lauantai 17. maaliskuun 2018

oikeesti helppoa kasvisruokaa: chili sin carne

Mites olis taas yksi iisi kasvisruokaresepti näin perjantaiyön kunniaksi? Meitsi ja mun loogiset postausajankohdat, oh well.. :D

Lihansyöntiaikoina yksi vakkariarkiruokia oli italianpata. Se tehtiin tottakai siitä puolivalmiista pussiaineksesta johon lisättiin vain vesi ja jauheliha, ja johon oli sitten mun pussin puolesta lisätty varmaan se sata lisäainetta.. Mutta joka tapauksessa, se oli helppoa, täyttävää ja riittoisaa arkiruokaa. Vihdoin olen löytänyt vastaavan patasetin myös kasvisruokavaliolle, jonka ainoa pussitettu ainesosa on sipuli. (Tai no ei ees oo, jos ostat yksittäisiä sinkkusipuleita ja liimaat sen tarran suoraan sipuliin eikä pussilliseen.)

chilisincarne1

CHILI SIN CARNE (ohje alun perin Meillä Kotona. )

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 tuore chili
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tlk linssejä
 • 1 tlk kidneypapuja
 • 800 g tomaattimurskaa
 • 1 rkl sokeria
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl oraganoa
 • 1 dl vettä

Lisäksi:

 • 2 dl rikottuja esikypsennettyjä ohrasuurimoita
 • 12 dl vettä
 • 1 kpl kasvisliemikuutio

Laita ohrasuurimoille vesi kiehumaan. Ala sen jälkeen pilkkoa sipuleita ja chiliä (muista huuhdella ja poistaa siemenet!). Kuullota sipulit ja chili öljyssä isossa kattilassa. Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet sekä huuhdellut ja valutetut linssit ja pavut. Tässä välissä se sun ohrasuurimovesi varmaankin kiehuu, joten murusta joukkoon kasvisliemikuutio sekä lisää ohrasuurimot. Suurimot saa keittyä 20-30 minuuttia, ja siinä sivussa chili sin carne saa hautua keskilämmöllä saman ajan kannen alla.

Kun ohra on kypsää, niin valuta se ja tee laiskan valinta lisäämällä se kokonaan kattilaan chili sin carnen sekaan sen sijaan, että jaksaisit annostella sitä erikseen lisukkeena. Sitten vaan hämmäytä koko pata sekaisin ja voilá, siinä on vähintään seuraavaksi 4 päiväksi ruokaa! Tai no riippuu ehkä vähän syöjien määrästä..

Tätä on nyt tullut tehtyä alkutalvena parikin kattilallista, ja aii että tänä aamuna oli hymy herkässä kun löysin pakastimen perukoille unohtuneen rasiallisen. Lounastauko pelastettu!

Psst. Ainiin ja hei, mä en voi tajuta että oon ehdolla Inspiration Blog Awardseissa vuoden visuaalisimpana! Kyllä näillä keinovalossa aamuyöstä kuvatuilla pataruokaräiskäisyillä ehdokkuudessa kelpaa paistatellakin :D Ei vaan ihanat te ketkä olette ehdottaneet mua ehdolle :) Äänestäminen onnistuu täällä. Kivaa viikonloppua!


Saatat pitää myös näistä:

6 Responses to “oikeesti helppoa kasvisruokaa: chili sin carne”

 1. Avatar Riikka sanoo:

  Hei! Kiitos helposta reseptistä. Varmistan vielä onko tomaattimurskan määrä tuossa oikea. Siis yhteensä kilo tomaattimurskaa?

  • ia ia sanoo:

   Joo alkuperäisessä reseptissä on kilo tomaattimurskaa :D Mutta voisin kyllä korjata tuota, itse taisin nimittäin käyttää 500 grammaa tomaattimurskaa ja sit semmoisen pienemmän about 300 g maustetun tomaattimurskan, esimerkiksi viimeksi chilinmakuisena kun kaupassa ei ollut vihannesosastolla chiliä. Valkosipuli- ja yrttimaustettu toimii varmasti myös!

 2. Avatar Sofia I sanoo:

  Oi! Chili sin carne on yks meidän lemppareita <3 Tähän sopii muuten erinomaisesti myös teelusikallinen savupaprikaa ja aavistus kanelia, jos sellaisia löytyy kaapista :) Suosittelen kyllä tuota savupaprikaa, se tuo chiliin sellaista herkullisen paahteista makua.

  • ia ia sanoo:

   Hei joo oon kuullut kanelista lisänä vähän joka ruokaan! Se on kyllä vänkä mauste kun ei taida maistua kanelina vaan tuo jotain mystistä mehevyyttä ruokiin :D Kiitti maustevinkeistä!

 3. Avatar Saara sanoo:

  Äänestin, koska oot visuaalisista visuaalisin <3

Kommentoi