perjantai 09. helmikuun 2018

askartelukerhon papukaijapinssiläinen (ja DIY ystävänpäivälahjavinkkejä)

Ai mitä, ai uusia tusseja? Gimme gimme gimme t. mä ja peltilipasto täynnä tusseja, kyl tänne vielä mahtuu! Pilot Nordic on nimittäin lanseerannut vastikään Suomessa uudet Pintor -tussit, joita pääsin testaamaan kaupallisen yhteistyön puitteissa.

pintor15

Pintorit on maalitusseja, joita löytyy yhteensä 24 eri värissä ja kahdessa eri koossa, kapeammalla 1.0 mm  ja paksummalla 1.4 mm kärjellä. Saatavilla on perinteisten kirkkaiden värien lisäksi myös pastelli- ja metallisävyjä, ja maalitussit toimii lähes millä tahansa pinnalla perinteisestä paperista ja pahvista muoviin, kankaaseen, lasiin, puuhun.. You name it.

pintorcolla1

Jo pelkät bujosivujenkuvat silmissä kiiluen uudet tussit kiinnosteli, ja ensimmäinen mihin noita tusseja lähdin testailemaan olikin bujosivut. Swatchailin koko tussikatraan läpi, ja yllätyksekseni tussit ei vuotaneet läpi ollenkaan?! Tottakai nyt tummimmat sävyt ghostasi läpi reilummin, mutta yllättävän vähän huomioonottaen että nuo on täyspeittäviä maalitusseja. Tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa näkyy miten minimaalisesti kuulsi läpi tummanvihreä tussi.

pintor1

Varsinkin pastellisävyt nousi kertaheitolla bujotussilemppareiksi, niillä saa yhdellä vedolla täyspeittävää jälkeä ja mattainen pastellipinta on tosi nätti. Niillä tehtailin itseasiassa koko tammikuun layoutin. Niin, ja bujoilussa aina plussaa tussien nopeasta kuivumisajasta, ei tahriintumista ja päälle pystyi kirjoittamaan mustalla lähestulkoon saman tien.

Toinen, mihin Pintoreita testasin, oli saviruukkujen pinta. Ostin sunnuntaina Plantagenista kasvipäissäni hirmu läjän uusia viherkavereita kotiin, eikä mulla nyt koko kaktuskatraalle ollut ruukkuja.

pintorcolla2

Poikkesin maanantaisen työpäivän jälkeen Fidassa, josta löytyi minikaktuksille sopivankokoiset minisaviruukut (kappalehinta 0,30e?! Vahva suositus, hankkikaa kukkaruukut kirppareilta!). Ne oli kuitenkin vähän turhan tylsiä, joten piirtelin niihin kultaisella Pintorilla kuvioita. Heti söpöni. Hyvä ystävänpäivälahjaidea tuo minikaktus purkissa muuten, pysyy hyvin suurella todennäköisyydellä hengissä hetken verran ja jotenkin kiva saada jotain ”elävämpää” kuin suklaa tai random sydämenmuotoinen figuuri.

pintor6

Kolmantena kokeilin Pintoreita lasipintaan. Kylppärinkaapissa mulla on nököttänyt pumpulilappujen ja vanupuikkojen pitiminä jo pitkään aika ankeat lasipurnukat.

pintorcolla3

Tosi industrial cool joo, mutta onhan se nyt kivempi että kylppärinkaapin avatessa vastaan kurkkaa yks nukkuva ja yks puolihereillä oleva purkki.

idpintor9

Pyöritin posket metallisävyisellä Pintorilla, samassa metallisetissä oli perus kultaisen ja hopean lisäksi supernätit roosa, liila, turkoosi ja sininen.

Neljäntenä heittäydyin ystävänpäivälahjatuulelle ja koristelin mukin mammalle, joka tulee kyläilemään ens viikonloppuna. (Niin ja tein itsellekin oman, hah.)

pintorcolla4

Tosin ensimmäiset yritykset näytti todellakin siltä kuin meitsi 5 vee olis iltapäiväkerhossa tehnyt äitienpäivälahjan, enää vessapaperihylsystä kylkeen kuumaliimattu keksikotelo puuttui.. Mutta onnekseni huomasin, että tussin sai mukin pinnasta pois kynsilakanpoistoaineella. (Jälkikäteistutkimukset osoitti, että tavan saippuakin olisi riittänyt.) Kun olin lopputulokseen lukuisten yritysten ja erheiden jälkeen tyytyväinen, niin laitoin mukit uuniin uuniin 160 asteeseen 50 minuutiksi, jotta jäljestä tuli konepesunkestävä. Sama käsittely kannattaa toistaa myös lasipintaan tehdyille tuunauksille.

Maalitussi kuivuu tosi nopeasti, mutta kun olin nopea liikkeissäni niin kerkesin vetäistä piirtämääni epämääräistä värilänttiä hieman pumpulilapulla jolloin lopputuloksesta tuli sivellinmäinen huolettomampi roiskaisu. Huomasin myös, että värejä pystyi blendaamaan: Sekoitin hieman pinkkiä kirkkaanpunaiseen, jolloin lopputulos oli korallinpunainen. Niin, ja ihan pakko vielä hehkuttaa tussien älytöntä täyspeittävyyttä: Olisin iisisti voinut väritellä vaikka mustan mukin mattavaaleankeltaiseksi jos olisin halunnut.

pintor10

Halvalla muuten lähti tuo lahjaidis, söpö kultareunainen 0,4 l vetoinen muki maksoi Clas Ohlsonilla 1,99e. Ja muutes, Pintoreita löytyy viikosta 16 lähtien myös Clas Ohlsonilta! Tällä hetkellä niitä saa jo Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Pilot Nordicin instatilillä @pilotnordic on muuten myös paljon inspiroivia DIY-vinkkiä, tämän kuvan perusteella mun teki mieli suunnata takaisin sinne Fidaan ja lastata kassi täyteen pieniä posliinilautasia..

Aii että, näiden tuunailujen jälkeen oli taas mun sisäinen askartelukerhon papukaijapinssijäseneni tyytyväinen. Mitä sä lähtisit ekana tusseilla tekemään? Kommenttiboksissa olis jaossa 3 tussipakettia Pintoreita (joihin voi tutustua paremmin täällä). Arvonta päättyy 15.2.!


Saatat pitää myös näistä:

160 Responses to “askartelukerhon papukaijapinssiläinen (ja DIY ystävänpäivälahjavinkkejä)”

 1. lusene sanoo:

  Oi saattaisin kokeilla sivellinpurkkieni tuunaamista. Olen joskus liimannut niihin sellaista söpöä kuviollista askartelupaperia, mutta se jo hieman respottaa reunoista :D Tusseilla olisi käyttöä myös kortintekohommissa, kun tykkään tehdä synttäri- ja joulukortit itse.

  Ihanat nuo mukit ja tosi kiva idea.

 2. Hellevi sanoo:

  Tuo lasipurkki-idea lähtis ekana testiin, selkeesti oon jemmaillut kasaa lasipurkkeja kaapissa just tätä varten! :D

  Johtuukohan mun puhelimesta että yksikään noista FB-linkeistä ei suostu toimimaan? En oo kirjautuneena niin vois johtua ehkä siitä?

  • ia sanoo:

   Niinkö? Höh! Entä jos oot kirjautuneena sisään, toimiiko sitten? Kiitos jos jaksat palata raportoimaan!

   • Hellevi sanoo:

    Tällä ei taida enää olla suuremmin merkitystä (miten mä nyt yhtäkkiä muistin tulla takaisin tänne kommenttiboksiin, kun en kolmeen viikkoon muistanut…?), mutta vika oli siinä, että puhelimeni selain heittää automaattisesti tuon fb-sivun mobiiliversioon, joka jostain syystä antaa sitten ”linkki on rikki tai viallinen” -viestin. Tietokoneella toimii normaalisti, ja puhelimellakin, jos linkin avaa selainversioon. :) Eli joku pieni bugi vaan!

 3. Tii sanoo:

  Ooo varmasti tulis testailtua posliiniin ja lasiin nuita ekana :] ja ehkä kalenteriin/bujoon ja seinään ja kankaaseen jajajaaaaaaaaa

 4. embuske sanoo:

  Piirtelisin värikkäitä eläimiä!

 5. Emma sanoo:

  Toi lasipurkkien koristeluidea oli ihan loistava, sitä lähtisin ensimmäiseksi kokeilemaan :D Olisi kyllä mahtavaa voittaa ja päästä testaamaan näitä tusseja. + Ihania postauksia olet tehnyt viimeaikoina, tosi kiva aina tulla blogiasi lukemaan!

 6. mivi sanoo:

  Vau, ihania tusseja! Ja mahtavaa, että ovat noin monikäyttöisiä :) ehdottomasti testailisin niitä itsekin bujoilussa, mutta myös mukien koristelu kiehtoisi. Varmaan myös ensimmäisten kokeilujen joukossa piirtelisin pitkästä aikaa postikortin ystävälleni, nuo metallinsävyiset toisivat siihen sopivaa tyylikkyyttä!

 7. Helmi sanoo:

  Voi että nuo tussit kuulostaa ihan taivaallisilta! Itse tuunailisin ainakin kihlatulle ja parhaalle ystävälle mukit (sitä oon aiemmin Sharpieilla tehnyt mutta niiden väriskaala on ollut aika pieni) sekä itselleni pinterest-seikkailujen vuoksi hopean ”bride-to-be” -mukin ja varmasti nuo tussit löytäisivät tiensä bujoiluun, siskonlasten askarteluhetkiin ja erilaisiin keittiöpurkkeihin kertomaan sisällöistä.

 8. avaruuskenguru sanoo:

  Ihan huikeat nuo mukit! :D Koristelisimme ekaluokkalaisen tyttäreni kanssa kangaskasseja ja tyynyliinoja. Tuo muki-idea lähtisi ehdottomasti kokeiluun myös. Kiitos aivan ihanasta blogista. :)

 9. Hanna sanoo:

  Heti ekana lähtisin kyllä koristelemaan lasipurkkeja. Purkitan nykyään lähes kaiken mille vaan löytyy purkki – siemenet, pastat, ”kynsityökalut”…

 10. Halina sanoo:

  Mä tekisin ehdottomasti mukeja, lautasia, koristelisin lasipulloja ja ehkä kokeilisin myös kangasta :D Varsinkin houkuttaa noi metallinväriset tussit kääk!

 11. Halina sanoo:

  No oho innoistuin nii paljon et jäi sposti osote pois! Eli uus kommentti :D koristelisin mukeja, lautasia, lasipulloja ja testaisin kankaaseen esim. Tylsät kangaskengät! Ehkä myös tuunaisin puhelimenkuoria hmm!

 12. H sanoo:

  Oooh! Ihania luomuksia! Tekisin varmasti kokonaisen astiaston jollain söpöillä otuksilla koristeltuna! Vai olisko liian kunnianhimoista… No ainakin yksi lasten setti, jossa syvä & normi lautanen ja muki. :)

 13. Hanna sanoo:

  Antaisin kynät ystävänpäivälahjaksi ystävälleni joka on hurahtanut bujoiluun :)

 14. sudenmarja sanoo:

  Sinun bujoilustasi innostuneena lähtisin varmaan kokeilemaan sitä (ehkä neljättä kertaa…) tai suunnittelemaan joidenkin uusien sisustustaulujen tekoa (kenties lasille? Hmm…). Mukana siis arvonnassa ehdottomasti!

 15. annie sanoo:

  Mulla on kuiva-aineet tylsissä lasipurkeissa, niin niihin taiteilisin jotain kivaa heti alkajaisiksi. Samoin on aika monta tylsää kukkaruukkua jotka vois kaivata vähän piristystä. Tusseille löytyis kyllä varmasti monta käyttökohdetta :D

 16. Anni sanoo:

  Varmaan bujoiluun käyttäisin heti ensimmäisenä. Mulla on tällä hetkellä käytössä vain puuvärit ja jotain vanhoja Stabiloja, ja haluaisin viedä syksyllä aloitetun harrastuksen nextille levelille. :D

 17. Mea sanoo:

  No nyt iski kunnon PAKKOSAADA!-kohtaus noiden tussien kohdalla! Mä piirtelisin varmaan kaikkialle suunnilleen koiria myöten noilla (no okei, ehkä jätän karvakaverit rauhaan).

  Mutta todennäköisesti aloittaisin tuunaamalla jostain perusteepparista itselleni kesäpaidan, ja toki kalenterin sivutkin saisivat uutta väriä.

 18. Anna sanoo:

  Voi apua, ihanan monikäyttöisiä tusseja! Itsellä pyörii laatikossa erikseen kaikenmaailman normitussit ja posliinitussit jne, nämä ois niin kätsyjä! Ehdottomasti koristelisin ekana tuollaisia söpöjä mukeja :)

 19. Jenny sanoo:

  Mä koristelisin näillä ainakin tylsän kankaisen kestokassin! Havahduin vastikään siihen, että pieniä muovikasseja kertyy liikaa (apteekkiostoksista, kosmetiikkaostoksista jne) eikä pieniä kestokasseja oikein myydä missään niin löysin netin syövereistä sellaisen perus luonnonvärisen, mutta nyt se tarvisi jonkun hienon kuvan tai kuvioinnin pintaansa.

 20. Katariina sanoo:

  Käyttäisin niitä tusseja tohon helkkarin bujoiluun :D Muistan kun aloit postaamaan bujojuttuja ja olin et joo no kyllä kait, ihan kivaa puuhastelua on mut en ikinä jaksais tai tarvis oikeasti tollasta askartelukalenteria. Kuitenkin viime syksynä yliopistossa yks kurssi tuotti deadlineja niin perhanasti että oli pakko piirtää muistiinpanovihkoon kalenteri kurssin ajaksi että sais vähän stressiä vähennettyä kun näkis konkreettisesti millon mikäkin lippulappu pitää palauttaa. Ja olihan se nyt lopulta niin kätevä et joka kuukausi pitää piirtää uus kalenterisivu koristeluineen… Joskin sinne muistiinpanojen sekaan, en oo vielä antanut niin periksi et oisin jo ostanut oman vihkon bujoiluun!!

  • ia sanoo:

   Aika hyvää vahinkobujoiluu! :D mikäs siinä jos muistiinpanojen lomassa pienet kalenteriaukeamat toimii parhaiten, bujoilussa parasta on just se että tyhjät sivut antaa vapauden tehdä siitä just itselle toimivimman :)

 21. Rose sanoo:

  Omat nimikkomukit olisi kyllä hauska koristella!

 22. Amina sanoo:

  Hei! Luultavasti maalaisin rumat peltipurkkini sprayllä mustaksi ja kirjoittaisin sen jälkeen näillä tusseilla kylkeen purkin sisällön. Olisi kiva nimikoida myös oma juomapullo ja hmm.. kestikös ne tussit kangasta? :)

 23. Ida sanoo:

  Tuunaisin maustepurkit kivoiksi ja kirjoittelisin niiden sisällön myös! Tulis niiiin kivoja, jos noi tosiaan lasissa pysyy kivasti. ;>

 24. Jenni sanoo:

  Toi kukkaruukku DIY puhuttelee – söpö ja helppo tapa tuunata tylsiä (halpoja) kukkaruukkuja!

 25. Repe sanoo:

  Paitojen tuunakseen menisi. Lahjoja tehdessä voisi olla myös näppärät!

 26. Miina V sanoo:

  Koristelisin kukkapurkit, joihin aion kohta istuttaa siemeniä! :)

 27. Sanjana sanoo:

  Mukeja ja ehkä taulun kehyksiä! Ne on kauheen tylsiä niin nään sieluni silmin miten kivat sais vaikka valkeasta kehyksestä tussien kanssa tehtyä.

 28. Noora sanoo:

  Tekisi mieli kokeilla, että millaista jälkeä tulisi jos piirtäisi peilipinnalle ja tekisi siitä jonkun taulun tapaisen..

 29. Sariska sanoo:

  Tuollaiset muki-tuunailut on ollut jo pitkään pääkopan perällä, mutta ei täältä pikkukaupungista saa posliinitusseja mistään ja netistä jos tilaa yhden posliini tussin tulee sille aika paljon hintaa… Käyttäisin noita siis just tollaisten kirjain-mukien tekemiseen, mutta myös kalenterissani eri töiden/menojen (värikoodatut of course) merkkaamiseen! Ja kun vaikuttavat hyvin monikäyttöisiltä, niin sitähän vois sitten toteuttaa melkein mitä vaan mitä pinterestissä ja instassa tusseilla tehtävää ideaa vastaan tuleekaan :D

 30. Anne sanoo:

  Oi vitsit, kyllä mä lähtisin tuunailemaan kirppisastioita ja kukkaruukkuja, noi sun tekemät näytti niin söpöiltä!

 31. Elisa sanoo:

  Oi oon itekin vasta aloittanu bujoilun, mutta siihen sopivat tussit puuttuu – nää ois just hyvä siihen!

 32. Saana sanoo:

  Houkuttelis koristella kaikki talon lasikipot ja tehdä tietenkin oman näköinen kahvimuki!

 33. sitruunatee sanoo:

  Tuunaisin mun tylsän valkoisen meikkien säilytysboksin vähän nätimmäksi.

 34. Tiinuska sanoo:

  Ehottomasti bujoiluun ja askarteluun menisivät. Noista mukeista tuli ihanat ja ajattele miltä näyttäis noin söpöön mukiin istutettu kaktus

  Ihanaa kevään odotusta sulle!

  • Tiinuska sanoo:

   Tää jätti hymiöt pois :(
   Kaktus sanan jälkeen tulis sydänhymiö ja kevään toivotusten jälkeen keötainen sydän. Oon niin rakastunut keltaiseen. <3

   • ia sanoo:

    Kiitos jälkikäteishymiöistä! Tää kommenttiboksi ei näköjään tunne niitä, pitää laittaa viestiä it-tukeen.. Ihanaa kevättä sinnekin, keltainen sydänhymiö! :)

 35. Sivs sanoo:

  Ehdottomasti bujoilu olisi ekana listalla! Voisi myös kokeilla askarrella keksien lasipurkkeihin koristeluja. :)

 36. Kasuuu* sanoo:

  Maustepurkit! Ne olis mun tuunauslistalla ykkösenä, sais ihanasti kirjoitettua mausteiden nimet! :)

 37. Mari sanoo:

  Ensimmäisenä varmaan testaisin noita tusseja värityskirjakalenteriini. Alkaa jo tympiä puuväreillä värittely :) Ehkä sitten voisi askarrella ja koristella jotain purkkeja noilla. Tai oikein villiintyä ja kirjoitella kaikkiin muovisiin kuiva-ainepurkkeihin nättejä tekstejä kylkeen :)

 38. Saarai sanoo:

  Kalenteri saisi koristusta osakseen näillä tusseilla ja ystävänpäiväkortit rustailisin myös! :)

 39. szz sanoo:

  Ääk, ihania askarteluja!
  Mä tekisin noilla tusseilla erilaisia kortteja, vaikka
  ystävänpäiväksi!

 40. Veeraraptor sanoo:

  Ahhh, miten ihania!! Kokeilisin ehdottomasti tuota suloista lasipurnukka diy’iä

 41. Heidi sanoo:

  Oih vaikuttavat kyllä juuri sellaisilta mitä tarvitsen itselleni ja heti :D

  Olen töissä päiväkodissa ja näperrän kaikennäköistä, näistä olisi varmasti iloa sinne! Esim. oma kahvimukini H-kirjaimella voisi saada jotain samankaltaista koristusta!

 42. JuttaL sanoo:

  Kyllä nää tussit lähtisi täälläkin ensimmäisenä bujon koristeluun pitkän harkinnan tuloksena ehkä valkoiset kukkaruukutkin saisivat väriä.

  Viherpeukalo (,joka enemmän tappaa kasveja kuin hoitaa niitä..) kysyisi, että mikä kasvi mahtaa toimia kuvausrekvisiittana? Postaus talon kasveista ja niiden nykyisestä hyvinvoinnista olisi kiva!

  • ia sanoo:

   Se on osumaa ottanut palmuvehka! :D ei enää kovin hyväkuntoinen, meinaa olla varret vähän kenollaan mullassa kun se kaatui lattialle.. Pitää koittaa istuttaa uuteen multaan vähän pystympään. Tosin siinä katoaa sit toi fotogeeninen kaari :D mun kasviperhe on voinut viime kuukausina tosi huonosti, melkein kaikki on kuolleet parin kuukauden sisällä :( ongelmat alkoi sen jälkeen kun talouteen tuli jykevämpi kaktus, epäilen että siinä on joku mikroskooppinen pöpö joka on sairastuttanut kasvit ympäriltään..?

   • JuttaL sanoo:

    Kasveille paranemisia! Voit olla oikeassa pöpöjen kanssa, tai sitten muut ovat vain katkeria uudesta tulokkaasta? Täällä vasta kuukausi sitten taloon tulleet yksilöt pudottelevat lehtiään tai muuten voivat huonosti.. Pitää varmaan seuraavaksi ostaa tekokasveja, josko niitä ei onnistuisi tappamaan.

    • ia sanoo:

     Mä olen kans alkanut vähän harkita tekokasveja, niin huonosti meinaa nuo elävät versiot voida.. Tosi ärsyttävää, kun vielä puoli vuotta sitten olin kuin paraskin kotipuutarhuri!

 43. Salkko sanoo:

  Lasipurnukat ja mukit on ihan superhienoja, vau! Jotain samankaltaista lähtisin toteuttamaan, mutta pyytäisin kyllä käsityötaitoisen kaverini avuksi :-D

 44. Linda sanoo:

  Oispa ihana kokeilla, lasipurkkeja ensimmäiseksi tuunailisin!

 45. Heini sanoo:

  Ruokakaapin kuiva-ainepurnukat on pikkuhiljaa muuttumassa lasisiksi, joten niihin voisi sisällön raapustella pintaan :)

 46. PiiA sanoo:

  Bujo-sivuja nyt ainakin. Ja kehyksiä. Ja mukeja. Kaikkea! Olisivat kyllä mahtavat nuo.

 47. Raisa sanoo:

  No tuollaisia astiamaalauksia lähtisin tekemään, koko talven olen jo Pinterestissä kerännyt aiheesta inspis-tauluakin!

 48. Laura sanoo:

  Oi ihanan näkönen tuo bujon sivu!! Lähtisin varmaan piirtämään oveen uuden ”ei mainoksia” kyltin :)

 49. mmagic sanoo:

  Söpö – söpöni, seems legit :D
  Sun bujoiluja on aina ihana nähdä ne on niin hienoja. Itsellä on pitkään ollut vesiväreillä maalailu mielessä, mutta en ole siihen vielä kuitenkaan kunnolla ryhtynyt. Näiden tussien kanssa vois kuitenkin saada hauskasti mixed media -tyyliin aikaan jotain. Erityisesti nuo metalliset värit kutkuttavat.

 50. Jenni sanoo:

  Bujoa mäkin lähtisin tekemään :p Nuo värit on ihanan hempeät, mutta samalla aika voimakkaat :)

 51. Milla sanoo:

  Antaisin tussit siskolleni Ellalle ja hän tekisi niillä minulle(kin) kaikkea supersöpöä ja kivaa!

 52. Sussikka sanoo:

  Jos kerran pystyy kankaaseenkin tekemään niin, että kestää niin sitten tuunaisin parit peruspaidat ja -topit persoonallisiksi. Ihania värejä ja mahtavia tuunauksia!

 53. Pinni sanoo:

  Bujo on itselläkin ja noista mukeista sain inspiraation, koristelisin mukit synttärilahjoiksi ystäville, aivan suloisia. <3

 54. Jossu sanoo:

  Menis mullakin bujon värittelyyn noi tussit…

 55. Salla sanoo:

  Innostuin kans tuosta vanupurkki-ideasta, ne näytti tosi kivoilta! Ehkä mä voisin myös taiteilla jotain piristystä mun kylppäriin. :)

 56. Mymmeli sanoo:

  Ensimmäisenä sais mustavalkoiset kalenterin sivut väriä pintaan! :)

 57. LauraE sanoo:

  Ensimmäisenä askartelisin varmaan ystävänpäiväkortteja! Sen jälkeen tusseilla värittely varmaan eskaloituis, koska pitäähän sitä kokeilla mihin uudet tussit pystyis!

 58. milja sanoo:

  Nuo mukit on aivan ihanat, sellaisia voisin taiteilla itsekin :) Joskus muutama vuosi sitten pari mukia teinkin, mutta silloin löytämäni maalitussit oli tylsän värisiä, eikä väri meinannut millään levittyä nätisti.

 59. Iip sanoo:

  Oujee tussihommat kiinnostaa kovasti eli mukana ollaan!

  Täällä huutelee tosi pitkän ajan lukija, muistan kun bongasin sut kun ollaan samalta paikkakunnalta ja aina silloin tällöin palaan sun blogiin ja oon innosta soikea bujoilun ja muun askartelun suhteen, sulla on siinäkin ihan super magee tatsi.

  Kaikkea hyvää, aurinkoa ja hymyiä talveen ja kevvääseen! Kiitos sun blogista, se hymyilyttää ja piristää päivää usein!

  • ia sanoo:

   Voi ihana sinä, kiitos kauniista sanoista! Ihan parasta että käyt kurkkimassa vieläkin kaikkien näiden vuosien jälkeen <3

   • Iip sanoo:

    Kiitos kun vastasit :> tajusin kun luin muiden kommentteja et tähän piti krjottaa mitä tusseilla tekis! Luult. koristelisin ympäriinsä ja ainakin tuunaisin mukeja sekä itselle ett lahjaks!

    Cheers!<3

    • ia sanoo:

     Aina vastaan! Tosin arvontapostausten kohdalla on ihan pieni kommentinhukkumisvaara mutta koitan mä aina niistäkin pyydystää nämä henkilökohtaisemmat joukosta :) <3

 60. höpönä sanoo:

  Ihanat kukkaruukut ja uniset purnukat ! Ihan varmasti innostuisin itsekin vastaavia tekemään, purkkeja tuikitarpeellisille ja tuikitarpeettomille pikkuasioille ei elämäntapakrääsäilijällä voi olla liikaa !

 61. eev sanoo:

  Ooh, haluun nää! Käyttäisin kaikkeen mahdolliseen, bujoon, astioihin, purkkeihin, peileihin…

 62. Holli sanoo:

  Uu miten kivoja! Tulisi varmaan myös itsellä planner-käyttöön ja sitten voisi kehitellä kaikkia pieniä tuunauksia :) Juurikin kukkaruukut saisivat ainakin kyytiä! Jotan kangaskassi-askarteluakin olisi ihan kiva koittaa!

 63. katjukainen sanoo:

  Monta askarteluprojektia on nytkin kesken, mutta kaikkein tyydyttävintä olisi kokeilla uusia ihania tusseja perinteisesti värityskirjaan.

 64. Anette sanoo:

  Ite kyllä ihan ekana käyttäisin niitä bujooni! Noista mukeista tuli kyllä niin nättejä et vois kokeilla jotain sellastaki. :)

 65. Monica sanoo:

  Voi juku miten söpöjäja innostuin noista mukeista sen verran että mukit olisi ainakin pakko tuunata, ja kangaskassi, ja kukkaruukut ja meikkisiveltimille lasipurkit jajaja…

 66. Noora sanoo:

  Tekisin tauluihin (joissa lasi ei ole ihan kuvassa/julisteessa kiinni) erilaisia piirroksia ja yksityiskohtia. Tulisi kivan kolmiulotteinen fiilis!

 67. Kaisa sanoo:

  Siis mitäääää, tussi, joka pelittää joka pinnalle? Huolimatta siitä, että vain taivas olis rajana, pistäisi tusseilla kalenterin uusiksi.

 68. Outi sanoo:

  Ostaisin kirpparilta kaikkia posliinikuppeja ja eläimiä ja värittelisin tusseilla niille uuden elämän. Sopii yhteiseksi tekemiseksi myös illanviettoihin!

 69. Essi sanoo:

  Värittäisin tusseilla värityskirjaa. :)

 70. Kaisa sanoo:

  Mulla olis yhdet tennarit jotka voisin tuunata ja töihin vois tehdä oman nimikkomukin!

 71. Kaisa sanoo:

  Kuulostaa ihanilta tusseilta! Bujoiluun testaisin näitä ensimmäiseksi, mutta myös muutamia astioita haluisin koristella!

 72. Tuuli sanoo:

  Mä haluisin kokeilla tusseja kankaalle, kun olis muutama tylsä paita odottamas tuunailua. :)

 73. Petra sanoo:

  Bujoilijan sormet alko heti syyhytä kun näki noi tussit, tekisi mieli heti marssia ostamaan :D olisi mielenkiintoista kokeilla myös kankaalle kun sopivat ilmeisesti myös siihen (kun ei pelkkiä kangastusseja raaski ostaa kun tulee käytettyä pari kertaa ja sitten kuivuvat kaapissa)

 74. Niina sanoo:

  Heips,
  Mahdollisuudet idiksiin ovat rajattomat, ennen kun on joutunut kiroamaan juurikin maalitussien värivalikoimaa. Postauksestasi inspiroituneena ekana lähtisi koristeluun varmaankin kukkaruukut :)

 75. Kiia Innanmaa sanoo:

  Ai että, ompa kätevän oloisia tusseja!! Noi lasikipot on supersöpöt sun koristelujen jälkeen!! Itse testaisin tusseja ensimmäisenä bujoon ja varmaan jotain kippokuppidiyta kokeilisin myös!

 76. Nonno sanoo:

  Kokeilisin näitä varmaan kaikille kodin pinnoille :D jos piirtelisi peiliin jotin hienoja kiemurakuvioita tai tsemppilauseita.

 77. Annamanna sanoo:

  Kuinka ihania tusseja! Aivan ensimmäiseksi kokeilisin tusseja kortteihin, sitten koristelisin peilin, sitten piirtelisin ja kirjoittelisin jonkinlaisen pienen taulun eteiseen ja ja ja—- Ihan lopuksi lainaisin tusseja työpaikalleni iltapäiväkerhoon :). Kiitos inspiraatiosta ja tussihimosta :D

 78. saya sanoo:

  Vastausta ei tarvinnut miettiä hetkeäkään: täälläkin lähtisin ensimmäisenä koristelemaan bujoa! Omistan tällä hetkellä vaan ohuita värillisiä tusseja, joten vähän paksummilla sais varmasti vähän toisenlaista twistiä sivuille :)

 79. Syrrahh sanoo:

  Kukkaruukkujen tuunailu olisi itselläkin ekana kokeilussa :)

 80. Sade sanoo:

  Lähtisin värittelemään kevään pääsykoeaineistoja sateenkaaren eri värein, sillä värien avulla oppiminen on niin paljon hauskempaa ja tehokkaampaa!

 81. Jenni sanoo:

  Kynähullu ja aloitteleva bujoilija pyyhkii kuolaa :D

 82. Vilja sanoo:

  Vau! Pakko lähteä huomenna etsimään näitä tusseja! Varmaan kehittelen jotain lastenhuoneeseen. :)

 83. Satu sanoo:

  Noi sun tuunaamat mukit on ihan tosi ihanat! Lähtisin jäljittelemään jotain vastaavaa. :)

 84. tilda sanoo:

  ehdottomasti käyttäisin omaan bujooni! ihan hurahtanut siihen hommaan ja oon todennut että tusseja sun muita tarvikkeita ei ikinä voi olla liikaa 8)

 85. Heli sanoo:

  Koristelisin tusseilla supertylsiä astioitani, kuten mukeja ja murokulhoja. Inspiraatiota ottasin noista sun mukeista, koska tuo on jotain mihin kuka tahansa pystyisi. Jopa minä! Leikittelisin väreillä, sillä juuri tänään ihastelin vanhoja räsymattoja, joissa oli kymmeniä eri värejä. Samanlainen kuosi voisi toimia myös astioissa.

 86. e sanoo:

  Apua, ihanat! Alottasin varmaan bujosta. Tai ehkä kansioista. Tai ehkä koristelisin ikkunat ja seinät. En tiedä, varmaan lopputuloksena oma naamakin täynnä tosi cool metalli- ja pastellisävyjä…

 87. Anna sanoo:

  Ai että! Täällä yksi innokas bujoilija, maaliskuussa olen pitänyt vuoden verran journalia pystyssä ja nämä tussit tulisi kyllä käyttöön sillä saralla. Myös muu stationary- ja toimistotavaroiden koristelu inspiroi joten koristelisin luultavasti tusseilla niin keittiön kuiva-ainepurkit kuin kynä-, pensseli- ja tilpehööritelineet. (Täällä kans yks köyhis joka säilyttää tavaransa hillo- ja tomaattikastikepurkeissa, jee!) Nuo kukkaruukut oli tosi söpö idea. Tapoin syksyllä molemmat ensimmäiset kasvini, mutta ehkä nyt kevään turvin voisi yrittää uudelleen. Jos ostaisi ison ruukun anopinkieliä ja piirtäisi sille naaman, jolloin kasvi olis sen hiukset? Kampaus vaihtoon sit kun edellinen kuolee.

 88. Jenna sanoo:

  Varmaan bujoon kokeilisin ekana!

 89. Saii sanoo:

  Ihania! Vähänkö haluan tehdä myös tollaisia vanupuikkopurkkeja. Jos tommoiset tussit omistaisin, niin varmaan tuunaisin ystävänpäivälahjat itse (ja lasipurkkeja!)

  Kivaa alkanutta kevättä:)

 90. WhiteFalafel sanoo:

  Koristelisin ja piirtäisin iihan kaikkea, mutta just esimerkiksi kodin kukkaruukkuja tuunaisin ekaksi :)
  Sun kädenjälki on niin hienoa, tällasia postauksia lukee mielellään.

 91. Dia sanoo:

  Ihania sävyjä! Kännykän kuoret voisi tuunata noilla… Tai tehdä tollasen mukin kaverille synttärilahjaksi! :)

 92. Eveliina sanoo:

  Oi että! Ensimmäisenä ottaisin metallisetin ja käyttäisin niitä korttien koristeluun. Ja mahdollisesti sen jälkeen innostuisin liikaa ja alkaisin koristella kaikkia kodin pieniä sisustuselementtejä.. :D

 93. Jenna sanoo:

  Wau, noi ois ihan mahtavan monikäyttösiä! Ihan ensiks kokeilisin varmaan johonkin ystävänpäivälahjaan, kuten vastaavantyyliseen mukiin :-)

 94. maalari sanoo:

  Voi miten kauniita juttuja oot tehnyt! Alkoi ihan kutitella kun tekee mieli kokeilla noita tusseja.. Ihan ekana tekisin, sun inspiroimana, kaverille nimikkomukin. Tai vielä todennäköisemmin olisin niin malttamaton että kokeilisin tusseja kaikkeen kotoa löytyvään!:)

 95. Petu sanoo:

  Tuli ihana inspiraatio! Mullakin odottaa tuolla pari tylsää saviruukkua, niin ois mahtavaa päästä tuunailemaan niitä.

 96. Sanna sanoo:

  Lasipurkkeja koristelisin, niitä on kertyny säilöön muutamia odottaan kevättä ja sitä että saan niihin kukkasia Kalenteriin myös voisin töhertää jotain koristuksia. Uudet tussit onkin ollu ostoslistalla ja nää olis kivan monikäyttöset.

 97. Tiina V sanoo:

  Oijoi! Bujoiluunhan nämä tulisivat!

 98. Anna sanoo:

  Kokeilisin tusseja kangaskassiin sekä mukeihin. DIY-ihmisenä hyödyntäisin tusseja lahjoissa. :-) Ihanat noi pastellivärit!!

 99. Elina sanoo:

  Nuo kukkaruukkujen koristelut lähtisivät varmaan ensimmäisenä testiin, kun muutama rehuista on tällä hetkellä juuri tuollaisessa tylsähkössä saviruukussa.
  Muutenkin kyllä monikäyttöisiltä vaikuttavat tussit!

 100. Niina sanoo:

  Mä luulen et pykäisin vihdoinkin jonku bujoiluhäsmäkän.

 101. Iip sanoo:

  Tsaha aiempaan: jätin konmentin itselleni ei tavalliseen tapaani ja tajusin etten vastannut kysymykseen! Ekana varmaan perustaisin ekan oikeen ja kokonaisen bujon enkä enää korjaustussilla ja tarrapaoerilla koristelis peruskalenteria. Sitten varmaan ottaisin niskasta kiinni ja seuraavaan sskartelemaani korttiin piirtäisin ihan itse jotain!

  Toivoa on ja ”en osaa niin hyvin kun muut eli en edes yritä”-ajattelu olkoon historiaa.

  (Oli pakko kommentoida uusiks kun tajusin nyt vast etten vastannu arvobta kysymykseen ja kerran kun sain itseni kommentoimaan, vaikka usein sulle on tehny mieli kommentoida….)

  All the best! ☺️

 102. Maija sanoo:

  Sää oot kyllä taitava tusseinesi! Itse lähtisin koristelemaan tusseilla omaa runovihkoani, johon kirjoitan värssyjä käsin lyijykynällä. Saisi runot vähän väriä!

 103. reijamaaret sanoo:

  Aivan ihanan näkösiä tusseja! Lähtisin myös aivan ehdottomasti ensimmäisenä kalenteria koristelemaan. Olen myös kova askartelemaan kortteja ja kaiken maailman härpäkkeitä, jolloin tuntuu että tarvitsee aina eri pinnoille erilaisia tusseja, eikä raski kaikenlaisia ostaa. Tämä oli siis erittäin kivan kuulonen tuote! Täältä sinun blogista saan aina kivan pirteää inspiraatiota omiin juttuihin väreistä lähtien, vaikka en ihan samaa tyyliä harrastakaan. On silti ihana katsella miten muut tekee, ja nauttia siitä miten ne värit ja muut jutut sopii muiden koteihin. Ja sinun bujo-jutut on huippuja, sulla on tosi kiva käsiala/kirjotustyyli, otan siitä useasti mallia kun harjoittelen eri kalligrafiatyylejä!

 104. Titu sanoo:

  Ihana arvonta! :) Voisin ensiksi tuunata myös kukkaruukkuja ja ehkä jotain astioita.

 105. Nimetön sanoo:

  Tuli mieleen noista purkkien sisällöistä et voisitko koskaan kuvitella käyttäväsi kestovanulappuja tai Oriculia? :) Tai onko ollu ikinä kokeilussa?
  Aivan ihania pieniä yksityiskohtia olet saanut näillä tusseilla aikaan!! <3

 106. ilona sanoo:

  Noi nukkuvat purkit on tosi söpöt! Haluisin tuunata yhen tylsän vesikannun ja ehkä pari lasia. Tai melkein mitä vaan, iski hirmune inspis :D

 107. Hanna sanoo:

  Ensimmäisenä koristelisin hillopurnukat, se tuli ensimmäisenä mieleen :D

 108. Elina sanoo:

  Tuunaisin varmaan ekana mun tylsät maustepurkit söpömmiksi!

 109. Hanna sanoo:

  Oi, mukana arvonnassa Näyttää niin kivoilta ja noillahan voi tehä vaikka mitä. Ite myös käyttäisin tusseja bujoon, johon on tullut innostus taas pienen tauon jälkeen.

 110. Copper sanoo:

  Bujoiluun käyttäisin ite :)

 111. Emma sanoo:

  Ostettiin just viime viikolla albumi, johon saa kaikki meidän reissukortit siististi esille (lähetetään siis itsellemme aina postikortti muistoksi jokaiselta reissulta). Albumissa on valkoinen vähän kangasmainen pinta ja oon miettinyt, miten sitä sais koristeltua. Näillä tusseilla ehkä sais?

 112. AnnaL sanoo:

  Ooh no nyt on ihania värejä! Ehdottomasti lähtisin tusseilla koristelemaan bujoani. Olen bujoilussa käyttänyt toistaiseksi klassikko-Mildlinereita, jotka ovatkin olleet mulla kovassa käytössä, mutta uusien tussien hankinta niiden rinnalle on jo pidemmän aikaa ollut mielessä :)

 113. Iina sanoo:

  Oi miten ihania! Käyttäisin bujoiluun ja varmaan innostuisin piirtelemään niillä kaikenmoisiin purnukoihin ja kuppeihin :D

 114. mai sanoo:

  Lahjottaisin tussit mun 13v pojalle, joka tykkää värkätä kaikenlaista. Hän varmasti keksi monenlaisia käyttöideoita. :)

 115. Niinu sanoo:

  Kivoja ystävänpäivä lahja ideoita :) Jos arpaonni suosii niin saa meidän valkoiset kukkaruukut uutta kuviointia ja uusi kalenteri värikkäämmän ilmeen.

 116. Noora sanoo:

  Ihania tusseja ja ihanat sun tuunailut! Kunpa itekin osaisi tehdä noin yksinkertasen kaunista, eikä ihan aina lähtis lapasesta :D Ite varmaan kokeilisin piristää perusjuomalaseja! Varmaan myös mustalle kartongille toimis hyvin tollaset tussit.

 117. Sanni sanoo:

  Uuu, sisäinen DIY-persoonani heräsi heti tämän jutun äärellä! Tuunaustestiin pääsisivät ekana eilen siivouspäissäni kaapista löytämääni ankean valkoista kangaskassia joihin räjäyttäisin tusseilla kunnon väriöverit

 118. Camilla sanoo:

  No piristystä bujoiluun!

 119. Heini sanoo:

  Lapsuudenhaaveeni oli tulla isona kirjankuvittajaksi. Haaveen toteuttaminen on pyörinyt mielessäni aina silloin tällöin ja nyt äitiyslomani aikana olenkin innostunut sekä kirjoittamaan, että kuvittamaan omaa lastenkirjaa. Toivottavasti saisin sen joskus kansiin saakka, jos en virallisen kustantajan kautta, niin vaikka sitten omakustanteena. Tällä hetkellä kuvitus kuitenkin vielä mustavalkoinen, joten tuollainen tussipaketti olisi erittäin iloinen yllätys ja tulisi niin sopivaan ajankohtaan!

 120. Maaru sanoo:

  Vauu! Ihan huikeita! Ensimmäisenä testaisin näitä varmasti bujooni, mutta myös tuo lasipurkkien ja mukien koristelu kiinnostaisi kovasti.

 121. Eltsu sanoo:

  Ajattelin ensin ihan vaan tuollaisten purkkien ja purnukoiden koristeluita, mutta joku tuolla ylempänä puhui tennareiden koristelusta. Sain siitä idean, että vanhaakin vanhemmat valkoiset (ainakin välillä) conssit voisivat näin mahdollisesti viimeiseksi kesäkseen saada uuden ilmeen! Miten hienot olisikaan omilla tuherruksilla kuvioidut festarikengät…

 122. Caranette sanoo:

  Mukana! Varmaan eniten käyttäisin korttien askarteluun, mutta lasipurkkien tuunaus innostaa myös. Etenkin keittiöön voisi tuunata otsikoidut purkit kuivatarpeille. :)

 123. Tau sanoo:

  Tämä postaus ratkaisi heti molempien vanhempieni synttärilahjaongelman! Tusseja kokeilisin heti mukeihin ja tuunaisin kummallekin juuri heidän näköisensä kupit lahjaksi. Suomalaisessa kävin jo tusseja etsimässä (en luota arpaonneeni :D) mutta siellä ei ollut myynnissä pakettia, jossa olisi ollut mustaa väriä :S

 124. Tytti sanoo:

  Hei, ihan ekana pakko sanoa että oli ihana huomata jonkun muunkin olevan ennenaikaisessa kevätinnostuksessa! Ei siihen tarvinnut kuin muutaman aurinkoisen päivän niin aloin haaveilemaan jo farkkutakkikeleistä.

  Ja tusseilla taiteilisin ekana vessaan käsisaippualle uuden kivan aluslautasen. Oon pitkään koittanut jo etsiä jotain sisustukseen sopivaa mutta perusvalkoista pirteempää, vaan ei tunnu löytyvän.

 125. Molla sanoo:

  Pitkällä äitiyslomalla on välillä tylsää ja tahtoisin koristella kesällä saapuvalle esikoiselle vaikkapa astioita. Oot niin ihana-vauvakirjakin ammottaa vielä tyhjänä johon nämä olisivat mahtavia!

 126. Laura sanoo:

  Hei, loistava idea, pitääkin käydä kirpparilta ettimässä kukkaruukkuja! Niitä ruukkuja sit vois koristella, en ollukaan sitä tullut aiemmin ajatelleeks :) Just kun yks kasvi kuoli niin pitää ilmeisesti saada toinen kidutettava tilalle….

 127. tiiakar sanoo:

  Tussit lähtis oitis bujokäyttöön !

 128. saana sanoo:

  Koristelisin lasipurkkeja kynttilälyhdyiksi ympäri kämppää!

 129. Jaana sanoo:

  Kokeilisin tusseja kukkaruukkuihin ja vanhoihin teekuppeihin

 130. Heidi sanoo:

  Lasipurkkituunaus lähtisi ehdottomasti ekana testiin!

 131. Piitzi sanoo:

  Ooooh, wautsi mitkä tussit! Käyttäisin kalenterituunaukseen (mulla on muistikirja johon olen tehnyt itse kalenterin, vähän bujo tyylinen mutta enemmän kuin päiväkirja) aikuisten värityskirjaan, lasipurkkien koristeluun <-- mä teen itse hillot, olis hauska kun purkki olisi koristeltu vaikka mansikoilla :)

 132. Satsu sanoo:

  Tuo lasipurkki-idea oli ihan mahtava. Toimisi hyvin myös hillopurkien kylkeen ja ikkunoihin ja peiliin ja ihn mielettömästi kaikkia ideoita :’D kiitos tästä inspiksestä.

 133. Sanni sanoo:

  bujoiluun!

 134. Annafiinu sanoo:

  Aivan ihania tusseja ja ideoita! Mä varmaan matkisin sua ja tuunailisin myös lasipurkkeja, söpö idea, jota en olisi kyllä itse keksinyt.

 135. Heta sanoo:

  Huh, mä luulen että musta vois kuoriutuu sellanen kunnon kreisi Pintor-leidi, joka koristelisi tasan kaiken mihin vaan pääsisin käsiksi :’D Aloittaisin varmaan kaapista löytyvistä perusvalkoisista kahvimukeista.

 136. Tiina sanoo:

  Bujoilu ja astiat ois kyllä super cool! vähän hienot mukit tuli sull :)!

 137. Sinna sanoo:

  Tuunailisin lasipurkkeja :)

 138. JennaO sanoo:

  Tehtiin juuri pilttipurkeista maustepurkkeja, mitä parhainta kierrätystä muuten! ;) Tällä hetkellä mausteiden nimet on maalarinteipillä lapuissa, ois kiva koristella tusseilla vähän hienommat nimikyltit! Myös vanhat valkoiset kukkaruukut saisivat uutta ilmettä! :)

 139. Gustavo sanoo:

  Koristelisin kaikki kaapista löytyvät tylsät kupit ihaniks :))))

 140. Voi että miten ihania juttuja! Nuo tussit varsinkin! :)
  Useampi vuosi on kulunut siitä, kun itse kirjoittelin blogia ja seurasin silloin sun blogia aktiivisesti. Nyt oon tehnyt paluun ja löysin itseni taas lukemassa sun juttuja. Sun blogi on edelleen superihana!

  • ia sanoo:

   Voi kiitos kommentista! Ihana kun palasit lueskelemaan minunkin juttuja, ja intoa bloggaamiseen! ^_^

Kommentoi