keskiviikko 14. helmikuun 2018

päivä jona unohdin puhelimen työpaikalle

Kymmenen askelta sen jälkeen, kun porttikongin kalterit oli pamahtaneet peruuttamattomasti kiinni. Puhelin. Se jäi lounashuoneeseen, eikä mulla ollut sen luo enää mitään pääsyä ennen seuraavaa aamua.

Ensimmäinen ongelma: Mitä jos joku koittaa tavoittaa mua vielä tämän illan aikana, vaikka äiti? Sehän saa slaagin jos en vastaa puhelimeen ja lähettää Medihelin. No mut mä laitan sille kotona tietokoneelta viestiä.

Toinen ongelma: Ainiin, to do -listalla on nyt roikkunut kolmatta viikkoa kohta nimeltä ”soita DNA”. Netti ei ole kotona toiminut kuukauteen ja oon laiskuuksissani jakanut nettiä puhelimesta. Voii hitto, sitten ei laitettu viestiä.. Pitääpä muuten laittaa Facebook-viesti myös työkaverille että poimii huomenna aamulla sen mun puhelmen sieltä talteen.

Kolmas ongelma: Ainiin, ei se tietokoneen netti toimi edelleenkään. No ei se nyt auta, ei muutaku luurit korvaan ja kotimatkaksi pahimpaan ketutukseen Spotify soim…

 

purpel1

Neljäs ongelma: Ei puhelinta, ei musiikkia. Matkustetaan hiljaisuudessa sit. Oli muuten hämmentävin kotimatka pitkään aikaan, kun ratikassa tuijottelin puhelimen sijaan muita matkustajia (jotka ei edes mun avointa vakoilua tajunneet, puhelimiinsa uppoutuneita kun olivat), ja taustamusiikkina kolisi kolkot kiskot.

No, selviän siinä sitten kaikessa hiljaisuudessa kotiin saakka, ja mieleen lävähtää että mulla on blogideadline huomenna aamulla klo 10. Onneksi kaikki on kuvien muokkausta vaille valmis, mutta enhän mä saa mitään tehtyä ilman sitä helkkarin nettiä. Enkä saa laitettua viivästyksestä sähköpostia eteenpäin. Voi ny jumalauta?!? Suunnittelen laittavani kellon superaikaisin soimaan: En oo menossa töihin ennen kuin vasta 11 aikaan, joten voisin käydä kiekan duunipaikalla joskus aamuseiskalta ja noutaa sen samperin puhelimen kotiin että pääsen jatkamaan blogihommia vielä aamulla.

purpel3

Viides ongema: Ei puhelinta, ei puhelimen herätyskelloa ja sarjatulitorkkua. Mitä helkkaria. Kysyis jodel.. Eikun niin. Teen ratsian kaikkiin kaukosäätimiin että saan pattereistettua talosta löytyvät kolme perinteistä herätyskelloa ja asennan ne kaikki soimaan. Ja menen nukkumaan helkkarin jännittyneenä siitä, että soiko ne aamulla ja osaako mun elimistö reagoida siihen peruspiipitykseen samalla lailla kun sumutorven tavoin raikaavaan puhelimen herätysääneen. No luojan kiitos heräsin.

Kuudes ongelma: Olin suunnitellut aamulle juoksulenkkiä. Mutta eihän mulla oo musiikkia.. Päädyn tekemään pelkän kotitreenin taustalla MTV. Opinpahan, että sieltä tulee musiikkia ainakin arkiaamuisin kahdeksan aikaan, jos kaikkina muina vuorokauden aikoina se on täytetty ties millä Catfishing Teen Moms of Geordie Shorella.

Seitsemäs ongelma: Aamurutiineihin kuuluu meikkaaminen ja samalla radion kuunteleminen. Ei ny jumalauta voi olla totta ettei mulla ole radiota?! Senkin kuuntelen puhelimesta..

purpel2

Vihdoin viimein puhelittomasta illasta, yöstä ja aamusta selvittiin. Lähdin vieroitusoirehuuruissani töihin tunnin etuajassa ja värjöttelin sporapysäkillä ylimääräiset 10 minuuttia, koska ei voinut tsekata reittioppaasta aikatauluja… Aargh!! :D Pikkasenko creepy kokemus. Insert tähän vielä analyyttista pohdintaa elektronisoituneesta teknologiayhteiskunnasta ja kuinka se ottaa ylivallan ihmisistä hetkenä minä hyvänsä ja me ollaan ihan avuttomina Koneiston edessä. Nyt pakko mennä nukkumaan, mutta kuvitelkaa että hyvä loppupohdinta oli!


Saatat pitää myös näistä:

28 Responses to “päivä jona unohdin puhelimen työpaikalle”

 1. Sariska sanoo:

  Voi ei mikä ilta! Olin itseasiassa tulossa pistää toivetta juuri älypuhelimiin liittyen, eli: ois kiva lukea kännykkäsovelluksista juttua. Mitä sovelluksia sinä käytät arjessa ja omat kokemukset ja kenties vinkit sovelluksiin ylipäätään :) podcast vinkit ois kans jees (jos kuuntelet itse?)

  • ia sanoo:

   Apua, oon kyllä niin basic mitä tuon puhelimen käyttöön tulee että mä käytän siitä oikeastaan vaan peris sometilien lisäksi yle areenaa, paria kuvanmuokkausohjelmaa, ilmatieteenlaitoksen appia ja jotain random verkkopankkia :D Tulis tylsä postaus! Ja itseasiassa podcastit kiinnostais mutta vielä en oo löytänyt mitään mitä jaksais kuunnella.. Oisko sulla suosituksia mulle? Tää käänty nyt ihan väärinpäin :D

   • Sariska sanoo:

    Mä siirryin älypuhelinaikaan täysillä vasta pariviikkoo sitten mut just perus whatsappit ja insta löytyy iteltä ja sit törmäsin kivaan päiväkirjasovellukseen daylioon, mut en aina ees tajuu mistä kaikesta on appeja, kuten just tuo ilmatieteenlaitos, pitää tsekata se! Ite oon kuunnellut pupulandia blogin kautta jennin ja hänen kavereiden afterwork podcastii ja siitä innostuneena tollaista samantyylistä kevyttä haluisin kuunnella, mutta oon päätynyt vain sellaisiin haastattelutyyppisiin podcasteihin eli sellaiseen ku unelmaduunarit törmäsin just jennin pupulandian kautta ku yhdessä jaksossa häntä haastateltiin ja sitten ku telkusta katottiin noin viikon uutisia niin sillä juontajalla, jukka lindströmillä oma podcast noin viikon radio, jossa henkilöhaastatteluja.

    • ia sanoo:

     Kiitos kommentista! Täähän meni hyvin näin päin, mulle uutta kuunneltavaa :D Mä lupaan vinkkailla mikäli törmään hyviin podcasteihin jatkossa :) Itse oon tähän asti tyytynyt lähinnä kuuntelemaan Yle Areenasta jotain Yle Puheen haastatteluja, sieltäkin löytyy ihan mielenkiintoisia :D

   • Salkko sanoo:

    Mua kiinnostaa kans podcastit! Voin suositella lemppari brittibloggarini ja hänen kaverinsa podcastia, jonka eka jakso julkastiin kylläkin vasta tällä viikolla :-D löytyy iTunesista ja monesta muustakin palvelusta nimellä ”the fringe of it”! Shoutout samalla Olivian blogille What Olivia Did, hänen samannimiselle youtube-kanavalleen ja Instagramille @livpurvis terkuin fangirl_94

    • ia sanoo:

     Kiitti suosituksesta, laitoin talteen! Vaikuttaa varsin herttaiselta tyypiltä :) Eli hyvin myyty, fangirl_94 :D

 2. Sanjana sanoo:

  Uhhh, tuosta sen tajuaa miten jumissa sitä onkaan puhelimen kanssa! Ku rupes pohtimaan omaa puhelimen käyttöä, että aika moneen sitä tosiaan käyttää ja on monessa siitä riippuvainen. Onneks on työkännykkä :’D

 3. Nimetön sanoo:

  Minä vuonna olet hankkinut älypuhelimen, entä minä vuonna sait siihen netillisen liittymän? :)
  Mua itseä jotenkin ’järkytti’ se, että itse sain nettiliittymän puhelimeen 2015 – tätä ennen siis elin vallan hyvin ilman älypuhelinta ja tai käytin ilmaisia wifi-verkkoja! :D toisinaan vois todella tehdä hyvää pitää vähän taukoa ja muistella millasta se elämä oli vielä pari vuotta sitten.

  • ia sanoo:

   En mä ees muista, mutta kyllä sitä taidettiin vetää joku lukion alku ilman nettiä..? Apua, ihan hullua! :D

 4. Salkko sanoo:

  Siis tuleeko MTV:ltä eli Music Televisionilta musiikkia?! Muistan kun elin joskus kymmenen ikävuoden kieppeillä pahinta MTV-ikää (joka isällä oli myös, mutta siinä nelikymppisenä) ja saatoin tuijottaa musiikkivideoita tuntikaupalla :-D ei oo samaa fiilistä youtubesta pieneltä näytöltä! Mutta täytyy myöntää, että olis se omakin arki aika erilaista ilman näitä kaikkia vimpaimia.

  • ia sanoo:

   Joo tulee tulee! :D Mä olin kans pienempänä musiikkivideoiden suurkuluttaja haha.

 5. Saija sanoo:

  Oh god, kuulostaa kyllä pahimmalta mahdolliselta skenaariolta mitä voi tapahtua! :-D Toisaalta surullisen totta tuokin, miten teknologia vaan vie mennessään ja ollaan näin riippuvaisia yhdestä pienestä muovikapulasta. Älypuhelin ”määräilee” ihmisiä jo enemmän kuin järki.

  Mutta hienosti selvitty! :D

  • ia sanoo:

   Joo oikein hätkähti että miten hiton tavoittamattomissa sitä olikaan ilman puhelinta :D Creepyy.. Vois koittaa välillä pitää tahallisesti jotain puhelittomia iltoja, vois jäädä kummasti aikaa kaikelle muulle tekemiselle!

 6. Riina sanoo:

  Multa hajos kans hiljattain puhelin ja sen saattelemana vietin kolme päivää ilman puhelinta. Kotona onneks netti ja yliopistolla myös, mut kyllä se aika paljon vaati ylimäärästä ajattelua. Poikaystävä joutu vielä siihen samaan syssyyn sairaalaan, niin siellä sairaalassa sit läppärin ja sairaalan wifin avulla facebookkasin sille, et mistähän mahollisesti löydän sen. :D

  Mökillä (jossa ei oo sähköjä) oon viettänyt lähemmäs viikon ilman puhelinta, mut se on niin eri tälleen arkielämässä kun on tottunut hoitamaan kaikki pienetkin jutut sillä…

  • ia sanoo:

   Ai kamala! Joo kaikki viestiminen on nykyään niin netin varassa että huh. Toisaalta olis ihana viettää joku lomapätkä kokonaan ilman puhelinta.. Ja ehkä niin että kaikki jotka sua mahdollisesti koittais tavoittaa tietäis tästä :D

 7. Anonyymi sanoo:

  Voi ei, mutta mahtava postaus tuli!! :D jotain positiivistä. Itse olisin tuon varmaan ratkaissut niin että olisin käynyt dna liikkeessä selvittämässä netti asian ja hoitanut muut asiat.
  Itselläni hajosi iphone joulunpyhinä.. Ja tietysti kaikki varapuhelimet väärällä simkortilla. Liikkeet kii, koska joulu. Olin joulun ja pyhät ilman puhelinta.

  • ia sanoo:

   Kello oli about 22 illalla kun pääsin kotiin niin ei auttanut DNA :( No mutta oli varmaan harvinaisen rauhallinen joulu ahh!

 8. Kaisa sanoo:

  Voi eii! Sitä kyllä tajuaa kuinka riippuvainen tästä älykapistuksesta on kun se lakkaa toimimasta. Välillä oon kyllä viettänyt kännykätöntä päivää ihan vaan todistaakseni itselld, että pystyn siihen :D ulkomailla on jopa rentouttavaa, kun ei oo nettiä koko aikaa, niin whatsapit sun muut pysyy mykkänä.

 9. lusene sanoo:

  Söpö tyyli, vähän synkempää Iaa :) Sinua harvemmin näkee noin hillityn värisissä vaatteissa.

  Ymmärrän täysin puhelimen ja netin puutteen aiheuttaman ahdistuksen :D On kyllä oikeasti vähän creepyä, että nykyään on ilman niitä ihan eksynyt olo.

  • ia sanoo:

   Kiitti! Joo tää on tätä violettiin tukkaan totuttelua, kun ei meinaa paljon muu sopia kuin mustavalkoinen :D

 10. Miisa sanoo:

  Toi on kyllä ihan totta, hukassa ollaan jos kännykkä hajoo/hukkuu..! Valitettavasti. Ei sitä huomaakaan kuinka moneen asiaan älypuhelinta tarvii, ennen ku sen oikeesti hetkeks menettää! Eiks sun miesystävä ollut kotona et oisit saanut nettiä & herätystä siltä?

 11. Halina sanoo:

  Olin niin kauan ilman älypuhelinta, että mulla on juurtunut keinot selvitä ilman sitä (varsinkin kun monesti älypuhelin hajonnut/lagannut kesken reissun. Seuraavalla kerralla voit esim:

  – mennä kirjaston koneelle, jossa netti. Saat laitettua viestit ja tulostettua aikataulun seuraavaksi aamuksi.

  – voi myös kysyä viestillä pääseekö kaveri jakamaan nettiä omasta älypuhelimesta.

  – mennä hakemaan pysäkkiaikataulun mistä tahansa hsl pisteestä :D tai sitten katsoa pysäkiltä aikataulun kun tulee kotiin töistä, että miten se sama kulkuneuvo menee huomen aamuna :D Meillä vantaalla aikataulut muuttuu niin harvoin että muutenkin itse opin päivitäin käytetyt aikataulut ulkoa.

  – voi ostaa kaupasta halvan radion hahah.ite oon myös polttanut cdt /ladannu netistä musan koneelle, joten musiikilistat toimii ilman nettiyhteyttä.

  – herätyskello on paha jos asuu yksin eikä omista sitä, muussa tapauksessa voi hälyttää jonkun toisen herättämään aamulla :D tai kuten vanha opettajani vinkkasi: juo pari lasia vettä illalla ennen nukkuamaan menoa ni aamulla herää vessaan melko varmasti :D

  Toivottavasti noista ois apua ens kerralle jos puhelin pidempään pois käytöstä! :D

  • ia sanoo:

   Kirjasto ei kyllä ollut auki enää siihen aikaan yöstä :D Mutta joo, kyllä mä onneks oon sen verran vanhus että muistan ajan kun aikataulut katsottiin pysäkeiltä, tässä tekstissä nyt on pientä liioittelun makua kuten mun blogijutuissa yleensäkin :) Ja vakkariaamujen vakkarisporat on toki piirtyneet väkisinkin alitajuntaan :D Tuon vessavinkin oon joskus lukenut, se vois olla hyvä näin ihan superaamu-unisellekin niin pakottais ainakin nousemaan, haha!

 12. Heidi sanoo:

  Eikä, yuo on ihan hirveetä! :D

  Mulla oli vähän samantyylinen ongelma kaks vuotta sitten, kun mun puhelimen laturi meni rikki monta kertaa peräkkäin parin viikon sisään (joku tyyppivika). Siinä sit aina manattiin iPhonen helkkarin hyvää akunkestoa ja jännitettiin, toimiiko aamulla herätys…

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  • ia sanoo:

   Haha kiva mennä nukkumaan kun ei tiiä herääkö seuraavana aamuna ajoissa vai karmeeseen ”ei helvetti nukuin 2h ohi herätyksen” -paniikkiin :D

Kommentoi