maanantai 26. maaliskuu 2018

Vinkkejä Tallinnaan

Me koitettiin tehdä ystävän kanssa meidän kolmen päivän minitalvilomapyrähdyksestä Tallinnaan vähän eksoottisempi (Jep, Tallinna ja eksoottinen mainittu samassa yhteydessä!) valitsemalla vierailukohteeksi vähän enemmän sellaisia huudeja, joilla ei ole aikaisemmin tullut pyörittyä. Keskustan alue jäi oikeastaan kokonaan koskematta ja Vanhassa Kaupungissakin piipahdettiin lähinnä läpikulkumatkan verran. Sen sijaan käytiin kävelemässä ympäri Kalamajan asuinaluetta ja tsekattiin myös paljon pöhisty Telliskiven teollisuusrakennusalue. Ruokapaikatkin valittiin siltä sektorilta, ja varsin onnistuneen kolmepäiväisen päätteeksi ajattelin jakaa muutaman hyvän vinkin tännekin asti, mikäli Tallinnasta haluaisi kaivella vähän jotain muuta kulmaa irti! (Niin, ja ruokapaikat on kaikki valittu kasvisruokanäkökulmasta.)

collage4

But first, geneerinen ”hei kato moon Viron laivalla!” -kuvasarja.

KAHVILOITA JA RAVINTOLOITA

Klaus Kohvik (Kalasadama 8)

collage12

collage13

Ekana aamuna napattiin kohteeksi meidän halpishotellia lähimpänä ollut kahvila, ja se sattui olemaan supersympaattinen Klaus. Astiat oli eestiläistä käsityötä ja aamupuuro aivan törkeän hyvä. Muutenkin Kalamajan alueella näkyi olevan useampiakin pieniä viihtyisiä kahviloita.

Kohvik Sesoon (Niine 11)

collage5

Ekan illan ruokapaikka löytyi myös ihan lähinurkilta. Vaikka ravintola oli käytännössä korkea varastomainen halli niin siitä oli saatu viihtyisä, ja hintataso oli varsin maltillinen. Ruuaksi valittiin molemmat sama setti erittäin lohdullisenkuuloisia juustopitoisia sieniravioleja. Sitä annosta jäi kyllä ikävä, ja iltaa jaksoi istua pidempäänkin kohtuuhintaisten talon viinien äärellä.

Lendav Taldrik (Telliskivi 60A)

collage3

Telliskiven ravintoloita tuli testattua itseasiassa kaksin kappalein, kun palattiin toisena päivässä vielä samalle alueelle uudestaan (tosin vain todetaksemme että jep, klo 14 on todellakin liian myöhäinen aika tulla lauantaikirpparille, joka loppuu klo 15). Toisella kertaa kurkattiin suosittuun mutta ääriään myöten täyteen F Hoone :seen, mutta ei jaksettu alkaa jonotuspuuhiin, joten mentiin suosiolla väljempään intialaista ruokaa tarjoilevaan Lendav Taldrikiin. Vahva suositus, nätti paikka ja tosi edulliset mutta isot annokset. Ja edullinen viini! :D

Kivi Paber Käärid (Telliskivi 60A C4)

collage10

Toinen Telliskiven ravintoloista oli varsin viihtyisä sekin. Haluttiin testata paikan kuuluisaa perunasalaattia, mutta vasta kun annos nökötti kasvissyöjien nokan edessä niin tajuttiin että tässähän on lihaa.. Hups. Suomalainenhan ei valita, vaan närppii siitä ympäriltä ne perunan- ja suolakurkun palat.

Restoran Moon (Võrgu 3)

collage1

Suosittu Venäläinen ravintola Kalamajan kaupunginosassa oli vähän kalliimpi ja tasokkaampi, mutta viimeisen illan astetta hienompi illallinen ei kyllä kaduta, vaikka siitä vähän enemmän maksoikin. Meitä suosi arpaonni kun siellä oli pöytä vapaana perjantai-iltana, mutta suosittelen pöytävarausta.

KAUPPOJA

Estonian Design House (useampia toimipisteitä)

collage9

tlln28

Eestiläistä designia.

idtlln26

Sisustuskauppa jossain Kalamajan ja Telliskiven välissä, sanokaa jos tunnistatte apua?

collage6

Nättejä ja liian kalliita sisustusjuttuja.

tlln22

Vielä mainitsemisenarvoisena second hand -liike nimeltä A.G.A.N. (Rotermanni 5), josta tein reissun ainoat löydöt!

KIERTELEMISTÄ

Kalamajan asuinalue

tlln4

tlln18

collage20

Aurinkoisen pakkaspäivän aktiviteettina Kalamajan asuinalueen nättien puutalojen seassa kiertely oli kiva vaihtoehtoreitti vakiolle Vanhalle kaupungille.

Telliskivi

collage8

Tehdasalueelle rakennetussa kulttuurikeskuksessa on kahdeksan ravintolan lisäksi useampia pieniä design- ja luontokauppoja, jotka kyllä oli jokseenkin pieni pettymys. Mutta Eesti Disaini Pood oli kiva!

collage11

Vielä oltais ehkä haluttu käydä nykytaiteen museossa Kumussa, mutta ei me jänishousut haluttu ottaa taksia sinne asti. :D

Huh, että semmoisia! Yhteenvetona vois sanoa että kyllä kerkee kaks emäntää syödä kolmessa päivässä aika hiton monessa eri paikassa. Mutta aina ei tartte lähtee risteilynmittaa kauemmaks lomalle! Onks sulla vielä jotain takataskuvinkkejä? Saa jakaa kommenttiboksissa!

 


Saatat pitää myös näistä:

22 Responses to “Vinkkejä Tallinnaan”

 1. myy sanoo:

  Kiitos jälleen ihanista reissukuvista:)

 2. Anniina sanoo:

  Sisustuskauppa näyttää ainakin ihan Talilta, ite ku kävin viimeks niin halusin kyllä kaiken :D

 3. unipallero sanoo:

  Toi taksien käyttäminen Tallinnassa on muuten ihan älyttömän kuumottavaa! Joku kerta luettiin miehen kanssa, että AINA kannattaa kysyä taksikuskilta hinta ennen taksiin kipuamista, tai voi käydä ikävä yllätys maksuvaiheessa. Ihan älyttömiä hintaeroja, jollain lyhyellä matkalla hintahaarukan ääripäät oli neljä kymppiä toisistaan erossa! Onneksi kuitenkin sieltä löytyy myös niitä rehtejä, reiluja taksinkuljettajia, jotka eivät meitä suomalaisia törppöjä ihan täysillä kuseta :D

  • ia ia sanoo:

   No just tuonkin takia päätettiin jättää taksit kokeilematta :D Ei kait siinä muuta kuin selvittäis realistisimman hintatason ja malttais kyttäillä kyytejä niin että ei tuu vedätetyksi :D

  • Halina sanoo:

   Tää hyvä muistaa AINA ulkomailla :) voi olla, että suomessakin yleistyy sama käytäntö kun taksiluvat vapautetaan ja autoa voi ajaa kuka vaan ja eri taksoilla.

 4. Riikka sanoo:

  Kumu on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen! Muistaakseni sinne pääsee myös bussilla tms.

 5. Semi sanoo:

  Menkää ensi kerralla sinne Kumuun. Kävin just ekaa kertaa ja se oli tosi vaikuttava. Pitää mennä itekin uudestaan kun jäi vielä paljon katsottavaa.

  Jos taksit kuumottaa niin bussilippu ei maksa paljon ja siitä keskustasta menee monta bussia suoraan Kumuun. Muutenkin suosittelen kyllä Tallinnan julkisia.

  • ia ia sanoo:

   Joo ehdottomasti to do -listalle ensi kerraksi! Ja mä en tajua miks en oo noihin Tallinnan julkisiin oikein aiemmin osannut hypätä :D

 6. Emma sanoo:

  Vegan restaurant V on kyllä mun ja kumppanin ehdoton suosikki Tallinnassa! Jos pitäisi syödä jotan ruokaa koko loppuelämä niin söisin V:n punajuuriravioli-alkupalaa :—D Myös Kohvik August on tosi symppis paikka!

  Me tykätään käydä myös kirppiksillä ja viimeksi mentiin raitiovanunulla Sarapuu Kirbukas-kirppikselle joka oli vähän kauempana keskustasta mutta se oli aika iso ja ehkä hitusen kalliimpi kuin muut kirppikset joilla käytiin, mutta vaatevalikoima oli kyllä kiinnostavin. Ja Fankadelik-vintageliike keskustassa on aivan mieletön! Vaatteet siellä on oikeita aarteita (ja hinnat sen mukaisia) mutta paikka on käymisen arvoinen jo ihan fiilikseltään.

  • ia ia sanoo:

   Joo meillä oli yhtenä vaihtoehtona just se Vegan reastaurant V! Mutta ei sitten ehditty sinne asti.. Ens kerralla ehdottomasti testiin! :) Kiitos muistakin vinkeistä, aivan ehdottomasti otan talteen!

 7. SiiriS sanoo:

  Kannattaa kattoo sellanen taksi missä jo ikkunassa on esitetty hinnat, muutamia euroja ollut korkeintaan eroa meillä hinnoissa. Ja julkiset on ihan loistavia! R-kioskeilta saa ladattua Ühiskaart-matkakortin. Se itse kortti tais maksaa jonkun 3-5e ja siihen sai sit joko esim. 20 kerran edestä ladattua tai sit vaikka vuorokauden tai kaks. Vuorokaus oli just jonkun 3e ja sen kortin voi sit seuraavalla reissulla ladata uusiks niin säästää jo sen kortin hinnan tulevaisuudessa. :) Ja tolla kortilla saa sit reissata kaikilla julkisilla.

 8. Yona sanoo:

  Hei!

  Ens kerralla kannattaa suoraan laivasta suunnata R-kioskille, ostaa matkakortti ja ladata siihen aikaa. Päivälippu 3€, kolme päivää 5€, jne.

  https://www.tallinn.ee/eng/pilet/Ticket-prices

  Ja sen jälkeen hypätä bussiin, joka vie satamasta viru-keskuksen eteen ja siitä vaihtaa minne sit meneekään.

  https://m.transport.tallinn.ee/mobile.html#/en

 9. Maiju sanoo:

  Ihan mahtavia kuvia ja tosi hyviä vinkkejä. Itseasiassa niin hyviä, että itsellekin nous ihan älytön hinku päästä Tallinaan. Kattelin tässä https://www.tallinnanmatka.fi/ erilaisia vaihtoehtoja ja lähinnä haluaisin jonkun valmismatkan, kun se on niin paljon helpompaa täältä ”maalta” nousta vaan suoraan bussin kyytiin. Oisko sulla antaa jotain hyviä hotelli suosituksia tai mitä laivaa oot yleensä suosinut? Kiitos jo etukäteen :)

  • ia ia sanoo:

   Mä oon itseasiassa käynyt Tallinna nyt kaks kertaa niin, että otettiin sekä matkat että hotelli samassa paketissa Ikaalisten Matkatoimiston kautta :D Edullista ja toimivaa, suosittelen! Tosin lähtöpaikkana on ollut aina Helsinki, mutta musta tuntuu että siihen saa yhdistettyä myös kotimaan matkan..? Hotelleissa oon suosinut suht lähellä keskustaa olevia ja kohtuuhintaisia jotka on saaneet jonkun 3-4 tähteä, ne on yleensä aika perusvarmoja kaikki. Ja laivana menee myös kaikki mitkä tätä väliä liikennöi, en oo huomannut niissä mitään eroja mitkä mulle merkkais, oon vaan valinnut ne mitkä sopii aikataulullisesti parhaiten :)

Kommentoi