskeat.. Toivottavasti tulee sulle mieluinen tukka ens viikolla! ^_^

 9. iida sanoo:

  Ihana tukka! Näissä erikoisväreissä on aina se riski, että ne eivät tartu ihan niin, kuin ajatus oli. Munkin sininen tukkani on osittain hiukan vihertävä, mutta olen jo niin tottunut, että ei paljoa hetkauta.

  Tuon juuren sävy on mun mielestäni ihan jees! Se tekee tukasta vähän liukuvärjätyn näköisen, ja sopii mun estetiikkaan tosi kivasti :) Tietenkin jos ajatuksena oli tasainen sävy, niin lopputulos ei välttämättä miellytä, vaikka kuinka olisikin kiva ja muodikas. Tuo tyven tummemmaksi värjääminen voisi toki olla tosi hyvä vaihtoehto, niin pääsisi tuosta punaisuudesta eroon. Toivottavasti saat värin ennemmin tai myöhemmin kondikseen!

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Joo mäkin tykkään liukuväriajatuksesta tosi paljon, mutta jotenkin tuntuu että tässä on kaks keskenään niin eriparista väriä liukumassa yhteen :D Ei edes tartteis kaiken olla samanväristä, kunhan vaan tyvi sointuis jotenkin paremmin tuohon latvaan! Mutta ihana kuulla jos se ei kaikkien silmään niin pahalta näytä kuin mitä mä kuvittelen :D

 10. H sanoo:

  Olen back Manic Panic suositusteni kanssa! Manic Panicin Purple Haze on punertavaan vivahtava purppura, toinen hyväksi havaittu on Ultra Violet, joka on perinteisempi violetti (aavistuksen enemmän sinertävä violetti). Täällä hyvä värikartta niistä: https://i.pinimg.com/736x/0c/b5/59/0cb559f3222b69147ca2f45d57b0aa68.jpg

  Ja jos otsista on yhtään värjätty, niin yleensä nuo suoravärit tarttuu ihan hyvin. Neitsythiukseen ei välttämättä tartu niin hyvin, mutta niihinkin olen saanut vähän sävyä kuitenkin.

  Ja nuo Manic Panicit on mielestäni tosi voimakaspigmenttisiä, eli kannattaa lantrata hoitoainetta joukkoon ennenkuin laittaa päähän muhimaan ettei tule liian tujua väriä :D

  • ia sanoo:

   Jee kiva kun tulit jatkokommentoimaan! Vitsit, kumpikohan noista kahdesta sävystä olis parempi, tekis mieli sekoitella molempia.. Haluan tästä ilmeisesti yhtä aikaa kylmän ja lämpimän, huoh :D Mistä oot Manic Panicisi ostanut? Ja otsis on joo värjätty! Eli nuo varmaan tarttuis siihenkin vaikka pohja tummempi onkin..? Tuliskohan siitä mitään jos iskis jompaa kumpaa noista sävyistä hoitsikkaan laimennettuna päähän, jos se tajuais näkyä tummempana tuossa tyvessä kun pohjakin on tummempi, kuin latvassa? Mustan suoravärin kanssa en kyllä uskalla lähteä kotona kokeilemaan..

   • H sanoo:

    Värjättyyn hiukseen pitäis kyllä suoravärit tarttua kun hiussuomut on valmiiksi auki. Jos ei lantrattuna tartu tarpeeksi niin sitten vaan seuraavalla kerralla enemmän väriä ja vähemmän hoitoainetta, kunnes löytyy sopiva suhde. Ja olen muhittanut Manic Panic sekotuksia parikin tuntia, ja huuhtelu mahdollisimman kylmällä vedellä että hiussuomut sulkeutuis (lämpösellä vedellä aukeaa enemmän ja väri huuhtoutuu saman tien pois). Ja niitä eri sävyjä voi hyvin sekottaa keskenään, kannattaa kokeilla vaikka paperille tehdä testiviiruja että saa sopivan värin :)

    Helsingissä oon ostanut Forumin… öööh, mikähän se kauppa on nimeltään. Siellä kampin ja forumin välillä oleva kauppa, cyber-jotain? Apua, nyt on niin kauan aikaa etten muista! Viimeisimmät olen tilannut amazonista, koska en enää asu suomessa ja täällä en löytänyt kaupoista.

    purple hazella on tullut samantyyppinen sävy mun hiuksiin kuin mitä kuvassasi nyt. ultra violettia olen lantrannut aina isommalla kädellä ja tulos ollut enemmän ehkä laventeli-sävyinen, ehkä vähän samansävyinen kuin violetti sähköpostiosoitteesi alla (esimerkkien aatelia?)

    • ia sanoo:

     Joo Cyber Shop! Pitäisköhän marssia vaan sinne. Piti mennä vakoilemaan sähköpostiliilaa :D Ei tuommoinen laventelikaan hullumpi ehkä toisaalta olisi? Niin ja pakko vielä kysyä että mistä ostat hoitoaineen johon noita sotket, musta tuntuu että mulla menee aina pullollinen sitä hoitoainetta yhteen värjäyskertaan, kalliiks tulee ylläpito :D

     • H sanoo:

      Oon käyttänyt pantenen korjaavaa hoitoainetta ja s-ryhmän oman sarjan hoitoainetta (Extrakohan se on nimeltään? Haisee ehkä vähän huonolla tavalla hedelmäiseltä, mun nenään ainakin, mutta on halpaa ja isoissa pulloissa, mulla vasta hiljan loppu pullonjämät vaikka muutettiin jo viime kesänä pois). Eli halpiksilla mennään, eikä hiukset ole pahaa tykännyt. Hyväksi myös havaittu Eveline Argan&Keratin hoitoaine, sitä käytän extrapitkään muhitteluun värillä tai ilman jos hiukset on karumman tuntuiset. (saa ainakin kärkkäiseltä, mutta olen ostanut helsingistäkin jostain, olikohan Tokmannilta tai jostain vastaavasta) Väittäisin että yhtä hyvä kuin kampaamojen aineet, ainakin omalle hiuksistolle.

      Se Ultra Violet on kyllä hyvä sävy, nyt kun siirryin takas blondiin niin sekotan siitä keltaisuuden-taittaja-hoitoainetta lisäämällä sitä vain ihan hitusen hoitoaineeseen, eli sopii myös siihen tarkoitukseen. Kokeilin kerran myös sillä Purplella samaa, mutta lopputulos oli pinkihtävä, eli siinä on selkeästi enemmän punaista kuin siinä Ultra Violetissa, Toivottavasti näistä on apua!

      Ai että, hiukset ja hiusmuutokset on erityisen lähellä sydäntä, jopa lievästi pakkomielteisyyteen saakka. Itseä huvittais kokeilla nyt blorange-väriä, mutta juuri sain sopivan vaalean värin aiempien värien jälkeen… Joten saa nähdä alanko kokeilemaan tähän päälle vai malttaisiko pysytellä blondissa jonkin aikaa.

     • ia sanoo:

      Joo sitä hoitoainetta menee niin tautiset määrät että jättitonkat Extraa on erittäin ok :D oijoi iso sydän blorangelle!! Oon itsekin kuolaillut sitä sävyä pinterestistä, super herkku. Istun tällä hetkellä kampaajan penkissä, jälleen :’D nyt on sellainen olo että pohjasta tulee vihdoin todella hyvä johon voi sitten kotona pelailla mitä haluaa! Ehdottomasti kaivan sun kommentit esille kun lähden suoraväriostoksille :)

   • H sanoo:

    Joo, ja otsikseen siitä tulisi tummempi lopputulos kun pohja on tummempi, toisaalta siihen tummempaan saattaa tarvita enemmän suoraväriä sekoitukseen että väri näkyy, kuin latvaan laitettaessa… eli jos tekis kaksi seosta, tujumman otsikseen ja laimeamman latvaan! Ja vaihtaa seosta siinä tummemman rajassa.

    • ia sanoo:

     Näin itseasiassa tein kun viimeksi koitin fiksailla tätä. Mutta huh mikä duuni ja jos se pitää tehdä joka pesukerran jälkeen.. Mihin mä oon oikein lähtenyt näiden värieni kanssa :DD

 11. H sanoo:

  Sain heti toisenkin idean! Jos haluat selkeästi tummemman tyven, niin Maria Nilalla on hyvä musta suoraväri. Color refreshejä muistaakseen nämä nimeltään eli hoitavaa väriä nämäkin. Siihenhän voisi miksata violettia/purppuraa mukaan halutessaan, ja koittaa levittää siihen värien rajakohtaan saakka.

  Manic Paniceissa ja Maria Nilan väreissä (ja Directions, Color Mask ym) on se hyvä puoli että ne ei vahingoita hiuksia, vaan päinvastoin varsinkin kun sekoittaa hoitoainetta mukaan lantringiksi ja antaa muhia kunnolla.
  Toisaalta harvalla nämä pysyy hiuksissa kovin kauaa, eli joutuu usein tekemään nämä muhittelut.

 12. Juha sanoo:

  Aika vänkä väriyhdistelmä, vähän salaperäinen. Älä muuta!

  • ia sanoo:

   Onkohan muut kanssasi samaa sukupuolta edustavat samaa mieltä? Mulla on taas tän kanssa nimittäin semmonen todellinen man repeller -olo :,DD

 13. Pimpelipom sanoo:

  Moikka! Tohon kommenttiin hiusten liian tiheästä värjäämisestä on pakko sanoo, ettei se hius maagisesti uusiudu tai korjaannu odottamalla. Oon aivan sama värjäätkö uudestaan nyt vai kk päästä. Jos hiukset tuntuu huonokuntoisilta niin ota joku opaplex-tyylinen hoito samaan pakettiin? :) Ihana väri!

  • ia sanoo:

   Hyvä pointti muuten :D Ei tää ees tunnu huonokuntoiselta, mulla on tosi karhea hiuslaatu niin jotenkin tuntuu että tää on aina ihan samanlainen, teki sille sitten mitä vaan.. Tekis nimittäin ehkä eniten mieli vaalentaa tuota tukkaa vähän ”ylöspäin” että vaan pari senttiä tyvestä olis reilusti tummempaa ja loput lilaa. Hmm! Kiitos kun kommentoit :)

 14. Elaine sanoo:

  Mä värjäsin punasen päälle lila/violetit hiukset. Ensin aattelin kans et se vaatii vaalennuksen & suoravärit, mutta tiesin etten jaksa sitä rumbaa. Mä länttäsin päähän Schwarzkopfin kestovärin, joko violetin tai purplen, en muista. Kummallakin oon värjäilly, vähän kumpi sävy millonki tuntuu kivemmalta. Kokeilin myös Lorealin Colorista-sarjan violettia, sillä tuli hyvä liukuväri kun pidin tyvessä pidempään.

  Näillä hiusväreillä oon saanu itelleni hiukset, jota värjäilen parin viikon välein, en läträä maskeilla tms. Hiusvärin kuluessa tulee kivasti eloa, kun paria eri sävyä päässä.

  • ia sanoo:

   Mä kans tykkään siitä ”kuluneesta” efektistä enemmän kuin vastavärjätynnäköisestä! Jotenkin aristelen vaan ”kunnollisilla” hiusväreillä kotioloissa värjäämistä, vaikka taatusti ne pidempään kestääkin.

 15. Elaine sanoo:

  Pakko jatkaa edelliseen kommenttiini.. kun luin tekstin ja tuli sellanen fiilis että tuntematon varmaa aattelee et juuuuupp, noi on varmaa susta kivat, mut oot kyl ainoo. Mutta oon kyl kuullu näistä hyvää palautetta, eikä kuulemma näytä miltää kotikemistin päältä :D

Kommentoi