sunnuntai 04. helmikuu 2018

melkein täydellinen sunnuntaiaamu

Lyhyt versio, yhdeksän sanaa: Paria vastoinkäymistä lukuunottamatta tänään oli ihana aamu, aamiainen sängyssä.

Pitkä versio, 376 sanaa, 9 kappaletta mutta informaatiosisältö sama kuin lyhyessä versiossa:

Tämä aamu hipoi kyllä melkein instagram-omaista täydellisyyttä! Heräsin verhon takaa kuikkivaan aurinkoon, ja päätin ensitöikseni suunnata ruokakauppaan ostamaan törkyhyvän aamupalan ainekset luodakseni ittelleni täydellisen sunnuntaiaamukuplan eli aamupalan sängyssä rästilehtikasan kanssa auringonvalon vyöryessä ikkunasta taustalla utuisen akustinen Spotify-lista. Aii että.

aamiainen1

Koska ajattelin että aurinkoisena sunnuntaipäivänä ihmiset on harrastamassa jotain luistelua tai muita talviaktiviteetteja joihin keli on Helsingissä optimaalinen ehkä kerran kymmenessä vuodessa, niin en vaivautunut panostamaan ulkoasuuni sen kummemmin vaan vetäisin kotihaalarin päälle toppatakin ja lampsin lähikauppaan. Voitte kuvitella miten viehättävä vetovoima musta säteili ilman meikkiä tummansinisessä kokofleecehaalarissa, violetissa toppatakissa ja violetissa tukassa pupukassi olalla.. Ja tottakai kaupassa oli sitten kollektiivisesti koko Kallio. Kaikilla ties mitkä fiinit brunssikuteet niskassa, tai vähintään nyt edes tukka harjattuna. No ei kait siinä, keräilin koriini huolella the ultimate most bestest aamiaisen aineita ainakin 20 minuuttia, vain huomatakseni kassalla että lompakko jäi kotiin. Noniin.

aamiainenc2

No, lompakonnoukintakierroksen jälkeen uusi yritys ja tällä kertaa ruokaostokset pääsi kotiin asti. Tein aamupalaksi paahdettuja ruissiemenleipiä avokadolla, sulatejuustolla, tomaatilla ja tuoreella basilikalla, ja.. No siis, siinä se oikeestaan olikin. Ostin myös mehua, hedelmiä ja pullan. Mikä antikliimaksi, olis nyt edes jonkun munakkaan pyöräyttänyt.

aamiainen5

Vaikka kuinka yritin ottaa vaan ihan nopeasti pari kuvaa ennenkuin paahdetut leivät jäähtyy, niin ensimmäinen lautasellinen upposi kyllä semmoisena enää aavistuksen taskulämpimänä.. Ei yksienkään ”tässä hei ihan nopee morning bliss” -blogikuvien jäljiltä voi se aamupala olla enää tikissä! Mitä jos mä olisin lähtenyt tuohon vielä askartelemaan jalustaa ja kuvaamaan itteeni se kahvikuppi kädessä? (No joo paraskin vänisemään, kun silti piti itekkin yks snapchatfiltteriselfie ottaa..)

Most bestest aamiaisvinkki 1: Osta kerrankin sitä kallista tuorepuristettua mehua. Ootteko muuten hitukoilla vai ilman hitukoita -koulukuntaa?

aamiainenc1

Most bestest aamiaisvinkki 2: Jos koti on kamalassa kaaoksessa, niin älä tuhlaa sitä morning bliss -aikaasi siivoamalla ensin. Käännät vaan tyynesti selän kaikelle ja kohdistat kasvot kohti seinää, tai mieluummin ikkunaa. Poissa silmistä, poissa mielestä!

Most bestest aamiaisvinkki 3:  Vaahdota kahvimaito (mulla pärisee vieläkin Ikeasta eurolla ehkä vuosikymmen sitten hankittu maidonvaahdotin), välitön suodatinkavin yleneminen latteliigaan! Vielä kun maidon käyttää ennen vaahdotusta mikrossa ja kaataa kahvin kuumaan maitoon, niin kahvi pysyy kuumana koko sen ajan kun mätät niitä aamupalaleipiä. (Mun kahvikupilla on tuossa kuvassa jalat. Cannot be unseen.)

aamiainen7

Most bestest aamiaisvinkki 4: Pilko appelsiini lohkoiksi ja imaise hedelmäliha niistä suoraan ilman sitä raivostuttavaa kuorimisoperaatiota, jonka jäljiltä sekä sinä että neliömetri allasi on tahmeassa appelsiininmehussa.

Siinä santsikahvikuppia hakiessa jääkaapissa odotti kiva ylläri, kun juuri korkattu kauramaitopurkki lirisi iloisena lattialle. En sitten sulkenut korkkia kunnolla ja laitoin tölkin kyljelleen kaappiin. Siinä sitten raukean Spotify-listan soidessa idylli vähän rasahteli kun aloin pelastaa kauramaidossa uivia asoita jääkaapista ja tiskaamaan vihanneslokeroa..

Niin. Eli kiteytettynä, ei mulla oikeastaan mitään asiaa ollut :D Toivottavasti teillä oli rento sunnuntai!


Saatat pitää myös näistä:

36 Responses to “melkein täydellinen sunnuntaiaamu”

 1. Avatar Mantu sanoo:

  Voin jotenkin samaistua tähän! Ei niin, että itse olisin just moisen aamun viettänyt (tai että usein viettäisin), mutta just se fiilis kun innoissaan tekee jotain spessumpaa ja lopulta siivoaa jääkaappia :-D Tai meidän taloudessa yleensä minä siivoan esim kahveja sängystä tai kaatuneen maljakon vesiä lipaston takaa, jotka tuo toinen osapuoli (neljä jalkaa ja häntä, kutsuu itseään kissaksi vaikka ketteryydessä olisikin parantamisen varaa) on kaatanut. Ainiin ja jos kallista mehua ostetaan, se ostetaan hedelmälihallisena versiona!

  • ia ia sanoo:

   Haha voi eii, tuli mielikuva siitä Simon’s Catin kissasta :DD Kiitti kun jätit kommentin, ihana ettei muidenkaan aamut mee aina niinku instagramissa!

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Mehussa kuuluu olla hedelmälihaa! Suosittelen erityisesti Lidlin Vitafit-merkkistä veriappelsiinimehua. Parasta koskaan juomaani mehua ja löysin nyt merkkiä googletellessani netistäkin keskusteluja, joissa sitä ylistetään :D

  Postaus oli kiva, hyviä värejä tyynyissä sekä astioissa ja leipäresepti houkuttelisi kaivamaan voileipägrillin pitkästä aikaa esiin :)

  • ia ia sanoo:

   Toi mun mehu oli appelsiini-veriappelsiinimehua ja aii nam, pakko siis testata myös tuo lidlin versio! Ihana että tuorepuristetuista mehuistakin on nettikeskusteluja :,D Voileipägrilli ehdottomasti käyttöön, lämpimät toastit on talven paras iltapala!

 3. Avatar Salla sanoo:

  Hitukoilla ehottomasti!

  Meikän kauppareissut on lähes aina tommosia, koska enimmäkseen ehdin kauppaan viikonloppuaamuina ja kuka silloin jaksaa laittautua? No aika moni näköjään, paitsi minä :D

  Kivaa maanantaita sinne!

  • ia ia sanoo:

   Haha jep :D Tekis mieli ripustaa kyltti kaulaan että hei oikeesti asun 50 metrin päässä kaupasta, en mä tuolla keskustassa pyöri tämännäköisenä :,D

 4. Avatar u sanoo:

  Tykkään tosi paljon tästä sun uudesta aktiivisemmasta bloggauslinjasta! Tällaset arkiset päivitykset on just parhaita :) Ja toi huonosti kiinni oleva, lappeellaan jääkaapissa oleva tölkki on niiiin klassikkokämmi ainakin mulle. Aina sen välillä unohtaa :D

  • ia ia sanoo:

   Ihana kuulla! Näitä on kaikista mielekkäintä kirjoittaakin :) Kiva kuulla että tuota samaa käy muillekin :D

 5. Avatar Emma sanoo:

  Ihanan piristävä päivitys! :D Superkivaa viikkoa sinne!

 6. Avatar Heli sanoo:

  :D ootpa ihana

 7. Avatar E sanoo:

  Kohtalotoveri täällä! Lauantaina aamulla laittelin ittelleni viimeset maidot kahviin ja viimeset paahtoleivät tarjottimelle vaan kaataakseni sen kahvin leiville ja sänkyyn… Siinä se aamun zen-tila sit menikin, viittä vaille ettei ne leipälöllöt lentäny seinään :D

  • ia ia sanoo:

   Eikää, mä niin aistin sen vitutuksen määrän, vikat maidot on pyhä asia, niiden kanssa ei oo universumilla lupaa ryppyillä!!

 8. Avatar Blom sanoo:

  Haha! Hauska kirjoitus! :D

 9. Avatar Salkko sanoo:

  Tää täytyy ottaa toteutuslistalle! Postissa on tulossa just sopivasti uutta luettavaa, harmi vaan että mun kämpässä alkovi ja sen myötä sänky on siellä kaikkein pimeimmässä nurkassa. Toi pitkään odotettu luonnonvalo on ihan parasta <3 ja hedelmäliha kuuluu ehdottomasti mehuun, tulee jotenkin autenttisempi fiilis vaikka tietääkin, että sitä mehua ei todellisuudessa ihan kulman takana ole puristettu :-D

  • ia ia sanoo:

   Sinne kuule virittelet jotkut lukulamput ja kynttilät niin avot! Ja mitä ihmettä, tasan on puristettu aurinkohatut päässä Espanjalaisen pikkukylän kulmakioskissa ne mehut :,D

 10. Avatar Manni sanoo:

  Hahaa ihanan realistista :D

 11. Avatar LauraL sanoo:

  Ekaks, tuoremehu aina niillä hitukoilla!!
  Tokaks, mulla kävi samanlailla kauramaitotölkin kanssa, hieman olin ihmeissäni, että ”mitähän ihmettä, onks tässä purkissa reikä..”. Niinno, eipä ollu, vaan oma moka :D

  Täytyyki ottaa kokeiluun toi leipä täytteineen, näyttää ja kuulostaa hyvältä!
  Muutenki vois välillä panostaa aamupalaan..

  • ia ia sanoo:

   Hei tää on nyt selkeesti kauramaitopurkin tyyppivika!! Koska voin vannoa laittaneeni sen korkin kunnolla kiinni :D Joo nuo leipien päälliset on kyllä niin pyhäksi havaittu kombinaatio, vähän rouskaista vielä mustapippuria sekaan ja levitteeksi jotain maustettua tuorejuustoa. Teehän megaeväät ens sunnuntaiaamuun!

 12. Avatar Hanna sanoo:

  Ihanan värikkäitä kuvia! Näistä välittyy kyllä rennon sunnuntaiaamun tunnelma :)

 13. Avatar Laura sanoo:

  Ihanan samaistuttava postaus, miten se meneekin aina niin et kaikki menee plörinäks jos yrittää kerrankin tehdä jotain spessua :D naurua sai pidätellä kun tunnistin tästä niin mun viikonloppuaamut!

 14. Avatar papu sanoo:

  siis paras tapa syödä appelsiini on kuoria se veitsellä! siis tähän tyyliin: https://kfoods.com/photos/food-images/how-to-peel-an-orange-like-a-chef/

  Säästyy myös noiden lohkojen ryystämiseltä ja siltä, että koko naama on ihan appelsiinissa ;D Tää ei myöskään vie juurikaan aikaa!

 15. Avatar emma sanoo:

  Oi, ihana Mikki-paita on vielä käytössä! :D Mä muistan vieläkin sen postauksen, jossa esittelit tuon.

  Mulle on muuten käynyt vihanneslokeroa myöten ihan samalla tavalla kauramaidon kanssa… Ei naurattanu.

  • ia ia sanoo:

   Muistatko?? Apua toi on kirppislöytö tyyliin vuodelta 2008 :’D edelleen lemppari kotikollari! Hei nyt joukkokanne kauramaidon pakkaajalle, sä oot nyt jo kolmas jolle tää tapahtuu! :D

 16. Avatar An sanoo:

  Hehehe, nauroin kyllä tälle postaukselle, oli jotenkin niin hauska :) pitääkin kokeilla tota appelsiinin lohkomista, mua on pöydällä ootellut appelsiini jo pari pv, mutta vihaan sitä kuorimista..

 17. Avatar Heidi sanoo:

  Jotenkin niin symppis postaus! Helppo samaistua :)

  Mä tykkään enemmän mehusta, jossa ei ole hedelmälihaa.

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

 18. Avatar Eve sanoo:

  Pahoittelut, että kommentoin näinkin vanhaan postaukseen, mutta oli vaan pakko tulla hihkaisemaan, että sun blogi on kyllä aivan valloittavan ihana ja varsinkin näin flunssan keskellä selaillessa sun postauksia tuli jotenkin hirveen hyvä ja iloinen fiilis! :-D

  • ia ia sanoo:

   Heiii kiitos sinä ihana kommentista! <3 Nämä ilahduttaa aina, paranemisia sinne flunssavuoteelle!

Kommentoi